|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
a ta dziołcha całująca się z filipem to kuzynka więc Madzia nie musi być zazdrosna
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szefowa ma mi jakąś pocieszajkę wysłać |
|
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
a tak w ogóle to chcę wam powiedzieć, że tak mnie wszyscy namawiają na drugiego dzidziusia, że aż samej mnie się zachciało ;D ale się cykam
i chcę przed zajściem w ciążę ważyć 60 kg, bo jak zaczne tyć w ciąży to nie przestane a do 100 nie chce dobrnąć ;p
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Sie zastanawiam nad ta kuchnia...najpierw musze ja na zywo obejrzec...
![]() Mam w planach kupic malemu jeszcze tory z kolejka i Zoo FP wiec ta kuchnia to nie wiem czy nie za duzo juz... ![]() A co do wiekszej to myslalam na Smobym jesli juz... Cytat:
Agus, nie chce cie zniechecac, bo wiesz, ze jestem z calego serca na TAK, ale nie sluchaj sie tak wszystkich dokola ![]() Im latwo sie mowi, ale to ty bedziesz musiala zajac sie dwojka dzieci, ty bedziesz uziemiona w domu, jak bedzie ci ciezko i cos powiesz to uslyszysz, ze ty przeicez chcialas....ty ty i jeszcze raz TY musisz wiedziec, ze chcesz drugiego dziecka i wszystkiego, co sie z tym wiaze...a to nie zawsze jest takie rozowe zwlaszcza na poczatku, masz jedno i sama wiesz... ![]() Pare dni temu pisalas o studiach jeszcze... Mlodziez spi a ja dopijam kawke....jak André wstanie to idziemy na uniwerek...mam nadzieje, ze w koncu dostane wszystkie chole...ne pieczatki i jutro zloze dokumenty... I musze kupic krem....kurcze, dlaczego moja buzka toleruje tylko kremy kosztujace 50 Eu...?
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
hello
wróciłam z egz, zdane no ale przeżyję to jakoś ![]() idę Was nadrabiać |
|
|
|
#4446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A propos kremów - może nie trafiłaś na odpowiedni, albo za słabo szukasz tych tańszych jaką masz cerę![]() Trzymam kciuki za wizytę na uniwerku... ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
- gratki
|
|||
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje, najważniejsze że zdałąś
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
karenina19 i Joasia to ja zamówiłam jednak za duże
![]() Kuchnia fajna ![]() Agusia no to musisz się dobrze zastanowić bo tu studia chciałaś i dzidziuś. Noo chyba, że dasz rade ![]() Aniulka Witaj jak tam wiecie już może co będziecie już mieć dziewczynke czy chłopczyka![]() ![]() Ola no to super że zdałaś
|
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
Agusia no tak jestem- i to w sumie dzieki tobie bo ty mnie zmotywowałas zeby wpaść na wizaż
![]() Kareninko gratuluje ząbka- u nas ciagle ubogo z uzębieniem ![]() Kachula jak zdrówko??Jeśli chodzi o budowe domu to mamy pierwszy poziom ale nawet szkoda słów ile mamy problemów z tą budową
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
żeby moja tak kiedyś sama zasneła
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() bossze moje dziecko usnęło dopiero o 15. Myślałam, że ją dziś na balkon wystawię ale w końcu przyszła o mnie, przytuliła się i na klacie mi usnęła Cytat:
myślę, o tym, żeby to sprzedać, bo mi tylko miejsce zajmuje. Fajnie macie z tymi zajęciami Cytat:
Cytat:
![]() ale słodziaki! i już całusy, w tym wieku?? Cytat:
Cytat:
najważniejsze, że zdane!Karenina- gratuluję 4ki. U nas dwie na wylocie na dole. Ale coś ciężko im idzie. I tak śmiesznie, bo Olka ma tylko jedynki na dole i teraz 4 się przebijają a gdzie 2 i 3?
|
|||||
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jakie macie kłopoty z budową? bo naszym jedynym kłopotem póki co jest brak kasy :/ A tak swoją drogą - jutro podłączaja nam gaz!!! ![]() A tak z innej beczki. Co sądzicie o takiej pamiętce? wzór 4k http://allegro.pl/prezent-na-komunie...415770118.html Zdenerwowałam sie przed chwilą, wreszcie po 2 i pół tygodnia przyszło zamówienie z Bon Prix i przyszły tylko spodnie ciotki, a moja kiecka nie! pisze ze bedzie w ciągu 4 tygodni dopiero!
|
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o budowe to budujemy sie w ścisłym centrum miasta- jest to zabudowa pląbowa i mamy szereg problemów z sąsiadami i sprawy papierkowe nas wiecznie wstrzymują do tego to wszzystko kosztuje nas majątek- teraz PZU- nasz sąsiad- chce żebysmy wyremontowali im cała klatke schodową bo ponoć cos im popękało- i mimo ze ekspertyza wykazała ze pękniecia są stare to oni sie upierają
|
|
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
Ditu zagłosowane
![]() Elu, ja całe życie miałam zwierzaki w domu , a mój tz nie.. ile ja się za tego kota zasłuchałam... o psie w domu nie ma mowy.. choć ja baaardzo bym chciała..marzę o howavarcie..ale puki co muszę się zadowolić tylko rybami tz'a (sama mu je kupiłam:P) Gocha ja jestem przeciwniczką takich pamiątek, bo to tylko kurz zbiera i nic więcej.. dostałam takie coś na 18'tkę (daaaawno temu) i to szybko zbrzydło, wylazł żłóty klej i takie bleee poszło do kosza.. moje dziecko właśnie dosypia .. a ja idę robić obiadek: a potem brownie ślina mi się już od kilku dni na nie zbiera.. a dziś jeszcze kupiłam sobie nową blaszkę więc tym bardziej muszę wypróbować:Plecę pa
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Gocha ja tez nie jestem za takimi pamiatkami
Ja juz po pracy i pisze sprawozdanie dla dyrektora
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pamiątki, to dzięki za opinie, chyba faktycznie masz racje
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Ela, to sie ciesz
))) bo moja ani dzis, ani wczoraj nie spala w dzien! masakra;]Lucky bardzo sie ciesze, ze diagnoza sie nie potwierdzila! ![]() Agusia Twoj Fifulec przeslodki i widze, ze nie tylko moja juz sie caluje;] tylko Maja na ulicy i z obcym chlopaczkiem ;] ![]() Ditu, Katev zaglosowane ![]() Ola gratuluje zdania egzaminu. Oby do przodu ![]() Gocha chyba dziewczyny dobrze mowia z ta pamiatka. Moze lepiej jakas ksiazka, co mozna np zdjecia na pamiatke wkleic? sama nie wiem, kiepska jestem w wymyslaniu prezentow... Moje dziecię odmowilo spania w dzien i teraz juz chrapie slodko. Wyszlam z nia do moich rodzicow, w drodze powrotnej (o 18ej) widzialam, ze sie jej glowka kiwa, wiec zaraz po przyjsciu kapanko i do lozeczka lulu. Wytrzymala jest, dopiero o 17ej wydawala sie zmeczona i troche sie pokladala. Ale jakby usnela, to chyba potem o polnocy;] edit: zapomnialam! Malinko witaj znow! super, ze pokazalas swojego przystojniaczka
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-02-09 o 19:19 |
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
mogę się podłączyć? Mam w domu Karolka 01/12/2009 ;-)))
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
|
#4460 |
|
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Zaraz biorę się za nadrabianie wątku. Właściwie to już nadrobiłam, teraz będę odpisywać. Póki co mogę powiedzieć, że przekonałyście mnie, że ta drabinka to średni pomysł. Poza tym przed chwilą mnie olśniło, że w łazience na parterze czyli tam, gdzie najczęściej przebywamy, mam dość blisko kibelka umywalkę i nie wiem nawet czy ta drabinka by się na długość zmieściła... Oki, biorę się za odpisywanie. To do zaraz
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na imię Ewa,za miesiąc kończę 34 lata, mój starszy syn Beniamin Daniel ma prawie 14 lat i ponad rok temu zdarzył nam się rodzynek;-) Karlos Witoldos;-) Przez CC, bo mam problemy ze wzrokiem. Jestem mamą pracującą, zaczynam budowę domu i chciałabym aby na świecie zapanował pokój
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-02-09 o 20:40 |
|
|
|
#4462 |
|
Rozeznanie
|
witamy nową mamusię
a możemy prosić o zdjęcia ?ale żeście mi smaka na kuchnię narobiły a wcale nie miałam zamiaru jej żadnej kuchni kupować... a teraz myślę... ale ostaram się wstrzymać![]() a tak poza tym to zapraszam na gorące ciacho czekoladowe z bitą śmietaną i lodami...
|
|
|
|
#4463 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech najpierw sobie sami zrobią a potem radzą ![]() a co ze studiami? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tak jak piszą dziewczyny, szybko pokryje się warstwą kurzu i tyle po niej będzie... Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze musisz wkleić foty swoich pociech! a przynajmniej tej grudniowej. |
|||||
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj w wątku wkleić? Te zdjęcia
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
"lucky - Aśka jakoś nie jestem przekonana do takiej nakładki... uważam, że nasze maluchy są za małe...a jak już zacznie robić na sedes to chyba taka zwykła nakładka wystarczy a i tak zawsze bedziesz z dzieckiem w łazience?
"Mam nocniki, ale myślę, że Mi prędzej siądzie właśnie na sedes niż na nocnik, dlatego chciałam to jakoś ułatwić. Gadżeciarą nie jestem, jednak kiedy usłyszałam, że u znajomych się sprawdza, pomyślałam, że może... Ale chyba jednak nie. Podkładka i podest wystarczą. I jasne,że zawsze z dzieckiem w łazience będę, ale jednak chcę, żeby było jak najbardziej samodzielne - ja mam tylko czuwać, ale chyba ta drabinka może przyczynić się do wyczynów kaskaderskich... Agusia_a9 - noooo, fajne te zajęcia są Cuuuudne zdjęcia!!! Co do drugiej ciąży, to pamiętam jak nam wszyscy dogadywali kiedy wprowadziliśmy się do domu, że na nowy dom przydałby się dzidziuś itp. Myślałam, że zabiję!!! Raz, drugi raz taki niby żart ok, ale ciągle... Sama musisz wiedzieć czy chcesz drugie dziecko i kiedy, a jeśli nie możesz się zdecydować, to czekaj na wpadkę ![]() karenina - racja, nie będę póki co inwestować w tę drabinę. Chyba, że kiedyś zobaczę ją na żywo i faktycznie mi się spodoba, ale wątpię... No i widzę, że lubisz być wykorzystywana Znów kusisz zabawkami Na tę kuchnię jednak nie dam się namówić. Może i fajna, nie wiem, ale Mi i tak się nią bawić pewnie nie będzie. Dostała na Mikołaja taką plastikową dużą kuchnię do zabawy i nawet jej pasowała, ale trochę tandetna jest i mocno różowa, za czym nie przepadam, więc pójdzie do piaskownicy, a na drugie urodziny planuję kupić jej drewnianą kuchnię ![]() gochaa - masz rację - zbędny gadżet... Nakładki mam już po synku, więc kupować nie muszę. Co do tego prezentu pamiątki, to faktycznie lepiej jakaś prawdziwa książka... A z Bon Prix jest tak zawsze. Lata temu coś tam zamawiałam i rozmiarówka była dziwna, materiały kiepskie, no i brakowało czegoś i mieli dosłać, ale chyba nigdy nie dosłali... Teraz tyle ciuchów w sklepach i przymierzyć można, podotykać co i jak... martaN23 - kolejna kusicielka ![]() olalicious - najważniejsze, że zdane ![]() Maria - a może jednak będą dobre? Jak nie, to wymień, ale chyba bardziej opłaca się zostawić na później, a na teraz zamówić mniejsze. Te polskie paputki są dość duże. Szwagierka miała też zagraniczne i w tamtych "S" było znacznie mniejsze niż w tych naszych, ale też droższe były. malina - Witam Temat budowy zwykle nadaje się do telewizji. Coś o tym wiem Na szczęście u nas już po i mogę drugi dom budować, bo wiem co i jak, że nie ma co popuszczać itd...elalank - to sprzedaj, albo poczekaj jeszcze. Córka moich znajomych ma dwa lata, więc może wtedy to sprawdza się lepiej... wywa - Witaj! I my pokoju pragniemy ![]() lucky - a Ty nie kuś! Przez Ciebie muszę iść zrobić sobie kanapkę z dżemem!!! Wzięłam dziś dzieciaki i maszynę do mojej siostry. No i był i spacer i zabawa, i jedzenie pyszne, i poszyć mogłam A na mnie? Wogóle nie wie co o mama! Siostra mówi do niej "Powiedz mama", a Millka "Koło" )) Oczywiście mówi mama, ale nie jarzy kto to. A może jarzy, tylko udaje Potrafi nawet wymówić imię naszego psa, które do najłatwiejszych nie należy i wie, że to on, ale po co ma wiedzieć kto to mama
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Więc wklejam;-)
1. Książę Karol 2. Książę Karol radosny 3. Karol i jego dwaj starsi bracia 4. Beniamin z Karolem ( Beniamin zapuszcza włosy;-) 5. Karol z Luckiem 6. Mama;-))) czyli ja przed dietą, której jeszcze nie zaczęłam
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia dziewczyny już w sumie wszystko napisały ale od siebie dodam jeszcze, że przyjaciółka mnie próbowała tak samo namówić może nawet... Planowała dzidzie za rok i molestowała mnie, że fajnie byłoby razem w ciąży być itd. Taka decyzja tylko od Was może wypłynąć a nie z jakiś namów.
Karenina zachciało mi się kuchni Agusia, Malina hehe Piotruś ma taką samą bluzeczke od wizazowych cioć ![]() Witam nowa mamę Mnie nie było, bo sprzątałam, potem byłam na poczcie a jeszcze potem odwiedziła nas koleżanka z mężem i córeczką( ta odnaleziona na wizazu z byłej klasy LO). Było bardzo miło i dzieciaczki fajnie się kontaktowały, momentami bawiły nawet ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Wywa bardzo pdoba mi się fotka jak śpi z kociakiem
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Ja ostatnio tutaj tak tylko przelotem... Dobrze że nie galopujecie jakoś szczególnie z pisaniem bo bym nie wyrobiła ![]() Lucky, strasznie się cieszę że Twojej Oli jednak nic poważnego nie dolega Konspi, pytałaś o Enfamil... My kiedyś podawaliśmy go małej - przez jakiś miesiąc, może trochę dłużej. Ale to było dosyć dawno - jak Dominisia miała może ze 3 miesiące... Strasznie wtedy ulewała i nasza pedi polecila nam właśnie to mleko, miało niby po nim być lepiej... Ale jako że nie było to po niedługim czasie wróciliśmy do duuuużo tańszego Bebika ![]() Malinko, miło Cię widzieć Agusia, a Twój Filip to już w ogóle straaaaasznie mi się podoba Pietrusiu, a Kamilka w nowej fryzurze pierwsza klasa Tylko na razie nie bardzo mam pomysł na jakąś fryzurę dla niej...Ola, gratuluję zdanego egzaminu A to mój mały rozczochraniec po drzemce I radośnie puszcza mamie oko
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
oooo jakie długaśne włoski;-))) Moj starszy miał niewiele na głowie przez dwa lata, a mały coś tam ma, ale żeby aż tyle;-)))
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

- boscy

i chcę przed zajściem w ciążę ważyć 60 kg, bo jak zaczne tyć w ciąży to nie przestane a do 100 nie chce dobrnąć ;p

dziewczynke czy chłopczyka

Na tę kuchnię jednak nie dam się namówić. Może i fajna, nie wiem, ale Mi i tak się nią bawić pewnie nie będzie. Dostała na Mikołaja taką plastikową dużą kuchnię do zabawy i nawet jej pasowała, ale trochę tandetna jest i mocno różowa, za czym nie przepadam, więc pójdzie do piaskownicy, a na drugie urodziny planuję kupić jej drewnianą kuchnię