|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my mieszkamy z rodzicami tz i ogólnie jest spoko, ale męczy mnie brak intymności
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
a no właśnie....w sumie to była mega wygoda, zero kosztów, obiad ugotowany, posprzątane...dopiero teraz to doceniam, oczywiście zgrzyty z teściem pamiętam najbardziej u niego mnie wkurza to że on ma alergię na mój zawód, uważa, że mamy ciągle wolne, płcą nam za nic itd. itp., raz jak się z nim pożarłam, to mu wygaręłam,że nikt mu nie bronił iść do pracy do szkoły, tylko najpierw trzeba studia skończyć, a żeby się na nie dostać to trzeba maturę zdać i od tamtej pory tematu mojej pracy nie poruszył
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Minka - teoretycznie mogą Cię skontrolować. Tylko kto symuluje ciążę.
Sam fakt że jesteś w ciąży już praktycznie uprawnia Cię do zwolnienia. Kobieta nie może wtedy być zestresowana i nie koniecznie musisz być na coś naprawdę chora aby dostać zwolnienie. U nas ginekolodzy często sami proponują iść kobiecie w ciąży na zwolnienie nawet gdy wsio jest OK. A na zwolnieniu i tak jest kod ciąży aby wypłacali Ci 100%. Jeszcze chyba w 2008 było ograniczenie ze zwolnienie nie może być dłuższe niż 180 dni ale dla kobiet z ciąży to zniesiono. Więc od samego początku możesz iść na zwolnienie. A jak przyjdą Cie sprawdzić to pokażesz książeczkę ciąży. Niemniej tak jak napisałam to raczej nie sprawdzają kobiet w ciąży. PS. Amelka śliczniutka
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
toś mu powiedziała a nawet jak wam płacą za nic to powinien się cieszyć, że się napracować nie musisz a nie narzekać ![]() a ja chce sama sobie gotować, sprzątać i mieć święty spokój!!!!!!!
|
|
#3635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uważam że najfajniej sie mieszka samemu. Fajnie mieć kogoś niedaleko z rodziny. U nas musi mieszkać matka TZ ze względu na opiekę nad Oliwką. Oczywiście moglibyśmy kogoś wynająć do opieki nad nią tylko że jednak najbezpieczniej jak to babcia wychowuje. Więc dla dobra dziecka się poświęcamy.
Dodatkowo ona sprząta, prasuje, gotuje obiady. Zaznaczam ze sama chce. JAk ona jest to nawet Pani do sprzątania nie przychodzi bo ona i tak wszystko sama zrobi. Za bardzo też się nie wtrąca do naszego życia bo to my jesteśmy u siebie. I co weekend jedzie do siebie na wieś (3 godz. samochodem w jedną stronę).
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baobabek - leniu mały
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
po naszym ZUSie wszystkiego się spodziewam
![]() ![]() tak mi się przypomniało jak byłam z mamą tz na komisji w łodzi, to wyszedł z komisji facet, któremu zabrali jakąś rentę bo 18 lat temu miał wypadek w pracy i częściowo stracił wzrok, przez 18 lat było spoko ze świadczeniami a teraz jakiś lekarz orzecznik stwierdził, że to jednak nie był wypadek w pracy Baobabku mam nadzieję, że mi się nie zmieni, mi w sumie teraz jest źle, bo ja praktycznie od 19 roku życia sama sobie z tz mieszkałam, najpierw w akademiku przez 3 lata a potem 4 lata w Irlandii, a teraz ciężko mi się mieszka u kogoś jak ja nienawidzę się podporządkowywać!!!!! w ogóle to strasznie trudna jestem we współżyciu, dziwie się że tz jeszcze ze mną siedzi ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona nie mobilna ale wozi ją brat TZ który też wraca do siebie na weekendy a jak nie on to tam niedaleko mieszka jeszcze inny gościu który też w weekendy wraca. Oni pracują w firmie TZ dostają na weekendy samochód służbowy .Twoje rozwiązanie z Teściową jest idealne. Macie taki mały dwu rodzinny blok i nikt nikomu nie zagląda w gary.Magda - a ja myślałam że jestem grubas a to wszystko wina tej wiedzy którą tak chłonę. A teraz przy Was to ja tak ja chłonę że niedługo będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść ![]()
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja juz chyba zdecydowałam sie co do wózka,kupię wózek nasz POLSKI
chodzi o to,że jak kupię inglesinę która jest z Włoch,częściowo robiona też w Chinach lub Graco i niech mi się coś zepsuję to będę 100 lat czekała na reklamację a tak to podwiozę rach ciach i mam spowrotem i zastanwiam się nad wózkiem tako-clasic WD9 wydaje mi się calkiem spoko,zobaczcie:http://www.tako-poland.eu/polska.html nie da się wkleić linka wóżka więc oferta-clasic-wd9 |
|
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
A bo już myślałam hehe. Mój TŻ dostał taką pościel na imprezie firmowej
![]() Słyszałam dziś w radiu o tym biednym dziecku.... i już nic nie chcę mówić, tylko serce mi pęka i w gardle ściska.... Ja mam dosyć naszego NFZ szpitali i w ogóle lekarzy. Trzeba albo mieć kasę albo pchać się nogami i rękami, żeby ktoś pomógł.... Szkoda, że tak mało już lekarzy z powołania zostało a i tym powoli odbija....
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz nie pamiętam która sprzedawala ten wózek Coneco
Bo dzisiaj byłam u nas w sklepie patronackim czy jakoś tak, i sie pani pytalam czy można samą tą piankową rączke kupić, to powiedziala że nie mają żadnych części do tych wózka do zmiany, trzeba dzwonic do serwisu, ale tutaj życzy dużo szczęścia bo podobno dość ciężko.
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie tak jak piszesz,dlatego zdecyduję się chyba na polski wózek bo wtedy jest pewne,że cokolwiek się stanie to wszystko się da zrobić,wymienić |
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
x-landery u nas jak coś prostego to na miejscu naprawiają, a bardziej skomplikowane to około 3-5 dni
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku a mnie wcale nie przeszkadza ze musze gotowac, sprzatac od rana caly dom , prac i te inne rzeczy wszystkie wykonywac ktorych nie robilam, wole to niz nerwy bo ktos mi cos powie, bo ktos mi zwroci uwage, bo to bo tamto...
teraz robie co chce i mi to w 100% odpowiada, jak bede miala taka ochote to na golasa moge latac, caly dzien sie nie ubierac i chodzic w pizamie , jak chce to sprzatam jak nie to nie, nawet jak sie poklocimy z tz to nikt tego nie slyszy, nawet jesli sie nie odzywali swoje widzieli A JA ZDECYDOWANIE WOLE ZEBY NIE WIDZIELI!!! Tak jest nam dobrze zreszta jak mieszkalismy z rodzicami to tez osobno sobie gotowalismy ... mamy swoja rodzine wiec nie chce zeby ktos nam gotowal czy sprzatal. Jeszcze ten plus ze babcia pietro wyzej wiec jak cos zawsze z maluchem moze zostac. ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- dzisiaj mieli rodizce przyjsc ale wejda w piatek, tzn tata bo jutro ja smigam z mama do krawcowej wiec do nich idę. Tż na zwolnieniu do konca tygodnia to bedzie z mala siedzial.
|
|
#3649 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja co roku staram się starszemu wymyśleć coś ciekawego (np. impreza na kręgielni), ale jeszcze dwa lata temu kinderbale były w domu - Zapanowanie nad kilkunastoma chłopców to dopiero wyzwanie. Tort i cała reszta przy tym to pikuś. Kilka dni wcześniej szykowałam pomysły na zabawy - bo wiadomo, dzieci jak się nudzą to psocą. Za to jak Konrad był mały ograniczałam się tylko do kameralnego słodkiego przyjęcia dla najbliższej rodziny - my, babcie, dziadek, chrzestni. Cytat:
Baobabku - na mówienie nie ma reguły, tak jak na chodzenie. Wcześniej też pisałyśmy o przekręcaniu się na brzuszek. Potem dodamy jeszcze nocnik i wołanie siusiu - każdy maluszek jest inny. Konrad w wieku 9 mcy już chodził, a Ola chodzi tylko za rączki, mimo, że ma już 10 mcy. I wcale się nie martwię, tylko cieszę -dla kręgosłupa zdrowo, jak maluch jest dłużej "podłogowy". Z mówieniem też mi się wydaje, że Kondzio był szybszy (potem chodziliśmy do logopedy bo mówił za szybko i nie wyraźnie...), ale co tam, jeszcze zdąży mi dziecię (Ola) popyskować. No i a propos podłogi - dziś rano, przed pracą, Olunia spadła mi z naszego łóżka- na głowę Guza ma na połowę czoła. TŻ powiedział, że później przez cały dzień jakoś dziwnie wesolutka była (teraz śpi). Cytat:
![]() Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-02-09 o 18:15 |
||||
|
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
minka mnie tez sie spoznial nasz zus raz [onad 2 tygodnie spoznienia mieli ale takto nie powiem bo wszystko w czasie mialam na koncie.
|
|
#3652 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ktora to wklejala link do str o zonie idealnej? Czy mozna prosic jeszcze raz, albo na kt stronie watku to bylo????
![]() to jak ulal pasuje teraz do mojego tzta |
|
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam na zabiegi i jak wróciłam do domu to tu nikogo nie ma. Jest tylko Vasco i Igor. Pozostali domownicy włącznie z moim dzieckiem gdzieś zniknęli. Jak dziwnie wrócić do pustego domu. Już dawno tak nie miałam. Zawsze była dzidzia i ktoś z dorosłych a tu pusto. Może kosmici mi rodzinę porwali. Oby dzidzię zwrócili w całości
![]() Cytat:
Oczywiście wiem że to wyjątek. Cytat:
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i my mamy właśnie ten pakiet Mieszkałam rok z rodzicami tz i mimo, że nie było żadnych spięć itp to i tak marzyłam o wyprowadzce. Teraz nie załuję, jest super. Czasem tylko wspominamy ile mieliśmy kasy dla siebie Ale nie wróciłabym do tamtegp stanu rzeczy. Tym bardziej teraz- z małą... Ale jak chcemy iść na jakąś imprezkę czy do kina to rodzice tz chętnie zostają na noc u nas lub małazawozimy do nich. Moi rodzice mieszkają 200 km od nas ale jak mama przyjeżdza do nas to zawsze nas wygania na ipreze a zostaje z małą. Tak samo jak my jesteśmy u nich- też zawsze idziemy na piwko ![]() Ale gdybym miała mieszkać sama z dala od rodziny, znajomych... byłoby ciężko... dletgo fajnie jest jak jest ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- P.s. gdzie podziewa się Lind??
|
|
#3655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do tego dopiero się uczę asertywności i często jestem zbywana z kwitkiem choć dobrze wiem, że mam rację. Ostatnio lekarz nie chciał mi wypisać leków na astmę, na którą choruję przewlekle, choć poszłam do niego prywatnie, bo taki miał kaprys i stwierdził, że nie może na pierwszej wizycie, że musi zrobić badanie i takie tam sruty pierdziuty nawydziwiał... a ja podkuliłam ogon i nic z tym nie zrobiłam. Szkoda, że się wtedy nie udusiłam ![]() No ale już nie smęcę, takie moje niemiłe wspomnienia
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-02-09 o 19:59 |
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
No to pisz a nie czytaj
Znaczy czytaj tez ale i pisz ![]() Co tam u Was?? Dostałaś zdjecia ze spotkania??
|
#3658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szymek w sobote ma bel i bedzie przebrany za pająka he he http://allegro.pl/pajak-george-stroj...379063854.html takie cudo wypozyczyłam , do tego czarne leginsy . Nie chciałam nic innego cudować bo SZymek by nie dał sobie założyć jakiejś czapy czy maski , on jeszcze nie trybi do końca o co w balu chodzi
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas.... Wieje tak jak i u Was a może i gorzej, przez co głównie w domu siedzimy. Misiek raczkuje już tak szybko jak Wercia na spotkaniu, stoi przy czym się da a często też przy czym się nie da I dalej bezzębny![]() A ja męczę się już trzeci dzień z bólem pleców - chyba mnie przewiało... Pracujesz jutro? Być może będę w galerii, chłopaków zostawiam w domu
|
|
#3660 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania (wiem podła jestem) Bogu dzięki nie jestem sama z jęczydołem i marudą
Mój też za długo sam się nie pobawi, zaraz leci za mną i wyje mi u stóp Hania to nawet 2h "nie było" tak ją wciągało np naciąganie śpiochów ![]() Madzia kiedyś coś o Victorii Becham pisałaś i jak dzisiaj przeczytałam że w końcu będzie mieć wymarzoną córkę (do 4 razy sztuka ) to tak sobie od razu pomyślałam że i Ty będziesz mieć Lenkę ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

najbardziej u niego mnie wkurza to że on ma alergię na mój zawód, uważa, że mamy ciągle wolne, płcą nam za nic itd. itp., raz jak się z nim pożarłam, to mu wygaręłam,że nikt mu nie bronił iść do pracy do szkoły, tylko najpierw trzeba studia skończyć, a żeby się na nie dostać to trzeba maturę zdać
a nawet jak wam płacą za nic to powinien się cieszyć, że się napracować nie musisz a nie narzekać 
Są takie podstawki co się do wózka przyczepia i jak się biegające dziecie zmęczy to może sobie na nią stanąć i też jechać 

jak ja nienawidzę się podporządkowywać!!!!! 

Bo dzisiaj byłam u nas w sklepie patronackim czy jakoś tak, i sie pani pytalam czy można samą tą piankową rączke kupić, to powiedziala że nie mają żadnych części do tych wózka do zmiany, trzeba dzwonic do serwisu, ale tutaj życzy dużo szczęścia bo podobno dość ciężko.