|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Po części odp. juz na pytanie -nie jadłam za dwóch, nie jadłam bardzo dużo, jednakże więcej niż przed ciążą ale nie jakoś więcej niż przez 8m-cy. Byłam do końca w ruchu -synuś nie chciał wyjść to szotowałam dywan, myłam okna, wieszałam firanki, chodziłam po schodach... -nic! Miałam prowokacje i gdyby nie pomoc -paluchy położnej
długo bym jeszcze w tej ciąży chodziła Poza tym gin. na ostatnim usg mówił, że synuś tyg. wychodził na młodszego -był mniejszy niż bobas w ostatnich tyg. ciąży no i nadgonił przez te oststnie tyg. i dość duży się urodził
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie, ja tez na słodkie nie mam ochoty, bardziej wolę na kwaśno, ostro cos zjeść co ciekawe, bo wcześniej dzień bez słodkiego to dzień stracony ![]() Cotynato- czarna herbata jest niebezpieczna zwłaszcza mocna, bo może powodować niepotrzebne skurcze, może spróbuj się przestawić na owocowe, albo najzdrowiej na wodę?
|
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do wszystkiego należy podchodzić z głową
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-02-09 o 19:21 |
||
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Wam tych smaków i zachcianek.... Mnie męczą mdłości od rana do wieczora a jem jedynie z rozsądku, żeby coś jeść.... a gotowanie to już dla mnie prawdziwa kara jest
![]() |
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie dlatego, ze maja przeciwwskazania czy coś, po prostu ich widzimisię
|
|
#1176 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
, nie możesz być szczuplejsza ode mnie .
|
|
|
#1177 |
|
Rozeznanie
|
Nie no spoko, wiadomo
Nie ma nic gorszego niż głodzenie dzidzi!!! Tak jak piszecie trzeba znać umiar! Wiadomo, że większe zapotrzebowanie ma kobieta w ciąży niż kiedy w niej nie jest. Ale przestrzegam Was przed myśleniem, że skoro jestem w ciąży to zamiast 3kawałków pizzy zjem sobie 6 a co mi tam... wiadomo jak się ma taką giga ochotę to raz takie szaleństwo nie zaszkodzi
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz czy na końcu ciąży?
|
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
No GŁUPOTA totalna z tym głodzeniem się by za dużo nie przytyć i dobrze wyglądać... Pisałyście też kiedyś o nastoletnich matkach a właściwie licealnych ciążach na mtv i tam niektóre laski nie karmiły piersią, żeby im się biust "nie zepsół" -o zgrozo!!! Nie ma nic lepszego i cenniejszego niż mleko matki, no ale te dziewczyny nie były jeszcze gotowe na macierzyństwo...
|
|
|
|
#1180 |
|
kosmitka
|
Zdublowalam
.I teraz i na końcu .
|
|
#1181 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do watrobki to mozesz jest , ale raz w tyg. nie czesciej ... zawiera toksyny i witamine A , ktora nie jest najlepsza w ciazy dla naszych fasolek tak wiec wszystko z umiarem ![]() Cytat:
Cytat:
nie jest zdrowo przytyc za duzo i nikt nikomu nie pisze zeby sie glodzil Cytat:
a nie opychac sie wszystkim , bo niby dziecko potrzebuje to juz dawno zostalo sprostowane przez lekarzy a i zagrozenie cukrzyca ciazowa wzrasta , a przy niej to juz jest dieta taka , ze ciezko wytrzymac , tak wiec ja Kasia jestem blizej twojego myslenia ale kazda zrobi jak chce
|
|||||
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Głupio tak przed 21
Ale chyba tak zrobię, bo bez sensu się męczyć, rano trzeba do pracy wstać niestety![]() W każdym razie dobrej nocki mamuśki |
|
|
|
#1185 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Dziewczyny, dramatyzujecie. Chyba że faktycznie ktoś ma tendencję do objadania się bez umiaru. Ale naprawdę nie zamierzam głodować i pilnować codziennie wagi. Nie jestem na diecie, jestem w ciąży. Cytat:
Być może taki mam stosunek do wagi, bo ważyłam się tak średnio raz w roku. Każda niech robi jak uważa, ale straszenie tutaj chyba naprawdę nie jest na miejscu, potem czyta się o głodzeniu itp. To jest ciąża i odżywianie się musi być porządne, owszem zdrowe i racjonalne, ale nie może być dietą i codziennym pilnowaniem wagi. Dobrej nocki .
|
|
|
#1186 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i tylko tyle , to nie zadna napasc i chec namowy na diete ![]() ja sama sie nie waze , diet nie stosuje i jestem ostatnia osoba co pilnuje swoja wage obsesyjnie ![]() i mysle , ze reszta dziewczyn na forum rowniez nie to miala na mysli |
||
|
|
|
#1187 |
|
Raczkowanie
|
Dobranoc mamuśki, miłej nocki i słodkich snów- bez telenowel brazylijskich. I bez częstego wstawania siusiu- to marzy mi sie najbardziej
|
|
|
|
#1188 |
|
kosmitka
|
Ja również polecam czytanie ze zrozumieniem. Twoje posty są po prostu niegrzeczne, raz o obżeraniu, raz o czytaniu ze zrozumieniem. To tylko dyskusja, a odbierasz to bardzo osobiście, niepotrzebnie.
Pisałam, że utyłam te 7 kg od ostatniego ważenia, które nie wiem kiedy było, może w maju. Wiem, że przytyłam trochę w grudniu i listopadzie, po odstawieniu leków, ale raczej to nie było jakoś dużo. A może to od zwolnienia z pracy, normalnego odżywania, bo w pracy przez 10 godzin byłam głównie na kawie, a obiad widywałam raz na 2 tygodnie. Jeśli ktoś pisze, że mam uważać i się nie objadać, to dla mnie to jest dieta. Chyba że inaczej rozumiemy to pojęcie. Dla mnie EOT.
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde a mi tak ona teraz smakuje, zwłaszcza gorzka ![]() A ja jem dużo, podjadam, jak przytyję to tylko moja sprawa
|
|
|
|
|
#1190 |
|
kosmitka
|
Cotynato ja też lubię czarną herbatę, ale staram się pić słabą. Jak byłam chora, to piłam jej sporo. Kawy lekarz mi zakazał
, podobno zostało udowodnione, że może powodować poronienia. A tak kocham kawę. Owocowych nie lubię, czasem piję zieloną.
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór mamuśki!
Byłam dziś u lekarza prywatnie i... całkiem inna bajka! Porozmawiał ze mną, pożartował, odpowiedział na wszystkie pytania i dal swoja wizytówkę, żeby dzwonić gdyby cos sie działo! No o to mi chodziło! A nie 2 min rozmowy, skierowanie, badanie w biegu i następna pacjetka :/ Planuję wykupić sobie abonament medyczny Vision, bo to mi sie bardziej kalkuluje niż płacić za każdą wizytę. Co do mdłości to mam cały dzień, już nie moge tego znieść ((A powiedzcie mi proszę czy sie męczycie bardziej jakoś? bo ja mam tak,że np po wizycie w hipermarkecie jestem tak zmęczona jakbym biegła co najmniej w maratonie, muszę usiąść w między czasie i odsapnąć, szok! w ogole sie stranie szybko męczę. W pon mam pierwsze usg, to będzie juz 7 tc, więc mam nadzieję, że coś juz zobaczę
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi niedobrze
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
Aha co do herbaty - to ja piję kilka dziennie, słabe, ale jednak. Jak siedzę w pracy to nie wyobrażam sobie bez herbaty!
Piłam tez różne owocowe, ale mdliło mnie po nich strasznie i żeby nie dostarczać współpracownikom atrakcji już ich nie piję :p |
|
|
|
#1194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak rowniez nie pisalam tobie zebys sie nie obzerala czy szla na diete czy nie objadala osobiscie nie biore tego do siebie , bo problemu nie mam ani z jedzeniem , ani niejedzeniem , a juz tym bardziej z dietami dieta z regoly ma na celu utrate wagi i wykresleniu z jadlospisu poszczegolych produktow natomiast zdrowe odzywianie to wlasnie jest to nieobjadanie sie i racja lepiej skonczyc ten temat , bo jak widze kazda z nas ma inne pojecie i innaczej je rozumie
|
|
|
|
|
#1195 |
|
kosmitka
|
Grennie, czasem warto zapłacić za takie właśnie traktowanie. Zwłaszcza w ciązy, gdy kobieta potrzebuje takiej jakiejś szczególnej uwagi, ma dużo pytań, itd. Wtedy pośpiech raczej nie jest wskazany.
Cotynato - to daj znać, jak z tą herbatką. Ja zmykam spać, dobrej nocki dziewczyny .
|
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już myślałam, że sobie wkręcam- jestem w świadomej ciąży raptem trzeci dzień, a mdli mnie już jakiś tydzień Dziś rano aż łzy mi poxciekły bo już myślałam,że będe wymiotować- nienawidzę tego!!! Przez to do pracy ciągle się spóźniam.Grennie- a przybliż o co chodzi z tym pakietem Vision? |
|||
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Ale dużo skrobiecie
ledwo nadążam nadrabiać ![]() mnie się dzisiaj śniła a'la telenowela ... normalnie masakra, nigdy tak często i gęsto nie śniłam nic, tylko teraz wyćwiczyć kontrolę snów ![]() postanowiłam założyć bloga o swoich 9 miesiącach pomyślałam, że będzie to fajna pamiątka dla mnie i kiedyś dla dziecka jak ktoś ma ochotę to adres jest w podpisie
|
#1198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem wystarczą dwa kawałeczki żeby się nam odechciało zachcianki ![]() Cytat:
gdzieś Ty to wyczytała albo usłyszała?Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego programu to ja podziwiam tą pare która oddała córeczke do adopcji i jeszcze się z nią widują. Mi by chyba serce pękło, ale też mają racje, ze dali jej lepsze życie oni by nie dali rady a ich rodzice to też nie najlepsze klimaty ![]() Cytat:
ja przedwczoraj zasnęłam przed tv jakoś po 19 a potem tylko jak sie obudziłam to szybko wzięłam prysznic i do wyra dalej spać ![]() Grennie, ja się czasami zasapuję ale to chyba z braku kondycji a nie z powodu ciązy planujemy z tż'tem kupić sobie karnety na basen i troche nasze cztery litery poruszac ![]() sofciaa też myślałam o blogu, ale jakoś ciągle czasu mi brak
|
|||||
|
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
Sofciaa fajnie zapowiada się Twój blog. Na pewno będę regularnie zaglądać. Swietny pomysł
.
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję pomysłu na bloga i czasu ![]() Mąż dziś wstawał po 6 , obudziłam się bo się krzątał, sama siebie nie poznaje, chciało mi się jeść o tej porze do tego obudził mnie kujący ból w lewym i prawym boku ![]() Piękne słoneczko zaświeciło i ukazało jakie brudne okna mam chyba dziś umyję Miłego dnia dziewczynki!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

długo bym jeszcze w tej ciąży chodziła 

Ach w końcu z nim będę radować się naszą kruszynką
co ciekawe, bo wcześniej dzień bez słodkiego to dzień stracony 

i nie dlatego, ze maja przeciwwskazania czy coś, po prostu ich widzimisię 

.

, podobno zostało udowodnione, że może powodować poronienia. A tak kocham kawę. Owocowych nie lubię, czasem piję zieloną.

.