|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Moja Droga ja juz pierwszy zaliczylam ostatnio ;P
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
"łatwiej znaleźć idealnego narzeczonego...niż idealną suknię ślubną" /Vera Wang/
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
u no to ostro ja na szczęcie mam jakiś głupie sny nie związane z tym... ale to kwiestia czasu.. zresztą od pewnego czasu ja zamiast spać rozmyślam jak to będzie
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz po zaręczynach miałam regularne koszmary raz w tygodniu co najmniej
ostatnio jest lepiej co do ostatnich tematów to gości będziemy mieć ok 80 (90 jest na liście, ale 80 to realna liczba) stój TŻa to będzie raczej jego decyzja - jedyne w co bym chciała zaingerować to krawat - żeby fioletowy był
|
|
|
|
#245 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Także zamierzam trzymać rękę na pulsie, w co się ubierze A jeśli chodzi o liczbę gości to u nas zaproszonych jest 160 osób, niestety mamy liczną rodzinę i lista częściowo i tak jest już uszczuplona. Liczymy się jednak z tym, że jeszcze 30 osób nam odpadnie. Szczerze mówiąc jestem przeciw takiemu dużemu weselu, ale rodzina TŻta jest nieubłagana.
|
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
jaką zamierzacie mieć fryzurkę upięte, proste, rozpuszczone?? ja osobiście mam długie włosy po pas i mam zamiar mieć rozpuszczone troszkę je przytnę aby nie były za długie do ślubu ale minimalnie osobiście będę chciała mieć coś w tym stylu http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1408&bih=671
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
ja już w poprzednim wątku wklejałam dwie fryzurki jakie chciała bym ale z dnia na dzień mi się to zmienia... raz myślę "a może jednak daruje sobie welon i pofaluje te włoski" a zaraz potem " nie no muszą być upięte bo welon musi być" i tak w kółko eh
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- lecem spać kobitki dobranoc
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- a ja zrobiłam sobie długi weekend w pracy i mam zamiar się poleniuchować ale też mnie coś spanie bierze dlatego zmykam pomarzyć o moim Lubym który coś ostatnio mi podskakuje muszę go naprostować Dobranoc |
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Kilka dni mnie nie było a tu już nowy wątek.... chciałabym mieć czas na czytanie tego wszystkiego.. niestety czytam tylko wybiórczo.
W sumie to chciałabym się was poradzić- zapłacilismy ostatnio zaliczkę w lokalu na przyszły rok i tak mnie olśniło, że przeciez nie mamy nadal z nimi umowy w której bylaby wpisana cena itp. w lokalu twierdzą, że taką umowe dostanę na miesiąc przed slubem gdy przyjadę uzgadniac konkretne menu i wtedy też będzie kosztorys. Spotkałyście sie z czyms takim?? Wspomnę tylko, że lokal dośc znany i nie spotkalam się z zadna negatywna opinią na jego temat. ach i podaję linka do mojego nowego pomyslu na suknię http://www.faeriebrides.com/custom-c...f-diamonds.php
Edytowane przez samiramis Czas edycji: 2011-02-09 o 23:20 Powód: dopisanie nowej info |
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sporo swego czasu tu na wątku opisywałyśmy swoich ślubnych koszmarków Najgorsze, że są takie realistyczne, chociaż po przebudzeniu zwykle zupełnie nie mają sensu ![]() Ale ale! Wczoraj miałam MIŁY sen ślubny... Chyba pierwszy, który mnie nie przeraził Śniło mi się mianowicie, że przymierzam suknię ślubną... nie moją wymarzoną, ale jakąś nawet bardzo ładną. Pamiętam, że wyglądała, jakby była ciężka, a jak ją założyłam, okazała się zadziwiająco lekka Także mam już pierwszą przymiarkę ślubną za sobą![]() samiramis, w większości lokali tak jest. Nie wiedzą, jakie będą do końca ceny i nie chcą dużo wcześniej podpisywać dokładnej umowy. Raczej więc nie masz się czego obawiać. A suknia... nietypowa A planujecie wesele w jakimś takim średniowiecznym stylu właśnie, czy po prostu podoba Ci się suknia?
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-09 o 23:23 |
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Podoba mi się suknia..... aże mam dość nietypowy gust (chciałam też iść w czarnej, bordowej ostatecznie stanęło na biało bordowej) Ślub bedzie w skromnym zabytkowym drewnianym kościółku a wesele w Folwarku. mielismy jechac saniami ale wlaściciel sali stwierdził, że to ryzykowne bo nie mogliby odśnieżyć drogi goście niewyjechaliby do lokalu. Do sukni napewno będzie jeszcze płaszcz-podobny do tego ze zdjecia z wielkim kapturem-myślę, że też bordowy własnie. wogole to ze wzgledu na tą moją kreacje chcialabym miec slub na stojąco ale nie wiem czy ten pomysł przejdzie...;/
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstępną umowę już podpisaliśmy i ja na umowie mam już kwotę za osobę natomiast w ilości osób dogadaliśmy się tak, że wpisane mamy 100-120 ale zapłacimy za faktyczne przybycie gości i co mnie zdziwiło jeśli się okaże, że w dniu wesela ktoś wpadnie dodatkowo nie będzie problemu z talerzykiem i nam dostawią generalnie dyrektor tego hotelu w którym mam wesele jest bardzo serdeczny i we wszystkim pomocny ale nie zapeszam; na dzień dzisiejszy jestem zadowolona z naszej współpracy jeśli chodzi o suknie to zgadzam się z chatką dość nietypowa ale ciekawa a Twój TŻ co ma w planach za strój? Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-02-10 o 07:38 |
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja nie wiem jeszcze ile nas wyniesie wesele, wstępnie sobie to kiedyś liczyliśmy, ale to się pewnie ze sto razy zmieni bo np. znaleźliśmy tańsze zaproszenia, serwetki i dekorację, więc już trochę kasy zostanie ![]() odkładanie kasy?? cały czas nad tym pracujemy ale póki co udało nam się zapłacić zaliczki i odłożyć niewiele, a chcemy mieć jak najwięcej swojej kasy. myślę, że przez ten rok to naprawdę się zbierzemy i uda się jeszcze trochę odłożyć ![]() Cytat:
również wynajmujemy mieszkanie i nietety sporo kasy na to idzie, ale mam nadzieję, że już niedługo uda nam się ten "problem " rozwiązać ![]() sztuczka_magiczka gratuluję podpisanie umowy cieszę się, że spotkanie się udało.Wypowiedź astm tyle w temacie.(kicia) piękna ta czerwona sukienka fryzury nie mam jeszcze wybranej. z tym poczekam do kupna sukni. |
|
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
czwartkowa- ja planuję mieć włosy upięte. Całe do góry bo boję się, że będzie mi ciepło
![]() samiramis- nooo suknia bajeczna! jeszcze takiej nie widziałam . Ciekawe czy nie będzie ciężka
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny...mnie już od jakiegoś czasu męczy ten sam koszmar: Budzę się w sobotę, jest piękny dzień...jak codzień. Schodzę na dół na kawkę i śniadanko w rozciągniętym dresie i co widzę....ciotki wyfiokowane, mama umalowana (nigdy jej się to nie zdarza). Wszyscy odświętnie ubrani i krzyczą na mnie, że za godzinę wychodzimy do kościoła. A ja nie mam nic zorganizowane. Żadnej sukni, butów, kosmetyczki, fryzjera. I w tą godzinę biegam po wypożyczalniach, szukam czegokolwiek, mama mi czesze francuski warkocz (zawsze tak to robiła przed wyjściem do przedszkola). Wkładam sobie szczoteczkę do tuszu do oka, nie mogę znaleźć drugiego buta. Zamiast wiązanki mam kwiatki z ogrodu i kiedy wreszcie docieramy pod kościół (nawet nie wiem co z Tż nie ma go w moim śnie...) jestem taka zmęczona, że już mi się odechciewa ślubu i wesela.
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
samiramis suknia piękna ale straaasznie obszerna
![]() ja w końcu zebrałam się i zeskanowałam zdjęcia moich dwóch ukochanych sukienek. Znalazłam jakieś 2 lata temu je w jednej gazecie o tematyce ślubnej. Nie mogłam się oprzeć i kupiłam tą gazetkę. I jeśli będę szyła to właśnie wg tego zdjęcia. Pierwsza z tych sukienek to sukienka moich marzeń taka księżniczka
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
kicia - mi też się bardziej podoba ta druga
![]() oj dziewczyny, ale mnie ubawiłyście tymi sukniami, świetne! co do oszczędzania/wydatków to na szczęście u nas Rodzice płacą ale się nie wtrącają, my decydujemy i oni to dopiero po fakcie widzą ale na suknie, dodatki do niej i kosmetyczkę zbieram sama, na to już nie pozwolę, żeby mi finansowali ![]() jadę do krakowa w następnym tygodniu z TŻ odpocząć i chcemy w końcu usiąść i oszacować ile nam w sumie kasy wyjdzie...w tych wszystkich portalach ślubnych informacja o cenach jest w przedziale i to ogromnym, więc ciężko powiedzieć, np suknia 1200-6000zł wiadomo,że każdy ma inne możliwości ale ciężko coś określić z takim rozrzutem cen
Edytowane przez magduuunia Czas edycji: 2011-02-10 o 11:11 |
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
tylko wiecie wydaje mi się że do tej drugiej to już trzeba mieć figurę nieskazitelną. Nie jestem gruba ale kilka kilogramów na brzuszku mam
wiem wiem do wesela można zrzucić ale ja mam taką słabą wole ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- ale właśnie zobaczyłam że w Lublinie jest salon który ma suknie Mon Cheri a ogólnie suknie tej firmy są śliczne więc w wakacje udam się tam w pierwszej kolejności
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
ha a ja za cel w tym roku obralam sobie aby na własne wesele zgubic parę zbędnych kg
i to zrobię - zdjęcia będę miała ładniejsze jak będę taka chudsza he he po za tym w kościele jak będą robić foty to tak z boku będe cieńsza
Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-02-10 o 11:41 |
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Obie mi się podobają. Śliczne pozwoliłam sobie zapisać zdjęcia, mam nadzieję ,że nie masz nic przeciwko. Może czas zacząć kupować już takie ślubne czasopisma, tylko ich ceny mnie przerażają troszkę
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
my nie raz z Tż oglądamy takie pisma gdzieś w sklepach, ale nie ma chyba sensu ich kupować. wszystko praktycznie mozna znaleźć w necie, a niestety sa właśnie trochę drogawe :
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
kindziulindzia Cudna sukienka! Chyba mamy podobny gust bo ja też marze o czymś podobnym. Tylko wolałabym z ramiączkami (wesele we wrześniu) wiec troszkę za zimno chyba na taką sukienkę?
Nie wiem sama Planujecie oczepiny? Jeśli tak to czym będziecie rzucać? Welonem Kwiatami Podwiązką
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
my planujemy. ja będę rzucać welonem, a Tż krawatem
|
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja będę rzucać welonem, a TŻ krawatem pewnie .
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo lubię "pobrykać po parkiecie"oczepiny musowo i to będzie welon TŻ krawat badź mucha a macie jakieś pomysły na oczepiny ? |
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Tż krawatem ja podwiązką. Słyszałam, ze źle rzuca się welonem, a poza tym nie wiem jeszcze czy będę takowy mieć. Natomiast bukietem byłoby mi szkoda. A jaki jest u was zwyczaj z tymi rzucanymi przedmiotami?? U nas zawsze było tak, że ten, który złapał dostawał podwiązkę czy krawat na pamiątkę. Niestety ostatnio coraz częściej spotykam się z tym, że po wszystkim do łapiącego podchodza młodzi i domagają się zwrotu fanta. Bardzo mi się to nie podoba
![]() Już krawat może być jakiś cenny ale podwiązka kosztuje 5 złotych więc mogłyby te PM się nie ośmieszać. Trochę się zdenerwowałam, osobiscie mnie taka sytuacja nie spotkała, bo nigdy nie udało mi się nic złapać Ciekawa jestem jakie Wy macie zdanie na ten temat. |
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest tak: Panna Mloda rzuca welon, Pan Młody krawat. i tak wybierana zostaje "nowa para młodych"
zakłada im się welon i krawat. później jest jakiś taniec lub konkurs dla nich i na tym kończy się zabawa po oczepinach zawsze oddają welon i krawat właściwej młodej parze (czyli oddadzą nam ). nikt nie musi się domagać zwrotu, tak już po prosto jest, że zawsze się oddaje. pomysłu na oczepiny jeszcze nie mam za bardzo- spotkam sie bliżej wesela z zespołem i wtedy coś wymyślimy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

śniły)

Także zamierzam trzymać rękę na pulsie, w co się ubierze 

muszę go naprostować
Dobranoc

cieszę się, że spotkanie się udało.