|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
i od wyboru zalezy czy dopłąta jest opłącalna. niektóre są dosłownie złodziejskie---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Zanka śliczne te koszlue i wydają się praktyczne może i ja się skuszę ))są małe rozmiary? iwona |
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
no ja wzięłam S/M
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Te koszule są w rozmiarze albo S/M albo L/XL i nie mogę się zdecydować... Najlepszy byłby M/L
Ale chyba na L/XL się zdecyduję. Dziewczyny, a ile takich koszul muszę kupić do szpitala? 2? 3?
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie tylko ciaze mam na mysli, ale i caly szereg innych objawow ktore mamy w zyciu my kilka lat walczylismy z choroba nowotworowa taty, dzieki szybkim reakcjom, dzieki szukaniu informacji w internecie, dotarlismy do najlepszych specjalistow i lekow chemii niestandardowej o ktorej cyklicznie jest glosno w mediach tata od diagnozy zyl 9lat.. w tym 6lat bez nawrotu... dokladnie dzisiaj mija rok od jego smierci ['] mial 61lat smutne tematy poruszam ale dzis jest taki dzien... mysle o nim ![]() ** nerola, to o tej koszuli jako "mutsy" pisalam one sa znacznie drozsze, super okazje wypatrzylas
|
|
#3125 |
|
Raczkowanie
|
chorobcia a ile Ty masz wzrostu? wydaje mi się, że Ty krasnal jak ja (153
)któraś z Was mówiła o balerinkach dziewczyny jest super oferta w HM na baleriny za 40 zł ja kupiłam 9 par (2 dla mnie, 2 dla siostrzenicy, i po 2 dla 2 sióstr )3 kolory: czarne, szare i pomarańczowe takie słoneczno-letnie teraz czaję się na rudo-brązowe (wtedy nie było rozmairów) buty sa klaczyne, z okragłym czybkiem, malutk akokardką, ze skórki iwona |
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ty masz juz jedno dziecko, wiec w sumie nie wiem, taki twardy masz sen? najdziwniejsze jest to ze jak wiem ze maz nie spi to mnie inc nie budzi, a jak wiem ze juz spi (nie wiem czasem ale to czuje) to budzi mnie kazde kaszlniecie, popiskiwanie przez sen, pociaganie nosem, a maly ma drzwi przymkniete od swojego pokoju (my mamy otwarte). i jeszcze cos - na sali poporodowej (czy jak to sie zwie - na oddziale po porodzie) to budzilam sie tylko na kwilenie swojego, a nie 6 innych (no mielismy wieloosobowe sale)
|
|
|
|
|
#3127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda mąż teraz dopiero w sobotę wróci w południe bo ma służbę, ale niestety przez pracę odpada byłoby mi łatwiej w tygodniu... ale to zależy od reszty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zanka, świetne te koszulki! też o takich pomyślę, jakieś zwykłe flanelowe mnie odstraszają troszkę.... nie chcę wyglądać jak własna mama a co do spania, to popieram to co Babonik napisałaś Ja na razie twardo zakładam że maleństwo na pewno z nami w łóżku nie będzie spało, na początku najwyżej łóżeczko w sypialni, potem w swoim pokoiku, ale nie w naszym łóżku. Ciekawe czy wytrzymam w tym postanowieniu
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko się brudzą jednak, mlekiem, odchodami poporodowymi zwłaszcza zaraz po porodzie więc ja radzę przynajmniej 3 ja wezmę od mamy jeszcze jedną starą koszulę bo u nas jest tak, jak przyjeżdża się na porodówkę to ubiera się w swoją koszulę, do akcji porodowej ma się tą swoją, potem tuż przed akcją dostaje się koszulę szpitalną po porodzie znów przebiera się w swoją no i ta pierwsza koszula po porodzie ma najgorzej, jak się w sumie leży bez majtek tylko z podkładem między nogami to można łatwo się ubabrać a jednak żal nowa piękną koszulę ubrudzić potem idzie się umyć, ubiera się nową czystą koszule i majtki poporodowe to już trzymają ten podkład na miejscu polecam również kupić podkłady na łóżko ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Filip od początku spał w łóżeczku, dopiero jak miał problemy z zębami jak zaczęły wychodzić to te nasze noce stały się pokopane budził się z płaczem kilka razy w nocy, czasem lądował u nas w łóżku ale starałam się go uspokoić żeby został w łóżeczku
|
|
#3129 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kolina;24989058]w kwestii zdrowia nie ma co patrzec na innych i przejmowac sie ze okresla nas jako przewrazliwione panikary, trzeba reagowac, nie ma na co czekac, to czekanie tez wykancza psychicznie
i nie tylko ciaze mam na mysli, ale i caly szereg innych objawow ktore mamy w zyciu my kilka lat walczylismy z choroba nowotworowa taty, dzieki szybkim reakcjom, dzieki szukaniu informacji w internecie, dotarlismy do najlepszych specjalistow i lekow chemii niestandardowej o ktorej cyklicznie jest glosno w mediach tata od diagnozy zyl 9lat.. w tym 6lat bez nawrotu... dokladnie dzisiaj mija rok od jego smierci ['] mial 61lat smutne tematy poruszam ale dzis jest taki dzien... mysle o nim ![]() ;((( za 10 dni mija 1,5 roku od odejścia Mojej Mamci;((( ja sobie tłumacze, że patrzą z góry i nie chcą widzieć nas smutnych;( i się poryczałam;( |
|
|
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3131 |
|
BAN stały
|
powoli was nadrabiam, \\kurcze wy juz macie wiekszosc kupione a ja nic nowego, ani do szpitala ani malusza, maluszkowi bede kupowac dopiero na sam koniec ciązy ale musze moze juz kupic sobie koszule, papcie itp w razie czego...
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no dziewczyny
![]() Obejrzałam Wasze ubranka, zdjęcia, brzuszki i oczy mi przeciekają ![]() Dzisiaj konczę wcześniej pracę, bo załatwiam jeszcze służbowe sprawy na mieście i zalecę do lumpka , jeszcze mam nadzieję, że znajdę coś fajnego![]() Co do naszego mieszkanka, to z każdym dniem jestem w nim coraz bardziej zakochana, chociaż od tamtej pory nie byliśmy już w nim. Wydrukowałam dzisiaj przedwstępną umowę kupna mieszkania , niewiem, czy dzisiaj nie zadzwonimy do tego faceta, żeby się umowić na jutro na podpisanie takiej umowy wraz z zadatkiem, żeby nam nie uciekło...a kredytem będziemy sie zajmować po podpisaniu tejże umowy.Bym zapomniała ZMALOWANA jesteś BOSKA i bardzo sexi w tych wloskach, zyskalaś pazura
|
|
|
|
#3133 |
|
BAN stały
|
Ileż razy słyszałam od rodziny po co latam na wizyty,po co podtrzymuję ciaze,nawet teraz tata pytał mile razy w msc. chodzę do gina-mówię,że raz,to już powiedział,ze powinnam co 3 miesiace.
Zapytałąm czy daje mi kasę na to,nie,no to wara. Ale on w ogóle nie chce tej małej-tylko co on ma do chcenia. Mówicie,ze okazja z tą koszulą? Fajnie,to będę miała na 2-3 dobę bo szkoda trochę a mam 3 inne więc akurat do plamienia. U nas podkłady na łóżko są wymagane na drugą dobę już i podkłady do majt też. Głupio patrzą.Dlatego ja od razu już miałam swoje.To samo z pampersami,tetrami,rozkie m nawet. |
|
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź . Kurcze, więc chyba kupię sobie jakieś witaminki i będę łykać, najwyżej doktorowi nic nie powiem , żeby nie myślał, że mu nie ufam
|
|
|
|
|
#3135 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za podglądanie jutro ![]() mi też byłoby się łatwiej spotkac w tygodniu.Aania też.Aga w ten weekend co wpisałaś wybiera się do Wiśnicza... a jak Ty Stapelka w tygodniu, o której kończycie pracę-Aga Ty też?a Zasada?? 3 w sumie fajnie,ja nie mam aż tyle kasy,kupię chyba jedna,drugą mam jeszcze po poprzednim porodzie,mnie do CC i tak na golaska wezmą ale bardzo ładne te koszule.Cytat:
raczej nie są mocowane do ścian,jeśli masz boki i plecy to na pewno da się ją przesunąc. Cytat:
za zrealizowanie postanowień,niektóre mamy są za wrażliwe /lub za leniwe/ i tak jakoś ciężko im dzidziusia zostawic.Cytat:
po 2 . tak jak Monia pisze,teraz bez niani nawet najcichszy pierd słyszę ![]() ja biorę 2 Cytat:
Cytat:
za wytrwałośc![]() a ja w końcu zrobiłam pierwszy zakup http://allegro.pl/show_item.php?item=1450126044 świetnie się u córki sprawdzały takie pajacyki cena dosc niezła,już się nie mogę doczekac jak przyjdą
|
||||||
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej idz sprawdzic dla swietego spokoju. Ja tez nie czuje ruchow, samopoczucie tez mam niezle, wogle od poczatku nie mam "typowych" ciążowych objawów, ale staram sie nie fazowac.. |
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam dziewczyny śmierci rodziców, coś strasznego, nawet nie chcę sobie tego wyobrażać
Ja bez swoich żyć nie potrafię, jak nie ma ich blisko mnie, to codziennie rozmawiamy. |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
monia ja mam mocny sen a mój M to już wogóle śpi jak kamień
mały jak się obudzi w nocy i coś chce to Nas maskotkami rzucateż muszę piżamy kupić.Do porodu chyba kupię taki dłuższy tshirt ![]() jeszcze szlafrok muszę kupić .Chyba kupię 2 jedną wezmę z domu jakąś starą i ją po porodzie założe.Bo nie wiem czy bedę na tyle głupia aby się znowu sama kąpać.Chyba że M mi na porodówce pomoże się wykąpać
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u nas dopiero w ok. sierpnia otwierają, mogłabym powiedzieć szwagierce, zeby mi w wawce kupiła, ale z moimi niewymiarowymi stopami to w ciemno nie bardzo ![]() Też myśle nad tymi koszulami, do tego musze sobie kupić taki szlafroczek bawełniany do szpitala, bo mam tylko taki na zime.
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zreszta jak napisałam wcześniej teraz te wszystkie warzywka są badziewiate
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
oliweczka - mozna sie samemu po porodzie kąpać, ale ja np. do łązienki nei doszłąm bo siedzac na łóżku zemdlałam
ma sie ten dar... to w 1 dobie po mialam takie zawroty, ze zmeczenia, głodu i wogóle... adrenalina. dopiero po 2-3h snu (dzieki ze maly byl na neonatologii bo bym nie pospała!) moglam jakos dzialac. moze dlatego ze w nocy rodzilam (9h, luzik tylko to niewyspanie...) i cala noc bezsennakoszule mam, ale szlafrok chyba jakis kupie. mam wporawdzie mężowski, a że maz patyczak to w poprzedniej ciazy nosilam jego. moze przy nim zostane... tzn. przy szlafroku, nie mezu tzn. przy mezu tez zostane ![]() ![]()
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-02-10 o 13:18 |
|
|
|
#3144 |
|
BAN stały
|
Kąpać mozesz sie sama ale idzie jak łamadze.
Ja zgięta w pół a nie daj |Boze jak mi coś spadło.Poza tym słabo jak cholera,we łbie sie kręci. Zwykle czekałam na T.,zeby sie wykąpać ale czasem musiałam 4 razy isć a jego nie było. Współczuję smierci rodziców. Mój prawdziwy ojciec zmarł parę lat temu od alkoholizy-miał 52 lata. Właśnie teraz mam ułatwienie-monitor oddechu i nianię z kamerą,wiec całkiem możliwe,ze mała będzie spała w łóżeczku. Choć na początku ze mną na bank bo nie jest fajnie z bólami i jeszcze z zapaleniem rany podnosić kilkanaście razy dziecię do cyca czy przewijania a do tego po każdym karmieniu odbijanie. Takze łóżeczko i kojec jak najbardziej ale nie na noc. Mój Krystian jak mnie budzi to puka W głowę mi robi puk,puk i wkłada palca do mojego nosa i ciagnie jak na haczyku. |
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
, więc pewnie tez nie dam rady sama, ale cóż, od czego się ma męża??Niech pomaga chłopaczyna |
||
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam po porodzie narkozę jak się obudziłam to nie wiedziałam gdzie jestem
![]() położna zawiozła mnie do pokoju i mówiła że jak będę się chciała myć to mam ją zawołać.Ale oczywiście poszłam sama. Ale byłam słaba na maksa myślałam że podrodze się przewrócę.Laski z pokoju strasznie mnie wyzywały![]() Ja urodziłam o 10 rano ok 11 byłam po narkozie.A jechałam o 24.Więc całą noc nie spałam ![]() Cieszę się że w tym szpitalu nie ma się dziecka przy sobie ani nie ma odwiedzin są sali.Bo można porządnie się wyspać. ![]() dziewczyny a czy mojego synka wpuszczą do szpitala do mnie? |
|
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka poprawiłaś mi dzisiaj humor
Kobieta zawsze jak sobie coś kupi to ma lepszy humor Kupiłam sobie 3 te koszule: niebieską, szarą z białym i jasny fiolet Już zrobiłam za nie przelew, a poza tym wchodząc na konto żeby zrobić przelew zobaczyłam, że wypłata mi dzisiaj wpłynęła i to jakaś większa niż przed ciążą o jakieś 100 zł
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja uciekam obiad robić
![]() dzisiaj mnie naszło na kopytka więc mam co robić.Muszę jeszcze mięsko usmażyć ![]() do później |
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero na siłę ciastko zjadłam i jakoś doszłam do łazienki też rodziłam w nocy, 12h 30min
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Oszalałyście czy jak ?
![]() Miałam awarie netu od wczoraj i tyle stron do nadrobienia, ożesz w morde
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

i od wyboru zalezy czy dopłąta jest opłącalna. niektóre są dosłownie złodziejskie
Ale chyba na L/XL się zdecyduję. Dziewczyny, a ile takich koszul muszę kupić do szpitala? 2? 3?

co prawda mąż teraz dopiero w sobotę wróci w południe bo ma służbę, ale niestety przez pracę odpada

za podglądanie jutro
zębole

, więc pewnie tez nie dam rady sama, ale cóż, od czego się ma męża??Niech pomaga chłopaczyna