Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 13:45   #3361
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
bardzo mi się spodobało to imię TŻowi też, więc będziemy mieli Anikę - tak właśnie będzie miała w dokumentach, nie Anna. chociaż Anika to skandynawska Anna, ale my lubimy takie troszkę inne imiona
rodzina co prawda protestuje i twierdzi, że skrzywdzimy dziecko, ale ja raczej nie podlegam wpływom i kieruję się własnymi przekonaniami, więc nie bardzo się przejmuję tymi protestami
mnie się bardzo podoba to imię.. świetne jest

Kurcze a ja bym chciała odwlec moment porodu jak najbardziej...
nie mogę się doczekać mojego brzdąca, jak patrzę na łóżeczko to aż mnie takie ciepełko zalewa bo chcialabym już widzieć mojego Fabianka tam

ale najpierw ta sesja, teraz remont.. meble będą dopiero w weekend albo w przyszłym tygodniu.. ciągle coś., zero odpoczynku..marzę o spokoju..
także liczę jeszcze na 3 tygodnie relaksiku... mam nadzieję,że tak będzie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:47   #3362
bosti
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

aja dzięki za dobre fluidki

Montii można bezpiecznie stosować na katar homeopatyczne krople EuphorbiumS, mi bardzo pomogły, kiedy początkiem stycznia nabawiłam sie paskudnego zapalenia zatok. brałam najpierw antybiotyk działający miejscowo - Bioparox - taki inhalatorek, ale nie pomógł, a potem te krople i po paru dniach przeszło. tak więc bardzo je sobie chwalę

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:48   #3363
Montii
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za rady odnośnie kataru wyślę mojego do apteki jak wróci z zakupów

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 13:50   #3364
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
to co straszysz bąkami dziecko hehe
marzy mi się gorąca kąpiel z dużą ilością piany i kieliszkiem wina w reku
a mi sie marzy buteleczka smirnoffa ice albo kieliszecek szmpana bialego
a co do bakow to moje se straszne ostantio sam anie moge ich wachcac a co dopiero otoczenie, juz wiem dlaczego mi kwiatki nie chca rosnac

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja byłam w zeszły piatek na kabarecie moralnego niepokoju zmęzem i tak sie uchichrałam i dotleniłam ze Natka potem całą sobote siedziała cichutko w brzuchu chyba musiała odpocząć
ktos tu pisal ze znajoma sie zaczle smiac na imprezie i urodizla wiec dobrze ze tobie sie nie przytrafilo a ja mam nadzjie ze mi tez nic nie bedize jak sie troceh posmieje

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hej
ja umieram przez..katar
jest taki gęsty , normalnie padam..znacie jakieś domowe sposoby? :/
pani w aptece nie chciała mi dać żadnych kropelek do inhalacji ...
Ja nie wiem czy mi brzuch opadł ale.. pokaże wam zdjęcie z 34t3d a z 36t0d czyli 2,5 tygodnia różnicy....
i wydaje mi się,że nie opadł ?
Monti zdorweczka a co do brzuszka to rzeczywiscie mialas go caly czas nisko i masz tylko troche wyphcnelo do prozdu go

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Nie udzielałam sie pare dni ale podczytuje was w wolnych chwilach tzn wtedy kiedy Julka da mi dojśc do kompaWczoraj byłam na usg,mój Eryk jest nadal ErykiemWazy 1200 w 29 tyg i mierzy 32 cm.Wszystko jest z nami ok tylko szyjka mi sie skraca mam 2,2 mam sie oszczedzać.wklejam zdjecia małego ,nasze maleństwo z tego co widze jest podobne do tatusia przynajmniej z ust i noska Zdjecia sa nie zadobrej jakości bo robiłam tel z monitora
eh male slicznosci
ja ide 15 na usg
jak myslicie jak si eokaze ze maly jakis sie ciezki zrobil i duzy to moja ginka powinna mi dac skeirownaie na cc??
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:51   #3365
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
E no za wcześnie.
Ja raczej podejrzewam, że mała nabiera masy

Ja ale mam jeden za sobą

Spoko, jak z Kaśką byłam też jakoś lajtowo podchodziłam, nie bałam się. Może dlatego przez to nastawienie wspominam poród ok, a nie jako coś niemiłego.
ah chyba ze tak :P
Cytat:
hej
ja umieram przez..katar
jest taki gęsty , normalnie padam..znacie jakieś domowe sposoby? :/
pani w aptece nie chciała mi dać żadnych kropelek do inhalacji ...

brakuje mi już chusteczek
tak sobie myślałam z tż, że może mi się mózg sączy a nie wody płodowe stąd to wstrętne katarzysko haha

a za oknem taka piękna pogoda aż nogi same niosą żeby gdzieś iść ale dzisiaj jeszcze w domu posiedzę

Ja nie wiem czy mi brzuch opadł ale.. pokaże wam zdjęcie z 34t3d a z 36t0d czyli 2,5 tygodnia różnicy....
i wydaje mi się,że nie opadł ?
eee on jest wiekszy a nie nizej
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Trzyrazyi, gratulacje dla rodziców I fajna waga malutkiej, nie za mało, nie za dużo

Agus, u mnie to druga ciąża ale mam odczucia podobne jak poprzednio, z jednej strony już bym chciała urodzić a z drugiej odwlec ten moment jak najdalej

Diatoma, nam w szkole rodzenia też mówili że bezpieczne wcześniactwo zaczyna się dopiero w 34tc, wtedy dziecko trafia do inkubatora ale już nie powinno być problemów. I coś w tym jest, sama urodziłam się w 34 i jestem zdrowa I w pierwszej ciąży nasz forumowy wcześniaczek tak samo, i rozwija się super
aha

tak czy inaczej, ja sie go bardziej doczekac nie moge
Stary 2011-02-10, 13:55   #3366
woszczyk
Raczkowanie

Hej, dłuuuuugo mnie tu nie było

U nas to już 35 tydzień! Przez ten czas trochę się zmieniło, zwłaszcza koncepcja imienia ;P Miał być włoski Fabio, będzie polski Aleksander

Poza tym maluch siedzi pupą w dole, z lewej strony miednicy, czeka nas cesarka
Miałam termin na 18 marca ale teraz z pomiarów wynika, że termin wypadałby ok tygodnia później Waży 2-2,2 kg. Mam nadzieję, że wszystko z nim ok, że to nie oznacza nic złego
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:56   #3367
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja kupiłam taką kieckę 37tc
podobno po ciąży też można nosić i dobrze wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia P1300004.jpg (65,4 KB, 72 załadowań)
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 13:57   #3368
Montii
Zakorzenienie

to dobrze dziewczyny... jakoś mi lepiej psychicznie
czekałam na taką odpowiedź.. jeszcze mi nie śpieszno do porodu.. może któraś się wepchać w moją kolejkę , haha

hej woszczyk..faktycznie dłuuugo Cię nie było

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 13:59   #3369
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
jak myslicie jak si eokaze ze maly jakis sie ciezki zrobil i duzy to moja ginka powinna mi dac skeirownaie na cc??
wiesz kasiu z tym to różnie bywa. mój gin twierdzi, że nie ma czegoś takiego, jak wskazanie do cesarki przy większym dziecku, bo podobno to dopiero w momencie porodu się okazuje, czy dziecko zmieści się w kanale rodnym, czy nie, bo to przy porodzie się wszystko rozchodzi i dopasowuje. a że w szpitalach maja teraz takie mega naciski na porody sn, to czekają do ostatniej chwili z ewentualnym cc. ale za to jak byłam
w poniedziałek na wizycie przedporodowej w tej prywatnej klinice, to ginka mi powiedziała, że u nich przy dziecku powyżej 4kg od razu robią cc. potem tam anestezjolog/szef kliniki też mi mówił, że oni nie czekają z cc i jak się coś dzieje, to od razu robią, a nie jak w szpitalach w ostaniej chwili

a Ty jesteś z pruszkowa tak?? moja siostra jest tam lekarzem w szpitalu kolejowym, ale nie na ginekologii, tylko na internie

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2011-02-10 o 14:02
Stary 2011-02-10, 14:01   #3370
gosikk_s
Zakorzenienie

Monti, współczuję kataru Mnie wymęczył już na maksa, znowu powoli przechodzi, ciekawe na jak długo Według mnie brzuszek nie opadł, na pewno jest znacznie większy ale chyba na tej samej wysokości, ja też mam tak nisko.

Mora, ale fajne fotki moja córcia zawsze zakrywa rączką buzię i nie mogę jej zobaczyć

Bosti, kuurcze, Ty mi dałaś do myślenia. Nie zwróciłam wczesniej uwagę że będziecie mieć Anikę. Ładne I pasuje do Aleksa. Cholercia, tak długo gryzę się z tą moją Wiktorią, dać czy nie dać, a może by faktycznie Anika? Muszę zapytać TŻ, jak się nie skrzywi to będę myśleć poważnie Babci już się podoba

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:03   #3371
Montii
Zakorzenienie

gosik zastanów się..Anika ładne..Aleks i Anika
a co do brzuszka to też tak myślę, po prostu strzelił bardzo do przodu i może się wydawać,że opadł..ale zawsze był nisko...

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 14:04   #3372
wanilia83
Zadomowienie

Monti urósł to fakt ale raczej nie opadł

Mora na drugim zdjęciu synek ślicznie wyszedł

kurcze idę dziś do fryzjera i zamiast się tym relaksować to tak się stresuje że głowa mała pewnie dlatego że grzywkę idę zrobić a nie miałam grzywki jakieś 20 lat

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:04   #3373
woszczyk
Raczkowanie

Mam na studiach taka jedna Anikę... I mi osobiście źle się kojarzy teraz to imię ;P Chociaż samo w sobie jest ładne
Stary 2011-02-10, 14:04   #3374
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
gratulacje

takie piękne słońce, że spadam na spacer!
ja własnie byłam na spacerku i kupiłam małz na walentynki gatki z żyrafkami hehe

diatoma, a jak wyglada ten kosz na pampersy ???? kurde, też chciałam jechać do Ikei, ale małż sie nie chce, bo całe tygodnie wraca późno a ja go zawsze w weekend jeszcze tak wykorzystam że bidak pada na ryjek....

Monti, brzuszek Ci urósł, a nie opadl
a i ja w kolejkę się nie wpycham, jestem kulturalna czekam swojej "chwili prawdy"

[QUOTE=kasiapruszkow;24991 106]a mi sie marzy buteleczka smirnoffa ice albo kieliszecek szmpana bialego
a co do bakow to moje se straszne ostantio sam anie moge ich wachcac a co dopiero otoczenie, juz wiem dlaczego mi kwiatki nie chca rosnac

iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:06   #3375
Montii
Zakorzenienie

Oj iweczko a chciałam Ci miejsca ustąpić

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 14:07   #3376
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze idę dziś do fryzjera i zamiast się tym relaksować to tak się stresuje że głowa mała pewnie dlatego że grzywkę idę zrobić a nie miałam grzywki jakieś 20 lat
łajjj zazdroszczę grzywki
sama mam taką ochotę na grzywańca.. ale nie zrobię, nie ma mowy...mam taką gębę okrągłą jak rondo w Katowicach wyglądałabym strasznie ale po porodzie sobie zrobię

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 14:07   #3377
bosti
Zadomowienie

dzięki za pochwały imienia

wanilko ja dwa tyg. temu obcięłam się z długich włosów do połowy pleców na zupełnie króciutko, asymetrycznie i jestem zadowolona więc nie bój się, na pewno będzie ok

Stary 2011-02-10, 14:11   #3378
woszczyk
Raczkowanie

Racja, poza tym - to tylko włosy, w razie czego odrastają ;P
Stary 2011-02-10, 14:14   #3379
Castia
Wtajemniczenie

hej

wiecie co ja niedługo urodze, mówie wam
czuje jak mała mi napiera na szyjke i chce wyjsc. brzuch mnie w nocy masakrycznie bolał i już sie mielismy zbierac na IP ale po nospie jakos zahamowały sie skurcze i usnelam. teraz ledwo człape i podtrzymuje brzuch bo mam wrazenie ze mała mi wypadnie

montii mówisz ze jesteś smarkata i pociągająca?
wspołczuje

bosti sliczne imię wybraliście Anika mojemu TZ oczywiscie nie pasuje wrrr
jemu nic nie pasuje

zrobiłam obiad, rozwiesiłam pranie i padam na twarz -nie mam juz poweru

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-10 o 14:15
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 14:15   #3380
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

czuje jak mała mi napiera na szyjke i chce wyjsc. brzuch mnie w nocy masakrycznie bolał i już sie mielismy zbierac na IP ale po nospie jakos zahamowały sie skurcze i usnelam. teraz ledwo człape i podtrzymuje brzuch bo mam wrazenie ze mała mi wypadnie
aj nie strasz kochana

[LEFT]
Stary 2011-02-10, 14:17   #3381
blackrose4u
Wtajemniczenie

no wreszcie mam internet w laptopie zaraz Was nadrobie tylko coś naskrobie teraz.

Wczoraj byłam u gina. Nie zrobił mi usg - chyba już do rozwiązania mi go nie zrobi. Następna wizyta za 3 tyg - dopiero bo idzie na urlop. Boję się tego. Tak długo teraz na wizyte czekać i jeszcze mój lekarz na urlopie
Coraz częściej odzywa mi się kręgosłup, o żebrach to już nie wspomne. Jetem już zmęczona, zostały 4 tyg. Chyba dam rade...

Dziewczyny które kupowały pościel do wózka: jakich wymiarów ją macie? Pasuje, czy jest za duża za mała? Bo mam dylemat. Mianowicie, nie wiem czy kupić do kołyski pościel do wózka i potem będzie właśnie do wózka czy kupić pościel do kołyski ale pytanie czy ona nie będzie za duża potem do wózka?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:17   #3382
woszczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

...

zrobiłam obiad, rozwiesiłam pranie i padam na twarz -nie mam juz poweru
Też już bym chciałą urodzić, nie moge się doczekać ;P Jestem ciekawa jak to będzie z tą cesarką, dostane termin kiedy mam się zgłosić do szpitala czy mam jechac jak się zacznie cała akcja...

Ja potrafie spac po 13 godzin i i tak chodze zmęczona, to chyba jeden z uroków bycia przyszła mamą ;D
Stary 2011-02-10, 14:19   #3383
gosikk_s
Zakorzenienie

Kasiapruszkow, przedtem waga dziecka powyżej 4kg uprawniała do cc, teraz z tego co wiem jeszcze wyższa. Więc nie liczyłabym na skierowanie

Woszczyk, a ja bym wolała Fabia Tydzień różnicy w pomiarach to żadna różnica, co najwyżej synek będzie troszkę mniejszy albo gin niedokładnie zmierzył.

Mordka, ładna sukieneczka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 14:20   #3384
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Nie chciałabym Cię zniechęcać , ale ja nie zdecydowałabym się na grzywkę przed porodem. Ale to wszystko zależy od włosów. Ja generalnie bardzo lubię grzywkę i często tak ścinam włosy. Teraz jednak zapuszczam przez całą ciążę. Moje włosy po prostu fatalnie wyglądają jak ich nie ułożę chociaż na szczotkę, a najlepiej jak użyję jeszcze prostownicy. Wiem jak dziewczyny po porodzie na nic nie mają czasu, a układanie i modelowanie włosów jest na ostatnim miejscu. Ja bym się po prostu źle czuła potargana, ale jak już wspominałam, ja mam takie wredne włosy . Także ja zapuszczam, żeby móc wysuszyć i zrobić kitkę lub chociaż podpiąć odrastającą grzywkę.
Natomiast jeśli Twoje włosy nie są kłopotliwe i wredne, i same się ładnie układają, to śmiało rób grzywkę . Zaszalej!
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:20   #3385
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
wiesz kasiu z tym to różnie bywa. mój gin twierdzi, że nie ma czegoś takiego, jak wskazanie do cesarki przy większym dziecku, bo podobno to dopiero w momencie porodu się okazuje, czy dziecko zmieści się w kanale rodnym, czy nie, bo to przy porodzie się wszystko rozchodzi i dopasowuje. a że w szpitalach maja teraz takie mega naciski na porody sn, to czekają do ostatniej chwili z ewentualnym cc. ale za to jak byłam
w poniedziałek na wizycie przedporodowej w tej prywatnej klinice, to ginka mi powiedziała, że u nich przy dziecku powyżej 4kg od razu robią cc. potem tam anestezjolog/szef kliniki też mi mówił, że oni nie czekają z cc i jak się coś dzieje, to od razu robią, a nie jak w szpitalach w ostaniej chwili

a Ty jesteś z pruszkowa tak?? moja siostra jest tam lekarzem w szpitalu kolejowym, ale nie na ginekologii, tylko na internie
tak o wlasnie w prywatnych kliniakch to maja podjescie a w panstwowych to im zwisa
w prsuzkowie sa dwa szpitale i w kolejowym nie ma porodowki weic musze rodic na wrzesinku albo w warszawie
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:29   #3386
woszczyk
Raczkowanie

Rozmawiałam sobie wczoraj z moim małżowinkiem i, ku mojemu zdziwieniu, stwierdził, że fajnie by było gdybym sobie zrobiła bordowe włosy ;D On raczej taka konserwa jest a tu taki zaskok ;D Na razie nie męczę włosów farbami ale później sobie odbije ;P Nawet kolor mi znalazł :P

http://lorealparis.pl/_pl/_pl/produc...x?code=HCo13_8
Stary 2011-02-10, 14:30   #3387
gosikk_s
Zakorzenienie

Monti, no właśnie dla mnie Aleks i Anika brzmi super Pozostaje tylko kwestia ojca dziecka zapytam TŻ jak tylko wróci ale z nim to różnie bywa, Wiktorię przełknął...

Castia, fiu fiu, może będziesz pierwszą z terminowych mam?

Stary 2011-02-10, 14:34   #3388
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Nie chciałabym Cię zniechęcać , ale ja nie zdecydowałabym się na grzywkę przed porodem. Ale to wszystko zależy od włosów. Ja generalnie bardzo lubię grzywkę i często tak ścinam włosy. Teraz jednak zapuszczam przez całą ciążę. Moje włosy po prostu fatalnie wyglądają jak ich nie ułożę chociaż na szczotkę, a najlepiej jak użyję jeszcze prostownicy. Wiem jak dziewczyny po porodzie na nic nie mają czasu, a układanie i modelowanie włosów jest na ostatnim miejscu. Ja bym się po prostu źle czuła potargana, ale jak już wspominałam, ja mam takie wredne włosy . Także ja zapuszczam, żeby móc wysuszyć i zrobić kitkę lub chociaż podpiąć odrastającą grzywkę.
Natomiast jeśli Twoje włosy nie są kłopotliwe i wredne, i same się ładnie układają, to śmiało rób grzywkę . Zaszalej!
z tego samego powodu zapuszczam, grzywkę mam i bardzo lubię, ale jak o nią nie zadbam i nie ułożę porządnie z pianką i szczotką, to masakra, odstaje na wszystkie strony, albo bez przerwy bym musiała chodzić i przycinać, albo nie wiem... więc już wolę w ogon wiązać a jak się okaże, że mam więcej czasu niż przypuszczałam to zrobię sobie na nowo

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:34   #3389
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
aj nie strasz kochana
nie strasze ciebie tez to czeka. mogłabys sie juz zbierac jestes dzien przede mną

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
Też już bym chciałą urodzić, nie moge się doczekać ;P Jestem ciekawa jak to będzie z tą cesarką, dostane termin kiedy mam się zgłosić do szpitala czy mam jechac jak się zacznie cała akcja...

Ja potrafie spac po 13 godzin i i tak chodze zmęczona, to chyba jeden z uroków bycia przyszła mamą ;D
ja bym jendak chciała doczekac tego 1 marca ale chyba nie da rady. no chyba ze bede organizm oszukiwac nospa i magnezem codziennie to moze jakos dotrwam.
ale tak mnie bolą pachwiny juz ze szok.
w ogole wszystko mnie boli i mam serdecznie dosc

niektore pieluszki od rp77 po praniu sie rozeszly
i wygladaja niekorzystnie troche dobrze ze wiecej wzielam tych grubo tkanych . z nimi nic sie nie dzieje

a na CC na pewno dostaniesz termin, na pewno minimum z tydz wcześniej niz wynika tp z OM zeby wlasnie akcja sie nie zaczela, chociaz z tym to tez roznie. moze i jutro ci sie zaczac. no ale zanim wszystko sie rozwinie to zdaza CC zrobic chyba

gosiik tyle mamusiek jest przede mną że ja chetnie je przepuszcze ale naprawde mam wrazenie ze niedlugo urodze.
dzisiaj TZ ma mi kupic lewatywe bo sie biedny tez juz wystrachal troche w nocy

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-10 o 14:37
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:40   #3390
Montii
Zakorzenienie

Castia no way zaciskam nogi i nie rodzę
a masz torbę spakowaną? bo ja nie no i czuję się jakby to był 20 tydzień..a nie 37 wydaje mi się,że mam tyyle czasu..

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości