| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-02-10, 13:45 | #3361 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Krk 
				 | 

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat: 
   Kurcze a ja bym chciała odwlec moment porodu jak najbardziej... nie mogę się doczekać mojego brzdąca, jak patrzę na łóżeczko to aż mnie takie ciepełko zalewa bo chcialabym już widzieć mojego Fabianka tam  ale najpierw ta sesja, teraz remont.. meble będą dopiero w weekend albo w przyszłym tygodniu.. ciągle coś., zero odpoczynku..marzę o spokoju.. także liczę jeszcze na 3 tygodnie relaksiku... mam nadzieję,że tak będzie   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | |
|     | 
|  2011-02-10, 13:47 | #3362 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

aja dzięki za dobre fluidki   Montii można bezpiecznie stosować na katar homeopatyczne krople EuphorbiumS, mi bardzo pomogły, kiedy początkiem stycznia nabawiłam sie paskudnego zapalenia zatok. brałam najpierw antybiotyk działający miejscowo - Bioparox - taki inhalatorek, ale nie pomógł, a potem te krople i po paru dniach przeszło. tak więc bardzo je sobie chwalę   
				__________________ miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:48 | #3363 | 
				 | 

dzięki dziewczyny za rady odnośnie kataru   wyślę mojego do apteki jak wróci z zakupów   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:50 | #3364 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Cytat: 
   a co do bakow to moje se straszne ostantio sam anie moge ich wachcac a co dopiero otoczenie, juz wiem dlaczego mi kwiatki nie chca rosnac  Cytat: 
 Cytat: 
  a co do brzuszka to rzeczywiscie mialas go caly czas nisko i masz tylko troche wyphcnelo do prozdu go Cytat: 
 ja ide 15 na usg jak myslicie jak si eokaze ze maly jakis sie ciezki zrobil i duzy to moja ginka powinna mi dac skeirownaie na cc?? | ||||
|     | 
|  2011-02-10, 13:51 | #3365 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  tak czy inaczej, ja sie go bardziej doczekac nie moge   | |||
|     | 
|  2011-02-10, 13:55 | #3366 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Hej, dłuuuuugo mnie tu nie było   U nas to już 35 tydzień!  Przez ten czas trochę się zmieniło, zwłaszcza koncepcja imienia ;P Miał być włoski Fabio, będzie polski Aleksander  Poza tym maluch siedzi pupą w dole, z lewej strony miednicy, czeka nas cesarka  Miałam termin na 18 marca ale teraz z pomiarów wynika, że termin wypadałby ok tygodnia później  Waży 2-2,2 kg. Mam nadzieję, że wszystko z nim ok, że to nie oznacza nic złego   
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/4c3t43r8yatsg8f7.png  Oluś  TP 18.03.2011  http://www.suwaczki.com/tickers/8p3ovfxmaxxk8g33.png | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:56 | #3367 | 
| Zadomowienie | 

ja kupiłam taką kieckę 37tc podobno po ciąży też można nosić i dobrze wygląda 
				__________________ Ślub 08.07.2006  Oliwia Roksana ur. 26.03.2011  Aleksandra zm. 01.04.2014  Synek tp. 15.03.2015   | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:57 | #3368 | 
				 | 

to dobrze dziewczyny... jakoś mi lepiej psychicznie    czekałam na taką odpowiedź.. jeszcze mi nie śpieszno do porodu.. może któraś się wepchać w moją kolejkę , haha   hej woszczyk..faktycznie dłuuugo Cię nie było   
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | 
|     | 
|  2011-02-10, 13:59 | #3369 | |
				 | 

Cytat: 
 w poniedziałek na wizycie przedporodowej w tej prywatnej klinice, to ginka mi powiedziała, że u nich przy dziecku powyżej 4kg od razu robią cc. potem tam anestezjolog/szef kliniki też mi mówił, że oni nie czekają z cc i jak się coś dzieje, to od razu robią, a nie jak w szpitalach w ostaniej chwili a Ty jesteś z pruszkowa tak?? moja siostra jest tam lekarzem w szpitalu kolejowym, ale nie na ginekologii, tylko na internie 
				__________________ miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-02-10 o 14:02 | |
|     | 
|  2011-02-10, 14:01 | #3370 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Kielce 
				 | 

Monti, współczuję kataru   Mnie wymęczył już na maksa, znowu powoli przechodzi, ciekawe na jak długo  Według mnie brzuszek nie opadł, na pewno jest znacznie większy ale chyba na tej samej wysokości, ja też mam tak nisko. Mora, ale fajne fotki  moja córcia zawsze zakrywa rączką buzię i nie mogę jej zobaczyć  Bosti, kuurcze, Ty mi dałaś do myślenia. Nie zwróciłam wczesniej uwagę że będziecie mieć Anikę. Ładne  I pasuje do Aleksa. Cholercia, tak długo gryzę się z tą moją Wiktorią, dać czy nie dać, a może by faktycznie Anika? Muszę zapytać TŻ, jak się nie skrzywi to będę myśleć poważnie  Babci już się podoba   | 
|     | 
|  2011-02-10, 14:03 | #3371 | 
				 | 

gosik zastanów się..Anika ładne..Aleks i Anika      a co do brzuszka to też tak myślę, po prostu strzelił bardzo do przodu i może się wydawać,że opadł..ale zawsze był nisko...    
|     | 
|  2011-02-10, 14:04 | #3372 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Monti urósł to fakt ale raczej nie opadł  Mora na drugim zdjęciu synek ślicznie wyszedł  kurcze idę dziś do fryzjera i zamiast się tym relaksować to tak się stresuje że głowa mała  pewnie dlatego że grzywkę idę zrobić  a nie miałam grzywki jakieś 20 lat 
				__________________  | 
|     | 
|  2011-02-10, 14:04 | #3373 | 
				 | 

Mam na studiach taka jedna Anikę... I mi osobiście źle się kojarzy teraz to imię ;P Chociaż samo w sobie jest ładne    
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/4c3t43r8yatsg8f7.png  Oluś  TP 18.03.2011  http://www.suwaczki.com/tickers/8p3ovfxmaxxk8g33.png | 
|     | 
|  2011-02-10, 14:04 | #3374 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: @ home 
				 | 

ja własnie byłam na spacerku i kupiłam małz na walentynki gatki z żyrafkami     hehe diatoma, a jak wyglada ten kosz na pampersy ???? kurde, też chciałam jechać do Ikei, ale małż sie nie chce, bo całe tygodnie wraca późno a ja go zawsze w weekend jeszcze tak wykorzystam że bidak pada na ryjek....  Monti, brzuszek Ci urósł, a nie opadl      a i ja w kolejkę się nie wpycham, jestem kulturalna    czekam swojej "chwili prawdy"    [QUOTE=kasiapruszkow;24991 106]a mi sie marzy buteleczka smirnoffa ice albo kieliszecek szmpana bialego   a co do bakow to moje se straszne ostantio sam anie moge ich wachcac a co dopiero otoczenie, juz wiem dlaczego mi kwiatki nie chca rosnac        | 
|     | 
|  2011-02-10, 14:06 | #3375 | 
				 | 

Oj iweczko a chciałam Ci miejsca ustąpić    
|     | 
|  2011-02-10, 14:07 | #3376 | |
				 | 

Cytat: 
   sama mam taką ochotę na grzywańca.. ale nie zrobię, nie ma mowy...mam taką gębę okrągłą jak rondo w Katowicach  wyglądałabym strasznie  ale po porodzie sobie zrobię 
				__________________ Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] | |
|     | 
|  2011-02-10, 14:07 | #3377 | 
				 | 

dzięki za pochwały imienia    wanilko ja dwa tyg. temu obcięłam się z długich włosów do połowy pleców na zupełnie króciutko, asymetrycznie i jestem zadowolona  więc nie bój się, na pewno będzie ok 
				__________________ miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png | 
|     | 
|  2011-02-10, 14:11 | #3378 | 
				 | 

Racja, poza tym - to tylko włosy, w razie czego odrastają ;P

|     | 
|  2011-02-10, 14:14 | #3379 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

hej wiecie co ja niedługo urodze, mówie wam  czuje jak mała mi napiera na szyjke i chce wyjsc. brzuch mnie w nocy masakrycznie bolał i już sie mielismy zbierac na IP ale po nospie jakos zahamowały sie skurcze i usnelam. teraz ledwo człape i podtrzymuje brzuch bo mam wrazenie ze mała mi wypadnie  montii mówisz ze jesteś smarkata i pociągająca?  wspołczuje  bosti sliczne imię wybraliście Anika  mojemu TZ oczywiscie nie pasuje wrrr jemu nic nie pasuje  zrobiłam obiad, rozwiesiłam pranie i padam na twarz -nie mam juz poweru Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-10 o 14:15 | 
|     | 
|  2011-02-10, 14:15 | #3380 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2011-02-10, 14:17 | #3381 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

no wreszcie mam internet w laptopie   zaraz Was nadrobie tylko coś naskrobie teraz. Wczoraj byłam u gina. Nie zrobił mi usg - chyba już do rozwiązania mi go nie zrobi. Następna wizyta za 3 tyg - dopiero bo idzie na urlop. Boję się tego. Tak długo teraz na wizyte czekać i jeszcze mój lekarz na urlopie   Coraz częściej odzywa mi się kręgosłup, o żebrach to już nie wspomne. Jetem już zmęczona, zostały 4 tyg. Chyba dam rade... Dziewczyny które kupowały pościel do wózka: jakich wymiarów ją macie? Pasuje, czy jest za duża za mała? Bo mam dylemat. Mianowicie, nie wiem czy kupić do kołyski pościel do wózka i potem będzie właśnie do wózka czy kupić pościel do kołyski ale pytanie czy ona nie będzie za duża potem do wózka? | 
|     | 
|  2011-02-10, 14:17 | #3382 | |
				 | 

Cytat: 
 Ja potrafie spac po 13 godzin i i tak chodze zmęczona, to chyba jeden z uroków bycia przyszła mamą ;D 
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/4c3t43r8yatsg8f7.png  Oluś  TP 18.03.2011  http://www.suwaczki.com/tickers/8p3ovfxmaxxk8g33.png | |
|     | 
|  2011-02-10, 14:19 | #3383 | 
				 | 

Kasiapruszkow, przedtem waga dziecka powyżej 4kg uprawniała do cc, teraz z tego co wiem jeszcze wyższa. Więc nie liczyłabym na skierowanie    Woszczyk, a ja bym wolała Fabia  Tydzień różnicy w pomiarach to żadna różnica, co najwyżej synek będzie troszkę mniejszy albo gin niedokładnie zmierzył. Mordka, ładna sukieneczka   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-02-10, 14:20 | #3384 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Cytat: 
  , ale ja nie zdecydowałabym się na grzywkę przed porodem. Ale to wszystko zależy od włosów. Ja generalnie bardzo lubię grzywkę i często tak ścinam włosy. Teraz jednak zapuszczam przez całą ciążę. Moje włosy po prostu fatalnie wyglądają jak ich nie ułożę chociaż na szczotkę, a najlepiej jak użyję jeszcze prostownicy. Wiem jak dziewczyny po porodzie na nic nie mają czasu, a układanie i modelowanie włosów jest na ostatnim miejscu. Ja bym się po prostu źle czuła potargana, ale jak już wspominałam, ja mam takie wredne włosy  . Także ja zapuszczam, żeby móc wysuszyć i zrobić kitkę lub chociaż podpiąć odrastającą grzywkę. Natomiast jeśli Twoje włosy nie są kłopotliwe i wredne, i same się ładnie układają, to śmiało rób grzywkę  . Zaszalej! | |
|     | 
|  2011-02-10, 14:20 | #3385 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Cytat: 
 w prsuzkowie sa dwa szpitale i w kolejowym nie ma porodowki weic musze rodic na wrzesinku albo w warszawie | |
|     | 
|  2011-02-10, 14:29 | #3386 | 
				 | 

Rozmawiałam sobie wczoraj z moim małżowinkiem i, ku mojemu zdziwieniu, stwierdził, że fajnie by było gdybym  sobie zrobiła bordowe włosy ;D On raczej taka konserwa jest a tu taki zaskok ;D Na razie nie męczę włosów farbami ale później sobie odbije ;P Nawet kolor mi znalazł :P http://lorealparis.pl/_pl/_pl/produc...x?code=HCo13_8 
|     | 
|  2011-02-10, 14:30 | #3387 | 
				 | 

Monti, no właśnie dla mnie Aleks i Anika brzmi super   Pozostaje tylko kwestia ojca dziecka  zapytam TŻ jak tylko wróci ale z nim to różnie bywa, Wiktorię przełknął...  Castia, fiu fiu, może będziesz pierwszą z terminowych mam?   | 
|     | 
|  2011-02-10, 14:34 | #3388 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Cytat: 
  a jak się okaże, że mam więcej czasu niż przypuszczałam  to zrobię sobie na nowo   | |
|     | 
|  2011-02-10, 14:34 | #3389 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

nie strasze   ciebie tez to czeka. mogłabys sie juz zbierac jestes dzien przede mną  Cytat: 
 ale tak mnie bolą pachwiny juz ze szok. w ogole wszystko mnie boli i mam serdecznie dosc  niektore pieluszki od rp77 po praniu sie rozeszly  i wygladaja niekorzystnie troche  dobrze ze wiecej wzielam tych grubo tkanych . z nimi nic sie nie dzieje a na CC na pewno dostaniesz termin, na pewno minimum z tydz wcześniej niz wynika tp z OM zeby wlasnie akcja sie nie zaczela, chociaz z tym to tez roznie. moze i jutro ci sie zaczac. no ale zanim wszystko sie rozwinie to zdaza CC zrobic chyba gosiik tyle mamusiek jest przede mną że ja chetnie je przepuszcze ale naprawde mam wrazenie ze niedlugo urodze. dzisiaj TZ ma mi kupic lewatywe bo sie biedny tez juz wystrachal troche w nocy   Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-10 o 14:37 | |
|     | 
|  2011-02-10, 14:40 | #3390 | 
				 | 

Castia no way   zaciskam nogi i nie rodzę   a masz torbę spakowaną? bo ja nie no i czuję się jakby to był 20 tydzień..a nie 37  wydaje mi się,że mam tyyle czasu.. 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.