Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 14:43   #3391
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

iweczka zrobilam zdjecie przy okazjji pokoju na 1 zdj na przewijaku jest przywieszony ten kosz na pampersy. kolezanka ma i sobie chwali, ze nie czuc zapachu w pokoju, i to jest po prostu higieniczne. tylko 20 zł. a to drugie to miaseczka na wode lub mozna inne potrzebne przybory wlozyc.
Obraz 002.jpg Obraz 004.jpg Obraz 005.jpg

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:47   #3392
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

castia a tą lewatywę to do szpitala czy sama sobie chcesz zrobić?

diatoma mamy ten sam przewijak i ..kieszonki ;P
sliczny pokoj

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:53   #3393
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Castia no way zaciskam nogi i nie rodzę
a masz torbę spakowaną? bo ja nie no i czuję się jakby to był 20 tydzień..a nie 37 wydaje mi się,że mam tyyle czasu..
torba niby spakowana ale duzo rzeczy w niej jeszcze brakuje, jak wstałam w nocy to dokładałam czego mi brakowało bo naprawde myslalam ze bede juz jechac

Cytat:
castia a tą lewatywę to do szpitala czy sama sobie chcesz zrobić?

diatoma mamy ten sam przewijak i ..kieszonki ;P
sliczny pokoj
do szpitala. mam mieć swoją

diatoma ale ślicznie to wszystko wygląda
naprawdę pięknie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:59   #3394
gosikk_s
Zakorzenienie

Monti, lepiej się spakuj bo w końcu będziesz w panice latać

Diatoma, śliczny pokoik

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:01   #3395
woszczyk
Raczkowanie

U nas w Wejherowie dają czopki, ta tradycyjna lewatywa już chyba odeszła w zapomnienie Chociaż może tez stosują w jakiś konkretnych przypadkach

Mogłabym mieć ten termin ustalony wczesniej, cieszyłabym się

z OM wychodzi, że powinnam urodzić 18 marca, teraz z pomiarów wychodzi nam 1-2 tyg później (z kości udowej tydzień, z główki 2 tygodnie). Ciekawe jak to wyjdzie, teraz idę na wizyte do lekarza dopiero 3 marca, pewnie wtedy dowiem sie więcej Nie moge sie doczekac
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:05   #3396
87czarna
Zakorzenienie

Castia zaciskaj te nogi! Twoje dziecko chyba wyczuwa ładną pogodę za oknem

Ja lewatywę mam miec robioną na miejscu w szpitalu...wiecie jak jest podawana?

diatoma super pokoik

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:07   #3397
woszczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

diatoma super pokoik
Moja znajoma miała podany czopek, rodziła w zeszłym roku w sierpniu. Ale niektóre szpitale chyba jeszcze obstaja przy tej tradycyjnej
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 15:08   #3398
gosiawolna
Rozeznanie

diatoma sliczny ten pokoik
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:09   #3399
diatoma
Zadomowienie

dzięki kobietki,, ale jeszcze dużo pracy w pokoiku, musze byc tylko na chodzie. narazie nie jest po mojemu.

castia bardzo ciekawie się zaczyna robić,

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:13   #3400
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

diatoma super pokoik
zaciskam no ja tez mam mieć robioną w spzitalu ale swoja mam miec, nawet nie wiem jaką dadzą TZ w aptece

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
castia bardzo ciekawie się zaczyna robić,
bardzo
ale jak ja mam co noc przezywac takie katusze to wole urodzic juz.
byłyby jaja gdybym sie przeterminowała i tak miesiac chodziła z tymi bólami...łooo jezu chyba bym padła
wy wszystkie urodzicie z poczatku marca a ja bede nadal z brzuchem chodzic a najwiecej lamentowałam

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:14
Stary 2011-02-10, 15:14   #3401
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nastka32 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem jak zaczac....
Nikt mnie tu nie zna, a ja znam Was prawie od podszewki. Nigdy sie nie udzielalam, ale czytam Was prawie od drugiego miesiaca ciazy, z przerwami na szpital. I pewnie bym sie nie zdecydowala do samego konca i zostala tylko na podczytywaniu, ale wczorajszy post MONIKA1850 mnie zdopingowal.
Monika – juz dziewczyny pisaly, bez kolejnej proby szanse sa = 0
My z ogromna nadzieja czekamy na marzec – po wieeelu probach, zabiegach, morzu lez, straconych latach - powoli wierze, ze teraz przyszla nasza kolej. W koncu nie bez powodu mowi sie, ze dziecko to cud.
Nie pisalam nigdy na tym forum, bo jak zwykle nie oczekiwalam nic dobrego. Smutne – ze od poczatku nie umialam sie cieszyc z tej ciazy (ale nie jak avikusia) i zamiast czekac na dziecko – bylam pewna kolejnego poronienia! Zazdroscilam wszystkim marcoweczkom kiedy chwile po tescie zaczynaly powoli wpadac w wir zakupow, byly przeszczesliwe, a ja znow szpital, plamienie, podtrzymanie.
Kiedy sie w koncu przyznalam znajomym do problemu, bo pytania – kiedy planujecie – juz nie trawilam, okazalo sie ze jest nas wiecej, duzo wiecej.
Monika nie napisze, ze kolejne proby sa latwe, szczegolnie kiedy dokola rodza sie dzieci a ty w srodku wyjesz z bolu, ale wiesz – mimo wszystko daja nowa nadzieje i dzieki temu psychiatryk sie ode mnie oddalal.
Jak bylam w szpitalu, dziewczyna urodzila wczesniaczka w 27 tyg., plakala, co to bedzie..., a dla mnie to byl wtedy szczyt marzen, zeby chociaz do takiego terminu dotrwac, bo mielibysmy jakies szanse na przezycie. Dzis mamy (po latach) 35 tydzien i prawie tyle mi zeszlo, zeby uwierzyc, ze to prawda. Na wielkie zakupy przed porodem juz sie nie wybiore, bo oczywiscie strach, ze jak tyle przelezalam, to nie moge tego teraz zepsuc, ale internet, informacje z tego forum i listonosz wypelnia teraz swoja role J
A wszystkim przyszlym mamusiom chcialam podziekowac, ze mimowolnie byly dla mnie wsparciem, bo poza dolkiem widzialam w trakcie ciazy pozytywne, jasne strony bycia przyszla mama. Szczegolnie wczoraj, kiedy nawet moj maz lezal prawie pod stolem ze smiechu. Jezu jak dobrze znow umiec sie szczerze smiac.
Zycze Wam zdrowych dzieciaczkow, szybkich, latwych porodow – a nawet jak zaboli, to ten fizyczny bol nie bedzie trwal tak dlugo jak psychiczny u dziewczyn po stracie. Dacie rade – a baby blues to tez bedzie dla mnie najpiekniejszy prezent po latach.

Bardzo wzruszajacy post ja tez trzymam kciuki za ciebie i dzidziolka i widze ze mamy ten sam tc.bo umnie tez 35...a na kiedy termin??????????
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 15:24   #3402
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj iweczko a chciałam Ci miejsca ustąpić
a idź Ty.....
nie skorzystam

castia, Ty zostaw pranie i inne *******y i odpoczywaj, bo naprawde zaraz będzie porodóweczka!!!

[QUOTE=gosikk_s;24991982]Kasiapruszkow, przedtem waga dziecka powyżej 4kg uprawniała do cc, teraz z tego co wiem jeszcze wyższa. Więc nie liczyłabym na skierowanie

moj gin wczoraj powiedział, że 4 kg to smiało rodzimy naturalnie, od 4,5 cc

diatoma, pokoik sliczny
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:25   #3403
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
iweczka zrobilam zdjecie przy okazjji pokoju na 1 zdj na przewijaku jest przywieszony ten kosz na pampersy. kolezanka ma i sobie chwali, ze nie czuc zapachu w pokoju, i to jest po prostu higieniczne. tylko 20 zł. a to drugie to miaseczka na wode lub mozna inne potrzebne przybory wlozyc.
Załącznik 3735407 Załącznik 3735408 Załącznik 3735409
śliczniutki pokoik
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:27   #3404
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
bardzo mi się spodobało to imię TŻowi też, więc będziemy mieli Anikę - tak właśnie będzie miała w dokumentach, nie Anna. chociaż Anika to skandynawska Anna, ale my lubimy takie troszkę inne imiona
rodzina co prawda protestuje i twierdzi, że skrzywdzimy dziecko, ale ja raczej nie podlegam wpływom i kieruję się własnymi przekonaniami, więc nie bardzo się przejmuję tymi protestami
bo to bardzo ładne imię choć nie wiedzialam ze jest takie imię
moj nick wziłą sie lata temu z połączenia literki A od anna i Nika tak miała na imie moja kocurka

Cytat:
mnie się bardzo podoba to imię.. świetne jest

Kurcze a ja bym chciała odwlec moment porodu jak najbardziej...
nie mogę się doczekać mojego brzdąca, jak patrzę na łóżeczko to aż mnie takie ciepełko zalewa bo chcialabym już widzieć mojego Fabianka tam

ale najpierw ta sesja, teraz remont.. meble będą dopiero w weekend albo w przyszłym tygodniu.. ciągle coś., zero odpoczynku..marzę o spokoju..
także liczę jeszcze na 3 tygodnie relaksiku... mam nadzieję,że tak będzie
oj jak ja bym chciała tak popatrzec na łózeczko... ale ni maaaaa
tylko porozrzucane po sypialni kupki zrzeczami dla małej tu jedna kupka przygotowana do torby tu druga posciel + przewijak tu trzecia do prasowania.. wszeystko w takim roz*******zielu

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a mi sie marzy buteleczka smirnoffa ice albo kieliszecek szmpana bialego
a co do bakow to moje se straszne ostantio sam anie moge ich wachcac a co dopiero otoczenie, juz wiem dlaczego mi kwiatki nie chca rosnac

ktos tu pisal ze znajoma sie zaczle smiac na imprezie i urodizla wiec dobrze ze tobie sie nie przytrafilo a ja mam nadzjie ze mi tez nic nie bedize jak sie troceh posmieje

Monti zdorweczka a co do brzuszka to rzeczywiscie mialas go caly czas nisko i masz tylko troche wyphcnelo do prozdu go

eh male slicznosci
ja ide 15 na usg
jak myslicie jak si eokaze ze maly jakis sie ciezki zrobil i duzy to moja ginka powinna mi dac skeirownaie na cc??
to własnie do mnie pisały dziewczyny jak sie pochwaliłam ze bylismy na kabarecie

nooo ale moja mała wie ze musi dotrzymac conajmniej do 1 marca mamusia kazała a mała słucha grzecznie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
no wreszcie mam internet w laptopie zaraz Was nadrobie tylko coś naskrobie teraz.

Wczoraj byłam u gina. Nie zrobił mi usg - chyba już do rozwiązania mi go nie zrobi. Następna wizyta za 3 tyg - dopiero bo idzie na urlop. Boję się tego. Tak długo teraz na wizyte czekać i jeszcze mój lekarz na urlopie
Coraz częściej odzywa mi się kręgosłup, o żebrach to już nie wspomne. Jetem już zmęczona, zostały 4 tyg. Chyba dam rade...

Dziewczyny które kupowały pościel do wózka: jakich wymiarów ją macie? Pasuje, czy jest za duża za mała? Bo mam dylemat. Mianowicie, nie wiem czy kupić do kołyski pościel do wózka i potem będzie właśnie do wózka czy kupić pościel do kołyski ale pytanie czy ona nie będzie za duża potem do wózka?
ja kupiłam dwie posciele 90x120i mi sie zdaje ze duzaaa

nastka bardzo wzruszający post

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:35   #3405
patrycja_22
Rozeznanie

diatoma śliczny pokoik

castia to zaciskaj nogi no chyba, że chcesz być jeszcze mamą lutową

Montii
lepiej pakuj tą torbę bo kusisz los hihi

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 15:36   #3406
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Skad masz ta komode i ile dalas jesli mozna zapytac, bo jest super i wyglada na pakowna i to samo pytanie o ta ramke nad komoda takie drzewko chya, bo tez super
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:37   #3407
Castia
Wtajemniczenie

Nastka teraz może byc juz tylko dobrze

patrycja wolałabym byc jednak marcóweczka, no ale jak córci sie tak spieszy to co ja poradze. tylko ze mogłaby sie jeszcze wstrzymac do tego 38tc....
zeby juz bylo tak w terminie

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:50
Stary 2011-02-10, 15:38   #3408
Eirene1987
Zakorzenienie

Nastka brawo za wytrwałość aż mnie to wzruszyło

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Nie udzielałam sie pare dni ale podczytuje was w wolnych chwilach tzn wtedy kiedy Julka da mi dojśc do kompaWczoraj byłam na usg,mój Eryk jest nadal ErykiemWazy 1200 w 29 tyg i mierzy 32 cm.Wszystko jest z nami ok tylko szyjka mi sie skraca mam 2,2 mam sie oszczedzać.wklejam zdjecia małego ,nasze maleństwo z tego co widze jest podobne do tatusia przynajmniej z ust i noska Zdjecia sa nie zadobrej jakości bo robiłam tel z monitora
Monti życze ci szybkiego powrotu do zdrowia
śliczny synek

Cytat:
Eirene ej nooo,moje sa bezwonne

Tak,czy siak..bidulka
hehe nie wiadomo jak ona to czuje

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
Hej, dłuuuuugo mnie tu nie było

U nas to już 35 tydzień! Przez ten czas trochę się zmieniło, zwłaszcza koncepcja imienia ;P Miał być włoski Fabio, będzie polski Aleksander
moje jedno z ulubionych imion tylko mojemu tżtowi się nie podoba dlatego u nas będzie Oliwier

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
ja kupiłam taką kieckę 37tc
podobno po ciąży też można nosić i dobrze wygląda
śliczna mamusia sukienka też

Cytat:
łajjj zazdroszczę grzywki
sama mam taką ochotę na grzywańca.. ale nie zrobię, nie ma mowy...mam taką gębę okrągłą jak rondo w Katowicach wyglądałabym strasznie ale po porodzie sobie zrobię

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

wiecie co ja niedługo urodze, mówie wam
czuje jak mała mi napiera na szyjke i chce wyjsc. brzuch mnie w nocy masakrycznie bolał i już sie mielismy zbierac na IP ale po nospie jakos zahamowały sie skurcze i usnelam. teraz ledwo człape i podtrzymuje brzuch bo mam wrazenie ze mała mi wypadnie
dzieje się dzieje

Cytat:

Dziewczyny które kupowały pościel do wózka: jakich wymiarów ją macie? Pasuje, czy jest za duża za mała? Bo mam dylemat. Mianowicie, nie wiem czy kupić do kołyski pościel do wózka i potem będzie właśnie do wózka czy kupić pościel do kołyski ale pytanie czy ona nie będzie za duża potem do wózka?
ja mam ta standardową nie pamiętam 100 na 135 czy jakoś tak

Cytat:

ale śliczny pokoik

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:46   #3409
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

ja uciekam , bo muszę się psychicznie nastawić na robienie koralików z modeliny z córka bo zaraz z przedszkola wróci, heh a ta modelina taka twarda
mam nadzieje że do jutra dużo czytyania nie bedę miała no i czekam na kuriera z łóżeczkiem
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 16:02   #3410
Tity
Zakorzenienie

Nastko przeszłaś swoje, ale teraz będzie Ci to wynagrodzone tym wyczekanym maluszkiem Życzę Ci wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
a co do opadnięcia brzucha, to nam też położna na sr mówiła, że zazwyczaj ok.2 tyg. przed porodem opada. ale jak mnie w poniedziałek ginka badała, to powiedziała, że tak naprawdę nie należy się tym sugerować, bo może nawet miesiąc przed porodem opaść. najważniejsza jest szyjka macicy
No mi coś wcale nie opada. Leoś chyba się nie wybiera na zewnątrz z własnej woli

Cytat:
Ja nie wiem czy mi brzuch opadł ale.. pokaże wam zdjęcie z 34t3d a z 36t0d czyli 2,5 tygodnia różnicy....
i wydaje mi się,że nie opadł ?
Też widzę to co dziewczyny, brzuszek urósł, ale nie opadł

Cytat:
Zdjecia sa nie zadobrej jakości bo robiłam tel z monitora

Cytat:
Bardzo ładna
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

wiecie co ja niedługo urodze, mówie wam
czuje jak mała mi napiera na szyjke i chce wyjsc. brzuch mnie w nocy masakrycznie bolał i już sie mielismy zbierac na IP ale po nospie jakos zahamowały sie skurcze i usnelam. teraz ledwo człape i podtrzymuje brzuch bo mam wrazenie ze mała mi wypadnie
Ej co to za wpychanie się w kolejkę Ale poważnie to ja miałam straszne bóle przy szyjce jak się mały ruszał, ale jakoś się uspokoiło. Nie wiem czy to na pocieszenie czy nie
Cytat:
Ja potrafie spac po 13 godzin i i tak chodze zmęczona, to chyba jeden z uroków bycia przyszła mamą ;D
Ja co drugi dzień śpię dobrze tzn. do 8.30, a do drugi do 6...i muszę wtedy dosypiać w dzień. Już dawno nie miałam takich senności w dzień (na początku ciąży) i teraz znowu mnie dopadły.

Cytat:
Rozmawiałam sobie wczoraj z moim małżowinkiem i, ku mojemu zdziwieniu, stwierdził, że fajnie by było gdybym sobie zrobiła bordowe włosy ;D
Ja marzę o jakimś ładnym czekoladowym brązie, ale co pomaluję to po paru dniach ten kolor taki wypłowiały się robi i mi się nie podoba. Juz wolę swoje naturalne, chociaż mam taki matowy brąz. No normalnie boję się teraz malować A już mi przy grzywce siwe włosy wyskakują

Cytat:
Super pokoik Wszystko będzie poręcznie, nie to co u nas. Teraz tak sobie myślę, że dobrze jak będzie przejście do łóżka
Przyszła do mnie karuzela, mata i taka zabaweczka od 3m życia. Karuzelka chyba fajna( Tiny Love Wyspa marzeń), ale nie podoba mi się to zaczepienie do łóżeczka, obawiam się, że może poodgniatać szczebelki, albo będzie niestabilne. Ale zobaczymy. Poza tym jest bardzo kolorowa. Melodyjek jeszcze nie wypróbowałam bo baterii nie mam A mata jeszcze nie rozpakowana, ale widzę, że też bardzo kolorowa. Szkoda tylko, że to takie drogie wszystko, a za długo nie posłuży No, ale co tam. ZUS płaci to mamusia kupuje

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:02   #3411
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Skad masz ta komode i ile dalas jesli mozna zapytac, bo jest super i wyglada na pakowna i to samo pytanie o ta ramke nad komoda takie drzewko chya, bo tez super

Ja widzilam te komody w ikei.....

ja kupilam taka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19847862 z przewijakiem u gory potem go mozna odmontowa i jest normalna komoda ..

tu masz cos podobnego
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:07
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:35   #3412
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ej co to za wpychanie się w kolejkę Ale poważnie to ja miałam straszne bóle przy szyjce jak się mały ruszał, ale jakoś się uspokoiło. Nie wiem czy to na pocieszenie czy nie

Przyszła do mnie karuzela, mata i taka zabaweczka od 3m życia. Karuzelka chyba fajna( Tiny Love Wyspa marzeń), ale nie podoba mi się to zaczepienie do łóżeczka, obawiam się, że może poodgniatać szczebelki, albo będzie niestabilne. Ale zobaczymy. Poza tym jest bardzo kolorowa. Melodyjek jeszcze nie wypróbowałam bo baterii nie mam A mata jeszcze nie rozpakowana, ale widzę, że też bardzo kolorowa. Szkoda tylko, że to takie drogie wszystko, a za długo nie posłuży No, ale co tam. ZUS płaci to mamusia kupuje
hehe dobre my nie mamy ani maty ani karuzelki nic. ale nie kupuje na razie. po urodzeniu jak nikt nam nie kupi to zamowie na all

no ja mam wlasnie takie bole przy szyjce, czuje ze mała chce wyjsc
moze i u mnie sie uspokoi. moja siostra mowi 2 dni temu ze ja brzuch boli i pachwiny a tu bach dzisiaj urodzila
moze i ja za 2 dni urodze bo tez mnie boli brzuch i pachwiny
a teraz siedzie i wiruje mi caly pokoj dookola
ech schizuje wiem. juz milcze

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:37
Stary 2011-02-10, 16:51   #3413
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Wlasnie urodzila zdrowa coreczke 3250... ..i pelno wloskow......
gratulację

Cytat:
hej
Ja nie wiem czy mi brzuch opadł ale.. pokaże wam zdjęcie z 34t3d a z 36t0d czyli 2,5 tygodnia różnicy....
według mnie brzuszek Ci nie opadł ale zwiększył się znacznie i tak jest śliczny i wcale tych kg nie widać

Cytat:
Witajcie mamusie
Wczoraj byłam na usg,mój Eryk jest nadal ErykiemWazy 1200 w 29 tyg i mierzy 32 cm.Wszystko jest z nami ok tylko szyjka mi sie skraca mam 2,2 mam sie oszczedzać.wklejam zdjecia małego ,nasze maleństwo z tego co widze jest podobne do tatusia przynajmniej z ust i noska Zdjecia sa nie zadobrej jakości bo robiłam tel z monitora
Monti życze ci szybkiego powrotu do zdrowia
śliczny maluszek

Cytat:
Hej, dłuuuuugo mnie tu nie było

U nas to już 35 tydzień! Przez ten czas trochę się zmieniło, zwłaszcza koncepcja imienia ;P Miał być włoski Fabio, będzie polski Aleksander

Poza tym maluch siedzi pupą w dole, z lewej strony miednicy, czeka nas cesarka
Miałam termin na 18 marca ale teraz z pomiarów wynika, że termin wypadałby ok tygodnia później Waży 2-2,2 kg. Mam nadzieję, że wszystko z nim ok, że to nie oznacza nic złego
hej witamy po przerwie. może jeszcze się obróci i będzie poród sn

Cytat:
sukienka śliczna i po ciąży według mnie też będzie się nadawać , fajny fason .

Cytat:
śliczny pokoik
zazdroszczę Ci że już masz wszystko przygotowane . ja odliczam dni niby z tż umówiliśmy się że łóżeczko rozłożymy ok 26-27 lutego .zobaczymy jak będzie . już nie mogę się doczekać jak wszystko będzie rozłożone będę mogła położyć przewijak na łóżeczko, ustawić koszyczki a w nich kosmetyki zawiesić lampkę , przykręcić karuzelę... eh... jeszcze troszkę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:52
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:54   #3414
blackrose4u
Wtajemniczenie

Jokr3 to jest ten system http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10103347

co do pościeli do wózka to tą co chce kupić ma wymiary 70x50 a do kołyski 70x80 i podusia też większa i obawiam się że niby 30cm różnicy ale w wózku będzie jej za dużo potem

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:15   #3415
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się nawet wydaje, że ten z 34 jest niżej
ale fakt- wypchnelo do przodu

na katar Amol smaruj pod nosem, skrop sobie poduszkę- działa super.

U mnie dziś tak pięknie wiosennie, że zabrałam psa i poszliśmy chyba na 2 h spacer. Pies zadowolony i ja też- poruszałam się trochę, bo tylko w tym domu siedzę i za kurę domową robię.

diatoma
super pokoik szkoda, że my na razie nie możemy sobie pozwolić na osobny dla dziecka....

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Zapytałam dzis (niepotrzebnie) koleżankę jak jej się rodziło w szpitalu, w którym zamierzam. Oto, co mi napisała:

Najbardziej niemile to wspominam sprawdzanie rozwarcia przez lekarza, podchodzą do ciebie jak weterynarz do krowy. Dosłownie. To mnie bolało bardziej jak sam poród. A do jakiego chodzisz lekarza, bo najlepiej żeby pracował w szpitalu, bo wtedy przynajmniej się Tobą zajmie. Ja chodziłam do babki, której nie ma na oddziale i miałam przegwizdane. Rodziłam 23 godziny. przez 9 godzin miała tragiczne bóle , ale okazało się, że nie ma rozwarcia. stanęło na 3 cm i koniec. w końcu po 20 godzinach męczarni pani pielęgniarka podała mi łaskawie kroplówkę bo cytuję" dajcie tej małej coś, bo ona ma tu już przecież dość". Co okazało się skuteczne i za ok. 2 godziny doszło do 9 cm i już Igorka normalnie z siebie wyrzuciłam. Powiem Ci szczerze, że nawet bym już chciała mieć drugie dziecko, żeby Igorek nie był sam i miałabym już z głowy, ale na samą myśl o tym co tam przeszłam dostaję gęsiej skórki. Ale bądź dobrej myśli. Może od tamtej pory coś się poprawiło. Poza tym pokazać dziecko rodzinie, to jak na kole fortuny. nigdy nie wiesz, kto Cię zaraz op...doli. Bo szanownym paniom wszyscy przeszkadzają. ogólnie to długo by opowiadać. Pozdrawiam.

Normalnie masakra
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:15   #3416
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

co do pościeli do wózka to tą co chce kupić ma wymiary 70x50 a do kołyski 70x80 i podusia też większa i obawiam się że niby 30cm różnicy ale w wózku będzie jej za dużo potem

wystarczy wtedy zwinąć i będzie ok tak pod spód pozwijasz i będzie to tak samo jak do łożeczka 135cm to dużo a łóżeczko ma 120cm długości ale wystarczy zwinąć na końcu tak pod spód i będzie ok

Olusia nie przejmuj się ja mam gdzieś to co mi inne opowiadają o szpitalu każdy poród jest inny i tyle. dużo osób mi mówi po prostu: a co ja ci będę opowiadać przeżyjesz to zobaczysz a są osoby które tylko mnie widzą to: ooo bedziesz rodzić w szpitalu w x? ja tam rodziłam, masakra, pękłam wzdłuż i wszerz, dziecko mi próżnociągiem wyciągali, lekarz mi po brzuchu skakał, prawie zeszłam z tego świata a ja się uśmiecham i mówię : ach widzisz tylko to było 15lat temu

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-02-10 o 17:20
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:29   #3417
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Olusia nie przejmuj się ja mam gdzieś to co mi inne opowiadają o szpitalu każdy poród jest inny i tyle.
też tak sobie mówię...
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:32   #3418
Mirabilka
Zakorzenienie

chciałam zrobić zamówienie w doz i wyszło ponad 300zł zastanawiam się czy to wszystko jest potrzebne.... tzn nie chodzi o kasę - ale no właśnie macie to już kupione??

1 x Alantan Plus, maść, 30 g z myślą o brodawkach
1 x Aspirator Sopelek, do usuwania wydzieliny z nosa, 1 szt
1 x Bella, patyczki higieniczne, 200 szt
1 x Bella, płatki kosmetyczne, bawełniane, kwadratowe, 50 szt do przemywania buzi
2 x Bella, podkłady higieniczne, Mamma, 10 szt do szpitala ( mam w domu jeszcze 1 paczkę i absorgyn też)
2 x Bella, podpaski Nova maxi, 10 szt wiadomo
1 x Bella, wkładki laktacyjne, Mamma z przylepcem, 30szt
1 x Bepanthen, 5%, krem, 30 g też z myślą o brodawkach
1 x Canpol, gruszka do nosa, aspirator, 1 szt jakby Sopelek nie podpasował
1 x Enema, roztwór 150 ml (jednorazowego użytku) lewatywa bo nie wiem czy w szpitalu trzeba mieć swoją
1 x Hipp, herbata dla kobiet karmiących BIO, 1,5 g, 20 saszetek
1 x Kompres włóknisty jałowy Medicomp, 5 cm x 5 cm, 4 warstwowy, 50 szt do pępka
1 x Molinea Plus-L, podkłady, 40 x 60cm, (Hartmann), 30 szt na przewijak/do łóżeczka/łózka
1 x Octenisept, dezynfekcja skóry i błon śluzowych, 50ml (atomizer)
2 x Seni Soft, podkładka, higieniczna, 90cm x 60cm, 5 szt do szpitala
1x Sudocrem, krem antyseptyczny dla dzieci, 60 g do szpitala mały / do domu mam też duży
1 x Tantum Rosa, 500 mg, proszek, 6 saszetek
1 x Termometr IRT-3020, do ucha, (Braun) do ucha/czoła nie mam ani jednego w domuDół formularza

Diatoma mamy chyba te same meble ( łóżeczko/przewijak i dodatki też ) heheh super to u Ciebie wygląda - u mnie jeszcze nie złożone

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-02-10 o 17:38
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:36   #3419
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
diatoma śliczny pokoik!!

Cytat:
ja znam tylko jeden sposób jedną drogę
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:42   #3420
iweczka
Zakorzenienie

castia, będzie dobrze
może niunia jeszcze troszke pogości się w brzuszku

za chwile zabierają mi kompa.....ehhhh
więc jesli się uda (przywiozą mi kompa, bo mój nie chce złapac neta), to jutro do Was zajrzę

kurde, ale na koniec sie poskarżę, zamówiłam rożek z usztywnieniem i co....... przyszedł, ale bez usztywnienia. Już naskrobalam maila do sprzedawcy, bo co to ma być
ehhhhhhh.........zawsze jakieś problemy.

ok, zmykam.
Miłego wieczorku
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości