|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III
Cytat:
Ok,ale w tym kontekście,który napisała Kideska,to wyszło na to,że prezydentowa taka super osobowość,bo wykształcona. Studia studiami,ale jak ktoś latami nie ma kontaktu z wyuczonym zawodem to się cofa.Taka prawda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po za tym nie umniejszajac Pani Prezydentowej i jej wyksztalceniu to ona jest " tylko" magistrem, nie jest bardziej wyksztalcona od 90 % Polakow.
![]() |
#3245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to co mówi odzieram z medialnej skórki, potem dzielę przez pół i wychodzi to, co mniej więcej chciał powiedzieć ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przepraszam bardzo,czyja decyzję miała podejmować,jak nie swoją?Czy ktoś ją gwałtem zmusił do pięciokrotnej ciąży? ![]() ![]() ![]() Wpadka może się przydarzyć raz czy dwa,no ale 5 razy? ![]() Widocznie było jej tak dobrze i na rękę,wolała zupki gotować i pieluchy zmieniać.Jej prawo,nie neguje posiadania takiej gromadki pociech.Ale nazywanie Ją jednocześnie super wykształconą i wielce lepszą od 90 % Polaków to nieporozumienie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Wtajemniczenie
|
Poglady Cejrowskiego sa dokladnie odwrotne od moich - wszystkie.
Ale ogladam jego programy, mowi ciekawe rzeczy, robi fajne "szoł" i po to jest w telewizji, po to ludzie go ogladaja. Bo jest medialny i interesujący. I ja do niego tak podchodze.
„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”. Al Pacino, "Zapach kobiety" http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie. Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2011-02-10 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
keep calm and contour on
|
dziewczyny, czy Joy ma naprawdę na imię Joy?
![]()
![]() |
#3251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i absolutnie nie można przymrużać oczu ani traktować z pobłażaniem poglądów obrzydliwych i obraźliwych...plizzz. Angel, kochana, nie załamuj mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atrakcyjność fizyczna jest naszym wyznacznikiem.Zawsze tak było,to nie jest tylko domena współczesnych czasów.Czy tego chcemy ,czy nie.Nie uciekniemy od ocen otoczenia.albo ktoś się chce poddać tym regułom,ale ma je totalnie w 4 literach.No,albo zawsze jeszcze może zmienić obszar kulturowy. ![]() Pani Komorowska miałaby mega powodzenia choćby w Mauretanii. Albo pozostaje photoshop,z którego p. prezydentowa namiętnie korzysta. ![]() Cytat:
Czy ktoś to słyszał?Bo ja tez mogę powiedzieć,że znam chiński daily basis. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
Skoro dla kogoś spłodzenie i urodzenie 5 dzieci,jest przypadkiem lub działo się poza nim,to sorry,ale ja tego nie ogarniam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko dodam,kończąc już mój off top-że-generalnie nie mam nic do kobiet-kur domowych.
![]() Mogę podziwiać kobiety,które łączyły macierzyństwo z pracą zawodową,jak moja mama czy babcia. ![]() ![]() Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2011-02-10 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
keep calm and contour on
|
a przepraszam, nie widziałam
![]() ![]()
![]() |
#3258 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=marryme21;24994857]Atrakcyjność fizyczna jest naszym wyznacznikiem.Zawsze tak było,to nie jest tylko domena współczesnych czasów.Czy tego chcemy ,czy nie.Nie uciekniemy od ocen otoczenia.albo ktoś się chce poddać tym regułom,ale ma je totalnie w 4 literach.No,albo zawsze jeszcze może zmienić obszar kulturowy.
![]() Pani Komorowska miałaby mega powodzenia choćby w Mauretanii. Albo pozostaje photoshop,z którego p. prezydentowa namiętnie korzysta. ![]() nie, atrakcyjnosc fizyczna nie jest naszym wyznacznikiem. atrakcyjnosc fizyczna jest konstruktem meskim, stricte politycznym i szalenie mizoginistycznym. i nie było tak od zawsze, zaczeło się na poważnie od Rewolucji Przemysłowej, masowosci, konsumpcjonizmu, itp itd, ktore z jednej strony dzialaly wyzwolenczo dla kobiet a z drugiej wrecz odwrotnie. Kobiety w jakis sposob z domu i opresji rodzicielstwa sie uwolnily, no to trzeba bylo jakos podkopać ich poczucie wlasnej wartosci - albo jestem za gruba, albo mam za waskie usta, albo za krotkie nogi. Kontrola i konsumpcjonizm, ktory pozwala nam defekty zatuszowac. Naprawde myslisz, ze 1000 lat temu kobiety chorowały na anoreksje bo czuly sie za grube i zaden ksiaze na bialym rumaku grubasa by nie zechcial? blagam cie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Zakorzenienie
|
O kurde ale sie off rozwinął, a ja nie w temacie, trudno za Wami nadążyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedeska,bez obrazy,ale nie masz o tym zielonego pojęcia,na wstępnie polecam Ci parę książek o postrzeganiu ciała ludzkiego w kulturze: 1.Monika Bakke, Ciało otwarte. Filozoficzne reinterpretacje kulturowych wizji cielesności, Poznań 2000. 2.Ciało spieniężone? : szkice antropologiczne i socjologiczne,red. nauk. Marek S. Szczepański [et al.].,Opole ; Tychy : Śląskie Wydawnictwa Naukowe Wyższej Szkoły Zarządzania i Nauk Społecznych im. ks. Emila Szramka, 2008. 3.Zygmunt Bauman, Ciało i przemoc w obliczu ponowoczesności, Toruń 1995. 4.Marcel Mauss, O sposobach posługiwania się ciałem, w: Socjologia i antropologia, Warszawa 1973. 5.Metamorfozy ciała, red. D. Czaja, Warszawa 1999. 6.M. Foucault, Historia seksualności, Warszawa, Wydawnictwo Czytelnik (lektura obowiązkowa) 7.J. Butler, Uwikłani w płeć. Feminizm i polityka tożsamości, przeł. Karolina Krasuska, Wydawnictwo Krytyki Politycznej, Warszawa 2008) 8.Z. Melosik, Kryzys męskości w kulturze współczesnej, Wydawca: Oficyna Wydawnicza Impuls, EAN: 9788373087057; |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Zakorzenienie
|
Yyy nie przesadzacie z tym off topem?
Przciez to jest temat o filmikach urodowych i o ile off topu dotyczą kosmetyków to rozumiem,ale taki długi off top na temat zupełnie nie związany z filmikami, ani nawet kosmetykami...No nie wiem.
![]() |
#3262 | |
Killing me softly
|
Cytat:
A pan Cejrowski jest obecnie po raz drugi żonaty, ale nie pamiętam z kim ![]() Kurczę, zadałam pytanie w wątku oriflamowskim i odpowiedzi niet, w sumie nie powinnam się dziwić ![]()
![]() |
#3263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Historia anoreksji wiąże się z historią Kościoła. Już w czasach starożytnych obserwowane były zachowania, które dziś sklasyfikowano by jako zaburzenia odżywiania - w Rzymie na przełomie IV i V w.n.e. funkcjonowała sekta, której duchowym przywódcą był św. Hieronim ze Strydonu. Od XIX w. to była rozpoznana i leczona choroba,a telewizji jeszcze nie było,nie było mainstream'owego wzorca chudości. ![]() http://mam-efke.pl/articles.php?article_id=40 Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2011-02-10 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podajesz mi Butler i Foucault'a w rozpisce i mowisz, ze to co napisalam jest bzdura? skoncz studia, to pogadamy. pozdrawiam haha, i rozczulilas mnie z ta rozpiska lektur, przepytuja was co zajecia? a moge jeszcze cos dorzucic? polecam Naomi Wolf - Mit Piekna, bzdury pisała, ale z twoja rozpiske ladnie sie wpisuje ![]() Edytowane przez kiediska Czas edycji: 2011-02-10 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem kilka lat po studiach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kontekst kochana i przyczyny, nie samo zjawisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Raczkowanie
|
Moje drogie Panie, apeluję o to, żeby w tym wątku nie licytować się swoimi ukończonymi szkołami...
Apelują o luźną gadkę, nawet jeśli jest to tylko gadka szmatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
Ja tam z chęcią czytam te offy ( ze względu na kierunek studiów) , ale faktycznie zaraz zapomnę, że to wątek o YT. Pomyślę, że raczej o płci kulturowej
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.