Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 14:51   #3241
marryme21
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III

Cytat:
Napisane przez Lea_ Pokaż wiadomość
O kurcze to mnie zaskoczylas

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

eee tam, troche to ona pracowala, opozycje wspierala.

Nie uwazam, ze jak ktos poswieca sie opiece nad piatka dzieci to jest mało wart. To tez bardzo ciezka praca i jak obojgu to odpowiada to ich sprawa. Nie umniejszamy pani Komorowskiej przez to, ze byla kura domowa.

Ok,ale w tym kontekście,który napisała Kideska,to wyszło na to,że prezydentowa taka super osobowość,bo wykształcona.
Studia studiami,ale jak ktoś latami nie ma kontaktu z wyuczonym zawodem to się cofa.Taka prawda.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:51   #3242
Eudajmonia
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam sie

A kim jest jego żona??
Już odpowiedzieli ;-)
Stary 2011-02-10, 14:52   #3243
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Ja stawiam na Revlon mam cere bezproblemowa, bez wypryskow ale uwielbiam efekt wygladzenia i wyrownania kolorytu po użyciu Colorstay. Zdecydowanie , z calego serca polecam ten podklad.
Kobo tez mialam i nie jest zly, powiedzialabym - poprawny. Ale kolo revlona to on nawet nie stał
Cytat:
Napisane przez kiediska Pokaż wiadomość
))

mi revlon strasznie zapychał buzię, zaskórniki mi sie robiły od niego, ale ładnie kryje, to prawda.

nagrywać bardzo chętnie, ale ostatnio z czasem krucho! pozdrawiam
dziękuję dziewczyny, no nic to pewnie wypróbuję revlon, już jakiś czas o nim myślę
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:52   #3244
Lea_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Ok,ale w tym kontekście,który napisała Kideska,to wyszło na to,że prezydentowa taka super osobowość,bo wykształcona.
Studia studiami,ale jak ktoś latami nie ma kontaktu z wyuczonym zawodem to się cofa.Taka prawda.
To prawda.
Po za tym nie umniejszajac Pani Prezydentowej i jej wyksztalceniu to ona jest " tylko" magistrem, nie jest bardziej wyksztalcona od 90 % Polakow.

„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”.

Al Pacino, "Zapach kobiety"

http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie.

Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:57   #3245
Eudajmonia
Raczkowanie

Cytat:
A pozniej taka pani iksinska bedzie szkalowac nauczyciela geja w szkole, ktory uczy jej małego wojtusia, bo jeszcze nie daj boze go dotknie i hiva w domu maja i tragedia. Nie mow, mi, ze nie wiesz jak to działa ;-)
Niestety, zdaję sobie z tego sprawę, ale cóż począć, społeczeństwa nie da się zmienić, samemu trzeba stanowić przykład
Ja to co mówi odzieram z medialnej skórki, potem dzielę przez pół i wychodzi to, co mniej więcej chciał powiedzieć ;-)
Stary 2011-02-10, 14:58   #3246
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
zupełnie nie o ot mi chodziło, nie znam kobiety, wiec nie wiem czy jest super osobowością, posłużyła mi wyłącznie jako przykład chodziło mi o to, że jako człowiek jej postać jest totalnie zredukowana do ciała, mięsa, tłuszczu bym rzekła nawet Nie jest istotne to, że ma wykształcenie (bo ma, nikt nie zaprzeczy) i to jakie ( nie każdy chyba włada greką i łaciną on daily basis? a jest istotne to, że jest GRUBA. Kalisz też jest gruby, i ktoś mu to wytyka? nie, bo ma autorytet, bo jest prawnikiem i czynnym politykiem, bo jest kimś. Kobieta żeby istnieć i nie być szkalowaną musi być ładna, atrakcyjna. niestety.
kiediska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:58   #3247
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
a skąd wiesz, że to był JEJ wybór? myślisz, że wszystkie te matki, te utylitartne ciała poświecające się całe życie, siedzące w domu, karmiące własną piersią kolejne dzieci ZAWSZE podejmowały w pełni świadomą i co więcej SWOJĄ decyzję i teraz niczego nie żałują? bo ja mam wątpliwości może nie wszystkie mają tylko szcześcia co Kwaśniewska.

A przepraszam bardzo,czyja decyzję miała podejmować,jak nie swoją?Czy ktoś ją gwałtem zmusił do pięciokrotnej ciąży?Przecież decyzje o dzieciach podejmują zawsze dwie osoby,dziecko się samo nie zrobi. Macierzyństwo i to 5-krotne musiało być zaplanowane.
Wpadka może się przydarzyć raz czy dwa,no ale 5 razy?
Widocznie było jej tak dobrze i na rękę,wolała zupki gotować i pieluchy zmieniać.Jej prawo,nie neguje posiadania takiej gromadki pociech.Ale nazywanie Ją jednocześnie super wykształconą i wielce lepszą od 90 % Polaków to nieporozumienie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 14:59   #3248
Lea_
Wtajemniczenie

Poglady Cejrowskiego sa dokladnie odwrotne od moich - wszystkie.
Ale ogladam jego programy, mowi ciekawe rzeczy, robi fajne "szoł" i po to jest w telewizji, po to ludzie go ogladaja. Bo jest medialny i interesujący. I ja do niego tak podchodze.

„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”.

Al Pacino, "Zapach kobiety"

http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie.

Edytowane przez Lea_
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:00
Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:03   #3249
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
To prawda.
Po za tym nie umniejszajac Pani Prezydentowej i jej wyksztalceniu to ona jest " tylko" magistrem, nie jest bardziej wyksztalcona od 90 % Polakow.
teraz mgr jest każdy, w jej czasach to był prestiż żeby maturę w dobrym lo zdać

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
A przepraszam bardzo,czyja decyzję miała podejmować,jak nie swoją?Czy ktoś ją gwałtem zmusił do pięciokrotnej ciąży?Przecież decyzje o dzieciach podejmują zawsze dwie osoby,dziecko się samo nie zrobi. Macierzyństwo i to 5-krotne musiało być zaplanowane.
Wpadka może się przydarzyć raz czy dwa,no ale 5 razy?
Widocznie było jej tak dobrze i na rękę,wolała zupki gotować i pieluchy zmieniać.Jej prawo,nie neguje posiadania takiej gromadki pociech.Ale nazywanie Ją jednocześnie super wykształconą i wielce lepszą od 90 % Polaków to nieporozumienie.
ech, nie wszystko jest takie oczywiste, wierz mi
Stary 2011-02-10, 15:08   #3250
Pilar1899
keep calm and contour on

dziewczyny, czy Joy ma naprawdę na imię Joy?

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:11   #3251
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eudajmonia Pokaż wiadomość
Zbyt poważnie podchodzisz do tego, co Wojtuś plecie
Jakby rzeczywiście jego ideałem była kobieta średnio wykształcona, stojąca przy garach, i spełniająca swoje małżeńskie obowiązki - to by taką żonę poślubił, a wybrał kogoś zupełnie odmiennego ;-)
ta pawlikowska BYŁA jego żoną lata całe temu! rozwiedli się przecież! teraz to ma żonę działaczkę prawicową....
i absolutnie nie można przymrużać oczu ani traktować z pobłażaniem poglądów obrzydliwych i obraźliwych...plizzz. Angel, kochana, nie załamuj mnie
Fiodoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:12   #3252
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
zupełnie nie o ot mi chodziło, nie znam kobiety, wiec nie wiem czy jest super osobowością, posłużyła mi wyłącznie jako przykład chodziło mi o to, że jako człowiek jej postać jest totalnie zredukowana do ciała, mięsa, tłuszczu bym rzekła nawet

Atrakcyjność fizyczna jest naszym wyznacznikiem.Zawsze tak było,to nie jest tylko domena współczesnych czasów.Czy tego chcemy ,czy nie.Nie uciekniemy od ocen otoczenia.albo ktoś się chce poddać tym regułom,ale ma je totalnie w 4 literach.No,albo zawsze jeszcze może zmienić obszar kulturowy.
Pani Komorowska miałaby mega powodzenia choćby w Mauretanii.
Albo pozostaje photoshop,z którego p. prezydentowa namiętnie korzysta.

Cytat:
Nie jest istotne to, że ma wykształcenie (bo ma, nikt nie zaprzeczy) i to jakie ( nie każdy chyba włada greką i łaciną on daily basis?

Czy ktoś to słyszał?Bo ja tez mogę powiedzieć,że znam chiński daily basis.

Stary 2011-02-10, 15:12   #3253
Fiodoria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Joy ma naprawdę na imię Joy?
tak! a jej brat Kenny. urodziła się w usa. temat wałkowałyśmy....
Fiodoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:16   #3254
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:

ech, nie wszystko jest takie oczywiste, wierz mi
Skoro dla kogoś spłodzenie i urodzenie 5 dzieci,jest przypadkiem lub działo się poza nim,to sorry,ale ja tego nie ogarniam.

Stary 2011-02-10, 15:19   #3255
Eudajmonia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fiodoria Pokaż wiadomość
ta pawlikowska BYŁA jego żoną lata całe temu! rozwiedli się przecież! teraz to ma żonę działaczkę prawicową....
i absolutnie nie można przymrużać oczu ani traktować z pobłażaniem poglądów obrzydliwych i obraźliwych...plizzz. Angel, kochana, nie załamuj mnie
No nic nie poradzę, że nie gość rozśmiesza ;D Ja mam swoje poglądy, on ma swoje, nie wnikajmy za głęboko, szkoda czasu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 15:31   #3256
marryme21
Zakorzenienie

Jeszcze tylko dodam,kończąc już mój off top-że-generalnie nie mam nic do kobiet-kur domowych. Ale akurat p.Komorowska nie jest dla mnie żadna bohaterką,bo swoje dzieci wychowywała w wygodnym,przestronnym mieszkaniu,miała męża,który przynosił kasę do domu i ogólnie było ok.
Mogę podziwiać kobiety,które łączyły macierzyństwo z pracą zawodową,jak moja mama czy babcia. albo takie,które w wyniku różnych okoliczności losowych zostały same z pociechami i musiały sobie radzić ze wszystkim.

Edytowane przez marryme21
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:32
Stary 2011-02-10, 15:38   #3257
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
a przepraszam, nie widziałam to dlatego tak mówi po angielsku

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:46   #3258
kiediska
Raczkowanie

[QUOTE=marryme21;24994857]Atrakcyjność fizyczna jest naszym wyznacznikiem.Zawsze tak było,to nie jest tylko domena współczesnych czasów.Czy tego chcemy ,czy nie.Nie uciekniemy od ocen otoczenia.albo ktoś się chce poddać tym regułom,ale ma je totalnie w 4 literach.No,albo zawsze jeszcze może zmienić obszar kulturowy.
Pani Komorowska miałaby mega powodzenia choćby w Mauretanii.
Albo pozostaje photoshop,z którego p. prezydentowa namiętnie korzysta.

nie, atrakcyjnosc fizyczna nie jest naszym wyznacznikiem. atrakcyjnosc fizyczna jest konstruktem meskim, stricte politycznym i szalenie mizoginistycznym. i nie było tak od zawsze, zaczeło się na poważnie od Rewolucji Przemysłowej, masowosci, konsumpcjonizmu, itp itd, ktore z jednej strony dzialaly wyzwolenczo dla kobiet a z drugiej wrecz odwrotnie. Kobiety w jakis sposob z domu i opresji rodzicielstwa sie uwolnily, no to trzeba bylo jakos podkopać ich poczucie wlasnej wartosci - albo jestem za gruba, albo mam za waskie usta, albo za krotkie nogi. Kontrola i konsumpcjonizm, ktory pozwala nam defekty zatuszowac. Naprawde myslisz, ze 1000 lat temu kobiety chorowały na anoreksje bo czuly sie za grube i zaden ksiaze na bialym rumaku grubasa by nie zechcial? blagam cie to naprawde wszystko jest mniej oczywiste, niz sie wydaje Mit piekna to polityka, czysta polityka
Stary 2011-02-10, 15:49   #3259
żurawinka
Zakorzenienie

O kurde ale sie off rozwinął, a ja nie w temacie, trudno za Wami nadążyć
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 16:14   #3260
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
nie, atrakcyjnosc fizyczna nie jest naszym wyznacznikiem. atrakcyjnosc fizyczna jest konstruktem meskim, stricte politycznym i szalenie mizoginistycznym. i nie było tak od zawsze, zaczeło się na poważnie od Rewolucji Przemysłowej, masowosci, konsumpcjonizmu, itp itd, ktore z jednej strony dzialaly wyzwolenczo dla kobiet a z drugiej wrecz odwrotnie. Kobiety w jakis sposob z domu i opresji rodzicielstwa sie uwolnily, no to trzeba bylo jakos podkopać ich poczucie wlasnej wartosci - albo jestem za gruba, albo mam za waskie usta, albo za krotkie nogi. Kontrola i konsumpcjonizm, ktory pozwala nam defekty zatuszowac. Naprawde myslisz, ze 1000 lat temu kobiety chorowały na anoreksje bo czuly sie za grube i zaden ksiaze na bialym rumaku grubasa by nie zechcial? blagam cie to naprawde wszystko jest mniej oczywiste, niz sie wydaje Mit piekna to polityka, czysta polityka
Żadna polityka,czysta antropologia kulturowa.

Kiedeska,bez obrazy,ale nie masz o tym zielonego pojęcia,na wstępnie polecam Ci parę książek o postrzeganiu ciała ludzkiego w kulturze:

1.Monika Bakke, Ciało otwarte. Filozoficzne reinterpretacje kulturowych wizji cielesności, Poznań 2000.

2.Ciało spieniężone? : szkice antropologiczne i socjologiczne,red. nauk. Marek S. Szczepański [et al.].,Opole ; Tychy : Śląskie Wydawnictwa Naukowe Wyższej Szkoły Zarządzania i Nauk Społecznych im. ks. Emila Szramka, 2008.

3.Zygmunt Bauman, Ciało i przemoc w obliczu ponowoczesności, Toruń 1995.

4.Marcel Mauss, O sposobach posługiwania się ciałem, w: Socjologia i antropologia, Warszawa 1973.

5.Metamorfozy ciała, red. D. Czaja, Warszawa 1999.

6.M. Foucault, Historia seksualności, Warszawa, Wydawnictwo Czytelnik (lektura obowiązkowa)

7.J. Butler, Uwikłani w płeć. Feminizm i polityka tożsamości, przeł. Karolina Krasuska, Wydawnictwo Krytyki Politycznej, Warszawa 2008)

8.Z. Melosik, Kryzys męskości w kulturze współczesnej, Wydawca: Oficyna Wydawnicza Impuls, EAN: 9788373087057;

Stary 2011-02-10, 16:18   #3261
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Yyy nie przesadzacie z tym off topem?

Przciez to jest temat o filmikach urodowych i o ile off topu dotyczą kosmetyków to rozumiem,ale taki długi off top na temat zupełnie nie związany z filmikami, ani nawet kosmetykami...No nie wiem.

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:20   #3262
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez kiediska
mi revlon strasznie zapychał buzię, zaskórniki mi sie robiły od niego, ale ładnie kryje, to prawda.
U mnie podobnie, zapychał że hej. Dobrze, że miałam tylko próbkę.

A pan Cejrowski jest obecnie po raz drugi żonaty, ale nie pamiętam z kim

Kurczę, zadałam pytanie w wątku oriflamowskim i odpowiedzi niet, w sumie nie powinnam się dziwić
Stary 2011-02-10, 16:23   #3263
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawde myslisz, ze 1000 lat temu kobiety chorowały na anoreksje bo czuly sie za grube i zaden ksiaze na bialym rumaku grubasa by nie zechcial?
Nie ośmieszaj się swoja niewiedzą.

Historia anoreksji wiąże się z historią Kościoła. Już w czasach starożytnych obserwowane były zachowania, które dziś sklasyfikowano by jako zaburzenia odżywiania - w Rzymie na przełomie IV i V w.n.e. funkcjonowała sekta, której duchowym przywódcą był św. Hieronim ze Strydonu.

Od XIX w. to była rozpoznana i leczona choroba,a telewizji jeszcze nie było,nie było mainstream'owego wzorca chudości.

http://mam-efke.pl/articles.php?article_id=40

Edytowane przez marryme21
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:24
Stary 2011-02-10, 16:24   #3264
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
Żadna polityka,czysta antropologia kulturowa.

Kiedeska,bez obrazy,ale nie masz o tym zielonego pojęcia,na wstępnie polecam Ci parę książek o postrzeganiu ciała ludzkiego w kulturze:

1.Monika Bakke, Ciało otwarte. Filozoficzne reinterpretacje kulturowych wizji cielesności, Poznań 2000.

2.Ciało spieniężone? : szkice antropologiczne i socjologiczne,red. nauk. Marek S. Szczepański [et al.].,Opole ; Tychy : Śląskie Wydawnictwa Naukowe Wyższej Szkoły Zarządzania i Nauk Społecznych im. ks. Emila Szramka, 2008.

3.Zygmunt Bauman, Ciało i przemoc w obliczu ponowoczesności, Toruń 1995.

4.Marcel Mauss, O sposobach posługiwania się ciałem, w: Socjologia i antropologia, Warszawa 1973.

5.Metamorfozy ciała, red. D. Czaja, Warszawa 1999.

6.M. Foucault, Historia seksualności, Warszawa, Wydawnictwo Czytelnik (lektura obowiązkowa)

7.J. Butler, Uwikłani w płeć. Feminizm i polityka tożsamości, przeł. Karolina Krasuska, Wydawnictwo Krytyki Politycznej, Warszawa 2008)

8.Z. Melosik, Kryzys męskości w kulturze współczesnej, Wydawca: Oficyna Wydawnicza Impuls, EAN: 9788373087057;
kochana, ja w genderach siedze od wielu lat i naprawde nie mow mi o czym mam pojecie a o czym pojecia nie mam.

podajesz mi Butler i Foucault'a w rozpisce i mowisz, ze to co napisalam jest bzdura?

skoncz studia, to pogadamy. pozdrawiam

haha, i rozczulilas mnie z ta rozpiska lektur, przepytuja was co zajecia?

a moge jeszcze cos dorzucic? polecam Naomi Wolf - Mit Piekna, bzdury pisała, ale z twoja rozpiske ladnie sie wpisuje

Edytowane przez kiediska
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:29
Stary 2011-02-10, 16:26   #3265
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, ja w genderach siedze od wielu lat i naprawde nie mow mi o czym mam pojecie a o czym pojecia nie mam.

podajesz mi Butler i Foucault'a w rozpisce i mowisz, ze to co napisalam jest bzdura?

skoncz studia, to pogadamy. pozdrawiam

Jestem kilka lat po studiach.

Stary 2011-02-10, 16:30   #3266
kiediska
Raczkowanie

Cytat:
Nie ośmieszaj się swoja niewiedzą.

Historia anoreksji wiąże się z historią Kościoła. Już w czasach starożytnych obserwowane były zachowania, które dziś sklasyfikowano by jako zaburzenia odżywiania - w Rzymie na przełomie IV i V w.n.e. funkcjonowała sekta, której duchowym przywódcą był św. Hieronim ze Strydonu.

Od XIX w. to była rozpoznana i leczona choroba,a telewizji jeszcze nie było,nie było mainstream'owego wzorca chudości.

http://mam-efke.pl/articles.php?article_id=40

kontekst kochana i przyczyny, nie samo zjawisko
Stary 2011-02-10, 16:47   #3267
Eudajmonia
Raczkowanie

Moje drogie Panie, apeluję o to, żeby w tym wątku nie licytować się swoimi ukończonymi szkołami...
Apelują o luźną gadkę, nawet jeśli jest to tylko gadka szmatka
Stary 2011-02-10, 16:48   #3268
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Yyy nie przesadzacie z tym off topem?

Przciez to jest temat o filmikach urodowych i o ile off topu dotyczą kosmetyków to rozumiem,ale taki długi off top na temat zupełnie nie związany z filmikami, ani nawet kosmetykami...No nie wiem.
To już zdecydowanie przesada!
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:54   #3269
h2o0
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę, że dziewczyna jest szczęściarą. Właśnie kończę oglądać jej ulubieńców roku 2010. Byłam w Kapsztadzie, byłam w Berlinie, kupiłam sobie w Stanach. Ojej niektórzy to mają fajnie
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:56   #3270
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Ja tam z chęcią czytam te offy ( ze względu na kierunek studiów) , ale faktycznie zaraz zapomnę, że to wątek o YT. Pomyślę, że raczej o płci kulturowej

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości