Rozstanie z facetem - część 15 :( - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 14:29   #2551
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(

Cytat:
Napisane przez kimi1000 Pokaż wiadomość
elve ciebie tez mi do kolekcji fb brakuje
Chwilunia

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez howdoi Pokaż wiadomość
jednak snowboardzista przyjedzie idę po niego na dworzec
a już myślałam, że mnie olał.
Nie wszyscy faceci kłamią, kręcą, oszukują.
Stary 2011-02-10, 14:41   #2552
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez pandzio Pokaż wiadomość
Pytałam go, czy może się chce wyszaleć i spróbować z kimś innym a on odparł że nie...ale każdy facet pewnie by tak powiedział prawda?
No jasne
Cytat:
Ja czuję, że jestem dla niego ważna, nie wmawiam tego sobie
Jesteś ważna, ale nie chce być z Tobą w związku. Jesteś ważną znajomą.
Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Mam możliwość wyjść z siostrą wszędzie, ona lubi kluby i imprezy.. a ja? nie mam na to ochoty,..
O to chodzi. Nie masz ochoty, ale robisz, działasz.
Cytat:
jednak snowboardzista przyjedzie idę po niego na dworzec
a już myślałam, że mnie olał.
Hehe, po odwołaniu jego przyjazd będzie radośniejszy, dobra strategia
Czekam na relację!
Stary 2011-02-10, 14:45   #2553
pandzio
Raczkowanie

Gdyby nie ten pseudopowrót to minęłoby 1,5 miesiąca i wiem, że powoli bym stawała na nogi. Powrót tylko przedłużył moje cierpienie, chociaż niby było coraz lepiej. No ale skoro moje obawy potrafiły go skłonić, że sorry bardzo, ale jednak to nie wyjdzie, nie wróci to co było... No jasne że nie wróci, bo to były cudowne początki jak w każdym związku, który się dopiero zaczyna.
Mam straszny mętlik w głowie, muszę się uporządkować...
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:59   #2554
Malla
Nie depcze krokusów

pandzio - wiele uczuć nie potrafi przetrwać próby czasu i kończy się wraz z końcem szalonego zakochania...
Stary 2011-02-10, 15:14   #2555
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
pandzio - wiele uczuć nie potrafi przetrwać próby czasu i kończy się wraz z końcem szalonego zakochania...
A jak rozpoznać, że zakochanie przeradza się w coś poważniejszego?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:20   #2556
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Chyba wtedy, kiedy gdy pojawiają się problemy oboje walczą. Kiedy obojgu zależy na związku i się nie poddają. Taka jest przynajmniej moja wizja.
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:21   #2557
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Różnie u różnych...
Stary 2011-02-10, 15:28   #2558
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wtedy, kiedy gdy pojawiają się problemy oboje walczą. Kiedy obojgu zależy na związku i się nie poddają. Taka jest przynajmniej moja wizja.
Ale wiesz, bo mi się wydaje, że na początku to zawsze obojgu zależy. Na jakąś rozkminę mnie wzięło

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Różnie u różnych...
Szkoda, że nie ma na to reguły.

Stary 2011-02-10, 15:28   #2559
Malla
Nie depcze krokusów

OtTakaJa - szkoda czasu na rozkminy To, co się dzieje w pierwszym półroczu, spokojnie możemy uznać za efekt działania zakochania lub niedokładną znajomość partnera.
Stary 2011-02-10, 15:35   #2560
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
OtTakaJa - szkoda czasu na rozkminy To, co się dzieje w pierwszym półroczu, spokojnie możemy uznać za efekt działania zakochania lub niedokładną znajomość partnera.
A to mam jeszcze 1,5 miesiąca . Nie wiem czemu, ale czuję, że będzie z tego mojego związku coś więcej. Przynajmniej chciałabym

Stary 2011-02-10, 15:39   #2561
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez nie Pokaż wiadomość
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że u nas, powodem rozstania nie była żadna zdrada, ani nic takiego, tylko takie obustronne przekonanie że z nas jednak już nic nie będzie.
To nie takie najgorsze, zdrada często pozostawia trwały uraz, a tutaj się po prostu wypaliło...
Cytat:
Cóż, gdy teraz czasem o tym mówimy, on czuł to samo z mojej strony. Nie ma to jak rozmowa o sobie.
Tak to jest, jak się nie rozmawia w związku lub toczy rozmowę w nieodpowiednim kierunku
Cytat:
Wiem, że do tej sytuacji przyczyniło się to, że zamieszkaliśmy razem, to od początku było powodem wielu kłótni między nami.
Uważasz, że to było za wcześnie czy stałoby się i tak, gdybyście zamieszkali razem później?
Cytat:
I głupia wszędzie go ze sobą, czasami prawie siłą (żeby to nie brzmiało głupio ), ciągnęłam. Wszędzie. Mimo iż wiedziałam ze to jest najgorsza droga, wszędzie chciałam być z nim.
Szkoda, że robiłaś to z pełną świadomością
Cytat:
Oboje przeprowadziliśmy się na studia do innego miasta i razem zamieszkaliśmy i co tu dużo mówić, tak długo się kisiliśmy we własnym towarzystwie, aż się ukisiliśmy.
To przykre, ale jakże częste Nasz ogóreczku
Stary 2011-02-10, 15:40   #2562
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Bałam się cały czas tak naprawdę, i też cały czas bolało. Dobrze wiedział co przechodzę i jeszcze mi powiedział, że to wszystko rozumie, ale nie odpowiada mu takie zachowanie ( że hahaha mam swoje obawy, chcę odpowiedzi i walcze o związek?). Ja już nic nie wiem, no może jedno, że nie zerwę kontaktu, bo nie potrafię! On też
Strasznie mi go brakuje, najgorsze są poranki kiedy się budzę, potem jakoś leci.
Nie wierzę w to co się stało! Kiedyś zrobiłby wszystko, żeby być ze mną!
Wydaje mi się, że nie chce się Ciebie definitywnie pozbyć z życia tylko i wyłącznie z własnego wygodnictwa. Nie przeszkadzasz mu, jest wolnym człowiekiem, ale jakby mu się singielstwo znudziło, to może wrócić w 5 min. I ma dziewczynę i nie ma. Idealnie się facet ustawił, jeszcze w ogóle nic od niego nie wymagasz - pewnie koledzy mu zazdroszczą. Wg mnie nic dobrego z tego nie wyjdzie, przykro mi Wg mnie jeśli on Cię nie kocha i jest z Tobą z tak cynicznych powodów, to raczej nie ma w sobie za dużo empatii, więc nie drgnie mu powieka, jak będzie miał Cię zranić. Nie ma do Ciebie za grosz szacunku i nawet tego nie ukrywa, wręcz przeciwnie - upewnia się, czy może mieć Cię całkowicie w dupie i nie ponosić żadnych konsekwencji. Pozwalając mu na to, kopiesz dziurę pod sobą :/ Masz rację, gdybyś 1,5m-ca temu to zakończyła, to wychodziłabyś już na prostą, ale pomyśl... za kolejne 1,5 m-ca to będą już 3 i tak coraz dłużej i coraz dłużej a Ty w miejscu... Czekasz aż to on zerwie. A on pewnie nie zerwie definitywnie, dopóki nie znajdzie sobie jakiejś panny, która go do tego zmusi.

Cytat:
Nie zgadzam się. Albo się czuje miłość, albo nie, tak samo jak smakuje Ci brukselka, albo nie.
Nie czekaj na tego księcia. Mnie dziś też czeka taka rozmowa i mam nadzieję, że będzie TAK lub NIE, a nie NIE WIEM, bo jeśli to ostatnie, to jutro w gazetach przeczytacie o morderstwie w afekcie.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to on chce mieć przytulankę, dopóki kogoś innego sobie nie znajdzie.

Szkoda mi Cię strasznie, poświęcasz własną godność, dumę, w imię czegoś, co być może wcale nie istnieje...

Obwiniasz się o to, że Cię boli ta sytuacja - straszny manipulant Ci się trafił.

Wiesz dlaczego on nic nie robi? Bo mu na to pozwalasz, bo wie, że zgodzisz się na tkwienie w czymś takim, bo nie masz sił odejść.

Biedna...ale...masz to, na co sobie pozwalasz.
Niestety, pandzio, też tak właśnie myślę

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
A mogą być koledzy? Kuzyn? Ja.. mam koleżanki, z liceum. Na studiach? żadnej.. on mnie całkowicie odizolował od świata, liczył się on tylko tylko on, zaczęłam studia i żadnych znajomych.. świetnie..
A te dziewczyny z liceum - hm.. są fajne, ale to nie 'przyjaciółki'. Wszystkie mają faceta, jedna 5 lat, dwie następne po 3lata, jedna z facetem 1,5roku.. a ja? ehh.
Jasne, że mogą być koledzy, nawet bardzo dobrze mieć dużo kolegów! Ja przez większość życia miałam tabuny kolegów i z 3 koleżanki, teraz proporcje się odmieniły, pozostali ci starzy kumple i tabuny nowych koleżanek. I powiem Ci, że BARDZO doceniłam żeńskie towarzystwo. Chyba z wiekiem kobiety potrzebują coraz więcej takich kontaktów damsko-damskich. Poza tym akurat koleżankom można się zwierzyć z o wiele bardziej intymnych rzeczy, niż kolegom
Cytat:
Znasz jakąś dobrą? bo ja ani jednej..
Choćby tą, którą mam w podpisie generalnie jestem fanką raczej cięższej muzyki, ale destiny's child i sama liderka mają baaaardzo pouczające teksty i nadają się świetnie do fitnessu

A co mi ostatnio najbardziej poprawia humor:
http://www.youtube.com/watch?v=zBBDuIpct5o
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:41   #2563
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Nie wiem czemu, ale czuję, że będzie z tego mojego związku coś więcej. Przynajmniej chciałabym
Też bym chciała, żeby Wam wyszło
Stary 2011-02-10, 15:48   #2564
AguŚ87
Zakorzenienie

howdoi daj potem znać jak było !

Fubizka weź mi kurna napisz jeszce raz tą regulkę jak będą mi grozić :d bo gdzieś zadziałąm:/ możesz na pw. bo to było z kodeksu karnego a wiem ze jest cos z cywilnego jeszcze i od stycznia sie nawet zmienilo, kara do 5 lat więzienia własnie grozby natarczywe nagabywanie czy cos.

a mi się dzisiaj snił ex ex...
eh to była chemia w związku to byla miłość od 1 wejrzenia 1 randka i BUM wpadlismy jak sliwki w kompot mamy kontakt przez ten cały rok od rozstania, ale bym, sobie do niego wrociła ahhh fajnyyyyy był chemia na maxa takie motyle w brzuchu zawsze mielismy ze głowa mała
Stary 2011-02-10, 15:55   #2565
Malla
Nie depcze krokusów

Aguś - a co z nim się teraz dzieje?
Stary 2011-02-10, 16:04   #2566
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś - a co z nim się teraz dzieje?
Żyje sobie, bawił się w jakieś podboje miłosne czytaj zaliczanie. mamy doooobry kontakt sms telefony gg chyba ze 2 razy się widzielismy ale na gg piszemy prawie co dzien. Smieje sie ze dlaczego teraz się tak super dogadujemy, Będzie w moim miescie mamy sie na flaszkę umówić jak stare ziomki. ciesze się że kontakt się nie urwał. ale było po rozstaniu ostro.. śmiał się"tylko się we mnie znów nie zakochaj" jakos narazie mi to przez głowę nie przweszło. ale mam jakies dziwne mysli ze moze jakiś mały'epizodzik" z nim jeszcze zrobić : O ojjj co ja gadam bym załowała
Stary 2011-02-10, 16:08   #2567
Fubizka
Zakorzenienie

Aguś Art. 190 KK:
art. 190
§ 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Myślę, że powinnaś iść z tym do prawnika, a potem na policję i naprawdę ukrócić sprawę. Bo następnym razem możesz mieć poprzebijane opony w aucie albo wybite okna.

Czyn ten ścigany jest na wniosek- oznacza to, że składając zawiadomienie na Policji musisz złożyć wyraźny wniosek ścigania sprawcy za czyn z art 190 KK i koniecznie wskazać i podkreślić, że występuje Twoja subiektywna ocena, że groźby te są realne i czujesz się zagrożona (nie ważne czy się czujesz, inaczej umorzą sprawę). Możesz też wystąpić o zakaz zbliżania się.
Stary 2011-02-10, 16:09   #2568
AguŚ87
Zakorzenienie

Fubizka dziękuję poszukam jeszcze to z cywilnego bo mama mi coś mówiła że też jest. Nrazie mam spokój od tamtego czasu hmmm ale idzie weekend to kto wie co im do głowy strzeli żeby znów mnie postraszyć
Stary 2011-02-10, 16:17   #2569
Fubizka
Zakorzenienie

Ja nie jestem prawniczką, więc nie wiem co tam jest w cywilnym, google mówi coś o oświadczeniach składanych pod wpływem groźby, ale same groźby karalne opisuje kodeks karny na pewno.

Straszenie dziewczyny, bo rozstała się z kolegą, to wg mnie nie powinno podlegać żadnym kodeksom, tylko przymusowemu zesłaniu gdzieś gdzie światło Pańskie nie dochodzi

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Jutro mam ostatnie starcie w tym semestrze na uczelni... Ale jestem w kompletnej dupie...

Stary 2011-02-10, 17:32   #2570
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kimi1000 Pokaż wiadomość
dolce odezwal sie Potencjalny?
nie

EDIT:
TAK :p
zapytał w smsie o której jutro mógłby zadzwonić bo chciałby sie umówić na niedzielę (tak jak gdybalismy jeszcze w poniedziałek )

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

1
[B]Na świecie jest od cholery manipulantów, nie namawiam do dołączenia do ich grona, natomiast ich zagrywki warto znać.

2
U mnie też...gorzej, że na zewnątrz -8
1.a masz jakiś skrypt

2
bo Ty na Płn a ja na Płd PL to u mnie cieplej

Cytat:
Napisane przez CrazyOlcia Pokaż wiadomość
Na moście Zakochanych we Wrocku wisi nasza kłódka.. i mam nadzieje,żee.. żadne z Nas nie powiesi kolejnej..
z exexem nie powiesiliśmy, rozpadło się
ale to o niczym nie swiadczy

Cytat:
Napisane przez juniorka89 Pokaż wiadomość
Wyślij mi na priv swój adres e-mail to puszczę zaproszenie
to ja tez się do Was wprosze
jak mnie przygarniecie

a ja miałam taki flirt dzis w pracy ze dobry humor mi dopisuje...zyć nie umierać

Edytowane przez d0lcevita
Czas edycji: 2011-02-10 o 18:50
d0lcevita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:54   #2571
aniuska_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Jutro mam ostatnie starcie w tym semestrze na uczelni... Ale jestem w kompletnej dupie...
Ja jutro zaczynam sesje ... i tez jestem w czarnej dupie nic nie umiem, i zmoblizowac sie do nauki tez nie moge ! lol
Stary 2011-02-10, 17:57   #2572
kopamatakawa
Rozeznanie

Poszalałyście tyle stron produkować? Nie mam nawet czasu nadrobić jak na razie, bo mój kompuś coś nie współpracuje ze mną. Musze go do pionu postawić. Przyszłam wam też powiedzieć, że mam pracę Jestem happy
Stary 2011-02-10, 18:01   #2573
martuska2o
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopamatakawa Pokaż wiadomość
Poszalałyście tyle stron produkować? Nie mam nawet czasu nadrobić jak na razie, bo mój kompuś coś nie współpracuje ze mną. Musze go do pionu postawić. Przyszłam wam też powiedzieć, że mam pracę Jestem happy

Gratulacje.
martuska2o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:32   #2574
howdoi
Zadomowienie

Było trochę dziwnie ...

Dostałam bukiet różowych tulipanów na wejściu. Byłam bardzo zaskoczona, miło mi się zrobiło
Gdy go zobaczyłam w jeansach a nie dużej kurtce, goglach i kasku hmmm zyskał duuużo w moich oczach. On wie, że jest przystojny ale nie wiem ? próbuje pokazać że nie jest chyba przekonany co do swojej atrakcyjności. I to jest irytujące...

Ale nie powiem nie powiem ciacho z niego jest. Do tego lubi sport, piłkę nożną tak jak ja nie możemy się zgodzić co do drużyny...

I głupio mi się robiło jak mnie komplementował... nie wiem czy chce coś tym zyskać...

Tak się obżarłam i opiłam masakra zjadłam kawałek ciasta ...
Odprowadziłam go na pociąg, powiedziałam że jak będzie we Wrocławiu to aby napisał . Aaaaa i jak wracałam wysłał mi smsa : dziękuję za bardzo miłe popołudnie mam nadzieję, że jutro je powtórzymy. p.s. uśmiechaj się częściej bo wtedy jesteś jeszcze piękniejsza

haha
howdoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:42   #2575
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Było trochę dziwnie ...

Dostałam bukiet różowych tulipanów na wejściu. Byłam bardzo zaskoczona, miło mi się zrobiło
Gdy go zobaczyłam w jeansach a nie dużej kurtce, goglach i kasku hmmm zyskał duuużo w moich oczach. On wie, że jest przystojny ale nie wiem ? próbuje pokazać że nie jest chyba przekonany co do swojej atrakcyjności. I to jest irytujące...

Ale nie powiem nie powiem ciacho z niego jest. Do tego lubi sport, piłkę nożną tak jak ja nie możemy się zgodzić co do drużyny...

I głupio mi się robiło jak mnie komplementował... nie wiem czy chce coś tym zyskać...

Odprowadziłam go na pociąg, powiedziałam że jak będzie we Wrocławiu to aby napisał . Aaaaa i jak wracałam wysłał mi smsa : dziękuję za bardzo miłe popołudnie mam nadzieję, że jutro je powtórzymy. p.s. uśmiechaj się częściej bo wtedy jesteś jeszcze piękniejsza

haha
aaaaaaaaaa
ZAZDROSZCZE
Stary 2011-02-10, 18:44   #2576
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszłam wam też powiedzieć, że mam pracę Jestem happy
Gratuluję!
Cytat:
Było trochę dziwnie ...

haha
Może po prostu był szczery? Nie rozkminiaj tyle, tylko posłuchaj dobrej rady
Stary 2011-02-10, 19:19   #2577
lily92920
Zakorzenienie

Mam okres i zdycham

Adorator mnie męczy.

Znowu kupiłam ciuch na szmatach, jutro też ide I upatrzyłam sobie w domu handlowym tunike i sweterek, oby tylko były w sobote, bo pojade z mamą I powoli bankrutuje.

Jutro babski melanż.

Doszłam do wniosku, że fajnie być singlem i chyba i tak zostane starą panną.

Kocham eksa, ale to straszna szuja. Choć jechał ze swoimi kolegami autem i zobaczył, że ide z koleżankami, zaczął do nas cieszyć, coś tam "pomachał", wgl to zaczał palić (och, no bo jego frendsy popalają) i ucieka z lekcji... Szczerze, mam to (troche) gdzieś!

Wgl to siemka.

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-02-10 o 19:23
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:42   #2578
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez d0lcevita Pokaż wiadomość
1.a masz jakiś skrypt
Haha, nie, ja byłam uczona w praktyce, na przykładach

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Przyszłam wam też powiedzieć, że mam pracę Jestem happy
Gratulacje

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Było trochę dziwnie ...
Ja tam nic dziwnego w tym co napisałaś nie widzę...
Stary 2011-02-10, 19:49   #2579
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

Niech mi któraś porządnie ustawi do pionu. Powyciągałam skądś moje stare fotki z eksem. Znowu wszystko wróciło, pamiętam jego dotyk, jak mnie przytulałm brał na kolana, jego dłonie
A teraz co? Z moich marzeń nici wyszły. 10 lat poszło się gonić
Stara jestem, kto mnie zechce?

Ja chyba nie zasługuję na takiego faceta jak M. KTo by chciał dziewczynę z taką huśtawką emocjonalną?
I sama nie wiem, czy mi brakuje eksa, czy po prostu, żeby mnie ktoś przylulił, powiedział, że będzie dobrze, że ja też jestem fajna i mnie też da się kochać

Cytat:
Dobre pytanie

Cytat:
A to mam jeszcze 1,5 miesiąca . Nie wiem czemu, ale czuję, że będzie z tego mojego związku coś więcej. Przynajmniej chciałabym
Ja czasami mam przeczucie, że nam się też uda, a czasami nie mam żadnych.

dolce umówiłaś się?

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

kimi1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:50   #2580
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Doszłam do wniosku, że fajnie być singlem i chyba i tak zostane starą panną.
Uwielbiam takie teksty u nastolatek

Sorry Mała

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości