|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
no i zaczęło się, język ociera się o pierścienie na 6kach i już nie daje rady...
|
|
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no widzisz...ja chciałam tylko wypchać te jedynki do przodu a dwójki mam trochę krzywe tylko nie widać tego na zdjęciach od przodu...jak zrobię nowe z profilu to wrzucę i jak mi się fajnie przesunęły do przodu to wszystkie ząbki uciekają mi w jedną str( na fotach w lewo, ale jest to moja prawa str) a to dlatego, że mam małe stłoczenie i na szczęście nie muszę nic wyrywać( ale taka opcja też była mi przedstawiana na konsultacji- pani powiedziała, że na razie próbujemy tak )na tej fotce co mam różnokolorowe gumeczki to mam też przyklejone od wewnętrznej strony zębów na 1 i 2 takie kulki, na których opierała mi się dolna szczęka( dlatego widać zęby na dole) a na tym drugim zdjęciu już tego nie mam i dołu nie widać:/ w grudniu mi pani powiedziała, że ząbki są już w łuku
|
|
#3243 | |
|
Raczkowanie
|
lola133 ja nie mam wogóle pierścieni wokół szóstek.... mam przyklejone do nich tak jak na pozostałych zębach ...na ich boku zamek tylko różni się od pozostałych
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
bo jak masz tj plombę to jest to specjalnie nadlane żeby górne zamki nie haczyły ci o dolne z przodu...koleżanka tak miała i nazywała to "klockami", lub Pani Orto miała w tym jakiś cel, np coś przesunąć w ułożeniu zgryzu ![]() pozdrawiam
Aparatka góra 30.06.2010dół i zmiana orto 13.06.2011 planowany koniec .....myślę ,że do pół roku ![]() zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!! Edytowane przez kasiunia_84 Czas edycji: 2011-02-09 o 22:34 |
|
|
|
|
#3244 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo jak masz tj plombę to jest to specjalnie nadlane żeby górne zamki nie haczyły ci o dolne z przodu...koleżanka tak miała i nazywała to "klockami", lub Pani Orto miała w tym jakiś cel, np coś przesunąć w ułożeniu zgryzu ![]() pozdrawiam[/QUOTE] To jakoś dziwnie masz, kurde nie wiem nie znam się. Może też ktoś się wypowie ? No tak na chłopski rozum to logiczne ;p żeby mi nie haczyły o dolne ale denerwuje mnie to . Mam nadlane tylko na zęba, a nie na boku.---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
a dostałaś wosk ? Ja dostałam i pomógł mi ! |
||
|
|
|
#3245 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obkleja się nim zamek i już po bólu ( ja tak wciskałam go w zamek) tylko ze cokolwiek zjesz to się odkleja i musisz na nowo kleić ale to lepsze od ran w buzi . Już powstałe otarcia posmaruj sacholem to się szybciej zagoją ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
|
#3246 |
|
Raczkowanie
|
jakie bialutkie! też bym takie chciała..
szprotka_mada śliczny uśmiech już masz, taki szeroki. uwielbiam ten efekt, aż się chce uśmiechać ![]() znalazłam zdjęcie sprzed założenia aparatu, na którym jestem bardzo szeroko uśmiechnięta i ogarnęła mnie fala szczęścia, że mam aparat. mam nadzieję, że nikt nie będzie oglądać moich starych zdjęć, bo naprawdę było marnie ;/
|
#3247 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny pomocy!
jadlam twarde otreby ( ) i odkleił mi sie zamek na 7. Nie mam pierscieni tylo takie małe zameczki własnie. Umyłam zeby, calosc sie trzyma tylko ten drut na 7 jest bez zamka po prostu. jest czw najwczesniej moge byc u orto w sb (tzn nie u niej, bo ona jest na urlopie ew do ta babka pomoc ortodonty moze mi cos z tym zrobic), ale jako ze nie czuje sie najlepiej (goraczka) najchetniej poszlabym tam w pon po południu. Myslicie ze moge tyle czekac?
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak
ale musisz ostrożnie jeść, żeby Ci nie odpadło z drugiej strony :P hehe
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
nie no wiesz, jak jem NORMALNE rzeczy to wszystko jest ok ale jak rano zapomnialam sie i zaczelam CHRUPAC otęby żurawinowe to efekt tzymam teraz w ręu
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj już nawet w tym łuku gumę żułam
tylko raz mi się w niego zaplątała xD
|
#3251 |
|
Raczkowanie
|
Ja z gumą nie ryzykuje :P
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
A czy jest tu ktoś, kto ma/miał dosyć spore stłoczenia na dole?
Mam na myśli ciasno ''poustawiane'' zęby, co za tym idzie, bardzo nierówno, niektóre poobracane itd. Ja właśnie mam coś takiego na dole (na szczęście jak mówię to dół u mnie jest mało widoczny ) i przymierzam się do założeniu aparatu. I tak się zastanawiam, że z racji tego, że jest tam mega ciasno, to czy aparat zmieni mi szczęke na szerszą, tzn. czy będzie to widać na ustach? Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ![]()
|
#3253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To bardzo dobry żel stomatologiczny i ma jakieś składniki przeciwbólowe także jak sobie posmarujesz to powinno pomóc ) , możesz równocześnie nałożyć sobie wosk na pierścień to będziesz miała podwójną ochronę ![]()
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
jeeeejku wiecie co mi się śniło? że przebudziłam się w nocy, bo mnie bolały zęby, wstałam, poszłam do lustra a tam 3 nowe zęby! wyrosły przez noc! masakra, po prostu to był koszmar jak szczęka wyglądała ;/
|
|
|
|
#3256 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam cement,i nie umialam normalnie zagryzać zębów,ale on się ściera
Minął już tydzień od nałożenia dolnego łuku.Nie obciera,mogę jeść normalnie czy powrót do rzeczywistości.Kocham mój druciak!
|
|
#3257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ściera ściera, zauważyłam to dzisiaj ![]() na całe szczęście! ![]() Jutro podładuje aparacik i zrobię foty moich zębów i Wam pokaże Dzisiaj to i tak nie ma sensu bo ciemno jest a chcę by była dobra jakość zdjęcia.Od wczoraj boli mnie jedynka - ta krzywa Poza tym ok
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Rozeznanie
|
Ej ludziska, ja nie mam stalych dwójek i chciałabym też mieć aparat na te górne zęby tylko że mam pytanie.
Na dole mam do usuniecia jednego zęba, czy aparat mogę założyć wtedy na góre? i skoro trzeba miec wszystkie zeby wyleczone do aparatu, to jesli w ciagu tych 2 lat noszenia sie popsuje któryś to co .. ?
|
|
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
zadzwoniłam do gabinetu orto, powiedzili mi ze orto jest na urlopie i bedzie dop. 22.02 czyli tego dnia, kiedy mam wzyte. A pomoc orto nie moze mi przykleic zamka i zazala nic z tym nir obic, a jesli bedzie obcierac to nakliec wosk hmhm..
wiec 2 tygodnie bez zamka ...
|
#3260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3261 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powiedzialam orto ze naprawde nie zagryzam zamków, upierałam sie z 10 min i wyszlam bez cementu ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
#3262 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam z wizyty. Mam białe ligatury (znów nie mogłam wybrać
) i łańcuszek na trójce
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to przez mój (ex!) zgryz otwarty - przywykłam, że mi się nie stykają ![]() ale nosiłam w tym samym czasie też wyciągi i teraz wszystko się ładnie zamknęło za to, o zgrozo - wyczuwam taki malutki różek - dosłownie 1mm - za górną siódemką, pewnie moja nieruszana jeszcze (usuwałam tylko zatrzymaną na dole a tą miałam zostawić) ósemka chce wyłazić albo się jakoś przemieściła jak się inne zęby ruszały...
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, możecie polecić jakąś mocną, sztywną nić dentystyczną, która wciśnie sie między stłoczone zęby?
Edytowane przez phenomena Czas edycji: 2011-02-10 o 18:12 |
|
|
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
oral-b super floss
|
|
|
|
#3266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
pewnie że dostałam wosk, ale nic mnie nie obcierało, aż nagle pojawił się silny ból języka... no i otarcia. teraz już dokładnie zabezpieczyłam woskiem zamek powodujący otarcie. a sachol już pomaga
a co do nici to też polecam oral-B pozdrawiam |
|
|
|
#3268 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow zmiana świetna!!! Gratuluje efektów!
![]() A z ciekawości mam pytanie co do Twoich kłów Mam bardzo podobne kły do Twoich, zanim zaczełaś nosić aparat. Czyli są one bardzo szpiczaste, takie jak u wampirka A widzę, że po zdjęciu aparatu Twoje kły sa równe, jak reszta zebow i nie są już szpiczaste I w zwiazku z tym moje pytanie.Czy te kły miałaś piłowane? Jesli tak, to ile taka przyjemność kosztuje?
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dołu jeszcze nie mam założonego, planujemy jakoś w kwietniu mniej więcej. muszę usunąć dwie szóstki, bo są martwe od dawna i nie ma sensu wyrywac zdrowych czwórek. orto powiedziała mi, że mam kwadratową twarz na dole i nie byłoby dla mnie korzystne poszerzanie szczęki, więc jakoś inaczej chce mi je wyprostować ![]() Cytat:
masakraa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

góra 30.06.2010
Wczoraj miałam zakładany górny łuk, i na siódemce szóstce i trochę piątki mam hmm cement (?) nałożony ? Mam go po lewej stronie za dużo, nie mogę zagryźć normalnie zębów strasznie mi to przeszkadza. Gdy widzę zdjęcia innych aparatek mają tylko na szóstkach pierścienie i "czysty" ząb. Tez tak miałyście? Proszę o odpowiedź

) i przymierzam się do założeniu aparatu. 
albo się jakoś przemieściła jak się inne zęby ruszały...