|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Starałam się znaleźc coś neutralnego, bo nie wiem, co będziemy mieli. A że wkrótce wyjezdzamy i we Francji ubranka są droższe, robię więc zakupy tutaj. To dopiero początek. Na ile powinnam się zaopatrzyc ? na 6 miesięcy, czy na cały rok?
|
|
|
|
#3182 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Myślę,ze do to zmiaru 74 jak wyjeżdzacie.Ale nie wiem na ile jedziecie.
|
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
na jakies póltora roku. Dzięki nerola
|
|
|
|
#3184 |
|
BAN stały
|
To i kilka do 86 też sie przyda ale tam pewnie też z drugiej ręki idzie kupić?
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Do tej koszuli do karmienia kupiłam jeszcze to: http://moda.allegro.pl/z-szafy-niuni-i1441888945.html za 1 przesyłką,to chyba nie żal tych 6 zł.? i to: Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-02-10 o 18:48 |
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczymy jak to wyjdzie. Te są nowe,ale dużo tańsze niż w Polsce.
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3187 |
|
BAN stały
|
powoli nadganiam wątek chociaz za bardzo nawet nie mialam czasu...
znacie jakiegos dobrego zabójce smrodu od papierochow? podczas naszej nieobecnosci ktos sobie na za wiele pozwolil nawet ciuchy mi w szafach śmierdzą ![]() Nerola widze że caly czas utrzymujesz sie na 1 stronie w konkursie, detektor robi furore, sama chcialabym miec taki moj gadzet to teraz to juz fiu fiu, wypadl z obiegu, nie licze juz na pierwsza 40tke.
|
|
|
|
#3188 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Wam też ok.10 wizaż nie działał? Amelia zaczyna mocno kopać, dzisiaj nawet D poczuł ![]() nerola, bardzo fajna karuzelka ![]() Narobiłam sobie ochoty na paluszki rybne, a na jutro mają być Jeszcze tylko 5 miesięcy do terminu! |
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz i tak zdjęcie nie wyjdzie, bo do dziennego światła musze zrobić bo to tylko telefonem będzie, więc kochane musicie cierpliwie do jutra czekać
![]() może zdjęcie brzusia też wrzucę ![]() Nerola śliczne te sukieneczki ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
No, nas nadgonić po jednym dniu to ciężko a co dopiero za kilka dni ![]() u nas nikt nie pali, chyba że czasem tż po kryjomu jak nie widzę ale to rzadko mu się zdarza bo ja to zaraz wyczuję, chyba chłop zmądrzał. Ja w szafie mam takie torebeczki "Pachnąca szafa" z Rossmanna chyba, zapach Kwiat czereśni i wiszą już parę tygodni i super zapaszek w szafie mam
|
|
|
#3190 |
|
BAN stały
|
Mój mąż właśnie stwierdził, że chce mieć psa. Zgadzać się...?
|
|
|
|
#3191 |
|
BAN stały
|
Bartesso na 2 stronie jestem
![]() Ale to tylko gadzet. Nie znam nic na fajki. Ale współczuję Ci.Ja nie mogę czuć na ciuchach.Ble. Dobra Beatko to czekamy jutro a brzusio obowiazkowo. kasshia-to solidnie go skopała A szczura,kota i słonia nie chce? Jak ma kto wychodzić to ok. A jak szczeniak a Ty w ciaży to fajnie nie będzie. Negocjuję balerinki dla Izy
|
|
|
|
#3192 |
|
BAN stały
|
Nie, ma być pies, nic innego
![]() W sumie, kotek też mógłby być... nie, jednak nie może. Więc w sobotę jedziemy po psa, szkoda że nie wiemy jakiego
|
|
|
|
#3193 |
|
Rozeznanie
|
wow, pies super! ale musicie mieć świadomość ogromu pracy jaki was czeka. Odpowiedzcie sobie na pytania:
1. Czy macie dla niego czas na spacery? kilka dziennie na początek + przynajmniej jeden porządny na wybieganie? 2. będziecie mieć czas i pieniądze na wizyty u weta 3. czy będziecie się dzielić obowiązkami -tzn czy mąż weźmie na siebie spacery jak TY nie będziesz mogła? 4. czy będziecie mieć cierpliwość do małego człowieka i szczeniora, który będzie akurat w fazie dorastania i kto wie jakie problemy będzie sprawiał? niszczenie, gryzienie, kopanie dziur itp ![]() ale ja osobiście jestem jak najbardziej za bo to niesamowita relacja tylko, żebyście psa nie unieszczęśliwili brakiem czasu i zainteresowania. bo pies to stadne bardzo zwierze
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
83monia jak Cię dorwę to uduszę za ten cudny rudy kolorek
![]() Szczerze ? Zawsze marzył mi się rudy..do lipca jeszcze sporo czasu ![]()
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() ![]() zanka koszule bardzo fajne, chyba też się skuszę ![]() Widzę, że zakupy pełną parą Beata czekam na zdjęcie ![]() Aga jak się martiwsz to do lekarza! Mi mój lekarz tez powiedział, że jak mnie cos zaniepokoi to odrazu przychodzić, juz raz byłam na takiej niezapowiedzianej wizycie Będzie dobrzeBartessa witaj spowrotemjak było, wypoczęta? ![]() My jutro wyjeżdzamy ze znajomymi do Wisły, wracamy w niedziele
|
|
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
aa i uważajcie co kupujecie - nie kupujcie z żadnych pseudohodowli niby rasowców za 200pln -nie będziecie mieć gwarancji co wyrośnie i jak był socjalizowany jako szczeniak. Takie pseudorasowce to często duże problemy - bo rodzice są kryci w bliskim pokrewieństwie, nie robi im się odpowiednich badań, nie zwraca uwagi na psychikę.
Lepiej wziąć kundelka ze schroniska. Rasowy = rodowodowy!! sorki, że się mądrze ale przewrażliwiona jestem na tym punkcie
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jak ja. Podpisuje się pod tym obiema rękami, dodaam tylko, ze zwierze sporo kosztuje, karmy (dobrej jakości) są dużo droższe niż jakies pedigree itp. które tylko niszczą zwierzakom zdrowie. Ja bym się nie zdecydowała na szczeniaka będąc w ciąży, bo szczeniak wymaga mnóstwo uwagi, cierpliwości. To drugie dziecko. |
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Chwale się
za całe 13 zł
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
kasshia, a mieliście już wcześniej psa w domu?
Ja osobiście nie zdecydowałabym się na dziecko i psa (szczeniaka) jednocześnie. Do roku pies jest jak niemowlak, potrzebuje dużo czasu i uwagi. Pamiętaj, że pies któremu poświęca się mało czasu i pracy, to pies nieszczęśliwy, niszczący i nieposłuszny. Więc radziłabym poważnie przemyśleć sprawę, niż działać pod wpływem impulsu. Mam nadzieję, że nie uraziłam i nie zniechęciłam, ale lepsze to niż później oddawać psa do schroniska z nadmiaru obowiązków... Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-02-10 o 19:59 |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
bosskie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-10 o 20:03 |
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TAK TAK TAK swięta racja !!!!!! |
||
|
|
|
#3202 |
|
BAN stały
|
Ja tak, wypoczeta
fajnie bylo, co tu duzo pisac... pogoda dopisala, to najwazniejsze, bo ja jestem zmarzluch..te woreczki w szafach to musze przetestowac... |
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam na 3-6 msc
W ciuszku, tylko tam takie perełki ![]()
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajnie że wypadzik się udał. Te torebki do szafy mają taki paseczek samoprzylepny a moja mama miała takie z zawieszką ale inne trochę i zapach lawendy - a ja zapachu lawendy nie zniosę Ja musze do szaf i łóżka chować mydełka zapachowe, odświeżacze żelowe czasem albo takie torebki żeby mi stęchlizną nie przeszło wszystko, ale regularnie wyjmuje, przepieram, wietrzę, przekładam i nie upycham w szafkach bardzo, zwłaszcza w dolnych żeby powietrze dochodziło i nic się nie dzieje, wrzucam też takie kuleczki w torebeczkach z materiału które pochłaniają wilgoć, coś jak takie co w nowych butach są albo te kuleczki hydrożelowe do kwiatów - też się sprawdzają bo ściągają wilgoć z powietrza. Tylko na to na ścianach nie miałam pomysłu ale wiosna idzie to będzie tylko lepiej ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- udało Ci się naprawdę bo piękny kombinezonik i akurat będzie na Twoje dziecię jak znalazł, chyba że będzie wielki chłop i szybko urośnie
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Jak szybko urośnie to oddam którejś z Was
Przecież sama się w niego nie ubiorę
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
W nas to się chyba instynkt wicia gniazda budzi, bo opróżniliśmy dziś całą komode, zeby było miejsce dla dzidka. Jutro ciąg dalszy porządków
![]() Zmalowana boskie Ja poluje na taki misiowy kombinezon
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tetra - dobrze sciera i wchłania wszelkie ulania i wieksze ulania flanela - mieciautka, w sumie mało przydatna na wycieranie nia dziecka, dobra jako przykrycie, okrycie, podusia... kasshia - i do ooytan stapelki: czy macie dla niego czas przez następne do 16 lat? |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki, nadrobiłam wątek ale było ciężko hehe dużo tego
ja wróciłam z wynikami i coś tam szukam w necie jak to interpretowac ale jest ciężko na pewno mieszczę się w normach ale są to gurne granice niestety no i to swędzenie skóry ... boję się że to jednak cholestaza no nic trzeba czekać do poniedziałku aż gin obejrzy wyniki
|
|
|
|
#3209 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
na wilgoc na scianach polecam Savo, ochydnie wali chlorem ( trzeba wietrzyc kilka dobrych godzin) ale jest naprawde skuteczny, wilgoc w miejscu czyszczonym juz nie wychodzi. I do tego nie zmywa koloru scian. Ja tez mialam problem z wilgocią, jesienia wymienilismy wszystkie okna w domu no i zalozyli je tak ze sa mega szczelna, nie ma porobionych nawet kanalow napowietrzających... ale przyjechac poprawic nie ma kto codziennie wietrze nieraz po 3 godziny.a gdzie ty kupujesz te wszystkie wkladki itp? musze to chyba zastosowac, nie myslalam o tym wczesniej ale to dobry pomysl Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-02-10 o 20:57 |
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
bartessa - potrafi po savo wyjsc ponownie grzyb, ale to naprawde trzeba sie postarac
u mnie w kuchni np. musze co jakis czas pryskac. ale rzeczywiscie jest najlepszy. teraz mam jakis inny z castoramy, firmy pufas (?) i mniej wali chlorem a w sumie tak samo szybko dziala.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

zębole
nawet ciuchy mi w szafach śmierdzą 
moj gadzet to teraz to juz fiu fiu, wypadl z obiegu, nie licze juz na pierwsza 40tke.

Szczerze ? Zawsze marzył mi się rudy..do lipca jeszcze sporo czasu 

za całe 13 zł 

na pewno mieszczę się w normach ale są to gurne granice niestety no i to swędzenie skóry ... boję się że to jednak cholestaza