Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 22:46   #4471
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Dziewczynki moje kochane cóż ja bym bez was zrobiła. Chyba zagoniła męża do łóżka na spłodzenie drugiego dzidziusia A tak na poważnie to bardzo mnie wszyscy namawiają na maleństwo(łącznie z Tztem) i na poczatku byłam zdecydowanie na nie w ogole nie mogłam sie z brzuchem wyobraźić a teraz po prostu tak mi się zamarzyło mieć takiego maluszka. Ale od marzeń do czynów jeszcze daleko W tym roku chcę iść na studia, znaleźć pracę, odłożyć troche kasiurki i jak juz uznam, że jest dobra pora i moja waga zniży się do 60 to zaczniemy staranka)

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
hello

wróciłam z egz, zdane ale jestem na siebie zła, bo się tak stresowałam że mi języka w gębie zabrakło i dostałam 3 a moglam spokojnie 4 a może i 5... no ale przeżyję to jakoś

idę Was nadrabiać
Super oczywiście wiedziałam, że zdasz;d
Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Agusia no tak jestem- i to w sumie dzieki tobie bo ty mnie zmotywowałas zeby wpaść na wizaż Widze ze Filuś to mały zalotnik a w tej bluzce wygląda mi jakos znajomo
No to teraz nawet nie waż się nas opuszczać bo będę Cię nękać żebyś do nas wróciła a Tomcio jaki przystojniacha w tych okularkach i bluizeczka śliczna;d mamy taka szarą brązową i bordową;d

I mam nadzieję, że budowa domku się przyspieszy i nikt nie będzie wam przeszkadzał;*

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł
ale słodziaki! i już całusy, w tym wieku??
Dziekujemy;* i on najchętniej całował by się z każdym Jakaś kobieta na mieście zacznie z nim rozmawiać uśmiechać się a on już zaczyna stawać na palcach i informować że chciałby buziaka

Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
mogę się podłączyć? Mam w domu Karolka 01/12/2009 ;-)))
Witaj Sliczne masz dzieciaczki)) i nie przejmuj się dietą nie jestś sama ja też zaczynam po raz 136
Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość

a tak poza tym to zapraszam na gorące ciacho czekoladowe z bitą śmietaną i lodami...

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość

Agusia, a Twój Filip to już w ogóle straaaaasznie mi się podoba

A to mój mały rozczochraniec po drzemce I radośnie puszcza mamie oko
Dziękuje i twoja Dominisia Sliczne minki robi do zdjęć i ma fajną grzywe;d modna pannica z niej jest;d

My oczywiście dzisiaj na spacrze bez wozka jak zwykle zreszta. rano o 8 Fifi przez okno zobaczyl psa na naszych schodach ( czesto przychodzi od sasiadow) wiec nie bylo wyjscia, musialam z nim isc na dwor. Poszlajalismy sie i podokarmialismy wszytskie zwierzeta w poblizu.( musialam wziasc ze soba parowki w reklamowce) wrocilismy do domu fifi pospal i potem znowu w rejs. mnie juz nogi w tyłek właziły po tych spacerach a on dalej chetny do biegania ;p

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
oooo jakie długaśne włoski;-))) Moj starszy miał niewiele na głowie przez dwa lata, a mały coś tam ma, ale żeby aż tyle;-)))
Oj kochana ty nie widziałaś naszej wizażowej Miriam.. Ona to ma włoski prawie po pas
Musiałą byś się cofnąć chyba kilkadziesiąt stron do tyłu, nie pamietam gdzie dokłądnie jej zdjęcia są wklejone

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:51   #4472
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Dziewczynki moje kochane cóż ja bym bez was zrobiła. Chyba zagoniła męża do łóżka na spłodzenie drugiego dzidziusia A tak na poważnie to bardzo mnie wszyscy namawiają na maleństwo(łącznie z Tztem) i na poczatku byłam zdecydowanie na nie w ogole nie mogłam sie z brzuchem wyobraźić a teraz po prostu tak mi się zamarzyło mieć takiego maluszka. Ale od marzeń do czynów jeszcze daleko W tym roku chcę iść na studia, znaleźć pracę, odłożyć troche kasiurki i jak juz uznam, że jest dobra pora i moja waga zniży się do 60 to zaczniemy staranka)

Ja od kiedy urodziłam Karola to też wszystkim polecam;-) Koleżanki mówią, że tak późno,że za wygodnie im , bo dzieci już duże, a ja jestem zadowolona. Gorzej tato Karola, bo on to się załamał jak usłyszał,że jestem w ciąży;-)) Stwierdził,że jest za stary ( w tym roku kończy 44) A teraz? Świata poza nim nie widzi.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 07:57   #4473
zebra666
Zakorzenienie

Gishh jaka minka

Agusia hehe no to Twój Tż nas nie będzie lubiał jak się dowie, że przez nas nie zaciagnełaś go do sypialni

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:19   #4474
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej

nie mam na nic czasu...lecimy zaraz na uniwerek znow...wczoraj jak na 3 minuty weszlam tylko do gabinetu to po wyjsciu zobaczylam André baaardzo zadowolonego otoczonego przez 5 dziewczyn i kazda chciala mu cos dac - czekolade, zelki, wafelka, ciastko...André kazda obdarzyl wieeelkim usmiechem i pognal w ramiona mamusi

Dobra, ide....jak wrocimy z przedszkola to nadrobie i poodpisuje...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:48   #4475
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

cześć..4moje dziecko dziś wstało o 7! co jej się nigdy nie zdarza.. to mały spioch i zazwyczaj śpi do 9, 30 - 10 a dzis ją chyba głód z łóżka ściągnął bo wciągnęła kaszkę i teraz dosypia a ja od rana do Was zaglądam.. czy to nie uzależnienie:brzyda l:?
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:17   #4476
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

miałam się rozpisać a mi Blanka marudzi

w ogóle to dzień dobry

Gishh ale Dominisia słodka, włosy ma już taakie długie i oczko puszcza zalotnie

Wywa witaj

Agusia nie daj się namawiać wszystkim... to tak naprawde głównie Twoja decyzja, jesteś baardzo młoda i myślałaś teraz o studiach... małe dzieci są słodkie ale z dwójką nie jest tak lekko

A u nas wczoraj byli znajomi lekko opić moj egzamin, poszli ok 23 ( a Blanka spała wyjątkowo od 20) i wstała jak wyszli... rozbudzona, zadowolona, zjadła mleczko, kazała się przewinąć (maama, pupa! pupa! ) pobiegała po mieszkaniu i po godzinie zasnela teraz tylko czekam aż zaśnie i ide myć włosy, przygotować jej jakiś obiad i na jakieś zakupy może pojedziemy
miłego dnia!
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:47   #4477
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej

nie mam na nic czasu...lecimy zaraz na uniwerek znow...wczoraj jak na 3 minuty weszlam tylko do gabinetu to po wyjsciu zobaczylam André baaardzo zadowolonego otoczonego przez 5 dziewczyn i kazda chciala mu cos dac - czekolade, zelki, wafelka, ciastko...André kazda obdarzyl wieeelkim usmiechem i pognal w ramiona mamusi

Dobra, ide....jak wrocimy z przedszkola to nadrobie i poodpisuje...
Oj Andre juz podrywa dziewczyny;d Moj filip sie przewaznie oglada za wszystkimi dziewuchami i jak mu jakas wpadnie w oko to pędzi za nią nie zwracając uwagi na rodziców

Cytat:
Napisane przez zebra666;24984549
[B
Agusia[/B] hehe no to Twój Tż nas nie będzie lubiał jak się dowie, że przez nas nie zaciagnełaś go do sypialni

Cytat:
cześć..4moje dziecko dziś wstało o 7! co jej się nigdy nie zdarza.. to mały spioch i zazwyczaj śpi do 9, 30 - 10 a dzis ją chyba głód z łóżka ściągnął bo wciągnęła kaszkę i teraz dosypia a ja od rana do Was zaglądam.. czy to nie uzależnienie:brzyda l:?
moje wstaje codziennie o 8 a dzisiaj tez o 7. NIe wyspałam sie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
A u nas wczoraj byli znajomi lekko opić moj egzamin, poszli ok 23 ( a Blanka spała wyjątkowo od 20) i wstała jak wyszli... rozbudzona, zadowolona, zjadła mleczko, kazała się przewinąć (maama, pupa! pupa! ) pobiegała po mieszkaniu i po godzinie zasnela teraz tylko czekam aż zaśnie i ide myć włosy, przygotować jej jakiś obiad i na jakieś zakupy może pojedziemy
miłego dnia!
jej jak ja Ci zazdroszczę tych słowek moje nauczyło się mówić tylko am am i tez zaraz ide młodzika uspać i lecę myć włosy bo koło 13 do Wroca na zakupy jedziemy;D Jak ja kocham zakupy

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:20   #4478
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry,
mogę się podłączyć? Mam w domu Karolka 01/12/2009 ;-)))
witaj
Ale wkupne wynosi minimum jedną fotkę, i opis - kim jesteś, co robisz i przede wszystkim jak tam synek się chowie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Więc wklejam;-)
1. Książę Karol
2. Książę Karol radosny
3. Karol i jego dwaj starsi bracia
4. Beniamin z Karolem ( Beniamin zapuszcza włosy;-)
5. Karol z Luckiem
6. Mama;-))) czyli ja przed dietą, której jeszcze nie zaczęłam
NO! To się wkupiłąś :P
Synów masz ślicznych, pogratulować A to Twoje zdjęcie z kwiatami - super, taka radosna na nim jesteś

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Dobry wieczór

Ja ostatnio tutaj tak tylko przelotem... Dobrze że nie galopujecie jakoś szczególnie z pisaniem bo bym nie wyrobiła

Lucky, strasznie się cieszę że Twojej Oli jednak nic poważnego nie dolega Trzymam kciuki żeby już było dobrze...

Konspi, pytałaś o Enfamil... My kiedyś podawaliśmy go małej - przez jakiś miesiąc, może trochę dłużej. Ale to było dosyć dawno - jak Dominisia miała może ze 3 miesiące... Strasznie wtedy ulewała i nasza pedi polecila nam właśnie to mleko, miało niby po nim być lepiej... Ale jako że nie było to po niedługim czasie wróciliśmy do duuuużo tańszego Bebika

Malinko, miło Cię widzieć Tomuś śliczny łobuziak

Agusia, a Twój Filip to już w ogóle straaaaasznie mi się podoba

Pietrusiu, a Kamilka w nowej fryzurze pierwsza klasa My też chyba w końcu będziemy musieli zrobić coś z czupryną naszej Dominiki bo strasznie długaśne ma już te włosiska i trudno je ogarnąć Tylko na razie nie bardzo mam pomysł na jakąś fryzurę dla niej...

Ola, gratuluję zdanego egzaminu

druga fotka przesłodka!!!

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

[QUOTE=Agusia_a9;24981376]Dziewczynki moje kochane cóż ja bym bez was zrobiła. Chyba zagoniła męża do łóżka na spłodzenie drugiego dzidziusia A tak na poważnie to bardzo mnie wszyscy namawiają na maleństwo(łącznie z Tztem) i na poczatku byłam zdecydowanie na nie w ogole nie mogłam sie z brzuchem wyobraźić a teraz po prostu tak mi się zamarzyło mieć takiego maluszka. Ale od marzeń do czynów jeszcze daleko W tym roku chcę iść na studia, znaleźć pracę, odłożyć troche kasiurki i jak juz uznam, że jest dobra pora i moja waga zniży się do 60 to zaczniemy staranka)

My oczywiście dzisiaj na spacrze bez wozka jak zwykle zreszta. rano o 8 Fifi przez okno zobaczyl psa na naszych schodach ( czesto przychodzi od sasiadow) wiec nie bylo wyjscia, musialam z nim isc na dwor. Poszlajalismy sie i podokarmialismy wszytskie zwierzeta w poblizu.( musialam wziasc ze soba parowki w reklamowce) wrocilismy do domu fifi pospal i potem znowu w rejs. mnie juz nogi w tyłek właziły po tych spacerach a on dalej chetny do biegania ;p[COLOR="Silver"]

co do staranek - słuszny wybór. Najpierw trzeba uporządkować troszkę wszystkie sprawy.

a co do dokarmiania niezły jest
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:03   #4479
tarasia
Wtajemniczenie

cudne foty!

Aga, w takim tempie chodzenia to ty niedługo będziesz ważyć 50kg!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:17   #4480
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspi, pytałaś o Enfamil... My kiedyś podawaliśmy go małej - przez jakiś miesiąc, może trochę dłużej. Ale to było dosyć dawno - jak Dominisia miała może ze 3 miesiące... Strasznie wtedy ulewała i nasza pedi polecila nam właśnie to mleko, miało niby po nim być lepiej... Ale jako że nie było to po niedługim czasie wróciliśmy do duuuużo tańszego Bebika
Dzięki My dostaliśmy próbkę juniora i musze powiedziec że małemu baaaardzo smakowało. Pytałam, bo wiem tylko ze jest dość drogie i nic więcej, czy faktycznie jest takie dobre?

Malutka jest bardzo fotogieniczna chyba? Kariera w modelingu?

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Aga, w takim tempie chodzenia to ty niedługo będziesz ważyć 50kg!

Ola, super że egzamin zdany i opity!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-02-10 o 14:19
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:40   #4481
gochaa_p
Zakorzenienie

A tak Wojtek zasnął przed chwilą czekając aż babcia skończy dla niego obiadek pichcić :P No i sie nie doczekał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (30,6 KB, 43 załadowań)
Stary 2011-02-10, 15:03   #4482
zebra666
Zakorzenienie

Gochaa masz uniwersalne dziecko- zaśnie w karzdych warunkach

Ola gratuluje egzaminów

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:44   #4483
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Gocha Wojtuś to Ci wszędzie zaśnie

gissh śliczna jest co do włosków to nie ścinaj

Aguś faktycznie przy takich wędrówkach to schudniesz raz dwa

wywa Witam nową mamusie śliczne fotki

lucky1910 fajnie mieć zwierzaka w domu, ale jak się nie ma dzieci
Odkąd Kinia się pojawiła to nie mam już tak czasu na psa jak przed. Mój pies miał po 3 godzinne spacery Pola, lotniska, las
Siedziałam na forum beagle i były organiozowane spotkania. Było super jak biegała sfora beaglów 20super było.
Teraz są dzieciaczki

Joasiu niestety są duże. Nie będę ich wymieniać bo to bezsensu. Kupie nowe
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:07   #4484
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Ja juz po pracy i czas sie zabrac za jakies sprzatanko bo taki burdel ze masakra a TAK MI SIE NIE CHCE

Kamilka niedawno wstala ciekawe kiedy potem pojdzie na noc spac

Moja zawsze wstaje 6.30-7.00 wiec ja sie juz przyzwyczaulam i zawsze sie wysypiam. Ja tam wole zeby wieczoerm poszla wczesniej spac i rano tez wczesniej wstac niz jak by mi miala chodzic do 22 i potem do 10 tez spac

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:38   #4485
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Agusia no tak jestem- i to w sumie dzieki tobie bo ty mnie zmotywowałas zeby wpaść na wizaż Widze ze Filuś to mały zalotnik a w tej bluzce wygląda mi jakos znajomo

Kareninko gratuluje ząbka- u nas ciagle ubogo z uzębieniem

Kachula jak zdrówko??Jeśli chodzi o budowe domu to mamy pierwszy poziom ale nawet szkoda słów ile mamy problemów z tą budową to długi temat i nadaje sie do telewizji. W kazdym razie mam nadzieje ze od wiosny jakos ruszy to normalnie bo i naczej mój TZ bedzie zupełnie siwy
Trzymam kciuki

Cytat:
...

a tak poza tym to zapraszam na gorące ciacho czekoladowe z bitą śmietaną i lodami...
Zaśliniłam monitor
Cytat:
Więc wklejam;-)
1. Książę Karol
2. Książę Karol radosny
3. Karol i jego dwaj starsi bracia
4. Beniamin z Karolem ( Beniamin zapuszcza włosy;-)
5. Karol z Luckiem
6. Mama;-))) czyli ja przed dietą, której jeszcze nie zaczęłam
Super jesteście - witam
Cytat:
Dobry wieczór

Ja ostatnio tutaj tak tylko przelotem... Dobrze że nie galopujecie jakoś szczególnie z pisaniem bo bym nie wyrobiła

...

Cuuuuuuuuudna
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
...
Dziekujemy;* i on najchętniej całował by się z każdym Jakaś kobieta na mieście zacznie z nim rozmawiać uśmiechać się a on już zaczyna stawać na palcach i informować że chciałby buziaka

...
Ot - zięć - całuśnik mi się trafił
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
A tak Wojtek zasnął przed chwilą czekając aż babcia skończy dla niego obiadek pichcić :P No i sie nie doczekał

elalank, lucky1910, zebra, asioczka - dziękuję za głosy

Kamilce ślicznie w nowee fryzurce

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:48
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:16   #4486
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
karenina19 i Joasia to ja zamówiłam jednak za duże ja mam L a musze mieć M jednak

Kuchnia fajna

Agusia no to musisz się dobrze zastanowić bo tu studia chciałaś i dzidziuś. Noo chyba, że dasz rade

Aniulka Witaj jak tam wiecie już może co będziecie już mieć dziewczynke czy chłopczyka

Ola no to super że zdałaś
Maria tylko Ty mnie zauważyłaś

jeszcze nie wiem co będzie, dopiero 21 lutego mam usg trójwymiarowe więc wtedy sie dowiem

moja Agusia ma dziś podwyższoną temperaturę 37.4 nie jest to dużo ale ona nigdy w sumie nie miała gorączki więc trochę się zdziwiłam ale to chyba jeszcze zęby bo te tylnie całych nie widać tylko szpikuleczki no i jest ich 16
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:29   #4487
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

jeszcze nie wiem co będzie, dopiero 21 lutego mam usg trójwymiarowe więc wtedy sie dowiem

moja Agusia ma dziś podwyższoną temperaturę 37.4 nie jest to dużo ale ona nigdy w sumie nie miała gorączki więc trochę się zdziwiłam ale to chyba jeszcze zęby bo te tylnie całych nie widać tylko szpikuleczki no i jest ich 16
Hej Aniulka
Agusia to ząbkowe guru wątkowe
Wolałabyś chłopca czy dziewczynkę
Stary 2011-02-10, 17:48   #4488
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Hej Aniulka

nie potrafię się wbić w wątek po długiej nieobecności

no ząbki poszły strasznie znów

wolałabym dziewczynke bo dużo rzeczy mam od Agusi jak nowe więc bym wykorzystała ale jak będzie chłopiec to też będę się cieszyć
byleby zdrowe było

Ditu zagłosowałam

Agusia boisz się wzrostu wagi w ciąży??
ja przy Agnieszce przybrałam 27kg a teraz narazie mam 2kg na plusie więc nie jest tak źle, jak szłam do porodu to miałam 87kg a teraz myśle że do 80kg doczłapie i więcej chyba nie będzie
oby
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 18:39   #4489
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:

Witaj

16 ząbków łoooo my mamy 12 ale teraz chyba pójdą trójeczki. Co do temperatury to może ząbki

Pewnie się nie możesz doczekać usg ale to już nie długo

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Hej Aniulka
Zagłosowane
Stary 2011-02-10, 18:40   #4490
wywa
Zakorzenienie

Kurczę Karlos mi się rozchorował, wczoraj 38, a dziś tatuś dzwoni do mnie do pracy,że ma 39. No to ja w auto i te 80 km pędem do domu i do lekarza. Dopiero co wyzdrowiał ( zachorował po raz pierwszy w życiu trzy tygodnie temu) i znowu coś. Lekarz przypisał antybiotyk, ale boję się dawać kolejny skoro niedawno brał, zresztą widziałam,że lekarz też ma wątpliwości, bo powiedziała żeby dziś nie dawać dopiero jeśli do jutra nie przejdzie to wtedy. A jutro muszę wyjechać znowu kawał drogi.
Na razie małemu gorączka zeszła i się bawi ładnie , coś tam gada pod nosem i wlewa herbatkę z butelki do butów. Chyba powinnam zareagować;-)))

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-10, 18:47   #4491
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Dziewczyny od może 7dni cały czas moja ma rzadkie kupki. Raz dziennie czasem dwa razy. Zdażyło się w tych 7 dniach dwa razy nie było wcale. Nie wiem czy się martwić czy nie
Może to od mleka bebilon

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Kurczę Karlos mi się rozchorował, wczoraj 38, a dziś tatuś dzwoni do mnie do pracy,że ma 39. No to ja w auto i te 80 km pędem do domu i do lekarza. Dopiero co wyzdrowiał ( zachorował po raz pierwszy w życiu trzy tygodnie temu) i znowu coś. Lekarz przypisał antybiotyk, ale boję się dawać kolejny skoro niedawno brał, zresztą widziałam,że lekarz też ma wątpliwości, bo powiedziała żeby dziś nie dawać dopiero jeśli do jutra nie przejdzie to wtedy. A jutro muszę wyjechać znowu kawał drogi.
Na razie małemu gorączka zeszła i się bawi ładnie , coś tam gada pod nosem i wlewa herbatkę z butelki do butów. Chyba powinnam zareagować;-)))
Oby szybko przeszło i nic mu nie było.
80 km to kawał drogi
Stary 2011-02-10, 19:20   #4492
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny od może 7dni cały czas moja ma rzadkie kupki. Raz dziennie czasem dwa razy. Zdażyło się w tych 7 dniach dwa razy nie było wcale. Nie wiem czy się martwić czy nie
Może to od mleka bebilon

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Oby szybko przeszło i nic mu nie było.
80 km to kawał drogi

A zmieniałaś mleko ostatnio? Ja nigdy nie daw\ałm Bebilonu, najpierw HIPP, a teraz Gerber. Albo może cś noweo zjadła? Ewentualnie mogą być zęby, Karol przy każdym zębie miała rzadkie kupki.

A ja tak niestety pracuję, e czasem muszę jak wariat gonić z miejsca w miejsce. Ale za to mam nienormowany czas więc ja mniej pracy to wracam wczesniej, albo w takich sytuacjach mogę się też zerwać;-|)
Z Karolem zobaczymy jutro jak będzie wyglądał.

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-10, 19:45   #4493
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

wolałabym dziewczynke bo dużo rzeczy mam od Agusi jak nowe więc bym wykorzystała ale jak będzie chłopiec to też będę się cieszyć
byleby zdrowe było

Ditu zagłosowałam

ja przy Agnieszce przybrałam 27kg a teraz narazie mam 2kg na plusie więc nie jest tak źle, jak szłam do porodu to miałam 87kg a teraz myśle że do 80kg doczłapie i więcej chyba nie będzie
oby
no to malutko przytyłaś

Ditu - j a tez juz agłosowałam

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
trzymam kciuki żeby mu się polepszyło
Stary 2011-02-10, 20:21   #4494
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

byleby zdrowe było

Ditu zagłosowałam

oby
Oby zdrowe
Cytat:
Witaj

16 ząbków łoooo my mamy 12 ale teraz chyba pójdą trójeczki. Co do temperatury to może ząbki

Pewnie się nie możesz doczekać usg ale to już nie długo

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Zagłosowane

Cytat:
Zdrówka ja też zawsze czekam z antybiotkiem i boję się dawać...
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no to malutko przytyłaś

Ditu - j a tez juz agłosowałam

...

Brat Madzi, kiedy ją kąpałam urzędował w kuchni. Przychodzę, patrzę a on nad wykończonym słoikiem nutelli siedzi. "Co robisz?" "Wsypałem kakao i dolałem wody i mieszam - będę miał nutellę ..."
Stary 2011-02-10, 21:16   #4495
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Brat Madzi, kiedy ją kąpałam urzędował w kuchni. Przychodzę, patrzę a on nad wykończonym słoikiem nutelli siedzi. "Co robisz?" "Wsypałem kakao i dolałem wody i mieszam - będę miał nutellę ..."
no i za pomysłowość

Wywa u dziecka infekcja potrafi się bardzo szybko rozwinąć z wirusowej w bakteryjną i wtedy antybiotyk jest niezbędny.. ja bym nie zrezygnowała z podania antybityku jeżeli temperatura by się trzymała dłużej niż 3 dni lub gdyby stan widocznie się pogarszał.. sama wiele przeszłam w ostatnim czasie ze zdrowiem Olci więc doskonale Cię rozumiem zdrówka życzę

a ja dziś byłam w aptece po leki na wzmocnienie odporności mojego dziecka i omal nie się nie przewróciłam przy kasie.. okazało się, że jedne (z wielu na naszej recepcie) tabletki kosztowały 100zł/op masakra
pytałam o jakieś zamienniki ale tego akurat nie ma.. no ale zdrowie dziecka najważniejsze...
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:22   #4496
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamuski ja dzis tylko przelotem ale ciesze sie bradzo bo dzis bylismy z Matim w Szczecinie na kontroli i wszystko w jak najlepszym porzadeczku z zastawka,smutno mi tylko bo bylismy na onkologii tam gdzie lezelismy i dowiedzielismy sie ze kilku dzieci co z nami lezało jest w stanie baaaardzo juz ciezkim,smutno mi tak jakos po tej wizycie na oddziale

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:41   #4497
gucia6
Zakorzenienie

Ja dzis tylko tez przelotem i..

Kachula, ciesze sie, ze z Mateuszkiem w porzadku

Witam nowa mamusie

i moje serce sie raduje na widok Malinki

Nadrobic, to na razie was nie nadrobie, nawet odposzcze sobie przelecenie , bo mam roboty po lokcie. W pracy jestem jeszcze nie 2 tygodnie, a juz urwanie glowy i nowe obowiazki (tztowi wydluzyli czas pracy ze wzgledu na dosc wymagajacy projekt), dom zapuszczony, jedynie jeszcze udaje sie nam z tztem jakies normalne posilki szykowac, ja nawet jeszcze nie zasiadlam do mojego projektu na zakonczenie kursu (a musze go przedstawic za 10 dni ), ale miedzy tym wszystkim dajemy rade bawic sie z Sandra...

i musze sie pochwalic... moje dziecko w koncu zaczyna porzadnie dreptac , oto dowod, tym razem lepszej jakosci niz poprzednio
http://www.youtube.com/watch?v=gMiOLpyx5qg

a teraz zmykam szykowac sie spac
Stary 2011-02-10, 22:11   #4498
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
no i za pomysłowość

Wywa u dziecka infekcja potrafi się bardzo szybko rozwinąć z wirusowej w bakteryjną i wtedy antybiotyk jest niezbędny.. ja bym nie zrezygnowała z podania antybityku jeżeli temperatura by się trzymała dłużej niż 3 dni lub gdyby stan widocznie się pogarszał.. sama wiele przeszłam w ostatnim czasie ze zdrowiem Olci więc doskonale Cię rozumiem zdrówka życzę

a ja dziś byłam w aptece po leki na wzmocnienie odporności mojego dziecka i omal nie się nie przewróciłam przy kasie.. okazało się, że jedne (z wielu na naszej recepcie) tabletki kosztowały 100zł/op masakra
pytałam o jakieś zamienniki ale tego akurat nie ma.. no ale zdrowie dziecka najważniejsze...

Daj spokój Karol ma straszną alergię i teraz lekarz przypisał mu jakąś cudowna maść co niby bez sterydów, a działa jak sterydowa.
Za 15 ml zapłaciłam 100 zł. Ale warto było, plamy z pleców zeszły juz prawie i przesypiamy cała noc bez drapania i szarpania pidźamki.

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-10, 22:25   #4499
tarasia
Wtajemniczenie

mati i sandra

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 06:59   #4500
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój Karol ma straszną alergię i teraz lekarz przypisał mu jakąś cudowna maść co niby bez sterydów, a działa jak sterydowa.
Za 15 ml zapłaciłam 100 zł. Ale warto było, plamy z pleców zeszły juz prawie i przesypiamy cała noc bez drapania i szarpania pidźamki.
a co to za cudowna masc?

no i my dzis zostajemy w domu, bo Sandra w nocy zaczela goraczkowac i dostala taki brzydki oskrzelowy kaszel takze o jakiejs bardziej ludzkiej porze zadzwonie do lekarza, kiedy mozemy przyjsc, zeby ja osluchal. Mam nadzieje tylko, ze to nic powaznego i szybko przejdzie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości