|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
bo niedła żem jeszcze . Nie no dam sobie spokój przez parę dni....chyba
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
wstawie fotki za jakis moment jestem padnieta tyle spraw pozalatwianych do tego zakupy w intermarche z tesciowa brzuch boli jsak nie wiem padam ide nadrabiac i zaraz poprosze tz o foty to wstawie aha a jakie booody kupilam na dlugi rekaw |
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Listopadowej na pewno też stuknie next... i kilku innym dziewczynkom weekendowym ![]() Dziewczonko, ale Ty malusio przybyłąs w porównaniu do moich 16kg ![]() Jedz sobie, na zdrowie !
|
|
#544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lolka zamorduje Cię za tą Milkę, taki opis znalazłam: "Niecodzienne bogactwo smaków w każdym kawałku: cały orzech laskowy zanurzony w płynnym karmelu oraz warstwie mlecznego kremu, a całość ukryta w najdelikatniejszej czekoladzie Milka." i się cała zaśliniłam
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam beta 31,7..... odpowiada to jakoś 3-4tyg. Evesko pięknie się prezentujesz Renesme
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#546 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokazałam tą niuniusię mężowi, zachwycił się (wiadomo!), a po chwili mówi: "Lola, musimy akumulatorki do aparatu załadować.. bo ty tylko ciuchom zdjęcia robisz, a ja będę musiał synusiwoi zdjęcia trzaskać!" hehe zabrzmiało tak, jakby jutro miał się mały urodzić ![]() Cytat:
Dokładnie pamiętam jak Eve nie dawno pisała, jak Oluś przy zabawie złapał ją łapkami za buzie i przytulał i mówił, że kocha mamę! Strasznie mnie to wzruszyło.. Miałam to samo Andziotkowi zaproponować, żeby połozyła koło siebie Zosie i "misiaczki" z buziakami sobie zrobiły bo Zosia jest taka kofana!! Jestem pewna, że przy niej nie ma szans na zły humor!Cytat:
![]()
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-10 o 21:35 |
|||
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
daisy - taaaaaaaaaaaaaaaak!!! kiedyś ją jadłam, jak mogłam o niej zapomnieć?! uwielbiam kaszki manne itp - a zalewasz mleczkiem? jutro idę w poszukiwaniu kaszki
zapewne w biedronce nie ma a szkoda mam biedronke na przeciwko bloku .andziot - to na poprawę nastroju lody i nutella - mnie dzisiaj bardzo pomogły, chociaż jest mi niedobrze .chyba te moje +6kg za nidługo przemienią się w +16.... anula_81 jak lubie mieć gości tak chyba bym teraz nie dała rady ![]() eweska własnie to widziałam, ale t eraz pytanie - czy Ty przez bliźniaki urodzisz pierwsza, czy ja przez krótką szyjkę? , ojej ..... czarny humor sie mnie trzyma ![]() aga_pe - a jaki to był wybór imienia? wiem, że pisałas ale mam skleroze - wybacz ![]() dziewczyny - jak urządzacie pokój bobasków? ja myślłam, żeby wstawić póki co do sypialnie łóżko - tam mam komódkę to ją opróżnię i wsadze rzeczy dla dziecka, ale do pokoiku małego chciałabym narożną wąską szafę, komódkę no i musze wstawić mini biurko i mini regał dla TZta. ale nie mam pojęcia gdzie szukać takiej szafy z szufladami - czy ona jest potrzebna? kiedyś będzie potrzebna. czy kupić np samą wielką komodę narazie, zamiast szafy + półki i osobnej komody. wiecie gdzie coś takiego szukać bo ikea nie ma chyba, nie widziałam .podpowiedzcie coś. mary dobranoc :papa:. |
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() klaski :![]() ![]() klas ki:![]() ![]() kl aski:![]() ![]() klaski:![]() ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]()
|
|
#549 | |||
|
Zadomowienie
|
Agus87 fotki nie tylko łóżeczka szykuj, ale też i tego bodziaka!!
Cytat:
też podwójnie lubię piątki! Fajne Ddaaiissyy ciekawe, czy rzeczywiście pierwsza o tydzień urodzę?!Cytat:
![]() hehe sama mam smaka!Cytat:
Katarzynka ![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-10 o 21:33 |
|||
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Monia,w biedronce jest coś podobnego, też bananowego i niemalze równie pysznego - są ta jednorazowe saszetki "Mleczny start"
http://babskie.pinger.pl/m/3822230/mleczny-start polecam! jest jescze jabłko (choc to wersja limitowana) i na pewno wanilia i chyba malina. Spróbuj a nie pożałujesz To też dobra alternatywa dla czekolady no i zdrowsza chyba ![]() Ja bardzo za mlekiem, kaszkami, mannami i owsiankami jestem i w ogóle za nabiałem
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:.
|
|
|
|
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciekawam tej trzeciej opcji straszecznie ![]() Cytat:
![]() SUPER !!!!!!!!!!! gratulacje kochana i spokojnych 9 miesięcy życzę (cieszę się jak dziecko normlanie )(tylko nie znikaj nam całkowicie i czasami napisz jak tak żyjecie z dzidzią )
|
||
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
walniętego na punkcie konsoli wiedzialam jak czeka na ta gre to dałam wczesniej ![]() Podpisuje sie pod słowami andziotki, Kasia odwiedzaj nas czasem !! Lolka, no zobaczymy czy dokładnie 1 tydzien bedzie różnicy ostatnio z USG termin wychodził mi na ................ 03.06 ale wiadomo, ze to sie moze 100 razy zmienic. a w ogóle to ja jestem 8 miesięczna... ciekawe czy to moje wczesniactwo jakos moze sie przełożyc genetycznie i na moją dzidzie? Jest jakas zależnośc ?
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
daisy - masz racje - biedny maluszek pożresz mu wszytsko
.
|
|
|
|
#555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooo!!..opcję nr 3 napisałam już wyżej Jak też odpada to kawał opowiem: Wpada wściekły Kubuś Puchatek do Krzysia i od progu woła: - ...że Prosiaczek kablował to rozumiem, świnia jest i tyle. Że Kłapouchy też - osioł, gamoń, dureń, to się dał wmanewrować. Ale, że kuźwa Miodek, to się nie spodziewałem!!!! - wrzasnął wkurzony miś rozbijając garnek o ścianę. Tylko plissss,,, nie mów, że znasz! A jak znasz to udwaj, że nie znasz
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dziale dziecięcym z pieluchami itp poprzytulałabym się z Zosią - to fakt, ale śpi tak słodko że nie mam serca jej budzić ...... przy niej wszystko staje się łatwe ...... i każda chwila z nią jest najcudowniejszą rzeczą na świecie ... i ten jej uśmiech ........... jakie to szczęście że ją mamy !!!!!!!!!! (ale mam dziś nastrój, chyba sobie idę żeby nie smęcić więcej)) |
|
|
|
|
#557 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i nie ty jedna teraz ociekasz slina.... ja zastepczo posilam sie sucharkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale myslalam ze cos zafantazjujesz z opcja nr 3 Cytat:
kurcze ja nie pomoge, ale z doswiadczenia znanych mi mamusiek to swietnie nadaly sie te komody z szufladami z ikei. ja procz zabudowanej szafy nie bede miala ani pol szafeczki w pokoju, takze nie wiem. co do imienia mial byc maksiu, ale chyba nic z tego
|
||||
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz housa oglądamy Cytat:
|
||
|
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Moniqac też czekam co dziewczyny o mebelkach napiszą! Ja jeszcze nie jestem zdecydowana na 100%.. na pewno jakiś komplet - łóżeczko, komoda, szafka lub półka.. nie wiem co z szafą, bo póki co niepotrzebna, ale jak ma być zestaw to może by i pasowało teraz wziąć..
Jeszcze myślę i się rozglądam..Cytat:
Ja rodze 2 czerwca i koniec! żadnych zmian z USG nie przyjumuje do wiadomości, już to synkowi zapowiedziałam, żeby wcześniej się nie szykował i że ma matki słuchać A jeśli chodzi o wcześniactwo (jak to fajnie ujęłaś) to dziewczyny pisąły nie dawno, że się nie sprawdza.. że skoro ty wcześniak to i twoja dzidzia też! Podobno tak to nie działa Andziotku jeszcze jeden joke dla Ciebie: Niedźwiedź każdego, kogo spotka w lesie, bije jajami po plecach. Przechodzi zajączek. Niedźwiedź go bije jajami, a zajączek płacze i się śmieje. Niedźwiedź go się pyta: - Dlaczego płaczesz? - Bo mnie boli - A dlaczego się śmiejesz? - Bo jeż idzie!!! |
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
mam pomysła
po prostu bede kupowała 2 x wiecej dla maluszka i dla mnie Cytat:
Aha Monia te kaszki są na wodę. Wiem, ze mleczny start jest od danona a innych jeszcze nie zidentyfikowałam ale podjade kiedys na łowy a ja jutro mam znów szkołe ![]() ![]() wsty d sie przyznac, ale nie chce mi sie Lolka, doooooobbbbbrrrreee , małz az sie oderwał głowe od PS zobaczyc z czego sie tak na glos smieje
|
|
#561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
3mam kciuki, zeby maly sie cofnal i zebys nie musiala lezec do konca ciazy uwazaj na siebie i 3maj sie zalecen lekarza Cytat:
wymiatasz![]() Cytat:
dobrze zrobilas ![]() przedstawiam lozeczko z przeijakiem i body ale bodziaki to polowa tego efektu kolorystycznego nie ma a sa naprawde soczyyyysteee |
||||
|
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz nad jakim imieniem się zastanawiacie? |
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka, cudownego masz facecika ! Bedzie wyrywał laski na takie teksty
chciałabym by moja córeczka tez tak do mnie mówila... zazdroszcze Aguś sliczne łózeczko ! udany zakup Tez chyba kupie z tej serii łózeczko i do tego mysle posciel ecru. Podoba mi sie bardzo.
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Ufff.. są ząbki, nie jest źle
![]() Kawały regularnie dostaje od mojej studentki.. Przysyła mi na maila hehe Nie wiem czy sobie pomyliła mój adres, czy tak o przysyła, żebym trochę się pośmiała.. Dziwne, ale nie reklamuje, bo czasami rzeczywiście dobry dowcip się trafi
|
|
|
|
#566 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
norbert---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
) Cytat:
oby takich wiecej
|
||||
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
Aguś87 ale Ci dobrze, że już macie łóżeczko!!!
Ja na razie mam tylko wybrane, ale jeszcze ciągle w sklepie.. a ty masz dobrze, bo możesz wpatrywać się w nowy nabytek i wyobrażać sobie, że masz już w nim swoją córunię! Bodziaki extra! Ładne i różnorodne Aga_pe moja koleżanka ma Norberta. Uwielbiam tego małego (ma 4,5 latek) i przez to, że jego uwielbiam to i imię lubię ![]()
|
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, idę umyć sie i lulu. Jutro wprawdzie piątek ale cięzki dzień bo praca potem szkoła... Spokojnej nocki dla Was i kolorowych snów. Spijcie Wy i Wasze Słoneczka słodko
Buzi
|
#569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak mamy zielona tapete i jak widac wzor w kwiaty ![]() za lozkiem go mamy i kawalek za lozeczkiem i komoda ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

..polecam też toffee wholenut 
. Nie no dam sobie spokój przez parę dni....chyba
Czekamy na Ciebie fasolko

pytal o obrzeki, mowie ze sa, na co on: widac po wadze
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:

nooo!!
Jeszcze myślę i się rozglądam..

ciągle prowadziłam normalny tryb życia... praca, zakupy (oczywiście nie wnosiłam na 4 piętro), robiłam co chciałam i nikogo nie musiałam o nic prosić, a tu takie coś...
norbert