|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Jest takie powiedzenie że nieszczęścia chodzą parami. No i ja się z nim całkowicie zgadzam. Spaliło mi się gniazdo zasilania w komputerze, nie uwzględniono mi gwarancji w serwisie, straciłam też z komputera cały materiał badawczy do mojej pracy licencjackiej więc ogólnie katastrofa
![]() Na szczęście teraz wszystko już śmiga włącznie ze mną która to próbuje zdążyć z napisaniem kawałków swojej pracy an nowo ![]()
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zmykam do ćwiczeń, chyba strzele sobie dziś peeling kawowy, bo ciągle go odkładam, bo łazienki nie chce mi sie sprzątać. Ale dziś się szarpnę ![]() ![]() Miłego wieczorku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
Osiak witamy znowu w naszych progach
![]() Mi dziś dzien przebimbał, rano wyszlam na zakupy, bo mama jutro ma urodziny a ja w polu ![]() ![]() ![]() ALe stanelam na wysokości zadania . Kupiłam srebrną bransoletke z cyrkoniami, i kolczyki. Bedzie pasować jej do wisiorka i pierscionka jaki ostatnio sobie kupiła ![]() ![]() teraz skonczylam robić łazanki ![]() A jutro w ogole bede miała dzien w kuchni bo mama na sobote bedzie miała gości, wiec zdeklarowałam się ze pomoge w pichceniu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- aaa no i zapomniałam dodać, ze jak 2 razy wyszłam z domu to po powrocie zastałam zdemolowany dom ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
matko jak dawno lazanek nie jadlam... mniam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Haniula no to Tifi poszalał jak Pani w domu nie było
![]() Ambitne plany w gotowaniu widzę. Ja się przyznam bez bicia że dzisiaj nic nie zrobilam ![]() Cały dzień obijanie. Ale kończy się laba więc musiałam skorzystać. Jutro mężyk ma urodziny a ja przez chorobe nie mam dla niego prezentu bo nie wychodzę z domu.
#1626 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do tych co miały dzisiaj dobry dzień
![]() Byłam z mamą na zakupach ![]() Kupiłyśmy trochę spożywczych rzeczy do domu...Ale zafundowała mi dwa staniki i WAXa do włosów ![]() W ogóle ze stanikami to ja jakąś masakre mam...Zawsze kupuję inny rozmiar ;/ A co najlepsze pani, która w sklepie mi doradzała była brafiterką. A ja się dopiero zorientowałam przy kasie jak płaciłyśmy bo wisiał duży plakat o dobieraniu staników. Gdybym wcześniej zauważyła to bym skorzystała z pomocy i może wreszcie miałabym dobrze dobrany stanik ![]() A w aptece mieli pełno rzeczy z WAXa. Poza sporą ilością masek były jeszcze dwufazowe odżywki. Wzięłam i maskę i tę odżywkę. Wcześniej byłam w rossmannie i nie skusiłam się na żadną odżywkę bo stwierdziłam, że to nic nie warte. Mam nadzieję, że ta odżywka dwufazowa będzie dobra. |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Narazie muszę byc z małą bo nie mamy jej z kim zostawić a potem Julia do przedszkola a ja idę do pracy ![]() TŻ kąpie malutką a ja odpoczywam. Juluś tak nas wymęczyła, że padam na pyszczek ![]() Haniula szalonego masz psiaka. U mnie taki bałagan to tylko Julia robi ![]()
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś poodkurzałam całe mieszkanko wymyłam podłogi i na obiadek zrobiłam potrawkę chińska. Więc dzień wykorzystany, choć cały czas mnie głowa boli przez okres a tabletki nic nie dają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chciałam zaszaleć z brązem, ale już jakiś czas temu spróbowałam ciemniejszego kolorku i niestety nie było mi do twarzy. Jakoś ten blond na stałe się do mnie przyssał ![]() Z resztą same możecie ocenić na zdjęciach, może mi coś doradzicie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
Paulina a tam gdzie mieszkasz ten wlasciciel was nie zamelduje? bo chyba wynajmujecie prawda? albo moze macie jakas rodzine w tym samym miescie . wiem o czym mowisz bo sama jakbym mieszkala w Polsce bym miala ten problem ale na szczescie nie mieszkam
kurcze musi byc jakies wyjscie bez sensu zebys jezdzila 70km ![]() na szczescie maja zmienic cos z meldunkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodziny w tym mieście nie mamy więc jeśli będzie taka potrzeba to będę jeżdzić ale nie będzie to konieczne bo mam tutaj już ustawioną pracę ![]() TŻ leży sobie z małą a ja musiałam wyjść i ochłonąć. TŻ ostatnio doprowadza mnie do gorączki i mam dosyć... ![]()
31.01.2009 Julia ![]() 28.05.2013 Antoś ![]() Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2011-02-10 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
zaraz zaraz osoba ktora wynajmuje wam mieszkanie niema obowiazku was zameldowac tymczasowo? tylko z tego co wiem to wielu wlascicieli mieszkan nie chce tego robic .niestety . no nic dobrze ze masz prace ustawiona tylko szkoda ze tak z dzieckiem na bilans itd tak daleko trzeba jezdzic
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
z tego co się dowiadywałam niedawno to podobno nie prawdą jest iż to wynajmujacy musi meldować, tylko Wy sami jako lokatorzy macie się o to postarać .... tak mi bynajmniej pani tłumaczyła jak meldowalam się rok temu z właścicielem ...
#1635 |
Zadomowienie
|
Oni nie muszą meldować i tego zazwyczaj nie robią. Wiesz przychodnie już zmieniłam tylko musze zabrać stamtąd kartę szczepień i mała bilans będzie miała tutaj.
#1636 |
Zakorzenienie
|
Oni nie meldują dlatego, bo jak zameldują to później muszą podatek zapłacić
![]() ![]() ![]() Ale trzeba by się dowiedzieć jak to jest z pobytem tymczasowym, bo meldunek zniknie ale to chyba w 2012 roku, nie wiem jak to się z tymi meldunkami skończyło. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- A największy problem jest w tym że jak zameldują to wtedy mają problem z pozbyciem się lokatorów z mieszkania np. po zakończonym terminie trwania umowy wynajmu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1638 |
Zakorzenienie
|
dokladnie z tymi podatkami to racja bo wynajma za przypuscmy 1000 i kasa do kieszeni
niewiem ile teraz kosztuje wynajem ja kiedys w warszawie placilam 800- 1200 + oplaty i to bylo jakies 8 lat temu wiec pewnie sie pozmienialo w kazdym razie dobrze jakby nasz kochany rzad zmienil ta ustawe nad ktora tyle slecza bo juz od jakis 3 lat slysze ze maja byc zmiany w meldunkach a tu jeszcze chyba nic |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Otóż to. Tak jak napisała Oliwka- zameldować właściciel nie to, że nie musi tylko nie chce i już. Dzięki temu cała kasa jego, ma nielegalny dochód i nie musi odprowadzać podatków. A najemca nawet w spółdzielni z tego co wiem to nic bez meldunku nie załatwi i tym bardziej się nie zamelduje bo do tego jest potrzebny właściciel mieszkania.
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
juz tam kij z tym meldunkiem ale zeby mozna bylo jakos sie zarejestrowac w UP , u lekarza , i znalesc normalnie prace . co zrobic... w tym kraju chyba za szybko pewnych zmian sie czlowiek nie doczeka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
do lekarza meldunku nie potrzeba ;;p
#1642 |
Zakorzenienie
|
ja tam niewiem juz dawno w Polsce nie bylam u lekarza no i nie mieszkam w PL .jeszcze tego by brakowalo zeby byl meldunek do lekarza
![]() Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-02-11 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Moderator
|
Witam dziewczyny
![]() Podczytuję Was bo fajne z Was babeczki. I akurat mogę się wypowiedzieć w temacie zameldowania. Temat dla mnie bliski bo sama wynajmuję mieszkanie (jestem właścicielką). Więc właściciel nie ma obowiązku zameldowania ale każdy kto wynajmuje i ma na to jakiś papier (umowę i to nieważne na jaki czas) może sam się zameldować pokazując tą umowę (jeśli umowa jest na określony czas to meldunek będzie czasowy). Właściciel nie musi dawać zgody na meldunek. To poza ułatwieniem dla wynajmujących nic nie daje. Nie daje większych praw do mieszkania (czego właściciele się boją najczęściej). Więc Paulina jeśli masz umowę na papierze to śmiało możesz sama się zameldować. I właściciel mieszkania nie ma nic do tego.
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie tylko ze czesto bwlasciciele takiej umowy nie daja w 2 egzemplarzach tzn . dla osoby wynajmujacej tez ... niestety ale jak omijaja podatek to nie chca tego robic
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() pierwsza przespana noc od trzech dni- nawet nie wiecie jak mi dobrze ![]() ![]() byliśmy wczoraj na tym "Jak zostać królem" i bardzo bardzo nam się podobało ![]() ![]() ![]() ![]() witam PIĄTEK!!! Piątek, piątek weekendu począteeeeeek! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim SPD
![]() na mnie dziś czeka sterta prasowania i troche nauki ![]() Tż czuje się lepiej więc nasza wycieczka chyba dojdze do skutku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek. Dzisiaj ostatni dzień w pracy
![]() ![]() Jedziemy jutro z TŻ i znajomymi do takiego ośrodka w którym organizują weekend zakochanych. Cały program pobytu jesy ustalony. Będa masaże, wycieczka i wieczorna impreza ![]()
#1648 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W środę TŻ zapisał ją tutaj. Trzeba donieść książeczkę ubezpieczeniową i kartę szczepień i wyznaczą datę bilansu dwulatka ![]() Co do wynajmu to bez zgody właściciela meldować się nie będę A ja dzisiaj wstałam o 8 z myślą, że już kłaść się nie będę bo potem siedzę jak głupia do 2-3 i spać nie mogę. Więc siedzę przed kompem i czekam na te moje "tup""tup""tup" i zaspane oczka mojego aniołka, które znając życie zaraz w drzwiach zobacze ![]() Ale ciii już 10min i jeszcze nie wstała ![]() Zła jestem bo TŻ wczoraj zaniósł pit do us i babka, że jest żle ale, że już była 14.50 a przyjmują do 15 to TŻ się nie dopytywał co i jak. Dał po pracy ten pit dla kumpla. Jego siostra pracuje w biurze rachunkowym i miała go sprawdzić. Dzisiaj TŻ dzwoni i mówi, że jest wszystko dobrze. Nie wiem o co tej kobiecie chodzi. Chyba ta godzina ją tak wkurzyła ![]() ![]() SPD co dzisiaj na obiad serwujecie????
![]() |
#1649 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naturalne włosy mam blond - od kilku lat noszę ciemne (różne odcienie), ale jak to zwykle na wiosnę, mam fazę na jaśniejsze. Aktualnie marzy mi się miodowy blond. ![]() Ja bym Ciebie widziała w jakimś średnim, ciepłym brązie - ale nie za ciemnym. Cytat:
![]() Rozmawialiście ostatnio? Nic to nie dało? Myślałam, że jest lepiej, że doszliście do jakiegoś porozumienia. ![]() Co do meldunku, to macie rację - właściciele tego nie chcą robić, żeby nie było "podkładki" to płacenia podatku. Ja bym o to mocno walczyła. I Sikoreczka ma rację, że tymczasowo można meldować na dowolny okres - ja swojego TŻ np. na rok meldowałam (niedługo będę musiała to powtórzyć). Dzień dobry ![]() Jaka paskudna pogoda u mnie! ![]() ![]() Co prawda ciepło jest - na plusie, ale praktycznie ciemno i dosłownie LEJE deszcz. Dotarłam do pracy zmoknięta jak kura. Zakupy już dzisiaj poczyniłam w biedronce i na targu - mięsko, warzywka tak, że weekend z głowy. ![]() Jakie to cudowne uczucie, mieć wizję jutrzejszego leniwego, cudownego, sobotniego poranka. Dawnooo nie miałam wolnego weekendu, bez szkoły, bez choroby - planuję więc go maksymalnie wykorzystać. ![]() Zaczynam już dzisiaj - wybywam z kumplem na drinka, jutro też szykujemy wyjście, po za tym muszę kupić prezent na chrzciny, planuję tez wizytę w lumpku (taak, daaaaaaaaaawno sobie nic nie kupowałam - muszę coś! MUSZĘ ![]() A tymczasem, do pracy rodacy. ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj robię tagliatelle z kurakiem i sosem pomidorowym własnej twórczości. ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-02-11 o 07:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Potem się pogodziliśmy ale żal został i pewnie zostanie jakiś czas. U mnie wczoraj tak pięknie słoneczko świeciło a dzisiaj ciemno za oknem. Jeszcze nie pada ale pewnie będzie. Chciałam się z małą do biedronki wybrać ale chyba poczekamy na TŻ ![]() Doczekałam się wkońcu"tup tup". Weszła i mówi "mama śiśisz julka jeśt" (słyszysz) ![]() ![]() Sos właśnej twórczości. Zdradz nam przepis ![]()
31.01.2009 Julia ![]() 28.05.2013 Antoś ![]() Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2011-02-11 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.