|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Madziwnia kuchnia piękna
U mnie załączniki się nie otworzyły Madzia dlaczego nie robią? jak chcesz to Ci zrobią Mrowak oj nawet nie mów mnie też remont łazienki czeka i aż mi ciary idą jak pomyślę , tak skromnie wyliczyłam 20 tys , ze swoją robocizną ale i to nie wiem czy styknie ![]() Jednak w tym roku to nas remont dachu czeka , chcemy lukarne dobudować Anakazar jak zrobisz prawko to sama się w czoło pukniesz ,że dlaczego dopiero teraz
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Dobry wieczor, uffff nadrobilam!
jutro wazny egzamin a ja NIC nie umiem, nie mialam na to czasu tym razem.... za to mieszkanie wygląda coraz lepiej, kupilismy dzisiaj 2 wazony, obraz , zyrandol i pasek do kuchni ![]() ASIU moja pokazuje paluszkiem, ale nie wtedy kiedy ja jej się zapytam o cos tylko po prostu pokazuje , czasami nie poakzuje, zalezy chyba jeszcze u nas nie ma na to regoly. PRZYTULANIE Z DZIECKIEM- a co to jest???? nie wiem jak to jest jak dziecko sie przytula, raz usnela mala mi na brzuchu jak miala kolki i padla ze zmeczenia wtedy sie wtulila no i jak ja do naszefo lozka bierzemy to usypia tez troche przytulona, generalnie nigdy nie usnela na rekach, nigdy nie lubila byc noszona bo i tego nie byla uczona, ale przytualnie dla niej jest beeeeee. megi u nas jak do malej ktos rece wyciaga nie ma zadnego problemu, ona robi to samo i juz jej nie ma ![]() madziwnia wiesz co ja generalnie jestem pyskata , przyklad z dzisiaj panowie policjanci chcieli mi mandat wlepic w wysokosci 400 zl bo PIERWSZY RAZ W ZYCIU zapomnialam dokumentow do okazania przy kontroli i wczoraj w nocy znaki zmienili do wjazdu do rodzicow a ja wjechalam na pamiec to tak sie wydarlam na nich tak mnie wkurzyli ze masa! powiedzialam im ze sa nierobami i zamiast stac i mieszkancow lapac ktorzy i tak juz nie maja prawie dojazdu do domu to powinni sie za porzadna robote wziac, ze jak maja mi zamiar mandat wlepic to sobie moga go w lubikacji uzyc i ze mam w nosie ich zatrzymanie, skonczylo sie na tym ze nie wiedzieli co odpowiedziec i prosili o dalszą ostrożną jazdę, oczywiscie moglam dostac 4 stowy plus jeszcze mandat dodatkowy za obraze policji i cuda na kiju ale wlasnie tak mam najpierw mowie potem mysle, ale tak mnie wkurzyli ze mowie wam! banda kretynow!.
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia - ja bym typa gdzieś zgłisiła , zadzwoń gdzies i spytaj czy możesz wysłać tego meila komuś , niech zobaczą , dla mnie to chore . Niech sobie koleś robi co mu się podoba ale nie pokazuje tego innym którzy wcale mogą nie chcieć tego ogladać
Agnieszka - super mieć dwa małe szkraby - zobaczysz !! życzę chłopaczka do kolekcji . Mrowak ile masz tam tej szczeliny co nia woda leci ? Może jak to jest w miare mało wystarczy kupić silikon i to narazie załatać . moze nie będzie jakoś mega estetycznie wygladało ale nie będzie się lało na całą łazienkę . TYlko nie wiem czy to tak wyglada , jak ja to sobie wyobrażam
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka GRATULACJE!!!!!!!!!
O jejku jak superaśnie! Madziwnia kuchnie masz sliczną !!!!! piękna!!! córeczka tak samo! Ania ja mojej tak nie zostawie bo jej pomysly nie maja granic takze non stop na oku trzeba ja miec . ANA-no to extra!!!! Zobaczysz jak super sie jezdzi autkiem!
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
DARUSIA tego samego Ci zycze
![]() ANIA wlsnie ja tu jestewm sama i sie boje jak to bedzie...wiec napewno bede miala wiele pytan do Ciebie
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia miałaś rację , chociaż ja bym nie miała odwagi , bo tak staną i wiedzą że nałapią zamiast się wziąć np za piratów drogowych albo pijaków za kierownicą.
U nas dzisiaj gościu TT tak zapitalał że aż mi włosy podniosło , bo sobie wyobraziłam że dziecko wybiega za piłką, masakra A ja mam przytulaska jak tylko powiem "mój mój Mikuś " to już jest przyklejony do mnie a jak wstanie to z 15 minut potrafi tak sie tulić i kulać po mnie zanim pępek wciągnie, w nocy też przeważnie do mnie przytulony śpi |
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
niestety ale kuchnia i łzienka jest mojej mamy... a że naarzie mamy wsplnie to i moja
![]() ja mam nadzieję bede kiedys w stanie sie wypłącic fofnasowo i tez sobie zrobic taka ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Michasia potrafi pokazac "gdzie jest brzuszek".. wtedy tak slicznie sie wypina ustami robi dziubka i pokazuje na brzunio... a teraz mama moja uczy ją "michasiu jakie masz problemy" albo jak boli głowka czy cos takiego
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3819 | |
|
Rozeznanie
|
Ooo, agnieszka, gratki
; fajnie Cytat:
Moja jak sie ja wezmie pod paszki, to czasem stoi, a czasem tez podciaga nozki; albo siada; A po co ja puszczasz? widocznie jeszcze nie gotowa; moja tez nie stoi sama; |
|
|
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
Poczytałam sobie Was i muszę powiedzieć, że się ucieszyłam bo umiejętności naszego Ignasia nie odbiegają a nawet jest w 'czołówce'. On jest z 14 kwietnia więc za parę dni kończy 10 miesięcy. Bardzo mi się podobały filmiki z tancerzami. Nasz też uwielbia tańczyć jak tylko usłyszy muzykę to mu pupka podskakuje. Czasem kiwa się tak śmiesznie na boczki., macha rączkami wogóle całym sobą tańczy strasznie to lubię.
Pokazuje bardzo dużo, chmurki na niebie, nosek i inne części ciała, pokazuje jak wiatr kołysze gałązkami, naśladuje zwierzęta w tym osiołka (suuuper) W raczkowaniu jest mistrzem świata, ściga się z siostrą i ma z tego wielką frajdę. Chodzić uwielbia jak się go prowadzi za dwie rączki albo jak się trzyma czegoś co jedzie np. wózek dla lalek. Potrafi wejść po schodach (oczywiście idę za nim i go asekuruję) na sąmą górę, mamy 18 stopni i nawet zadyszki nie ma. A teraz was rozwalę ......mój syn dzisiaj prowadził 11 tonowy ciągnik John Deere!!! trzymał kierownicę, kręcił nią, musiałam się z nim siłować a minę miał bezcenną! On się bardzo ożywia jak widzi coś jadącego samochód czy traktor czy cokolwiek. I ulubiona zabawa to jeżdżenie czym się da no i burczy przy tym naśladując silnik. Nie wiem po kim to ma bo mój tż nawet prawa jazdy nie ma. Czyżby po mamusi (za kółkiem od 5 roku życia Ale się rozpisałam. Ale ja uwielbiam się nim chwalić. Gratuluję serdecznie wszystkim ciężarówkom! Normalnie chyba wam zazdroszczę muszę się sama zbić.
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
uffff..jestem i ja
..udało mi się Was doczytać..tak jak i wczoraj,tylko nie zdążyłam czegokolwiek napisać jak znów musiałam nadrabiać![]() Już zapomniałam co chciałam tu nastukać i komu..i muszę się cofnąć teraz ![]() Poczekajcie 5min
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - moja Oliwka jak powiem "tuli Oliwka Tuli" to ta od razu leci do Igora i się tuli. Rano jak wstanie to też sie do niego tuli. Bo TZ jak tyko mała się obudzi to bierze ja do naszego łóżka i Igor juz tam jest albo zaraz przylatuje.
Ale jeżeli chodzi o przytulanie to widzę u niej postępy. Np. jak coś bardzo chce to najpierw próbuje wymóc coś krzykiem a jak jej to nie wychodzi to się właśnie zaczyna łasić i tulić do kogoś. Chyba załapała że to na nas bardziej działa niż jej krzyki. Małe a cwane
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
aga gratuluje
|
|
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, witajcie. U mnie już też ostatni miesiac niemowlątek słodkich,mowili że począt ki najgorsze, ale teraz to się dopiero zacznie jazda...
Nie bedę opisywać umiejętności moich dzieci, bo chyba bym musial się zalamać, dla mnie sa piękne i mądre Asia to wogóle mam wrażenie że skubana wszystko rozumie, no ale Wasze dzieci dużo więcej potrafią. Moje niestety nadal budza sie w nocy, a ostatnio ciągle ktoreś ląduje u nas w łóżku nad ranem ( albo koło 6tej - ale dzięki temu możemy pospać do 8-9 hehhhhh. chociaz to drugie wymaga opieki np od 7, wtektóres z nas idzie z nim do kojca i tak jak AniaP, tylko że kołdra się nie zmieści. No ale teraz już wyprowadziliśmy dzieci z naszej sypialni ( którą stal się duży pokoj) i szykujemy da nich drugi nasz pokoj, żeby miały się gdzie wyhasać. Dużo czasu nie mam, ale przeczytalam ostatnie strony i zaszokowało mnie to co pisze madziwnia - kochana, ja bym sprawę zgłosila przynajmniej do allegro, z policją się użerać nie wiem czy bym miała silę, chyba że masz jakiego znajomego co by mu ostrzeżenie wysłał w imieniu prawa... aga, gratuluję kolejna podwojna mamusiu ![]() MOje sie przytulają niesamowicie a co do stania to ortopeda powiedzialnam że nie nalezy dziecka zachęcac do stawania, jak samo staje przed rokiem to kazał ograniczać. Dziewczynce nawet bardziej ( kwestia budowy chyba czy coś???) A ja mam sprawę do anakazar to Ty jestet forumową stylistką prawda??? - chcialam Cię prosić o poradę - jakie ciuszki mozna dobrać do takiej skorzanej kurteczki jak w załączniku poza dżinsami? Oczywiście biorąc pod uwagę moj podeszły wiek ![]() a na deser moje rozczochraąnce z ich niezłymi numerami ![]() buziaki dla wszystkich, dziś nie dam rady nadrobić, czeka mnie jeszcze prasowanie... Edytowane przez martuko Czas edycji: 2011-02-10 o 23:04 |
|
|
|
#3825 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mam maskę na gębie, ciągnie jak jasny gwint a mój tż wyżywa się z aparatem, chyba w niego czymś rzucę.
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Ola też jest mało chyba kumata . Pokazuje nosek , oglada się za czymś o czym mówie o ile wie o co mi chodzi , typu Ola gdzie jest twój piesek ( ulubiona maskotka ) to zaraz szuka jak nie widzi to piszczy , robi papa ale samą dłonią . Robi na wszystko nie , gada się do niej a ona kiwa na nie .
Lubi jak się ją goni a ona ucieka . i chyba na tyle , SZymek jakoś bardziej chyba był kumaty ale on też był bardziej wszystkiego ciekawy . Ola jest spokojna .
|
#3827 |
|
Raczkowanie
|
Martuko ale cudowności!!
Nie wyobrażam sobie Twoje zmęczenia, niewyspania i w ogóle ale szczęśliwa też chyba jesteś podwójnie?
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najbardziej uwielbiam jak sie śmieją na głos, najczęściej do babci
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
A ja moja ubieram w kombinezon, jak jest 8, a nawet 10 stopni (ale cien), u nas to zimno; kurtki nawet cieplejszej dla niej nie mam; ale koca nie daje, a jak juz, na stopki (bo czesto zimne) taki cieniusi, polarkowy.
|
|
|
|
#3830 |
|
Raczkowanie
|
to ja się zastanawiam czy Ignasia nie przegrzewam. On jeszcze na spacerki w śpiworku no i ubrany oczywiście stosownie do pogody, jak mróz to kombinezon jak cieplej to mam taki cieńszy kombinezonik albo kurteczkę.
On do tej pory na spacerkach prawie zawsze spał, to mi się wydaje, że musi mieć cieplej niż takie dziecka co się rusza.
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby zamiast pisac mandaty ludziom ktorzy 100 metrow dalej mieszkają lapali na przyklad tamtych wypadku mogloby nie byc a gosc by sie prawka pozbyl.
|
|
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
a i chcialam pochwalic hurtem dzieciaczki (niebieskookiego malca, Amelie czarodziejke i blizniaki slodziaki) i nadrabiam sobie dalej
|
|
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, głośny śmiech dziecka to chyba nawet z ciężciej depresji wyciągnąć potrafi
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
moja Natalka umie:
robić papa i siema , kosi kosi łapci, tu tu sroczka kaszkę ważyła, brawo, i aty aty,pokazuje nosek (ale to czasami całą łapką) przerzuca strony w piankowej książeczce, o ile się je troche podniesie :P jak zakładam jej bluzeczkę czycoś to jak już rączka wyjdzie z rękawka daj vrączkea ja mam liczyć paluszki śpiewa i uklłada się na poduszcze jak śpiewam aaa aaa aaaaaaa, jak posadzę ją na nocniczek to macha nóżkami do przodu do tyłuna zmianę i zawsze do niego coś narobi ![]() non stop mówi amama, a jak mnie widzi to bije brawo i mówi maamaa i się cieszy ![]() i baaardzo lubi się przyutulac (zdjęcie niżej) agneszka ![]() madziwnia piękna kuchnia i mała super tańczy ![]() darusia, fajnie że już sami mieszkacie ![]() ja byłam dzisiaj z tż i z małą u tesciowej, widzielismy jej maleństwo, ma już 8 dni, ma na imię Maja, i bałam się ją trzymać bo zapomniałam już jak to jest jak się trzyma aż takie maleństwo Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-02-10 o 23:32 |
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3836 |
|
Raczkowanie
|
Po:
1. Agnieszka09 - wielkie gratulacje! 2kreseczki mimo strachu na początku zapewne dadzą wiele szczęścia! dbaj o siebie! i Fasolkę a Karinka jaki "tancor" suuuper![]() 2. Spóźnione,ale szczere prosto z ciociowego serducha życzonka dla Zuzki 3. Anakazar..tak jak dziewczyny piszą..zobaczysz,ze kiedyś będziesz się zastanawiała dlaczego dopiero teraz to prawko choć ja często wolę jak mnie tż wozi![]() 4. madziwnia - co za "przypadek" ja się w sumie teraz uśmiecham,ale..średnio by mi do śmiechu było, jakbym to u siebie na skrzynce znalazła no są ludzie i ich potrzeby a że jeden maluje żeby się uzewnętrznić a drugi... to inna sprawa i następna mała tancerka na wątku się znalazła ależ te dzieciaczki fajne,nie?![]() 5. sara85 - niestety muszę pozazdrościć "bezokazyjnego prezentu"! 6. Ferrou - czytam Twój każdy post,współczuję sytuacji,ale dacie wszyscy radę,co nas nie zabije..!!dobrze,że z Kubusiem lepiej,uciekajcie stamtąd jak najszybciej..i zero chorowania później! ![]() 7. nie pamiętam ![]() zaraz nadrobię troszkę
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
co do tego ubierania to ja mysle, ze za grubo jej nie ubieram; w domu czasem bywa w rajtuzach i spodniach (rzadko) a juz na pewno w podkoszulku/body bluzeczce i na to jeszcze czasem kamizelka polarowa albo jakis sweterek; u nas chlodno, nie wiem ile, a po ziemi wieje; i jak spi to zakryta kocykiem; to na dworze, taki kombinezon przeciez jak koc jest, kolderka, wiec mysle, ze nie za duzo; a jak zasnie to przykrywam ja kocem, czy jak zimniej; kark ma nie spocony, wiec chyba ok;
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Madziwnia, z Michasi swietna tancerka; szkole moja; sidorcia Natalka sliczniuchna; A moja dzis zrobila kupe i ociupine siusiu do nocniczka; pierwszy raz ja posadzilam
|
|
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
no to już jak się chwalę to i zdjęcie wkładam
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Martuko - miny dzieci zrobiły cudowne.
JA sobie nie wyobrażam tego szczęścia jak ta dwójka się śmieje. Mnie rozwal śmiech mojej małej a to tylko jeden śmiech. Zazdroszczę.Sidorcia - uwielbiam oczy Twojej Natalki.
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
jaki poiękniuchny!!!
dziękuję, ja za to non stop czekam na zdjęcia Twojej Oliwki, która cudnie wspina się po meblach i może wstawisz filmik jak wskakuje na konia na biegunach? Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-02-10 o 23:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

; fajnie