|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Byliśmy w kinie
![]() Nie wiem,czy to był wyraz, że się Edzikowi podobało, czy wręcz odwrotnie, ale kopał mnie przez cały film Pranko schnie ![]() Strasznie dużo tego Planuję dalej remont, dziś kupiliśmy deski na szafkę do łazienki ![]() Cytat:
I prasować przed pierwszym użyciem powinno się dwustronnie podobno. Zawsze mniejsze ryzyko uczulenia itp. No i jak pisały dziewczyny, nie wiesz, czy nie upadło, ktoś nie zdeptał ani nie macał... A ja w ogóle teraz wszystko wyprałam ![]() Śpiworek, ręczniczki, kocyk, wszystko na raz ![]() A drugi raz zamierzam zacząć w marcu prać(ale już same ubranka, a resztę terasz szczelnie w pudełka z IKEA popakować) i prasować od razu i układać i pakować do torby do szpitala powolutku ![]() A wiem, co jeszcze... te, które nie kupują sterylizatorów - jak sterylizować butelki? Można po prostu we wrzątku? Czy tylko myć (kupiłam szczotkę specjalnie do butelek TT)? A właśnie i: Co się dzieje z vanes? Mam wrażenie, że coś mało się odzywała dziś?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-10 o 23:11 |
|
|
|
|
#573 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Na wątku mamuś styczeń/luty znalazłam link do listu otwartego, żeby każda kobieta miała dostęp do znieczulenia zewnątrzoponowego http://www.rodzic-bezbolu.pl/ Pomimo, że wiem, że w szpitalu, w którym będę rodzić robią to znieczulenie na życzenie, to pod listem się podpisałam. Pisałam wam wcześniej, że miałam ciśnienie 91/79. Bardzo źle się czułam i pomimo, że spałam do 12-ej, to po 14-ej znowu się położyłam i spałam do 18-ej. Jak wstałam, to ciśnienie dalej było bez zmian. Potem jakoś się lepiej poczułam, zmierzyłam ciśnienie i już było 98/56, czyli prawie mój standard. Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy, bo czułam się okropnie, jakbym miała zawału dostać, a mały ruszał się jak najęty, jakbym miała w brzuchu węża boa. Katarzynka00 gratuluję ![]() |
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, bo już późno...
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez ide spac
|
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
A dziś witam już ZIMOWO !!!
![]() I jak tu nie zgłupieć w taką pogode?? Wczoraj wiosna dziś zima... ![]() Ale wczoraj posiedziałyście długo Nasz Okruszek o 4.30 obudził mnie taką dyskoteką w brzuchu, że do rana trwało i nic nie spałam chyba mocno zabalował Małżu odprawiony do pracy. Z rana się nam zachciało i trzeba sie było jeszcze gimnastykować z tym brzuchem ![]() A teraz lece otworzyć rybkę i zjeść pyszne śniadanie. Na obiad dorsza już wyciągnęłam żeby się rozmroził. I zrobie do tego surówkę i ziemniaki Mniam mniam Aha, dziś 25tc zaczynamy ![]() ![]()
![]() Żona Mama Misia ![]() Makijażystka ![]() Edytowane przez Aliczka88 Czas edycji: 2011-02-11 o 07:44 |
|
|
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
A ja dzisiaj strajkuję i nie ruszam się z domu. Leje mi się z nosa, jak ch... . Muszę to w końcu wygrzać, żeby się coś gorszego nie przyplątało.Za oknem leje. TŻ poszedł mi po drożdżówkę na śniadanko. |
|
|
|
#578 | ||
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzis deszczowo :/ Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Dziś chyba zamówimy ten wózek co Wam kiedyś pokazywałam, ten z allegro, jeszcze się zastanawiamy bo na razie kasa potrzebna na remont, a 2000zł nie jest mało, a jak wiadomo też inne wydatki są, chciałam też już pomału zakupic resztę wyprawki, żeby miec już spokój. Mężul do FR pojedzie gdzieś pewnie w marcu, wiec ja muszę też mieć kase przynajmniej na miesiąc aż wystawi fakturę i będzie przelew, więc mamy sporo do obmyslenia. Kilka dni temu pokazałam mężulowi wózek to jakoś nie był nastawiony na kupno, a dziś rano wspomniał że może byśmy go kupili skoro mi sie podoba, no i cena przystępna, bo nie wiadomo czy w podobnej cenie i taki zadbany sie trafi. Wymiary wózka znam, myślę że dalibysmy radę wejść do windy, ewentualnie trzebaby było złozyć rączkę, ewentualnie zdjąć jeden gondolo-fotelik. Niestety taka mam windę i wiem że z każdym wózkiem będe mieć problem bo krótszych juz nie ma Ale się rozpisałam z rana |
||
|
|
|
#579 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobryyyy!
U mnie też mokro i zimno, nie ruszam się z domu tym bardziej, że pewnie kurier z fotelikiem przyjedzie ![]() A Wy uwierzycie, że dostałam dziś o 6:40! sms'a od kuriera z DHL, że ma dla mnie paczkę i prosi o kontakt! (sam nie zadzwonił) ![]() Tak mnie to wkurza, bo ja mam płacić za rozmowę z nim aby się na godzinę odbioru umówić, po prostu szok. Już drugi raz jest taka sytuacja, raz do mnie też jechał DHL z paczką i zadzwonił kurier i mówi "Jestem tu i tu jak mam do pani dojechać"... No to ja mu mówię, że nie wiem i że wchodzę na zumi to go pokieruję no i zaczynam gadać a ten się rozłączył! i napisał sms'a "proszę o kontakt, skończyła mi się karta na telefonie" - jaaaaaaasne! Zadzwoniłam i musiałam go kilka minut instruować, później jak już był pod domem jakimś "cudem" miał jak zadzwonić i poprosić o otworzenie bramy (choć wystarczyło zadzwonić domofonem). Cwaniaki więc temu dzisiaj tylko sms'a napisałam, że proszę o dostawę dziś o dowolnej godzinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję ![]() O jaaaacieeeee już masz łóżeczko Ja też chcęęę!Dziewczynki, poważnie zastanawiam się nad zakupem ochraniacza, czy to jest zawsze potrzebne? A jeśli tak, to czy od pierwszych dni życia dziecka czy można kupić później, ew. wtedy gdy będzie taka potrzeba bo dzidzia będzie ewidentnie pląsająca ?No bo tak się zastanawiam, na początku będziemy mieć łóżeczko przy naszym łóżku i przez ten ochraniacz nie będę widziała małej, zawsze trzeba się będzie trochę podnieść
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Aga, wzajemnie
![]() Cytat:
A jeśli się płaci za ZZO to jakiego rzędu są to stawki ??Lolka, dzięki za uswiadomienie odnośnie wcześniactwa Co za pogoda pod psem ![]() Wyspane ????? Moria, i dobrze gościa załatwiłas
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-11 o 08:32 |
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Witam
U mnie dzisiaj również pada deszcz, i jestem taka śpiąca, zawsze taka pogoda tak na mnie działa ![]() Anulinka narobiłaś mi ochoty na drożdżówkę , a mi nie ma kto po nią pójść a samej mi się nie chce ![]() Idę poczytać was dalej, przecież mam tylko 10 stron do nadrobienia ![]() I słoneczka życzę, duuuużżżoooooo!!!!!
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam jeszcze raz i jak byk jest napisane, Usługi w ramach kontraktu NFZ -Opieka okołoporodowa wraz ze znieczuleniem zewnątrzoponowym a może anulinko u Ciebie też jest za darmo? Może to od stycznia się coś zmieniło? Jak to moze być, że jedne szpitale za friko a inne kasują pieniazki.. To nie jest fair.. bo prawo powinno być równe dla wszystkich
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobitki
KOCHANE OD ! STYCZNIA 2011 ZEWNĄTRZ OPONOWE JEST NA KAS CHORYCH NIKT NIE PRAWA OD WAS BRAĆ ZA TO KASY!...inna jest sytuacja jak mam ja ze w obydwóch szpitalach w okolicy spotkanie na oddziale anestezjologa jest cudem :/ ddaaiissyy przesunął Ci sie termin myślałam że będziemy tak samo
|
|
|
|
#585 |
|
Moderatoreska
|
Zaraz w DDTvN będzie właśnie o znieczuleniu, dlaczego niektórzy maja je za darmo, a niektórzy muszą płacić.
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-02-11 o 08:52 |
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
u nas pada deszcz niania nas wyrolowała i powiedziała że dziś jej nie będzie wkurzyła mnie bo powiedziałam jej że niedługo będziemy z niej rezygnować i pewnie już jej sie nie chce przychodzić ale mam ją głęboko może dziś z Zosią pojade do mothercare, tylko to cała wyprawa musi być ![]() Cytat:
co do ochraniacza to ja polecam, może jak jest takie malucie to nie potrzebny bo nie da rady się ruszyć w łóżeczku, ale im starsze dzieciątko tym więcej wierzga moja Zochna to czasami takie akrobacje wyczyniała przez sen że głowa mała, wtedy ochraniacz nie raz uratował jej główkę, nawet się zastanawiałam czy nie kupić ochraniacza na całe łóżeczko, bo to na pół to nie starczało, ale jakoś dotrwaliśmy teraz już śpi bez, ale nie raz jeszcze w nocy przydzwoni w szczebelki no to idę rysować na tablicy z Zosia (nie wiem czy jechac do tego sklepu czy nie )
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W moim szpitalu niestety nie ma znieczulenia tzn. pewnie jest ale trzeba płacić a na takie atrakcje to już niestety kasy braknie
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tym nie można sie sugerować. Po prostu dzidzia miała wymiary o tydzień do przodu ale równie dobrze za chwile może miec tydzień do tyłu Ja liczę na nasz wspólny poród Cytat:
to oglądaj Eweska i nam tu donies naswiezsze info, bo ja w robocie kibluje i tak dobrze nie mam, by mieć ddtcn pod nosem, a przydałoby sie
|
|
#589 |
|
Moderatoreska
|
Daisy o 9.30 będą o tym mówić. Czy cos ciekawego powiedzą na ten temat to się okaże.
U mnie w szpitalu podobno jest za darmo to znieczulenie, bynajmniej tak pisali na stronie a jak jest w rzeczywistości to nie wiem. |
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest zawsze najprostsze wytłumaczenie lekarzy: "nie ma anestezjologa" i wszystko ok nie ma i i już a ty sobie cierp ! |
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eweska, no tak jak Dorka mówi, na pewno jest że za darmo W "moim" szpitalu koleżanka z pracy 3 lata temu rodziła córeczkę i wówczas już było znieczulenie za darmo, więc jednak jakąś kasę na ZZO szpitale skądś muszą pozyskiwać..
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie mnie ostatni nasz minister zdrowia rozbawiła chasłem ze szpitale bedą teraz dostawac wiecej kasy za poród bo dochodzi znieczulenie. Ja sie pytam gdzie jest anestezjolog??
Kurna, naprawdę, dorzuciła bym te 500 zł (chociaż to dużo bo słyszę ze nie kiedy jest po 200) gdybym mogła. Bo nie wiadomo jak bedzie przebiegał poród a jak wiem ze opcji ze znieczuleniem nawet nie mam to mam lekką załamke :/ Szkoda że nie ma matallewar , ona siedzi w tych przepisach Moze ja się myle z tym ze wszystkie szpitale powinny miec za darmoche... ciekawe co powiedzą w DDTVN
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
dorka a w którym szpitalu rodzisz? Mam kolezanke w Bielsku, która rodziła w lutym
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
chodzi mi o szpital Kraków, ul Siemiradzkiego
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
daisy, proszę
![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poród boli, ale przez to, że dostajemy w zamian najpiękniejszy prezent na świecie jesteśmy w stanie przez to przejść bez znieczulenia ja po porodzie dostałam takiego powera że mogłabym góry przenieść, już z 30 min po biegałam i częstowałam ciasteczkami położne .... mimo że nie spałam całą noc przed porodem to zmęczenia tak naprawdę przyszło dopiero wieczorem ![]() aż mi łzy naciekły do oczu jak sobie to przypomnę |
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Moria ochraniacze można zawinąć za część zagłówkową ochraniacza i wtedy będziecie mogły zaglądać do dziecka bez podnoszenia się
A co do tych opłat...to wiem że no w szpitalu za poród rodzinny też się nie płaci, tylko co z tego jak rachunki wystawiają np tak "darowizna na nowe firanki do sali" taka podkładka dla szpitali, bo przecież po pierwsze darowizna a po drugie na firanki a nie za poród rodzinny
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytalam, dzień dobry...
Jak kofam swoją pracę - tak dziś chcę do domu i spać
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do ochraniaczy to rozumiem o co ci chodzi, z tym jak bedziecie miec lozeczko przy swoim to ochraniacz mozesz przewiazac tylko na scianie za glowka i caly bok pozostaly, a ten od waszej strony zostawic wolny. ja tez polecam w zwyklych drewnianych, bo jak dziecko zacznie sie okrecac to potem tak wali glowka o te szczebelki ze az zal patrzec witam sie z rana w miare wyspana dzisiaj. humor tez lepszy
|
|
|
|
|
#600 |
|
Moderatoreska
|
No i tak jak w ustawie, szpitale nieprawnie pobierają opłaty, nie powinny bo NFZ zwraca im kasę za zanieczulenie, ale decyzja o znieczuleniu należy do lekarza.
Więc znieczulenie powinniśmy mieć za darmo, ale zawsze lekarz decyduje czy są wskazania do podania znieczulenia. Tyle powiedziano w ddtvn. Mówili tez o osobie towarzyszącej przy porodze, za to też nie powinnismy płacic, jedynie za realnie poniesione koszty przez szpital np. za fartuch ochronny, obuwie itp. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-02-11 o 09:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

klask i:
więc temu dzisiaj tylko sms'a napisałam, że proszę o dostawę dziś o dowolnej godzinie 
Ja też chcęęę!
A jeśli się płaci za ZZO to jakiego rzędu są to stawki ??

myślałam że będziemy tak samo