Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 21:15   #541
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczonka crispy joghurt ..polecam też toffee wholenut
I to całkowicie normalne.. może nienormalne byłoby gdybyś małą milkę zjadał, ale skoro duża to wszystko jak najbardziej okej

U mnie od jutra 25 tydzień już teraz zmieniam sobie opis, bo się doczekać nie mogę
Ale kusisz, już szukam na necie co to za cudo bo niedła żem jeszcze . Nie no dam sobie spokój przez parę dni....chyba
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:17   #542
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja od dawna mialam postanowienie, ze nie bede taka nieumyta, niezadbana kobieta w ciazy z tlustymi wlosami, jakim to sie zdarza chodzic po ulicach. Wiec wiadomo, w domu w dresie, ale juz na wyjscie zawsze jestem pomalowana i uczesana. tez chyba bardziej niz przed ciaza. Pewnie jak urodze to mi bedzie wszystko jedno, ale teraz jeszcze sie staram
Chociaz od czasu jak zdjelam rzesy mam naprawde problem zeby zaakceptowac swoje lyse oczy

Pokazuje i objasniam:
Otoz mialam w planie juz nic nie kupowac z ciuszkow dla malej. Ale poszlam wczoraj na srody z Orange do Cinema City, a ze u nas jest w centrum handlowym 3 sklepy obok Mothercare, musialam tam wstapic, ciuszki mnie glosno wolaly i machaly raczkami. Wiec wchodze i ogladam sobie rozne ciuszki, a tam nadal stoi stojak wyprzedazowy, wiec ochoczo do niego podbieglam. A ze stal obok nowej kolekcji, to sobie od razu porownalam z cenami nowej kolekcji i opadla mi szczeka - np. za 3 pajace z nowej kolekcji placimy 95 zlotych, a za 3 pajace po przecenie - 45. Oni chyba poupadali na glowe z tymi cenami regularnymi!!!
Wiec wzielam sobie taki pakiecik 3 pajacow i pytam pania, czy sa moze jeszcze te rajstopki przecenione z 39 na 19, a pani ze sa. Wzielam takie z rozowym,bo te dla chlopca byly w takich kolorach, ze by mi dziecko wpadlo w depresje.
Podchodze do kasy, a pani mowi, ze jak sie kupi 2 rzeczy z przeceny to trzecia z przeceny jest za darmo, wiec mam sobie cos dobrac. I tym sposobem wzielam bluzeczke (przed przecena 49 zlotych!!!). Wklejam Wam w zalaczniku. Jak macie Mothercare po drodze to leccie, poki jeszcze cos zostalo. Ja mam juz mnostwo ubranek i teraz skupiamy sie na pokoiku.

Pokazuj!!!

Zglosilam sie na te akademie Johnson's, w koncu cos u mnie w miescie! Nie ukrywam, ze licze na spory pakiet probkowy i jakies ciekawe wiadomosci.

I teraz pytanko do Was:
zastanawiamy sie z TZ nad lozeczkiem. Na poczatku mialo byc z Ikei, ale jakos nam nie podeszly do konca i jak sie podliczy cene to wychodzi finansowo w sumie tak samo (materacyk i pojemnik na posciel), a Wy tu wklejalyscie z Klupsia i sobie ogladamy te klupsiowe i sie nam podobaja dwa modele.
http://www.klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r6/3d.jpg
http://www.klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r1/2d.jpg
Ten dolny model ma wbudowana opcje kolysania, ale jest ok.100 zl drozszy niz ten gorny. I tu moje pytanie - czy taka kolyska w ogole jest dziecku do czegos potrzebna, czy moze to jest jakis niepotrzebny bajer?
Bo jesli to sie nie przydaje albo sie korzysta z tego raz w zyciu to bierzemy to z misiem i za cene 100 zl dokupujemy haftowana posciel z Klupsia. Prosze Was o pomoc, bo sie z TZ pobijemy niedlugo
wlasnie mam to pierwsze lozeczko!!!!!!!:jup i:
wstawie fotki za jakis moment

jestem padnieta
tyle spraw pozalatwianych
do tego zakupy w intermarche z tesciowa
brzuch boli jsak nie wiem
padam

ide nadrabiac i zaraz poprosze tz o foty to wstawie

aha a jakie booody kupilam na dlugi rekaw
Stary 2011-02-10, 21:17   #543
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Dziewczonka crispy joghurt ..polecam też toffee wholenut
I to całkowicie normalne.. może nienormalne byłoby gdybyś małą milkę zjadał, ale skoro duża to wszystko jak najbardziej okej

U mnie od jutra 25 tydzień już teraz zmieniam sobie opis, bo się doczekać nie mogę
no jutro zaczynamy kolejny tydzień, ja też tylko że 24 i na pewno oprócz nas kilka dziewczyn równiez Listopadowej na pewno też stuknie next... i kilku innym dziewczynkom weekendowym teraz podwójnie lubie piatki

Dziewczonko, ale Ty malusio przybyłąs w porównaniu do moich 16kg
Jedz sobie, na zdrowie !

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:20   #544
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziewczonka ty chyba malutko przytylas nie? wiec szamaj smialo

wiecie ze moj wyluzowany oszczedny w slowach gin dzisiaj mi lekko pojechal po wadze? siedzi mi to w glowie pytal o obrzeki, mowie ze sa, na co on: widac po wadze. na co ja, ze prawda widac, nie ma sie czym chwalic... no i cos tam delikatnie ze mialam 2 miesiace po 4kg na plusie, a powinno byc 2kg na miesiac, czyli 4kg na 2 miesiace a nie 8kg i ze zobaczymy jak to dalej pojdzie. wiec u mnie czekolada out, slodyczaki i mc flury out,

faktycznie piekne to malenstwo z fotek, cudo
No mało przytyłam, ale teraz zdrowo nadrabiam, a jak tak dalej pójdzie z tą czekoladą to Was dogonie

Lolka zamorduje Cię za tą Milkę, taki opis znalazłam: "Niecodzienne bogactwo smaków w każdym kawałku: cały orzech laskowy zanurzony w płynnym karmelu oraz warstwie mlecznego kremu, a całość ukryta w najdelikatniejszej czekoladzie Milka." i się cała zaśliniłam
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:23   #545
katarzynka00
Zakorzenienie

Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam
beta 31,7..... odpowiada to jakoś 3-4tyg.

Evesko pięknie się prezentujesz
Renesme
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:26   #546
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Aha!

Zobaczcie, jakie cudne dziecko ma jedna z Mamuś styczniowych! Jak malutka laleczka!
Przepiękna! Taka malizna ja chcemm już!!!

Pokazałam tą niuniusię mężowi, zachwycił się (wiadomo!), a po chwili mówi: "Lola, musimy akumulatorki do aparatu załadować.. bo ty tylko ciuchom zdjęcia robisz, a ja będę musiał synusiwoi zdjęcia trzaskać!" hehe zabrzmiało tak, jakby jutro miał się mały urodzić

Cytat:
hahaha post kierowany do andziot ale jakze ja jestem ciekawa tej opcji nr 3, tez chetnie poslucham (..)
Aga to nic takiego, rozczaruję cię, żadna wersja hardcore!

Dokładnie pamiętam jak Eve nie dawno pisała, jak Oluś przy zabawie złapał ją łapkami za buzie i przytulał i mówił, że kocha mamę!
Strasznie mnie to wzruszyło.. Miałam to samo Andziotkowi zaproponować, żeby połozyła koło siebie Zosie i "misiaczki" z buziakami sobie zrobiły bo Zosia jest taka kofana!! Jestem pewna, że przy niej nie ma szans na zły humor!

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ale kusisz, już szukam na necie co to za cudo bo niedła żem jeszcze . Nie no dam sobie spokój przez parę dni....chyba
Karmel z dużymi orzechami !! To jeszcze tylko ta jedna na spróbowanie i wtedy przerwa

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-10 o 21:35
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:27   #547
moniqac
Zadomowienie

daisy - taaaaaaaaaaaaaaaak!!! kiedyś ją jadłam, jak mogłam o niej zapomnieć?! uwielbiam kaszki manne itp - a zalewasz mleczkiem? jutro idę w poszukiwaniu kaszki zapewne w biedronce nie ma a szkoda mam biedronke na przeciwko bloku .

andziot - to na poprawę nastroju lody i nutella - mnie dzisiaj bardzo pomogły, chociaż jest mi niedobrze .

chyba te moje +6kg za nidługo przemienią się w +16....

anula_81 jak lubie mieć gości tak chyba bym teraz nie dała rady

eweska własnie to widziałam, ale t eraz pytanie - czy Ty przez bliźniaki urodzisz pierwsza, czy ja przez krótką szyjkę? , ojej ..... czarny humor sie mnie trzyma

aga_pe - a jaki to był wybór imienia? wiem, że pisałas ale mam skleroze - wybacz

dziewczyny
- jak urządzacie pokój bobasków? ja myślłam, żeby wstawić póki co do sypialnie łóżko - tam mam komódkę to ją opróżnię i wsadze rzeczy dla dziecka, ale do pokoiku małego chciałabym narożną wąską szafę, komódkę no i musze wstawić mini biurko i mini regał dla TZta.
ale nie mam pojęcia gdzie szukać takiej szafy z szufladami - czy ona jest potrzebna? kiedyś będzie potrzebna. czy kupić np samą wielką komodę narazie, zamiast szafy + półki i osobnej komody.

wiecie gdzie coś takiego szukać bo ikea nie ma chyba, nie widziałam .

podpowiedzcie coś.

mary dobranoc :papa:.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:28   #548
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam

Renesme
klask i:kla ski:k laski:: oklaski:klaski :klas ki:kl aski: klaski: klask i:kla ski:k laski:

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 21:32   #549
Lolka1212
Zadomowienie

Agus87 fotki nie tylko łóżeczka szykuj, ale też i tego bodziaka!!

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
no jutro zaczynamy kolejny tydzień, ja też tylko że 24 i na pewno oprócz nas kilka dziewczyn równiez Listopadowej na pewno też stuknie next... i kilku innym dziewczynkom weekendowym teraz podwójnie lubie piatki

Dziewczonko, ale Ty malusio przybyłąs w porównaniu do moich 16kg
Jedz sobie, na zdrowie !
Ooo dobre też podwójnie lubię piątki! Fajne Ddaaiissyy ciekawe, czy rzeczywiście pierwsza o tydzień urodzę?!

Cytat:
Lolka zamorduje Cię za tą Milkę, taki opis znalazłam: "Niecodzienne bogactwo smaków w każdym kawałku: cały orzech laskowy zanurzony w płynnym karmelu oraz warstwie mlecznego kremu, a całość ukryta w najdelikatniejszej czekoladzie Milka." i się cała zaśliniłam
hehe sama mam smaka!

Cytat:
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam
beta 31,7..... odpowiada to jakoś 3-4tyg

Katarzynka

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-10 o 21:33
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:32   #550
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Monia,w biedronce jest coś podobnego, też bananowego i niemalze równie pysznego - są ta jednorazowe saszetki "Mleczny start"
http://babskie.pinger.pl/m/3822230/mleczny-start

polecam! jest jescze jabłko (choc to wersja limitowana) i na pewno wanilia i chyba malina. Spróbuj a nie pożałujesz To też dobra alternatywa dla czekolady no i zdrowsza chyba
Ja bardzo za mlekiem, kaszkami, mannami i owsiankami jestem i w ogóle za nabiałem

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 21:34   #551
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam

Renesme
klask i:.

Stary 2011-02-10, 21:34   #552
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm.. skoro jedzonko nie zadziałało.. to opcja nr 2: świeczki, satynowa pościel i mąż..
(jak też nie, to mam opcje nr 3 )
druga opcja odpada (mężu gra na PS)
ale ciekawam tej trzeciej opcji straszecznie

Cytat:
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam

Renesme

SUPER !!!!!!!!!!!
gratulacje kochana
i spokojnych 9 miesięcy życzę
(cieszę się jak dziecko normlanie )

(tylko nie znikaj nam całkowicie i czasami napisz jak tak żyjecie z dzidzią )

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:39   #553
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

......
(tylko nie znikaj nam całkowicie i czasami napisz jak tak żyjecie z dzidzią )
oj to tez masz "fajnie" moj dziś wyjatkowo wczesniej wrócił z pracy bo juz ok 18.30 i gdzies tak od 19.30 także ciupie w PS.. łaskawie na barwy szczęscia mi przełączył dostał ode mnie grę na walentynki wczoraj... z dedykacja "dla walniętego walentego" walniętego na punkcie konsoli wiedzialam jak czeka na ta gre to dałam wczesniej

Podpisuje sie pod słowami andziotki, Kasia odwiedzaj nas czasem !!

Lolka
, no zobaczymy czy dokładnie 1 tydzien bedzie różnicy
ostatnio z USG termin wychodził mi na ................ 03.06 ale wiadomo, ze to sie moze 100 razy zmienic. a w ogóle to ja jestem 8 miesięczna... ciekawe czy to moje wczesniactwo jakos moze sie przełożyc genetycznie i na moją dzidzie? Jest jakas zależnośc ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 21:40   #554
moniqac
Zadomowienie

daisy - masz racje - biedny maluszek pożresz mu wszytsko .

Stary 2011-02-10, 21:42   #555
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)
Aleś wybredna nooo!!
..opcję nr 3 napisałam już wyżej

Jak też odpada to kawał opowiem:

Wpada wściekły Kubuś Puchatek do Krzysia i od progu woła:
- ...że Prosiaczek kablował to rozumiem, świnia jest i tyle. Że Kłapouchy też - osioł, gamoń, dureń, to się dał wmanewrować. Ale, że kuźwa Miodek, to się nie spodziewałem!!!! - wrzasnął wkurzony miś rozbijając garnek o ścianę.

Tylko plissss,,, nie mów, że znasz!
A jak znasz to udwaj, że nie znasz
Stary 2011-02-10, 21:42   #556
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
daisy - taaaaaaaaaaaaaaaak!!! kiedyś ją jadłam, jak mogłam o niej zapomnieć?! uwielbiam kaszki manne itp - a zalewasz mleczkiem? jutro idę w poszukiwaniu kaszki zapewne w biedronce nie ma a szkoda mam biedronke na przeciwko bloku .
sa w biedronce kaszki dla dzieci z nestle chyba i nawet te bez mleka,
w dziale dziecięcym z pieluchami itp

poprzytulałabym się z Zosią - to fakt,
ale śpi tak słodko że nie mam serca jej budzić
...... przy niej wszystko staje się łatwe
...... i każda chwila z nią jest najcudowniejszą rzeczą na świecie ...
i ten jej uśmiech ...........
jakie to szczęście że ją mamy !!!!!!!!!!

(ale mam dziś nastrój,
chyba sobie idę żeby nie smęcić więcej))

Stary 2011-02-10, 21:42   #557
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
No mało przytyłam, ale teraz zdrowo nadrabiam, a jak tak dalej pójdzie z tą czekoladą to Was dogonie

ty zamordujesz lolke a ja ciebie za ta wklejke opisu
i nie ty jedna teraz ociekasz slina.... ja zastepczo posilam sie sucharkami

Cytat:
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam

Renesme
gratuluje kasiu,a bedzeisz robila drugi raz zeby sprawdzic czy prawidlowo przyrasta`?

Cytat:
Przepiękna! Taka malizna ja chcemm już!!!

Pokazałam tą niuniusię mężowi, zachwycił się (wiadomo!), a po chwili mówi: "Lola, musimy akumulatorki do aparatu załadować.. bo ty tylko ciuchom zdjęcia robisz, a ja będę musiał synusiwoi zdjęcia trzaskać!" hehe zabrzmiało tak, jakby jutro miał się mały urodzić

Aga to nic takiego, rozczaruję cię, żadna wersja hardcore!

Dokładnie pamiętam jak Eve nie dawno pisała, jak Oluś przy zabawie złapał ją łapkami za buzie i przytulał i mówił, że kocha mamę!
Strasznie mnie to wzruszyło.. Miałam to samo Andziotkowi zaproponować, żeby połozyła koło siebie Zosie i "misiaczki" z buziakami sobie zrobiły bo Zosia jest taka kofana!! Jestem pewna, że przy niej nie ma szans na zły humor!

Karmel z dużymi orzechami !! To jeszcze tylko ta jedna na spróbowanie i wtedy przerwa
dzieci potrafia byc urocze. ja slysze wyznania milosne minimum jakies 20x na dzien, w sklepie w kolejce, w samochodzie , w domu, zawsze ludzie obok patrza z usmieszkiem takim wlasnie rozczulajacym albo cos komentuja jak ten mi zasuwa z tekstem: wiesz mamo, kocham cie... albo kiedys go wzielam na zakupy wychodze z przebieralni a on do mnie: mamo! jak ty pieknie wygladasz! wtedy pani ekspedientka z lezkami w oczach powiedziala ze jak sie ma takiego syna to facet nie potrzebny

ale myslalam ze cos zafantazjujesz z opcja nr 3

Cytat:

andziot - to na poprawę nastroju lody i nutella - mnie dzisiaj bardzo pomogły, chociaż jest mi niedobrze .

chyba te moje +6kg za nidługo przemienią się w +16....

anula_81 jak lubie mieć gości tak chyba bym teraz nie dała rady

eweska własnie to widziałam, ale t eraz pytanie - czy Ty przez bliźniaki urodzisz pierwsza, czy ja przez krótką szyjkę? , ojej ..... czarny humor sie mnie trzyma

aga_pe - a jaki to był wybór imienia? wiem, że pisałas ale mam skleroze - wybacz

dziewczyny
- jak urządzacie pokój bobasków? ja myślłam, żeby wstawić póki co do sypialnie łóżko - tam mam komódkę to ją opróżnię i wsadze rzeczy dla dziecka, ale do pokoiku małego chciałabym narożną wąską szafę, komódkę no i musze wstawić mini biurko i mini regał dla TZta.
ale nie mam pojęcia gdzie szukać takiej szafy z szufladami - czy ona jest potrzebna? kiedyś będzie potrzebna. czy kupić np samą wielką komodę narazie, zamiast szafy + półki i osobnej komody.

wiecie gdzie coś takiego szukać bo ikea nie ma chyba, nie widziałam .

podpowiedzcie coś.

mary dobranoc :papa:.

kurcze ja nie pomoge, ale z doswiadczenia znanych mi mamusiek to swietnie nadaly sie te komody z szufladami z ikei. ja procz zabudowanej szafy nie bede miala ani pol szafeczki w pokoju, takze nie wiem.

co do imienia mial byc maksiu, ale chyba nic z tego
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 21:46   #558
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
oj to tez masz "fajnie" moj dziś wyjatkowo wczesniej wrócił z pracy bo juz ok 18.30 i gdzies tak od 19.30 także ciupie w PS.. łaskawie na barwy szczęscia mi przełączył dostał ode mnie grę na walentynki wczoraj... z dedykacja "dla walniętego walentego" walniętego na punkcie konsoli wiedzialam jak czeka na ta gre to dałam wczesniej
mi łaskawie na "na wspólnej" przełączył
teraz housa oglądamy

Cytat:

Wpada wściekły Kubuś Puchatek do Krzysia i od progu woła:
- ...że Prosiaczek kablował to rozumiem, świnia jest i tyle. Że Kłapouchy też - osioł, gamoń, dureń, to się dał wmanewrować. Ale, że kuźwa Miodek, to się nie spodziewałem!!!! - wrzasnął wkurzony miś rozbijając garnek o ścianę.
a to juz koniec kawału ????

Stary 2011-02-10, 21:51   #559
Lolka1212
Zadomowienie

Moniqac też czekam co dziewczyny o mebelkach napiszą! Ja jeszcze nie jestem zdecydowana na 100%.. na pewno jakiś komplet - łóżeczko, komoda, szafka lub półka.. nie wiem co z szafą, bo póki co niepotrzebna, ale jak ma być zestaw to może by i pasowało teraz wziąć.. Jeszcze myślę i się rozglądam..

Cytat:
(..)
Lolka
, no zobaczymy czy dokładnie 1 tydzien bedzie różnicy
ostatnio z USG termin wychodził mi na ................ 03.06 ale wiadomo, ze to sie moze 100 razy zmienic. a w ogóle to ja jestem 8 miesięczna... ciekawe czy to moje wczesniactwo jakos moze sie przełożyc genetycznie i na moją dzidzie? Jest jakas zależnośc ?
O popatrz! 3 czerwca to już blizutko mojego terminu Ja rodze 2 czerwca i koniec! żadnych zmian z USG nie przyjumuje do wiadomości, już to synkowi zapowiedziałam, żeby wcześniej się nie szykował i że ma matki słuchać
A jeśli chodzi o wcześniactwo (jak to fajnie ujęłaś) to dziewczyny pisąły nie dawno, że się nie sprawdza.. że skoro ty wcześniak to i twoja dzidzia też! Podobno tak to nie działa

Andziotku
jeszcze jeden joke dla Ciebie:

Niedźwiedź każdego, kogo spotka w lesie, bije jajami po plecach. Przechodzi zajączek. Niedźwiedź go bije jajami, a zajączek płacze i się śmieje. Niedźwiedź go się pyta:
- Dlaczego płaczesz?
- Bo mnie boli
- A dlaczego się śmiejesz?
- Bo jeż idzie!!!
Stary 2011-02-10, 21:54   #560
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
daisy - masz racje - biedny maluszek pożresz mu wszytsko .
mam pomysła po prostu bede kupowała 2 x wiecej dla maluszka i dla mnie

Cytat:
sa w biedronce kaszki dla dzieci z nestle chyba i nawet te bez mleka,
w dziale dziecięcym z pieluchami itp

poprzytulałabym się z Zosią - to fakt,
ale śpi tak słodko że nie mam serca jej budzić
...... przy niej wszystko staje się łatwe
...... i każda chwila z nią jest najcudowniejszą rzeczą na świecie ...
i ten jej uśmiech ...........
jakie to szczęście że ją mamy !!!!!!!!!!

(ale mam dziś nastrój,
chyba sobie idę żeby nie smęcić więcej))
nie idz od NAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSS S nie smecisz !!!!!!!!!!!!
Aha Monia te kaszki są na wodę. Wiem, ze mleczny start jest od danona a innych jeszcze nie zidentyfikowałam ale podjade kiedys na łowy

a ja jutro mam znów szkołe na 8-16 praca a od 16.30-21 szkoła wsty d sie przyznac, ale nie chce mi sie

Lolka, doooooobbbbbrrrreee , małz az sie oderwał głowe od PS zobaczyc z czego sie tak na glos smieje

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 21:55   #561
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam

Renesme
zdrowka!!
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Daissy niestety nie minerały... ale nawet nieźlę się to na twarzy prezentuje

Moria tak to nik z Sagi... bardzo mi się podobała, jak również Intruz tej samej autorki... mogłaby już coś nowego wydać

A co do tej pracy to wcale nie jest tak różowo...
Właśnie wróciłam od lekarza i niestety złe wieści
Podobnie jak Moniqac (mam nadzieję, że nie pomyliłam osoby) skróciła mi się szyjka macicy i to bardzo ... bardzo... na tyle, że lekarz powiedział, że gdybym teraz nie przyszła to mogłabym urodzić w ciągu paru dni...

Oczywiście bezapelacyjne leżenie w łóżku i w zasadzie wolno wstawać tylko do toalety... i to praktycznie powinno być leżenie na płasko, a nie półsiedzenie i jeszcze najlepiej z nogami do góry

Dziewczyny ja jestem załamana ciągle prowadziłam normalny tryb życia... praca, zakupy (oczywiście nie wnosiłam na 4 piętro), robiłam co chciałam i nikogo nie musiałam o nic prosić, a tu takie coś...

A najgorsze w tym wszystkim, że nic tego nie przepowiadało... Niecałe dwa tygodnie temu byłam konkretnie przebadana włącznie z USG i lekarz stwierdził, że wszystko ok szyjka długa, zamknięta itp... wszystko w jak najlepszym porządku... a dzisiaj kontrolna wizyta... myślałam, że loosik lekarz sprawdzi maluch, pomierzy i powie, że do zobaczenia za 3 tygodnie, a tu taka negatywna niespodzianka... a on, że prawie rodzę...

Co prawda miałam pewien objaw ale w ogóle go z tym nie połączyłam... otóż od jakichś 2 dni dużo słabiej czułam ruchy maluszka i ciągle chciało mi się siku... troch się przejęłam tą mniejszą ruchliwością ale skoro wizyta miała być dzisiaj to sobie pomyślałam, że spokojnie, bo przecież są takie dni mniejszej aktywności... a dzisiaj lekarz mi mówi, że maluszek już ma główkę tak nisko, że jest praktycznie gotowy do porodu i że dlatego te ruchy takie mniej wyczuwalne były i parcie na pęcherz

Za 3 tygodnie wizyta i zobaczymy co dalej.. lekarz mówi, że może mały się trochę cofnie i pozwoli mi potem wstać ale, że na razie kategoryczne leżenie

Dziewczyny proszę Was uważajcie, bo to jednak nie są żarty u mnie dopiero zaczyna się 28 tc (wg USG 29) a to dużo za wcześnie, żeby maluszek pchał się już na świat... dlatego oszczędzajcie się ile możecie i nie próbujcie udowodnić całemu światu, że jesteście w stanie podołać wszystkim obowiązkom... mówią, że ciąża to nie choroba i że można normalnie funkcjonować... ja tak robiłam (oczywiście uważałam na siebie) i co teraz z tego mam?? Naprawdę ogromnie mi smutno, że coś takiego mnie spotkało... bo chciałam podchodzić do tego racjonalnie, a okazało się, że jednak głupia byłam... Teraz wszystko zawaliło mi się na głowę i sama nie wiem co dalej... nawet torby nie mam do szpitala spakowanej w razie W... mam tylko malutką pastę do zębów, która kupiłam wczoraj jako pierwszą rzecz do torby Normalnie łzy same mi płyną

Daissy uciekaj na zwolnienie... najwyższy czas
oj kochana strasznie ci wspolczuje
3mam kciuki, zeby maly sie cofnal i zebys nie musiala lezec do konca ciazy
uwazaj na siebie i 3maj sie zalecen lekarza
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja znowu wpadam na moment, zaraz muszę uciekać z synkiem na trening, ale najpierw cyknął mi kilka fotek brzuchola więc pokazuję
28 tydzień Na brzuchu widać ślady ale to od gumki
pieknie wymiatasz
Cytat:
Wylicytowałam taki płaszczyk dla niuni, nie wiem czy się przyda, ale tak się na niego napaliłam, że .... musiałam kupic
http://allegro.pl/show_item.php?item=1439701870
ale pieknyyy
dobrze zrobilas

przedstawiam lozeczko z przeijakiem
i body
ale bodziaki to polowa tego efektu kolorystycznego nie ma
a sa naprawde soczyyyysteee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1746.jpg (31,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1747.jpg (30,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2011-02-10, 21:55   #562
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)
dzieci potrafia byc urocze. ja slysze wyznania milosne minimum jakies 20x na dzien, w sklepie w kolejce, w samochodzie , w domu, zawsze ludzie obok patrza z usmieszkiem takim wlasnie rozczulajacym albo cos komentuja jak ten mi zasuwa z tekstem: wiesz mamo, kocham cie... albo kiedys go wzielam na zakupy wychodze z przebieralni a on do mnie: mamo! jak ty pieknie wygladasz! wtedy pani ekspedientka z lezkami w oczach powiedziala ze jak sie ma takiego syna to facet nie potrzebny

(..)

co do imienia mial byc maksiu, ale chyba nic z tego
oooo! fajowy synuś oby mój też taki słodziak był!!!

A teraz nad jakim imieniem się zastanawiacie?
Stary 2011-02-10, 21:56   #563
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
- Bo jeż idzie!!!

Stary 2011-02-10, 22:01   #564
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Agnieszka, cudownego masz facecika ! Bedzie wyrywał laski na takie teksty chciałabym by moja córeczka tez tak do mnie mówila... zazdroszcze

Aguś sliczne łózeczko ! udany zakup Tez chyba kupie z tej serii łózeczko i do tego mysle posciel ecru. Podoba mi sie bardzo.

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 22:01   #565
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:

Ufff.. są ząbki, nie jest źle

Kawały regularnie dostaje od mojej studentki.. Przysyła mi na maila hehe Nie wiem czy sobie pomyliła mój adres, czy tak o przysyła, żebym trochę się pośmiała.. Dziwne, ale nie reklamuje, bo czasami rzeczywiście dobry dowcip się trafi
Stary 2011-02-10, 22:06   #566
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
przedstawiam lozeczko z przeijakiem
i body
ale bodziaki to polowa tego efektu kolorystycznego nie ma
a sa naprawde soczyyyysteee
agus, super to lozeczko, bodziaki tez masz pokoik na zielono? a coz to masz z tylu za lozeczkiem? tapete ?(wybaczcie moje zboczenie kolorystyczne na ogladanie pokojow)

Cytat:
oooo! fajowy synuś oby mój też taki słodziak był!!!

A teraz nad jakim imieniem się zastanawiacie?
norbert

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Agnieszka, cudownego masz facecika ! Bedzie wyrywał laski na takie teksty chciałabym by moja córeczka tez tak do mnie mówila... zazdroszcze

Aguś sliczne łózeczko ! udany zakup Tez chyba kupie z tej serii łózeczko i do tego mysle posciel ecru. Podoba mi sie bardzo.
dzieki, dobre z niego dziecko(troche adhd) jak ja bym chciala zeby drugi byl do niego podobny pod wzgledem charakteru (wygladu tez by mogl byc
)
Cytat:
Ufff.. są ząbki, nie jest źle

Kawały regularnie dostaje od mojej studentki.. Przysyła mi na maila hehe Nie wiem czy sobie pomyliła mój adres, czy tak o przysyła, żebym trochę się pośmiała.. Dziwne, ale nie reklamuje, bo czasami rzeczywiście dobry dowcip się trafi
to wyluzowany wykladowca z ciebie oby takich wiecej
Stary 2011-02-10, 22:14   #567
Lolka1212
Zadomowienie

Aguś87 ale Ci dobrze, że już macie łóżeczko!!!
Ja na razie mam tylko wybrane, ale jeszcze ciągle w sklepie.. a ty masz dobrze, bo możesz wpatrywać się w nowy nabytek i wyobrażać sobie, że masz już w nim swoją córunię!

Bodziaki extra! Ładne i różnorodne

Aga_pe
moja koleżanka ma Norberta. Uwielbiam tego małego (ma 4,5 latek) i przez to, że jego uwielbiam to i imię lubię
Stary 2011-02-10, 22:15   #568
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczynki, idę umyć sie i lulu. Jutro wprawdzie piątek ale cięzki dzień bo praca potem szkoła... Spokojnej nocki dla Was i kolorowych snów. Spijcie Wy i Wasze Słoneczka słodko Buzi

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 22:19   #569
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na razie mam tylko wybrane, ale jeszcze ciągle w sklepie.. a ty masz dobrze, bo możesz wpatrywać się w nowy nabytek i wyobrażać sobie, że masz już w nim swoją córunię!

Aga_pe
moja koleżanka ma Norberta. Uwielbiam tego małego (ma 4,5 latek) i przez to, że jego uwielbiam to i imię lubię
dzieki. ja sie licze z tym ze imie malo popularne, powazne itd.

Cytat:
Dziewczynki, idę umyć sie i lulu. Jutro wprawdzie piątek ale cięzki dzień bo praca potem szkoła... Spokojnej nocki dla Was i kolorowych snów. Spijcie Wy i Wasze Słoneczka słodko Buzi
trzymaj sie i duuzo sily ci zycze na jutrzejszy dzien
Stary 2011-02-10, 22:20   #570
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

dziekuje

Cytat:
agus, super to lozeczko, bodziaki tez masz pokoik na zielono? a coz to masz z tylu za lozeczkiem? tapete ?(wybaczcie moje zboczenie kolorystyczne na ogladanie pokojow)

norbert

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

dzieki, dobre z niego dziecko(troche adhd) jak ja bym chciala zeby drugi byl do niego podobny pod wzgledem charakteru (wygladu tez by mogl byc
)

to wyluzowany wykladowca z ciebie oby takich wiecej
dzieki kochana

tak mamy zielona tapete i jak widac wzor w kwiaty
za lozkiem go mamy i kawalek za lozeczkiem i komoda
Cytat:

Aga_pe
dzieki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości