|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ale też dużo powiedzieli w tym tvn
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
To ja nie mogę narzekać. U nas w szpitalu nic się nie płaci za poród rodzinny (nawet za zielone ubranko dla tatusia), a ZZO też jest za darmo. Ja co prawda z niego nie korzystałam, bo w ostateczności, prawie po 12 godzinach skurczów wylądowałam na cc.
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny tęskniłyście ??
![]() dziś zaczynamy z kacperkiem 29 tydzień ciąży zdjęciami pochwalę się troszkę później bo brat jeszcze śpi i nie ma mi kto zrobić... wczoraj tylko zaglądałam tu z odskoku ale wszystko nadrobiłam ![]() z racji tego że sporo tego było to nie będę odpisywać ![]() widzę że temat znieczuleń jest na czasie u mnie w szpitalu z tego co wiem od koleżanki to znieczulenie jest za darmo i całe szczęście ![]() ale pogoda to nam się diametralnie zmieniła...wczoraj w samym sweterku mogłam przelecieć na dwór a dziś zimno i do tego deszcz ech pogoda nas nie rozpieszcza---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- myślałam ze coś więcej powiedzą na ten temat w DDTVN
|
#604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane ja tylko na chwilke z pracy.
U nas zima masakra kolejny dizen zamieci snieznej, tylko dzisiaj doszedl mroz i zyc sie nie da, ledwie do pracy dotarlam. brne przez snieg, czuje sie jak na scianie wspinaczkowej, taki trening ![]() ale z dobrych wiadomosci w PL juz dostarczony i wozek i adapter do fotelika i sam fotelik, wiec za 2 tygodnie bedzie do nas jechal!!! juz sie nei moge doczekac! a poza tym humor mam ciagle zwieszony, ale zwalam na pogode ![]() Cytat:
a jak wyglada tai ochraniacz? masz jakies zdjecie? bo ja nie mam pojecia.... Cytat:
ja mam plus 10....... no ja tez lubie gosci ale teraz to porazka....czuje sie wybitnie niegoscinna... my lozko tez w sypialni najpierw, maly pokoj mamy daleko od sypialni, nie wyobrazam sobie takiego malenstwa tam trzymac i tez mamy komode , ktora oproznilam i juz zamieszkuja tam kosmetyki malenswta, ciuszki w szafie w pokoju ![]() Cytat:
ja tez chce juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zz!! Katarzynkooo gratulujeeee ![]() no i wracam do pracy, nei wiem jak dzisiaj wytrwam...bleeeeeeeee |
|||
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() Cóż, nie stresuję się na razie i tak biorę pod uwagę cc ale to się jeszcze okaże.
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też pewnie skończy się na CC. Ale fajnie mieć taką alternatywę. Mój gin mi ostatnio powiedział, żeby na razie skupić się na tym, żeby Piotruś rósł, a na temat porodu to będziemy się zastanawiać za 10 tygodni.
Przez ten katar, to ja prawie w ogólę nie chodzę na siku ![]() Ja, pracoholik , zrobiłam sobie wolny weekend. Jestem pod wrażeniem. Chyba w końcu zmądrzałam na starość |
|
|
|
#607 | |
|
Raczkowanie
|
nom...
ale te co najmniej ważą.. one nie są aż takie ciężkie .. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
gratuluję ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:
|
|
|
|
|
#608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeeeju dziekuje slonca Cytat:
z tym anastezjologiem jest problem ciezko go u mnie w szpitalu zastac, wiec nie mam co liczyc na ZZO zreszta ZZO dawaja u mnie TYLKO i wylacznie przy cesarce ![]() dziewczyny u mnie zimnoo, pada deszcz i ponuro bleeeee szybko popracuje i bede juz z wami
|
|||
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu masz mieć cc ( bo nie pamiętam ) |
|
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny!
Wczoraj jakoś nie miałam humoru na pisanie, wybaczcie. Ja ostatnio dowiedziałam się że w moim szpitalu wogle nie ma znieczulenia, choćbym nie wiem ile zapłaciła. Nie ma i juz. Bo wcześniej było płatne. Ale ja mam nadzieje ze obejdzie się bez tego. Katarzynka gratuluje jeszcze raz
|
|
#611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zacmienie umysłu, nie umiałam tego znaleźć Cytat:
A w związku z tym, że wiesz jak boli poród, nie boisz sie po raz 2 tego samego przechodzic? Zresztą czym jest "chwila" bólu w porównaniu do szczęscia, jakie mmay potem całe życie..... Nie mogę się na tą laleczkę napatrzeć, którą wczoraj pokazywałyście mamusi styczniowej. Aż mój TŻ pisnał, jaka sliczna stwierdził, ze na pewno go do córeczki nie dopuszczę bo bedą ja cały czas tuliła no i ma racje ![]() Cytat:
jednak "co kraj to obyczaj" hej Vaneska :) witamy w gronie dzisiejszych "jubiletek" anulka, dasz radę !! wspieram Cię na odległość
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znalazłam w domu krople Acatar Fast, które można stosować w czasie ciąży, ale niewiele pomagają. Po prostu musi się chyba wylać ![]() CC z kilku powodów: po pierwsze bo ja "stara pierwiastka" jestem, a tam gdzie rodzić będę wszystkie mają obowiązkowo CC, no chyba, że się uprą, a po drugie mam mięśniaka ( niemałego i dosyć niefortunnie umiejscowionego ). Więc wszystko na CC wskazuje, ale życie lubi czasami zaskakwiać, więc pożyjemy i zobaczymy Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-02-11 o 10:13 |
|
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
ja mam tyle samo
ale na szczęście nie widać po mnie, że tyle przytyłam ..
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje kochane
stęskniłam się za Wami! ale jakos sie nie moglam wbic w watek. ciągle porządki w domu robie... nie wiem czemu mi tak dlugo na tym schoidzi mam tylko dwa pokoje duze i duza kuchnie a sprzatAM tyle jakbym conajmniej w palacu mieszkała ![]() dzisiaj rano myslalam ze rodzę! autentycznie taka panika! jeju mialam skurcze, ale jak sie okazało dzięki bogu byly to skurcze jelit hihi mam po tym żelazie okropne zapaRCIA Cytat:
ja dorwalam w ciucholandzie za całe 2 zł ochraniacz jest dosc niski, ale na poczatek moze byc a potem poszukam czegos wyzszeg ewesko pięknie wyglądasz własnie sie wczoraj zastanawialam jaki masz juz brzuszek cudnie i kwitnąco![]() zamierzam sobie dzisiaj troche pognic w łóżeczku szkoda ze nie ma mi kto skoczyc po pączka do kawy
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Hej, my dzis zaczynamy 30tydzien!
Przeziebienia cd. gardlo ustapilo, zostal nieszczesny katar, na wieczor doszedl suchy kaszel. Spina mi brzuch, boje sie by nie wyolal skurczy, dzwonilam do kolezanki pracuje w aptece, bedzie schodzila ze zmiany to przywezie mi na to stodal i oscillooccinum, brala,ktoras z was to lub to?
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We wtorek idę do nowego lekarza, u którego chcę robić to podpytam jakie jest jego podejście i opinia o mięśniakach, wieku i cc... Wiem, od innego lekarza, że podczas cc, nie wyłuszcza się mieśniaków, chyba, że są one na linii cięcia. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Jedno syropek a drugie do ssania, Oba bardzo smacznego w smaku
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze dziewczyny mam dylemat wszystko już jest przygotowane na przyjście mojego skarba brat zaoferował swoją pomoc w malowaniu pokoju kasa na wszystko jest. problem polega na tym że nie wiem na jaki kolor ścian się zdecydować
![]() moje łóżko (identyczne jak na zdjęciu) do tego mam białe meble 2 szafy i komodę z przewijakiem i łóżeczko dla Kacperka. myślałąm nad dwoma odcieniami niebieskiego ale wydaje mi się takie chłodne bardzo mi się podoba fiolet ale z czym go połączyć i czy pasuje do pokoju facecika
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-11 o 10:21 |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do strachu przed porodem, to bólu nie boję się wcale, choć pierwszy raz bolało jak chol.... ale wiem że dam radę, bo wiem co jest w zamian boję się jednak bardzo o zdrowie Gabrysi, o to czy wszystko pójdzie dobrze ... o to się strasznie boję !!! chyba nawet bardziej niż przy Zosi ![]() nie wiem dlaczego ??? |
|
|
|
|
#619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja zaczynam dzien i koncze od jogurtu naturalnego albo od kiwi, no i dodatkowo biore dicoman(blonnik i takie tam z zalecenia gina, wlasnie przy zelazie) sprobuj moze ci pomoze, bo sie wykonczyc idzie Kwiatecek ja bralam stodal. dziewczyny chyba na przeziebienia polecaly jakis syrop dla ciezarnych prenalen czy cos, na ogolne przeziebienia. slyszalam ze dobry i na forum tez chwalony |
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy no właśnie i ta opłata jest nielegalna. Bo nie sądzę żeby 100zł kosztowały jednorazowe buty i ubranie dla męża. Tak jak pisała Eweska. Szpital nie ma prawa pobierać dodatkowych opłat za osobę towarzyszącą, za to że ona jest z nami, może tylko za ubranie na zmianę, a ono nie kosztuje chyba nawet 50zł.
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wierze w homeopatię więc nie będę się wypowiadać na ten temat ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- a ja się martwie -- co u taverney ??? |
|
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
Dżizas dziewczyny jak to brzmi: zaczynamy 29, 30 tydzień
Jedna po drugiej Czytam właśnie o porodach w moim szpitalu i sie doczekać nie moge! Już chce mieć te skurcze i przeć ze wszystkich sił i w końcu mieć tego malucha w ramionach Kasiu ja również gratuluje Ci pozytywnego wyniku bety
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aguś jem bardzo duzo jabłek ostatnimi czasy i pije duzo wody, jednak to nie dziala, co jakis czas musze sobei czopka glicerynowego zaaplikowac ![]() spróbuje kiwi jogurtów jem dużo ale nie naturalnych chyba bede musiala spróbowac jednak sie do nich przekonac dicoman mam brac mowisz to juz o nim poczytam dziękuję w imieniu swoich jelit
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie nie nastawiam się na CC, ale biorę taką opcję pod uwagę. Czas pokaże swoje |
|
|
|
|
#626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nigdy sie facetom nie narzucalam, my tez razem sporo bo ponad 4lata. Uklada sie roznie, duzo musze tlumaczyc, udowadniac, bo sie sam nie domysliRene bardzo ci wspolczuje, po przeczytaniu twojego postu zadzwonilam zaraz do Tż, wystraszyl sie-zreszta ja tez. Ogolnie sama jestem na zwolnieniu juz od pazdziernika, ale np.wczoraj bylismy na zakupach i ledwo chodzilam, bolaly mnie nogi a mała uciskala na pecherz- ogolnie czuje sie kiepsko jak cos dluzej robie. Mam nadzieje ze twoje malenstwo sie cofnie lub przynajmniej szyjka nie bedzie sie juz skracala, a teraz odpoczywaj i badz dobrej mysli. Placzem nic nie zdzialasz ![]() katarzynko00 ojej jak super ze ci sie udalo jak sie czujesz??![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- jeszcze mialam sie zapytac was o ta ksiazeczke ubezpieczeniowa- bodajze juz o tym kiedys pisalysmy. Otoz ja jej nie mam anulinka2009 czy ty przypadkiem nie pisalas ze wystarczy RMUA z ostatnich dwoch miesiecy???
|
|
|
#627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siasiek gdzie jestes??? jak to jest w tym szpitalu naszym bo rozmawialam z kolezanka ktora w nim rodzila 3 lata temu i za udzial meza w porodzie tez musiala zaplacic darowizne na rzecz szpitala. a wiem ze mowilas ze placi sie tylko za ubranie ochronne. co za złodzieje. i znam to co do znieczulenia... nie mamy anestezjologa i ch... męcz się babo. ja nie wiem czy bede chciala znieczulenie ale jakos lepiej bym sie psychicznie czuła ze świadomością że mogę z niego skorzystać jak nie bede dawac rady... Cytat:
i coś w tym jest, przeciez to w ogole nie działa!! szczerze powiem, że mi bardziej herbata z malinami pomogla niż leki homeopatyczne ![]() aha jeszcze jedno pytanie czy na prawde trzeba prać ciuszki dziecięce 2 razy przed ich uzyciem??? ja planuje w kwietniu wyp0rać wszystko ale myslalam o jednym razie. ja to chyba jestem jakas wyrodna matka, bo nie bede miala sterylizatora, nie będę prać w proszkać typu lovella po dwa razy i nie sądzę zebym prasowała wszystkie ubranka za kazdym razem... jakoś jestem przekonana ze im dziecko ma bardziej sterylne warunki jest podatne na wszelkiego rodzaju choroby... nie mowie zeby dziecko bylo ubabrane i umorusane i jadło brudne owoce, ale takie przeraźliwe dbanie o higienę to chyba własnie powoduje alergię a nie ją powstrzymuje... jakoś dzieci chowane na wsi maja mneij alergii niz te w miastach "wysterylizowane". dobra czekam aż mnei zlinczujecie a może jest jeszcze ktoś kto podziela moje zdanie???
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, spróbuj jeść suszone śliwki, kasze, chleb pełnoziarnisty, kefir i może pomoże
![]() Kurczę, ja też się bardzo boję czy wszystko pójdzie dobrze dobrze przy porodzie i czy dziecko urodzi się zdrowe
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas do szpitala potrzeba ZUA ( zgłoszenie do ZUS-u ) oraz ostatnie RMUA.
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tej homeopatii to ostatnio w wiadomościach mówili, że była jakaś akcja przeciwko i też nie wierzę w jej cudowne działanie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

pogoda nas nie rozpieszcza

i tak biorę pod uwagę cc ale to się jeszcze okaże.

klask i:

więc temu dzisiaj tylko sms'a napisałam, że proszę o dostawę dziś o dowolnej godzinie 
Ja też chcęęę!