Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 09:36   #601
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

ale też dużo powiedzieli w tym tvn

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:38   #602
Weredka
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

To ja nie mogę narzekać. U nas w szpitalu nic się nie płaci za poród rodzinny (nawet za zielone ubranko dla tatusia), a ZZO też jest za darmo. Ja co prawda z niego nie korzystałam, bo w ostateczności, prawie po 12 godzinach skurczów wylądowałam na cc.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:39   #603
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

witam dziewczyny tęskniłyście ??
dziś zaczynamy z kacperkiem 29 tydzień ciąży zdjęciami pochwalę się troszkę później bo brat jeszcze śpi i nie ma mi kto zrobić...
wczoraj tylko zaglądałam tu z odskoku ale wszystko nadrobiłam
z racji tego że sporo tego było to nie będę odpisywać

widzę że temat znieczuleń jest na czasie u mnie w szpitalu z tego co wiem od koleżanki to znieczulenie jest za darmo i całe szczęście

ale pogoda to nam się diametralnie zmieniła...wczoraj w samym sweterku mogłam przelecieć na dwór a dziś zimno i do tego deszcz ech pogoda nas nie rozpieszcza

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

myślałam ze coś więcej powiedzą na ten temat w DDTVN

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:41   #604
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane ja tylko na chwilke z pracy.
U nas zima masakra kolejny dizen zamieci snieznej, tylko dzisiaj doszedl mroz i zyc sie nie da, ledwie do pracy dotarlam. brne przez snieg, czuje sie jak na scianie wspinaczkowej, taki trening
ale z dobrych wiadomosci w PL juz dostarczony i wozek i adapter do fotelika i sam fotelik, wiec za 2 tygodnie bedzie do nas jechal!!! juz sie nei moge doczekac!
a poza tym humor mam ciagle zwieszony, ale zwalam na pogode

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobryyyy!

Myślę, że tak Ja wczoraj wieczorem właśnie czułam coś takiego i pierwszy raz wyczułam właśnie rytmiczność, może z minutkę to trwało. W ogóle mała znów mnie jakoś nisko kopie i się mocno kręci tuż nad bronchildą i brzuch też mam jakoś tak nisko. Wczoraj to już myślałam, że mi dołem wyjdzie

Dziewczynki, poważnie zastanawiam się nad zakupem ochraniacza, czy to jest zawsze potrzebne? A jeśli tak, to czy od pierwszych dni życia dziecka czy można kupić później, ew. wtedy gdy będzie taka potrzeba bo dzidzia będzie ewidentnie pląsająca ?

No bo tak się zastanawiam, na początku będziemy mieć łóżeczko przy naszym łóżku i przez ten ochraniacz nie będę widziała małej, zawsze trzeba się będzie trochę podnieść
mnie sie tez wydaje czasem ze moje ma czkawke, bo takie regularne ale nie bardzo mocne podskakiwania, moze to wlasnie to??

a jak wyglada tai ochraniacz? masz jakies zdjecie? bo ja nie mam pojecia....
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

chyba te moje +6kg za nidługo przemienią się w +16....

anula_81 jak lubie mieć gości tak chyba bym teraz nie dała rady

dziewczyny - jak urządzacie pokój bobasków? ja myślłam, żeby wstawić póki co do sypialnie łóżko - tam mam komódkę to ją opróżnię i wsadze rzeczy dla dziecka, ale do pokoiku małego chciałabym narożną wąską szafę, komódkę no i musze wstawić mini biurko i mini regał dla TZta.

:.
plus 6 tylkooo?!?!?!
ja mam plus 10.......
no ja tez lubie gosci ale teraz to porazka....czuje sie wybitnie niegoscinna...
my lozko tez w sypialni najpierw, maly pokoj mamy daleko od sypialni, nie wyobrazam sobie takiego malenstwa tam trzymac i tez mamy komode , ktora oproznilam i juz zamieszkuja tam kosmetyki malenswta, ciuszki w szafie w pokoju
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dobrze zrobilas

przedstawiam lozeczko z przeijakiem
i body
ale bodziaki to polowa tego efektu kolorystycznego nie ma
a sa naprawde soczyyyysteee
jakie slicczneeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee
ja tez chce juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zz!!

Katarzynkooo gratulujeeee

no i wracam do pracy, nei wiem jak dzisiaj wytrwam...bleeeeeeeee

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:50   #605
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ale też dużo powiedzieli w tym tvn
no właśnie

Cóż, nie stresuję się na razie i tak biorę pod uwagę cc ale to się jeszcze okaże.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:55   #606
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U mnie też pewnie skończy się na CC. Ale fajnie mieć taką alternatywę. Mój gin mi ostatnio powiedział, żeby na razie skupić się na tym, żeby Piotruś rósł, a na temat porodu to będziemy się zastanawiać za 10 tygodni.

Przez ten katar, to ja prawie w ogólę nie chodzę na siku
Ja, pracoholik, zrobiłam sobie wolny weekend. Jestem pod wrażeniem. Chyba w końcu zmądrzałam na starość
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:04   #607
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dźwigałaś te kule?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .
nom...
ale te co najmniej ważą..
one nie są aż takie ciężkie ..

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam
beta 31,7..... odpowiada to jakoś 3-4tyg.

Evesko pięknie się prezentujesz
Renesme

gratuluję klask i:kla ski:k laski:
Stary 2011-02-11, 10:05   #608
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobryyyy!

U mnie też mokro i zimno, nie ruszam się z domu tym bardziej, że pewnie kurier z fotelikiem przyjedzie

A Wy uwierzycie, że dostałam dziś o 6:40! sms'a od kuriera z DHL, że ma dla mnie paczkę i prosi o kontakt! (sam nie zadzwonił)
Tak mnie to wkurza, bo ja mam płacić za rozmowę z nim aby się na godzinę odbioru umówić, po prostu szok. Już drugi raz jest taka sytuacja, raz do mnie też jechał DHL z paczką i zadzwonił kurier i mówi "Jestem tu i tu jak mam do pani dojechać"... No to ja mu mówię, że nie wiem i że wchodzę na zumi to go pokieruję no i zaczynam gadać a ten się rozłączył! i napisał sms'a "proszę o kontakt, skończyła mi się karta na telefonie" - jaaaaaaasne! Zadzwoniłam i musiałam go kilka minut instruować, później jak już był pod domem jakimś "cudem" miał jak zadzwonić i poprosić o otworzenie bramy (choć wystarczyło zadzwonić domofonem). Cwaniaki więc temu dzisiaj tylko sms'a napisałam, że proszę o dostawę dziś o dowolnej godzinie

O jaaa, myślałam, że dzieci zawsze ulewają

Myślę, że tak Ja wczoraj wieczorem właśnie czułam coś takiego i pierwszy raz wyczułam właśnie rytmiczność, może z minutkę to trwało. W ogóle mała znów mnie jakoś nisko kopie i się mocno kręci tuż nad bronchildą i brzuch też mam jakoś tak nisko. Wczoraj to już myślałam, że mi dołem wyjdzie

Ja też!

No to elegancko! Gratuluję

O jaaaacieeeee już masz łóżeczko Ale to bosko wygląda Ja też chcęęę!

Dziewczynki, poważnie zastanawiam się nad zakupem ochraniacza, czy to jest zawsze potrzebne? A jeśli tak, to czy od pierwszych dni życia dziecka czy można kupić później, ew. wtedy gdy będzie taka potrzeba bo dzidzia będzie ewidentnie pląsająca ?

No bo tak się zastanawiam, na początku będziemy mieć łóżeczko przy naszym łóżku i przez ten ochraniacz nie będę widziała małej, zawsze trzeba się będzie trochę podnieść

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej kochane ja tylko na chwilke z pracy.
U nas zima masakra kolejny dizen zamieci snieznej, tylko dzisiaj doszedl mroz i zyc sie nie da, ledwie do pracy dotarlam. brne przez snieg, czuje sie jak na scianie wspinaczkowej, taki trening
ale z dobrych wiadomosci w PL juz dostarczony i wozek i adapter do fotelika i sam fotelik, wiec za 2 tygodnie bedzie do nas jechal!!! juz sie nei moge doczekac!
a poza tym humor mam ciagle zwieszony, ale zwalam na pogode

mnie sie tez wydaje czasem ze moje ma czkawke, bo takie regularne ale nie bardzo mocne podskakiwania, moze to wlasnie to??

a jak wyglada tai ochraniacz? masz jakies zdjecie? bo ja nie mam pojecia....

plus 6 tylkooo?!?!?!
ja mam plus 10.......
no ja tez lubie gosci ale teraz to porazka....czuje sie wybitnie niegoscinna...
my lozko tez w sypialni najpierw, maly pokoj mamy daleko od sypialni, nie wyobrazam sobie takiego malenstwa tam trzymac i tez mamy komode , ktora oproznilam i juz zamieszkuja tam kosmetyki malenswta, ciuszki w szafie w pokoju

jakie slicczneeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee
ja tez chce juzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zz!!

Katarzynkooo gratulujeeee

no i wracam do pracy, nei wiem jak dzisiaj wytrwam...bleeeeeeeee

jeeeju dziekuje slonca

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

KOCHANE OD ! STYCZNIA 2011 ZEWNĄTRZ OPONOWE JEST NA KAS CHORYCH NIKT NIE PRAWA OD WAS BRAĆ ZA TO KASY!...inna jest sytuacja jak mam ja ze w obydwóch szpitalach w okolicy spotkanie na oddziale anestezjologa jest cudem :/

ddaaiissyy przesunął Ci sie termin myślałam że będziemy tak samo
no wlasnie...
z tym anastezjologiem jest problem
ciezko go u mnie w szpitalu zastac, wiec nie mam co liczyc na ZZO
zreszta ZZO dawaja u mnie TYLKO i wylacznie przy cesarce

dziewczyny u mnie zimnoo, pada deszcz i ponuro bleeeee

szybko popracuje i bede juz z wami
Stary 2011-02-11, 10:07   #609
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Przez ten katar, to ja prawie w ogólę nie chodzę na siku
Ja, pracoholik, zrobiłam sobie wolny weekend. Jestem pod wrażeniem. Chyba w końcu zmądrzałam na starość
sugerujesz ze nosem Ci wszystko wycieka ???

a czemu masz mieć cc ( bo nie pamiętam )

Stary 2011-02-11, 10:09   #610
migotka03
Zadomowienie

Witajcie Dziewczyny!
Wczoraj jakoś nie miałam humoru na pisanie, wybaczcie.

Ja ostatnio dowiedziałam się że w moim szpitalu wogle nie ma znieczulenia, choćbym nie wiem ile zapłaciła. Nie ma i juz. Bo wcześniej było płatne. Ale ja mam nadzieje ze obejdzie się bez tego.

Katarzynka gratuluje jeszcze raz

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:11   #611
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ooo dziękuje Ci Monia zacmienie umysłu, nie umiałam tego znaleźć

Cytat:
nie łam się dorka
poród boli, ale przez to, że dostajemy w zamian najpiękniejszy prezent na świecie jesteśmy w stanie przez to przejść bez znieczulenia
ja po porodzie dostałam takiego powera że mogłabym góry przenieść,
już z 30 min po biegałam i częstowałam ciasteczkami położne ....
mimo że nie spałam całą noc przed porodem to zmęczenia tak naprawdę przyszło dopiero wieczorem
aż mi łzy naciekły do oczu jak sobie to przypomnę
to Ty miałaś jakieś nadludzkie siły andziotku Fajnie to napisałas... ze poród boli ale co w zamian..
A w związku z tym, że wiesz jak boli poród, nie boisz sie po raz 2 tego samego przechodzic?
Zresztą czym jest "chwila" bólu w porównaniu do szczęscia, jakie mmay potem całe życie.....
Nie mogę się na tą laleczkę napatrzeć, którą wczoraj pokazywałyście mamusi styczniowej. Aż mój TŻ pisnał, jaka sliczna stwierdził, ze na pewno go do córeczki nie dopuszczę bo bedą ja cały czas tuliła no i ma racje

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Moria ochraniacze można zawinąć za część zagłówkową ochraniacza i wtedy będziecie mogły zaglądać do dziecka bez podnoszenia się

A co do tych opłat...to wiem że no w szpitalu za poród rodzinny też się nie płaci, tylko co z tego jak rachunki wystawiają np tak "darowizna na nowe firanki do sali" taka podkładka dla szpitali, bo przecież po pierwsze darowizna a po drugie na firanki a nie za poród rodzinny
no to w moim szpitalu poród rodzinny 100zł kosztuje....
jednak "co kraj to obyczaj"

hej Vaneska :) witamy w gronie dzisiejszych "jubiletek"
anulka, dasz radę !! wspieram Cię na odległość

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:11   #612
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
sugerujesz ze nosem Ci wszystko wycieka ???

a czemu masz mieć cc ( bo nie pamiętam )
Mam takie wrażenie, że właśnie nosem
Znalazłam w domu krople Acatar Fast, które można stosować w czasie ciąży, ale niewiele pomagają. Po prostu musi się chyba wylać

CC z kilku powodów: po pierwsze bo ja "stara pierwiastka" jestem, a tam gdzie rodzić będę wszystkie mają obowiązkowo CC, no chyba, że się uprą, a po drugie mam mięśniaka ( niemałego i dosyć niefortunnie umiejscowionego ). Więc wszystko na CC wskazuje, ale życie lubi czasami zaskakwiać, więc pożyjemy i zobaczymy

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-02-11 o 10:13
Stary 2011-02-11, 10:12   #613
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
plus 6 tylkooo?!?!?!
ja mam plus 10.......
ja mam tyle samo
ale na szczęście nie widać po mnie, że tyle przytyłam ..
Stary 2011-02-11, 10:17   #614
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Witam moje kochane
stęskniłam się za Wami! ale jakos sie nie moglam wbic w watek. ciągle porządki w domu robie... nie wiem czemu mi tak dlugo na tym schoidzi mam tylko dwa pokoje duze i duza kuchnie a sprzatAM tyle jakbym conajmniej w palacu mieszkała

dzisiaj rano myslalam ze rodzę! autentycznie taka panika! jeju mialam skurcze, ale jak sie okazało dzięki bogu byly to skurcze jelit hihi
mam po tym żelazie okropne zapaRCIA

Cytat:
Dzień Dobryyyy!

MOria na początku jak się dzidzia nie kręci to nie jest konieczne, ale wiem ze potem sie bardzo przydaje
ja dorwalam w ciucholandzie za całe 2 zł ochraniacz jest dosc niski, ale na poczatek moze byc a potem poszukam czegos wyzszeg

ewesko pięknie wyglądasz własnie sie wczoraj zastanawialam jaki masz juz brzuszek cudnie i kwitnąco

zamierzam sobie dzisiaj troche pognic w łóżeczku szkoda ze nie ma mi kto skoczyc po pączka do kawy
Stary 2011-02-11, 10:17   #615
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Hej, my dzis zaczynamy 30tydzien!
Przeziebienia cd. gardlo ustapilo, zostal nieszczesny katar, na wieczor doszedl suchy kaszel.
Spina mi brzuch, boje sie by nie wyolal skurczy, dzwonilam do kolezanki pracuje w aptece, bedzie schodzila ze zmiany to przywezie mi na to stodal i oscillooccinum, brala,ktoras z was to lub to?
Stary 2011-02-11, 10:19   #616
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Mam takie wrażenie, że właśnie nosem
Znalazłam w domu krople Acatar Fast, które można stosować w czasie ciąży, ale niewiele pomagają. Po prostu musi się chyba wylać

CC z kilku powodów: po pierwsze bo ja "stara pierwiastka" jestem, a tam gdzie rodzić będę wszystkie mają obowiązkowo CC, no chyba, że się uprą, a po drugie mam mięśniaka ( niemałego i dosyć niefortunnie umiejscowionego ). Więc wszystko na CC wskazuje, ale życie lubi czasami zaskakwiać, więc pożyjemy i zobaczymy
Alunia nie chcę Ci absolutnie ubliżyć, ale ja uważam się, za b. starą pierwiastkę (1977r) i też mam mięśniaka ....... myślisz, ze to przesłanki do cc?
We wtorek idę do nowego lekarza, u którego chcę robić to podpytam jakie jest jego podejście i opinia o mięśniakach, wieku i cc... Wiem, od innego lekarza, że podczas cc, nie wyłuszcza się mieśniaków, chyba, że są one na linii cięcia.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Przeziebienia cd. gardlo ustapilo, zostal nieszczesny katar, na wieczor doszedl suchy kaszel.
Spina mi brzuch, boje sie by nie wyolal skurczy, dzwonilam do kolezanki pracuje w aptece, bedzie schodzila ze zmiany to przywezie mi na to stodal i oscillooccinum, brala,ktoras z was to lub to?
brałam i jedno i drugie Jedno syropek a drugie do ssania, Oba bardzo smacznego w smaku

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:20   #617
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

kurcze dziewczyny mam dylemat wszystko już jest przygotowane na przyjście mojego skarba brat zaoferował swoją pomoc w malowaniu pokoju kasa na wszystko jest. problem polega na tym że nie wiem na jaki kolor ścian się zdecydować
moje łóżko (identyczne jak na zdjęciu)
do tego mam białe meble 2 szafy i komodę z przewijakiem i łóżeczko dla Kacperka.
myślałąm nad dwoma odcieniami niebieskiego ale wydaje mi się takie chłodne
bardzo mi się podoba fiolet ale z czym go połączyć i czy pasuje do pokoju facecika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kanapka.jpg (17,5 KB, 20 załadowań)

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-11 o 10:21
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:22   #618
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

aha, przynajmniej wiesz na czym stoisz

co do strachu przed porodem,
to bólu nie boję się wcale,
choć pierwszy raz bolało jak chol....
ale wiem że dam radę,
bo wiem co jest w zamian

boję się jednak bardzo o zdrowie Gabrysi,
o to czy wszystko pójdzie dobrze ...
o to się strasznie boję !!!
chyba nawet bardziej niż przy Zosi
nie wiem dlaczego ???

Stary 2011-02-11, 10:22   #619
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

dzisiaj rano myslalam ze rodzę! autentycznie taka panika! jeju mialam skurcze, ale jak sie okazało dzięki bogu byly to skurcze jelit hihi
mam po tym żelazie okropne zapaRCIA
grazin, wiem co czujesz
ja zaczynam dzien i koncze od jogurtu naturalnego albo od kiwi,
no i dodatkowo biore dicoman(blonnik i takie tam z zalecenia gina, wlasnie przy zelazie) sprobuj moze ci pomoze, bo sie wykonczyc idzie

Kwiatecek ja bralam stodal. dziewczyny chyba na przeziebienia polecaly jakis syrop dla ciezarnych prenalen czy cos, na ogolne przeziebienia. slyszalam ze dobry i na forum tez chwalony
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:24   #620
bzyczka1
Zakorzenienie

Daisy no właśnie i ta opłata jest nielegalna. Bo nie sądzę żeby 100zł kosztowały jednorazowe buty i ubranie dla męża. Tak jak pisała Eweska. Szpital nie ma prawa pobierać dodatkowych opłat za osobę towarzyszącą, za to że ona jest z nami, może tylko za ubranie na zmianę, a ono nie kosztuje chyba nawet 50zł.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:26   #621
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
te dwa leki to leki homeopatyczne ....
ja nie wierze w homeopatię więc nie będę się wypowiadać na ten temat

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

a ja się martwie -- co u taverney ???

Stary 2011-02-11, 10:26   #622
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
aha, przynajmniej wiesz na czym stoisz

co do strachu przed porodem,
to bólu nie boję się wcale,
choć pierwszy raz bolało jak chol....
ale wiem że dam radę,
bo wiem co jest w zamian

boję się jednak bardzo o zdrowie Gabrysi,
o to czy wszystko pójdzie dobrze ...
o to się strasznie boję !!!
chyba nawet bardziej niż przy Zosi
nie wiem dlaczego ???
andziot to chyba normalne, bo sie ma wieksza swiadomosc za drugim razem, mam identycznie ze sie bardziej boje o malego teraz, drze duuuzo bardziej niz pierwszym synkiem. tez wlasnie przeszla mi fobia na strach przed porodem jako bolem czy bolem po (cc) za to nie ustannie od jakiegos czasu mysle czy urodzi sie zdrowy, czy nie bedzie komplikacji itd
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:27   #623
Aliczka88
Zadomowienie

Dżizas dziewczyny jak to brzmi: zaczynamy 29, 30 tydzień toż to lada moment rodzić bedziemy Jedna po drugiej
Czytam właśnie o porodach w moim szpitalu i sie doczekać nie moge! Już chce mieć te skurcze i przeć ze wszystkich sił i w końcu mieć tego malucha w ramionach Ah...

Kasiu ja również gratuluje Ci pozytywnego wyniku bety i życzę wszystkiego co najlepsze!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:27   #624
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
grazin, wiem co czujesz
ja zaczynam dzien i koncze od jogurtu naturalnego albo od kiwi,
no i dodatkowo biore dicoman(blonnik i takie tam z zalecenia gina, wlasnie przy zelazie) sprobuj moze ci pomoze, bo sie wykonczyc idzie

Kwiatecek ja bralam stodal. dziewczyny chyba na przeziebienia polecaly jakis syrop dla ciezarnych prenalen czy cos, na ogolne przeziebienia. slyszalam ze dobry i na forum tez chwalony
tak tak prenalen jest bardzo dobry

Aguś jem bardzo duzo jabłek ostatnimi czasy i pije duzo wody, jednak to nie dziala, co jakis czas musze sobei czopka glicerynowego zaaplikowac
spróbuje kiwi jogurtów jem dużo ale nie naturalnych chyba bede musiala spróbowac jednak sie do nich przekonac
dicoman mam brac mowisz to juz o nim poczytam dziękuję w imieniu swoich jelit
Stary 2011-02-11, 10:28   #625
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Alunia nie chcę Ci absolutnie ubliżyć, ale ja uważam się, za b. starą pierwiastkę (1977r) i też mam mięśniaka ....... myślisz, ze to przesłanki do cc?
We wtorek idę do nowego lekarza, u którego chcę robić to podpytam jakie jest jego podejście i opinia o mięśniakach, wieku i cc... Wiem, od innego lekarza, że podczas cc, nie wyłuszcza się mieśniaków, chyba, że są one na linii cięcia.
Dwie moje znajome miały podczas CC wyłuszczonego mięśniaka, mojego się jednak ( ponoć ) nie da. Ostatnio mój gin go dokładnie pooglądał, pomierzył i tak orzekł.
Ja na razie nie nastawiam się na CC, ale biorę taką opcję pod uwagę.
Czas pokaże swoje
Stary 2011-02-11, 10:32   #626
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja znowu wpadam na moment, zaraz muszę uciekać z synkiem na trening, ale najpierw cyknął mi kilka fotek brzuchola więc pokazuję
28 tydzień Na brzuchu widać ślady ale to od gumki
jak zwykle wymiatasz

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Kasiu, przykro mi, że takie myśli Cię naszyły po przeczytaniu tej historii. Nie miałam tego na celu, po prostu na gorąco musiałam się Wam wygadać.

W życiu nie można być niczego pewnym. Trzeba być na wszystko przygotowanym, tak, żeby móc sobie ewentualnie poradzić samemu.

Cieszę się tylko, że koleżanka nie próbuje walczyć, tylko zaczęła leczyć się z tej miłości. Nie ma nic gorszego, niż narzucanie się facetowi, albo zatrzymywanie na siłę.

Gdyby kiedyś mój TŻ chciał odejść, to nie trzymałabym Go. Na szczęście nigdy nie przyszło Mu to do głowy, jakoś się trzymamy przez ponad dekadę i nikomu nie udało się tego zniszczyć

Kasiu, głowa do góry! Nie ma co mieć czarnych myśli
no dokladnie ja nigdy sie facetom nie narzucalam, my tez razem sporo bo ponad 4lata. Uklada sie roznie, duzo musze tlumaczyc, udowadniac, bo sie sam nie domysli jak bedzie chcial odejsc-nie bede go zatrzymywac na szczescie to on zawsze mysli ze gdyby doszlo do rozstania to z mojej winy heheh

Rene bardzo ci wspolczuje, po przeczytaniu twojego postu zadzwonilam zaraz do Tż, wystraszyl sie-zreszta ja tez. Ogolnie sama jestem na zwolnieniu juz od pazdziernika, ale np.wczoraj bylismy na zakupach i ledwo chodzilam, bolaly mnie nogi a mała uciskala na pecherz- ogolnie czuje sie kiepsko jak cos dluzej robie.
Mam nadzieje ze twoje malenstwo sie cofnie lub przynajmniej szyjka nie bedzie sie juz skracala, a teraz odpoczywaj i badz dobrej mysli. Placzem nic nie zdzialasz

katarzynko00 ojej jak super ze ci sie udalo jak sie czujesz??

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

jeszcze mialam sie zapytac was o ta ksiazeczke ubezpieczeniowa- bodajze juz o tym kiedys pisalysmy. Otoz ja jej nie mam podobno nie jest potrzebna anulinka2009 czy ty przypadkiem nie pisalas ze wystarczy RMUA z ostatnich dwoch miesiecy???
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:35   #627
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Daisy no właśnie i ta opłata jest nielegalna. Bo nie sądzę żeby 100zł kosztowały jednorazowe buty i ubranie dla męża. Tak jak pisała Eweska. Szpital nie ma prawa pobierać dodatkowych opłat za osobę towarzyszącą, za to że ona jest z nami, może tylko za ubranie na zmianę, a ono nie kosztuje chyba nawet 50zł.
a jak juz wręczą taką opłątye za "nowe firanki na sali" to można sie sprzeciwic i tego nie placic??
siasiek gdzie jestes??? jak to jest w tym szpitalu naszym bo rozmawialam z kolezanka ktora w nim rodzila 3 lata temu i za udzial meza w porodzie tez musiala zaplacic darowizne na rzecz szpitala. a wiem ze mowilas ze placi sie tylko za ubranie ochronne.
co za złodzieje.
i znam to co do znieczulenia...
nie mamy anestezjologa i ch... męcz się babo.
ja nie wiem czy bede chciala znieczulenie ale jakos lepiej bym sie psychicznie czuła ze świadomością że mogę z niego skorzystać jak nie bede dawac rady...
Cytat:
te dwa leki to leki homeopatyczne ....
ja nie wierze w homeopatię więc nie będę się wypowiadać na ten temat

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

a ja się martwie -- co u taverney ???
też nie wierzę w homeopatię... lekarka u ktorej kiedys bylam, powiedziala ze to najdroższy cukier na świecie
i coś w tym jest, przeciez to w ogole nie działa!!
szczerze powiem, że mi bardziej herbata z malinami pomogla niż leki homeopatyczne

aha jeszcze jedno pytanie
czy na prawde trzeba prać ciuszki dziecięce 2 razy przed ich uzyciem??? ja planuje w kwietniu wyp0rać wszystko ale myslalam o jednym razie.

ja to chyba jestem jakas wyrodna matka, bo nie bede miala sterylizatora, nie będę prać w proszkać typu lovella po dwa razy i nie sądzę zebym prasowała wszystkie ubranka za kazdym razem...
jakoś jestem przekonana ze im dziecko ma bardziej sterylne warunki jest podatne na wszelkiego rodzaju choroby...
nie mowie zeby dziecko bylo ubabrane i umorusane i jadło brudne owoce, ale takie przeraźliwe dbanie o higienę to chyba własnie powoduje alergię a nie ją powstrzymuje...
jakoś dzieci chowane na wsi maja mneij alergii niz te w miastach "wysterylizowane".
dobra czekam aż mnei zlinczujecie a może jest jeszcze ktoś kto podziela moje zdanie???
Stary 2011-02-11, 10:35   #628
MoniaK
Zakorzenienie

Grazin, spróbuj jeść suszone śliwki, kasze, chleb pełnoziarnisty, kefir i może pomoże

Kurczę, ja też się bardzo boję czy wszystko pójdzie dobrze dobrze przy porodzie i czy dziecko urodzi się zdrowe
Stary 2011-02-11, 10:38   #629
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jeszcze mialam sie zapytac was o ta ksiazeczke ubezpieczeniowa- bodajze juz o tym kiedys pisalysmy. Otoz ja jej nie mam podobno nie jest potrzebna anulinka2009 czy ty przypadkiem nie pisalas ze wystarczy RMUA z ostatnich dwoch miesiecy???
U nas do szpitala potrzeba ZUA ( zgłoszenie do ZUS-u ) oraz ostatnie RMUA.
Stary 2011-02-11, 10:38   #630
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
aha jeszcze jedno pytanie
czy na prawde trzeba prać ciuszki dziecięce 2 razy przed ich uzyciem??? ja planuje w kwietniu wyp0rać wszystko ale myslalam o jednym razie.

ja to chyba jestem jakas wyrodna matka, bo nie bede miala sterylizatora, nie będę prać w proszkać typu lovella po dwa razy i nie sądzę zebym prasowała wszystkie ubranka za kazdym razem...
jakoś jestem przekonana ze im dziecko ma bardziej sterylne warunki jest podatne na wszelkiego rodzaju choroby...
nie mowie zeby dziecko bylo ubabrane i umorusane i jadło brudne owoce, ale takie przeraźliwe dbanie o higienę to chyba własnie powoduje alergię a nie ją powstrzymuje...
jakoś dzieci chowane na wsi maja mneij alergii niz te w miastach "wysterylizowane".
dobra czekam aż mnei zlinczujecie a może jest jeszcze ktoś kto podziela moje zdanie???
to ja też jestem wyrodna matka bo mam podobne podejście

O tej homeopatii to ostatnio w wiadomościach mówili, że była jakaś akcja przeciwko i też nie wierzę w jej cudowne działanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości