|
|
#2761 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
swatche rozświetlaczy cd
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
rousse, dziękujemy za swatche. Mogłabyś jeszcze coś napisać o tych rozświetlaczach? Bo na zdjęciach zainteresował mnie właśnie Body Shop, Vipera i Inglot
.
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2011-02-07 o 13:35 |
|
|
|
#2763 |
|
BAN stały
|
Inglot jest bardzo błyszczący (ten płynny) na twarz samego go nei stosuję bo za bardzo się świeci , można go natomiast mieszać z podkładem, lub stosować na ciało latem, lub mieszając z balsamem
mam jeszcze AMC bialy rozświetlacz w pudrze i on trochę mniej się błyszczy, miejscowo można na twarz. ![]() ELF shimmering facial whip jest bardzo podobny do AMC płynnego, tylko glow ma może odrobinkę mniej "tłusty" i ma mniej chemii w sobie ![]() Viperę to jako róż na policzki przyjemna w użyciu, jak na tę cenę TBS mam niedługo, ale jest dość fajny i można go stosować na twarz.Rozświetlacz z illa ma pędzelek jak błyszczyk, nadaje się wiec do precyzyjnego punktowego rozświetlania,szybko zasycha, nie jest tłusty, można też na usta, powieki np. Nie da sie go zmieszac z podkładem bo jest z pędzelkiem ![]() Żeby nie offtopowac, opowiem o metodzie stosowania podkładu Illamasqua w formule RF, żeby się łatwo rozprowadzał, i nei zasychał za szybko, otóż mieszam go 1:2 z kremem (L'oreal jakiś za 20 PLN ) efekt fotoshopowy Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-02-07 o 13:56 Powód: dopiska |
|
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam suchą cerę, jestem dość blada, ale bez przesady.
Nie ważne jaki podkład kupię, to po nałożeniu go jestem cała pomarańczowa na twarzy. Chciałabym mieć po nałożeniu podkładu idealnie gładką, bladą cerę. Problem w tym, że kupuję różne podkłady i to w najjaśniejszych odcieniach, ale żaden nie okazuje się dobry. Ostatnio zainwestowałam w podkład Maybelline Super Stay 24h odcień 020 CAMEO czyli najjaśniejszy jaki był i wydawał się naprawdę blady, nakładam go na twarz i klapa, jestem zupełnie pomarańczowa. Próbowałam też podkładów REVLON i wielu innych i wszystkie okazują się pomarańczowe.
|
#2765 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Co do maybelline to ujmę to tak - w polskich drogeriach kolory tych podkładów nie są jasne. Moja siostra używa cameo i on jest ohydnie pomarańczowy z jakimś dodatkowym różowym podtonem - producent chyba chciał wyprodukować odcień brzoskwiniowy Tak, czy siak nie nadaje się to dla osób z jasną skórą.Najlepiej będzie jak pójdziesz do drogerii i zaopatrzysz się w zestaw próbek. Proponuję revlona: buff i ivory - niezłe rozwiązanie na sam początek by się jakoś połapać w tonacjach... Bourjois HM 51 - neutralny jasny beż - jak tonacja podpasuje można grzebać już w kolorach - czy jaśniejszy czy ciemniejszy. Inglot AMC -100LW (neutralny) i AMC200LW (żółty), też nieźle nadadzą się do określenia tonacji. No i oczywiście MAC
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoras z was widziala na zywo kolor nr 51 burzujowego Detoxa? Jest dostepny na allegro, a na ponizszym zdjeciu wyglada calkiem jasno. Tylko szkoda, ze juz nie tak zolto, jak np. 53
![]() http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1229&bih=518 Edytowane przez rocki Czas edycji: 2011-08-08 o 14:04 |
|
|
|
#2769 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=rocki;24945070]Czy ktoras z was widziala na zywo kolor nr 51 burzujowego Detoxa? Jest dostepny na allegro, a na ponizszym zdjeciu wyglada calkiem jasno. Tylko szkoda, ze juz nie tak zolto, jak np. 53
![]() ja mam detoxa 51 i jest troszke jasniejszy od HM 51
|
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
Masia, dzieki, to juz ostatnie pytanie
A czy moglabys go porownac zoltoscia do HM 51 i Detoxa 52?
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj oglądać podkłady w Inglocie i dla mnie nadaje się chyba LW200, zastanawiam się jeszcze czy jakiś o ton ciemniejszy nie byłby lepszy. Bardzo ładny kolor, jasny pozbawiony tonów różowych, ale jego konsystencja mnie nie zachwyciła niestety.
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lw 200 jest super żółty, przynajmniej w ich oświetleniu- ale jako jasny podkład chyba za ciemny jednak.
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
chaigata, dla mnie kolor chyba będzie dobry, może nie jest biały ale takiego kolory w innych podkładach nie widziałam. Ja mam problemy z suchymi skórkami, więc obawiam się że mi wszystko podkreśli.
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam filtrów do twarzy, ale mimo to przez stosowanie retinoidów skórki się zdarzają. Jak znacie jakieś inne podkłady w kolorze LW200 z Inglota, to dajcie koniecznie znać.
Dzisiaj oglądałam podkłady Isadory i nie wiem, czy nie wycofali z Douglasach tych najajśniejszych kolorów . Oglądałam też podkład z Pupy i był jasny kolorek Ivory, ale w sztucznym świetle trudno ocenić, czy jaśniejszy od Inglota.
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2011-02-09 o 19:29 |
|
|
|
#2779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wrzucam zdj (robione przy świetle dziennym) ![]() wiem, że te 'plamy' wyszły bardzo pomarańczowo/żółto ale po roztarciu są duużo jaśniejsze. |
|
|
|
|
#2780 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
dziewczyny a jak z podkładami clinique ? Jak z ich odcieniami, slysze pozytywne opinie, ale nie wiem jak z kolorem.
Nadal nie znalazlam podkladu, lece na mineralach, ale przyjdzie 5 rano, wstawac do szkoly to jak ja sie wymaluje mineralami po ciemku, jak cala moja twarz w zylkach, przebarwieniach? porazka...
|
#2781 |
|
Are you talking to me?!
|
Clinique ma niestety ciemne odcienie podkładów. Ogromna szkoda, bo dla mojej cery podkłady tej marki bardzo odpowiadają... W Polsce kolorówka jest dość ograniczona (zwykle kolory zaczynające się od "naturalny") ale nawet odcienie alabaster czy porcelain nie mają nic wspólnego z jaśniutkim, mlecznym kolorem. Dla mnie to taka dwudziestka MAC-a (NC20, NW20). I nie ma jaśniejszych - nawet w USA. Podobno któryś z nich miał odcień 'breeze', który jest jasny ale jakoś ciężko na niego natrafić. Clinique jakoś bardzo kuleje z tymi odcieniami podkładów. I szkoda, bo według mnie podkłady mają potencjał. Trzeba tylko dobrać ten właściwy (bo nic mnie nie wkurza jak głupie jęczenie, że np. podkład z kwasami wysusza skórę <w końcu kwasy lekko wysuszają i złuszczają skórę>)...
|
#2782 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
A najgorsze jest to, ze powoli zaczynam zastanawiac sie nad jakims kremem brazujacym, bo inaczej nie znajde nic odpowiedniego
Fragrantica Lubimy Czytać "Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk." Edytowane przez DagmaraRose2000 Czas edycji: 2011-02-10 o 20:31 Powód: bardzo bardzo niewyobrazalny błąd ort. :D |
|
|
|
#2783 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Jeśli nie jesteś jakoś ekstremalnie jasna, to myślę że możesz jeszcze poszperać wśród np. Nouba, Pupa (najjaśniejsze odcienie - porcelain i ivory), E.L.F. , Estee Lauder Double Wear (kolor Sheel), L'Oreal True Match (ale tylko wersja amerykańska), Neutrogena Healthy Skin (classic ivory), NYX Liquid Foundation (pale i ivory), Calvin Klein Infinite Matte (porcelain), Coastal Scents Undercover HD (st-01 i st-02), Maybelline SuperStay 24HR (porcelain ivory), Nivea Beaute Natural Matt (ivory)...
|
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
DagmaraRose2000 a czego już używałaś? czy pisałaś wcześniej to spojrzę, powinnam to zrobić zanim spytam zresztą
sporo używałam to może pomogę, chociaż quench ma większa wiedzę
|
|
|
|
#2785 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
superstay ? O matko, ale jestem zacofana, myslalam, ze nie mamy jeszcze tego na półkach w PL. Patrze tak na tym kwc i patrze i kompletnie nie poznaje. A w rossmanach bywalam swego czasu bardzo czesto.
Uzywalam max factora 100 lasting finish? chodzi mi o ten kryjacy, konsystencja - MIODZIK - szkoda, ze nikt mi nie powiedzial jak potwornie odcina mi sie twarz od szyi, jak swinka pigi badz gorzej; revlon colorstay - super, konsystencja kiepsko, ja malolata zbytnio nie wiedzialam jak idealnie rozprowadzic, zeby nie porobil smug, ROZOWY! ja wpadam w zolte tony od szi w dol, na twarzy w sumie tez, ale to taki brudny zolty kolor, nie jakis mleko + cytrynka, bardziej mleko + piasek z piaskownicy ![]() potem mialam rimmel lasting finish (czy cos ) tego 16h, I ON TEŻ był za różowy, ale fajnie krył, szyje sie upaćkało pudrem brazujacym czy owinelo szalikiem i był luz, choc to i tak nie byl szczyt marzen.Nastepnie mialam manhattan costam cover (wybaczcie dziewczyny, ale czasem pamiec mam jak stary dziadek) generalnie czarne opakowanie, bardzo wporzadku, zachwycona w drogerii bylam, bo najjasniejszy kolor byl fajnie zolty, moze bylam wtedy opalona, ze go wzielam? Potem zbladlam i mialam zolta twarz i biala szyje. Myslalam nad EL Double wear, ale obecnie moje fundusze mi na niego nie pozwalaja, a wiedzialam! Mialam robote - trza bylo kupic! Najlepiej zapas. Od podkladu nie wymagam jakiejs super szpachli; pokrycia bo odkad podleczylam twarz kwasami, plamki wyplowialy, niektore zniknely, choc wiadomo rewelacji jeszcze nie ma, ale - szukam czegos na miare krycia z manhattanu, tresciwy podklad, nie zapychal, nie robil maski, ale ukrywal elegancko to co powinien <-- wlasnie opisalam cud podklad , no i nie zalezy mi na tym czy bede sie swiecic, mam suchawa skore ostatnio, wiec wszelkie maty ja tylko dobiją. A! I jeszcze jedno, bardzo mnie intryguje tru match, ale wyczytalam ze ulatnia sie z twarzy arcyszybko! A zalezy mi, zeby zostac w ładzie do pozna, w szkole bardzo nie lubie poprawiac makijazu.
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ktoś miał do czynienia z podkładami firmy Delia? tu wygląda jaśniutko: http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../10/1438631022 (to jest akurat jakiś matujący, tester)
|
|
#2787 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
fiasco delia jest ciemna, ponoc bardzo fajna, ale ciemna
![]() moja bratowa uzywa, ale ma ciemna skore
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczelam sie mazac po reku roznymi podkladami, wiec stwierdzilam ze zrobie wam od razu w prezencie swatcha
![]() Niestety jakosc fatalna, bo z komorki i w dodatku jest paskudne szare niebo bez slonca... Moja reka jest w rzeczywistosci zolta (nie rozowa, zeby nie bylo watpliwosci ), a wszystkie podklady wygladajace zolto sa w rzeczywistosci pomaranczowe. Elemonga moge uzywac zamiast rozu w kremie, utlenil sie do calkiem przyjemnego sredniego rozu Nie wiem dlaczego Inglot wyszedl na ciemniejszy od W1, w rzeczywistosci jest troche jasniejszy (i mniej bezczelnie pomaranczowy). Clarins 103 wcale nei jest zolty, tylko bezowy, a po utlenieniu - ma kolor dokladnie jak Lioele z 2 zdjecia ![]() BB kremy definitywnie sie dla nas nie nadaja, najlepszy jest Lioele Edytowane przez rocki Czas edycji: 2011-02-11 o 15:03 |
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Już dopisuję- O to było Skin79 Oriental Gold chyba
![]() Ja nie mam nic jaśniejszego, nie wiem czy nie kupić Illamasqua w końcu ![]() A ja też jestem żółta, a na zdjęciach różowa
Edytowane przez Chaigata Czas edycji: 2011-02-11 o 15:30 |
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zeczelam kombinowac, ze skoro jest jeden niesamowicie jasny korektor Maybelline pod oczy, to moze mozna by uzywac jako podkladu? Da sie tak, jak myslicie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

.
przyjemna w użyciu, jak na tę cenę
Tak, czy siak nie nadaje się to dla osób z jasną skórą.

. Oglądałam też podkład z Pupy i był jasny kolorek Ivory, ale w sztucznym świetle trudno ocenić, czy jaśniejszy od Inglota.

) tego 16h, I ON TEŻ był za różowy, ale fajnie krył, szyje sie upaćkało pudrem brazujacym czy owinelo szalikiem i był luz, choc to i tak nie byl szczyt marzen.