Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 15:15   #361
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no niekoniecznie ja z 85 i obym nie była najstarsza w tak zacnym gronie bo będę się czuć jak stara panna na wydaniu
kochana najstarsza, to chyba ja jestem (84) i najdłuższy staż z tż mamy (9 lat minęło). No ale co poradzić, jak tż nie chciały się kolanka zgiąć

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:20   #362
baskaeta
Zadomowienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
no niekoniecznie ja z 85 i obym nie była najstarsza w tak zacnym gronie bo będę się czuć jak stara panna na wydaniu
kindziulindzia no to jesteśmy we dwie też 85
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:33   #363
melod_y
Zakorzenienie

Obym ja nie była najmłodszą
'89

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:38   #364
(kicia)
Zakorzenienie

ja jestem 90 czyżby najmłodsza w tym zacnym gronie

u mnie też się zbiera na wózek ew na mieszkanie jak np para ma już dziecko

ale ja tam mogę być najmłodszą
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:38   #365
Karolina_83
Raczkowanie

Oj najstarsza to chyba ja jestem - 83 rocznik. Ale Wy Dziewczyny gówniary jesteście
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:39   #366
karolinka85
Rozeznanie

Ja też jestem 85 rocznik, z września..a z Tż-tem jesteśmy ponad 7 lat razem
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:40   #367
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
kindziulindzia no to jesteśmy we dwie też 85
w kupie raźniej i od razu lepiej na duszy

nena1984 z tymi kolanami nie było łatwo, ja to musiałam się naczekać i naczekać w pewnym momencie to już zaczęłam wątpić czy cokolwiek z tego wyjdzie
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:42   #368
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja jestem 90 czyżby najmłodsza w tym zacnym gronie

u mnie też się zbiera na wózek ew na mieszkanie jak np para ma już dziecko

ale ja tam mogę być najmłodszą
Oj sama nie jesteś tą najmłodszą
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:46   #369
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Oj sama nie jesteś tą najmłodszą

uuu to fajnie
ja prawie 5 lat z TŻtem

Stary 2011-02-11, 15:48   #370
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Obym ja nie była najmłodszą
'89
Nie jesteś Ja tez rocznik '89
Stary 2011-02-11, 15:52   #371
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
U mnie jest tak jak u tenebrosy, te miesiące i zbieranie na wózek ale ja też z listopada jestem i zawsze jest dośpiewane do końca heheheh więc biorę udział i też jestem 87
U mnie też to wszytko jest, jestem z lutego, więc zawsze się załapię Na jednym weselu piłam aż 3 razy, bo się strony sali dogadać nie mogły i ciągle od nowa zaczynali

Śpiewanie przy stołach na pewno będzie, mam bardzo rozśpiewaną Rodzinę. Dlatego właśnie wzięłam Dja, który prowadzi biesiadę z gitarą.

Jeśli chodzi o "ona temu winna" itd, to oczywiście będzie, ale absolutnie nie w odniesieniu do świadków czy np. tych, co złapią welon i musznik (chyba, że będzie to para). Już się tyle naoglądałam przymuszania obcych ludzi do całowania, że DJ będzie miał surowo zakazane takie "zachęcanie". Oczywiście my, czy Rodzice to co innego i całować się będziemy duużo

Nie wyobrażam sobie żadnego picia z miski czy odgrywania, jak tu dziewczyny opowiadały... Moim zdaniem jeśli goście muszą uciekać z sali, żeby nie musieć brać udziału w zabawie, to to nie jest fajna zabawa.

(kicia), super, że zdążyłaś. Dzięki za stronkę salonu, jak będę w Łęcznej, to się tam przejdę. Ale że szyją z projektu, hmm, jakby była dobra cena to i projekt dałoby się zrobić (nie ja, ale Przyjaciółka spokojnie mogłaby mi taki narysować według moich instrukcji). Ciekawe, jak tam z cenami...

melod_y, oczepiny planujemy, aczkolwiek na pewno w zabawnej i kulturalnej wersji. Na razie zbieramy pomysły i inspiracje na ciekawe zabawy. Rzuca się u nas zawsze welonem i musznikiem, nigdy jeszcze nie widziałam rzucania podwiązką. Zresztą ja jej mieć nie będę, więc na pewno rzucanie welonem, potem zwykle zakłada się te przedmioty tym, co złapali i mają zatańczyć razem. Ale potem się oczywiście oddaje je młodym, nie wyobrażam sobie zostawiać komuś nasze atrybuty weselne, które będą nam potrzebne na sesji plenerowej Zresztą to nasze pamiątki, po co komu mój welon.

Jeśli chodzi o muzykę, to pamiętaj, że wybieracie ją dla siebie, ale też głównie dla gości, żeby chcieli się bawić Więc weźcie pod uwagę sporo "standardów weselnych", dorzućcie po parę swoich ulubionych piosenek i będzie Przecież muzykę to akurat najłatwiej połączyć i eklektyzm jest wręcz wskazany (kurcze, strasznie spodobało mi się ostatnio słowo eklektyzm Macie tak czasem? )

malwus gratuluję podpisania umowy!Pięknie tam Wpisałam w odpowiednią datę.

Ja nie chcę tak długo czekać na suknie, jak tu piszecie, bo mój gust jest bardzo mało zmienny. Owszem, dopracuję pewnie jeszcze szczegóły, ale generalnie to już mogłabym szyć sukienkę i niech sobie czeka
Trenu mieć nie będę na 100%, więc zawsze jeden problem z głowy

czwartkowa, kamery będziemy mieć, nie wyobrażam sobie nie uwiecznić takiego dnia, szczególnie, że uwieczniam w ten sposób nawet małe imprezki. Ale nasz film będzie zupełnie inny, niż te, co się tu wklejają, bardziej... fabularny

Nattiv, gratulacje, pewnie, że sobie idź na taką sesję, to wspaniała sprawa, a fotki zostają na całe życie Wiem co mówię

kindziulindzia, Czarodzieje wspomnień rzeczywiście dają radę Chociaż podobnie jak tenebrosa uważam, że to jednak za drogo. Natomiast ten filmik, co wkleiłaś z yt, no sam filmik ok (technicznie), ale ta para! ANI RAZU nie spojrzeli nawet w swoją stronę, nie mówiąc już, że sobie w oczy podczas przysięgi, zupełnie, jakby ktoś ich zmuszał do tego ślubu. Masakra jakaś.
Ja już dawno powiedziałam, że absolutnie nie chcę żadnego powtarzania za księdzem, jeśli przysięgamy sobie miłość, to powinniśmy wiedzieć, jak to zrobić i robiąc to patrzeć sobie z miłością w oczy! Sobie to przecież przysięgamy, a nie świecznikowi, księdzu, czy ministrantowi. Mój TŻ się ze mną zgadza, jeszcze nie umie całości na pamięć, ale ma czas, więc się nauczy, przecież to tylko 2 linijki tekstu. A ja to wiadomo, tyle ślubów już w życiu obleciałam, że umiałam tę formułkę jako nastolatka już Choć moim zdaniem powinno się w ogóle mieć swoją przysięgę, tak jak w Hameryce mają te swoje vows. I to sobie przysięgać. Wtedy przynajmniej wiedzą, co sobie ślubują, bo tak, to chyba większość par nawet nie ma pojęcia, tylko tak klepią za księdzem, jak na tym filmiku.

Ja mam odwrotnie, wolę się śmiać niż płakać, podejrzewam, że u nas na ślubie będzie bardzo wesoło, bo pewnych momentów na pewno nie wytrzymamy, żeby się nie śmiać

DobraDusza, Twoja kamerzystka też mi się podoba, fajne ujęcia Widać, że umie uchwycić to, co ciekawe.

shea 87, witaj Dopisuję do kalendarza, Ty opowiadaj o Was wszystko

nena, kiepsko się TŻ zachował, ale z drugiej strony faktycznie może już nie być śniegu i widać chciał wyskoczyć na te parę dni... Ja to trochę rozumiem, bo jestem zapaloną narciarą. A jeśli wróci na Walentynki, to przecież będzie i tu i tu, a kompromis trzeba umieć znaleźć i myślę, że On go jednak znalazł. Nie bocz się na Niego, bo to nic nie da, a facet się poczuje ograniczany. Mówię Ci to z dobrego serca i jakiegoś tam życiowego doświadczenia, ale oczywiście łączę się z Tobą solidarnością jajników, bo oczywiście On tak nie powinien
A jeśli chodzi o ten namiot, to ja w dalszym ciągu Ci go zazdroszczę i myślę, że nawet jeśli ten deszcz (tfu ftu) by był, to przecież w lecie i tak jest gorąco i na pewno nie byłaby to mroczna ulewa tylko raczej orzeźwiający deszczyk... Ale i tak na pewno będzie piękna pogoda

gosza
, to może zadzwoń do tego faceta z zespołu? Bo jak się okaże, że i tego nie odbiera, to chyba trzeba będzie poszukać kogo innego, a im wcześniej to zrobicie, tym większa szansa na znalezienie kogoś dobrego.

Jam jest z rocznika 86, więc zdaje się, że się wpasowuję w środeczek A razem jesteśmy nieco ponad półtora roku I tyleż właściwie razem mieszkamy

W ogóle to wczoraj pół dnia nie miałam w bloku prądu, a potem musiałam szukać prezentów na dzisiejsze urodziny dla Przyjaciółki i wróciłam do domu padnięta... A dziś od rana migrena Nie wiem, jak ja wytrzymam wieczorem w hałaśliwym pubie, jeśli mi to nie przejdzie...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-02-11 o 15:59
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:52   #372
karolinka85
Rozeznanie

Gdzie zamierzacie mieszkać po ślubie?
Na swoim, u siebie, czy u Tż-ta?
Stary 2011-02-11, 15:54   #373
kindziulindzia
Zakorzenienie

a wasi TŻ w jakim są wieku? mój ma 28 lat; 3 lata róźnicy i ni cholery nie chce się dać wychować
19.05.2012
Stary 2011-02-11, 15:56   #374
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
a wasi TŻ w jakim są wieku? mój ma 28 lat; 3 lata róźnicy i ni cholery nie chce się dać wychować
Mój też się niechce dać wychować ma 27, rok różnicy..
Stary 2011-02-11, 16:00   #375
(kicia)
Zakorzenienie

ja przeprowadzam się po ślubie do Tżta bo ma własne mieszkanie

rocznikowo jest rok starszy ale praktycznie dwa bo ja listopad on początek stycznia też go ciężko wychować ale poślubie ja mu dam rade

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-02-11 o 16:01
Stary 2011-02-11, 16:07   #376
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość

zdecydowanie na swoim, nie wyobrażam sobie życia z teściową pod jednym dachem mamy w planach kupienie mieszkania ( to tak między organizacją ślubu ) nie wiem jak my podołamy z całą tą organizacją ale jestem twarda nie dam się zamknąć w czterech ścianach z "przyszłą mamą" - tak dla jasności staram się z nią utrzymywać dobre kontakty typu obiadki a nawet zakupy; po prostu wychodzę z założenia, że jak mam ochotę polatać po mieszkaniu w samych majtkach to nie chciałabym by mi zwróciła uwagę czy nawet to wytknęła - "wolność Tomku w swoim domku"
19.05.2012
Stary 2011-02-11, 16:11   #377
karolinka85
Rozeznanie

No to Wam dobrze Dziewczyny
Ja też bym tak chciała jak Wy..ale niestety my będziemy mieszkać u Tż ale na oddzielnym piętrze w ich domu..
Stary 2011-02-11, 16:20   #378
melod_y
Zakorzenienie

Moi rodzice mają spory dom i zawsze powtarzali że "kto pierwszy weźmie ślub to pomieszka sobie na wyższym pietrze"
Mamy oddzielna klatkę schodową i na pietrze też 2 pokoje salon, kuchnia łazienka, wc więc na razie myślę że nam to wystarczy bo prywatność mieć będziemy.
Rzecz jasna nie będę prosiła o to rodziców. Jeśli nam zaproponują chętnie pomieszkamy jakieś 2-3 latka do momentu aż nie wykończymy własnego domku który mamy w planach
A jeśli nam nie zaproponują to mam awaryjny plan wyjazdu do krk- (tż też tam pracuje) więc to też jest pomysł wynajęcia tam mieszkania, znalezienia pracy
jednak myślę że skoro mamy na razie warunki i nikomu na 3 pietrze przeszkadzać nie będziemy (bo nikt tam nie mieszka) to dlaczego by nie ?
A u teściowej nie wyobrażam sobie mieszkać..... Niestety...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 16:25   #379
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
My z TŻem na początku będziemy mieszkać u mnie aż do wybudowania domu. Działkę mamy więc myślę, że prace szybko ruszą i się nad uda w miarę szybko wprowadzić.
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 16:37   #380
DobraDusza88
Zakorzenienie

My już mieszkamy razem od pół roku
Stary 2011-02-11, 17:06   #381
tenebrosa
Wtajemniczenie

Mój TŻ w tym roku skończy 30 lat, więc chyba jest jednym ze starszych "na wątku". Jest między nami 6 lat różnicy - on rocznik '81, ja '87 - ale powiem Wam, że chyba z niejednym chłopakiem w moim wieku bym się tak dobrze nie dogadała jak z nim. No i w ogóle cała nasza paczka najbliższych znajomych też jest w jego wieku lub 2-3 lata młodsi, tak więc ja jestem najmłodsza w tym towarzystwie, ale porozumienie jest między nami wszystkimi świetne i tworzymy naprawdę zgraną ekipę Z moim rówieśnikami ze studiów prze 5 lat nie wytworzyły się takie więzy jak z paczką, no ale ich znam już trochę dłużej, bo z 8 lat.

My zamieszkamy razem jeszcze przed ślubem - wprowadzkę na swoje planujemy na lipiec tego roku A więc rok przed ślubem. Wprowadzamy się do domu, który w stanie surowym TŻ odziedziczył po swoim Ś.P. Tacie, który zmarł prawie 5 lat temu. My praktycznie od tego czasu jesteśmy razem. Miał być dla Teściowej i Ś.P.Teścia, ale że teraz Teściowa jest sama to w rodzinie TŻta uzgodnili, że dom zostanie dla niego i jego przyszłej rodziny. Dom na jesieni już otynkowaliśmy, instalacje są, teraz trzeba tylko zrobić wykończenie w środku. Mam nadzieję, że załatwimy tak, żeby od marca ruszyły już prace i po mojej obronie mgr w czerwcu (oby!) uda nam się na spokojnie w lipcu wprowadzić. Bo już zaplanowaliśmy, że w sierpniu zapraszamy nasze mamy i rodzeństwo do nas na grilla
Stary 2011-02-11, 17:43   #382
Caddy
Raczkowanie

Mam nadzieję, że przyjmiecie nową przyszłą Pannę Młodą

Może zacznę od tego, że w planach mamy ślub 26 maja, oczywiście w przyszłym roku Sala już prawie wybrana, ale ze względu na to, że nie podpisaliśmy jeszcze umowy, nie mamy zarezerwowanej daty, więc nie jest to jeszcze pewny termin. Ale jeśli będą zmiany to niewielkie, bo jesteśmy zdecydowani na kwiecień/ maj przyszłego roku.

Na razie organizacja mnie przeraża, dopiero po zaręczynach uświadomiłam sobie o ilu rzeczach trzeba pomyśleć, wybrać, załatwić..itp. Ale mam nadzieję, że wizaż ułatwi i umili mi przygotowania

17.09.2010 Zaręczeni
Caddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:03   #383
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caddy Pokaż wiadomość
Na razie organizacja mnie przeraża, dopiero po zaręczynach uświadomiłam sobie o ilu rzeczach trzeba pomyśleć, wybrać, załatwić..itp. Ale mam nadzieję, że wizaż ułatwi i umili mi przygotowania
Na pewno! Witaj! I pochwal się koniecznie pierścionkiem
Stary 2011-02-11, 18:19   #384
betterw
Raczkowanie

Dziewczyny jestem wściekła! Wcześniej pokazałam Wam naszą umowę z salą. Dopisaliśmy do umowy, to co mówiła pani menager na spotkaniu, tj. o ile maksymalnie może się podnieść cena i inne "obiecanki", ale powiedziano nam, że zmiany w umowie nie wchodzą w grę, ponieważ każdy może je inaczej interpretować. To ja czegoś tu nie rozumiem. Przecież te, które już są też niby każdy może inaczej interpretować, a ja chcę mieć zabezpieczenie, że to co było mówione nie będzie tylko "obiecankami", ale naprwdę zostanie dotrzymane. Jestem załamana. Nie wiem, co robić. Poradźcie proszę.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:40   #385
nena1984
Zakorzenienie

betterw no niestety, ja pewnie będę miec ten sam problem. Na te kilka umów które już podpisaliśmy...zawsze znajdowałam jakieś "ale". Z racji tego że jestem prawnikiem nie podpiszę umowy,którą później można rozumieć na 180 sposobów i w której cena zalezy od widzimisię drugiej strony. Wiem jednak, że niestety szczególnie osoby wynajmujące sale mają swoje przyzwyczajenia. Ale cóż zrobić, albo podpisać ją w takiej formie, jaka jest, albo zrezygnować z danej sali (?) Ale uwaga, ważne żeby w trakcie podpisywania umowy były przy Tobie inne osoby, tż czy rodzice. Bo jeżeli coś jest poza umową "na tzw. gębę" to to też jest umowa tylko zawarta w formie ustnej - równorzędnej z formą pisemną. Z tym że dochodzenie takich ustnych postanowień umownych przed sądem (w jakiś ekstremalnych przypadkach) może być trudniejsze, dlatego warto mieć świadków.

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:15   #386
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
betterw no niestety, ja pewnie będę miec ten sam problem. Na te kilka umów które już podpisaliśmy...zawsze znajdowałam jakieś "ale". Z racji tego że jestem prawnikiem nie podpiszę umowy,którą później można rozumieć na 180 sposobów i w której cena zalezy od widzimisię drugiej strony. Wiem jednak, że niestety szczególnie osoby wynajmujące sale mają swoje przyzwyczajenia. Ale cóż zrobić, albo podpisać ją w takiej formie, jaka jest, albo zrezygnować z danej sali (?) Ale uwaga, ważne żeby w trakcie podpisywania umowy były przy Tobie inne osoby, tż czy rodzice. Bo jeżeli coś jest poza umową "na tzw. gębę" to to też jest umowa tylko zawarta w formie ustnej - równorzędnej z formą pisemną. Z tym że dochodzenie takich ustnych postanowień umownych przed sądem (w jakiś ekstremalnych przypadkach) może być trudniejsze, dlatego warto mieć świadków.
Ja wiem, że umowa ustna też zobowiązuje i były na spotkaniu 4 osoby- moi rodzice, TŻ i ja, no ale to rodzina, więc wiadomo, jak są traktowane takie zeznania. A pozatym ja właśnie wolałabym nie dopuścić do takiej sytuacji, w myśl zasady "lepiej zapobiegać niż leczyć".
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:55   #387
tenebrosa
Wtajemniczenie

Wiecie, w naszych umowach też nie wszystko jest doprecyzowane, nie mamy na przykład wpisanej ceny za osobę. Ale bliżej ślubu, przy ustalaniu menu będziemy po prostu spisywać do niej aneks i tam już będą konkrety. Ja z mojej strony mogę tylko poradzić tyle, że może udałoby się skontaktować z innymi parami, które mają już za sobą wesele w tym lokalu i podpytać jak to u nich było z umową i czy potem właściciele dotrzymali ustaleń ustnych. Wiem, że to nie jest rozwiązanie Twojego problemu, betterw, ale ja tak zrobiłam i jakoś jestem spokojna, bo nikomu żadnego numeru właściciel nie wywinął, a wręcz przeciwnie - za część rzeczy typu wypożyczenie samochodu czy stół wiejski policzył ostatecznie mniej lub były gratis. Inna sprawa, że mieszkam w małej miejscowości do 50 tys. mieszkańców i właściciel lokalu nie może pozwolić sobie na jakąś niewiarygodność, bo szybko poszłaby fama na mieście. A "fama" - ale ta jak najbardziej pozytywna - krąży o naszym lokalu już od lat i wszyscy zachwalają: Pary Młode od strony "technicznej" organizacji przyjęcia i dogadywania się z właścicielem, a goście weselni pod względem jedzenia. A teoretycznie mógłby robić, co chce, bo jest praktycznie monopolistą - to jedyny lokal a naszym mieście, gdzie można komfortowo zorganizować większe wesele (powyżej 120 osób). My też się czepialiśmy przy podpisywaniu umowy, że nie ma tam szczegółów, ale właściciel nam powiedział: Wy musicie mi zaufać, a ja Wam.
Stary 2011-02-11, 20:29   #388
(kicia)
Zakorzenienie

ja mam tak samo jak tenebrosa żadnych kwot nie mam w umowie ale wiem że będzie ok. W małej miejscowości jest o tyle lepie bo właśnie nie mogą sobie pozwolić na kombinacje. Zresztą nawet po terminach można wywnioskować czy dana sala ma dobrą opinię. U mnie już tylko połowa lipca była wolna i miesiące zimowe.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

co do obrączek właśnie oglądałam te jedne jedyne na necie i u jednego jubilera ta sama para tych samych obrączek od tego samego producenta na jednej stronie 2300 na drugiej 1750 a na trzeciej 1650 fajna rozpiętość cenowa

Stary 2011-02-11, 20:59   #389
evoonia86
Zakorzenienie

dobry wieczór

przyśpiewki u nas na pewno będą. mój region jest taki iście ludowy i zabawny, więc na pewno będa jakieś przyśpiewki przy stołach. nasz zespół jest na szczęście bardzo chętny do tego, aby przygrywać ludziom, jak siedzą za stołami ale na szczęście ja nie spotkałam się ze zwyczajem picia wódki z miski jeśli już gdzieś były przyśpiewki o których wspominała tenebrosa, to nikt nikogo nie zmuszał do picia wódki. można było napić się soku i też było ok na pewno wspomnę o tym chłopakom z zespołu, aby nie zmuszali kogoś do picia w trakcie jakiejś zabawy. liczą się dobre humory, a nie upicie się, bo tak "mówi" zabawa.

jeśli chodzi o tańce z pieniędzmy, to u nas jest tak jak pisała sztuczka_magiczka . i my z Tż bardzo byśmy chcieli, żeby taki taniec był u nas, a pieniążki były zbierane na wózek a czy ludzie będą się bawić to nie muszę się martwić, bo na każdym weselu w mojej rodzinie jak była ta zabawa, to wszystkie ciotki i wujkowie rzucali się do tańca z młodymi. ostatnio u mojej koleżanki też było dużo chętnych (i rodziny, i znajomych) i ledwo można było zakończyć zabawę, bo każdy chciał tańczyć z młodymi wg mnie nie chodzi o to, żeby wrzucić dużo kasy, tylko, żeby była zabawa - mogą mi nawet wrzucać po 2 zł, byleby duuuużo ze mną tańczyli

nena1984 przykro mi ale myślę, że Tż wróci na czas i weekend się uda.

ja jestem rocznik 86 a mój Tż 85 między nami jest niecały rok różnicy: ja jestem z sierpnia, Tż z listopada.

po ślubie będziemy mieszkać u siebie. powoli myślimy o jakimś mieszkaniu, bo jak Wam kiedyś pisałam moi rodzice chcą wiąć kredyt na siebie (żebyśmy nie musieli siedzieć jeszcze rok na wynajmowanym) a my sobie będziemy go po prostu spłacać. szukamy powoli jakichś ciekawych ofert, a rodzice rozglądają się po bankach, gdzie jest najlepsza oferta.

witaj Caddy

muszę się troszkę pochwalić: dostałam awans i nowe obowiązki (takie bardziej dyrektorskie ) ale z racji tego, będę miała mniej czasu w pracy na zaglądanie na wizaż
Stary 2011-02-11, 22:08   #390
magdziaS
Podróżniczka

Co do sali to my umowę mamy czarno na białym. Mamy wpisaną cenę za osobę i wszystkie gratisy jakie dorzucił nam właściciel z racji licznego wesela. Plus rabaty, wszystko to jest ujęte na umowie. Poprosiliśmy również o zapis o gwarancji niezmienności ceny ( ) i takowy zapis też mamy
Myślę, że z każdym właścicielem sali da się dogadać. Naszą salę wybraliśmy z racji bardzo dobrych opinii o właścicielach również, bo to też jest istotne.

Rocznikowo w wątku piszę się do grona najstarszych - rocznik 83. Więc tych "starych dup", że się tak brzydko wyrażę jest na wątku więcej. Mój TŻ jest ode mnie młodszy o rok
Mieszkamy razem na swoim od pół roku, także nie zastanawiamy się nad tym jak to będzie po ślubie

Evoonia86 - gratuluje awansu !

A jak się zapatrujecie na dawanie pieniążków, bądź drobnych upominków zamiast kwiatów po ślubie?
Jak byliśmy w tym roku na targach ślubnych, byli tam też bracia Kapucyni, którzy namawiali młodych na zbieranie do specjalnych puszek pieniążków od gości zamiast kwiatów właśnie.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-02-11 o 22:13
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości