Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 14:04   #3571
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a u mnie choroby ciąg dalszy, jak dobrze,że nie zbliżam się jeszcze do terminu tp... nie miałabym siły nawet przeć... masakra
zaraz robie sobie mleko z miodem i do łóżka oby szybko przeszło do wieczora
Montii i jak się czujesz? już lepiej

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Witam kochane

Mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie
pamiętamy oczywiście
pozdrawiamy i czekamy na dobre wieści
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:07   #3572
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kurcze zastanawiam się czy jest sens kupować tą poduszkę banan
w sumie mało mi zostalo, ale jak klade sie z poduszka miedzy nogami toi tak budze sie bez poduszki. sama nie wiem. a jak siebede przkrecac w nocy to czy bede pamietac za kazdym razem o tej podusi??
Ja sama zastanawiam się nad poduszką - tym rogalem ale jak kupię to pewnie tą co potem od razu do dziecka można używać - do karmienia .

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a ja wróciłam od podglądywacza. No to mamy 31 tydzień: mały obrócony główką na dół ( to dziwne bo czuje ruchy tylko na dole a łożysko mam na przedniej ścianie może bidulek głową wali) no ale - z małym wszystko ok serce ok tylko piernik rośnie jak na drożdżach - miesiąc temu ważył 1kg-1.2 kg a teraz się zrobił 1.6kg -1.9 kg. Na siatce centylowej około 50 centyla no ale w 4 tygodnie Mały tyle nadgonił. Oby teraz już mu wolniej szło.
A ja już zagadywałam gina co zrobić żeby po skończonym 36 tyg rodzić bo pęknę cała... i co - powiedział, że jak czop odejdzie to można "pomyśleć" ciekawe o czym.
super ze wszystko ok no to rzeczywiście nadgonił i rośnie szybciutko . na ostatniej wizycie mi ginekolog mówiła też że moja mała jest malutka - a teraz jestem ciekawa wizytę mam 22 (ostatnią miałam 13.01) to ciekawe czy przez miesiąc dużo przytyła. niestety porównania nie mam bo zapomniała mi podać dokładną masę ciała( z tego względu ze jak poznałam płeć to tak się cieszyłam że głupa o wszystkim zapomniałam )

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:12   #3573
nikalodz
Raczkowanie

GG do nikalodz

Witam mamuśki

Nie nadążam z czytaniem was, a piszę dopiero drugi, czasu brak

Na ostatniej wizycie okazało się, że ból który towarzyszył mi od pewnego czasu to rozejście się spojenia łonowego ;(
CC na bank. Skierowanie do szpitala mam na 28 lutego, wielkimi krokami się zbliża... a moja lekarka jeszcze zastanawia się czy może nie 23...
We wtorek się okaże.

Mam kilka pytań...
Zakupiłyście nawilżacze powietrza? Jeśli tak to jakie... u mnie w mieszkaniu jest strasznie sucho.
Przymierzam się do zakupu tej poduchy typu kojeC (wydaje mi się, że to świetny wynalazek), posiada któraś?
i ostatnie... jaki laktator? uczelni nie mogę odpuścić więc mała będzie zostawała z tatusiem... Jakiś muszę kupić.

Buziaki dla wszystkich brzuszków
Stary 2011-02-11, 14:13   #3574
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wlasnie tak myslalam

kochana a jak jakosc z tej Nino?
bo tez ogladalam, zadowolona jestes?
jak poczekasz do przyzslego tyg to ci powiem jak po praniu
bo nowa jest super fajna ale nie wiem jak po poraniu bedize

Cytat:
a ja wróciłam od podglądywacza. No to mamy 31 tydzień: mały obrócony główką na dół ( to dziwne bo czuje ruchy tylko na dole a łożysko mam na przedniej ścianie może bidulek głową wali) no ale - z małym wszystko ok serce ok tylko piernik rośnie jak na drożdżach - miesiąc temu ważył 1kg-1.2 kg a teraz się zrobił 1.6kg -1.9 kg. Na siatce centylowej około 50 centyla no ale w 4 tygodnie Mały tyle nadgonił. Oby teraz już mu wolniej szło.
A ja już zagadywałam gina co zrobić żeby po skończonym 36 tyg rodzić bo pęknę cała... i co - powiedział, że jak czop odejdzie to można "pomyśleć" ciekawe o czym
e no to ze wszytko jest dobrze
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:16   #3575
Natka3008
Rozeznanie

Dziękuję za miłe przyjęcie, a to mój brzuszek w 35 tc, co o nim sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skadr,.jpg (81,1 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 35 tydz..jpg (62,1 KB, 58 załadowań)
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:19   #3576
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
jak poczekasz do przyzslego tyg to ci powiem jak po praniu
bo nowa jest super fajna ale nie wiem jak po poraniu bedize

e no to ze wszytko jest dobrze
poczekam
Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
fajowy i ta kreska

chlopak czy dziewczynka ?
Stary 2011-02-11, 14:21   #3577
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Ja sama zastanawiam się nad poduszką - tym rogalem ale jak kupię to pewnie tą co potem od razu do dziecka można używać - do karmienia .
ja tego bananowca też mam zamiar kupić bo kładę się jak Diatoma z poduszką pomiędzy a wstaje bez. Patrzyłam u tego rp77 i rodzyneczków czy nie mają bo i tak muszę domówić butelki i laktator ale nie mają - no to muszę znaleźć takiego użytkownika, który ma wszystko

Zweryfikowałam moją listę na doz - dzięki dziewczyny

a co do fotelika - bo taki temat poruszałyście - pierzecie ten materiał z fotelika zanim włożycie 1 raz dziecko? bo się właśnie zastanawiam. Niby łatwo to ściągnąć ( mam akurat cabriofix) ale no właśnie - trzeba?

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:23   #3578
gosikk_s
Zakorzenienie

Diatoma, to ile Twój TŻ waży? I z jakiej wagi schudł?

Mirabilka, super, ładnie synek rośnie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:30   #3579
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
poczekam

fajowy i ta kreska

chlopak czy dziewczynka ?
Dziewczynka Położna mi dzisiaj powiedziała, że ta kreska mi zostanie, tylko trochę się wybieli i zmieni kolor jak się opalę. Na szczęście oznajmiła, że jak nie mam już na tym etapie ciąży rozstępów to już ich nie będę miała, stwierdziła, iż mam elastyczną skórę
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:33   #3580
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikalodz Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Nie nadążam z czytaniem was, a piszę dopiero drugi, czasu brak

Na ostatniej wizycie okazało się, że ból który towarzyszył mi od pewnego czasu to rozejście się spojenia łonowego ;(
CC na bank. Skierowanie do szpitala mam na 28 lutego, wielkimi krokami się zbliża... a moja lekarka jeszcze zastanawia się czy może nie 23...
We wtorek się okaże.

Mam kilka pytań...
Zakupiłyście nawilżacze powietrza? Jeśli tak to jakie... u mnie w mieszkaniu jest strasznie sucho.
Przymierzam się do zakupu tej poduchy typu kojeC (wydaje mi się, że to świetny wynalazek), posiada któraś?
i ostatnie... jaki laktator? uczelni nie mogę odpuścić więc mała będzie zostawała z tatusiem... Jakiś muszę kupić.

Buziaki dla wszystkich brzuszków
hej
odnośnie nawilżacza nie kupiłam bo jak mała przyjdzie na świat to już ogrzewać mieszkania nie będę - skończy się sezon grzewczy i zobaczę jakie będzie powietrze jeśli uznam ze bardzo suche to kupię
co do poduszki C to mam zamiar kupić . też myślę że się sprawdzi i przy spaniu a przede wszystkim przy karmieniu odciąży kręgosłup
a co do laktatora ja słyszałam ze najlepsze są elektryczne - ja sama mam ręczny Lovi ale nie wiem jak się sprawdzi okaże się z czasem

Cytat:
śliczny już duży ale masz już ciemną pręgę.

Cytat:
ja tego bananowca też mam zamiar kupić bo kładę się jak Diatoma z poduszką pomiędzy a wstaje bez. Patrzyłam u tego rp77 i rodzyneczków czy nie mają bo i tak muszę domówić butelki i laktator ale nie mają - no to muszę znaleźć takiego użytkownika, który ma wszystko

Zweryfikowałam moją listę na doz - dzięki dziewczyny

a co do fotelika - bo taki temat poruszałyście - pierzecie ten materiał z fotelika zanim włożycie 1 raz dziecko? bo się właśnie zastanawiam. Niby łatwo to ściągnąć ( mam akurat cabriofix) ale no właśnie - trzeba?
to jak znajdziesz takiego użytkownika na allegro to daj mi znać też muszę dokupić jeszcze parę rzeczy i najchetniej chciałabym u takiego co ma wszystko - dziewczyny a oprócz tego rp77 i rodzyneczkow pamietacie moze jeszcze kogos taniego ktory posiada tak jak rp77 duzo rzeczy ?

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-11, 14:36   #3581
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
ego to maluch pokazał tatusiowi żeby raz na zawsze zapamiętał, że to chłopak 100%
no pokazał
A Ty piękne fotki zrobiłaś muszę i ja się zmobilizować

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Ego tez tak chce nam ostanio maly lobuz nie chial pokazac zeby w srode sie osmielil
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ego_ego jaki posłuszny chłopak Fajnie,że wszystko w porządku
no tak, tylko ja zapłaciłam za 4d, żeby buźkę zobaczyć, bo poprzednio też nie pokazał, a on mi taki numer wywinął i pani doktor powiedziała, że na następnym usg ok 38tc, to już chociaż bym jej płaciła nie wiem ile, to mi nie zrobi 4d bo nie będzie nic widać, więc żyjemy do porodu, żeby zobaczyć jak będzie wyglądał synuś

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
u Was też taka paskudna pogoda? Nic się nie chce. Leje i mgła brrr. Chyba pójdę spać zaraz

w ogóle zaczęły mi puchnąć paluchy w rękach w nocy to już w ogóle
okropna pogoda, siedzę przy zapalonym świetle bo nic nie widać

Cytat:
A ja już zagadywałam gina co zrobić żeby po skończonym 36 tyg rodzić bo pęknę cała... i co - powiedział, że jak czop odejdzie to można "pomyśleć" ciekawe o czym.
no to piękne wieści

Cytat:
ale się uśmiałam to Twój tż nie ma chyba już żadnej wątpliwości że syn wstaw zdjęcia jak możesz 6cm stópka to już spora tak się zastanawiam bo my na podobnym etapie ciąży jesteśmy czy moje też już ma taką stópkę .
no już napewno nie ma
właśnie się zastanawiam, że 6cm to dużo pewnie będzie miał duże stopy po mamusi
wstawiam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31tc1dz 11.02.2011.jpg (50,6 KB, 71 załadowań)
Stary 2011-02-11, 14:50   #3582
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no pokazał
no już napewno nie ma
właśnie się zastanawiam, że 6cm to dużo pewnie będzie miał duże stopy po mamusi
wstawiam zdjęcia
śliczne
na 1 zdjęciu widać siusiaka ?
na 2 stópka

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-11, 14:53   #3583
gosiawolna
Rozeznanie

mirabilka to super ze wszystko dobrze mi maly tak szaleje w brzuszku ze szok. tak jakby sie prostowal czy cos, jezdzi mi raczka czy nozka kolo zeber nie moge sie doczekac srody jak zobacze na usg jak to widac jak sie wierci i sie dowiem ile wazy i wgl ciekawosc mnie zrzera zastanawialam sie ostanio co bedzie jak urodze i boje sie ze nie uslysze placzu malego i wgl bo lozeczko nie bedzie stalo odrazu kolo mojego ale z 6 krokow moze niby nie daleko ale boje sie ze go nie usllysze
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 14:55   #3584
subtelle
Raczkowanie

dzięki Dziewczyny za opinie faktycznie, lepiej oczekiwać na termin wg OM, najwyzej będzie niespodzianka,. a pierwsze usg - w 12 tc- pokazywało termin taki jak wg OM.

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry kochanecoś leniwy mam dzisiaj dzień i stresujący. Chyba przez te badania prenatalne - trzymajcie kciuki, żeby wszytko było dobrze

kochane moje poradźcie coś na zatwardzenia lekarz kazał mi pilnować się aby było to codziennie a tu d...a zbita. Jem activię, pije mineralna i na czczo kubek wody przegotowanej. Zjadam popcorn, bo sam lekarz mi mówił, że pomoże i co ...nic a jak już pójdzie to z krwią :/ rany obym nie miała hemoroidów
trzymam kciuki i czekam na wieści..
na zaparcia nie poradzę nic, bo sama mam problem. chodzę co 3 dni do wc I nie widzę zależności od przyjmowanych pokarmów, niestety
prócz jabłek słyszałam , że pomaga kapusta kiszona, może spróbuj... na mnie nie działa niestety.

Dziewczyny, mam pytanie jeszcze, tylko się nie śmiejcie
czy słyszycie jakieś dźwięki z brzuszka? bo z mojegbo od kilku dni dobiega coś w stylu pojedynczych pstryknięć, mlaśnięć, nie wiem jak to określić.
na innych stronach dziewczyny opisują to jakby pstryknięcie paznokcia o paznokieć.
co jakiś czas jak Mały jest aktywny- słyszę te mlaśnięcia. pojedyncze, nieodczuwalne w żden sposób.
na poczatku myślałam, ze to moje kości tak się przesuwają, ale gdyby to były moje kości, to czułabym cokolwiek. a to tylko dźwięk. i tylko wtedy, kiedy Mały harce urządza intensywne.
myślałam, że wmawiam sobie coś, ale poszperałam w necie i dość często słyszą to mamuśki na końcówce. ale przyczyny i źródła nie znalazłam...

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:01   #3585
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynka Położna mi dzisiaj powiedziała, że ta kreska mi zostanie, tylko trochę się wybieli i zmieni kolor jak się opalę. Na szczęście oznajmiła, że jak nie mam już na tym etapie ciąży rozstępów to już ich nie będę miała, stwierdziła, iż mam elastyczną skórę
super
u mnie tez ma byc cora, ale kreske mam taka doslownie 10 cm i to ponizej pepka i w dol
Stary 2011-02-11, 15:05   #3586
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
kochane moje poradźcie coś na zatwardzenia lekarz kazał mi pilnować się aby było to codziennie a tu d...a zbita. Jem activię, pije mineralna i na czczo kubek wody przegotowanej. Zjadam popcorn, bo sam lekarz mi mówił, że pomoże i co ...nic a jak już pójdzie to z krwią :/ rany obym nie miała hemoroidów
n.i.k.a wspolczuje Ci bardzo, ja niestety tez cierpie na zatwardzenie od poczatku ciazy. Mi tez nie pomoglo nic z babcinych sposob. Ostatnio kupilam w aptece czopki glicerynowe za jakies grosze i mi pomogly

Kolba masz przesliczna coreczke. Mam nadzieje, ze moj porod bedzie podobny do twojego.Brawo dla Ciebieze bylas taka dzielna.
Na kolki podobno oprocz tych wszystkick kropelek aptecznych, dobrze pomaga cieply kompres przylozony do brzuszka i masaz cieplym olejkiem lub oliwka.

Dziewczyny jestem w 33 tygodniu ciazy, powinnam nabierac teraz na wadze a ja schudlam kilo. W sumie przez cala ciaze przytylam 5 kilo. Normalnie jem wszystko, nie wiem co sie dzieje
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:05   #3587
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
mirabilka to super ze wszystko dobrze mi maly tak szaleje w brzuszku ze szok. tak jakby sie prostowal czy cos, jezdzi mi raczka czy nozka kolo zeber nie moge sie doczekac srody jak zobacze na usg jak to widac jak sie wierci i sie dowiem ile wazy i wgl ciekawosc mnie zrzera zastanawialam sie ostanio co bedzie jak urodze i boje sie ze nie uslysze placzu malego i wgl bo lozeczko nie bedzie stalo odrazu kolo mojego ale z 6 krokow moze niby nie daleko ale boje sie ze go nie usllysze
nic się nie przejmuj na pewno usłyszysz ja łóżeczko będę miała gdzieś 2 kroki od siebie .

Cytat:
szczęściara ja niestety już dostałam rozstępy i jestem załamana ... ale co zrobić....

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-11, 15:05   #3588
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz pewnie przynudzam kolejny raz, ale jabłko dziennie, albo dwa jak jest ostro na prawdę pomaga. Poza tym koniecznie rób sobie codziennie porcję płatków owsianych. Aktivie nic nie dają, z resztą nawet Danona niedawno oskarżyli o wprowadzanie konsumentów w błąd, że niby oczyszczają. Już lepiej zwykły jogurt zjeść.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
cześc dziewuszki,
ja dziś jakos słabo się czuję. Jestem senna, zimno mi i pobolewa mnie brzuch jak na @......
troche próbuje się uczyć, ale idzie mi jak krew z nosa :/
Witam w klubie....ja mam jutro egzamin. Dzisiaj zrobiłam dwa podejścia do nauki i za każdym razem obudziło mnie moje własne chrapanie.... Coś czuję, że zaraz znowu się zdrzemnę....
Cytat:
Ha ja też ma taką linię uciekającą

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie jeszcze, tylko się nie śmiejcie
czy słyszycie jakieś dźwięki z brzuszka? bo z mojegbo od kilku dni dobiega coś w stylu pojedynczych pstryknięć, mlaśnięć, nie wiem jak to określić.
na innych stronach dziewczyny opisują to jakby pstryknięcie paznokcia o paznokieć.
co jakiś czas jak Mały jest aktywny- słyszę te mlaśnięcia. pojedyncze, nieodczuwalne w żden sposób.
na poczatku myślałam, ze to moje kości tak się przesuwają, ale gdyby to były moje kości, to czułabym cokolwiek. a to tylko dźwięk. i tylko wtedy, kiedy Mały harce urządza intensywne.
myślałam, że wmawiam sobie coś, ale poszperałam w necie i dość często słyszą to mamuśki na końcówce. ale przyczyny i źródła nie znalazłam...
A wiesz co jak tak sobie przypomnę to ostatnio faktycznie jakieś dziwne odgłosy słyszałam, ale zwaliłam to na jelita, chociaż nie czułam żeby coś w nich się działo
Jennyyy Wam też się tak spać dzisiaj chce??
Skończyłam prasować wszystkie rzeczy małego, ale ciągle czekam aż się komoda wywietrzy i nie mogę schować rzeczy. Pokój jak stragan na stadionie wygląda

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:16   #3589
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nastka32 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem jak zaczac....
GRATULUJE wytrwałości i dzidzi, teraz już możesz z nami pisać już 35tc, to bardziej bezpiecznie, trzymamy za Ciebie też kciuki

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
h
Ja nie wiem czy mi brzuch opadł ale.. pokaże wam zdjęcie z 34t3d a z 36t0d czyli 2,5 tygodnia różnicy....
i wydaje mi się,że nie opadł ?
Montii moim zdaniem, to brzuch Ci się nawet podniósł, bo Ci urósł, także jeszcze chyba masz czas

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Nie udzielałam sie pare dni ale podczytuje was w wolnych chwilach tzn wtedy kiedy Julka da mi dojśc do kompaWczoraj byłam na usg,mój Eryk jest nadal ErykiemWazy 1200 w 29 tyg i mierzy 32 cm.Wszystko jest z nami ok tylko szyjka mi sie skraca mam 2,2 mam sie oszczedzać.wklejam zdjecia małego ,nasze maleństwo z tego co widze jest podobne do tatusia przynajmniej z ust i noska Zdjecia sa nie zadobrej jakości bo robiłam tel z monitora
Monti życze ci szybkiego powrotu do zdrowia
piękna buźka

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
iweczka zrobilam zdjecie przy okazjji pokoju na 1 zdj na przewijaku jest przywieszony ten kosz na pampersy. kolezanka ma i sobie chwali, ze nie czuc zapachu w pokoju, i to jest po prostu higieniczne. tylko 20 zł. a to drugie to miaseczka na wode lub mozna inne potrzebne przybory wlozyc.
Załącznik 3735407 Załącznik 3735408 Załącznik 3735409
kurczę jak ślicznie, jak ja Wam zazdroszczę, że macie pokoiki dla maluchów, ja to już nie wiem gdzie mam się ze wszystkim zmieścić, a budowa domku, to jeszcze kupa czasu
Stary 2011-02-11, 15:17   #3590
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie, ja też się zastanawiam (ma taki sam fotelik). W sumie wszystko piorę, to pewnie to też... Sama nie wiem.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:18   #3591
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne
na 1 zdjęciu widać siusiaka ?
na 2 stópka
nio, tam gdzie strzałka, to jest wielkie jajo, a to małe coś obok to siusiak
Stary 2011-02-11, 15:21   #3592
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nio, tam gdzie strzałka, to jest wielkie jajo, a to małe coś obok to siusiak
Fajne zdjecia ego-ego. A zdjecie klejnotow..nic tylko wlozyc w ramke i powiesic na scianiegratuluje syneczka!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:25   #3593
87czarna
Zakorzenienie

subtelle ja też słyszę coś podobnego

A co do rozstępów-właśnie dzisiaj zauważyłam,że w okolicach pępka zrobiły mi się jakieś dziwne czerwone linie-dopiero przy lekkim ściśnięciu skóry widac,że to rozstępy Cały czas się smaruję,nie ma dnia,żebym zapomniała i co? Nie wiem jak się tego pozbęde?

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

ego_ego hahaha,no to teraz Tż ma pewnośc

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:29   #3594
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość

u nas była taka sytuacja że przez 2 lata mieszkaliśmy na wynajętym, no ale pieniążków brakowało i musieliśmy z tego zrezygnować i podjąć decyzję o zamieszkaniu u rodziców. Wybraliśmy rodzicow tż bo stąd bliżej mamy do pracy i ogólnie jakoś tak się to wyklarowało. No i praktycznie w ostatni dzień przed naszą fizyczną przeprowadzką dopiero zrobili nam 3 wolne póki na ciuchy... w ogóle mam wrażenie że oni zaczynają od d***py strony.. bo kupili do łazienki szafke "dla Filipa" żeby mial miejsce, ale cóż z tego że to wielka szafka jak ja tam ciuchów trzymać przecież nie będę... i chyba zaraz pozaglądam do tych szafek i przedstawię im konkretny plan działania gdzie co ma iść... i dajcie mi na to tydz max za tydz o tej porze zdam relację z "wyprowadzki"
w takim razie trzymam kciuki za wyprowadzkę
bo to nie jest zdrowa sytuacja

czym szybciej to zrobicie tym lepiej,
od razu poczujesz ulgę
Stary 2011-02-11, 15:35   #3595
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Fajne zdjecia ego-ego. A zdjecie klejnotow..nic tylko wlozyc w ramke i powiesic na scianiegratuluje syneczka!
no niezły pomysł z tą ramką, póki mały nie będzie wiedział o co chodzi to może wisieć, a jak będzie starszy to się zdejmie, bo pewnie nie chciałby, żeby jego klejnoty wisiały w ramce

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
subtelle ja też słyszę coś podobnego

A co do rozstępów-właśnie dzisiaj zauważyłam,że w okolicach pępka zrobiły mi się jakieś dziwne czerwone linie-dopiero przy lekkim ściśnięciu skóry widac,że to rozstępy Cały czas się smaruję,nie ma dnia,żebym zapomniała i co? Nie wiem jak się tego pozbęde?

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

ego_ego hahaha,no to teraz Tż ma pewnośc
no ja do tej pory nie miałam ani jednego rozstępu i chyba moje szczęście się skończyło, bo na udzie mam takie małe kreseczki i na cyckach też

już teraz nie da się zrobić z niego dziewczynki
Stary 2011-02-11, 15:37   #3596
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

nika - popcorn popity colą - to jest moja recepta. Przez 2 dni sr...ka murowana i potem można rodzić

ja mam pościel ceba baby. Elegancko się prasuje, po praniu nic się nie dzieje i z ochraniacza można gąbki wyjąć.
kupiłam jedną taką za 35 zł to myślałam, że dziadostwa nie wyprasuje.Taka pognieciona po praniu.

u mnie w szpitalu, to podobno bez fotelika nie puszczają.Trzeba lekarzowi pokazać i dopiero wypuszcza. Czasem nawet wychodzi na hol sprawdzić, czy zamiast fotelika jest cały wózek(jak ktoś wraca autobusem). tak mi znajome mówiły.

patrycja - super sesja

aguś - bardzo ładne to łóżeczko.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

widziałyście, od poniedziałku w netto ma być dużo rzeczy dla dzieci. ja już kilka upatrzyłam
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:39   #3597
gosikk_s
Zakorzenienie

Nikalodz, dobrze że będziesz mieć cc, tak bezpieczniej Jeśli chodzi o laktator, to ja czaję się teraz na używaną medelę mini electric

Natka, gratuluję córci Duży brzuszek a krecha porządna. Ja nie mam, w poprzedniej ciąży też nie miałam.

Wikakika, hmm...przed porodem można schudnąć ale u Ciebie jeszcze trochę za wcześnie. A co na to położna? Bo lekarza pewnie nie widujesz w ogóle? Ogólnie na wadze przybrałaś, więc pewnie wszystko ok, może po prostu masz taką przemianę materii?

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:46   #3598
agaaga89
Zakorzenienie

Dzień dobry mam dziś stracha całą noc bolały mnie plecy i czułam kłucia ze wszystkich stron brzucha, a dziś rano ewidentnie obniżył mi się brzuch dziwna sytuacja, bo jeszcze wczoraj pokazywałam siostrze i mamuśce jakiego mam balona pod żebrami, a dziś wstałam i czuję się super, zero uciskania nic, nic się nie odzywałam a teściowa z koleżanką do mnie, że mam brzuch coś nisko więc to chyba zauważalna zmiana, brr...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:47   #3599
diatoma
Zadomowienie

wikalia a kiedy masz wizytę u lekarza/położnej?? na tym etapie nie powinnaś tracić, kg. lepiej to sprawdzic.

co do prania materiału z fotelika, to myślę że dziecko kładzie się ubrane od stóp do głów i chyba nie ma potrzeby tego prać. ja bym prała gdybym miała używany, ale nowe nie ma potrzeby, tak mi się zdaje...
subtelle a jak u Ciebie z tymi wodami?? coś się wyjaśniło???
mirabilka ja tez szukam takiego sprzedawcy żeby miał te wszytskie rzeczy. i jeszcze chce ten podkład pod materac znalezc z moterhood, bo on "oddycha".
a na początek rzeczywiście najbezpieczniej kaftanik, dopoki pępuszek nie odpadnie, bo body drażni.tak mi mowily kolezanki.

apropo problemów z wypróżnieniem:
jest 7 krasnoludków, 7 śliwek i 6 butelek mleka-czego nie będzie miał jeden krasnoludek???
odp: sraczki :P

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-11 o 15:55
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 15:50   #3600
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mam dziś stracha całą noc bolały mnie plecy i czułam kłucia ze wszystkich stron brzucha, a dziś rano ewidentnie obniżył mi się brzuch dziwna sytuacja, bo jeszcze wczoraj pokazywałam siostrze i mamuśce jakiego mam balona pod żebrami, a dziś wstałam i czuję się super, zero uciskania nic, nic się nie odzywałam a teściowa z koleżanką do mnie, że mam brzuch coś nisko więc to chyba zauważalna zmiana, brr...
Nooo,Kochana Czyżby Twój maluszek był już gotów?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości