Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 17:40   #3631
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
"cycki opadają jak słyszę takie dobre rady.."

hahaha wyję do księżyca : hahaha:
co jak co ale cycuszki niech nam nie opadają
Monciakowa pojechałaś po bandzie

a propo fotelika - to nie piorę a co tam - tak spytałam, żeby nie wyszło, że tylko ja nie piorę.

Eko- mamy też mam dość - to już wolę tą Monikę wegetariankę ( tą z serialu Rodzina Zastępcza).

Fissan na rozstępy stosowałam - ja miałam od początku taki rozkład: rano mustella, po kąpaniu oliwka na mokre ciało a przed spaniem fissan ( oj jak on się, źle wyciskał szczególnie koniec w metalowej tubie) i niestety mam rozstępy... jednak genów nie przeskoczę. Teraz kupiłam dodatkowo palmersa i nie wiem - może szorstka gąbka coś pomoże- jakieś tam mikro krążenie.
haha faktycznie lepiej żeby nam nie opadały ;D

a co do rozstępów pociesze Cię,że moja znajoma miała dużo na brzuchu a teraz, pół roku po ciąży one są białe/perłowe ledwo widoczne... jak mi pokazała zdjęcie brzucha to nie uwierzyłam, bo wyglądało to brzydko a teraz skóra się '' skurczyła '' rozstępy wyblakły i jest na prawdę spoko...

palmersa też mam

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ooo ta Monika wegetarianka z mężem to taaakie pyszne robią dania
przynajmniej jak się naoglądam to mi później ślinka cieknie pół dnia

idę robić ciasto bananowe

mam też śmietankę, ubiję i będzie do ciasta
uwielbiam

no weź.,.ciacho bananowe

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 17:49   #3632
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

o ja też będę jutro ciasto bananowe robić tż sobie wybłagał

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe przyjęcie, a to mój brzuszek w 35 tc, co o nim sądzicie?
ładny i kreska taka wyraźna ale masz tak jak ja tak z boku lekko dziwne ja tez tak mam

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie jeszcze, tylko się nie śmiejcie
czy słyszycie jakieś dźwięki z brzuszka? bo z mojegbo od kilku dni dobiega coś w stylu pojedynczych pstryknięć, mlaśnięć, nie wiem jak to określić.
na innych stronach dziewczyny opisują to jakby pstryknięcie paznokcia o paznokieć.
co jakiś czas jak Mały jest aktywny- słyszę te mlaśnięcia. pojedyncze, nieodczuwalne w żden sposób.
na poczatku myślałam, ze to moje kości tak się przesuwają, ale gdyby to były moje kości, to czułabym cokolwiek. a to tylko dźwięk. i tylko wtedy, kiedy Mały harce urządza intensywne.
myślałam, że wmawiam sobie coś, ale poszperałam w necie i dość często słyszą to mamuśki na końcówce. ale przyczyny i źródła nie znalazłam...
ale fajnie pierwsze słyszę o takim czymś

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mam dziś stracha całą noc bolały mnie plecy i czułam kłucia ze wszystkich stron brzucha, a dziś rano ewidentnie obniżył mi się brzuch dziwna sytuacja, bo jeszcze wczoraj pokazywałam siostrze i mamuśce jakiego mam balona pod żebrami, a dziś wstałam i czuję się super, zero uciskania nic, nic się nie odzywałam a teściowa z koleżanką do mnie, że mam brzuch coś nisko więc to chyba zauważalna zmiana, brr...
oj oj

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja pospałam trochę, wypiłam gorące mleko i jest lepiej w ogóle na jakiego lekarza trafiłam.....
było mi coraz gorzej, katar nie przechodził ale poszło mi na oskrzela czy tam płuca miałam fatalny kaszel więc ide...
a on do mnie TO PANI WEŹMIE IBUPROM ZATOKI BO CHYBA MOZNA W CIAZY CO? a ja że NIE!!!
a on aha to duomox proszę....

nie no załamana byłam zero zaufania do tego lekarza, poszłam do apteki i pytam farmaceutki co to za duomox, mowila,ze niemowlęta go biorą i w razie potrzeby kobiety w ciazy, ja juz czuje sie tak fatalnie że wzielam pierwszą dawkę i tylko mam nadzieje,ze szybko mi przejdzie choróbsko bo nie wyobrażam sobie mieć powikłan przez 2-3 tygodnie, nie umialabym rodzić w takim stanie no ale lekarz bomba....
nie no po prostu lekarz super u nas też jest taki na wsi - mówi się mu co ci dolega a on pyta: no to co pani przepisać? i wtedy mu się mówi co bo tak to on tylko duomox przepisuje każdemu

a duomox w ciąży bezpieczny

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:05   #3633
_Ciastko_
Rozeznanie

Kolba - piękny poród...gratuluje. Mam nadzieję że swój poród będę wspominać równie dobrze

Trzymajcie jutro za mnie kciuki, jadę do Łodzi na sesję zdjęciową brzuszkową jak będę mieć już gotowe zdjęcia wrzucę kilka.

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:42   #3634
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Apropo rozstepow to kupcie sobie w aptece w tubce Fissan. Ja go uzywam i nie mam ani jednego rozstepu na brzuchu, a jak sie pojawilo kilka na udach to je rach ciach smarowalam tym fissanem i mi zniknely.Jest bardzo gesty i dziwnie pachnie, ale naprawde uzywalam juz wielu specyfikow, ale ten naprawde pomaga a przy tym nie jest drogi.
muszę spróbować a ten Fissan jest tylko w tubkach ?

Cytat:

Fissan na rozstępy stosowałam - ja miałam od początku taki rozkład: rano mustella, po kąpaniu oliwka na mokre ciało a przed spaniem fissan ( oj jak on się, źle wyciskał szczególnie koniec w metalowej tubie) i niestety mam rozstępy... jednak genów nie przeskoczę. Teraz kupiłam dodatkowo palmersa i nie wiem - może szorstka gąbka coś pomoże- jakieś tam mikro krążenie.
u mnie też geny...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a co do rozstępów pociesze Cię,że moja znajoma miała dużo na brzuchu a teraz, pół roku po ciąży one są białe/perłowe ledwo widoczne... jak mi pokazała zdjęcie brzucha to nie uwierzyłam, bo wyglądało to brzydko a teraz skóra się '' skurczyła '' rozstępy wyblakły i jest na prawdę spoko...
pocieszyłaś mnie dzięki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:45   #3635
Mirabilka
Zakorzenienie

Fissan kupowałam zawsze w makro - pakowane po 1 szt./22zł - tam był tylko w tubkach i to metalowych ( tzn tubka zapakowana w kartonik).

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:50   #3636
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Kurcze, nobla dla tego kto znajdzie lek na kolkę - już nie mogę patrzeć jak Mała się zwija. Zaraz chyba znów rureczkę zastosuję, bo trochę pomaga.

Odnośnie porodu Odszedł mi ten czop w sobotę wieczorem. Cały czas byłam podłączona do kroplówki z magnezem i fenoterolem. Położna trochę mi ten fenoterol na noc przykręciła, żebym mogła zasnąć, bo tak to to kołatanie serca było niemożliwe. o 2ej zaczął mnie boleć brzuch - tak jak w pierwszy dzień okresu - no i twardnieć. Bolało parę chwil i przechodziło. Kompletnie tego nie skojarzyłam, że to skurcze. Myślałam, że twardnienie macicy tylko trochę bardziej bolesne O 4ej, kiedy nic nie przechodziło, a bolało może trochę bardziej zadzwoniłam po położną. Lekko mnie ochrzaniła, że dopiero teraz dzwonię i odkręciła mocniej fenoterol i podłączyła pod ktg. Trochę się popisało, nie wychodziły jakieś mega skurcze, po fenoterolu trochę przeszło i tak dotrwałam do rana. O 8ej znów ktg, ból można powiedzieć podobny i już w miarę coraz bardziej regularny, ale ja jeszcze kompletnie tego nie wiązałam. O 9ej przyszedł docent i zaprosił na badanie, na którym się okazało, że mam 5cm rozwarcia i że nie da się tego zahamować. Odłączyli kroplówki i pojechałam na porodówkę. o 10ej przyjechał mąż (na marginesie nie wyobrażam sobie rodzić bez niego) i zaczęło się już na dobre. Wspominam to bardzo fajnie. Byliśmy sami na dwuosobowej sali, położna przychodziła tak co pół godziny i badała rozwarcie - udawało mi się, że nie było wtedy skurczu, bo podobno wtedy takie badanie boli. Podała mi tą eneme, ale tak jak pisalam wcześniej bez skutku. Kompletnie nie wiedzieliśmy co robić, jak się zachowywać itp ale chyba zadziałał instynkt, bo sama nie wiem skąd wiedziałam jakie pozycje przybierać, żeby w czasie skurczów sobie ulżyć - udawało się. Raz kucałam, raz chodziłam, raz opierałam się o brzeg łóżka i jakoś szło. Najlepsza w tym wszystkim była świadomość, że po skurczu jest przerwa W czasie tych przerw żartowaliśmy sobie, śmialiśmy się z siebie, że kompletnie nie wiemy co robić i jedynie improwizujemy pamietając jakieś filmy Powiedziałam TZ żeby mi plecy pomasował mimo że nie miałam tych bóli krzyżowych - nie mam pojęcia czy pomagało, ale całkiem nieźle się czułam Do 6go centymetra nie chciałam znieczulenia. Potem miałam lekki kryzys, bo cały czas tylko te 6cm - mąż poprosił anestezjologa. Kobitka przyszła, przywieźli wózek z całym sprzętem, ale jak się dowiedziałam, że potem już mi zostanie tylko leżenie i podpięcie pod ktg i że poród się wydluży, to się rozmyśliłam i stwierdziłam, że dam radę. W czasie skurczy oddychałam sobie głośno i na wydechu nawet lekko podjękiwałam - pomagało. Z 6 do 8 poszło szybko, a potem to już z górki Przy 8 położna przebijała mi pęcherz - to chyba bolało najbardziej. Jak wypłynęły wody, to skurcze zaczęły bardziej boleć, ale dalej znośnie dzięki świadomości, że będzie przerwa (coraz krótsza, ale będzie). Po przebiciu pęcherza już nie wstawałam. Po niedługim czasie kazali mi trochę poprzeć - mimo że nie było partych, żeby główka sie wstawiła całkiem. Parłam trochę na boku, trochę na wznak. I w sumie sama nie wiem, kiedy zaczęły sie te właściwe. Niby miałam uczucie parcia, ale strasznie się bałam, że im tam kupę zrobię i chyba mimowolnie wstrzymywałam, ale one dobrze wiedziały, że to już W czasie jednego skurczu parłam ze 3, 4 razy. Nawet jak skurcz sie kończył, to ja jeszcze kończyłam przeć, żeby jak najszybciej to skończyć. Chyba za 4 albo 5 urodziłam główkę, a za kolejnym resztę. Najlepszy był mój mąż, bo w pewnym momencie jak na niego spojrzałam, to myślałam, że zemdleje, tak pieknie ze mną parł, tylko zapominał powietrze wymieniać
Nie dostałam Małej na ręce bo wolałam, żeby pediatrzy się nią zajęli - przyjechali z całym sprzętem na salę. Ale widziałam, że sama oddycha i nawet zakwiliła troszeczkę.
Powiem Wam jedno - boli, ale na pewno nie jest to ból nie do zniesienia. A końcówka porodu, to już jest z górki - widok dziecka wynagradza wszystko!!!!! Dajecie życie i to jest w tym wszystkim najpiękniejsze mimo że bolesne!!!!
Ale się rozpisałam Mam nadzieję, że nie przynudziłam za bardzo! Maleńką mam na kolanach i chyba jej trochę lepiej w brzuszku bo zasnęła, ale już mieli buźką więc jak nic cyc trzeba szykować
Ale chciałabym mieć tak pozytywne wspomnienie porodu. Po takiej lekturze czuję sie jakoś spokojniej. Chciałabym też tak umieć opanować emocje, żeby myśleć pozytywnie o tych przerwach miedzy skurczami.

Cytat:
Napisane przez nikalodz Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Przymierzam się do zakupu tej poduchy typu kojeC (wydaje mi się, że to świetny wynalazek), posiada któraś?

Buziaki dla wszystkich brzuszków
Ja mam tą poduchę w kształcie C od samego początku ciaży. Nie wyobrażam sobie spania bez niej, bo mam tak krzywy kręgosłup, że ból nie pozwalał mi się normalnie ułożyć. Myślę, że będę jej też spokojnie używać po porodzie, bo nawet TŻ jak teraz czasami z nią zasypia, to mówi, że mu bardzo wygodnie.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Do mnie dzisiaj przyszedł fotelik Maxi Cosi
Jest bardzo ładny,
choć kolor do mnie nie przemawia (czerwień +bordo)
ale na allegro takie tanie były tylko 4 kolory, więc wyboru nie było
Ahaaa co do pranie fotelika to wg mnie to jest trochę przesada,
tak samo jak pranie wózka,
tym tropem idąc to trzeba by wszystko w domu, np. kanapy wyprać i to w dziecięcym proszku

ale oczywiście jak ktoś chce i ma zapał to jego sprawa

Ostatnio w DDTVN była znowu ta eco mama Reni Jusis i mówiła, żeby wózek wyprać.
A jaki masz fotelik MaxiCosi? Bo różnica w cenie może wynikać z modelu. Moja Bratowa się na to złapała. Kupiła fotelik MC po niższej cenie, ale okazało się, że to nie CabrioFix tylko model City.Oczywiście sprzedający się nie wypucował i sprzedał jej jako Cabrio za niby super cenę. One się wizualnie prawie niczym nie różnią, ale dużo bezpieczniejszy jest Cabrio. A i tego City nie ma możliwości wpięcia w tą bazę EasyBase.

Co do tego prania wózków i fotelików mam takie samo zdanie jak wiekszość z Was. Jak sie dziecko bedzie chowało w za bardzo wyjałowionym otoczeniu, to potem będzie łapało wszystkie możliwe świństwa. Z resztą EkoMama mówiła coś o praniu w orzechach czy coś takiego, bo przecież proszki to też zło (sama chemia). Najlepiej to się w namiocie tlenowym położyć.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:51   #3637
87czarna
Zakorzenienie

Montii mnie też podniosłaś na duchu! Boję się,że jeszcze więcej tego dziadostwa wyskoczy :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:51   #3638
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Fissan kupowałam zawsze w makro - pakowane po 1 szt./22zł - tam był tylko w tubkach i to metalowych ( tzn tubka zapakowana w kartonik).
o to muszę zobaczyć też w innych marketach a gdzieś jeszcze widziałaś ? bo wpisywałam w dozie ale nie ma -przynajmniej nie w tym internetowym .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:54   #3639
Mirabilka
Zakorzenienie

na necie znalazłam , że na rozstępy dobra jest maść z mocznikiem - tylko nie wiem czy można w ciąży używać - a cholercia byłam dziś u gina i nie spytałam a wizyta dopiero za miesiąc maść robiona na zamówienie taki skład:

mocznik/urea 40,0
vit.A 2,0
vit.E 2,0
Lekobaza ad 200,0

co do Fissanu - nie wiem czy dziś w rossmanie widziałam, albo tesco. Byłam tu i tu i gdzieś widziałam.

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-02-11 o 18:56
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:00   #3640
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
w życiu nie mam zamiaru prać wózka ani fotelika
może jeszcze mam go włożyć do takiej plastikowej kuli aby nie wdychało spalin czy powietrza miejskiego
Tez nie mam zamiaru prac wozka i fotelika, ludzie przesadzaja z ta sterylizacja wszystkiego...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

nika
, kapusta kiszona popita napojem gazowanym i cały dzień z glowy ( czyt. w wc)
czasami jak zrobie suróweczkę i napiję się gazowanego to łooooo masz,

[/B
Tez ostatnio mam zaparcia i jem sliwki i pije mleko itp i nie dziala ;p

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A co do rozstępów-właśnie dzisiaj zauważyłam,że w okolicach pępka zrobiły mi się jakieś dziwne czerwone linie-dopiero przy lekkim ściśnięciu skóry widac,że to rozstępy Cały czas się smaruję,nie ma dnia,żebym zapomniała i co? Nie wiem jak się tego pozbęde? [COLOR="Silver"]
Ja mam rozstepy na piersiach i na biodrach ale sa biale wiec to sa stare, bo duzo tylam i chudlam. Uzywam palmersa prawie codziennie;p... chyba ze zapomne

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w 33 tygodniu ciazy, powinnam nabierac teraz na wadze a ja schudlam kilo. W sumie przez cala ciaze przytylam 5 kilo. Normalnie jem wszystko, nie wiem co sie dzieje
Ja jestem w 34tc i 1dzien i przytylam 7 kg ;p i nie chce juz wiecej niz 10kg razem;p

Wczoraj mialam akcje golenie
Na slepo troszke poprobowalam, pozniej Tzta zawolalam zeby sprawdzil;p
Troszke musial poprawiac, ale nie bylo zle;p

Dzis mialam ostatni dzien w pracy... bede tesknic;p;/ chociaz narazie sie ciesze
Dostalam troszke prezentow. Miska Hello Kitty co mozna podgrzac i miec jako termofor, ksiazeczke dla malej, dwa bukiety roz i kosmetyki z ''Soap and Glory'' teraz tylko sie smarowac smarowac i jeszcze raz smarowac

W czwaretek jedziemy do Paryza na 3 dni. Mam nadzieje, ze nie urodze we Fancji hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gg.jpg (27,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hhh.jpg (34,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jjj.jpg (27,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kkk.jpg (43,7 KB, 46 załadowań)

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:00   #3641
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Ale chciałabym mieć tak pozytywne wspomnienie porodu. Po takiej lekturze czuję sie jakoś spokojniej. Chciałabym też tak umieć opanować emocje, żeby myśleć pozytywnie o tych przerwach miedzy skurczami.

Ja mam tą poduchę w kształcie C od samego początku ciaży. Nie wyobrażam sobie spania bez niej, bo mam tak krzywy kręgosłup, że ból nie pozwalał mi się normalnie ułożyć. Myślę, że będę jej też spokojnie używać po porodzie, bo nawet TŻ jak teraz czasami z nią zasypia, to mówi, że mu bardzo wygodnie.

A jaki masz fotelik MaxiCosi? Bo różnica w cenie może wynikać z modelu. Moja Bratowa się na to złapała. Kupiła fotelik MC po niższej cenie, ale okazało się, że to nie CabrioFix tylko model City.Oczywiście sprzedający się nie wypucował i sprzedał jej jako Cabrio za niby super cenę. One się wizualnie prawie niczym nie różnią, ale dużo bezpieczniejszy jest Cabrio. A i tego City nie ma możliwości wpięcia w tą bazę EasyBase.

Co do tego prania wózków i fotelików mam takie samo zdanie jak wiekszość z Was. Jak sie dziecko bedzie chowało w za bardzo wyjałowionym otoczeniu, to potem będzie łapało wszystkie możliwe świństwa. Z resztą EkoMama mówiła coś o praniu w orzechach czy coś takiego, bo przecież proszki to też zło (sama chemia). Najlepiej to się w namiocie tlenowym położyć.
szara myszka,
namiot tlenowy hehe , dobre
ale są takie mamuski co trzymają swoje maluchy pod kloszem,bo to nie dobre, tamto tez itp. itd., a potem jak pójdzie do przedszkola to się zaczyna.......
mój małż ostatnio widział material w wiadomościach o eko pieluszkach i mówi "może kupimy", to ja się go pytam, a kto będzie prał..... "no jak to to, TY "
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:00   #3642
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Kolba a próbowałas syropek debridat?
kolezanka go stosowała i to było jedyne co bardzo pomogło

Monti u mnie tez tesciowa ciagle powtarza Ania ty juz nic nie kupuj zobaczysz wszytsko dostaniecie...

ja dzis po badaniach z cisnieniem 140 /90 wyszłam ze skierowaniem na posiew moczu bo mam ponoc liczne bakterie w moczu

na moje zaparcia pomogły suszone morele popite wodą gazowaną łooo myslalam ze nei zdąze

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-02-18 o 09:30
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:03   #3643
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Tez nie mam zamiaru prac wozka i fotelika, ludzie przesadzaja z ta sterylizacja wszystkiego...

Tez ostatnio mam zaparcia i jem sliwki i pije mleko itp i nie dziala ;p

Ja mam rozstepy na piersiach i na biodrach ale sa biale wiec to sa stare, bo duzo tylam i chudlam. Uzywam palmersa prawie codziennie;p... chyba ze zapomne

Ja jestem w 34tc i 1dzien i przytylam 7 kg ;p i nie chce juz wiecej niz 10kg razem;p

Wczoraj mialam akcje golenie
Na slepo troszke poprobowalam, pozniej Tzta zawolalam zeby sprawdzil;p
Troszke musial poprawiac, ale nie bylo zle;p

Dzis mialam ostatni dzien w pracy... bede tesknic;p;/ chociaz narazie sie ciesze
Dostalam troszke prezentow. Miska Hello Kitty co mozna podgrzac i miec jako termofor, ksiazeczke dla malej, dwa bukiety roz i kosmetyki z ''Soap and Glory'' teraz tylko sie smarowac smarowac i jeszcze raz smarowac

W czwaretek jedziemy do Paryza na 3 dni. Mam nadzieje, ze nie urodze we Fancji hehe
tajka, super prezenciki, a to 2 foto to jest ramka ??? no superancka
ahhhhh a wyjazdu do Paryża tylko pozazdrościć (choć wiem, że nie wypada )
Stary 2011-02-11, 19:03   #3644
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny a co myslicie o takim termometrze?

http://allegro.pl/termometr-dzieciec...449628259.html

bo nie wiem czy kupowac

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 19:09   #3645
87czarna
Zakorzenienie

tajka ja też używam Palmers'a(nota bene od początku ciąży) i jeszcze nie zdarzyło mi się zapomniec...widocznie taką mam skórę

anika dobrze,że robią Ci dodatkowe badania,bo mnie nic nie zlecili :/

Stary 2011-02-11, 19:18   #3646
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Monti u mnie tez tesciowa ciagle powtarza Ania ty juz nic nie kupuj zobaczysz wszytsko dostaniecie...
w koncu sie wsciekłam i mowie do niej mamo! ja jestem w 8 miesiącu a jeszcze nic od nikogo nie dostałam! na co mam czekac na boskie zmiłowanie a dziecko w tetrowej pieluszce przywieść owinięte??
no i sie skonczył temat
)
Moja tescowa mi nic nie mowi, bo po angielsku nie gada;p, a moj hiszpanski nie jest jeszcze na tyle dobry zbeym wdawala sie w dyskusje. Rozumie duzo, cos tam powiem, ale zeby dyskutowac to nie;p.

Wczoraj TZ z nia gadal i cos o jakis kaftanikach grubych mowila ze chce kupic, to jej powiedzial, ze lepiej zeby pare euro odlozyla i kupimy tutaj w UK.
Jedyne co to moja mama jakies ciuszki kupila ale tez wole sama kupowac. Moja sis kupuje troszke rzeczy, wczoraj do mnie zadzwonila ze kupila dwie rzeczy http://www.sportsdirect.com/my-littl...st-baby-563096 6-9mies i http://www.sportsdirect.com/my-littl...rt-baby-563094
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
tajka, super prezenciki, a to 2 foto to jest ramka ??? no superancka
ahhhhh a wyjazdu do Paryża tylko pozazdrościć (choć wiem, że nie wypada )
Drugie foto to ta ksiazeczka dla dziecka co jest na 1 zdjeciu, ale mozna ja postawic jako ramke wiec 2 w 1
W Paryzu bede w 36 tygodniu... mam nadzieje mala poczeka az wrocimy;p, narazie sie nic nie zapowiada na wczesniejsze wyjscie;P

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
tajka ja też używam Palmers'a(nota bene od początku ciąży) i jeszcze nie zdarzyło mi się zapomniec...widocznie taką mam skórę

anika dobrze,że robią Ci dodatkowe badania,bo mnie nic nie zlecili :/
Pewnie mi wyjda rozstepy za niedlugo;p, chociaz mialam duzo skory na brzuchu wiec mam nadzieje ze jakos sie mala pomiesci i nie porozciaga;p
Ty jestes szczuplutka a ja wazylam 68 kg;p to moze dlatego, poza tym jestem kilka tygodni za toba

Ktoras cos o spaghetti pisala ostatnio.... wiec wczoraj tez zrobilam i zaraz znowu zjem;p

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-02-11 o 19:21
Stary 2011-02-11, 19:22   #3647
87czarna
Zakorzenienie

tajka a który to masz tydzień? ;>

Stary 2011-02-11, 19:24   #3648
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tajka a który to masz tydzień? ;>
34t i 1 d

Stary 2011-02-11, 19:25   #3649
87czarna
Zakorzenienie

tajka może nie wyjdą...bądź dobrej myśli Ja niestety muszę zacząc się zastanawiac,co z nimi zrobic po porodzie,bo przyznam szczerze,że bardzo lubiłam swój brzuch i źle mi będzie na niego patrzec

Stary 2011-02-11, 19:30   #3650
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tajka może nie wyjdą...bądź dobrej myśli Ja niestety muszę zacząc się zastanawiac,co z nimi zrobic po porodzie,bo przyznam szczerze,że bardzo lubiłam swój brzuch i źle mi będzie na niego patrzec
ja bede sie martwic pozniej

ide poprzytulac TZ i zaraz jest to spaghetti bo glodna jestem;D

Stary 2011-02-11, 19:53   #3651
Montii
Zakorzenienie

przysnelo mi sie na godzinke i co ja bede robic w nocy

[LEFT]
Stary 2011-02-11, 20:16   #3652
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

ja kupowałam ale ja sądzę że do mojego modelu nie trzeba bo na dnie rozkładam taki materac- ewentualnie położę na dno jakiś kocyk i będzie ok
a kupowałaś przez allegro jaeśli tak to podaj linka dzieki wielkie

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 20:18   #3653
prunelle
Wtajemniczenie

cholera no, przeczytałam bloga mamy takiej chorej dziewczynki, na razie Wam wklejać nie będę, może kiedyś, w każdym razie teraz mam schizy, że mi się dziecko chore urodzi, niech mnie któraś walnie w łeb

zaraz sobie kąpiel z tego wszystkiego zrobię, bo TŻ dziś się uczy do swoich egzaminów jutro (taak, ja studiuję w tygodniu, a on co drugi weekend), więc nigdzie go nie wyciągnę dzisiaj

i ja pisałam wczoraj, że się nie wolno dać nakręcać, wrr

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-02-11 o 20:22
prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 20:22   #3654
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość

My mamy Citi,
niestety nie mamy w samochodzie pasów do montażu bazy Isofix
więc będziemy musieli montować fotelik normalnie pasami,
a Citi to ponoć najbezpieczniejszy fotelik montowany za pomocą pasów
więc stwierdziliśmy, że nie ma co przepłacać za Cabrio skoro i tak nie będzie na bazie

co do prania w orzechach ... to
Stary 2011-02-11, 20:25   #3655
iweczka
Zakorzenienie

prunelle, to juz nie czytaj tego bloga - będzie dobrze, myślmy pozytywnie, nasze dzieciaczki będą piękne, zdrowe, slodkie i urocze. trzeba sobie to powtarzać

ja właśnie wyszłam z wanny
Stary 2011-02-11, 20:30   #3656
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
A co do rozstępów-właśnie dzisiaj zauważyłam,że w okolicach pępka zrobiły mi się jakieś dziwne czerwone linie-dopiero przy lekkim ściśnięciu skóry widac,że to rozstępy Cały czas się smaruję,nie ma dnia,żebym zapomniała i co? Nie wiem jak się tego pozbęde?
czasami niestety smarowanie nie pomoże, jak mają wyleźć, to wylejzą

Natka
ale masz wyraźną krechę ja w ogóle nie mam
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 20:31   #3657
Castia
Wtajemniczenie

prunelle ja też ciągle mysle o tym czy nasza niunka jest całkowicie zdrowa. takie mnie mysli nachodza. ale pewni kazdej mamie siedzi cos takiego w głowie. nie wiem też sie boje. ale trzeba byc dobrej mysli.

bylismy na ostatnich zakupkach.
kupiłam sobie stanik z firmy Naturana jest super
i nawet trafiłam z rozmiarem bez przymierzania
kocyk taki duzy 100x140 myslalam ze jest bezowy z rozowym a okazal sie cały niebieski prawie bo nie chciało nam sie rozkładac
ale co tam dziewczynka tez moze miec niebieski kocyk
siostra ma mi kupic mniejszy i cienszy bo nasz dosc gruby akrylowy.
majtki siateczkowe dla siebie i w lumpku 3 pary spodni welurkowych dla małej. do apteki nie dotarłam juz
jeszcze nie mam podkładów takich co bym mogła połozyc sobie juz na lozko. musze gdzies znalezc bo nie chce mi sie jednej rzeczy zamawiac na allegro.

teraz leniuchuje. TZ pojechal wklejac szybe do jakiegos auta

Montii z tymi cyckami to pojechałas po bandzie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 20:34   #3658
aniula31
Raczkowanie

któraś z Was pytała o materac do łóżeczka turystycznego. TAK jest potrzebny, bo to co jest w zestawie nie jest najlepsze. Ja zakupilam kokos gryka do swojego - mam turystyczne jako podstawowe.
aniula31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 20:37   #3659
Montii
Zakorzenienie

Olusia ja też praktycznie nie mam tej kreski
minimalnie dosc

Castia też mi brakuje podkładów

[LEFT]
Stary 2011-02-11, 20:38   #3660
vikicullen
Zadomowienie

Hej podczytuje was troche i łezka sie w oku kręci jak ten czas szybko leci, jeszcze niedawno też byłam w ciąży i miałam bóle kręgosłupa, różne obawy o poród, ostatnie zakupy a tu mój szkrabek ma już 3 miesiące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Schowek10.jpg (94,9 KB, 24 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości