|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Witam sie z Wami Dziewczynki
![]() My od rana na zakupkach, ale mnie teraz kręgosłup boli , posprzątałam wczoraj więc teraz już leniuchuję ![]() Byłam w bibliotece, wypożyczyłam książki (same thrillery ) i zaraz zaczynam czytac ![]() Paulizia przed moją ciążą bywaliśmy w Tychach zawsze jeden weekend na miesiąc, a teraz nie byliśmy tam już kilka miesięcy . Mam nadzieję, że po porodzie będziemy częściej tam bywac, tak więc dotrzymam Ci towarzystwa ![]() Anula naklejki rewelacja
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
no prostota chyba najlepsza co? musze jeszcze wybrac narzute bo ta co jest nie pasuje i kolor na sciane, bo teraz ta co jest roz-fiolet na zdjeciu naprawde jest biala )),musze to zrobic w ten weekend bo w przyszly musze mojego TZ zagonic do malowania )poza tym teraz bawie sie lazienka moniqac lece rozwieszac pranie, znowu wroce splakana tak mnei wzruszaja male ciuszki mojej Zosienki
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka śliczna pościel , ach .....
och piesek też !!!![]() szkoda płacic za spacerówke której nie będziecie używać ![]() matallewar dobrze że już nie boli Grazin ja mam mega libido tylko jakoś czynów brak ![]() katarzynka00 ciągle się cieszę Renessme1985 słodki psinka, taka do przytulania ![]() Kwiatecek oooooooo matko, chciało Ci się do tylu liczyć ![]() byłam w mothercarze, kupiłam bodziaki słodkie, ale nie było tyle fajnnych rzeczy zeby skorzystać z promocji 2+1 gratis, kupiłam jeszcze polakowy pajacyk w smyku za 15 zl ![]() teraz idziemy na spacerek w słoneczku |
|
|
|
#964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle wiecie co... pamiętam,że którą z Was ostatnio miała podobny problem. Byłam u znajomych we czwartek i okazało się,że ich syn ma ... ospę... bez komentarza |
|
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
Moja sunia bardzo wszystkim dziękuje za miłe słowa
A tak serio to ona nie tylko wygląda na taka przytulaśną ale i jest To taka rasa, której agresja jest na poziomie prawie zerowym i generalnie te psiaki używane są do dogoterapii dla dzieci... Jest przekochanym niedźwiadkiem i bardzo żałuję, że nie możemy jej do Nas wprowadzić do mieszkanka... ale ona ma takie kudliska, że ja bym chyba cały czas z odkurzaczem biegała, a jeszcze mój TŻ alergik Zresztą jej jest milion razu lepiej u rodziców, bo cały dzień praktycznie na zewnątrz jest i jeszcze do lasu mój Tatuś codziennie z nią wychodzi na dłuuuuuugi spacer, więc nawet nie miałabym serca przeprowadzać jej w blokowe warunki i spacery w koło bloku ![]() A tak w ogóle to zakupiłam dzisiaj poduchę do karmienia pościel i falbankę do łóżeczka ![]() I jeszcze mam pytanie do tych dziewczyn, które już mają dzieciaczki. Jak uważacie czy jak ja mam termin porodu na początek maja, to pod koniec lipca można już z takim maluchem wyjechać gdzieś na domek nad jezioro?? Oczywiście mam na myśli, konkretny domek, nie jakiś barak, tylko taki dom normalny tylko sezonowy?? Bo ja w zasadzie nigdy styczności z małymi dziećmi nie miałam i ciężko mi powiedzieć, czy taki maluszek nie jest za mały. W sumie liczmy, że będzie miał ok 2,5 miesiąca. Zastanawiamy się z TŻ czy po prostu jest sens cokolwiek planować na ten okres wakacyjny? |
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęscie nia brałąm go na ręce więc mam nadzieje, że mnie nie zaraził... Bo ospy nie miałam
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
aaa no i w ogóle to Wam powiem, że od czwartku schudłam 2 kg
![]() ![]() domyślam się, że to nie jest najszczęśliwszy objaw... nie wiem czy to przez ten stres czy co... w czwartek u ginka miałam już 10 na plusie, a dzisiaj wchodzę na wagę i na plusie 8 Mam nadzieję, że to nic nie oznacza...---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- anula_81 tak mnie natchnęłaś tymi projektami, że postanowiłam, iż sama tez zaprojektuję pokoik naszego malucha... chociaż aktualnie będzie z Nami w sypialni i jeszcze nie planujemy przenoszenia go do oddzielnego pokoju (którego de facto na razie nie mamy hehe bo jak robiliśmy remont, to zostawiliśmy tylko sypialnię zamkniętą, a reszta mieszkania została jako jedna wielka przestrzeń )Jakoś tak mnie to rozczuliło... a pokoik piękny ale jednak dla Dziewczynki to można duuuużo fajnych rzeczy pomyśleć, a dla chłopczyka to pole do popisu ograniczone... szczególnie, że ja właśnie gustuje w takich ciemnych fioletach, różach itp... |
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
w końcu się zdecydowałam, że łóżeczko jednak kupię i znalazłam .. :P
http://allegro.pl/wyprawka-lozeczko-...438354994.html tylko teraz myślę nad kolorem.. 1,8, 13 albo 14 .. nie umiem się zdecydować.. bo jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka będzie, ale chciałam tan neutralnie .. żeby pasowało i do chłopca i dziewczynki a kolor łóżeczka teak w sumie to 2 są do wyboru chyba.. bo tam jest jedna dodatkowaa
Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-02-12 o 17:24 |
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko wpadam się przywitać i zaraz uciekam dalej leniuchować.
Rano skończyłam sprzątać ( dobrze że wczoraj wpadli znajomi to większość uprzątłam )Teraz już jestem wymyta, wypilingowana, wydepilowana i wybalsamowana . Czas na czyste lenistwo. No i dzisiaj postanowiłam zakaz wchodzenia na allegro do końca lutego!!!! Dzisiaj ostatnią rzecz jaką zamówiłam to golarka którą polecała moria. Mam nadzieje że przyjdzie do czwartku (mam wizytę u gina i zamierzam jej wypróbować ![]() )A psiaki macie przecudne
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuski
ja tylko wpadłam się przywitac i mykam mam zamiar ugotowac fasolke po bretońsku ![]() to bedzie mój debiut i nie wiedziałam, że fasoala jest tak droga....prawiwe 7 zł za 400gram...![]() byłam dzisiaj na zakupach jedzeniowych i nadzwigałam sie jak głupia... a starałam sie nie brac cięzkich rzeczy wiedząc, ze jestem sama... musiało się uzbierac...poza tym dwa razy sie do sklapu wracałąm bo zapominałam o naistotniejszych rzeczach..mogłabym sie nauczyc listy robić ![]() jutro męzulek mój wolne ma... licze na ładną pogode ![]() dzisiaj spać nie mogłam bo sąsiedzi mieli jakąś mała awanturkę i po sianach się rzucali o 3 w nocy... masakra jakaś ![]() myslałam, że wpadną nam do sypialni
|
#971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myslę,że nie ma powodu do paniki. Wierzę,że się nie zaraziłam (chociaż akurat byłam u nich wtedy jak ich syn zarażał :/ ale przecież nie miałam z nim kontaktu...) Z tego co wyczytałam w necie, kobiety w ciązy powinny iść do lekarza i jest możliwość podania immunoglobuliny. |
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Jakoś nie zdążyłam się jeszcze rozkręcić na nowej części wątku,ale zaczęłam się w tym III trymestrze czuć jak w I, jeżeli chodzi o zmęczenie i samopoczucie...W nocy mi coraz bardziej niewygodnie i się nie wysypiam, więc śpię potem do 11 i w rezultacie i tak jestem niewyspana No cóż, takie uroki ciąży. staram się też chodzić regularnie na spacery więc może to porządne dotlenienie też mi w głowie szum robi![]() Staram się Was na bieżąco nadrabiać, chociaż pędzicie jak szalone! Renessme współczuję problemów ciążowych ale postaraj się nie denerwować, na pewno wszystko będzie ok, skoro zostało to w porę zauważone. Moria Twój pies wymiata! Rewelacyjna jest. Fotelik też mi się strasznie podoba i wiesz, zastanawiam się czy nie kupić osobno, chociaż w moim zestawie Baby Merc jest...Hm...co myślicie? To ten zestaw:http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...401726725.htmlCatia A nie chorowałaś na ospę? Po 20 tyg wszystkie choroby zakaźne nie są już tak groźne jak wcześniej, przynajmniej coś takiego czytałam,ale w razie czego zadzwoń może do swojego lekarza. metallewar jak tam z Twoimi piersiochami? Lepiej już mówisz? Mi na razie nic nie leci i nie leciało...więc nie wiem jakie to uczucie,ale podejrzewam że nie za fajne... Może zadzwoń do swojej gin jeżeli masz do niej nr tel oczywiście. Dziewczyny, szukam wkładów do szuflad komody i dodatkowo takich metalowych jakby do szafy komandorowej, bo mam ją głęboką i ciężko utrzymać porządek w ubraniach. Widziałyście gdzieś coś takiego? Jeżeli chodzi o wkłady do komody dziecięcej to widziałam że mary_poziomkowa miałaś coś takiego jak wklejałaś fotki? Szukałam na stronie Ikei,ale nic nie znalazłam Jakieś małe tylko na skarpetki...Gdzie kupowałaś swoje? A te kosze do komandora to kompletnie nie wiem gdzie szukać. Mam nadzieję że wiecie o jaki rodzaj tego metalowego wkładu mi chodzi Taki w kształcie szuflady tylko żeby można było na półkę w komandorze położyć i wyciągnąć potem...Ktoś widział, ktoś wie?
|
|
|
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka nareszcie zdrowa ! Ale bardzo długo Cie trzymało, nie? Tylko jesli to na TŻ przeszło, to pilnuj się aby znów do Ciebie nie wrociło..
Renessme słodki misiaczek !! Oj nie odkleiłabym się od takiego zwierzaczka. Tylko kolorystycznie niepraktyczna, pewnie często trzeba ją prac ![]() JanuszAgnieszka przepiekna psina ! Twoja i moja należą do wspólnej rodziny, więc jakoś są spokrewnione Bo moja Ponisia, także jest psem pasterskim (PON). Wierzę jak Ci bez niej smutno bo ja tak samo przeżywam, że nie ma Poni ze mną Kiedyś ją miałam na 2 tygodnie w Krk, jak rodzice pojechali na wakacje, ale Doda (owczarek niemiecki) chciała ją zjeść i dokładnie tyle samo z nia roboty co z Twoją... mami co dzień odkurza.. Weterynarz powiedział nam kiedyś, że to pies dla pracowitych ![]() O tym masazu dałaś mi do myslenia... skoro ma to pomóc.... A jaka ma być częstotliwość takich masazy i kiedy należy zacząć ? (w sensie ktory tydzień?) Mam oliwę z oliwek w domu, ale pewnie na męża w tej kwestii dla odróżnienia liczyć bym nie mogła.... Aliczka88 ja połówkowe mialam też robione w 19tc i wyszło że dziewuszka, nawet przez mysl mi nie przechodzi, że nagle okaże się, że chłopak bo co z moimi dziewczyńskimi zakupami Wprawdzie ja wróżką nie jestem, ale jakoś w 2 czy 3 msc wróżka przez net stawiała mi pasjans i powiedziała, że na 100% chłopak.. no a na usg wyszło ze Gabrycha wiec wrózek nie ma co słuchac chyba, ze w czerwcu będzie zonk Kwiatecek 460 ??????????????? o kurde !! Czujesz w dotyku, że włosków Ci ubywa ? Wydaje mi się, że to ponad normę... moria44 tak samo Ty masz piękną bostonkę ! No i to jej pozowanie.............. Jedyna modelka w swoim rodzaju Taka akuratna do całowania w pyszczek bo moja ma za dużo włosków Włazi Wam do łózka ? Wyglada na niesamowitą pieszczoszkę anula będzie ślicznie, te motylki b. mi się podobają Ale generalnie wszystko jest piekne... Masz zmysł - dokonasz własciwego wyboru ![]() Renessme pewnie schudłaś bo leżysz i mniej jesz albo weź pod uwagę, ze kazda waga waży inaczej, ja zawsze miałam różnice własnie ok 2kg między wagą u teściow a u rodziców. Powinno się ważyć ciągle na tej samej. Nie martw się ![]() Paulizia, oh dziękuję Ci w imieniu swoim i Gabryski, za tak szczere chęci odnośnie lodzika Antosia także całuję za to, że chce sie z gabi podzielić ![]() antropia, sasiedzi po ścianach się rzucali ? Az tak ? no to nie zazdroszczę wrażeń słuchowych.... Ja ok 2 tyg temu robiłam pierwszy raz w zyciu fasolkę po bretońsku fajne to danie, bo jednogarnkowe i moze być spokojnie na 2 dni A ja już po egzaminie ![]() Znacie ten portal ?? Dopiero dziś go poznałam http://www.kinomaniak.tv/ Mnóstwo filmów do oglądania online, za friko ! trzeba sie tylko zalogowac
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-12 o 19:35 |
|
|
|
#975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale po pierwsze sa takie ala staromodne z tymi siatkowymi bagaznikami na dole, z duzymi kolami i sa ogolnie landary Cytat:
a ja padam salatki prawie skonczone, bo szwagierka rypnela sie z proporcjach i musialam podokupowac placek sie studzi tzn polewa ![]() babeczki sa bulki upieklam z ziarnami no i zaraz bede jesc kolacje i ide lezec ooooooooooooo |
||||
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja psinka nie jest jakos strasznie uciazliwa pod wzgledem utrzymywania czystosci - baaaaardzo rzadko sie ją czesze, ma dluga sierc ale gubi ja w niewielkich ilosciach. Choc mama i tak narzeka, bo ona lubi sobie patyki do mieszkania przynosic i rozgryzac je ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- ja wiem, ze piekne to te wozki nie sa, ale wole miec taki przez pol roku i dzwigac go na 4 pietro przez ten okres czasu- a pozniej lekka spacerowka - niz kupic ładny wielofunkcyjny i meczyc sie przez powiedzmy 2 lata z14 kg spacerowka...
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie podpisuje pod tym co napisala Spice! Tez poszukuje tego typu organizera co miala Mary
![]() Jutro bede licytowac fotel do karmienia. Jest bujany z podnozkiem. Tylko uzywany, ale wyglada ok wiec chyba sie skusze ![]() Spice... mysle, ze jak juz zdecydowalas sie na ten wozek i fotelik jest w zestawie to nie ma sensu kupowac. Chyba, ze masz opcje w ofercie, ze mozesz zrezygnowac z fotelika to wtedy sobie dokupisz. Nie wiem czy to prawda, ale podobno te foteliki z zestawow 3 w 1 sa troszke gorszej jakosci. Ja wciaz sie nie zdecydowalam co zrobie
|
#978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
JanuszAgnieszka, a ile chcecie przeznaczyc na wozek, spacerowke i fotelik? Jest duzo lekkich wozkow. Niecale 11 kilo z gondola lub spacerowka... wiadomo, ze sa drozsze, ale czasem w zestawie wychodzi taniej niz mialabys kupowac wszystko osobno.
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Coś pokręciłam ? JanuszAgnieszka, nie masz berneńczyka? A jeśli masz, to jak z jej włoskami? nie ma z nimi "kupę" roboty ?? Na marginesie z samojedem na pewno też jest co robić - jak nie więcej w stosunku do berneńczyka
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus, a dla kogo ta uczta?
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Renessme a propos Twojej wagi... moze Twoja waga wazy troszke inaczej stad ta roznica? Wiesz jak to jets. Czasem zalezy od tego gdzie wage postawisz
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę ze masz rację, że lepiej zainwestować więcej kasy w spacerówkę lekką i zgrabną niż kupować w zestawie wielką i ciężką jeżeli masz w wizji wnoszenie wózka na 4piętro. mężu pojechał na spotkanie z kumplami siędzę sama ![]() Zocha dziś nie pospała w południe i była mega rycząca do samego wieczora ja dodatkowo doła złapałam, bo mój brat nie może się dogadać z rodzicami i ja nie wiem jak im pomóc ![]() smutno mi ... |
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Agus, msaz gdzies online przepis na tego bananowca? to musi byc nieziemsko pyszne ciacho
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Spice znalazlam cos takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60193374
Andziotku nie smutaj sie ja wiem, ze przykro Ci sie na to patrzy, ale moim skromnym zdaniem lepiej sie nie wtracac... Jemy lody????Masz chyba wolne teraz caly tydzien co?
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka
znalazłam np taki http://allegro.pl/wozek-gleboki-firm...445016564.html i tu opinie całkiem niezłe o nim : http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...SSIC_.html?v=2 |
|
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
popieram ![]() thx ![]() w takim razie jedziemy na tym samym wózku ja też się cieszę Cytat:
![]() trzymamy cię za słowo ![]() Spice z nami drepta na spacerki , tzn ze mną, Laurą i Fasolką
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam carte dory waniliowe ![]() miałam zamiar sama zeżreć , ale skoro chcesz się przyłączyć
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz musimy naszą andziotkę jeszcze lodzikami napaść, by znów sie do nas uśmiechała jak szaleć to szaleć ![]() ![]() :par ty:
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajnie to organizuje szafę
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
o fajnie, że jestes Katarzynka, bo włąsnie o Tobie myslalam... jak Twoja mami zareagowała? I jak przede wszystkim sie czujesz... w koncu to I trymestr
mdłosci itp ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

, posprzątałam wczoraj więc teraz już leniuchuję 
) i zaraz zaczynam czytac
Czekamy na Ciebie fasolko

Zresztą jej jest milion razu lepiej u rodziców, bo cały dzień praktycznie na zewnątrz jest i jeszcze do lasu mój Tatuś codziennie z nią wychodzi na dłuuuuuugi spacer, więc nawet nie miałabym serca przeprowadzać jej w blokowe warunki i spacery w koło bloku 

Mam nadzieję, że to nic nie oznacza...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)