Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 20:14   #991
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
Daisy - moja Tola jest z rodzicami i tesknie - owszem, ale chyba swoje slowa kierowalas do wlascicielki samoyeda moja psinka nie jest jakos strasznie uciazliwa pod wzgledem utrzymywania czystosci - baaaaardzo rzadko sie ją czesze, ma dluga sierc ale gubi ja w niewielkich ilosciach. Choc mama i tak narzeka, bo ona lubi sobie patyki do mieszkania przynosic i rozgryzac je

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

ja wiem, ze piekne to te wozki nie sa, ale wole miec taki przez pol roku i dzwigac go na 4 pietro przez ten okres czasu- a pozniej lekka spacerowka - niz kupic ładny wielofunkcyjny i meczyc sie przez powiedzmy 2 lata z14 kg spacerowka...
moja wazy 12 kg, a mieszkam w domu
zreszta spoacerowke i tak zostawiam na parterze
poza tym
specjalnie kupowalam wozka za 2000 zl by moc ewentualnie bez skropulow kupic nowa spacerowke na wiosne w przyszlym roku
bo ta na zime bedzie dobra
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Agus, a dla kogo ta uczta?

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Renessme a propos Twojej wagi... moze Twoja waga wazy troszke inaczej stad ta roznica? Wiesz jak to jets. Czasem zalezy od tego gdzie wage postawisz
jutro przyjezdzaja moi rodzice z moja siostra jej mezem i 2 dzieci i zaprosilam ich na "kawe"
do tego mam zrobione 2 salatke warstwowe z ryzem i wrzywami i kielbaska no i do tego bede robic paleczki z pomyslu na do tego bagietka ziolowo-czosnkowa i szyneczka itp :P
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Agus, msaz gdzies online przepis na tego bananowca? to musi byc nieziemsko pyszne ciacho
http://www.domowe-wypieki.pl/czekola...asto-bananowe-

zalaczam fotke, co by wam smaka narobic, jakie ciasto mam w lodowce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (28,4 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-02-12, 20:24   #992
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Agus Ty lepiej zdjec nie wklejaj tylko kazdej z nas po kawalku droga kanalizacyjna prosze wyslac

No to dziewczyny mamy uczte lodowa. Mcflurry juz zjedzone, ale wygrzebie z zamrazary tez jakies carte dory... cynamonowe i resztunie waniliowych
Stary 2011-02-12, 20:25   #993
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agusia, to musi być miod w gębie !!!!!!!!!! :sli na:: slina:

juz zazdroszczę Twojej Rodzince, że mogą być Twoimi goścmi i kosztować tyych rarytasów
Jadłaś kiedys juz to ciacho??? Wyglada przepysznie! A banany w cieście po prostu ubóstwiam

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:26   #994
Lolka1212
Zadomowienie

Wiatajcie mamusie kofane

Renessme , JanuszAgnieszka pieski przecudne! Jak z obrazka albo z katalogu!! śliczne

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
(..)

I tak przeglądam allegro... Tyle ładnych rzeczy, tyle bym już zamówiła ale nie znam lokatora powiedzcie mi, czy skoro lekarz w 19 tyg stwierdził że chyba chłopiec to się potwierdzi?

Nie mamy tu wróżki na wątku?????
Aliczka ja nadal uważam, że u Ciebie chłopiec.. wiem, że tylko raz widzieliście z lekarzem, ale z tego co pamiętam to wtedy gin nie miał wątpliwości, więc może i ty nie powinnaś mieć?!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Paulizia tez mi sie podoba, tylko kosztuje 4 razy tyle
znalazlam jeszcze kwiatki
http://www.the-wall-company.com/no/Blomster-2-p_id100

sloniki tez sa boskie.
kurcze ja tak nie umiem podejmowac decyzji, masakra,m wszystko mi sie podoba

a motylkiii?
http://www.allposters.no/gallery.asp...ilder&SearchID=

)
Anula jak tylko fajowych rzeczy pokazujesz to trudno doradzić! Poza tym ja nawet nie śmiałabym cokolwiek sugerować, w końcu to ty jesteś specjalistka

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
(..) byłam w mothercarze, kupiłam bodziaki słodkie, ale nie było tyle fajnnych rzeczy zeby skorzystać z promocji 2+1 gratis,
kupiłam jeszcze polakowy pajacyk w smyku za 15 zl
Andziotku i ja byłam dziś na zakupach.. i dokładnie też w Mathercare i Smyku kupiłam parę drobnostek W Mother.. kupiłam koszulkę z krótkim rękawem i zestaw dwóch z dłuższym, a w ramach promocji wziełam sobie za grosza pięciopak skarpetek

Mówi się pięciopak o skarpetkach? bo mi się tylko kojarzy dwupak, czy czteropak w kontekście piwa heh

A w Smyku wpatrzyłam sobie komplecik, taki większy na "68", ale spodobał mi się i wzięłam.. po przecenie miał kosztować 30 zł, ale przy kasie okazało się, że jeszcze jakiś rabat dostałam i 25 zł ostatecznie zapłaciłam

Fotki wrzucę później.. teraz nie mogę, bo znowu męzuś będzie pół wieczora się ze mnie śmiał, że latam z aparatem i ciuchy fotografuję
Stary 2011-02-12, 20:28   #995
bzyczka1
Zakorzenienie

Andziot my kupiliśmy właśnie ten wózek tylko że w sklepie i za 300zł bo już długo stał i chcieli się pozbyć jak dla mnie wykonanie jest dość porządne, nie wiem jak się będzie prowadzić z dzieckiem ale tego to chyba żadna z nas nie wie test na dworze miał i jest spoko
Tak więc, JanuszAgnieszka przeczytaj to co napisałam Andziot i się zastanów jest leciutki do tego.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:31   #996
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dziewczyny zamorduje was Zjadłam już dzisiaj całą paczkę toffifee, przed chwilą wchłonęłam jeszcze 2 chupa chups'y, a wy tu o lodach piszecie I najgorsze jest to, że mam je w lodówce, nie wytrzymam i za chwile je pożre

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/AGAMIR%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/AGAMIR%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:37   #997
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
z tego wynika

a ja jeszcze raz dziękuję

popieram

thx
w takim razie jedziemy na tym samym wózku ja też się cieszę

trzymamy cię za słowo
Spice z nami drepta na spacerki , tzn ze mną, Laurą i Fasolką
Noooo, właśnie, pamiętajcie o mnie przy spacerkach i dajcie znać Nie ma to jak spacer w miłym towarzystwie. A Laura jest PRZEUROCZA!, mówię Wam dziewczyny.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamorduje was Zjadłam już dzisiaj całą paczkę toffifee, przed chwilą wchłonęłam jeszcze 2 chupa chups'y, a wy tu o lodach piszecie I najgorsze jest to, że mam je w lodówce, nie wytrzymam i za chwile je pożre

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/AGAMIR%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/AGAMIR%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG]
A ja mam tą Milkę z całym orzechem w płynnym karmelu Specjalnie z dychą w kieszeni dzisiaj byłam w sklepie po nią;] i już pół zjedzone...

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:38   #998
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny zamorduje was Zjadłam już dzisiaj całą paczkę toffifee, przed chwilą wchłonęłam jeszcze 2 chupa chups'y, a wy tu o lodach piszecie I najgorsze jest to, że mam je w lodówce, nie wytrzymam i za chwile je pożre [/IMG]
Oj wierzę, że to wszystko przez dziewczyny bo też tak mam czasem! Jak się słyszy o tych pysznościach to nie ma siły, też trzeba samemu coś powcinać! I jeszcze ta świadomość - jestem w ciąży, mi wolno hehe

Agus87 wiadomo już jaki placek zrobię TŻtowi na walentynki
Stary 2011-02-12, 20:41   #999
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Andziotku i ja byłam dziś na zakupach.. i dokładnie też w Mathercare i Smyku kupiłam parę drobnostek W Mother.. kupiłam koszulkę z krótkim rękawem i zestaw dwóch z dłuższym, a w ramach promocji wziełam sobie za grosza pięciopak skarpetek
ja kupiłam 7-pak bodziaków, ale już baaardzo mały wybór był, nie chciałam tylu aż kupować, ale te po 3-były tylko na krótki rękaw, a ja chciałam długi ... takie fajne w słoniki wzięłam ciuszków takich niebieliźnianych nie chciałam kupować, bo mam po Zosi, skarpety też a sumie nic więcej po przecenie nie było więc wzięłam tylko jedną rzecz

w smyku chyba przecenili przeceny, jakoś ciut taniej mi się wydawało niż ostatnio ...

przed 10min przeżyłam traumę
Zosia zaczęła płakać, poszłam do niej
i się tak rozryczała że nie wiedziałam o co chodzi ....
na rękach źle, w łóżeczku źle, na naszym łóżku źle
płacze i płacze ...
już zaczęłam myśleć że brzuszek ją boli,
wyszła z pokoju ...
usiadłam z nią na kanapie, przykryłam kocykiem
i tak mi zasnęła w 2 min

popłakałam się nad jej głową :-(
gorzej bo musiałam te 12 kg zanieść do łóżeczka z moim brzucholem
narazie śpi ...
mam nadzieję, że to nic złego nie było ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:44   #1000
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
ja kupiłam 7-pak bodziaków, ale już baaardzo mały wybór był, nie chciałam tylu aż kupować, ale te po 3-były tylko na krótki rękaw, a ja chciałam długi ... takie fajne w słoniki wzięłam ciuszków takich niebieliźnianych nie chciałam kupować, bo mam po Zosi, skarpety też a sumie nic więcej po przecenie nie było więc wzięłam tylko jedną rzecz

w smyku chyba przecenili przeceny, jakoś ciut taniej mi się wydawało niż ostatnio ...

płacze i płacze ...
wyszła z pokoju ...
i tak mi zasnęła w 2 min

narazie śpi ...
Może się czegoś przestraszyła?

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-12, 20:44   #1001
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Jakoś nie zdążyłam się jeszcze rozkręcić na nowej części wątku,ale zaczęłam się w tym III trymestrze czuć jak w I, jeżeli chodzi o zmęczenie i samopoczucie...W nocy mi coraz bardziej niewygodnie i się nie wysypiam, więc śpię potem do 11 i w rezultacie i tak jestem niewyspana No cóż, takie uroki ciąży. staram się też chodzić regularnie na spacery więc może to porządne dotlenienie też mi w głowie szum robi
Staram się Was na bieżąco nadrabiać, chociaż pędzicie jak szalone!
Renessme współczuję problemów ciążowych ale postaraj się nie denerwować, na pewno wszystko będzie ok, skoro zostało to w porę zauważone.

Moria Twój pies wymiata! Rewelacyjna jest. Fotelik też mi się strasznie podoba i wiesz, zastanawiam się czy nie kupić osobno, chociaż w moim zestawie Baby Merc jest...Hm...co myślicie? To ten zestaw:http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...401726725.html

Catia A nie chorowałaś na ospę? Po 20 tyg wszystkie choroby zakaźne nie są już tak groźne jak wcześniej, przynajmniej coś takiego czytałam,ale w razie czego zadzwoń może do swojego lekarza.

metallewar jak tam z Twoimi piersiochami? Lepiej już mówisz? Mi na razie nic nie leci i nie leciało...więc nie wiem jakie to uczucie,ale podejrzewam że nie za fajne... Może zadzwoń do swojej gin jeżeli masz do niej nr tel oczywiście.

Dziewczyny, szukam wkładów do szuflad komody i dodatkowo takich metalowych jakby do szafy komandorowej, bo mam ją głęboką i ciężko utrzymać porządek w ubraniach. Widziałyście gdzieś coś takiego? Jeżeli chodzi o wkłady do komody dziecięcej to widziałam że mary_poziomkowa miałaś coś takiego jak wklejałaś fotki? Szukałam na stronie Ikei,ale nic nie znalazłam Jakieś małe tylko na skarpetki...Gdzie kupowałaś swoje?
A te kosze do komandora to kompletnie nie wiem gdzie szukać. Mam nadzieję że wiecie o jaki rodzaj tego metalowego wkładu mi chodzi Taki w kształcie szuflady tylko żeby można było na półkę w komandorze położyć i wyciągnąć potem...Ktoś widział, ktoś wie?
Lepiej, nic już dziś nie boli...
Zaczynam podejrzewać, że tż mógł mnie walnąć w nocy, bo oprócz tego mam guza na głowie, a w nocy obudziło mnie jego kolano, które mi w udo przyłożyło...
Stanowczo potrzebujemy większego łóżka... Jeszcze tylko tydzień Zaraz po remoncie ścian lecimy do Ikea

A co do jedzenia, to ja nic nie powiem...
Przytyłam kolejny kilogram!
I nawet mi to nie przeszkadza, kiedyś w ciąży przecież trzeba... Ale to oznacza już 3kg w jakieś 3 tygodnie!!! Jak tak dalej będę tyć, to będę mieć 16kg na plusie w ciągu 4 miesięcy!
A do tego dziś obiad u mamy, potem ciacha i jak tu nie jeść...??
Ale mam twarde postanowienie odstawienia słodyczy, bo ostatnio za dużo ich jem. Dla zdrowia, wagi i maluszka, bo za dużo słodyczy jemu też nie służy

Grazin Nie miałam chwili, żeby się zająć Twoim przemeblowaniem, bo tż zabrał mnie do mojej mamy (w dresie i nieuczesaną), ale jutro spojrzę i postaram się coś doradzić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:47   #1002
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokładnie te same

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Może się czegoś przestraszyła?

dziwnie to wyglądało ....
jeszcze tak nie miała jak do tej pory ...

Stary 2011-02-12, 20:50   #1003
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
mam dokładnie te same

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

A sprawdza się tu nam że na dziewczynkę ciągnie do słodkiego?;> No mnie ciągnie... Zjadłam kanapki z Nutellą i jeszcze czekoladę jem...Ale chyba schowam ją do szafki,bo taką miałam radochę że nie przytyłam nic od ostatniej wizyty czyli przez 3 tyg, to żebym czasem nie nadrobiła

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
mam dokładnie te same

Nie przejmuj się, na pewno to nic groźnego, chyba dzieci mają czasem taki swoje "momenty"...Jak wstanie to pewnie nie będzie nic pamiętać.

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-12, 20:50   #1004
Lolka1212
Zadomowienie

Andziot o niee.. moja ulubienica pakusiała? to straszne! Ja tak lubię jak ty o niej opowiadasz, jakie nowe pomysły i zadania dla was przygotowała.. a tu dzisiaj Zosia nie w humorze! Przykro..

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
(...)
Przytyłam kolejny kilogram!
I nawet mi to nie przeszkadza, kiedyś w ciąży przecież trzeba... Ale to oznacza już 3kg w jakieś 3 tygodnie!!! Jak tak dalej będę tyć, to będę mieć 16kg na plusie w ciągu 4 miesięcy!
A do tego dziś obiad u mamy, potem ciacha i jak tu nie jeść...??
Ale mam twarde postanowienie odstawienia słodyczy, bo ostatnio za dużo ich jem. Dla zdrowia, wagi i maluszka, bo za dużo słodyczy jemu też nie służy
(..)
Matall mam pomysł!! Jedz ile wlezie, w końcu nam ciężarówką można i wyrzuć z domu wagę
Stary 2011-02-12, 20:54   #1005
spice1985
Zadomowienie

Paulizia dziękuję za linka właśnie o coś w tym stylu mi chodziło, nie wiem jak ja na tą stronę patrzyłam i nie widziałam;/ na oczy mi padło.

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-12, 20:57   #1006
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

no wlasnie matal.. byłas u lekarza, czy samo przeszło ???? bo z Twojego postu wynika, ze juz nie boli ?

andziotka, może Zochna sobie cosik wyobraziła i po prostu przestraszyła? Albo może cosik jej sie snilo ? (jezeli spała?)
Nie martw sie, to tylko na pewno chwilowa niemoc.
Albo po prostu za mamusią teskniła .. i gdy wziełas ja na rączki to od razu sie Malusia uspokoiła.

Lolka, wiesz , ze Zosienka to też moja ulubienica? Jest boosskkaa

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-12 o 20:58
Stary 2011-02-12, 20:57   #1007
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot o niee.. moja ulubienica pakusiała? to straszne! Ja tak lubię jak ty o niej opowiadasz, jakie nowe pomysły i zadania dla was przygotowała.. a tu dzisiaj Zosia nie w humorze! Przykro..
dziś nie miała typowej drzemki, bo rano wyjechaliśmy z domu, potem mężu nas podrzucił do CH i pobiegaliśmy w Kinder Planecie godzinę, bo mężu musiał coś załatwić w pracy, no i ona przespała się tylko w drodze do domu ...
więc humor mógł jej nie dopisywać bo wybiegana a nie wyspana

straszne to jest jak się dziecku coś dzieje a ty nie wiesz co ........

Stary 2011-02-12, 21:02   #1008
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Matall mam pomysł!! Jedz ile wlezie, w końcu nam ciężarówką można i wyrzuć z domu wagę
Zamierzam same słodycze odstawić, a resztę jeść normalnie

Cytat:
no wlasnie matal.. byłas u lekarza, czy samo przeszło ???? bo z Twojego postu wynika, ze juz nie boli ?

andziotka, może Zochna sobie cosik wyobraziła i po prostu przestraszyła? Albo może cosik jej sie snilo ? (jezeli spała?)
Nie martw sie, to tylko na pewno chwilowa niemoc.
Albo po prostu za mamusią teskniła .. i gdy wziełas ja na rączki to od razu sie Malusia uspokoiła.

Lolka, wiesz , ze Zosienka to też moja ulubienica? Jest boosskkaa
Samo właśnie przeszło, zupełnie już nie boli, więc to raczej nie było zapalenie - bolało tylko jeden dzień

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 21:05   #1009
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
dziś nie miała typowej drzemki, bo rano wyjechaliśmy z domu, potem mężu nas podrzucił do CH i pobiegaliśmy w Kinder Planecie godzinę, bo mężu musiał coś załatwić w pracy, no i ona przespała się tylko w drodze do domu ...
więc humor mógł jej nie dopisywać bo wybiegana a nie wyspana

straszne to jest jak się dziecku coś dzieje a ty nie wiesz co ........
Ojjj tak! Też się tego boję właśnie.. Ty i tak masz dobrze, bo w razie jakieś choroby potrafisz szybko rozpoznać i zdaignozować.. a ja boję się, że np. za późno zareaguję, albo będę przewrażliwiona i ciąglę będę do lekarza latać!! Niemoc jest okropna!!

Oby Zosia się wyspała i już tylko uśmiechnięta była

Ddaiissyy spadaj Zosia jest moja
heh
Stary 2011-02-12, 21:20   #1010
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj tak! Też się tego boję właśnie.. Ty i tak masz dobrze, bo w razie jakieś choroby potrafisz szybko rozpoznać i zdaignozować.. a ja boję się, że np. za późno zareaguję, albo będę przewrażliwiona i ciąglę będę do lekarza latać!! Niemoc jest okropna!!
z jednej strony dobrze, jednak nie wszystkie choroby można po samych objawach rozpoznać,
z drugiej strony wiedzieć za dużo też nie dobrze, bo człowiek ciągle się zamartwia i wszędzie się wszystkiego doszukuje ....

Stary 2011-02-12, 21:20   #1011
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:

płacze i płacze ...
wyszła z pokoju ...
i tak mi zasnęła w 2 min

narazie śpi ...
Może jej się coś złego przyśniło. A jak nie spała, to może zobaczyła coś, czego się bardzo wystraszyła. Pamiętam kiedyś mój najmłodszy brat wystraszył się cienia na ścianie, to była histeria nieziemska i nikt nie wiedział o co chodzi. A on tylko pokazywał na ściane i mówił "buuu buuu". W końcu się domyśliliśmy o co chodzi, ale 3 noce nie chciał spać w swoim pokoju.

Cytat:
A sprawdza się tu nam że na dziewczynkę ciągnie do słodkiego?;> No mnie ciągnie... Zjadłam kanapki z Nutellą i jeszcze czekoladę jem...Ale chyba schowam ją do szafki,bo taką miałam radochę że nie przytyłam nic od ostatniej wizyty czyli przez 3 tyg, to żebym czasem nie nadrobiła
W moim przypadku się to nie sprawdza. Ja jem słodycze codziennie w ilościach wręcz hurtowych, a będę miała synka. Na USG kilkukrotnie widziałam dokładnie jego klejnoty, więc o pomyłce raczej nie ma mowy. Poza tym moja koleżanka, która ma 2 synów w każdej ciąży pochłaniała słodycze i mnóstwo białego pieczywa.
Chociaż ja przed ciążą też uwielbiałam słodycze i codziennie musiałam wchłonąć chociaż jednego batona, albo jakieś cukierki, a bywały dni szczególnie przed okresem, że mogłam pożreć na jedno posiedzenie kilo cukierków, 3 batony, czekolade i do tego paczkę chipsów. Teraz jem poprostu codziennie tak, jak wcześniej przed okresem.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 21:29   #1012
andziot
Zakorzenienie

wiecie co robię ???????????

prasuję

Stary 2011-02-12, 21:32   #1013
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

I jeszcze mam pytanie do tych dziewczyn, które już mają dzieciaczki.
Jak uważacie czy jak ja mam termin porodu na początek maja, to pod koniec lipca można już z takim maluchem wyjechać gdzieś na domek nad jezioro?? Oczywiście mam na myśli, konkretny domek, nie jakiś barak, tylko taki dom normalny tylko sezonowy?? Bo ja w zasadzie nigdy styczności z małymi dziećmi nie miałam i ciężko mi powiedzieć, czy taki maluszek nie jest za mały. W sumie liczmy, że będzie miał ok 2,5 miesiąca. Zastanawiamy się z TŻ czy po prostu jest sens cokolwiek planować na ten okres wakacyjny?
Moja córka pierwszy raz była w górach jako 6 tygodniowy bobas. Gdy miała 3 miesiące braliśmy ją na pierwsze zimowe wejście na górę Klimczok. w 10 miesiącu życia zaliczyła pierwsze kolonie.
Ja bym się więc nie bała brać dziecka, jeśli tylko warunki są cywilizowane. Zależy to też od stanu zdrowia dziecka, ale myślę, że przeszkód nie będzie, a z takim maluchem to przyjemność jechać. Bo jak już zacznie chodzić
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 21:44   #1014
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Renessme, w tajlandii było mnóstwo europejczyków z maleńkimi dzieciaczkami, które ledwo co raczkowały..
My sami chcemy (oczywiscie jesli Malutka bedzie zdrowa) jechac styczeń/luty gdzies w kierunku kaaibów ale stacjonarnie, bez szaleństw

andziota
, nudzi Ci sie?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-12, 21:46   #1015
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
z jednej strony dobrze, jednak nie wszystkie choroby można po samych objawach rozpoznać,
z drugiej strony wiedzieć za dużo też nie dobrze, bo człowiek ciągle się zamartwia i wszędzie się wszystkiego doszukuje ....
to fakt.. i święte słowa! wiedzieć za dużo to baaardzo nie dobrze Pomyśl sobie co ja mam, co przeżywam i jakie mam myśli, gdzie zajmuję się problematyką dzieci upośledzonych i z zaburzeniami psychicznymi..
Stary 2011-02-12, 21:54   #1016
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie L4 - może któraś się zna na tym. Mam własną działalność i opłacam dobrowolne chorobowe. Mogę pójść na L4, ale trochę się boję kontroli z ZUS, ponieważ odwożę dzieci do przedszkola. Zwykle nie ma mnie maks. pół godziny. Nie chcę mieć problemów z Zusem, a l4 ułatwiłoby mi sytuację, gdyż i tak nie mam zbyt wielu zamówień - co najwyżej od znajomych.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 21:56   #1017
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie L4 - może któraś się zna na tym. Mam własną działalność i opłacam dobrowolne chorobowe. Mogę pójść na L4, ale trochę się boję kontroli z ZUS, ponieważ odwożę dzieci do przedszkola. Zwykle nie ma mnie maks. pół godziny. Nie chcę mieć problemów z Zusem, a l4 ułatwiłoby mi sytuację, gdyż i tak nie mam zbyt wielu zamówień - co najwyżej od znajomych.
nie znam sie, ale chyba istotne jest co Ci lekarz napisze na L-4. Bo jesli bedziesz miala, ze musisz leżec to faktycznie ryzyko ale jeśli nie bedziesz musiała, to chyba mogą Ci skoczyc ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-12, 21:57   #1018
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, w pokoiku mam już suche ściany i stoi złożona komoda Łóżeczko jeszcze w pudełku bo TŻ wybył na miasto ale chyba zaraz sama zacznę je składać

No i robię pranie ciuszków Wszystkie posortowałam na trzy grupy: różowe-białe-kolorowe. Mam też jedne mocno czerwone śpiochy i rajstopki i wypiorę je z moimi ciemniejszymi ciuszkami.
Acha i kupiłam w Ikeii spinacze do suszarki bo przecież takie maciupkie skarpetulki od razu by mi odleciały na wietrze
Ogólnie jestem w pełni szczęścia i coraz bardziej nie mogę doczekać się córeńki

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
anula śliczne kwiatki wybrałaś ale ja jestem zauroczona tymi motylkami u nas nie ma takich ładnych

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
(...)
No i dzisiaj postanowiłam zakaz wchodzenia na allegro do końca lutego!!!! Dzisiaj ostatnią rzecz jaką zamówiłam to golarka którą polecała moria. Mam nadzieje że przyjdzie do czwartku (mam wizytę u gina i zamierzam jej wypróbować )
Z golarki na pewno będziesz zadowolona
A co do allegro, hehe, skąd ja to znam Też sobie czasem sama wyznaczam granice ale dziś kupiłam materacyk do łóżeczka, bo chcę aby się "wypachnił"

Cytat:
Moria Twój pies wymiata! Rewelacyjna jest. Fotelik też mi się strasznie podoba i wiesz, zastanawiam się czy nie kupić osobno, chociaż w moim zestawie Baby Merc jest...Hm...co myślicie? To ten zestaw:http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...401726725.html

Dziewczyny, szukam wkładów do szuflad komody (...)
Co do fotelika, to uważam tak jak Renessme, skoro już jest w zestawie to bym nie zmieniała Poza tym nie wiem czy do tego Baby Merca są adaptery do Maxi Cosi no i to zawsze dodatkowy koszt.
Wkłady kupiłam dziś w Ikeii:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631

Cytat:
moria44 tak samo Ty masz piękną bostonkę ! No i to jej pozowanie.............. Jedyna modelka w swoim rodzaju Taka akuratna do całowania w pyszczek bo moja ma za dużo włosków Włazi Wam do łózka ? Wyglada na niesamowitą pieszczoszkę Ciekawe czy będzie o Igusię zazdrosna
ddaiissyy ona jest tak zakochana w ludziach i dzieciach, że nie wierzę w jakiekolwiek problemy po pojawieniu się Igi Poza tym ona jest tak pewna siebie, że objawów zazdrości też nigdy nie widziałam. Raczej wyobrażam sobie, że dziewczyny będą miały super relacje

andziotku - może coś jej się przyśniło Moja młodsza siostra wpadła kiedyś w histerię bo się Miś Uszatek skończył w tv

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:02   #1019
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

andziota
, nudzi Ci sie?
nooo straszecznie (już skończyłam)

Cytat:
to fakt.. i święte słowa! wiedzieć za dużo to baaardzo nie dobrze Pomyśl sobie co ja mam, co przeżywam i jakie mam myśli, gdzie zajmuję się problematyką dzieci upośledzonych i z zaburzeniami psychicznymi..
no nie jest łatwo ....
ale trzeba się nauczyć dystansu ...
ja np pracuje z dziećmi chorymi na nowotwory ...

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
zwolnienie z w ciąży nie oznacza że musisz leżeć
jeśli nie jest to zaznaczone w zwolnieniu to możesz normalnie się "poruszać"

Stary 2011-02-12, 22:04   #1020
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

Co prawda niestety nie mieszka z Nami, bo została u moich rodziców.
Oni mają dom i jest jej tam zdecydowanie lepiej, niż u Nas na 4p w bloku
jaki sliczny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
piekna to samoyed prawda? (nie wiem czy to sie tak dokladnie pisze ). W rakim razie ja sie pochwale swoja panna
piekna!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! ale macie wypasne pieski

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość

W ogóle wiecie co... pamiętam,że którą z Was ostatnio miała podobny problem. Byłam u znajomych we czwartek i okazało się,że ich syn ma ... ospę... bez komentarza
ja tak mialam. mialam kontakt z dzieckiem caly czas, nawet w dzien w ktory go wysypalo. moj mlody tez. ani ja ani on nie zalapalismy. takie dzeicko sieje 2dni przed krostkami i poki nie skonczy sie z nich saczyc.

Cytat:

płacze i płacze ...
wyszła z pokoju ...
i tak mi zasnęła w 2 min

narazie śpi ...
moze cos jej sie snilo? ja cie rozumiem andziotku, moj mlody mial takie akcje ze zaczynal krzyczec w nocy, a ja prawie ze zawalem bieglam do niego. przeszlo samo. darl sie niesamowicie.

co do noszenia.............. moj mlodzieniaszek ma 17kg..... i wysadzam go z wanny, wsadzam i czasem dygam. ostatnio wymyslil ze bedzie niosl gazetke na schodach no i sie przewrocil... skonczylo sie placzem i trzeba bylo go znosic na dol...... no ale trzeba sobie radzic jakos............

a ja mialam prawie ze atak paniki. od 19stej walczylam z netem. bylam tak juz zniechecona ze myslalam ze nic z tego , ale wkoncu sie udalo

szkoda ze z tz nie zdarzylam pogadac.............. jutro popoludniu po niego jade:ju pi:

fajnie ze tyle piszecie o malowaniach, przemeblowaniach itd. ja tez bede zamawiac jakies wzorki na sciany, i do sypialn i do duzego pokoju.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości