Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 22:06   #1021
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
andziotku - może coś jej się przyśniło Moja młodsza siostra wpadła kiedyś w histerię bo się Miś Uszatek skończył w tv
hehehe, dzieci to mają problemy
i fajnie się czyta jak taka podniecona piszesz o wiciu gniazdka

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:10   #1022
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie L4 - może któraś się zna na tym. Mam własną działalność i opłacam dobrowolne chorobowe. Mogę pójść na L4, ale trochę się boję kontroli z ZUS, ponieważ odwożę dzieci do przedszkola. Zwykle nie ma mnie maks. pół godziny. Nie chcę mieć problemów z Zusem, a l4 ułatwiłoby mi sytuację, gdyż i tak nie mam zbyt wielu zamówień - co najwyżej od znajomych.
Wystarczy, że będziesz miała 2 na L4 ( "chory może chodzić ") i nie będzie problemów.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:11   #1023
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Agus Ty lepiej zdjec nie wklejaj tylko kazdej z nas po kawalku droga kanalizacyjna prosze wyslac

No to dziewczyny mamy uczte lodowa. Mcflurry juz zjedzone, ale wygrzebie z zamrazary tez jakies carte dory... cynamonowe i resztunie waniliowych
oo aja wczoraj kupilam sobie z algidy bakaliowe bo uwielbiam
i wieczorkiem troszku zjadlam
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agusia, to musi być miod w gębie !!!!!!!!!! :sli na:: slina:

juz zazdroszczę Twojej Rodzince, że mogą być Twoimi goścmi i kosztować tyych rarytasów
Jadłaś kiedys juz to ciacho??? Wyglada przepysznie! A banany w cieście po prostu ubóstwiam
kochana nie robilam
zapowiada sie mega pysznie
narazie nie jadlam

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Oj wierzę, że to wszystko przez dziewczyny bo też tak mam czasem! Jak się słyszy o tych pysznościach to nie ma siły, też trzeba samemu coś powcinać! I jeszcze ta świadomość - jestem w ciąży, mi wolno hehe

Agus87 wiadomo już jaki placek zrobię TŻtowi na walentynki
ciesze sie
Stary 2011-02-12, 22:11   #1024
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
co do noszenia.............. moj mlodzieniaszek ma 17kg..... i wysadzam go z wanny, wsadzam i czasem dygam. ostatnio wymyslil ze bedzie niosl gazetke na schodach no i sie przewrocil... skonczylo sie placzem i trzeba bylo go znosic na dol...... no ale trzeba sobie radzic jakos............
ja i tak już ją baaardzo rzadko dźwigam, bo zawsze jej tłumaczę że "mama nie może opa" i ona zazwyczaj (o dziwo) rozumie i leci do taty
i jak np uderzy mnie w brzuch to robi smutną minkę, głaszcze brzusio i później pokazuje rączkami jaką małą dzidzie tam mam (składa w taką kołyskę ręce) słodkie to
(chociaż nie wiem czy do końca rozumie co się dzieje tak naprawdę)

Stary 2011-02-12, 22:17   #1025
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja i tak już ją baaardzo rzadko dźwigam, bo zawsze jej tłumaczę że "mama nie może opa" i ona zazwyczaj (o dziwo) rozumie i leci do taty
i jak np uderzy mnie w brzuch to robi smutną minkę, głaszcze brzusio i później pokazuje rączkami jaką małą dzidzie tam mam (składa w taką kołyskę ręce) słodkie to
Moja córeczka też już rozumie. I zaczyna wymyślać, co będzie jak mała się urodzi... że łóżeczko będzie stało w jej pokoju, że ona będzie z nią spała, kąpała ją, że będziemy chodzić na spacerki. Urocze to jest.

Dziękuję za informacje odnośnie L4. W piątek idę na wizytę, to się popytam mojej lekarki czy wystawi mi L4 "z może chodzić". Bo ona jest z tych co niechętnie wystawiają L4, więc nie wiem, co powie...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:22   #1026
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Moja córeczka też już rozumie. I zaczyna wymyślać, co będzie jak mała się urodzi... że łóżeczko będzie stało w jej pokoju, że ona będzie z nią spała, kąpała ją, że będziemy chodzić na spacerki. Urocze to jest.
moj synek mowi dokladnie to samo o tym spaniu, kapaniu, i ze bedzei wozic brata w wozku
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:27   #1027
andziot
Zakorzenienie

Takie kupiłam bodziaki dla Gabrychy
tylko kolory w rzeczywistości są bardziej żywe

Stary 2011-02-12, 22:31   #1028
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
slodkie
Stary 2011-02-12, 22:37   #1029
andziot
Zakorzenienie

A w ogóle to mój mężul dziś odkrył że Gabrysia to Gabriela
powiedział że teraz to mu się mniej podoba to imię, bo mu się kojarzy jak z telenoweli wenezuelskiej

Stary 2011-02-12, 22:42   #1030
Weredka
Zadomowienie

A ja dalej nie mam imienia dla maleńkiej Muszę pomęczyć męża. On niechętnie chce rozmawiać ze mną o dzidziusiu, bo mimo tego, że to już 25 tydzień, to ciągle gdzieś w nim siedzi obawa, że coś pójdzie nie tak.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:51   #1031
agus87
Zakorzenienie

ej laski probowalam tego ciasta
boooooskieeee
Stary 2011-02-12, 22:52   #1032
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe, dzieci to mają problemy
i fajnie się czyta jak taka podniecona piszesz o wiciu gniazdka
Oj bardzooo I w ogóle cały czas mam ochotę sprzątać, niby sił nie mam i cały czas coś mnie boli ale mam takie momenty, że nie mogę wyjść z łazienki, bo muszę wszystkie kosmetyki przejrzeć, powyrzucać nieużywane, poprzecierać zakurzone i cały czas mam wrażenie, że mam tyle do uprzątnięcia, poukładania... no i najchętniej odkurzałabym codziennie

Cytat:
Bosssssski walczę ze sobą aby nie kliknąć "kup teraz"
Rozwieszę pierwszą partię prania małej to może uświadomię sobie, że już mam wystarczającą ilość bodziaków

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 22:55   #1033
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ej laski probowalam tego ciasta
boooooskieeee
chcesz żebym uśliniła monitor z zazdrości

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Rozwieszę pierwszą partię prania małej to może uświadomię sobie, że już mam wystarczającą ilość bodziaków

mam nadzieje ze nie będzie gorąco na przełomie kwietnia /maja bo nakupiłam teraz same bodziaki na długi rękaw
no i że Gabrycha nie urodzi się większa od Zochny

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-12 o 22:56
Stary 2011-02-12, 22:59   #1034
matallewar
Zakorzenienie

Właśnie skończyłam rozbieranie łóżka
Został sam materac, mieszkanie uprzątnięte... Ufff...

Przy okazji pomyłam ściany w najbrudniejszych miejscach i wyrwaliśmy wszystkie kołki rozporowe, teraz trzeba będzie dziury połatać

W zasadzie jestem już zdecydowana na kolory i która ściana w jakim
Mam tylko dylemat - czy na ciemniejszym będzie się dało zrobić potem jaśniejsze wzory? Takie z szablonu??

Jak tylko skończy się malowanie, to nie omieszkam Wam wrzucić zdjęć, żebyście oceniły efekty mojej ciężkiej umysłowej pracy i ciężkiej fizycznej pracy tż

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 23:02   #1035
anula_81
Zakorzenienie

Moj TZ i goscie wrocili juz z rajdu padnieci, ale jeszcze oczywiscie ogladaja relacje Choc mam dzisiaj cicha nadzieje, ze padna wczesnie
ja siedzialam ponad dwie godziny na skypie z kolezanka z PL i tak nam zlecialo

Cytat:
Dziewczynki, w pokoiku mam już suche ściany i stoi złożona komoda Łóżeczko jeszcze w pudełku bo TŻ wybył na miasto ale chyba zaraz sama zacznę je składać

No i robię pranie ciuszków Wszystkie posortowałam na trzy grupy: różowe-białe-kolorowe. Mam też jedne mocno czerwone śpiochy i rajstopki i wypiorę je z moimi ciemniejszymi ciuszkami.
Acha i kupiłam w Ikeii spinacze do suszarki bo przecież takie maciupkie skarpetulki od razu by mi odleciały na wietrze
Ogólnie jestem w pełni szczęścia i coraz bardziej nie mogę doczekać się córeńki

anula śliczne kwiatki wybrałaś ale ja jestem zauroczona tymi motylkami u nas nie ma takich ładnych
ale ci fajnie z tymi scianami
Ja juz wymyslilam, ze w przyszly weekend malujemy i nasza sypialnie tez bo sciany trzeba na szybciora odswiezyc koniecznie skoro dzidzius ma tu spac
naklejki zamowione, dzisiaj dostalam histerii, ze lozeczko nie wybrane jeszcze, ani komoda ani nic, ze sie nei zmieszcze, ze jestem nie zorganizowana i w ogole wpadlam w totalna histerie, zatem w tygodniu czeka mnie z pewnoscia wizyta w IKEI
co do prania to ja posegregowalam na biale, niebieskie/blekitne, roz/czerwone i ciemne kolorki dzis sie wlasnie suszy roz z czerwienia i TZ sie rozplynal jak zobaczyl

Moria, jak chcesz to moge ci zamowic i przeslac te motylki nie ma najmniejszego problemu.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Anula jak tylko fajowych rzeczy pokazujesz to trudno doradzić! Poza tym ja nawet nie śmiałabym cokolwiek sugerować, w końcu to ty jesteś specjalistka
no ale powiem ci, jak sie ma w domu miliony pism i magazynow z wnetrzami, ma sie milion stron internetowych z takimi rzeczami to czlowiek krecka dostaje doslownie, plus dwoch architektow w domu to naprawde miks totalny, wiec dobrze sie doradzic osob postronnych
Cytat:
jak slodko!
Cytat:
jakie sliczne! slonik odlotowy i w ogole fajne kolorki, a skoro piszesz ze bardziej zywe to juz w ogole genialnie.
Cytat:
A w ogóle to mój mężul dziś odkrył że Gabrysia to Gabriela
powiedział że teraz to mu się mniej podoba to imię, bo mu się kojarzy jak z telenoweli wenezuelskiej
no co ty? faceci to maja spozniony zaplon jednak Wenezuelska telenowela''''?
Cytat:
Oj bardzooo I w ogóle cały czas mam ochotę sprzątać, niby sił nie mam i cały czas coś mnie boli ale mam takie momenty, że nie mogę wyjść z łazienki, bo muszę wszystkie kosmetyki przejrzeć, powyrzucać nieużywane, poprzecierać zakurzone i cały czas mam wrażenie, że mam tyle do uprzątnięcia, poukładania... no i najchętniej odkurzałabym codziennie

no ja tylko mam stresa, ze balagan itp ale sptrzatac mi sie nei chce
ale tez powywalalam ostatnio tony kosmetykow z lazienki. Moja mama zaoferowala ze przylatuje 20 marca na ponad tydzien i razme bedziemy sprzatac i ukladac, ciesze sie bo u mojej mamy z podlogi mozna jesc i w moim rodzinnym domu nigdy kurzu nie widzialam*( za to u siebie mam ten widok ogolnie czesto) wiec wiem ze pomoze mi sie pieknei zorganizowac, a raczej mam nadzieje, bo inaczej przepadlam

nie chce mi sie wyjatkowo spac..hmmm

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 23:08   #1036
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Ja juz wymyslilam, ze w przyszly weekend malujemy i nasza sypialnie tez bo sciany trzeba na szybciora odswiezyc koniecznie skoro dzidzius ma tu spac
naklejki zamowione, dzisiaj dostalam histerii, ze lozeczko nie wybrane jeszcze, ani komoda ani nic, ze sie nei zmieszcze, ze jestem nie zorganizowana i w ogole wpadlam w totalna histerie, zatem w tygodniu czeka mnie z pewnoscia wizyta w IKEI
co do prania to ja posegregowalam na biale, niebieskie/blekitne, roz/czerwone i ciemne kolorki dzis sie wlasnie suszy roz z czerwienia i TZ sie rozplynal jak zobaczyl

no ja tylko mam stresa, ze balagan itp ale sptrzatac mi sie nei chce
ale tez powywalalam ostatnio tony kosmetykow z lazienki. Moja mama zaoferowala ze przylatuje 20 marca na ponad tydzien i razme bedziemy sprzatac i ukladac, ciesze sie bo u mojej mamy z podlogi mozna jesc i w moim rodzinnym domu nigdy kurzu nie widzialam*( za to u siebie mam ten widok ogolnie czesto) wiec wiem ze pomoze mi sie pieknei zorganizowac, a raczej mam nadzieje, bo inaczej przepadlam

nie chce mi sie wyjatkowo spac..hmmm
wicie gniazdka -- odsłona druga stres porządkowy
fajnie masz, ze mama przyjeżdża

Stary 2011-02-12, 23:34   #1037
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
wicie gniazdka -- odsłona druga stres porządkowy
fajnie masz, ze mama przyjeżdża
hhihi no wlasnie, zeby jednak u mnie z tego stresu cos wynikalo, ale ja tylko w pracy jestem mega zorganizowana, w domu raczej spontan i balaganiarstwo lekkie, wiec mama sie przyda. a przyjezdza, bo widziala mnei ostatnio w 7 tygodniu ciazy, wiec wiem ze przykro jej ze nie jest czescia tego wszystkiego
A niestety na dluzej nie moze, bo moj tata jest bardzo chory, walczy z zoltaczka typu C, wiec dzidzie zobaczt dopiero jak my przyjedziemy do PL.
ale takie zycie
a stres porzadkowy jest. jak czytam o waszej dobnrej organizacji, planach, listach wyprawkowych to zalamka, bo ja robie 5 list i zadna nie kompletna, kupuje, zez planu i w ogole jakis dramat

a twoja Zosia juz lepiej? spi ciagle?moze rzeczywiscie plakala bo cos ja wystrzaylo?

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

no i wszystkie poszly spac....to i ja ide, choc moje chlopaki dalej ciagna relacje z rajdu... ehh no comments, dobranoc brzuchatki!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-12, 23:36   #1038
moria44
Wtajemniczenie

anula - ja też coś nie mogę zebrać się do spania Zawsze gdy nie ma TŻ'ta to tak jakoś nie mogę iść normalnie spać i kładę się jakieś 2 h. później, nie mam pojęcia czemu tak się dzieje

Dzięki za propozycję ale boję się, że te różowo-fioletowe motylki nie będą za bardzo widoczne na mojej fioletowej ścianie poza tym jedyne miejsce gdzie one by ładnie wyglądały w pokoiku to właśnie nad frontem łóżeczka a tam ma wisieć baldachim więc mogę zapomnieć o naklejkach.
Nad komodą z przewijakiem będę miała półkę a pod nią literki, na drugiej ścianie będzie wisiał na całej długości regał więc też odpada, na jednej krótszej ściance okno na drugiej drzwi więc mogę tylko cieszyć oczy pokoikiem Zosi

W ogóle tak liczyłam na to, że TŻ zapomni o tym baldachimie a on już dzisiaj do mnie mówi "to co może weźmiemy od razu baldachim?" a ja taaakie oczy na co TŻ uradowany "hehe, myślałaś, że zapomniałem? No i już by kupił ale powstrzymałam go tylko tym, że przecież na początku łóżeczko będzie u nas w sypialni więc nie ma sensu montować baldachimu w pokoju Iguśki tylko po to aby się kurzył. Liczę więc na to, że może jakimś cudem wypadnie mu to z głowy

No i pojawiła się jeszcze jedna sporna kwestia - dywan!
Dziewczynki, co będziecie miały / lub macie w pokoikach dzieciaków? My mamy póki co panele ale TŻ chce aby było cieplutko i milutko i chce zakupić dywan. Mi się wydaje to nie praktyczne no ale może on ma rację?

Stary 2011-02-12, 23:37   #1039
Paulizia
Wtajemniczenie

Czy mnie tez ktoras moglaby dac szlaban na eBaya?
Stary 2011-02-12, 23:37   #1040
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a twoja Zosia juz lepiej? spi ciagle?moze rzeczywiscie plakala bo cos ja wystrzaylo?
zasnęła wtedy i śpi

Stary 2011-02-12, 23:40   #1041
Paulizia
Wtajemniczenie

Moria ja mysle, ze jak wybierzesz dywanik pasujacy do reszty to moze byc jeszcze przytulniej
Stary 2011-02-12, 23:40   #1042
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz żebym uśliniła monitor z zazdrości

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

mam nadzieje ze nie będzie gorąco na przełomie kwietnia /maja bo nakupiłam teraz same bodziaki na długi rękaw
no i że Gabrycha nie urodzi się większa od Zochny
eee kochana absolutnie nie

Cytat:
Czy mnie tez ktoras moglaby dac szlaban na eBaya?
daje ci szlaban

a ja nie wiem czy bedemiec baldachim czy nie..
w sumie po co
dla ozdoby
chcialam moskitiere, ale chyba zrezygnuje

ide na film z tz
Stary 2011-02-12, 23:42   #1043
anula_81
Zakorzenienie

Moria my zamiast dywanu zarowno w naszej sypialni jak i w malym pokoiku-teraz zosienki mamy skorke z owcy- taka z Ikei ta wieksza, jest cieplutka i kochana, nie zajmuje duzo miejsca na malej powierzchni i sprawia, ze jest przytulnie, nie zbiera tak kurzu i latwo sie ja czysci polecam.
a ci dalej siedza i ogladaja....grrr......

a ja chyba zrezygnuje z literek, tez zbraku miejsca, na jednej scianie szafa wielka n drugiej polki a miedzy nimi te naklejki, na jednej okno na jednej drzwi, a pokoik maaalenki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-12, 23:45   #1044
Paulizia
Wtajemniczenie

Anulko bardzo mi przykro z powodu Twojego Taty trzymam kciuki za jego zdrowie!!!
I nie martw sie... ja tez jestem bez planu! I w powijakach. Damy rade kochana!!!
Stary 2011-02-12, 23:46   #1045
andziot
Zakorzenienie

żegnam się ja i czkająca Gabrysia

Stary 2011-02-12, 23:47   #1046
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Anulko bardzo mi przykro z powodu Twojego Taty trzymam kciuki za jego zdrowie!!!
I nie martw sie... ja tez jestem bez planu! I w powijakach. Damy rade kochana!!!
dziekuje za mile slowa kochana jestes.
co do planu to ja zaczynam naprawde sie denerwowac, plus przez to ze chodze do pracy nawet chocbym chciala nie mam kiedy, nei mam czasu ani sily nic porzadnie zorganizwoac...
ale najwazniejsze, ze w poniedzialek USG 3D

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-13, 07:28   #1047
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki!

Ja nie śpię od 6:30 Iga dała taki popis nad ranem, że nie mogłam już zasnąć, znów jest inaczej ułożona, chyba po skosie, tak że czuję ją po obu bokach i tak mocno kopie, że aż mnie boli

No nic, w takim razie wskakuję na allegro, szukam ładnego rożka ale przejrzałam już wszystkie i żaden mnie jakoś szczególnie nie przekonał. Są ładne ale widać, że jakość marna i na pewno na żywo nie będzie wyglądał tak jak na zdjęciu

Miłego dnia!

Stary 2011-02-13, 09:09   #1048
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

Moria, jakbyś znalazła jakiś fajny rożek to daj cynk
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 09:24   #1049
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hejka Dziewczynki Wyspane? Ja poszlałam, do 7.30 Jak na mnie to długo u Was też tak słonecznie?

Nie orientujecie sie czy w mothercare albo w smyku (ewentualnie w jakim innym sklepie) można obejrzeć pościel dla dzidziusia? Chciałabym jakąś obejrzeć, dotknąć na żywo, a nie wiem czy tam jest to możliwe, bo jak nie to nie chce mi się jechac

EDIT: czy mothercare nie ma polskiej strony,czy ja szukac nie umiem :|

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-13 o 09:28
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 09:41   #1050
caffelate05
Rozeznanie

Dzień dobry Mamuśki, ja też od nieprzyzwoitej godziny "na nogach" jestem.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja wazy 12 kg, a mieszkam w domu
zreszta spoacerowke i tak zostawiam na parterze
agus87 na parterze w domu to ok, gorzej jak ktoś w bloku mieszka
ja niestety znam przypadki, że wózki ginęły z zamykanej na domofon klatki schodowej ale znam też klatki gdzie stoją i nic się nie dzieje, ja bym się chyba bała

Cytat:
No i pojawiła się jeszcze jedna sporna kwestia - dywan!
Dziewczynki, co będziecie miały / lub macie w pokoikach dzieciaków? My mamy póki co panele ale TŻ chce aby było cieplutko i milutko i chce zakupić dywan. Mi się wydaje to nie praktyczne no ale może on ma rację?
moria44 u nas Julek będzie mieszkał na początku w sypialni, w mieszkaniu nie planujemy wykładzin tylko kafle i panele i też myślę o zakupie dywanika, na który będę rozkładała kocyk jak Julek będzie większy, żeby mógł poleżeć, pobawić się. Jakoś tak cieplej i przytulniej mi się wydaje. Myślałam, że kupię takie piankowe puzzle ale po tym jak poczytałam o ich toksyczności to pomysł odpadł.
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Jakoś nie zdążyłam się jeszcze rozkręcić na nowej części wątku,ale zaczęłam się w tym III trymestrze czuć jak w I, jeżeli chodzi o zmęczenie i samopoczucie...
spice1985 mam to samo na 2 czy 3 tygodnie przed wejściem w II trymestr poczułam się o niebo lepiej, wrócił normalny apetyt, ustąpiło mulenie w żołądku, normalnie skrzydeł dostałam, teraz na kilka tygodni przed wejściem w III trymestr jakbym się cofnęła w czasie, muli mnie znowu, mam problemy ze spaniem, czuję się niezbyt, a sił nie mam za grosz. Jednak książki nie kłamią II trymestr jest najlepszy pod względem samopoczucia

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

czytałam, że dwie Mamuśki kupują lub kupiły fotel bujany do karmienia - moje marzenie
uśmiecham się o fotki ale nie pamiętam, które z Mam o tym pisały

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
EDIT: czy mothercare nie ma polskiej strony,czy ja szukac nie umiem :|
chyba nie ma, albo ja też nie umiem szukać

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości