Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 13:03   #3481
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
tez mam zly nastroj, kolejny cichy dzien, pewnie nici z walentynek, zreszta moj tz jest malo tworczy i nie robi niespodzianek, tym bardziej jak mu cos lezy na watrobie
ech....

AgaGuernsey, golabki teraz bardzo poprawilyby mi humor, no ale ta odleglosc..
a pene z gorgonzola.... pychota

chyba zaszyje sie w garach dla poprawy humoru
mój tż na mnie wczoraj burczał bo o 18 miała przyjechać do nas moja mama a ten gdzieś co chwila przepadał z domu i przed 18 też niby wychodził na zewnątrz coś tam ogarnąć koło domu i nawet nie wiedziałam kiedy już gdzieś pojechał, chyba ze 3 razy,

Przed 18 też przepadł i w końcu dzwonie za nim gdzie się włóczy bo mama za chwilę przyjedzie a jego nie ma znowu i nawet nie raczy powiedzieć że gdzieś jedzie no i się obraził oczywiście i wieczór był cichy, ale w nocy czułam że kilka razy się przytulił a rano mu już przeszło "borsuczenie"

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:09   #3482
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja to może i głupia jestem, ale powiem Wam że bardziej boję się znieczulenia niż porodu... serio, jak tak sobie wyobrażę w które miejsce dają znieczulenie, i co by było jakby się przesunęło choć kawałek, to na razie ...nie chcę...
Ja tak myślałam przed porodem ale po 12h od odejścia wód jak mi już skurcze dały w kość że myślałam że umrę to błagałam o znieczulenie i już nie myślałam czy trafi czy nie, oby cokolwiek pomogło
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:09   #3483
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
beata - no przeciez mleczko miec bedziesz... to juz troche masz. to sie zdarza
To mleka nie przypominało tylko taki płyn był, ale że już może tak wypływać to mnie zaskoczyłaś, tym bardziej że piersi mi jakoś strasznie nie urosły, no może troszkę.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:20   #3484
83monia
Zakorzenienie

beatka - ten plyn taki lekko zoltawy? jak taka wodnita zoltawobiala woda? no to ewidentnie mleko@ ono wcale jak krowie nie jst białe, wlasnie abrdziej zółtawe, przynajmiej siara. ja np. mialam potem wrecz sine

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:25   #3485
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja własnie robie racuchy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:32   #3486
zasada nr 001
Raczkowanie

GG do zasada nr 001

dzien doberek mamuski

ale dzisiaj cudna pogoda az chce sie wygladac za okno

beata_1988 wyszystkie naj naj powtórze sie za dziewczynami zdrowego cudnego bobasa i szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
nie wiem kiedy ja was nadrobię ostatnio nie bardzo miałam jak siedzieć przed komputerem, czasu brakuje mi na wszystko Wpadłam się tylko pochwalić że byłam wczoraj na wizycie i będę miała córeczkę i synka Tak jak czułam i chciałam, tylko teraz mąż zaczyna wydziwiać z imionami Maluszki rozwijają się prawidłowo, wszystko jest w jak najlepszym porządku No i mam już 5 kg na plusie
Podwójna gratulacje, super sprawa z tymi blizniakami poświecasz tyle uwagi co jednej sztuce a wychowujesz dwie a kilogramami sie nie przejmuj!! pamietaj ze wynik dzielisz na dwa

Kurcze wy juz na plusie jestescie ja nadal na minusie, nadal -9 ale na szczescie mdlosci przechodza chociaz apetyt nie dopisjue nadal ale zbytnio sie tym nie martwie

A co do znieczulenia to sie nie wypowiem bo pomimo tego iż milam wywolywany porod to akcja sie szybko rozwinela i niestety bylo juz za pozno na znieczulenie. Ale lekarz mi mowil ze w tym szpitalu daja bez problemow wiec moze teraz skorzystam

dzisiaj wraca moje dziecie z ferii z babcia i sie juz doczekac nie moge mojej żabci bo strasznie sie stesknilam za nia
zasada nr 001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:34   #3487
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam nietypowe pytanie,
dzisiaj oglądałam swoje piersi i zauważyłam że po lekkim uciśnięciu piersi z sutka wypłynęła kropelka takiego w miarę bezbarwnego płynu, z drugiej piersi to samo, myślałam że to tak jednorazowo ale za chwilkę spróbowałam jeszcze raz i to samo
to normalne?? nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego
To siara...i jak najbardziej mozliwe, ze juz sie pojawia.

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki
ja dla odmiany mam super humor, ale to po wczorajszej nerwówie.
ale po kolei
tydzień temu byłam u Gina na standardowej kontroli, powiedział, że wszystko ok.
ja jeszcze mu poweidziałam, ze mam wysypkę na dekolcie (nieswędzacą)
on dał mi na "wszelki wypadek" skierowanie na AST I ALT (Aktywność enzymów wątrobowych)
wyszły podwójnie wyzsze niż powinny. więc do internisty (do gina nie mogłąm się dostać) ta zapewniła mnie, że nie ma tragedii, ale też nie wolno bagatelizować. dała skierowanie na dokąłdniejsze badania
te wyszły na granicy, albo min poniżej/powyżej a ast i alt tak samo- w PIATEK
no I wczoraj jak TZ nie było odebrałam telefon od lekarza z medicoveru, ze mam pilnie jechać do szpitala;(((((
4 godziny wycięte z życiorysu
w szpitalu Św zofii otrzymałam info (po 3 h czekania), że wszystko ok i nie wie o co chodzi lekarzowi. zrobił usg, posłuchał serduszka, 5 razy przejżała badania
i zgłupiała. stwierdziła, że badania z jednej strony wskazują na uszkodzenie wątroby, ale inne parametry mówią, że watroba ok. ze nie można lekceważyć i trzeba zrobić usg i dalej badania, ale nie ma podstawy do paranoi i leżenia w szpitalu....a i stwierdziła, że się nie zdziwi jakbym taką "urodę" w ciązy miałą bo wszystkie inne badania ok
i tak jutrzo mam wizytę i lekarza, który mnie wysłał do szpitala... zobaczymy co będzie dalej...
a opisuję Wam, zeby żadna się nie nakręciła na zapas. ja z medicoverem już znam podobną historię- ja jestem druga;(
a ile wczoraj się wypłakałam i wydenerwowałam to moje.
o TZ nie wspomnę, który nazłamanie karku 100km wracał. także prosze o kciukasy za moją wątrobę)

z lepszych rzeczy to Was nie lubię puscicie mnie z torbami
kupiłam 2 wesołe czapeczki i 3 koszule szpitalne z waszych linków)))
iwona

ach zadroszcę bliźnaików- parki))) cudownie rok przerąbany, ale potem idylla)) obserwuję taką sytuację u mojej przyjaciółki. maluchy już mają prawie 2 latka i ma super spokój bo już się ze sobą bawią i wogule sią meeeega słodkie ale i diabełkowate
Alez historia! Trzymam kciuki, zeby z watroba bylo ok.

A ja wcinam obiadek, szkoda, ze w samotnosci, ale do 18 juz niedaleko i P skonczy prace.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:36   #3488
DaKaro
Zadomowienie

U mnie piękna pogoda, może się gdzieś na spacerek wybierzemy, albo nad morze jodu powdychać .
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
?bo ja jakos bym sie starogardu bała (ja kociewianka jestem :P)
Jesteśmy właśnie zaproszeni na wesele do Kościerzyny, dokładnie do "Żabiego Dworu" to jest chyba gdzieś w okolicach. Ale z racji tego, że będę już w dosyć zaawansowanej ciąży raczej nie da rady. A szkoda, nigdy nie byłam w tych okolicach.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja to może i głupia jestem, ale powiem Wam że bardziej boję się znieczulenia niż porodu... serio, jak tak sobie wyobrażę w które miejsce dają znieczulenie, i co by było jakby się przesunęło choć kawałek, to na razie ...nie chcę...
Z racji tego, że to znieczulenie zewnątrzoponowe, nie ma zagrożenia w postaci uszkodzenia rdzenia kręgowego.

Asiago gratulacje, pięknie parka za jednym zamachem

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:37   #3489
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Beatko spóźnione, ale szczere wszystkiego najlepszego!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:46   #3490
Zmalowana
Zakorzenienie

Nadrobić Was graniczy z cudem
Zdałam wszystko Dziękuje za kciuki
Mamusiom po wizytach gratuluję
Macie fote, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2120099.jpg (91,4 KB, 79 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:52   #3491
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki

on dał mi na "wszelki wypadek" skierowanie na AST I ALT (Aktywność enzymów wątrobowych)
wyszły podwójnie wyzsze niż powinny. więc do internisty (do gina nie mogłąm się dostać) ta zapewniła mnie, że nie ma tragedii, ale też nie wolno bagatelizować. dała skierowanie na dokąłdniejsze badania
te wyszły na granicy, albo min poniżej/powyżej a ast i alt tak samo- w PIATEK
Iwonap79 mam to samo co ty zrobili kupę badań w szpitalu nawet na żółtaczkę i nadal nie wiedzą czemu mam podwyższone AST i ALT. Stwierdzili, że mi potrzebny jest dr House Ale mój lekarz powiedział, że to może być od ciąży i że przejdzie po porodzie.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:04   #3492
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Iwonap79 mam to samo co ty zrobili kupę badań w szpitalu nawet na żółtaczkę i nadal nie wiedzą czemu mam podwyższone AST i ALT. Stwierdzili, że mi potrzebny jest dr House Ale mój lekarz powiedział, że to może być od ciąży i że przejdzie po porodzie.
Brunetko to super (znaczy nie super)
ale plis dzielmy się doświadczeniem i wiedzą- może cos wyjdzie
a z tą ciążą to też tak zasugerowała lekarka w szpitalu, że by się nie zdziwiła jak to tylko "ciążowo"
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:05   #3493
youyou
Zakorzenienie

Zmalowana piękny masz brzuszek!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:14   #3494
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Zmalowana śliczna dziewczyna z Ciebie
Stary 2011-02-13, 14:22   #3495
Stapelka
Rozeznanie

Zmalowana - super wyglądasz grasz na gitarze? ja też - chyba muszę jakąś kołysankę wynaleźć żeby dziecku grać, a niech wie że matka też pohałasować może
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:23   #3496
brumek
Zakorzenienie

asiago - ale Ci super! to zawsze było moje marzenie - mieć bliźniaki i to jeszcze dwujajowe iwonap79 - współczuję nerwów, które lekarz zafundował Ci całkiem bezpodstawnie. Dziwię się trochę takim lekarzom, przecież chyba powinni zdawać sobie sprawę, że kobieta w ciąży tak drży o wszystko, tak się boi każdej złej oznaki i przejmuje wszystkim, że powinno się nawet złe nowiny przekazywać jakoś tak "nie strasznie". A wiadomo że tekst "natychmiast do szpitala" budzi panikę!

Zamalowana
- brawa za egzaminy i śliczny wygląd w ciąży

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
To mleka nie przypominało tylko taki płyn był, ale że już może tak wypływać to mnie zaskoczyłaś, tym bardziej że piersi mi jakoś strasznie nie urosły, no może troszkę.
Beatko, tu jest artykuł na temat siary w ciąży i jej wyglądu: http://www.forumginekologiczne.pl/sp...w-czasie-ciazy

Iwonko - współczuję nerwówki Denerwują mnie tacy niedelikatni lekarze. Przecież chyba powinni zdawać sobie sprawę, że kobieta w ciąży jest szczególnie przewrażliwiona i martwi się każdą nieprawidłowością. Więc nawet złe wiadomości powinni przekazywać jakoś tak bez straszenia, uspokajająco, a nie wywoływać panikę. A wiadomo, że nic lepiej tej paniki nie wywoła niż tekst "natychmiast do szpitala"...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-02-13 o 14:26
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:39   #3497
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Nadrobić Was graniczy z cudem
Zdałam wszystko Dziękuje za kciuki
Mamusiom po wizytach gratuluję
Macie fote, a co
Brawa za egzaminy!
A brzusio sliczny!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:41   #3498
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki.
Niedawno wróciłam z weekendu u rodzinki. Jestem padnięta i przejedzona Nawet nie chcę myśleć ile ważę. Położyłam się teraz i odpoczywam po podróży, a wieczorkiem spróbuję nadrobić to co tu naskrobałyście

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:09   #3499
nerola
BAN stały

Beatko dopiero dziś ale speniena marzeń i mnóstwo zdrówka

TYen płyn to siara-mam go od 12 tyg. ciaży.Potyem sama wypływa a boli bardzo.Bynajmniej mnie.Bo koleżanki nie maiły tego.

Asiago-ale cudnie-pareczka!!!

Jestem dziś do dupy-dopiero wstałam.Słabo mi i w ogóle ble.

Bartesso małemu już lepiej?Powiedz,ze tak

Zmalowana-wiedziałąm,ze zdasz
I śliczny masz brzusio i taki duzy juz.

Iwonko jasne,ze trzymam kciuki za watrobę.
Boze co za nerwówka.Bidulka

Zjadłam dzis gołąbki,grochówę i na rosół nie mam miejsca.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:22   #3500
Zmalowana
Zakorzenienie

Stapelka ano gram ) A Ty na akustyku czy klasyku?
Ja Dzidzi gram wielkie przeboje polskiego rocka
Nerolka rosół to ja chętnie wetnę za Ciebie ;D

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-02-13 o 17:28
Stary 2011-02-13, 17:34   #3501
Stapelka
Rozeznanie

Zmalowana - ja na klasyku - takie tam stare harcerskie zaszłości ogniskowe byliśmy u teściów na plackach ziemniaczanych - pycha ale śmierdzę barem mlecznym
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:37   #3502
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja na akustyku, ale nie wywijam jak Jimmi Hendrix :P

Stary 2011-02-13, 17:39   #3503
Natka_
Zakorzenienie

Witam

Już wróciłam... Teraz staram się nadrobić Was

Gratuluje udanych wizyt, poznanych płci

Beata Wszystkiego Najlepszego

Brzuszki ładne już macie.
Zmalowana gratuluję egzaminów
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:52   #3504
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Dzięki dziewczyny ja też się bardzo cieszę że tak wyszłoA Julcia przeszczęśliwa że będzie miała i siostrę i brata

Zmalowana ślicznie wyglądasz i ten brzusio

Beatko dopiero doczytałam, spóźnione ale od serca- wszystkiego najlepszego

Stapelka ja widzę róźnicę z tym z 16 t.c, rośnie super
Mój brzuch zaczyna mi już przeszkadzać się schylać i pomału zaczyna zasłaniać pewną część ciała

BlondynkaPoznań daj jednego racucha ale mi ochoty narobiłaś

Iwonka nie denerwuj się na zapas, będzie dobrze trzymam kciuki

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:10   #3505
dziubek79
Zakorzenienie

Iwonko a ja mam odwrotnie niż Ty ale nerwy te same, ja mam wyniki w granicach normy ale za mam typowe objawy uszkodzenia wątroby czyli swędzenie mam nadzieję kochana że nam Ci lekarze w końcu pomogą i wykluczą to najgorsze , trzymam kciuki !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:31   #3506
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja na akustyku, ale nie wywijam jak Jimmi Hendrix :P

pewnie wywijasz, tylko skromna jesteś

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:45   #3507
Zmalowana
Zakorzenienie

Obiecuje, że nie wywijam Do ogniska co najwyżej zagram :P

Stary 2011-02-13, 18:52   #3508
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

asiago super że pareczka a racuszki były pycha
laski trzymajcie kciuki abym jutro poznała płeć
Stary 2011-02-13, 18:54   #3509
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
asiago super że pareczka a racuszki były pycha
laski trzymajcie kciuki abym jutro poznała płeć
żeby dzidzia była zdrowa, pokazał co ma między i żeby było po Twojej myśli (bo już nie wiem co byś wolała)

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:58   #3510
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
żeby dzidzia była zdrowa, pokazał co ma między i żeby było po Twojej myśli (bo już nie wiem co byś wolała)
ja bym chciała już wiedzieć min bardziej bym chciała............ powiem jak poznam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości