Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 14:52   #3991
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Montii racja te podpachy tyle miejsca zajmują - a trzeba wziąć z dwie paczki minimum już na start hmm kurczę muszę to wizualnie objąć ile miejsca potrzebuję - a w domu mam same walizki na wczasy jak jedziemy.

Z moim mężem to jest tak - żeby on sam nie zapomniał wsiąść do tego samego samochodu co ja

hmm

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:54   #3992
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

ja mam średnią walizeczkę
bo miałam albo male takie na fitness
albo torby podróżne

a to mama mi dała jest takie akurat

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:01   #3993
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
ładna
my mamy już ubrane łóżeczko
ślicznie to wygląda , ja miałam mieć już w piątek łóżeczko ale dzwonili z DHL ze przyjdzie w poniedziałek a ten komplet pościeli pewnie w środę

co do torby to ja tez mam taka średnia taka na fitness, tam spakowałam rzeczy dla małego a dla siebie to do swojej torby bo ja mam taka duża i podstawowe rzeczy się zmieszczą a jak coś zabraknie to dowiozą bo szpital mam dwa kilometry od domu

co do no spa to nie nawidze tego łykać bo zawsze mi w przełyku stoi i czuje ten ohydny smak

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-13 o 15:04
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:02   #3994
Ewelqa1985
Zadomowienie

nom prasowanie zakonczone przynajmniej na razie wrrr...

a moj egzamin ktory mialam miec dzis zostal przelozony na 17.02
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:09   #3995
iizabelaa
Zakorzenienie

Oglądam na allegro kosmetyki z Musteli Bebe,
chyba zamówię,
bo kusi mnie ten płyn co można używać zamiast chusteczek nawilżonych,

i mam na oku 2 aukcję z huśtawka,
jedna się kończy w środę a druga w czwartek.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja na szczęście nigdy nospy nie brałam,
ja też nie brałam
Stary 2011-02-13, 15:13   #3996
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

lecę do Magnolii na jakiś shopping. Może jak się zmęczę, to Mały wylezie . Dzisiaj można sobie zrobić zdjęcie w balonie z Okazji Walentynek.
Miłego popołudnia, Dziewczyny

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:15   #3997
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Oglądam na allegro kosmetyki z Musteli Bebe,
chyba zamówię,
bo kusi mnie ten płyn co można używać zamiast chusteczek nawilżonych,

i mam na oku 2 aukcję z huśtawka,
jedna się kończy w środę a druga w czwartek.

ja też nie brałam
iza wrzuci prosze linka do tego plynu z Musteli Bebe o ktorym piszesz

ja tez nie bralam nospy przez cala ciaze za to magnez w duzych ilosciach
Stary 2011-02-13, 15:20   #3998
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Montii racja te podpachy tyle miejsca zajmują - a trzeba wziąć z dwie paczki minimum już na start hmm kurczę muszę to wizualnie objąć ile miejsca potrzebuję - a w domu mam same walizki na wczasy jak jedziemy.

Z moim mężem to jest tak - żeby on sam nie zapomniał wsiąść do tego samego samochodu co ja

hmm
Cytat:
ja mam średnią walizeczkę
bo miałam albo male takie na fitness
albo torby podróżne

a to mama mi dała jest takie akurat

u nas się trzeba zmieścić w reklamówkę
Stary 2011-02-13, 15:22   #3999
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość

to na to wychodzi ze tylko ja biorę te ochydstwo
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:23   #4000
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
ładna
ślicznie

a co do nospy to mnie zmartwiłaś bo brałam bardzo długo na początku ciąży (ze względu na zagrożoną ciąże) od 27 tyg biorę buscopan, który ponoć działa mocniej jak nospa a w międzyczasie jak mnie brzuch bolał to też ratowałam się nospą

co do pakowania do szpitala to ja zapakowałam się w średnią torbę podróżną, a małą w taką mniejszą sportową do której i tak musiałam powrzucać podkłady i inne pierdółki dla siebie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:23   #4001
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

aaa takie cuś

http://allegro.pl/mustela-bebe-plyn-...448730079.html
Stary 2011-02-13, 15:28   #4002
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

hawea - piękna sypialnia maluszka, aż dziwne, że jeszcze nie wychodzi

ja mam taką torbę jak były w biedronce kiedyś - wypchana po brzegi + paczka pampków newborn i kosmetyczka w drugą rękę. A tż dowiezie fotelik, kombinezon i kocyk na wyjście.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:51   #4003
aja1
Zakorzenienie

Dziewczyny mam od trzech dni opuchnięte kostki :/ woda zimna juz nie pomaga :/
Któraś pisała o jakieś maści, pliz help mi. Jaka to maść??

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:52   #4004
Olusiaa_
Zakorzenienie

Weźcie przestańcie o tych torbach i oksytocynach pisać, bo zaczynam się bać hehe
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:04   #4005
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
w 7 miesiącu miałam mniej więcej 8 kg na plusie, a teraz... 15, więc w 2 miesiące przytyłam prawie jeszcze raz tyle. Mniej więcej 1-1,5 na tydzień chociaż ostatnio troszkę schudłam, ponoć to jest objaw zbliżającego się porodu.... taaaaaa....
nie żartuj, no ciekawe, ile mi we wtorek gin obwieści, u siebie nie wchodzę na wagę

tak w ogóle to witaj ślicznie to łóżeczko dla Twojego malucha wygląda

Cytat:
hehe dziewczyny fajną stronkę znalazłam z przepisami , kotlet.tv a fajna dlatego,że są filmiki jak się robi poszczególną rzecz.
no i postanowiłam,że skoro i tak jestem gruba to będę robić codziennie jakieś dobre smakołyki

jutro kokosanki i dla tż makowiec.
hehe, mnie TŻ właśnie robi domową pizzę

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Zapomniałam spytać - jak duże macie torby do szpitala? bo byłam dziś w makro i nie wiedziałam, jaką wziąć - na all znalazłam dwie kolorowe jak mówi tż zaoczebiste nie za małe/duże? wyprawka do szpitala standardowa - rzeczy dla mnie a dla małego tylko na wyjście +chusteczki nawilżane.

http://allegro.pl/torba-na-kolkach-w...456087477.html

http://moda.allegro.pl/torba-na-kolk...438470051.html
ta pierwsza wygląda super

Cytat:
Ta pierwsza to chyba trochę za mała.. nie wiem , ale szlafrok piżamy, ręcznik, te podpaski z Belli , klapki..troszkę mi to zajmuje miejsca jeszcze kosmetyczka dojdzie..

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
u nas się trzeba zmieścić w reklamówkę
no właśnie, ja sobie tego nie wyobrażam... iza, u Ciebie przynajmniej rzeczy dla malucha nie trzeba brać, prawda?
bo ja muszę się spakować w reklamówkę z rzeczami SWOIMI i DZIECKA, przerąbane... chyba mi TŻ po prostu rzeczy dla dziecka dowiezie, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam

Cytat:
nom prasowanie zakonczone przynajmniej na razie wrrr...

a moj egzamin ktory mialam miec dzis zostal przelozony na 17.02
szkoda, miałabyś z głowy...

u mnie też często prasowanie się gromadzi i potem mam górę rzeczy...

mordka, Ty też się musisz w reklamówkę pakować? czy chodzi Ci o taką z biedronki ale podróżną?

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-02-13 o 16:05
prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 16:18   #4006
87czarna
Zakorzenienie

aja hahahha,wiozłaś mnie na porodówkę ? Kurczę,czarne loczki...może to wyśnisz,haha Co prawda ja kręconych nie mam,ale fajnie by było

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:20   #4007
Ewelqa1985
Zadomowienie

iza fajny te plyn chyba sie skusze a swoja droga kosmetyki z musteli sa super i dobrze sie nam sprzedawaly w aptece gdzie pracowalam na stazu
Stary 2011-02-13, 16:21   #4008
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja w normalną torbę, nie reklamówkę reklamówek to bym chyba z 5 musiała mieć ...
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:25   #4009
n.ik.a
Zadomowienie

iizabelaa też się zastanawiam nad zakupem tej pościeli z pszczółką - a chciałam się zapytac jak sprawuje się ta pościec joko, bo znalazłam taki duży komplet i jestem ciekawa czy fajna
mirabellka ta pierwsza torba zajefajna mam dużą walizkę na kółkach ale taką tez bym sobie zamówiła - zawsze się przyda

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:25   #4010
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
aja hahahha,wiozłaś mnie na porodówkę ? Kurczę,czarne loczki...może to wyśnisz,haha Co prawda ja kręconych nie mam,ale fajnie by było
Powiedziałabym nawet, że przyjęłam poród

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:34   #4011
niutka1
Wtajemniczenie

[QUOTE=subtelle;25054392]

Cytat:
Napisane przez niutka1
napisalam, ze mi odeszly wody dwa razy akurat wlasnie w lozku ( w sensie przy obu porodach) ale nie stalo sie nic wielkiego, bo jak tylko poczulam to polecialam do lazienki, wiec mi tylko gatki i spodnie zmoczylo a lózko to tylko troszeczkę, przescieradlo do prania ale sladow nie bylo na materacu specjalnie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość

Przpomniało mi się jak położna na SR mówiła, że większość porodów zaczyna się właśnie w nocy, bo oksytocyna ma idealne warunki do wydzielania się. Jest ciepło, cicho i ciemno. i jak przychodzi pora i Maluszek decyduje, że to już to ta oksytocyna zalewa nasz organizm.
pewnie, że różnie to bywa, ale chyba lepiej mieć coś podłożone, niż potem kupować nowy materac
Ja zamierzam też wyłożyć czymś tylne siedzenie samochodu [ale to zabrzmiało] na wypadek, gdyby wody odeszły w drodze do szpitala.

aaa zapomniałam wczoraj zapytać Was, czy też Wam tak zaczeło cieknąć z piersi? dotychczas od połowy ciąży leciała mi siara ale tylko przy naciśnięciu piersi i leciutko. a teraz muszę po każdej nocy zmieniać koszulkę do spania bo jest przemoczona, a w dzień nie daję rady bez wkładek laktacyjnych...
.
tylko, że mi akurat porody nie zaczęły sie w nocy, tzn. pierwszy zaczął sie o 18:30 pyknięciem czopa i odejściem wód jak sobie odpoczywałam w łózku czytając książkę, a drugi o 7:20 rano, jak spałam, pykniecie czopa i odchodzenie wód mnie obudziło

co do piersi, to tylko jak mocno ścisnę leci siara, a tak to nic

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
ja co dzień mam takie bóle- kilka razy, od tygodnia jakoś. ale szybko mijają.
pytałam gina i odpowiedział to samo co Montii pisze- że dopóki nie są regularne, to jest ok.
też myślę, ze to skurcze przepowiadające, bo brzuchol przy tym robi mi się twardy.

a mnie wyobraźcie sobie cały 8 msc tak było, na początku 9 też, nawet miałam raz przepowiadające regularne, a teraz tak od tygodnia prawie nic

Cytat:
czarna - a dużo wody pijesz? bo ja przyznam ,że bywały dni kiedy nawet nie zamoczyłam ust w wodzie no i teraz mam...wyglądam jak balon szczególnie na buzi... :/

a mnie potwornie suszy, ja to chyba co najmniej 5 litrów płynów wypijam dziennie, normalnie prawie półlitrowy kubek herbaty co godzina, do tego soki, woda, mleko i w ogóle, no i sikam też chyba co godzina ale na szczęście w nocy to tylko tak dwa razy musze wstawać, chyba mam pojemny pęcherz, albo dzidzia łaskawie sie przesuwa, bo jak idę sikac w nocy to chyba ze 3 szklanki na raz, no i od razu musze uzupełnic kolejnym piciem...

Cytat:
czy to znaczy, że jak dalej nie będę mieć skurczy ani rozwarcia, to grozi mi cesarka?? no ale w sumie to logiczne, jak tu rodzić bez rozwarcia.....
jeśli ciąża będzie przenoszona ( nie jest to jednoznaczne z przeterminowaniem) to wtedy tak

Cytat:
dziewczyny a dlaczego każda się tak boi wywoływanego porodu?
ta oxy taka straszna jest? boli bardziej? bo nie wiem
tak, po oxy skurcze sa niekontrolowane, często nie mają tych przerw tylko lecą ciągiem, dziewczyny pisza, że po oxy chodza po ścianach i idzie zwariować ( chociaz pewnie nie każda tak reaguje, ale z tego co czytałam, niestety wiekszość)

Dziewczyny, ale ja widze, że ciagle piszecie, że w szpitalu zrobią to, zrobią tamto, pamiętajcie, ze nie musicie się na wszystko zgadzać.

Tak naprawde do skończenia 42 TC cały czas jest się w terminie

Ciąża przeterminowana przebiegająca prawidłowo- nie jest zagrożeniem dla maluszka, powinno sie wtedy codziennie, co drugi dzień robić KTG i USG- gdzie oceni się stan malucha i łozyska i jesli wszystko jest w porządku, to nie musicie się zgadzać ani na wywołanie, ani na cesarke, ani na patologie ciąży
wiecie, w szpitalu kieruja sie tzw rutynami, czyli maja wytyczne, wg których postepują wobec wszystkich pacjentek tak samo, to zrozumiałe, bo szpitale to molochy, ale każdy człowiek jest indywidualny i jeśli chodzi się na kontrole i wszystko jest w porządku, to nie ma co sie takiej rutynie poddawać. Moja znajoma urodziła w 43 TC, zdrowe dziecko, chodziła codziennie od 41 TC na ktg i usg do szpitala i za kazdym razem musiała podpisywac odmowę zostania, odamawiała tez badania wewnętrznego, bo nie chciała żeby jej robili masaz szyjki przy okazji, i dzieciaczek w końcu sam zachciał przyjśc na świat w odpowiednim dla siebie terminie. Oczywiście na tych badaniach wszystko było ok, bo jakby sie np cos działo nieprawidłowego, to ona by nie ryzykowała.

Ciąża przeterminowana, to nie jest to samo co ciąża przenoszona- przenoszona, to własnie wtedy kiedy sa niepokojące objawy- nieprawidłowe ktg, dziecko przestało rosnąć, nieprawidłowe przepływy itd... i wtedy powinno sie wywoływać lub cc

często się słyszy, ze komus wywołali poród tylko dlatego, że "juz kilka dni po terminie", a okazało sie, że dziecko miało objawy niedonoszenia, było malutkie, przeciez ten termin z OM jest tylko przyblizonym terminem

dziewczyny jeszcze tylko kilka godzin i zaczynam 38 TC
ale mi dziwnie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-13 o 16:43
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:28   #4012
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
ładna
Śliczne

Cytat:
lecę do Magnolii na jakiś shopping. Może jak się zmęczę, to Mały wylezie . Dzisiaj można sobie zrobić zdjęcie w balonie z Okazji Walentynek.
Miłego popołudnia, Dziewczyny
Kurczę, akurat jak się z Wro wyprowadziłam to zbudowali tą Magnolię, więc nie skorzystałam...no raz później byłam we Wro, ale akurat miałam zatrucie i nie miałam siły po niej latać

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
to na to wychodzi ze tylko ja biorę te ochydstwo
Nie tylko. Ja bardzo dużo brałam od 24 tc do 36.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:09   #4013
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Śliczne

Nie tylko. Ja bardzo dużo brałam od 24 tc do 36.

Dziewczyny, nie martwcie sie tak, czasem trzeba brac, niestety, ale wiadomo, nie jak cukierki bez wyraźnych powaznych wskazań.
Natomiast nie powinno sie brac no- spy i tego typu leków tuz przed porodem, bo osłabia napięcie mięśnowe dziecka i rodzi sie "wiotkie" , poza tym osłabia skurcze porodowe, dlatego lekarze każą odstawić ( lub powinni kazać ) po skończeniu 37 TC i w tym czasie ( w 9 mscu ciązy) pobolewania podbrzusza sa normalne, własnie dobrze żeby macica sie przygotowała i nauczyła skurczy, juz nie bierze sie na to leków, a ewentualny poród przedwczesny od 37 tc jest juz w miarę bezpieczny.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-13 o 18:11
Stary 2011-02-13, 18:26   #4014
laseczkaa
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
kupiłam wszystko w Lublinie w hurtowni Rampers.
Ceny bardzo porównywalne z all. Pościel 20zł taniej z all, ale ja muszę dotknąć zanim kupię
Łóżeczko można było za 140zl kupić, ale miał szczebelki jakieś dziwne, takie płaskie zamiast okrągłe.
śliczne

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
Wysylam wam pozdrowienie ze szpitala niestety...Wylądowałam w piatek na IP,skierowali mnie na oddział,bo mialam skurcze,bóle i kłucia.Na szczęscie nic niepokojącego sie juz nie dzieje.Mam nadzieje,ze jutro wyjdę Plus tego pobytu w szpitalu jest taki,że zbadali mnie i Mała wzdłuż i wszerz.Mogę byc teraz spokojniejsza i musze duzo wypoczywać!
Pozdrawiam

życzę szybkiego powrotu do domku i żeby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie mi czy Wy też bierzecie Tantum Rosa to szpitala i jak będziecie to aplikować? tzn. wiem, że trzeba rozpuścić w butelce z dziubkiem i polewać okolice intymne, ale po każdym siusianiu czy przy myciu? W ogóle to muszę poczytać o higienie po porodzie.
ja biorę do szpitala 1 butelkę w razie co mi przyniosą resztę już rozrobioną taką z dziubkiem (np butelka po kubusiu play ) i zamierzam po kazdym siusianiu sobie psikac tam na rane i po myciu a jak wyjdzie praktyce nie wiem

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają pościel dla dziecka. Czy nie wydaje Wam się, że te kołdry są za duże? Żeby zmieścić ją w łóżeczku to muszę złożyć na pół... Nie wiem jak ja dziecko pod tym położe. Przecież nie będzie spało pod podwójną kołdrą bo się zapoci. Chyba kołdra pójdzie w odstawkę na początku....
ja mam 3 kołderki - 1 zestaw taki bardziej maleńki chyba do wozka drugi troszke wiekszy a 3 najwieksza. 3 bedzie na zime na pewno a pozostale dwie bede uzywac zalezy jaka bedzie pogoda- ja mam jeszcze rozki i spiworki wiec dziecko bede w spiworek kladla lub rozek a potem jak by bylo zimno sa np jeszcze kocyki

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Chciałam się pochwalić że oficjalnie zakończyłam sesję z egzaminu za który trzymałyście kciuki dostałam 4 i teraz do 21 lutego mam wolne
gratulację

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
co myślicie o tym dywaniku, zamierzam taki kupić dla córki do pokoju http://allegro.pl/dywan-dzieciecy-20...439138635.html
ładny

Cytat:

śliczne

nie było mnie cały dzień i tu tyle nadrabiania ale skończyłam
co do siary- mi też nic nie leci

byłam dziś na zakupach w Rossmannie i kupiliśmy pieluszki, dla mnie wkładki laktacyjne, talk i podkłady do przewijania( przecenione o całe 5,50 - ustrzeliłam kod )

mam pytanie któraś z was pisała że drętwieją jej nogi i ręce w czasie snu mi też - i to strasznie - wiem ze coś tam ginekolog jej przepisał ??

a co do puchnięcia - ja jestem strasznie opuchnięta nie tylko stopy,twarz dzisiaj nawet ręce i ta opuchlizna mi coś nie schodzi ... wyglądam jak taki słonik

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:32   #4015
diatoma
Zadomowienie

ja juz zmęczona tym dniem jestem, i w dodatku cos mi dokucza chyba w jelitach i brzuch mi sie stawia...tylko ze ja dzis troche sporo na chodzie bylam jak na mnie i nie wiem czy to objaw tego czy co.

o tej nospie slyszalam od kolezanki ktora wlasnie logopedie konczy, i mnie ostrzegla, dlatego jak mnie cos kluje to czekam ile moge i w ostatecznosci biore.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:37   #4016
laseczkaa
Zadomowienie

co do leków to się cieszę że mimo wszystko nic nie musiałam brać jak na razie

a zapomniałam się pochwalić dziś zaczynam 32 tydzień

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-13, 18:51   #4017
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

mam pytanie któraś z was pisała że drętwieją jej nogi i ręce w czasie snu mi też - i to strasznie - wiem ze coś tam ginekolog jej przepisał ??

a co do puchnięcia - ja jestem strasznie opuchnięta nie tylko stopy,twarz dzisiaj nawet ręce i ta opuchlizna mi coś nie schodzi ... wyglądam jak taki słonik

Aspargin może ??? - jest bez recepty, to jest magnez plus potas, dobry na skurcze łydek i drętwienia też
Mi tez drętwieje ale głównie prawa ręka, zauważyłam, ze mniej mi drętwieje jak sie położę na lewym boku ( lepsze krążenie krwi) .

Co do puchnięcia, tez mi niestety puchna, głównie palce u nóg i rąk, raczej nic sie specjalnego nie bierze, dobrze jest poleżec kilkanascie minut z nogami do góry, np opartymi o ścianę, żeby polepszyc krążenie i bardzo duuuzo pic, żeby polepszyc wymiane wody w organiźmie, wtedy mniej jej zatrzymuje .
No i koniecznie zgłoś to lekarzowi.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-13 o 18:53
Stary 2011-02-13, 18:55   #4018
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Aspargin może ??? - jest bez recepty, to jest magnez plus potas, dobry na skurcze łydek i drętwienia też
Mi tez drętwieje ale głównie prawa ręka, zauważyłam, ze mniej mi drętwieje jak sie położę na lewym boku ( lepsze krążenie krwi) .

Co do puchnięcia, tez mi niestety puchna, głównie palce u nóg i rąk, raczej nic sie specjalnego nie bierze, dobrze jest poleżec kilkanascie minut z nogami do góry, np opartymi o ścianę, żeby polepszyc krążenie i bardzo duuuzo pic, żeby polepszyc wymiane wody w organiźmie, wtedy mniej jej zatrzymuje .
myślę że piję dość dużo . co prawda nie wody ale herbata i różne napoje

co do drętwienia to mi i ręce i nogi i ta noc mialam straszna bo z boku na bok i co jakis czas i lewa i prawa strona dretwiala i musialam zmieniac bok.

a co do skurczy lydek to lapia ale nie tak czesto jak na razie tylko kilka razy mnie lapaly ostatnio chyba ponad tydzien temu

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-13, 19:02   #4019
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
myślę że piję dość dużo . co prawda nie wody ale herbata i różne napoje

tylko nie powinno sie gazowanych i takich sztucznych słodzonych, ale ja i tak jak zobacze gdzies cole, to nie postoi dłużej niz 5 min
Stary 2011-02-13, 19:06   #4020
Tity
Zakorzenienie

Mi palce u rąk strasznie drętwieją w nocy, jak zaczynam nimi ruszać to mnie bolę, ale jak rozruszam to ok. I właściwie za każdym razem jak się kładę tak jest w każdej pozycji.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości