|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Montii racja te podpachy tyle miejsca zajmują - a trzeba wziąć z dwie paczki minimum już na start hmm kurczę muszę to wizualnie objąć ile miejsca potrzebuję - a w domu mam same walizki na wczasy jak jedziemy.
Z moim mężem to jest tak - żeby on sam nie zapomniał wsiąść do tego samego samochodu co ja hmm
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
ja mam średnią walizeczkę
bo miałam albo male takie na fitness albo torby podróżne a to mama mi dała jest takie akurat
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
ślicznie to wygląda
co do torby to ja tez mam taka średnia taka na fitness, tam spakowałam rzeczy dla małego a dla siebie to do swojej torby bo ja mam taka duża i podstawowe rzeczy się zmieszczą a jak coś zabraknie to dowiozą bo szpital mam dwa kilometry od domu co do no spa to nie nawidze tego łykać bo zawsze mi w przełyku stoi i czuje ten ohydny smak Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-13 o 15:04 |
|
|
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
nom prasowanie zakonczone przynajmniej na razie wrrr...
a moj egzamin ktory mialam miec dzis zostal przelozony na 17.02 |
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam na allegro kosmetyki z Musteli Bebe,
chyba zamówię, bo kusi mnie ten płyn co można używać zamiast chusteczek nawilżonych, i mam na oku 2 aukcję z huśtawka, jedna się kończy w środę a druga w czwartek. ja też nie brałam
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
lecę do Magnolii na jakiś shopping
![]() . Może jak się zmęczę, to Mały wylezie . Dzisiaj można sobie zrobić zdjęcie w balonie z Okazji Walentynek.Miłego popołudnia, Dziewczyny
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez nie bralam nospy przez cala ciaze za to magnez w duzych ilosciach |
|
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas się trzeba zmieścić w reklamówkę
|
|
#3999 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
ślicznie
a co do nospy to mnie zmartwiłaś bo brałam bardzo długo na początku ciąży (ze względu na zagrożoną ciąże) od 27 tyg biorę buscopan, który ponoć działa mocniej jak nospa ![]() co do pakowania do szpitala to ja zapakowałam się w średnią torbę podróżną, a małą w taką mniejszą sportową do której i tak musiałam powrzucać podkłady i inne pierdółki dla siebie
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/mustela-bebe-plyn-...448730079.html
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
hawea - piękna sypialnia maluszka, aż dziwne, że jeszcze nie wychodzi
![]() ja mam taką torbę jak były w biedronce kiedyś - wypchana po brzegi + paczka pampków newborn i kosmetyczka w drugą rękę. A tż dowiezie fotelik, kombinezon i kocyk na wyjście.
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam od trzech dni opuchnięte kostki :/ woda zimna juz nie pomaga :/
Któraś pisała o jakieś maści, pliz help mi. Jaka to maść?? |
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie przestańcie o tych torbach i oksytocynach pisać, bo zaczynam się bać
hehe
|
|
|
|
#4005 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie żartuj, no ciekawe, ile mi we wtorek gin obwieści, u siebie nie wchodzę na wagę![]() tak w ogóle to witaj ślicznie to łóżeczko dla Twojego malucha wyglądaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie, ja sobie tego nie wyobrażam... iza, u Ciebie przynajmniej rzeczy dla malucha nie trzeba brać, prawda? bo ja muszę się spakować w reklamówkę z rzeczami SWOIMI i DZIECKA, przerąbane... ![]() Cytat:
u mnie też często prasowanie się gromadzi i potem mam górę rzeczy... ![]() mordka, Ty też się musisz w reklamówkę pakować? czy chodzi Ci o taką z biedronki ale podróżną? Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-02-13 o 16:05 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
aja hahahha,wiozłaś mnie na porodówkę ?
Co prawda ja kręconych nie mam,ale fajnie by było
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
iza fajny te plyn chyba sie skusze
a swoja droga kosmetyki z musteli sa super i dobrze sie nam sprzedawaly w aptece gdzie pracowalam na stazu
|
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
ja w normalną torbę, nie reklamówkę
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
iizabelaa też się zastanawiam nad zakupem tej pościeli z pszczółką - a chciałam się zapytac jak sprawuje się ta pościec joko, bo znalazłam taki duży komplet i jestem ciekawa czy fajna
![]() mirabellka ta pierwsza torba zajefajna
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=subtelle;25054392]
Cytat: Napisane przez niutka1 napisalam, ze mi odeszly wody dwa razy akurat wlasnie w lozku ( w sensie przy obu porodach) ale nie stalo sie nic wielkiego, bo jak tylko poczulam to polecialam do lazienki, wiec mi tylko gatki i spodnie zmoczylo a lózko to tylko troszeczkę, przescieradlo do prania ale sladow nie bylo na materacu specjalnie Cytat:
![]() co do piersi, to tylko jak mocno ścisnę leci siara, a tak to nic Cytat:
a mnie wyobraźcie sobie cały 8 msc tak było, na początku 9 też, nawet miałam raz przepowiadające regularne, a teraz tak od tygodnia prawie nic ![]() Cytat:
a mnie potwornie suszy, ja to chyba co najmniej 5 litrów płynów wypijam dziennie, normalnie prawie półlitrowy kubek herbaty co godzina, do tego soki, woda, mleko i w ogóle, no i sikam też chyba co godzina Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, ale ja widze, że ciagle piszecie, że w szpitalu zrobią to, zrobią tamto, pamiętajcie, ze nie musicie się na wszystko zgadzać. Tak naprawde do skończenia 42 TC cały czas jest się w terminie Ciąża przeterminowana przebiegająca prawidłowo- nie jest zagrożeniem dla maluszka, powinno sie wtedy codziennie, co drugi dzień robić KTG i USG- gdzie oceni się stan malucha i łozyska i jesli wszystko jest w porządku, to nie musicie się zgadzać ani na wywołanie, ani na cesarke, ani na patologie ciąży wiecie, w szpitalu kieruja sie tzw rutynami, czyli maja wytyczne, wg których postepują wobec wszystkich pacjentek tak samo, to zrozumiałe, bo szpitale to molochy, ale każdy człowiek jest indywidualny i jeśli chodzi się na kontrole i wszystko jest w porządku, to nie ma co sie takiej rutynie poddawać. Moja znajoma urodziła w 43 TC, zdrowe dziecko, chodziła codziennie od 41 TC na ktg i usg do szpitala i za kazdym razem musiała podpisywac odmowę zostania, odamawiała tez badania wewnętrznego, bo nie chciała żeby jej robili masaz szyjki przy okazji, i dzieciaczek w końcu sam zachciał przyjśc na świat w odpowiednim dla siebie terminie. Oczywiście na tych badaniach wszystko było ok, bo jakby sie np cos działo nieprawidłowego, to ona by nie ryzykowała. Ciąża przeterminowana, to nie jest to samo co ciąża przenoszona- przenoszona, to własnie wtedy kiedy sa niepokojące objawy- nieprawidłowe ktg, dziecko przestało rosnąć, nieprawidłowe przepływy itd... i wtedy powinno sie wywoływać lub cc często się słyszy, ze komus wywołali poród tylko dlatego, że "juz kilka dni po terminie", a okazało sie, że dziecko miało objawy niedonoszenia, było malutkie, przeciez ten termin z OM jest tylko przyblizonym terminem dziewczyny jeszcze tylko kilka godzin i zaczynam 38 TC ale mi dziwnie
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-13 o 16:43 |
|||||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
![]() Cytat:
Nie tylko. Ja bardzo dużo brałam od 24 tc do 36. |
|
|
|
|
#4013 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie martwcie sie tak, czasem trzeba brac, niestety, ale wiadomo, nie jak cukierki bez wyraźnych powaznych wskazań. Natomiast nie powinno sie brac no- spy i tego typu leków tuz przed porodem, bo osłabia napięcie mięśnowe dziecka i rodzi sie "wiotkie" , poza tym osłabia skurcze porodowe, dlatego lekarze każą odstawić ( lub powinni kazać ) po skończeniu 37 TC i w tym czasie ( w 9 mscu ciązy) pobolewania podbrzusza sa normalne, własnie dobrze żeby macica sie przygotowała i nauczyła skurczy, juz nie bierze sie na to leków, a ewentualny poród przedwczesny od 37 tc jest juz w miarę bezpieczny.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-13 o 18:11 |
|
|
|
#4014 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
życzę szybkiego powrotu do domku i żeby wszystko było ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczne nie było mnie cały dzień i tu tyle nadrabiania ale skończyłamco do siary- mi też nic nie leci byłam dziś na zakupach w Rossmannie i kupiliśmy pieluszki, dla mnie wkładki laktacyjne, talk i podkłady do przewijania( przecenione o całe 5,50 )mam pytanie któraś z was pisała że drętwieją jej nogi i ręce w czasie snu mi też - i to strasznie - wiem ze coś tam ginekolog jej przepisał ?? a co do puchnięcia - ja jestem strasznie opuchnięta nie tylko stopy,twarz dzisiaj nawet ręce i ta opuchlizna mi coś nie schodzi ... wyglądam jak taki słonik
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
ja juz zmęczona tym dniem jestem, i w dodatku cos mi dokucza chyba w jelitach i brzuch mi sie stawia...tylko ze ja dzis troche sporo na chodzie bylam jak na mnie i nie wiem czy to objaw tego czy co.
o tej nospie slyszalam od kolezanki ktora wlasnie logopedie konczy, i mnie ostrzegla, dlatego jak mnie cos kluje to czekam ile moge i w ostatecznosci biore.
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
co do leków to się cieszę że mimo wszystko nic nie musiałam brać jak na razie
![]() a zapomniałam się pochwalić dziś zaczynam 32 tydzień
|
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aspargin może ??? - jest bez recepty, to jest magnez plus potas, dobry na skurcze łydek i drętwienia też Mi tez drętwieje ale głównie prawa ręka, zauważyłam, ze mniej mi drętwieje jak sie położę na lewym boku Co do puchnięcia, tez mi niestety puchna, głównie palce u nóg i rąk, raczej nic sie specjalnego nie bierze, dobrze jest poleżec kilkanascie minut z nogami do góry, np opartymi o ścianę, żeby polepszyc krążenie i bardzo duuuzo pic, żeby polepszyc wymiane wody w organiźmie, wtedy mniej jej zatrzymuje . No i koniecznie zgłoś to lekarzowi.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-13 o 18:53 |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do drętwienia to mi i ręce i nogi i ta noc mialam straszna bo z boku na bok i co jakis czas i lewa i prawa strona dretwiala i musialam zmieniac bok. a co do skurczy lydek to lapia ale nie tak czesto jak na razie tylko kilka razy mnie lapaly ostatnio chyba ponad tydzien temu
|
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie powinno sie gazowanych i takich sztucznych słodzonych, ale ja i tak jak zobacze gdzies cole, to nie postoi dłużej niz 5 min
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Mi palce u rąk strasznie drętwieją w nocy, jak zaczynam nimi ruszać to mnie bolę, ale jak rozruszam to ok. I właściwie za każdym razem jak się kładę tak jest w każdej pozycji.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

. Dzisiaj można sobie zrobić zdjęcie w balonie z Okazji Walentynek.

nie żartuj, no ciekawe, ile mi we wtorek gin obwieści, u siebie nie wchodzę na wagę

Plus tego pobytu w szpitalu jest taki,że zbadali mnie i Mała wzdłuż i wszerz.Mogę byc teraz spokojniejsza i musze duzo wypoczywać!
Żeby zmieścić ją w łóżeczku to muszę złożyć na pół... Nie wiem jak ja dziecko pod tym położe. Przecież nie będzie spało pod podwójną kołdrą bo się zapoci. Chyba kołdra pójdzie w odstawkę na początku....