Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 08:53   #4021
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Madziwnia - TY mi już nic nie kupuj dla SZymona , bo ja mam całą reklamówkę od koleżanki rzeczy . Więc narazie mam dość , te jedne spodnie takie z naszywkami to są 3/4 na 5 lat . poczekają troszkę . Te z gusiczkami zostawiam dla Oli , bo to jednak dziewczyńskie są .
Reszta ok i pasi na niego .

A ja dziś do Gmyrelki więc się wieczorem usłyszymy
Stary 2011-02-13, 09:06   #4022
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

niedoczytałam że ma być konkretnie slodkie, to ja czasami jak mam nba coś ochotę to biorę serek homogenizowany i do tego łyżeczka kakao. Kisiel łatwo zrobic jak masz jakiś sok i mąkę ziemniaczaną.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
No i tak skończyliśmy rok , jak ten czas zleciał jak z bicza strzelił ,jak dzisiaj popatrzyłam na mojego Mika i sobie to uświadomiłam to mi się płakać zachciało a jak pomyślałam o Adasiu że zaraz do gimnazjum idzie to już w ogóle, zanim się nie obrócę to będę u tego małego stała w szkole na apelu
Imprezy wielkiej nie było , bardzo kameralnie , tylko my i babcie i chrzestny , (chrzestna w szkole) był tort i ciasto .My jedliśmy tort ,Miko nie chciał i wyciągnął sobie kromkę suchego chleba i zajadał
Zdjęcie taki bylejakie , bo już mi aparat na czerwono migał a oczywiście baterii nie kupiłam
Tort piękny. A jak przeczytałam twój opis to płakać mi się chce, bo wiem że już więcej nic z tego co przez te dwa lata mnie nie spotka, ani ciąża ani maleństwo. Ech te instynkty które trzeba poskromić

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wyciągałam czyste naczynia ze zmywarki,a Nina uwielbia w niej grzebać jak jest otwarta i dzisiaj tak nadgorliwie chciała mi pomóc,że się pięknie zamachnęła,złapała dwa talerze i roztrzaskała je na podłodze
Mój to aż kwiczy jak zobaczy drzwiczki uchylone. Cały czas musi być zamknięta bo inaczej chwila nieuwagi a on już na drzwiczkach otwartych caluśki siedzi. Uwielbia sztućce nieważne czy czyste czy brudne aby tylko oblizać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 09:14   #4023
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dobry dzien

kiki z teztem szaleje, ja przez to ze dzis mam wolne od szkoly mysle ze poniedzialek i tak wczoraj tez napisalam ze tz idzie dzis do pracy :P
idziemy po 10 do moich rodzicow, mala zostawiamy i idziemy sie nad rzeke przejsc , jakies smieszne nadania imienia mostowi ktory wisi nad rzeka jest dzisiaj, nasz sasiad organizuje i idziemy zobaczyc :P
na 14 na obiad do mamy tezeta a na 16 do jego cioci zeby nas rozliczyla.
Takze dzien zajety, wrocimy wykapiemy mala i przychodza znajomi.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

nam mala tez powyrastala poszlam do lumpka wydalam 80 zl ( 15 za kg) i ubrana slicznie znowu bedzie przez jakis czas
najardziej podobaja mi sie leginsy w kratke i jedne ktore wygladaja jak jeansy;P
no nic uciekam sie szykowac
postaram sie zrobic malej to zdjecie w skoczku.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 09:29   #4024
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Mój to aż kwiczy jak zobaczy drzwiczki uchylone. Cały czas musi być zamknięta bo inaczej chwila nieuwagi a on już na drzwiczkach otwartych caluśki siedzi. Uwielbia sztućce nieważne czy czyste czy brudne aby tylko oblizać
Obrzydliweale moja to samo robi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 10:11   #4025
dusiaka
Rozeznanie

primo - Libra - spóźnione, ale szczere, najlepsze życzenia dla Mikusia.
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
dziewczyny co powiecie na stworzenie w klubie watku dla odchudzajacych sie? moze bede miala wieksza motywacje, jak bedziemy jakos razem dzialac? zupelnie mi to nie wychodzi, chociaz potrzebuje diety jak nigdy
yoonka- tak, tak , świetny pomysł. Razem będzie łatwiej

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ooooooooooooooo to jest to.. TYLKO FUCK!!! ja jeszcze karmie!!! ale jestem za założeniem takiego.. wiem jak to motywuje bo sie spowiadaszz ubytych kg i zdjecia mile widziane;p
madziwnia- ja też jeszcze karmię, ale powolutku tracę te wałki. Na razie jest 5,5 kg od 2 stycznia, to tak ok. 1 kg na tydzień. Mam nadzieję do wakacji wyglądać jak człowiek

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 11:13   #4026
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo podobne sąJa teraz jak byłam w CH to wlazłam do zary,ale ich nie było.

My wczoraj wyszliśmy we na spacer,a wiało trochę i dzisiaj tż wstał z zapchanym nosem,ja z bolącym gardłem,a Nina z katarem
Za to dzisiaj u nas snieg napadał,ale jest cudownie-słońce tak świeci,że rolety musiałam spuścić.

Chwalę się:Moja dziewczynka dzisiaj sama postawiła parę kroczków
Wczoraj ćwiczyła,tańczyła,latała z pchaczem,a dzisiaj tacie na do widzenia zrobiła niespodziankę

za pierwsze kroczki

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja po szkole uffff jutro wolne, wszystko pozaliczane !

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MIKUSIU!!!!!

jejaaaaa jak ten czas leci, juz 2 roczniaczkow mamy a dopiero co sie porodzily!

Niedlugo 2 maluszka Agnieszki bedziemy ogladac

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

anakazar szkoda ze moja ta zabawe zna juz od dawna....

tata jej powiesil teraz ostatnio skoczka i jak jest z nim to ma radoche nie z tej ziemi, jutro tam moze skoczymy to pokaze wam fotke

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

poza tym ostatnio w ogole nie mam czasu!

pisze prace, ucze sie, pisze prace licencjacką, zapierdziel jakich malo!
do tego jeszcze jakos dzisiaj humoru nie mam;/ a powinnam miec skoro w szkole wszystko na plus jeszcze jeden egzamin i wsio.
tak szybko wyniki egzaminów macie?? u na trzeba czekać minimum 4 dni

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pięknie dziękujemy z Mikiem za życzenia,aż się wzruszyłam
Ecia Pecia buziak super
Cigi tam tylko wasze włosy i nogi widać fajne to maj tej
Olencja i Anakazar za pierwsze kroczki

jestem za Yoonka zakładaj będę wam pisać odchudzone przepisy
No i tak skończyliśmy rok , jak ten czas zleciał jak z bicza strzelił ,jak dzisiaj popatrzyłam na mojego Mika i sobie to uświadomiłam to mi się płakać zachciało a jak pomyślałam o Adasiu że zaraz do gimnazjum idzie to już w ogóle, zanim się nie obrócę to będę u tego małego stała w szkole na apelu
Imprezy wielkiej nie było , bardzo kameralnie , tylko my i babcie i chrzestny , (chrzestna w szkole) był tort i ciasto .My jedliśmy tort ,Miko nie chciał i wyciągnął sobie kromkę suchego chleba i zajadał
Zdjęcie taki bylejakie , bo już mi aparat na czerwono migał a oczywiście baterii nie kupiłam
super tort, ja oczywiście składam życzenia wszystkiego najlepszego dla Mikusia

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
dziewczyny, siedze i sie nudze (nie piszecie wystarczajaco efektywnie), mozecie mi podpowiedziec, jakie i ew. gdzie mozna znalezc jakies fajne filmiki?
Chodzi mi o cos w stylu np kasia i tomek (lubie wersje francuska, polska to KICHA w porownaniu z ta, a ta jest szalowa), jak sie zowie taki filmik, co sie ludziska w pracy przy maszynie do kawy spotykaja (cos tam cafe), ally mc beal; tego typu rzeczy; znacie takie? co tam teraz aktualnie w tv leci? I gdzie to moge znalezc (youtube, czy do sciagniecia ew)?
to przy maszynie z kawą to camera cafe uwielbiam to, mam wszystkie odcinki zobacz na peb.pl, ja tam to znalazłam (ale oczywiście polską wersję, bo innych nie widziałam)

łeb mnie od rana boli o 5.50 mieliśmy pobudkę i mała już spać nie poszła szok normalnie
Stary 2011-02-13, 11:15   #4027
yoonka
Rozeznanie

madziwnia to ja sie juz nie moge doczekac tych łowów sukienkowych dla Toski to takie powyzej 18mies. poprosimy

zalozylam watek dla odchudzajacych sie
Stary 2011-02-13, 12:46   #4028
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Hej
Czy u Was też dziś takie piękne słońce jak u nas? normalnie aż mi od razu lepiej
Właśnie wróciłyśmy z Nadią z sanek..w sankach dłużej siedzi niż w wózkuchoć wysiada i koniec
No i kimnęła,zobaczymy na jak długo..
Echhh,jakby to słońce tak u mnie już zostało..to nawet mimo tego śniegu,którego nawaliło wczoraj czułabym już wiosnę

No tak.. jak ja mogę cokolwiek napisać,a nie tylko poczytać to nikogo nie ma no,ale dziś ndz,dzień rodzinny..a mój tż dziś na służbie i jesteśmy dziś same

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-02-13 o 12:48
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:04   #4029
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
Hej
Czy u Was też dziś takie piękne słońce jak u nas? normalnie aż mi od razu lepiej
Właśnie wróciłyśmy z Nadią z sanek..w sankach dłużej siedzi niż w wózkuchoć wysiada i koniec
Echhh,jakby to słońce tak u mnie już zostało..to nawet mimo tego śniegu,którego nawaliło wczoraj czułabym już wiosnę

No tak.. jak ja mogę cokolwiek napisać,a nie tylko poczytać to nikogo nie ma no,ale dziś ndz,dzień rodzinny..a mój tż dziś na służbie i jesteśmy dziś same
U mnie też taka pogoda i masz rację gdyby nie ten śnieg to wiosna pełną gębą
Nina śpi,mi się zachciało kopytek i muszę je zrobić i wyjść z maluchem na dwór.

Przeglądam demoty i tu aż mną wstrząsnęło
Zabiłabym bachora
http://demotywatory.pl/2709386/Dajes...d-glowa-opieke

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-13, 13:19   #4030
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

A ja popijam zielono-białą herbatę,wyglądam przez okno..i chłonę dzisiejsze słońce.. książkę jakąś bym chętnie wzięła w dłonie,ale nie mam niczego ciekawego..
Stary 2011-02-13, 13:25   #4031
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
A ja popijam zielono-białą herbatę,wyglądam przez okno..i chłonę dzisiejsze słońce.. książkę jakąś bym chętnie wzięła w dłonie,ale nie mam niczego ciekawego..
Polecam"Wykolejony"skończ yłam parę dni temu.
Wcześniej też ogladałam film.Ale książki nie zastąpi nic.

Stary 2011-02-13, 13:36   #4032
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Muszę się za czymś zakręcić,jakąś książką,bo ostatnio mam ochotę na czytanie

Weszłam właśnie na str Lidla zobaczyć co ciekawego będą mieć,u mnie go jeszcze nie ma(budują),ale mama czasem u siebie jest coś w stanie kupić (ostatnio kupiła Nadii grubsze rajstopki,na aktualny rozmiar się już nie załapała-podobno ludzi full- i chyba na jesień będą dopiero,bo za duże )
aaa i znalazłam coś ciekawego dla dziewczyn,co się za ćwiczenia zabierają http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_16687.htm
skakanka z licznikiem za 20zł

i niedługo będzie w Lidlu TYDZIEŃ MALUSZKA! może się komuś przyda..
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=16721

Czas edycji: 2011-02-13 o 13:37
Stary 2011-02-13, 13:40   #4033
anakazar
Zakorzenienie

Też dzisiaj przeglądałam tą ofertę i widziałam "tydzień maluszka"

Stary 2011-02-13, 14:06   #4034
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się za czymś zakręcić,jakąś książką,bo ostatnio mam ochotę na czytanie

Weszłam właśnie na str Lidla zobaczyć co ciekawego będą mieć,u mnie go jeszcze nie ma(budują),ale mama czasem u siebie jest coś w stanie kupić (ostatnio kupiła Nadii grubsze rajstopki,na aktualny rozmiar się już nie załapała-podobno ludzi full- i chyba na jesień będą dopiero,bo za duże )
aaa i znalazłam coś ciekawego dla dziewczyn,co się za ćwiczenia zabierają http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_16687.htm
skakanka z licznikiem za 20zł

i niedługo będzie w Lidlu TYDZIEŃ MALUSZKA! może się komuś przyda..
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=16721
chyba kupie sobie tą skakanke

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:36   #4035
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Grzechem byłoby nie skorzystać ponownie z tak słonecznej pogody
jesteśmy właśnie po 2 spacerku a że mamy pieski i koniki..było co oglądać
a tu weekendowe pustki

Czas edycji: 2011-02-13 o 16:37
Stary 2011-02-13, 17:12   #4036
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Pogoda była piękna na spacery, a ja w domu z przeziębionym Erwim uziemiona Emil z Erykiem byli w parku kaczki karmić chlebem nagromadzonym przez tydzień.
Ana foto jak mój się bawi w szufladzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dzieci luty 2011 005.jpg (89,3 KB, 42 załadowań)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:21   #4037
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Dziewczyny tak się zastanawiam..czy u dzieci w tym wieku jak "nasze" można jakoś rozwijać ich inteligencję? na pewno w formie zabawy,bo raczej nie inaczej nie mam żadnych książek żeby sobie doczytać..może któraś z Was trafiła na coś w tym temacie?

aaa,zapomniałam napisać,że Nadia od 2 dni już kilka razy sama stała,oczywiście to na razie tylko sekundy,ale bez "trzymanki"

Czas edycji: 2011-02-13 o 17:23
Stary 2011-02-13, 18:06   #4038
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

Ejjj no! Ja się tak nie bawię!! Chcesz kopala w dupala (jak to nasza Izumi mawiała)???

A tak w ogóle to zgłaszam propozycję, żeby Madziwni odpalić za te nasze zakupy!! Może procent od zakupów? Madzia serio mówię - ty byś miała jakieś źródło zarobku, a my i tak byśmy płaciły mniej niż w sklepie czy na allegro. Obie strony zadowolone
z czym sie tak nie bawisz!!!??? bo ja nie zrozumiałam.. ?

A z tym odpalaniem!!! chyba cie pogieło!!! że tak brzydko sie wyraże... hihihihi
kobieto ja mam z tego tyle że po takich zakupach mam cudowny nastrój!!!!
?I ja sie zgodziłam sama a nie dla jakiegos zarobku!!!!
normalnie ugodziłas mnie!!!

[QUOTE=ania p;25054417]Madziwnia - TY mi już nic nie kupuj dla SZymona , bo ja mam całą reklamówkę od koleżanki rzeczy . Więc narazie mam dość , te jedne spodnie takie z naszywkami to są 3/4 na 5 lat . poczekają troszkę . Te z gusiczkami zostawiam dla Oli , bo to jednak dziewczyńskie są .
Reszta ok i pasi na niego .

[QUOTE]
ja wczoraj tez przejrzałąm pólke z ciuszkami na lato i musze powiedziec że mam sporo sukieneczek chodx nie wszystkie mi sie podobaja to jednak sa.. mam od kolezanki po jej córeczce.. a że to było na ponad 12 msc nie zagladałam tam wczesniej.. no i michasia juz ma na lato sukieneczki..

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

madziwnia- ja też jeszcze karmię, ale powolutku tracę te wałki. Na razie jest 5,5 kg od 2 stycznia, to tak ok. 1 kg na tydzień. Mam nadzieję do wakacji wyglądać jak człowiek
a jak???????????? co robisz?jakas dieta czy cos??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:24   #4039
anakazar
Zakorzenienie

pl madzia synuś tak do Ciebie podobny,że napatrzeć się nie mogę

A ja już któryś z kolei dzień chcę dodać fotki i mi ciągle błąd jakiś wyskakuję,a przecież zawsze szło bez problemu

Stary 2011-02-13, 20:14   #4040
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

A co to jest książka?

Trzymajcie za mnie jutro kciuki - pierwszy dzień pracy w szkole. Wchodzę w połowie roku, z nauczycieli znam JEDNĄ osobę, dzieciaki/młodzież mnie na oczy jeszcze nie widzieli-ledwo pamiętam gdzie jest moja sala - będą jaja jak berety. A cała ta sytuacja kosztowała mnie przez kilka ostatnich dni tyle nerwów, że wczoraj się rozryczałam wieczorem, a teraz jest mi już wszystko jedno: pójdę i zrobię zajęcia-albo się dogadamy, polubimy i będziemy współpracować (na co liczę) albo będzie wojna.
Tak czy inaczej, kciuki się przydadza.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:21   #4041
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

To u ciebie śnieg jest ?

Ana- ja też nie mogęnic dodać a jaką masz przegladarkę ?

Cytat:
Dziewczyny tak się zastanawiam..czy u dzieci w tym wieku jak "nasze" można jakoś rozwijać ich inteligencję? na pewno w formie zabawy,bo raczej nie inaczej nie mam żadnych książek żeby sobie doczytać..może któraś z Was trafiła na coś w tym temacie?

aaa,zapomniałam napisać,że Nadia od 2 dni już kilka razy sama stała,oczywiście to na razie tylko sekundy,ale bez "trzymanki"
Poczytaj sobie o metodzie domana
http://www.edukacjadomowa.piasta.pl/..._globalna.html
mozna nią uczyć czytania , matematyki , języka , migania itp sa na Ypu tube filmy jak maluchy czytają rewelka
http://www.youtube.com/watch?v=WazIzxLd-L4

A ja dziś byłam u naszej Gmyrelki , zakochałam się w ich rybie , ale jest fajowa . Marcel super chłopak choć w sumie każde się w swoim narożniku bawiło Megi jest podstawiona nie dość że się spóźniła 4h to jeszcze Igor jest starszy niż nasze dzieci.. przylazła tu pewnie bo jej się na watku podobało Marcel i Ola to przy nim takie totalne bobasy
Stary 2011-02-13, 20:41   #4042
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
To u ciebie śnieg jest ?

Poczytaj sobie o metodzie domana
http://www.edukacjadomowa.piasta.pl/..._globalna.html
mozna nią uczyć czytania , matematyki , języka , migania itp sa na Ypu tube filmy jak maluchy czytają rewelka
http://www.youtube.com/watch?v=WazIzxLd-L4
no u mnie śnieg wczoraj była taka zawieja śnieżna 2razy w ciągu dnia,że nic nie było widaći jak śniegu nie było tak znów jest

i dzięki za linki,biorę się za czytanie..trzeba się wziąć za konstruktywne spędzanie czasu z dzieckiemmoże się uda
ja jak szłam do "zerówki" umiałam podobno(podobno,bo tak mówią,ja nie pamiętam,haha) płynnie czytać,mama mnie uczyła

o kurka,jak te dzieciaczki super czytają no pod wrażeniem jestem..
kiedyś mi się chyba ta metoda obiła o oczy,bo widziałam na allegro te tabliczki z napisami..

Czas edycji: 2011-02-13 o 20:39
Stary 2011-02-13, 20:47   #4043
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A co to jest książka?

Trzymajcie za mnie jutro kciuki - pierwszy dzień pracy w szkole. Wchodzę w połowie roku, z nauczycieli znam JEDNĄ osobę, dzieciaki/młodzież mnie na oczy jeszcze nie widzieli-ledwo pamiętam gdzie jest moja sala - będą jaja jak berety. A cała ta sytuacja kosztowała mnie przez kilka ostatnich dni tyle nerwów, że wczoraj się rozryczałam wieczorem, a teraz jest mi już wszystko jedno: pójdę i zrobię zajęcia-albo się dogadamy, polubimy i będziemy współpracować (na co liczę) albo będzie wojna.
Trzymam mocno kciuki
Cytat:
To u ciebie śnieg jest ?

Ana- ja też nie mogęnic dodać a jaką masz przegladarkę ?
Internet explorer.A jeszcze z 5-6 tygodni temu mogłam bez problemu

U mnie też od wieczornego piątku śnieg-malusio,ale jest

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Jest ten kombinezon
http://allegro.pl/ogrodniczki-hm-9-1...459017198.html
brałabym bez zastanowienia,ale co jak one na 80 są

Stary 2011-02-13, 21:04   #4044
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Jest ten kombinezon
widziałam ostatnio w styczniu chyba w h&m te kombinezony i były większe też

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-13, 21:10   #4045
P0P70
Zakorzenienie

Libra - piękny ten Twój solenizant.

Cytat:
A ja już któryś z kolei dzień chcę dodać fotki i mi ciągle błąd jakiś wyskakuję,a przecież zawsze szło bez problemu
To wszystko dlatego że zdjęćie TZ dałaś i się teraz popsuło

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A co to jest książka?

Książka to coś takiego co tłumaczysz.

Oczywiście będę trzymać kciuki.
No i nie przejmuj sie jak Cię młodzież od zmurszałych zacznie wyzywać

Cytat:
A ja dziś byłam u naszej Gmyrelki , zakochałam się w ich rybie , ale jest fajowa . Marcel super chłopak choć w sumie każde się w swoim narożniku bawiło Megi jest podstawiona nie dość że się spóźniła 4h to jeszcze Igor jest starszy niż nasze dzieci.. przylazła tu pewnie bo jej się na watku podobało Marcel i Ola to przy nim takie totalne bobasy
Ania dobrze że w rybie a nie w Marcelu.
To Megi miała niezłe wejście jak tak 4 godz. spóźnienia.

A my dzisiaj mamy taką małą rocznicę. Otóż Oliwka już rok cały z nami mieszka bo właśnie 13 -tego zabraliśmy ją ze szpitala.
Dzisiaj pojechaliśmy na lody i Oliwka samodzielnie latała po CH. Nie chciała aby ją prowadzić

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 21:16   #4046
anakazar
Zakorzenienie

sara cicho!nie pisz mi takich rzeczyWiesz od ilu miesięcy ja poluję na ten kombinezon?

Sara aż musiałam to odreagować pożerając batona i ciastka-co by lżej się zrobiło

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-02-13 o 21:18
Stary 2011-02-13, 21:18   #4047
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie śnieg wczoraj była taka zawieja śnieżna 2razy w ciągu dnia,że nic nie było widaći jak śniegu nie było tak znów jest

i dzięki za linki,biorę się za czytanie..trzeba się wziąć za konstruktywne spędzanie czasu z dzieckiemmoże się uda
ja jak szłam do "zerówki" umiałam podobno(podobno,bo tak mówią,ja nie pamiętam,haha) płynnie czytać,mama mnie uczyła

o kurka,jak te dzieciaczki super czytają no pod wrażeniem jestem..
kiedyś mi się chyba ta metoda obiła o oczy,bo widziałam na allegro te tabliczki z napisami..

Ja jakieś proste rzeczy czytałam w wieku 6 lat , mój TZ za to super czytał i mnozył działania w słupkach w wieku 7 lat , w szkole się nudził , tak go babcia wyszkoliła . przez lata był najlepszym uczniem w całej szkole .

Cytat:
Trzymam mocno kciuki

Jest ten kombinezon
Moje jeszcze w 74 ma sporo luzu ale ona kurdupel jest .

Pop - zajętych facetów Ola nie tyka
Brawo dlA Oliwki za bieganie . Ola dziś śliczne buciki dostała od cioci Gmyrelki , ale jeszcze dużo za duże ( 18 ) ale ona ma takie małe stopki , no i do łażenia to jeszcze je daleko , daleko . ale lubi jak jej się mierzy butki , siedzi i je sobie ogląda
Stary 2011-02-13, 21:19   #4048
sara 85
Zakorzenienie

mogłam Ci kupić, ale zapomniałam całkiem o tym.. teraz jak byłaś na zakupach nie było ich?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-13, 21:29   #4049
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mogłam Ci kupić, ale zapomniałam całkiem o tym.. teraz jak byłaś na zakupach nie było ich?
Jak byś trafiła jeszcze to wez mi na 86
Ja teraz działy dziecięce omijałam szerokim łukiem
Wątpliwe,żeby były,bo ja co miesiąc tam jestem i od września nie było

Stary 2011-02-13, 21:52   #4050
libra777
Zakorzenienie

Witam
Dziewczyny jeszcze raz dziękujemy za życzenia i komplementy
Anakazar tak tort robiłam sama
Widzę że Tobie też niezła rozrabiara rośnie, już talerze tłucze
P0P też piękna rocznica gratuluje
Mrowak trzymam kciuki na pewno sobie poradzisz(jak w tej reklamie)
Madzia mina w szufladzie super , ale on pikny będzie jak dorośnie śniady , oczyska piękne

A z tym czytaniem to mi się wydaje że dzieci zapamiętują obrazkowo , mojej siostry teściowa pilnowała wnuka ok.2-3 lat miał w każdym razie czytać nie umiał i leciała reklama orlenu (a telewizor cicho był)a mały siedzi i mówi "jakość orła" babka oczy wywaliła pewnie sobie pokojarzył , później tez od razu wiedział jak pampers leciał.
A z migami to mój Miku jak mówię chodź albo daj to zamykam i otwieram rękę i on tez tak i wystarczy że mu tak pokażę i on idzie , a jak poklepię w poduszkę to wie że się wtedy kładzie więc myślę że można by wypracować więcej takich migów
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości