|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
taka ze mnie beka ![]() A odnośnie Gryglasa haha. Kiedyś oglądałam DDTVN z Małżem : "Matko, Alka, to twój lekarz!!! Co On robi w Warszawie? Przecież dziś masz wizyte!" Nie miałam żadnych obaw żeby sie przed nim rozebrać ale jak zbliżył się do mnie z rękawiczką na dłoni i wyciągniętymi dwoma palcami przeszedł mnie niepokojący dreszcz haha. Zawsze mówie sobie, że chodzą do niego też stare babki i różne inne ciężkie przypadki więc naprawde nie ma się czego wstydzić
|
|
|
#1172 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
mój to zrobił w rocznicę naszą (pierwszą), zabrał mnie na kolację i uknuł wszystko z kelnerką - pojechał tam wcześniej, zostawił jej bukiet i pierścionek, a po kolacji poszedł sobie niby domówić soczku i wracał z bukietem - myślałam, że dostaję bukiet z okazji rocznicy, a on nagle mówi jak bardzo mnie kocha i nagle: "chyba powinienien klęknąć" .... i się oświadczył teraz mi się łzy cisną, a wtedy tak się szeroko uśmiechałam że dostałam szczękościsku dziś mam łzy w oczach jak sobie przypomnę .no - ciekawe czy teraz posypią się wspomnienia z oświadczyn dzieczyn - dawać dawać!!!! chcemy czytać takie rzeczy dzisiaj .---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
- kocham naszych TZtów za to co czasem powiedzą ![]() a ten dreszcz - kiedyś też się "dziwnie" poczułam - na szczęscie raz, jak chodzę do niego te 8 lat .... uffff .
|
||
|
|
|
#1173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiimmmmmmmmnooooooooooo ooo na dworze !!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() masakra !!!!!!!!!!! spagetti dziś
|
|||
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin też jest przystojny i stosunkowo młody wśród naszych lekarzy, takie ciacho ale ja jakoś nigdy się przy nim nie wstydziłam. Jak poszłam do niego pierwszy raz to nawet miałam wrażenie, że to on jest bardziej skrępowany ![]() Wiecie, co do tych oświadczyn to dla mnie masakra takie cyrki w tv Ja to generalnie nie jestem romantyczna, nie lubię komedii romantycznych, nie uznaję walentynek itp.
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku to ja mam juza zalamke jak taka pogoda w Polsce
Jutro ide po zaswiadczenie na 11:20... tak dla swietego spokoju! Ale, ze zadziora jestem to sie bede na lotnisku klocic z nimi odwolujac sie do regulaminu by na sam koniec pomachac im zaswiadczeniem sa sa sa sa Dzieki Ci Anglio za niemoznosc picia glukozy
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w głębokim wózku dziecko za długo nie pojeździ, zawsze można sobie potem kupić super spacerówkęja będę miała wózek pożyczony i zamierzam dopiero w spacerówkę zainwestować
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak Walentynki
![]() Moj tez mis ie oswiadczyl dwa lata temu wlasnie w Walentynki. Oryginalnie najpierw byla restauracja, a potem w drodze do domu zatrzymal sie przy takim urokliwym malutkim kosciolku gdzie bylo straszne bloto... juz sie domyslalam, ze cos sie swieci, bo 2 dni wczesniej cos strasnie go moja dlon interesowala no i wyciagnal to pudelko i zapytal ''czy chcialabys...'' szkoda mi sie go zrobilo, bo on nie jest skory do takich ceregieli i od razu sie zgodzilam. Pierscionek byl idealny, ale przyznal sie ze chcial kupic duzo wiekszy, bo wydawalo mu sie, ze mam dlon taka jak on ![]() I ciesze sie, ze moj maz ma gust, bo widzialam pierscionek jaki kumpel kupil na zareczyny swojej kobiecie. Nie dosc, ze z Argosu [sprzedaz produktow z katalogu] z promocji z pudelkiem w ksztalcie serca gratis to mial wieeeelie czerwone serce, kore otoczone bylo malymi bialymi brylancikami, ktore okalala zlota falbana
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękny! Moja czteroletnia córeczka byłaby zachwycona
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety moj małż ani odrobinę nie jest romantyczny, ni cholera.. Najpierw sama dogryzałam mu, że chce wreszcie pierścien, bo bylismy razem juz 3 lata i ciągle na odległość (Krakow-czestochowa) no a w końcu wyznaczyłam date (on sie na nią zgodził) i ustalilismy ze przyjdzie do mnie ze swoimi rodzicami. I tak też się stało... Wręczył kwiaty mojej mamie, rodzice sie zapoznawali a on mnie wział na góre do mojego pokoju, uklęknał i dał czerwony kubek z Monachium (bo kilka dni wczesniej wrócił z niemiec i prosiłam by mi kubeczek kupił ) no a w kubku byl pierscionek w pudełeczku... i tyle romantycznosci.Zeszliśmy na dół do salonu jako narzeczeni i tylko już na schodach oświadczałam moim rodzicom, że zyskali przyszłego zięcia.. Tak wiec nic specjalnego moje zaręczyny ;( Nawet nie pytał o zgodę moich rodziców... A zdjecia 2 które mam z tego dnia zaraz wrzuce do albumu. EDIT: 2 zdjęcia w albumie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-14 o 11:35 |
||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
a mi moj maz oswiadczyl sie w wigilie
![]() nic nie wiedzilam, nie spodziewalam sie i w ogole jak wyskoczyl z taka romantyczna gadką, to nie wiedzialam gdzie mam patrzec no i tak pieknie mowil, ze nie zauwazylam, jak wyciagnal pierscionek i z szafy ogromny bukiet kwiatów a w drugiej szafie mial dla mojej mamy i cin cina ![]() ![]() tak mysle, zeby na kolacyje jakis dobry makaron upichcicc
|
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie kciuki, bo walcze o te bodziaki. Sa nowiutkie z metkami
![]() Andziot Ty masz chyba takie nie? http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=p5197.c0.m619 I takie http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...STRK:MEBIDX:IT# Trzymajcie kciuki!!! Lece na miasto
|
#1182 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to juz sie porodu boje i tych pierwszych tygodni, musze w koncu sie wybrac do szpitala i zapytac o szczegoly. Nie chce isc sama tylko z Tż ale on konczy o 16 prace, myslicie ze jak pojdziemy o 17 nie bedzie za pozno? chcialabym wiedziec co mam ze soba zabrac. Kurde jeszcze 10tygodni, albo i mniej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja kochana babcia co mnie wychowala ma tak na imie bardzo pieknie i popieram w 100%. Ja sie zastanawiam nad Weronika albo Agatka![]() Cytat:
ja mam łożysko na przedniej scianie macicy- chyba ok? co do zareczyn- nie mialam ich. Zaszlam w ciaze i razem z Tz ustalilismy date slubu (wiecie przeciez)... zaoszczedzil na pierscionku, ale za to mam sliczna obraczke dzisiaj walentynki i nie wiem jak je spedze, Tż dzwonil ale nic nie mowil ![]() wczoraj teściom ugotowalam pyszny obiadek, kupili mi bombonierke ( na imieniny), ktora wlasnie sie objadam dzisiaj mam juz troche wolnego ufff witam was skarby a to maly prezent od przyszlego chrzesnego dla naszej coreczki
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny,
przyszlam sie przywitac, ale na pisanie jakos weny brak ![]() zycze Wam cudownych walentynek, wlasnie z tej okazji zjadlam na sniadanie lody karmelowe mimo, ze to moja druga ciaza, to wlasnie sie dowiedzialam jak to jest - nie jest fajnie Bede czytac, moze pozniej odzyskam checi do pisania... ![]() |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie moj małż zaskoczył na przemowie podczas wesela kiedy dziękowalismy na srodku sali rodzicom. Zmierzyłam potem czas jego przemówienia - 17 minut !!!!! Wtedy byłam z niego dumna, bo naprawdę mówił mądrze i pięknie. Gdy już skonczył pan z orkiestry powiedział, a może małżonka coś teraz powie.. Ja jedynie byłam w stanie dorzucic "Zgadzam się z tym co powiedział mąż" ![]() Paulizia 3mam kciuki ! te wybitnie cudowne !!!!!!!!! http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...STRK:MEBIDX:IT
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy gdzie te foty? W albumie widze tylko suknie. Przepiekna
![]() Kasia sliczne bodziaki. Fajny chrzestny ![]() Eve lody karmelowe ![]() kupie sobie dzisaj w macu lody z polewa karmelowa!!!! I juz naprawde spadam. SPADAM!!!!
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne !! Cytat:
dość ostro ![]() Zosia śpi ja idę na płatki z mlekiem
|
||
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze nie mamy siebie w kontaktachj ?
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, zrobie na kolacje makaron penne z sosem serowo-brokułowym
![]() albo nie zrobie karkowke pod pierzynka z faszerowanymi ziemniaczkami i salata vinegre
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-14 o 12:15 |
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie szukam
![]() jakims serkiem chyba twarozkiem ze szvczypiorem i czosnkiem
|
|
|
|
#1191 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ide jutro maz mnie po nocce zaraz zawiezie:P, apropo u nas jest od 7-9 pobieraja, wiec cale szczescie ze babka kazala mi przyjsc na 7:00 bo pewnie bym tez czekala w kolejce, a tak to moze uda mi sie wejsc bez kolejki.. ja meza przez neta poznałam, po 2,5 roku "chodzenia" podjelismy decyzje o zareczymach, planowalismy zeby rodzice byli z nami, ze maz mi sie oswiadczy, rodzice lepiej sie poznaja.. itp.. ale on poprosil moja mame by mu pomogla, ze ja juz wiem niby kiedy to ma byc, a wie ze marzylam o niespodziance, no i razem uknuli wszystko za moimi plecami, wiedzieli wszyscy, oprocz mnie, bo oswiadczyl sie tydzien szybciej, przed spotkaniem(mial byc na godz.16 zwykly dzien..,zwykle spotkanie, bo niby oswiadczyny maily byc tydzien pozniej.. ) ale przeprosil ze bedzie godzinke pozniej, bo musi mamie w czyms tam pomoc, wiec ja poszlam sobie pomalowac pazurki, a w domu wszystkich szlag trafial bo wiedzieli ze bedzie na ta 16 a nie 17, ze ma byc piersionek a ja babram se paluchy lakierem no i oczywisci przyszedl z mega wypasionym bukietem roz, ukleknal i zapytal czy za neigo wyjde hehehe sie poryczalam a wszyscy krzyczeli no tak czy nieeee?! a ja ze taaaaaaaaaaaak..:P hehe..nigdy nie zapomne tego dnia..
|
|||
|
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot paulizia dziekuje
a chrzestny fajny, co sie z Tż zobacza to pija wodeczke albo piwko teraz na weekend do niego jedziemy, Tż bedzie malowal mu traktor bo przyszly chrzestny naszej coreczki ma gospodarstwo.... w pazdzierniku bierze za zone siostre Tż ( ta ktorej nie trawie) i sie buduja. Tż bedzie mu meble robil...dzisiaj maż konczy prace o 15 ) i jedziemy na drugi koniec łodzi. Piekna pogoda- szkoda ze tak zimno
|
|
#1193 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam w piekarniku.... [załącznik]
|
||
|
|
|
#1194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez od mezulka dostalam dlugie roze, dokladnie 7 dlugich roz ![]() musialam leciec do ammy po wazon, bo w moje wazony bukiet sie nei miescil:P ..tak to jest jak sie kuuje tylko mini wazoniki:P a do duzych laduje piasek i muszelki z wakacji:P (bo mi sie kompozycji zachcialooo.:P..) |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, ja tam nie mogę czytać o Waszych zaręczynach bo się za bardzo wzruszam i mnie w gardle ciśnie
![]() Ja już po porannych wojażach, w Superpharm wydałam 300zł! ![]() Ale mam po pierwsze pieluchy - paczka Pampersów rozmiar 2: 92szt. -44,90zł No i kupiłam krem Nuxe ale kurcze nie wiem czy to ten, o którym pisałyście. Nazywa się Creme Nirvanesque Enrichie - to ten? Dokładnie! Mój już chciał nawet fotelik do karmienia kupić ![]() Cytat:
Spróbuję zrzucić zdjęcie z telefonu, to Wam wstawię fotkę a jeśli się nie uda to później cyknę normalnym aparatem.
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, tak pisały dziewczyny o tym kremie, a ze ma dopisek enriche tzn ze dla suchej skóry
tos poszalała jak zapach?
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi sie chce spac
nie wiem co mi sie stalo ale jak sie polozylam to nie moge zasnac jade zaraz z tz do miasta za szlafrokiem bo nie mam i przy okazji homonto sobie kupie nowe bo to mnie juz cisnie i dodtatkowo miseczka C jest mala dziewczyny czym jeszcze moge nafaszerowac ziemniaki, ktore podpieke w [piekarniku ??? Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-14 o 13:35 |
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy Dziewczynki miescicie sie jeszcze w swoje "cywilne płaszcze" ?????? Kurde... niezle........ Jednak jestem słonicą bo od końca listopada mam płaszcz ze sklepu ciazowego
|
|
#1199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze możesz najpierw zobaczyć jak się wózek będzie sprawował, a najwyżej kupić inny już po urodzeniu maluszka
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Zaraz wyszukam jak te oświadczyny w DDTVN wyglądały ![]() Ja miałam spontana z oświadczynami. W piątkowy wieczór...w dresach, rosół pamiętam gotowałam...no i mój miły podszedł, ukląkł i pokazała pudełeczko pytając czy zostanę jego zoną Pamiętam jak sie na ran-de-vu umawialiśmy a teraz czekamy na dziecko Mam chwile to was doczytam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

i Ty się przed nim rozbierasz
ja myślałam, że mój jest przystojny a ten..... ożesz....
.
taka ze mnie beka
haha. 

haha.
.
.
- kocham naszych TZtów za to co czasem powiedzą
.

) no a w kubku byl pierscionek w pudełeczku... i tyle romantycznosci.

.

jak zapach?