Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 13:49   #1201
violisia
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
sadze, że nie ma problemu - delikatnie sie podpiecze farsz i tyle

Wy Dziewczynki miescicie sie jeszcze w swoje "cywilne płaszcze" ??????
Kurde... niezle........
Jednak jestem słonicą bo od końca listopada mam płaszcz ze sklepu ciazowego
heheh, ja to marze o tym by nie bylo juz mrozow.. chodze ciagle w tym samym plaszczu co przed ciaza.. ale juz ledwo lwdwo..

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Zaraz wyszukam jak te oświadczyny w DDTVN wyglądały

Ja miałam spontana z oświadczynami. W piątkowy wieczór...w dresach, rosół pamiętam gotowałam...no i mój miły podszedł, ukląkł i pokazała pudełeczko pytając czy zostanę jego zoną Fajnie było...
Pamiętam jak sie na ran-de-vu umawialiśmy a teraz czekamy na dziecko

Mam chwile to was doczytam
romntycznie

ja wczoraj tez lezalam z tz przed tv, i on wycalowal i wyglaskal brzusio, to mu mowie no juz niedlugo i nie bedzie slodkiego lenistwa przed tv i spania pol niedzieli, i bedziemy mogli wyprzytulac i wycalowac naszego bąbelka ale ten czas leci pamietam jak dopiero co sie zdecydowalam na staranka, jak dopiero co tesciora zrobilam a tu juz 7 miesiac..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:52   #1202
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
sadze, że nie ma problemu - delikatnie sie podpiecze farsz i tyle

Kurde... niezle........
kochana wiem wiem

ale CZYM moge jeszcze je tam nafaszerowc
zeby byly cacy smaczne
Stary 2011-02-14, 13:52   #1203
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Cześć dziewczynki

Zaraz wyszukam jak te oświadczyny w DDTVN wyglądały

Ja miałam spontana z oświadczynami. W piątkowy wieczór...w dresach, rosół pamiętam gotowałam...no i mój miły podszedł, ukląkł i pokazała pudełeczko pytając czy zostanę jego zoną Fajnie było...
Pamiętam jak sie na ran-de-vu umawialiśmy a teraz czekamy na dziecko

Mam chwile to was doczytam
zazdroszczę takiego spontana i niespodzianki pełną gęba Super !!
violisia, tylko się cieszuyc, ze mimo to wejdziesz w swoją zimówkę Ja nawet nie próbuje

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:53   #1204
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria, tak pisały dziewczyny o tym kremie, a ze ma dopisek enriche tzn ze dla suchej skóry
tos poszalała jak zapach?
Achaa, hmm no ja mam taką mało nawilżoną ale czy suchą No nic, zobaczymy
Jeszcze go nie testowałam bo mam make-up ale wieczorkiem zarzucę na twarz, to zdam relację

Cytat:
Kurde... niezle........
Ja też się nie mieszczę Nie dopinam ekspresu ani guzików na brzuchu, zapinam tylko dwa guziki pod szyją a brzuch wystaje Póki co jakoś daje radę ale lepiej żeby mróz już odpuścił, bo nie widzę sensu kupowania nowej zimowej kurtki na najbliższy miesiąc

Achaaaa, jeszcze fotka. Jest z telefonu więc kiepska jakość no ale co nieco widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.jpg (101,9 KB, 80 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-14 o 13:55
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:59   #1205
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

moria, masz ta komodę
jestem w niej zakochana ! to jest ta z ikei ? Nie mialam kiedy z małzem podjechac. Fajnie na zywo wyglada? Okropnie mi sie podoba

no i łózeczko pasuje genialnie

kupowac nową na 2 tygodnie czy 3 to bezsens

A zapach wąchałas ? Powąchaj

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 14:00   #1206
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

jestem zalamana, nie kupywalam konkretnych ciuchow ciazowych, tylko wieksze...a z tygodnia na tydzien odrzucam kolejne do szafy bo male juz. Ostatnio przymierzalam dresy, zakrywaly mi brzuch ale jak zobaczylam rozmiar XL (mialam S) to az mnie na placz zebralo i ich nie wzielam. Strasznie mi d**a urosla jestem mala i gruba. Fajnie ze mam brzuszek ze widac ciaze itp, ale ten tylek i nogi jak u slonicy-dobija mnie to!!!

no i nie mam juz zadnej kurtki i plaszcza co jest na mnie dobry
ehhhhhhhhhhhhh dzinsow nie nosze juz od 2miesiaca ciazy

jeszcze troche
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:00   #1207
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Jeszcze go nie testowałam bo mam make-up ale wieczorkiem zarzucę na twarz, to zdam relację

Ja też się nie mieszczę Nie dopinam ekspresu ani guzików na brzuchu, zapinam tylko dwa guziki pod szyją a brzuch wystaje Póki co jakoś daje radę ale lepiej żeby mróz już odpuścił, bo nie widzę sensu kupowania nowej zimowej kurtki na najbliższy miesiąc

Achaaaa, jeszcze fotka. Jest z telefonu więc kiepska jakość no ale co nieco widać
i tron do karmienia jest

ja tez mam lampke biurowa na komodzie narazie, ale zamierzam kupic jakas taka przymulona zlekka
Stary 2011-02-14, 14:02   #1208
dorkabl
Zadomowienie

Czasem to wam tak zazdroszczę że wasze dzieci bedą miały swoje pokoiki...my musimy sie jakos pomieścić w naszym pokoju. Z drugim na pewno już będziemy na swoim !!!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:02   #1209
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Grazin Poza Twoimi pomysłami na przestawienie pokoju, wpadłam na takie:
1. W zasadzie nie dużo się różni od jednej z Twoich, ale jest większy dostęp do regału
2. Przy założeniu, że nie składacie łóżka to całkiem niezła opcja
Ewentualnie jakby byli goście albo coś, to można łóżeczko do ściany długą stroną i złożona kanapa wygląda ok.
3. Nie wiem, ile tam dokładnie jest miejsca, ale tak masz komodę z rzeczami dzidzi koło łóżeczka i łóżeczko koło łóżka

Oczywiście nie wiem, czy to się tak zmieści, bo nie podałaś wszystkich wymiarów

Mam nadzieję, że byłam jakkolwiek pomocna
Dzięki kochana
bardzo podoba mi sie druga wersja
ale jest ALE nie bede mogla zbuytnio dojść do szafy, a są tam rozsuwane drzwi i za tymi akuyrat mam kosze z bielizną;/
ale podoba mi sie wersja zeby komoda byla tam gdzie teraz regał na ksiazki i na odwrót.
myśle ze duzo mi pomogłas
a ciezko cos doradzić jak sie widzi tylko upośledzony rysunek w paincie mojego autorstwa;P

kurde dziewczyny juz marze zeby ten remont zrobic.

nie moge sie jakos wbic w wątek wczoraj mialam popołudniu gości z małymi dziećmi dziewczynka 3 i pół roku i chłopiec 14 miesiecy... i takie adhd chodzace!!! prawie roznieśli mi dom:P

a u mnie dzis tak nie walentynkowo, pokłuciłam sie z tż i to o kase. gdzie my sie nigdy o to nie klucimy;/
i godzine lezałam z bolącym brzuchem tak sie wystrasszyłam
ale jak sie uspokoiłam to przeszło.
nadrobie was moje drogie za moment
Stary 2011-02-14, 14:04   #1210
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

slonce sliczny pokoik, zazdroszczam
juz sie nie moge doczekac jak swoj urządzę (jeszcze troche)....

o i widze ze nie tylko ja mam problem z plaszczem
Nikosia

Stary 2011-02-14, 14:06   #1211
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej mamuśki

ja dzisiaj mam dzień "nie wychodzenia" z domu
zaraz zabieram się za porządkowanie szafy
świetne są te wasze historie o oświadczynach
Mój tż óświdczył mi sie w sylwestra
Za pięć dwunasta strzelił gadkę i już wiedziałam o co chodzi
najlepsze było to, że kupił mi dwa pierścionki
Bo jak stwierdził po zakupie pierwszego, wolał wziąc jeszcze jeden bo myślał,że będzie mi się bardziej podobał
Oczywiście obydwa są śliczne, ale na codzień noszę ten który mi dał w dniu oświadczyndrugi dostałam dnia następnego
sylwester był nad morzem u jego siostry,która o wszystkim oczywiście wiedziała i knuła razem z nim

mój synek cos mało ruchliwy ostatnio.... poruszy sie kilka razy, ale bardzo delikatnie....
choć powiemwam,że nauczył się też po bronchildzie matce skakać
Jak czuję,że wierci cos tam to nie wiem, czy mam siedziec, chodzić, czy skakać...

Życzę wam wszystkim udanych Walentynek

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:08
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:07   #1212
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana wiem wiem

ale CZYM moge jeszcze je tam nafaszerowc
zeby byly cacy smaczne
Agus ostatnio taki przepis mi wpadł w oko, tylko przez to leżenie nie mogę zrealizować http://gotowanie.onet.pl/36857,0,1,z...a,przepis.html
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:08   #1213
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
no - ciekawe czy teraz posypią się wspomnienia z oświadczyn dzieczyn - dawać dawać!!!! chcemy czytać takie rzeczy dzisiaj .
U mnie to bylo w Wigilie 3 lata temu. Ale nie mam pojecia co mowil TZ, bo jak tylko wyszedl na srodek i wyjal pudelko to ja wpadlam w histerie i ryczalam jak glupia. Wiec nawet nie bylam w stanie sie zgodzic, bo nic z siebie nie wydukalam Byla tylko moja najblizsza rodzina i bardzo sie ciesze, ze moj kochany dziadzius doczekal do tej chwili, bo umarl pol roku pozniej

A co do pierscionka to jest IDEALNY - najpiekniejszy jaki widzialam u kazdej z zareczonych dziewczyn. Zadna nie ma ladniejszego.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
hahaha
Mój gin też jest przystojny i stosunkowo młody wśród naszych lekarzy, takie ciacho ale ja jakoś nigdy się przy nim nie wstydziłam. Jak poszłam do niego pierwszy raz to nawet miałam wrażenie, że to on jest bardziej skrępowany ale to pewnie przez to, iż pan doktorek nie jest za bardzo rozgadany i ma chyba opanowany i spokojny charakter
Moj tez jest bardzo przystojny, ale tez sie przy nim nie wstydze. Jest tak kompetentny, spokojny i delikatny, ze w ogole nie traktuje go jak faceta, tylko jak lekarza.

Cytat:
EDIT: 2 zdjęcia w albumie
Jaki lachon!!!!!!

Cytat:
Dziewczynki, ja tam nie mogę czytać o Waszych zaręczynach bo się za bardzo wzruszam i mnie w gardle ciśnie

Spróbuję zrzucić zdjęcie z telefonu, to Wam wstawię fotkę a jeśli się nie uda to później cyknę normalnym aparatem.
No coz, ja te zareczyny przezylam na wlasnej skorze, ale tak jak napisalam wczesniej - ani slowem nie wyrazilam na nic zgody Ale masz racje - bardzo to wzruszajace.

Edit - widze ze juz wkleilas A ja myslalam, ze jestem jakims odludkiem z ta komoda z Ikei, bo mnie sie seria Malm bardzo bardzo podoba i kupimy taka sama, tylko brazowa.

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:10
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:11   #1214
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki Walentynkowo
Ja dzisiaj niewyspana, nie mogłam zasnąc i dopiero o 5 się udało . Wczoraj byliśmy na walentynkowej kolacji w knajpce, tak się najadłam, że myślałam, że mi brzuch pęknie - a małą czułam normalnie pod cyckiem . No i te kilka dni niezdrowego jedzenia dało o sobie znac, pobolewa mnie brzuszek po prawej stronie , teraz trzeba trochę przystopowac, bo źle się czuje

Co do naszych oświadczyn to mój Tż nie był zbyt dyskretny, przed wyjazdem nad morze przeciągnął mnie po kilku sklepach jubilerskich (tak niby przypadkiem) - musiałam pokazac, który pierścionek mi się podoba . Oświadczył się na kocyku, na plaży przy zachodzie słońca , klęknął na kolanko i walnął długą mowę, ale głos mu drżał strasznie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
dziendobry

Ja dzis nietomna po wizycie znajomych w weekend. Padam i jeszcze kiepsko spalam, glupoty mi sie snily totalne, plus ciagnal brzusio. Chyba nerwy przed USG.
bo dzis na 14:30 USG 3d!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

Buziale
Anula trzymam kciuki

Dziewczyny co do tej strony z filmami to myślicie, że pójdzie bez zacinania na internecie z ery? Strasznie się napaliłam, bo my oglądamy bardzo dużo filmów i zostawiamy fortunę w videotece
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:13   #1215
migotka03
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny! Dawno mnie tu nie było bo przez weekend nawet nie włączałam komputera.
W sobotę byłam na glukozie. Dostatałam do wypicia duuuży kubełek tego "napoju" ale wypiłam wszystko duszkiem. I nie zrobiło to na mnie żadnego wrażenia
A po godzinie zostałam dziabnięta w to samo miejsce (auu). Wyniki będe miała jutro, mam nadzieje że będą dobre.
A na razie jestem w trakcie nadrabiania, jestem na 35 stronie, więc nic wam nie odpiszę.
Pochwalę się tylko co dostałyśmy dzisiaj (ja i moja córcia) na walentynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1137.jpg (99,7 KB, 22 załadowań)

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:16   #1216
violisia
Zadomowienie

Cytat:

fajniutki kącik
ja nadal niezdecydowana na lozeczko, znaczy na konkretne:/

Cytat:
moria, masz ta komodę
jestem w niej zakochana ! to jest ta z ikei ? Nie mialam kiedy z małzem podjechac. Fajnie na zywo wyglada? Okropnie mi sie podoba

no i łózeczko pasuje genialnie

kupowac nową na 2 tygodnie czy 3 to bezsens

A zapach wąchałas ? Powąchaj
ja mam podobna komode z jysku 5 szufladowa, tyle ze w kolorze drzewa..

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
i tron do karmienia jest

ja tez mam lampke biurowa na komodzie narazie, ale zamierzam kupic jakas taka przymulona zlekka
ja tez chce taka delikatna jakas lampke kupic na komode
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:18   #1217
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do tej strony z filmami to myślicie, że pójdzie bez zacinania na internecie z ery? Strasznie się napaliłam, bo my oglądamy bardzo dużo filmów i zostawiamy fortunę w videotece
Jako nadworny specjalista ds. telefonii komorkowej przypominam, ze przy internecie mobilnym przy ogladaniu filmow (i sciaganiu duzych plikow) bierzemy pod uwage 2 rzeczy:
- ilosc transferu, ktory nam zostal do sciagniecia w danym miesiacu (mozna sprawdzic w ustawieniach Blue Connecta ile danych sciagnelismy, odejmujemy to od sumy transferu miesiecznego i porownujemy z "ciezarem" filmu)
- predkosc internetu w zasiegu ktorej sie znajdujemy.
I jesli mamy duzo transferu i jestesmy w predkosci np. HSDPA to film nam hula az milo

Ktoras z Was jest fanka Kubusia Puchatka - moze Was interesuje taki pajacyk? Licytowalam go, ale juz zostalam przelicytowana, a nie zalezy mi na nim jakos super specjalnie, wiec moze ktoras skorzysta?
http://allegro.pl/pajac-z-kubusia-pu...446872819.html
Stary 2011-02-14, 14:22   #1218
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
matallewar, smacznego na glukozie - bo to ona dzis?

andziot, gratulacje za zwycięstwo

Agnieszka.M
niestety nie wiem czy sa tam te ręczniczki Gdybys zadzwoniła zapytac... (chyba sa 2 MC w KRk, w galerii krakowskiej i w galerii kazimierz) to ja mogę podjechac Ci kupic i wysłac.

MoniaK, biję sie w piersi moja wina, moja wielka wina ale portal rewelacja Juz nie moge sie doczekac jak będę na L-4 i do oporu oglądała filmiki. Tam na dole małymi literkami jest napsiane, ze to portal gdzie mozna za darmo obejrzec sobie film, zanim się kupi dvd albo wybierze do kina (by nie brac kota w worku ) Oczywiscie ściemunia, że hej Pewnie kiedys go zlikwidują ale póki co mozna korzystac

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Anula, trzymamy kciuki, zobaczysz Maleństwo To już ostatnie 3D?? czy jeszcze robi sie jakos tuz przed porodem?
Polecam stronkę Dobry pożeracz czasu i zabijacz nudy Sama ją odkryłam przypadkiem w piątek
Daaiissyy to jest kocyk, a nie ręcznik Bardzo ci dziękuję za dobre chęci . Ale dzisiaj ustaliliśmy z mężem, że z okazji naszej 6 rocznicy ślubu przejedziemy się jutro do Krakowa na jakąś miłą kolacyjkę, to pojedziemy od rana i przy okazji sobie wstąpie do mothercare i obadam, czy mają te kocyki. Rocznice mamy wprawdzie dzisiaj, ale mąż będzie do późna w pracy, więc świętowanie przełożyliśmy sobie na jutro. Co roku o tej porze wyjeżdżaliśmy na 5-7 dni w góry, ale na ten rok mamy inne wydatki, także w zastępstwie zrobimy sobie chociaż taki miły jednodniowy wypad do Krakowa.

Apropo naszej rocznicy, to śniło mi się dzisiaj, że przyjechała do nas Maryla Rodowicz i piekła dla nas rocznicowy tort. Tyle, że miała ubraną taką bluzkę, z której wisiało mnóstwo czarnych nitek i te nitki w trakcie miksowania lądowały w kremie do tortu. Jak skończyła, to dumnie go postawiła na stole, ukroiła nam po kawałku i zaczęliśmy go jeść. Tort był przeraźliwie słodki, ale nie wiedzieliśmy jak jej to powiedzieć. Ona myśląc, że nam smakuje dołożyła jeszcze po jednym kawałku i w tym śnie mnie tak zmuliło, że nie mogłam się ruszyć. Jak się obudziłam, to dalej mnie muliło i to do tego stopnia, że nawet kwaśny sok z grejfruta mi nie pomógł. Ciągle czuję w ustach posmak tego tortu ze snu MASAKRA

Anula_81 trzymam mocno kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Potrzebuję rady Dostałam wózek i teraz biję się z myślami czy zostawić go czy nie. Nie jest to wózek moich marzeń, nie jest super nowy, nie ma różnych fajnych bajerów ale jest tylko po jednym dziecku i dość mało używany. Gondolka w świetnym stanie, później spacerówka. Firma Chicco i minus taki, że chyba większość wózków tej firmy ma dość małe kółka. Plus że jest dość lekki a to dla mnie ważne bo mieszkam na 4 piętrze bez windy
Teoretycznie "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby", ale jak masz inną możliwość, to kup sobie taki wózek, jaki ci się podoba. Ja oglądałam te wózki chicco w sklepie i nie dosyć, że te kółka są małe, to te wózki robią dla mnie wrażenie bardzo wywrotnych. Przejechałam się kilkoma w sklepie i ja bym ich nie kupiła. Tyle, że akurat dla mnie priorytetem są duże koła, bo będziemy mieszkać przy lesie, często też jeździmy do moich rodziców na działkę, a tam też w ogóle nie ma asfaltu, także ja każde małe kółka od razu dyskwalifikuje i od początku brałam pod uwagę tylko 2 wózki Maxi Cosi Mura 4 i X-lander XA. Waga nie ma dla mnie żadnego znaczenia, bo teraz mam do mieszkania 6 schodów, a w nowym mieszkaniu nie będę miała schodów w ogóle. Ale wiadomo, każdemu odpowiada coś innego, bo najzwyczajniej w świecie każdy ma inne potrzeby

Widzę, że jednak wiele z was obchodzi Walentynki, bo coś mały ruch na wątku.
A więc kochane wszystkiego dobrego, miłych kolacyjek i dużo, dużo miłości (nie tylko dzisiaj) : roza::r oza::ro za::roz a:

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:24   #1219
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jestem zalamana, nie kupywalam konkretnych ciuchow ciazowych, tylko wieksze...a z tygodnia na tydzien odrzucam kolejne do szafy bo male juz. Ostatnio przymierzalam dresy, zakrywaly mi brzuch ale jak zobaczylam rozmiar XL (mialam S) to az mnie na placz zebralo i ich nie wzielam. Strasznie mi d**a urosla jestem mala i gruba. Fajnie ze mam brzuszek ze widac ciaze itp, ale ten tylek i nogi jak u slonicy-dobija mnie to!!!

no i nie mam juz zadnej kurtki i plaszcza co jest na mnie dobry
ehhhhhhhhhhhhh dzinsow nie nosze juz od 2miesiaca ciazy

jeszcze troche
Słonce, ja ze sklepów ciążowych ciuszków takze mam mało, bo sa po prostu b. drogie. Równeiz jak Ty, dotąd nosiłam rozmiar XS lub S.... teraz jak kupuje na "Zwykłym" stoisku to rozmiar XL więc także jestem załamana jak sie upasłam.. jak ŚWINIA nie ublizając świnkom...
w ogóle w ramionach jakie sie ponstrum zrobiłam - jak Pudzian !! Drugi podbródek jak Oleksy a dupa jak szafa pięciodrzwiowa... nie wspomne o udach- moje dotychczasowe dwa to teraz jedno

Cytat:
Czasem to wam tak zazdroszczę że wasze dzieci bedą miały swoje pokoiki...my musimy sie jakos pomieścić w naszym pokoju. Z drugim na pewno już będziemy na swoim !!!
dorka, moja dzidzia tez nie bedzie miała własnego pokoju........... moje troche przez mój upór ale trudno.. Tak więc bedziemy sobie mieszkac w 3

mimbi, rozumiem ten płacz !! A to pewnie jeszcze była niespodzianka?? Masz z białego złota czy zółtego ?
Że co... Lachon? hahahah zebys Ty teraz mnie zobaczyła umarłabys ze smiechu

antropia, jak ja zazdroszcżę takich romantycznych chwil !! I to pewnie też zaskoczenie ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 14:27   #1220
listopadowa80
Zakorzenienie

Dziewczynki
Najlepsze życzenia z okazji dnia św. Walentego

Dużo miłości

p.s. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Buziaki
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:29   #1221
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

migotka sliczniutki prezent !
Agnieszka.M sorrki za pomylenie reczniak z kocykiem wybacz - zbudynienie. W kazdym badz razie jakby cycus, to no problem abym Ci odebrała. Galerie Kazimierz mam 5 min drogi od pracy No i najlepszego w dniu rocznicy !! To macie podwójny powód do swiętowania
Dokąd idziecie na tą kolacje??

Ale sie obijam w tej pracy............

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 14:29   #1222
zosiaaa
Zadomowienie

Witam.
Ale tu dzisiaj romantycznie . Jak czytam te wasze historie zaręczynowe to mam cały czas banana na twarzy, i zastanawiam się gdzie wy tych romantyków znalazłyście

ddaaiissyy dzięki za linka juz dzisiaj pochłonęłam jeden film oczywiście odpowiedni do dzisiejszego święta

Cytat:

Ja chyba przesiedziałabym cały dzień w tym pokoiku

Cytat:
To dokładnie jak ja... dlatego na ten pokoik morii to nie moge się napatrzeć

DUŻO MIŁOŚCI DZISIAJ ŻYCZĘ WSZYSTKIM!!!!!!!

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:33   #1223
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

zosiaaa polecam się Prawda ze to fajne Ciesze sie, ze go odkryłam normalnie jak dziecko co fajnego oglądałas?
Ja przedwczoraj radnka w ciemno, polska komedia i b. fajna
Ja też Wszystkim dziewczynom po kolei zazdroszczę tuych romantyków.

A powiem Wam historie naszych przyjaciol.( Bo sama nie mam czym się pochwalić hihi)

Kolezanka byla wówczas jeszcze w swoim rodzinnym miescie, a jej chłopak juz wówczas pracował w Krk.
Powiedział jej, że skoro nie byli na wakacjach (bo ona akurat zaczęła staz) to zabierze ja na weekend nad morze. Z uwagi na fakt, że odległośc z Krk nad polskie morze dość duza a czasu mieli mało, to sobie polecą samolotem.

Ona spakowała się odpowiednio do pory roku (poaździernik) przyjechała do Krk i są na lotnisku...

Wyobraźcie sobie jakie było jej zdziwienie gdy okazało się, że się odprawiają nie na lot krajowy ale do Wenecji
No i tam oczywiscie nasz wspaniałomyslny kolega, oswiadczył sie już teraz jego obecnej żonce

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:38
Stary 2011-02-14, 14:36   #1224
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
zosiaaa polecam się Prawda ze to fajne Ciesze sie, ze go odkryłam normalnie jak dziecko co fajnego oglądałas?
Ja przedwczoraj radnka w ciemno, polska komedia i b. fajna
ja właśnie to dzisiaj obejrzałam, pośmiałam się no i oczywieście popłakałam troszkę, ale film fajny bo bardzo lekki no i odpowiedni do święta

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:37   #1225
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
migotka sliczniutki prezent !
Agnieszka.M sorrki za pomylenie reczniak z kocykiem wybacz - zbudynienie. W kazdym badz razie jakby cycus, to no problem abym Ci odebrała. Galerie Kazimierz mam 5 min drogi od pracy No i najlepszego w dniu rocznicy !! To macie podwójny powód do swiętowania
Dokąd idziecie na tą kolacje??

Ale sie obijam w tej pracy............
Dziękuję za życzenia A na kolacje idziemy do restauracji Mamma Mia na Karmelickiej. Ja bardzo lubię włoską kuchnie i zawsze mi tam bardzo smakowało jedzonko.

Stary 2011-02-14, 14:42   #1226
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzenia A na kolacje idziemy do restauracji Mamma Mia na Karmelickiej. Ja bardzo lubię włoską kuchnie i zawsze mi tam bardzo smakowało jedzonko.
oj to chyba najlepsza włoska restauracja w Krk...
Wprawdzie jest tu ich kilka, ale Mamma Mia, jest chyba najbardziej obleganą !
Zróbcie sobie może rezerwacje.... Szczerze radzę No i mega romantycznych i niezapomnianych chwil

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 14:42   #1227
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

mimbi, rozumiem ten płacz !! A to pewnie jeszcze była niespodzianka?? Masz z białego złota czy zółtego ?
Że co... Lachon? hahahah zebys Ty teraz mnie zobaczyła umarłabys ze smiechu
Taki mam dokladnie pierscionek zareczynowy
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,2712
No same powiedzcie, czy nie jest piekny? W sumie to jak sie dowiedzialam jakos kilka tyg. po slubie ile on kosztowal, to bylam zla, bo zbieralismy wtedy na pralke i naprawde nie mialabym zalu, gdyby to byl srebrny pierscionek z kamieniem gorskim, ale TZ powiedzial, ze pralek to moge miec kilka, a pierscionek zareczynowy jeden i na cale zycie.
No niespodzianka byla jak nic. Ale w razie czego mam argument, ze nic nie powiedzialam, wiec na nic sie nie zgodzilam!
Stary 2011-02-14, 15:19   #1228
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Słonce, ja ze sklepów ciążowych ciuszków takze mam mało, bo sa po prostu b. drogie. Równeiz jak Ty, dotąd nosiłam rozmiar XS lub S.... teraz jak kupuje na "Zwykłym" stoisku to rozmiar XL więc także jestem załamana jak sie upasłam.. jak ŚWINIA nie ublizając świnkom...
w ogóle w ramionach jakie sie ponstrum zrobiłam - jak Pudzian !! Drugi podbródek jak Oleksy a dupa jak szafa pięciodrzwiowa... nie wspomne o udach- moje dotychczasowe dwa to teraz jedno
tez tak masz? ja bylam w sobote z Mezem i jego siostrzyczka w sklepie, w lumpku a na koniec w galerii okolo poltorej godz- nic nie kupilam bo albo za drogie albo wygladalam jak nie powiem kto ale nie to bylo wazne- NIE CZULAM NOG. poplakalam sie z bolu, bedac w domu musialam od razu sie polozyc. Spuchly mi stopy, a kostek w ogole juz nie widac ja nie wiem jak ja dozyje w takim stanie do kwietnia

oj dziewczynki wasze historie z zareczyn sa niesamowite- normalnie jak z jakiegos filmu. Zastanawiam sie czemu moj Tż nie jest taki? i czy moglabym trafic na lepszego?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

mimbi sliczny
Nikosia

Stary 2011-02-14, 15:23   #1229
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Taki mam dokladnie pierscionek zareczynowy
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,2712
No same powiedzcie, czy nie jest piekny? W sumie to jak sie dowiedzialam jakos kilka tyg. po slubie ile on kosztowal, to bylam zla, bo zbieralismy wtedy na pralke i naprawde nie mialabym zalu, gdyby to byl srebrny pierscionek z kamieniem gorskim, ale TZ powiedzial, ze pralek to moge miec kilka, a pierscionek zareczynowy jeden i na cale zycie.
No niespodzianka byla jak nic. Ale w razie czego mam argument, ze nic nie powiedzialam, wiec na nic sie nie zgodzilam!
Mimbi bardzo ładny pierścionek 31 maja minie 7 lat od naszych zaręczyn, ale widzę, że pierścionek też nadal jest w ofercie. Ja mam taki http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,757
Nasze zaręczyny nie były zbyt romantyczne. Najpierw mąż zaprosił mnie na kolacje, ale to nie było dla mnie nic wyjątkowego, bo często gdzieś wychodziliśmy. W dodatku był to 31 maj, więc data zupełnie nic nie znacząca, bo sądziłam, że jak już, to oświadczy się:
1. 31 października - dzień poznania
2. 13 listopada - pierwsza prawdziwa randka
3. 13 luty - pierwsze że tak powiem bliskie spotkanie
4. ewentualnie Walentynki, urodziny, Wigilia, Sylwester ...
ale 31 maja
Także niczego nie podejrzewałam, a miałam podstawy, bo 2 tygodnie wcześniej zginął mi pierścionek, który nosiłam na serdecznym palcu. Jedyne co mnie dziwiło, to że strasznie mu się pociły dłonie i był jakiś dziwny (czytaj: głupawo się uśmiechał ). W trakcie deseru wyszedł do ubikacji i przyniósł mi ogromny bukiet czerwonych róż i to już mnie lekko zaniepokoiło i zaczęłam czekać na ciąg dalszy, który jednak nie następował. Po chwili podszedł kelner i myślałam, że mąż się z nim jakoś umówił i dostanę pierścionek (bo od momentu, w którym dostałam kwiaty już byłam pewna, że mi się oświadczy), ale kelner powiedział, że bardzo przeprasza, że widzi, że jestem tu z mężczyzną, ale on się nie może powstrzymać, ma świadomość, że to nie wypada, ale czy mogłabym się z nim umówić Mój mąż myślałam, że go i zarządził natychmiastowe wyjście z restauracji. Pojechaliśmy do mnie do domu, trochę posiedzieliśmy i spytał, czy nie wyjdziemy na spacer. Chciałam się przebrać, bo miałam na sobie elegancką sukienkę i szpilki, ale powiedział, że nie, że mam zostać w tym w czym jestem. Poszliśmy na spacer i tak doszliśmy do zakładów gumowych (to jest naprawdę daleko od domu moich rodziców, nie powiem, gdzie mi już nogi wchodziły), asfalt już się kończył, a on chciał iść dalej, to go uświadomiłam, że dalej, to ja już nie pójdę, bo sobie buty zniszcze i że jak miał ochotę na takie wycieczki, to mógł mi pozwolić się przebrać. Na co on wyjął z kieszeni pierścionek, tak nerwowo podsunął mi go pod nos i zapytał, a w zasadzie wycedził przez zaciśnięte zęby "podoba ci się?", a że bardzo mi się podobał, to ze łzami w oczach odpowiedziałam, że tak i czekałam, aż klęknie, albo rzuci jakimś miłosnym wyznaniem, a on do mnie "to jak go chcesz, to musisz się zgodzić zostać moją żoną" Ja na to: "no dobra" ... buzi buzi i tyle. Po tygodniu zorganizowaliśmy spotkanie zapoznawcze moich rodziców. Tata był pewny, że on go poprosi o moją rękę i nawet mu to powiedział "jak to tak bez pytania", a mój mąż mu odpowiedział "że chyba Agnieszka jest jednostką samodzielnie myślącą i jak ona się zgodziła, to mu to wystarczy". Tatuś nie był zadowolony , ale cóż ... ja jestem szczęśliwa
Podobno planowo miał się oświadczyć na tej kolacji, ale za bardzo się denerwował, a potem to ten kelner już go tak wkurzył, że nie był w stanie mnie poprosić o rękę. A ten pierścionek, który mi zginął zabrał właśnie mój mąż, żeby kupić odpowiedni rozmiar pierścionka zaręczynowego. Ale tamtego starego już nie odzyskałam, bo mąż go zgubił Potem tylko się śmiał, że ten palec już i tak jest zajęty, więc po co mi ten stary

Stary 2011-02-14, 15:27   #1230
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Ja przez weekend miałam mało czasu, zalatana jak zwykle, dziś od rana mieliśmy elektryka, podłączał prąd i rozciagał nowe kable, roboty kupa, a i bałagan niezły, zaraz muszę się zabrać za sprzątanie, mężul pojechał jeszcze do pracy.
Synal dziś w domku siedzi, rozchorował się, na szczęście lekka grypa, katar, kaszel, lekka temperatura.
Pochwalę się Wam że kupiliśmy ten wózek, jeszcze wynegocjowałam z babką troszkę niższą cenę Więc problem wózka mamy z głowy, teraz trzeba czekać na przesyłkę

Nadrobiłam po łepkach co pisałyście, na więcej nie mam czasu, sprzątanie czeka, a ochoty na nie brak
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości