|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Czy krem do twarzy jest niezbędnym wyposażeniem noworodka??
![]() Czy teraz wszyscy używają przy przewijaniu kremów typu Sudokrem, czy ktoś planuję uzywać pudru, a kremu tylko na odparzenia?
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-02-14 o 15:10 |
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
eirene co za przesad |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
|
EIRENE właśnie do pracy w kuchni musisz być zdrowiutka jak rybka tak wymaga sanepid bo przecież masz bezpośredni kontakt z jedzeniem w tym wypadku z jedzonkiem dla 100 dzieci, wiem bo ja tez pracuje w przedszkolu i orientuje eis jakie są wymogi
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
a jezeli chodzi o krem dla nowsorodka to wg mnie tak boprzeciez ma delikatna skorke a powietrze jest teraz okropne Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-14 o 15:17 |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jak mam MG+B6 w apteczce, to spokojnie mogę to łykać ![]() iizabelaa ja mam zamiar tylko po kąpieli oliwkować buzię.... a na pupkę to w sumie nie wiem |
|
|
|
|
#4205 |
|
Rozeznanie
|
ja zamierzam używać Sudocremu tylko awaryjnie, w razie odparzenia, a tak na pupę to krem Nivea albo Linomag. Pudru nie będę używała. Krem do twarzy jest konieczny. Ja mam krem na każdą pogodę Nivea.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2011-02-14 o 15:18 |
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka, Ty i tak masz komfort bo w domu rodzisz, byle położna zdołała dojechać
A pewnie i sama dałabyś już radę Wiesz co, ja nie mam uprzedzeń, ale naprawdę nienawidzę nawet wkładania globulek do pochwy czy aplikowania tamponu, czuję kurczące się mięśnie i aż mi błeee. A co do mądrości ludowych to wszystkie moje ostatnio rodzące koleżanki były przterminowane, i z synkami i z córeczkami. A mój synek urodził się 10 dni przed terminem, co prawda miałam cc ale do terminu to on by nie doczekał. Agaaga, fiu fiu, nieźle to synek chyba duży będzie, ale niech jeszcze może trochę posiedzi...Castia, super że mogłaś sama wszystko wybrać, przynajmniej prezenty trafione
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie spakowałam w sobote
najwiecej miejsca zajmują podkłady i podpaski masakra to tylko 2 paczki a poł torby zajęte, do tego pieluchy ubranka reczniki i torba waży milion piencet sto dziewncetja dzis mialam koszmarny poczatek walentynek mam nadzieje ze skonczy sie lepiej nie wiem czy mój mąż dostanie dziś prezent na walentynki, chyba sobie nie zasłużył na niego pojechalismy wczoraj po południu do cioci na urodziny i mąż sobie popił balenatinsa ze spritem jak od nich wychodziliśmy to wyglądał dobrze a pod domem to już masakra tak go siekło jeszcze ze mną gadał i nawet łózko podścielał potem już było tylko gorzej pomogłam mu się rozebrać i tak mnie szarpnął niechcący ze się prawie przewróciłam i mnie brzuch rozbolał i do tego jeszcze się położył do łózka poleżał chwile i zaczął wymiotować masakra skończył o 3 nad ranem nic nie spałam co chwile mnie przepraszał ale co mi po jego przeprosinach jak mnie brzuch boli i nie mogę na niego patrzeć taka jestem wściekła na niego
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-02-14 o 15:22 |
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
agaga, normalnie juz na dniach możesz mieć maluszka
ale niech jeszcze troszeczkę posiedzi |
|
|
|
#4209 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy materac gryka-pianka-kokos z Radira rózni sie czymś od tego z Danpolu???
|
|
#4211 | |||||
|
Zadomowienie
|
poszłam na spacerek (przy okazji odebrać tańsze podkłady z rossmanna) i z ledwością wróciłam, do rossmanna mam z 10 min na piechotę a wracałam ponad pół godz
jak mnie bóle brzucha i cipki (sorki za wyrażenie) chwyciły to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić a tel. zapomniałam jak przyszłam do domu to aż się pobeczałam (chociaż sama nie wiem dlaczego ) dobrze że nie poszłam najpierw do przychodni bo tam mam dalej i pewnie bym z dwie godziny wracała Cytat:
kochana tylko mi się tu nie stresować proszę, wizyta dopiero za parę dni i na pewno będzie dobrze ja też ostatnio nie rosłam w obwodzie a tu nagle w parę dni 3 cm do góry mi poszło oj niedobra ale kusisz tymi ciastami ![]() Cytat:
trzymamy kciuki Cytat:
łooo to już za tydz Hawea ale byś miała cudowny prezent na walentynki Subtelle ty to chyba piłkę połknęłaś taki kształtny ten twój brzuszek Tity super brzuszek Niutka ale miałaś okropną noc, współczuje, daj znać co ci gin. powiedziała, co do brzucha to chyba opadł bo jest jakby pełniejszy na dole Cytat:
trzymam kciuki żebyś dotrwała do 40 tyg Cytat:
to ja też pochwale się swoim brzuszkiem i wklejam świeżutkie zdjęcie z dziś nie wydaje wam się ten mój brzuch trochę nisko ?? bo patrze na to zdjęcie i tak sobie naglę wkręciłam że nisko go mam
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-03-17 o 14:02 |
|||||
|
|
|
#4212 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz takie wkrecanie jest, ze masakra Cytat:
Cytat:
Hehe no juz lekkie poddenerwowanie jest, ale to raczej to o czym kiedys pisalam, a czego sie tez chyba Montii boi najbardziej. Czyli tego calego halo zanim sie dojedzie do szpitala, bo jak juz mnie poloza to luzik moge rodzic i wszystko. Dizwne uczucie, bo za 2 tyg bede juz dobowa mama ![]() Cytat:
Kurde laski 20 stron gonienia Was to juz przesada. Noramlnie na karnego jezyka wszystkie wysle ![]() Mialam cos napisac, ale to juz w klubie w zasadzie. |
|||||||
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
wanilia piękny,malutki brzusio
|
|
#4214 |
|
Rozeznanie
|
wanilia83, śliczne zdjęcie i śliczny brzuszek
![]()
|
|
#4215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam rozwarcie na opuszek już hoho..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
masakraKurczę młodej to już się leje z nosa jak z kranu ![]() Ja chcę wiosny Subtelle, Tity - śliczne brzuszki Anika widzę wszystko gotowe
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jedna moja siostra używała pudru przy każdym przewijaniu,
a Sudokremu używała tylko jak widziała że pua jest od parzona co mówi zdarzyło jej się z 3 razy, a druga moja siostra przy każdym przewijaniu smaruję pupę Sudokremem bądź Alantanem, bo niby tak teraz mówią w szpitalu, żeby robić.
|
#4217 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jedna za drugą normalnie, aż mi się wierzyć nie chce, że to tak szybko zleciało!subtelle, piękny brzuszek, taki idealnie okrągły niutka, mnie się też wydaje że opadł! tity, śliczny ![]() wanilia, jakby niżej był, ale może dlatego, że nogę chyba uniosłaś na tym zdjęciu to się tak wydaje? |
||||
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Anika, współczuję nieprzyjemnej nocki, a brzuszek boli pewnie z nerwów
Wanilia, biedulka, oby bóle minęły
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka a wstaw zdjęcie wcześniejsze to będzie porównanie.
W sumie jest nisko, ale nie wiem jak miałaś wcześniej. Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także myślę, że u ciebie też tak będzie, przecież to normalne, że po porodzie odwiedzający donoszą różne rzeczy
|
|
#4223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() No, a ja już prawie(za parę godzin) jestem terminowa i dalej nic nie wiem ![]() Cytat:
Chociaż martwię się czy mi dadzą małego po cc. Chciałabym od razu spróbować go karmić. Cytat:
![]() Cytat:
3 synów ma i wszyscy poterminowi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ja nie wiem jak Wy to rozpoznajecie, że brzuch jest niżej. Ja nic nie widzę Ewentualnie zmiany wielkości u Was Ale może ja patrzę nie tu gdzie trzeba
|
|||||
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
olusia generalnie co lekarz to inny magnez zaleca wiec jak ci nie podal konkretnego to pewnie moze byc ten ktory masz
|
|
|
|
#4225 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuje kochane
Cytat:
![]() Cytat:
czy ty aby przypadkiem nie dajesz się wykorzystywać ?? mam koleżankę która na nartach nogę złamała niecałe dwa tyg temu, noga w gipsie od kostki po samą c...kę a ona wszystko zrobi wokół siebie, mówi że fakt boli ja ale szlak by ją trafił jakby miała leżeć i się nie ruszać i wykorzystywać innych
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r goń tego swojego chłopa trochę. Ty zaraz będziesz po operacji i co dalej będziesz wałkoniowi herbatkę robić? Niech trochę zepnie pupsko
Właśnie widzę jak moja mama robiła całe życie, tacie usługiwała, a teraz sobie sam herbaty nie zrobi tylko gnuśnieje w fotelu. Nie pozwól na to
|
|
|
|
#4227 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aja wstawiam z 33 tyg i rzeczywiście mój brzuch ma tendencje "zwisu" Cytat:
albo to my sobie wkręcamy że jest niżej bo jak rośnie to i bardziej ciągnie w dół
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-03-17 o 14:02 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Też słyszałam, że mogę jeszcze długo pochodzić z takim "rozwarciem"
śmiałabym się jakbym przenosiła
|
#4230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurczę ale wiesz, ja rozumiem że mąż noga w gipsie i bardzo mobilny może nie jest, ale chyba trzeba go trochę ustawić, rączek mu w końcu nie ucięło, jak to faceci, jednak trochę chyba wykorzystuje sytuację dzielna z Ciebie babka, naprawdę Cytat:
to jeszcze zależy od tego, ile nas w szpitalu potrzymają pewnie, ale mam nadzieję, że niedługo ![]() wanilia no nisko ten brzuch!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

co za przesad 

A pewnie i sama dałabyś już radę
Wiesz co, ja nie mam uprzedzeń, ale naprawdę nienawidzę nawet wkładania globulek do pochwy czy aplikowania tamponu, czuję kurczące się mięśnie i aż mi błeee. A co do mądrości ludowych to wszystkie moje ostatnio rodzące koleżanki były przterminowane, i z synkami i z córeczkami. A mój synek urodził się 10 dni przed terminem, co prawda miałam cc ale do terminu to on by nie doczekał. 

jak mnie bóle brzucha i cipki (sorki za wyrażenie) chwyciły to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić a tel. zapomniałam
jak przyszłam do domu to aż się pobeczałam (chociaż sama nie wiem dlaczego

najpierw napiszę, a potem Was nadrobię