Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 14:06   #4201
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Czy krem do twarzy jest niezbędnym wyposażeniem noworodka??

Czy teraz wszyscy używają przy przewijaniu kremów typu Sudokrem, czy ktoś planuję uzywać pudru,
a kremu tylko na odparzenia?

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:10
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:08   #4202
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Magne B6 mam, ponoć jakiś lepszy, chociaż nie sprawdzałam, czy ma taką samą dawkę jak inne czy większą ale nie kazał brać żadnego specjalnego
magne b6 jest z tego powodu najlepszy i najczesciej polecany kobietom w ciayz poniewaz zawiera mleczan magnezu a tej jest najlepiej przyswajalny przez organizm a tak samo jak chelamag b6 poniewaz tu magnez jest w postac chelatowanej czy rowniez dobrze przyswajalnej dla organizmu

eirene co za przesad
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:16   #4203
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

EIRENE właśnie do pracy w kuchni musisz być zdrowiutka jak rybka tak wymaga sanepid bo przecież masz bezpośredni kontakt z jedzeniem w tym wypadku z jedzonkiem dla 100 dzieci, wiem bo ja tez pracuje w przedszkolu i orientuje eis jakie są wymogi

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

Czy teraz wszyscy używają przy przewijaniu kremów typu Sudokrem, czy ktoś planuję uzywać pudru,
ja zakupiłam kremik na odparzenia hippo ale mam tez mas linomag jak dla mnie jest rewelacyjna na odparzenia i obtarcia przetestowalam na wlasnej skorze bo ostatnio obtarla mi sie wewnetrzna strona ud i dwa razy posmarowalam i nic nie szczypie
a jezeli chodzi o krem dla nowsorodka to wg mnie tak boprzeciez ma delikatna skorke a powietrze jest teraz okropne

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:17
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:16   #4204
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
magne b6 jest z tego powodu najlepszy i najczesciej polecany kobietom w ciayz poniewaz zawiera mleczan magnezu a tej jest najlepiej przyswajalny przez organizm a tak samo jak chelamag b6 poniewaz tu magnez jest w postac chelatowanej czy rowniez dobrze przyswajalnej dla organizmu
oo, dzięki

czyli jak mam MG+B6 w apteczce, to spokojnie mogę to łykać

iizabelaa
ja mam zamiar tylko po kąpieli oliwkować buzię....
a na pupkę to w sumie nie wiem
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:16   #4205
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:

ja zamierzam używać Sudocremu tylko awaryjnie, w razie odparzenia, a tak na pupę to krem Nivea albo Linomag. Pudru nie będę używała. Krem do twarzy jest konieczny. Ja mam krem na każdą pogodę Nivea.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:18
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:17   #4206
gosikk_s
Zakorzenienie

Niutka, Ty i tak masz komfort bo w domu rodzisz, byle położna zdołała dojechać A pewnie i sama dałabyś już radę Wiesz co, ja nie mam uprzedzeń, ale naprawdę nienawidzę nawet wkładania globulek do pochwy czy aplikowania tamponu, czuję kurczące się mięśnie i aż mi błeee. A co do mądrości ludowych to wszystkie moje ostatnio rodzące koleżanki były przterminowane, i z synkami i z córeczkami. A mój synek urodził się 10 dni przed terminem, co prawda miałam cc ale do terminu to on by nie doczekał.

Agaaga, fiu fiu, nieźle to synek chyba duży będzie, ale niech jeszcze może trochę posiedzi...

Castia, super że mogłaś sama wszystko wybrać, przynajmniej prezenty trafione

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:20   #4207
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja sie spakowałam w sobote najwiecej miejsca zajmują podkłady i podpaski masakra to tylko 2 paczki a poł torby zajęte, do tego pieluchy ubranka reczniki i torba waży milion piencet sto dziewncet

ja dzis mialam koszmarny poczatek walentynek mam nadzieje ze skonczy sie lepiej
nie wiem czy mój mąż dostanie dziś prezent na walentynki, chyba sobie nie zasłużył na niego

pojechalismy wczoraj po południu do cioci na urodziny i mąż sobie popił balenatinsa ze spritem jak od nich wychodziliśmy to wyglądał dobrze a pod domem to już masakra tak go siekło
jeszcze ze mną gadał i nawet łózko podścielał potem już było tylko gorzej pomogłam mu się rozebrać i tak mnie szarpnął niechcący ze się prawie przewróciłam i mnie brzuch rozbolał i do tego jeszcze się położył do łózka poleżał chwile i zaczął wymiotować masakra skończył o 3 nad ranem nic nie spałam co chwile mnie przepraszał ale co mi po jego przeprosinach jak mnie brzuch boli i nie mogę na niego patrzeć taka jestem wściekła na niego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 073.jpg (54,7 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 078.jpg (53,0 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 080.jpg (56,0 KB, 63 załadowań)

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:22
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:21   #4208
iweczka
Zakorzenienie

agaga, normalnie juz na dniach możesz mieć maluszka ale niech jeszcze troszeczkę posiedzi
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:22   #4209
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

http://demotywatory.pl/2710730/Zawsze-znajdzie-sie-ktos
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:25   #4210
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny czy materac gryka-pianka-kokos z Radira rózni sie czymś od tego z Danpolu???

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:25   #4211
wanilia83
Zadomowienie

poszłam na spacerek (przy okazji odebrać tańsze podkłady z rossmanna) i z ledwością wróciłam, do rossmanna mam z 10 min na piechotę a wracałam ponad pół godz jak mnie bóle brzucha i cipki (sorki za wyrażenie) chwyciły to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić a tel. zapomniałam jak przyszłam do domu to aż się pobeczałam (chociaż sama nie wiem dlaczego ) dobrze że nie poszłam najpierw do przychodni bo tam mam dalej i pewnie bym z dwie godziny wracała

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam

zasnelam wczoraj z trudem, i obudzilam sie przerazona o 4 i patrze ze nie wzielam tabletek, cos mi nawalil alarm w telefonie i o 2 mnie nie obudzil. takze nawet w nocy czuwam nad fenotrenolem.
kurcze ale wczoraj tych ciast bylo, jeszcze zostalo,zjadlam teraz i Tymek wariuje. i jeszcze znajominam przyniesli piernik w czekoladzie, ale tej czekolady-polewy jest o grubosci 1cm.pyszota

agaga89 ja też miałam ostatnio że nie roslam wobwodzie , ciagle bylo 96-97cm, a mierze sie w sobote a ty 102cm, a pojedzeniu nawet wiecej. bo ja sie zawsze waże i mierze rano. ale zauwazylam jeszcze jedna rzecz, jeszcze tydzien temu wkladalam reke miedzy brzuszek a piersi, a teraz nie ma na to miejsca, czyli brzuch mi do gory poszedl i urosl.

wczoraj mi sie tak stawial ten brzusio. cale szczescie ze juz w miare te tygodnie , to ja sie tak bardzo nie stresuje jak wtedy kieddy bylam w 30 tg czy wczesniej. w srode mam wizyte, to bedzie ostatni dzien 33tc. ale juz mam stresa jak mysle o tej wizycie. jeszcze nigdy nie uslyszalam na wizycie nic dobrego, zawsze ze cos jest nie tak

z okazji walentynek dużo całusków i przytulasków i przysmaków dla Was dziewczynki

gratulacje rozpoczętych tygodni

kochana tylko mi się tu nie stresować proszę, wizyta dopiero za parę dni i na pewno będzie dobrze

ja też ostatnio nie rosłam w obwodzie a tu nagle w parę dni 3 cm do góry mi poszło

oj niedobra ale kusisz tymi ciastami

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a ja z okazji Walentynek widzę się z moim synkiem
po 15 mamy randez vous

trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja to już zauważyłam że wchodze na forum i sobie myślę: a może już któraś na porodówce? najwyższy czas no jokr to na bank za tydzień matko jak to leci :brzyda l:

łooo to już za tydz jak to szybko zleciało

Hawea ale byś miała cudowny prezent na walentynki

Subtelle
ty to chyba piłkę połknęłaś taki kształtny ten twój brzuszek tak z ciekawości ile twój synek waży ??

Tity
super brzuszek

Niutka
ale miałaś okropną noc, współczuje, daj znać co ci gin. powiedziała, co do brzucha to chyba opadł bo jest jakby pełniejszy na dole

Cytat:
Wróciłam z wizyty i ciągle jestem w szoku najpierw napiszę, a potem Was nadrobię Synek waży już prawie 3 kg, wg wymiarów jutro kończy 37 tc (wg OM właściwie dopiero zaczęłam 36...), nie mam 1/2 czopa (lekarz zaskoczony tak samo jak ja, że nawet nie zauważyłam kiedy?!?!?), rozwarcie na opuszek, ale ponoć tak może być. Myślałam, że spadnę jak gin do mnie, że mógłby mi dziś wypisać skierowanie na oddział i możemy już wywoływać poród, ale po co skoro damy jeszcze małemu dorosnąć do 40 tc, zresztą sam najlepiej będzie wiedział kiedy wyjść jak mi to powiedział, to z wrażenia zapomniałam wytrzeć żelu po usg i wciągnęłam gacie i swetermam brać magnez 3-6 dziennie i się oszczędzać, a mogę jeszcze sporo wytrzymać, także nie jest źle wszystko zależy teraz od widzimisię synka
3 kg to już prawdziwy mężczyzna trzymam kciuki żebyś dotrwała do 40 tyg

Cytat:
z głupich naprawdę głupich przesądów wczoraj mi mama powiedziała że jak ze mną była w ciąży i musiała opiekować się swoją ciężko chorą babcią, wiecie myć ją itd, to jej sąsiadka powiedziała że kobietom w ciąży nie wolno się chorymi starszymi ludźmi opiekować bo...UWAGA... DZIECKU BĘDZIE ŚMIERDZIAŁO Z BUZI
miłe to nie było dla mnie hehe

no to się uśmiałam

to ja też pochwale się swoim brzuszkiem i wklejam świeżutkie zdjęcie z dziś

nie wydaje wam się ten mój brzuch trochę nisko ?? bo patrze na to zdjęcie i tak sobie naglę wkręciłam że nisko go mam

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-03-17 o 13:02
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 14:26   #4212
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
pytanie z innej beczki oglądała któraś możne ŚLUBY PANIEŃSKIE
pytam bo właśnie zamierzam ściagnąc ale nie wiem czy warto

co myślicie o tym dywaniku, zamierzam taki kupić dla córki do pokoju http://allegro.pl/dywan-dzieciecy-20...439138635.html
Przeboski. Kurde jakbym miala pokoj dla Mateo osobny to bym go wziela z mety. Cudenko.

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Zapomniałam spytać - jak duże macie torby do szpitala? bo byłam dziś w makro i nie wiedziałam, jaką wziąć - na all znalazłam dwie kolorowe jak mówi tż zaoczebiste nie za małe/duże? wyprawka do szpitala standardowa - rzeczy dla mnie a dla małego tylko na wyjście +chusteczki nawilżane.

http://allegro.pl/torba-na-kolkach-w...456087477.html

http://moda.allegro.pl/torba-na-kolk...438470051.html
Pierwsza fajna kolorystycznie, ale chyba mala troszke. Ja mam meza torbe taka sportowa i jest upchana na maxa, a nie mam zadnych ciuszkow dla dziecka, bo nie trzeba.

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam od trzech dni opuchnięte kostki :/ woda zimna juz nie pomaga :/
Któraś pisała o jakieś maści, pliz help mi. Jaka to maść??
Ja juz od ponad tyg mam balony. Pytalam gine co z tym zrobic to powiedzial, ze teraz to juz nic, bo i tak zaraz urodze, ale generalnie takie opuchlizny sa spowodowane uciskiem na cos tam. Tz dziecko jest juz duze i cos nam tam uciska. Ja uzywalam przez pare dni tego balsamu Perfekta Mama na opuchniete nogi, ale on jest z mentolem i tak mi wysuszyl skore na stopach, ze teraz odrywam ja calymi platami i musze smarowac taka mascia witaminowa dla dzieci i powoli schodzi, ale ogolnie strasznie to wyglada.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
W czwartek idę do powiem, ale to pewnie od wody w organiźmie. To jest takie ni to drętwienie ni to spuchnięcie.

Mi wizualnie nic nie opadło, ale jak siedzę to też czuję brzuch na udach. Zawsze sobie talerzyk nogami tak jakby podnosiłam jak jadłam, teraz nie da rady, brzuch blokuje.
Dziewczyny nie doszukujcie się tak na siłę objawów porodu, relaks i jeszcze raz relaks. I tak wiadomo, że poród nie daleko, to po co się dodatkowo stresować Ja mam ciągle wrażenie, że mam jeszcze mnóstwo czasu a jutro kończę 38 tydzień....jaja będą jak mnie w czwartek z wizyty prosto na porodówkę odeśle...
Dokladnie. Weszlam po 2 dniach i jakas schiza widze panuje Juz takie wkrecanie jest, ze masakra

Cytat:
Iza niewyraźne te zdjęcia wyszły, ale robione tel.
Dostaliśmy w formie rulonika, w środku jest zdjęcie chrześniaka i wierszyk, ze rodzice wybrali specjalnie mnie jako mamę chrzestną, bo zawsze będę miała czas jak będę potrzebna, że obetrę łzy itd, także wzruszyłam się jak czytałam
Musze o czyms takim pomyslec, bo to w sumie fajna pamiatka.

Cytat:
ja to już zauważyłam że wchodze na forum i sobie myślę: a może już któraś na porodówce? najwyższy czas no jokr to na bank za tydzień matko jak to leci :brzyda l:

Cytat:
już za tydzień?! szok

ja bym chciała jeszcze 2 pochodzić z brzuchem
Hehe no juz lekkie poddenerwowanie jest, ale to raczej to o czym kiedys pisalam, a czego sie tez chyba Montii boi najbardziej. Czyli tego calego halo zanim sie dojedzie do szpitala, bo jak juz mnie poloza to luzik moge rodzic i wszystko. Dizwne uczucie, bo za 2 tyg bede juz dobowa mama

Cytat:

Ja mam takie probki AA kremu na kazda pogode i co najwyzej tym bede smarowac, zeby ta buzka tak nie wysychala, ale nie mam pojecia czy to w ogole sie sparwdza. Pozyjemy zobaczymy. Puder mam i w sumie nie wiem czego bede uzywac. Tz na wieksze odparzenia to chyba krem typu Sudokrem czy cos, ale mysle, ze jak skorka bedzie ladna to puder styknie. Tylko, ze pudry maja nie fajna wade, czyli roluja sie i taka kaszka sie robi pozniej i ciezej sie to zmywa, ale zobaczymy.

Kurde laski 20 stron gonienia Was to juz przesada. Noramlnie na karnego jezyka wszystkie wysle

Mialam cos napisac, ale to juz w klubie w zasadzie.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:27   #4213
87czarna
Zakorzenienie

wanilia piękny,malutki brzusio

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:27   #4214
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

wanilia83, śliczne zdjęcie i śliczny brzuszek

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:32   #4215
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam z wizyty i ciągle jestem w szoku najpierw napiszę, a potem Was nadrobię Synek waży już prawie 3 kg, wg wymiarów jutro kończy 37 tc (wg OM właściwie dopiero zaczęłam 36...), nie mam 1/2 czopa (lekarz zaskoczony tak samo jak ja, że nawet nie zauważyłam kiedy?!?!?), rozwarcie na opuszek, ale ponoć tak może być. Myślałam, że spadnę jak gin do mnie, że mógłby mi dziś wypisać skierowanie na oddział i możemy już wywoływać poród, ale po co skoro damy jeszcze małemu dorosnąć do 40 tc, zresztą sam najlepiej będzie wiedział kiedy wyjść jak mi to powiedział, to z wrażenia zapomniałam wytrzeć żelu po usg i wciągnęłam gacie i swetermam brać magnez 3-6 dziennie i się oszczędzać, a mogę jeszcze sporo wytrzymać, także nie jest źle wszystko zależy teraz od widzimisię synka

Ja mam rozwarcie na opuszek już hoho.....

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a z tzw. mądrości ludowych - to ponoć dziewczynki rodza sie wczesniej, a chłopaki sa leniwe i czekają do TP lub sie przeterminowują
i u mnie sie to akurat sprawdziło, córcia w 39,0 TC, a syn w 40,6 TC
E, ja z siostrą urodzone po terminie. Moja Kaśka po terminie, a siostra syna urodziła przed tp.

Cytat:
aha i ponoc karmieie w piersze dni dobrze wplywa na obkurczanie się macicy
Zgadza się

Cytat:
z głupich naprawdę głupich przesądów wczoraj mi mama powiedziała że jak ze mną była w ciąży i musiała opiekować się swoją ciężko chorą babcią, wiecie myć ją itd, to jej sąsiadka powiedziała że kobietom w ciąży nie wolno się chorymi starszymi ludźmi opiekować bo...UWAGA... DZIECKU BĘDZIE ŚMIERDZIAŁO Z BUZI
miłe to nie było dla mnie hehe
masakra

Kurczę młodej to już się leje z nosa jak z kranu
Ja chcę wiosny

Subtelle, Tity - śliczne brzuszki
Anika widzę wszystko gotowe

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:37   #4216
iizabelaa
Zakorzenienie

Moja jedna moja siostra używała pudru przy każdym przewijaniu,
a Sudokremu używała tylko jak widziała że pua jest od parzona co mówi zdarzyło jej się z 3 razy,

a druga moja siostra przy każdym przewijaniu smaruję pupę Sudokremem bądź Alantanem,
bo niby tak teraz mówią w szpitalu, żeby robić.
Stary 2011-02-14, 14:37   #4217
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, u mnie dla dziecka nie bierze się nic,

reklamówkę to chodzi o to, żeby na IP zjawić się z 1 reklamówką i w sumie trzeba mieć tam tylko to co jest potrzebne w trakcie porodu

bo jak już po porodzie przeniosą cię na salę to tż może ci przynieść pełną torbę podróżną
aha, jeśli faktycznie tak by było, to spoko, bo wszystko w reklamówkę spakować to jednak mi się wydaje niemożliwe

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki wieczorowa pora

Jestem padnieta po pracy, no i wreszcie znow was nadgonilam na chwilke ale nie mam juz kompletnie weny do pisania
Za to pochwale sie moim brzucholkiem, ktory bardzo nadrobil w tym tygodniu i w ostatnich dniach 30 tygodnia wyglada tak
dobranoc!
bardzo ładny zgrabny brzuszek

Cytat:
strasznie mnie ciągnie do miodu
czasem oglądam film i pochłaniam go łyżeczką, nic mnie nie mdli, uwielbiam i tak zlatuje pół słoika..
chyba nawet Castia pisała,że w szpitalu jak leżała to jakąś babeczkę faszerowali miodem żeby dzieciątko podrosło... sama nie wiem ale jakoś wierzę w to.. No i zapewne urodzę małego słodkiego Misia przez ten miód no ale niech już będzie miał 4 kg niż miałby mieć 2 ..
ciekawa jestem no ile waży
będzie mała przylepka

Cytat:

Ja nie jestem pewna czy mnie w ten weekend też nie pokroją. Trochę lipa, bo jak się okaże, że tak to nie będę miała czasu, żeby się nastawić psychicznie Z drugiej strony nie chcę odwlekać za bardzo bo niedługo semestr się zacznie i póki mały jest całkiem mini to bym na spokojnie sobie z nim pobyła i się go uczyła
Ale dzisiaj mam dobry humor. Pogoda jest cudowna mimo mrozu. Wróciłam z mamą z zakupów, zjadłam sobie kanapki z pysznego chlebka z piekarni do tego herbatka z ciasteczkami. Zaraz zabieram się za risotto i wyrzuciłam na balkon całą pościel, łącznie z pościelą małego, niech się trochę roztocza ubiją na tym mrozie ze słoneczkiem Chętnie bym już poukładała rzeczy małego w komodzie, ale dalej śmierdzi.
Dziewczyny długo Wam się wietrzyły mebelki? Moje stoją drugi tydzień. Łóżeczko już ok, ale ta komoda to dramat.
o matko jedna za drugą normalnie, aż mi się wierzyć nie chce, że to tak szybko zleciało!

subtelle, piękny brzuszek, taki idealnie okrągły

niutka, mnie się też wydaje że opadł!

tity, śliczny

wanilia, jakby niżej był, ale może dlatego, że nogę chyba uniosłaś na tym zdjęciu to się tak wydaje?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:40   #4218
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Dokladnie. Weszlam po 2 dniach i jakas schiza widze panuje Juz takie wkrecanie jest, ze masakra
właśnie, proszę nieschizować jeszcze
Stary 2011-02-14, 14:41   #4219
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja sie spakowałam w sobote najwiecej miejsca zajmują podkłady i podpaski masakra to tylko 2 paczki a poł torby zajęte, do tego pieluchy ubranka reczniki i torba waży milion piencet sto dziewncet

ja dzis mialam koszmarny poczatek walentynek mam nadzieje ze skonczy sie lepiej
nie wiem czy mój mąż dostanie dziś prezent na walentynki, chyba sobie nie zasłużył na niego

pojechalismy wczoraj po południu do cioci na urodziny i mąż sobie popił balenatinsa ze spritem jak od nich wychodziliśmy to wyglądał dobrze a pod domem to już masakra tak go siekło
jeszcze ze mną gadał i nawet łózko podścielał potem już było tylko gorzej pomogłam mu się rozebrać i tak mnie szarpnął niechcący ze się prawie przewróciłam i mnie brzuch rozbolał i do tego jeszcze się położył do łózka poleżał chwile i zaczął wymiotować masakra skończył o 3 nad ranem nic nie spałam co chwile mnie przepraszał ale co mi po jego przeprosinach jak mnie brzuch boli i nie mogę na niego patrzeć taka jestem wściekła na niego
Wiesz co ja to czasem nie wyrabiam tz ostatnio z mezem, bo przez ta noge nic nie moze robic. Stara sie, ale wiadomo do reki niczego nie wezmie, paczki nie przyniesie, nie posprzata, pozmywa jak go postawie przed zlewem, ale generalnie to nic nie zrobi i jeszcze tzreba przy nim latac. I tak sie ostatnio poskarzylam juz, ze kurcze to ja powinnam byc teraz obslugiwana, bo mam juz ten bebzol wielki, ciezki, czuje sie jak wieloryb, sapie, stekam, wszystko mnie boli, ide jak slimak i generlanie samopoczucie mam jak przejechana szportka, a tu przynies, podaj, pozamiataj. I sa chwile, ze nie wyrabiam i wydzieram sie na niego, ze jest mi ciezko, a ten siedzi przed kompem i "mysio zrob mi herbate, mysio naloz mi salatki, mysio cos tam", zeby to chociaz zapytal jak sie czuje, albo czy moglabym mu cos tam zrobic, ale jesli mnie cos boli to spoko popropsi mame, ale nie pomysli glab, bo sie przyzwyczail, ze ja cala ciaze to taka zosia samosia i skoro daje rade to co to dla mnie taka herbata. Na tesciowa za bardzo liczyc nie moge, bo ona jak zwykle swiata po za wnuczka nie widzi i tylko tamtej stronie pomaga we wszystkim, a mi jest naprawde czasem bardzo ciezko, ale unosze sie honorem i nie prosze o pomoc, bo skoro na moje bole, sapania i stekania nikt nie reaguje to co sie bede prosic.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 14:43   #4220
gosikk_s
Zakorzenienie

Anika, współczuję nieprzyjemnej nocki, a brzuszek boli pewnie z nerwów

Wanilia, biedulka, oby bóle minęły Śliczny masz brzuszek, kształtny i nieduży Dla mnie nie jest nisko bo ja zawsze mam tak

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:44   #4221
aja1
Zakorzenienie

Wanilka a wstaw zdjęcie wcześniejsze to będzie porównanie.
W sumie jest nisko, ale nie wiem jak miałaś wcześniej.

Cytat:
Ja juz od ponad tyg mam balony. Pytalam gine co z tym zrobic to powiedzial, ze teraz to juz nic, bo i tak zaraz urodze, ale generalnie takie opuchlizny sa spowodowane uciskiem na cos tam. Tz dziecko jest juz duze i cos nam tam uciska. Ja uzywalam przez pare dni tego balsamu Perfekta Mama na opuchniete nogi, ale on jest z mentolem i tak mi wysuszyl skore na stopach, ze teraz odrywam ja calymi platami i musze smarowac taka mascia witaminowa dla dzieci i powoli schodzi, ale ogolnie strasznie to wyglada.
No właśnie doczytałam o nim w necie. Byłam w aptece, i dziś mam zajść to może mi z hurtowni sprowadzą. Natomiast ja znów mam strasznie suchą skórę na piersiach, choć i tak je smarowałam. Kupiłam teraz Garniera balsam do suchej skóry z ekstraktami z owoców, i super nawilża. Po dwóch dniach już wyglądają normalnie.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:44   #4222
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
aha, jeśli faktycznie tak by było, to spoko, bo wszystko w reklamówkę spakować to jednak mi się wydaje niemożliwe
moja siostra jak szła do szpitala, to miałam jedną rekalmówkę, a wychodziłam z 4 torbami

także myślę, że u ciebie też tak będzie,
przecież to normalne, że po porodzie odwiedzający donoszą różne rzeczy
Stary 2011-02-14, 14:45   #4223
Tity
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny
Cytat:
te co mają planową cc i już znają datę przynajmniej sa spokojne
No, a ja już prawie(za parę godzin) jestem terminowa i dalej nic nie wiem

Cytat:
co do karmienia, Tity to chociaz przystaw dziecko w pierwszej dobie po porodzie kilka razy, bo wtedy leci siara, która ma bardzo cenne przeciwciała i inne substancje
A to chiba nie do mnie, ktoś inny nie zamierza piersią karmić Chociaż martwię się czy mi dadzą małego po cc. Chciałabym od razu spróbować go karmić.

Cytat:
Wróciłam z wizyty i ciągle jestem w szoku najpierw napiszę, a potem Was nadrobię Synek waży już prawie 3 kg, wg wymiarów jutro kończy 37 tc (wg OM właściwie dopiero zaczęłam 36...), nie mam 1/2 czopa (lekarz zaskoczony tak samo jak ja, że nawet nie zauważyłam kiedy?!?!?), rozwarcie na opuszek, ale ponoć tak może być. Myślałam, że spadnę jak gin do mnie, że mógłby mi dziś wypisać skierowanie na oddział i możemy już wywoływać poród, ale po co skoro damy jeszcze małemu dorosnąć do 40 tc, zresztą sam najlepiej będzie wiedział kiedy wyjść jak mi to powiedział, to z wrażenia zapomniałam wytrzeć żelu po usg i wciągnęłam gacie i sweter
Haha, ale się uśmiałam z tego żelu No to czekamy na rozwój wydarzeń

Cytat:
a z tzw. mądrości ludowych - to ponoć dziewczynki rodza sie wczesniej, a chłopaki sa leniwe i czekają do TP lub sie przeterminowują
A to mi też kolega mówił 3 synów ma i wszyscy poterminowi

Cytat:

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
to ja też pochwale się swoim brzuszkiem i wklejam świeżutkie zdjęcie z dziś
nie wydaje wam się ten mój brzuch trochę nisko ?? bo patrze na to zdjęcie i tak sobie naglę wkręciłam że nisko go mam
Śliczny
Dziewczyny ja nie wiem jak Wy to rozpoznajecie, że brzuch jest niżej. Ja nic nie widzę Ewentualnie zmiany wielkości u Was Ale może ja patrzę nie tu gdzie trzeba

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:47   #4224
Ewelqa1985
Zadomowienie

olusia generalnie co lekarz to inny magnez zaleca wiec jak ci nie podal konkretnego to pewnie moze byc ten ktory masz
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:49   #4225
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
wanilia83, śliczne zdjęcie i śliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
wanilia piękny,malutki brzusio
dziękuje kochane

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
wanilia, jakby niżej był, ale może dlatego, że nogę chyba uniosłaś na tym zdjęciu to się tak wydaje?
tak jest oparta na poduszce

Cytat:
Wiesz co ja to czasem nie wyrabiam tz ostatnio z mezem, bo przez ta noge nic nie moze robic. Stara sie, ale wiadomo do reki niczego nie wezmie, paczki nie przyniesie, nie posprzata, pozmywa jak go postawie przed zlewem, ale generalnie to nic nie zrobi i jeszcze tzreba przy nim latac. I tak sie ostatnio poskarzylam juz, ze kurcze to ja powinnam byc teraz obslugiwana, bo mam juz ten bebzol wielki, ciezki, czuje sie jak wieloryb, sapie, stekam, wszystko mnie boli, ide jak slimak i generlanie samopoczucie mam jak przejechana szportka, a tu przynies, podaj, pozamiataj. I sa chwile, ze nie wyrabiam i wydzieram sie na niego, ze jest mi ciezko, a ten siedzi przed kompem i "mysio zrob mi herbate, mysio naloz mi salatki, mysio cos tam", zeby to chociaz zapytal jak sie czuje, albo czy moglabym mu cos tam zrobic, ale jesli mnie cos boli to spoko popropsi mame, ale nie pomysli glab, bo sie przyzwyczail, ze ja cala ciaze to taka zosia samosia i skoro daje rade to co to dla mnie taka herbata. Na tesciowa za bardzo liczyc nie moge, bo ona jak zwykle swiata po za wnuczka nie widzi i tylko tamtej stronie pomaga we wszystkim, a mi jest naprawde czasem bardzo ciezko, ale unosze sie honorem i nie prosze o pomoc, bo skoro na moje bole, sapania i stekania nikt nie reaguje to co sie bede prosic.

czy ty aby przypadkiem nie dajesz się wykorzystywać ?? mam koleżankę która na nartach nogę złamała niecałe dwa tyg temu, noga w gipsie od kostki po samą c...kę a ona wszystko zrobi wokół siebie, mówi że fakt boli ja ale szlak by ją trafił jakby miała leżeć i się nie ruszać i wykorzystywać innych

Stary 2011-02-14, 14:54   #4226
Tity
Zakorzenienie

Jok3r goń tego swojego chłopa trochę. Ty zaraz będziesz po operacji i co dalej będziesz wałkoniowi herbatkę robić? Niech trochę zepnie pupsko Właśnie widzę jak moja mama robiła całe życie, tacie usługiwała, a teraz sobie sam herbaty nie zrobi tylko gnuśnieje w fotelu. Nie pozwól na to

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:55   #4227
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Anika, współczuję nieprzyjemnej nocki, a brzuszek boli pewnie z nerwów

Wanilia, biedulka, oby bóle minęły Śliczny masz brzuszek, kształtny i nieduży Dla mnie nie jest nisko bo ja zawsze mam tak

dziękuje

Cytat:
Wanilka a wstaw zdjęcie wcześniejsze to będzie porównanie.
W sumie jest nisko, ale nie wiem jak miałaś wcześniej.

aja wstawiam z 33 tyg i rzeczywiście mój brzuch ma tendencje "zwisu"

Cytat:
Śliczny
Dziewczyny ja nie wiem jak Wy to rozpoznajecie, że brzuch jest niżej. Ja nic nie widzę Ewentualnie zmiany wielkości u Was Ale może ja patrzę nie tu gdzie trzeba
dziękuje
albo to my sobie wkręcamy że jest niżej bo jak rośnie to i bardziej ciągnie w dół

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-03-17 o 13:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 14:56   #4228
Castia
Wtajemniczenie

wzruszyłam sie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:57   #4229
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam rozwarcie na opuszek już hoho.....
Też słyszałam, że mogę jeszcze długo pochodzić z takim "rozwarciem" śmiałabym się jakbym przenosiła

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 14:57   #4230
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
jok3r
kurczę ale wiesz, ja rozumiem że mąż noga w gipsie i bardzo mobilny może nie jest, ale chyba trzeba go trochę ustawić, rączek mu w końcu nie ucięło, jak to faceci, jednak trochę chyba wykorzystuje sytuację
dzielna z Ciebie babka, naprawdę

Cytat:
moja siostra jak szła do szpitala, to miałam jedną rekalmówkę, a wychodziłam z 4 torbami

także myślę, że u ciebie też tak będzie,
przecież to normalne, że po porodzie odwiedzający donoszą różne rzeczy
zaszalała
to jeszcze zależy od tego, ile nas w szpitalu potrzymają pewnie, ale mam nadzieję, że niedługo

wanilia no nisko ten brzuch!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości