|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
mam pytanie do was ile wydajecie na jedzenie?
my z TŻ jesteśmy na razie sami nie chodzimy do sklepu nie kupujemy nie wiadomo czego np. coca-coli, chipsów, napojów gazowanych choć i tak wydaje mi się że dużo wydajemy na jedzenie choć idziemy i kupujemy np. jakieś jogurty orzeszki czekoladę albo może mi się tak zdaje bo ceny poszły w górę wszystko takie drogie dlatego najczęściej zakupy robimy w Lidlu albo biedronce ubrań nie kupujemy też np. za 300zł :/
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-02-14 o 14:48 |
|
|
|
#2402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
a poszło jak zwykle o głupotę, tylko tż ma skłonność z głupoty zrobić najwiekszą katastrofę.śliweńka wiesz ja przez ostatnie 2 lata najchetniej uciekłabym w każde walentynki, dzień kobiet czy moje urodziny,zawsze wtedy jestem zawiedziona zachowaniem mojego męża(bo oczekuję od niego żeby chociaż wtedy był dla mnie miły i czuły, a on komletnio mnie olewa nawet czasem się zachowuje chamsko jak dziś).
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Co do Piaska, to ja z kolei zewsząd słyszę że jest gejem. No i że był kiedyś partnerem Piróga. Wedaje mi się także, że kiedyś się do tego przyznał, ale głowy nie daję.
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o ubrania, to ja nie kupuję nic drogiego, ale mój Tż potrafi sobie kupić płaszcz za 800 zł czy buty za 500 zł, co dla mnie jest przesadą. Pieniędzy wydajemy bardzo dużo, głównie przez dość konsumpcyjny tryb życia.
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od mojego TŻ dostaje kwiaty tylko na okazję, chciałam mu napisać że jest bukiet tulipanów w Lidlu ale stwierdziłam niech sam się wykaże pomysłowością bo uważa że wszystkie kwiaty to chwasty poza tym jak on sam stwierdził nie lubi okazywać uczuć bo taki jest sądzę że to wina wychowania także
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcę nawet zliczać. Ale prawda jest taka, że jak na początku miesiąca nie wpłacimy kasy na oszczędnościowe, to wszystko przejemy, przepijemy, rozhulamy. Cytat:
i mam nadzieje, że jeszcze dzisiaj będzie dobrze.Mona, a próbowałaś z nim o tym rozmawiać? Czy on nie widzi problemu i uważa, że wszystko jest ok? Jakbyś się chciała wygadać, to jesteśmy
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co moj dzis wymysli....
czy to beda walentynki czy przeprosiny... Kwiatuszku ja sie wsciekłam na niego ze tak strasznie sie upił a wie ze nei powinien, ja mu nie bronie wypic ale powinien znac umiar a wczoraj przesadził i to grubo, on wie ze teraz juz nie moze sobie pozwolic na pijaństwo a juz im blizej porodu to tym bardziej na pepkowym to nie mowie pewnie wypiją i nie bronie mu tego byle nie do nieprzytomnosci zresztą ..... on wie ze ja nienawidzę jak on wogole pije... wie przecież jaka miałam sytuacje z ojcem,
|
|
#2407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możecie kupić takie nawilżacze na grzejnik my mamy i jest o niebo lepiej, bo inaczej miałam suchy kaszel ![]() a tu cytat: "Podobne objawy daje silne wysuszenie śluzówki nosa, które dotyka osoby przebywające w klimatyzowanych, przegrzanych i niedostatecznie nawilżanych pomieszczeniach." ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Oooo przypomniało mi się coś jak kiedyś na psychologii pani nam mówiła, żeby w partnerstwie używać taki zwrotów np. "czy mógłbyś wynieść śmieci?" zamiast "wynieś śmieci"... żeby o coś prosić, ale nie w trybie rozkazującym... tylko się zwrócić z prośbą i podobno drugi człowiek dość dziwnie reaguje na taki zwrot (jest zaskoczony), gdyż znaczna cześć ludzi mówi w trybie okazującym... i wtedy zazwyczaj robi coś co nieraz potrafiło czekać dluuugo na spełnienie, a poza tym podobno sam lepiej zaczyna się zachowywać... Spróbować możesz
|
||
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie lubię jak TŻ pije mój tata pił do póki nie wyszła arytmia u niego teraz ani nie pali ani nie pije lekarz mu pow że jak spróbuje znów to umrze
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
sliwenka ceny poszly wgore. temat wydatwko walkowany miliona razy
zrob sobie rozpiske w exelu i zapisz kazdy paragon z miesiaca i zobaczys zile na prawde wydajesz![]() edit. my w styczniu wydalismy 560zl na jedzenie [w tym moga byc zrodki czystosci, husteczki etc - bo to w biedronce zawsze kupuje] i tez nie kupujemy za duzo tylko dla nas, a jeszcze mialam duzo w zamrazarce przeciez ![]() martuach jakas fajna torebeczke chce, sredniego rozmiaru. zeby pozniej pasowala do wszytskiego, w kolorze jasnobrazowym Chcialabym skorzana taka sztywniejsza ciut, ale mnie nie stac ![]() Ja w tym zawszonym miescie sie zastanwiam gdzie kupie trampki - bo sobie z mezem chcemy kupic oryginalne trampusie na wiosne. Atomufka miala fajne dla Tz ale bez mierzenia to lipa, a noga mojego tz do DDDD
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-02-14 o 15:22 |
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm jakbym zrobiła to TŻ jakby zobaczył ile kasy w Rossmannie wydaję to
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() jak tam? ja dziś walczę od rana z bólem głowy i oczu ten komputer w pracy mnie miażdży
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
sliwenka to zpaisuj tylko wydatki jedzeniowe
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haha bo tak jest! przejemy - Jemy dużo, przepijemy - napoje, jakieś winko, piwko - nie ma to jak wspólny wieczór przy winku i świeczkach przehulamy - jak wychodzimy ze znajomymi, jakieś kręgle, bilard - no niestety kasa ucieka. Chociaż udaje się nam zaoszczędzić co miesiąc a z drugiej strony, pracujemy dużo, żeby mieć jakieś pieniądze - więc trzeba też mieć coś z życia. Wyjście do restauracji na obiad, ze znajomymi na kręgle - trzeba sobie na to pozwolić, żeby nie zwariować
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
jak TŻ zapyta gdzie jest 100zł powiem że zgubiłam
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle zła jestem
Prezes jak mnie przyjmował do pracy powiedział, że będę odpowiedzialna za kolportaż, promocję gazety. Później po tygodniu powiedział, że da nam taką możliwość, że możemy zdobywać reklamy do gazety i dostaniemy prowizję. W zeszły czwartek dał mi rozkaz zdobycia co najmniej jednej reklamy w tygodniu a w piątek mi powiedział, że mnie zwolni jak nie będę miała takich wyników. I że bez dyskusji, nawet mi nie pozwolił wytłumaczyć jak wygląda pozyskiwanie reklam, że potrzebna jest telefonistka sprzedająca powierzchnię reklamową na cały etat, że pismo nie jest jeszcze nigdzie rozreklamowane i nie jest rozprowadzane. Zakazał mi zajmować się stroną internetową bo to nie ważne. Kurde, strona jest wizytówką. Zwłaszcza jak gazety jeszcze nigdzie nie ma. A ona ie beznadziejna. Jak mnie zwolni to się będę sądzić za bezpodstawne zwolnienie. Szlag mnie trafia, że mam dużą wiedzę, umiejętności i doświadczenie, które mu się przyda i które powinien wykorzystać a on mnie może zwolnić za coś na czym się nie znam i czego nigdy nie robiłam
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć moi rodzice są tak natarczywi że płacą nam czynsz i marudzą że mamy internet założyć i będą nam płacić choć już głupio mi że na czynsz 300zł dają chcą dobrze z drugiej strony
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-02-14 o 15:28 |
|
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry! Cytat:
![]() A rodzice - no cóż, w ten sposób troszczą się o Was. To bardzo miłe.
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
anika rozumiem cię. Mój mąż miesiąc przed porodem przestał w ogóle pić no, bo nigdy nic nie wiadomo. Ja osobiście też nie lubie jak mój mąż jest pijany. Mój tata też kiedyś pił tylko krzywdy nam nie robił, ale sobie i moja mama w końcu wytępiła to w nim no i teraz jest ok
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliweńka w sklepach coraz drożej, ja robie raz w tyg porządne zakupy w biedronce a w innych sklepach kupuje jak mi czegoś zabraknie,na misiąc 500zł minimum na samo jedzenie. Mięso jadamy raz w tyg, pozatym makaron, nalesniki itp, staram się gotować na 2 dni, picie dla mnie woda a tż soki, pozatym pijemy sporo herbaty.Raczej żyjemy skromnie chociaż raz na jakiś czas jedziemy na pizze lub kebaba.
W zeszłym roku kwiatów nie dostałam nawet na urodziny Gucia, Ana rozmowy nic nie dają on to jest taki że potem próbuje być "normalny" ale za chiny nie przeprosi. Ana ja mu nigdy nie rozkazuje tylko zawsze proszę, czasem po kilka razy, w końcu sama musze daną rzecz zrobić. Ja potem robie sie wybuchowa, wyrzucam mu i robi sie haja.. A dziś poszło w części o kase, o głupich kilka zł, mój tż to straszny dusigrosz(dlatego nie dostaję kwiatów), ostatnio nawet jego wujek(żeby nie było tak sam od siebie) mu powiedział że ma wyluzować bo pracuje i zrabia po to żeby żyć a nie odwrotnie.
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby było między Wami coraz lepiej. Co do kwiatów, to ja od TŻeta raz w życiu dostałam. Przy zaręczynach (tych oficjalnych u rodziców) i to było pierwszy i ostatni raz. Mój tżet nie uznaje ciętych kwiatów za "coś fajnego" i nie rozumie, że komuś dostawanie kwiatów może sprawiać przyjemność. No cóż, skutecznie mnie oduczył czekania na bukiety kwiatów
|
|
#2421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za szef, chodzisz do pracy i wiadomo ze się starasz a on jakieś durne warunki stawia, niech sam zacznie coś robić w tym kierunku a nie zwala wszystkie problemy na Ciebie.Gucia jak byłam jego dziewczyną to przy kazdej okazji dostawalam kwiaty, odkąd jestem żoną-zero. Tż prowadzi razem z ojcem gospodarstwo i powiem szczerze że biedy nie klepiemy, żyjemy na średnim poziomie i wcale nie musielibyśmy tak oszczędzać tylko ze mój mąż każdy grosz wkłada spowrotem w gospodarstwo. Z tym że są jeszcze siostry więc nie wiadomo czy to kiedykolwiek w całości będzie jego(ma tylko część na własność). Dlatego ja na razie nie chce miec dzieci, nie chce potem żebrać u meża na pampersy i rozliczać sie z nim z każdej złotówki. Bo dziś poszło o tffifee które JA mu kupiłam na walentynki, zamiast podziekować to wydarł się że wydaje kasę na pierdoły, miałam mu batonika za złotówkę kupic na nie bombonierke za 7zł.
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2011-02-14 o 16:03 |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
coś w tym jest
![]() a to tu coś do kolekcji "Dlaczego mężczyźni nigdy nie pamiętają, a kobiety nigdy nie zapominają" ![]() ![]() ![]() Justyna33333 oo kurczaki... mam nadzieję, że szef mówił to w złości... Cytat:
ja też... powiem ładnie np. "kotuś wynieś śmieci" to mój kotuś się ociąga, a jak kiedyś zapytałam "kochanie czy mógłbyś wynieś śmieci" zareagował zupełnie pozytywnie a wydaje się że obydwa zwroty są miłe... a tu psikus taki myk psychologiczny ![]() W każdym razie trzymam za Was kciuki |
|
|
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa laski była dziś u nas Pani akwiztorka która robiła pokaz cudownych czyścików które myją bez detergentów(samą wodą) i mają gwarancję na 10 lat, zgadnijcie ile kosztował zestaw 6 szmatek i myjka ze ściagaczką do okien
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
mona 1200zl znam te szmatki tescie kupili
|
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam proponowała mały zestaw (bez mopa) za 900zł
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
tesciowa prawie ich nie uzywa
jak dla mnie to pic na wode fotomontaz, kazda szmatka +woda +cytryna doczysci sie powierzchnie
|
|
|
|
#2427 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee no bez przesady.... rzeczywiscie dusigrosz... ciezko bedziesz miała to przewalczyc... taki ma charakter chyba... co do sciereczek to ja mam zółta z microfibry z jana niezbednego i jest rewelacyjna czysci wszytsko i zadnych smug nawet nie zostawia
|
|
|
#2429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
![]() Cytat:
Cytat:
, ale fajnie. Lubię jak cos się dzieje, a zaręczyny, śluby itp. szczególnieCytat:
Cytat:
A ja czasami wściekam się na swojego. Muszę go bardziej doceniać. Przecież ten upominek za 7zł to nie majątek a miło przecież jak ta druga osoba pamięta.Nas nie stać na wiele, ale takie drobne umpominki czasami sobie robimy, nie tylko w walentynki. A mój mąż czasami przychodzi z pracy z różą dla mnie, a na pytania typu : za co? z jakiej okazji?. Odp. ,,za to, że jesteś..." albo ,,bo cię bardzo kocham". No ale dzisiaj niestety pierwszy raz od ... sama nie wiem ilu lat nie spędzamy razem walentynek. Pojechał rano na szkolenie, na tydzień ![]() Życzę Wam (dziewczynki) dużo miłości nie tylko w walentynki, zdrówko
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2011-02-14 o 17:32 |
||||
|
|
|
#2430 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

a poszło jak zwykle o głupotę, tylko tż ma skłonność z głupoty zrobić najwiekszą katastrofę.
i mam nadzieje, że jeszcze dzisiaj będzie dobrze.
ale dlaczego tak się dzieje? suche powietrze? mało witamin?

zrob sobie rozpiske w exelu i zapisz kazdy paragon z miesiaca i zobaczys zile na prawde wydajesz

ja też... powiem ładnie np. "kotuś wynieś śmieci" to mój kotuś się ociąga, a jak kiedyś zapytałam "kochanie czy mógłbyś wynieś śmieci" zareagował zupełnie pozytywnie
, ale fajnie. Lubię jak cos się dzieje, a zaręczyny, śluby itp. szczególnie