|
|
#1471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cytat:
ale czytam was co do krwawień mój gin powiedział że jak tylko cokolwiek niepokojącego będzie to przyjść, nawet jak to będą różowe upławy czy plamka, lepiej sprawdzić i się upewnić że jest dobrze niż miałoby być za późno. pół nocy nie spałam bo takie dziwne uczucie miałam nie bolał mnie brzuch ale jakby tak "mdlił" trochę mnie to wystraszyło i nie mogłam spać, takie dziwne uczucie. i dziwi mnie to że nie sikam ciągle wcześniej jak wieczorem się choć trochę napiłam to w nocy sikałam już a teraz mogę wieczorem się napić dużo, w nocy jeszcze a rano nawet mnie do łazienki nie ciągnie tak mam chyba odkąd byłam w szpitalu![]() i jak czuję że coś mi leci to co chwile sprawdzam w majtkach czy nie coś złego, ale na szczęście tylko upławy białe, po tym co przeżyłam mam stracha i boję się też o tą odwarstwioną kosmówkę
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj w nocy takie skurcze dziwne obudziły, wstałam przerażona ale na szczęście przeszło. Nie wiem co to było ale strachu się najadłam
|
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
A mnie przerażają coraz bardziej moje sny! nie mam pojęcia skąd mi się to bierze ale watki są zabójcze |
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położyłam się z powrotem i sen się dokończył Zrobię dziś mężusiowi obiado-kolacje niech ma , walentynka miejmy nadzieje dziś dojdzie na adres domowy jego mamusia odrazu do niego zadzwoni że coś jest, to pojedzie a co jeszcze ? Nie mam pomysłu chyba że upojny wieczór Nawet ok dziś, jak czuję że mdłości idą to zajadam je czymś jakoś rozsądnie, bo owocem albo jogurtem , narazie tylko kg do przodu od początku, a brzuch mam już duży
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
E to jeszcze spokojnie, to narazie jelitka się wypychają.
Mnie narazie łapią takie ataki głodu wieczorem że masakra. Na bank przytyję duuużo |
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mdli mnie od rana, wymiotowałam chyba już 10 razy. :/
Okropnie mi słabo, nie dam chyba rady w pracy, myślę nad tym zwolnieniem... Wiem, że w pracy się wkurzą, kierowniczka poszła od dziś na urlop, no ale nie dam rady... Mam taki rodzaj pracy, że nie mogę chodzić do łazienki co 15 minut, nawet nie co 30... :/ A teraz nadal okropnie mnie mdli, nie będę siedzieć przy kasie i myśleć: "Zwymiotuję czy nie?"... |
|
|
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam zamiaru oceniać męża Lausanne, ale uderzyło mnie to jedno:
Cytat:
Chce być mężem, przyjacielem i kochankiem z obowiązku żeby co? Wygodniej mu było? Nie sprawić przykrości żonie, bo w ciąży? Z jednej strony miał oszukiwać, że kocha i nic się nie zmieniło, a z drugiej teraz chce nadal to robić tylko "bez zobowiązań". Mam chyba za malutki móżdżek, bo nie ogarniam ![]() Dziękuję, nieco mi brakuje, ale niestety niewiele. Cytat:
Cytat:
A przeziębienie w ciąży jednak lepiej wyleżeć, przecież to samo nie minie jak będziesz chodzić po zimnie, siedzieć w przeciągu, a może rozwinąć się w coś gorszego i znowu będzie płacz. Myślisz, że nam to w 12 tygodniu minie? Fątpię ![]() A ja nie mam nocnych przebojów: ani latania do wc, ani filmów fabularnych. Myślałam, że jak w poprzedniej ciąży miałam to teraz będzie podobnie, a tu całkiem co innego Teraz koło 20:00 robię się senna, mogę się położyć i spać 12 godzin bez przerwy
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-02-14 o 11:32 |
|||
|
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam już do kierowniczki, zadowolona nie była, ma jechać do pracy i grafik zmieniać. Ja jutro do lekarza idę, mam nadzieję że da mi to zwolnienie...
|
|
|
|
#1480 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podobno to normalne tak jak krwawienia z dziasel ... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1481 |
|
Przyczajenie
|
sny w ciazy pokopane to norma
![]() Moje sny to nawet mnie przerażają, ostatnio kaczka z kreskówki ukradła mi buta i pół nocy się z nią ganiałam
|
|
|
|
#1482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam świetne sny, niestety bardziej przerażające
|
|
#1483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny... Wtedy tego 28 stycznia dostałam skierowanie do szpitala na oddział ginekologiczny... W skrócie to miałam operacje i mam co prawda pięknie zszytą 12 cm ranę jak po cesarce... 9 lutego wyszłąm ze szpitala... Teraz dochodzę do siebie... ![]() Okazało się, że miałam w jajniku w środku krwiaka wielkości piłeczki do golfa, który spowodował, że torebka jajnika pękła, dodatkowo rozwinęło się zapalenie przydatków i zaczął się zbierać jakiś płyn w jamie brzusznej... Acha i mój lewy jajowód był skręcony 2 razy także nie był drożny... Niestety wycieli mi większą część lewego jajnika... I przez ten płyn musieli mi wyczyścić całą jame brzuszną i dlatego mnie tak wszystko masakrycznie boli.. Ogólnie to przeżyłam mały koszmar... ale już jest nieco lepiej Pozdrawiam przyszłe mamuśki Zazdroszczę wam ciąży... Ja muszę na co najmniej pół roku wstrzymać staranka...
|
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
I całą sesję mam do tyłu...
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówaa, współczuję przejść
i zawalonej sesji też przy okazji.
|
#1487 |
|
Zadomowienie
|
Witamy po raz kolejny
Pisałam juz tu kiedyś, lecz wszystkie objawy pierwszego trymestru zebrane do kupy niestety zabrały mi chęc dalszego udzielania się na forum... Jednak pomału docieramy do końca pierwszego trymestru, dokuczliwe objawy pomału mijają, więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie, tym razem postaram się pisac częściej niż raz w miesiącu ![]() Jestem juz mamusia majowo-czerwcowa 2009, a teraz przewidywany termin porodu to około 19 wrześnie
|
|
#1488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale najwazniejsze , ze masz juz to za soba Cytat:
i zostan juz z nami |
||
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laski, ja te zmam kosmiczne sny ostatnio mi sie śniło ze mnie jakieś stworki owłosione gonią po mieście ![]() no air, lepiej kochana idź na zwolnienie ginekolog na pewno da Ci zwolnienei w takiej sytuacji. Na Twoim miejscu to już bym nie wracała do pracy. Teraz z powodu mdłości, a potem z powodu brzuszka bo bedzie Ci coraz ciężej przecież i coraz częściej będziesz musiała iśc do toalety.
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Mrówaaa dużo zdrowia teraz tweedledee przykro mi My dzisiaj zaczęliśmy "magiczny" 12 tydzień, mdłości prawie brak Na walentynki szykuję kolacyjkę i jakiś miły wieczór potem ![]() Wczoraj od moich sąsiadów dostaliśmy tort I jak narazie nie mogę się dowiedzieć dlaczego, będę się tam musiała osobiście pofatygować chyba Pyszności
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatruty chyba nie był bo już zniknął Oczekiwać to mogą chyba zaproszenia na flaszkę Jutro się dowiem - mam nadzieję
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
natka tort wygląda pysznie
nie dziwie się że już zniknął ![]() na tvn style lecial przed chwilą program "miedzy nami rodzicami" i dyskutowali o tym, czy możliwy jest orgazm podczas porodu
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tort fajowy i sąsiedzi godni pozazdroszczenia smacznego aż mi ślinka cieknie
|
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podobno 2 lata trzeba się tego uczyć![]() Znacie jakiś nieskomplikowany przepis na pierś z kurczaka? |
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I czego się dowiedziałaś? ![]()
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do oragzmu , niekotre kobiety twierdza , ze jest mozliwy jak chcecie to na yutub jest filmik jak kobieta ma podczas porodu w wodzie ![]() ogolnie polecam tez obejrzec Porodowy Biznes , jest chyba 9 cz. , ale sa krotkie , bardzo ciekawy dokument ja dzieki niemu przestalam sie bac porodu ![]() |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki ze pytasz pisalam juz o tym i nawet wstawialam fotke mojej fasoli
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, zależy co sąsiedzi chcą za to Mój brzuch wydaje jakieś dziwne dźwięki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

i ogólnie wpadaj do nas jeśli tylko masz na to siłe
Dla mnie sytuacja jest jasna skoro mnie nie kocha, to broń boże ze mną nie śpi, nie mówiąc już o jakichkolwiek przytulankach czy czymś więcej.
tak mam chyba odkąd byłam w szpitalu

położyłam się z powrotem i sen się dokończył 
Dostałam Duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciąży, ale już po prostu wiem, że jej nie ma, bo mam normalny okres. Czuje się po prostu podle, chociaż o samej ciąży wiedziałam tylko jeden dzień. Jeden najwspanialszy dzień. Ale następnym razem na pewno nie będę robiła testów tak szybko, nie ma sensu robić sobie nie potrzebnej nadziei. Także życzę wam kochane udanych pozostałych 7 miesięcy, braku powikłań i zdrowych maleństw 

smacznego aż mi ślinka cieknie