Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 19:42   #1321
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No ja mam tylko poniżej pępka Powyżej nic nie widać i chyba z synkiem też miałam tylko w dół taką kreskę.
ja tez mam ponizej pepka tak 5 cm i w dol
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a ja kreskę miałam z Zosią i to mega widoczną, zeszła chyba sporo po porodzie dopiero,
a teraz nie mam w ogóle

agus87 my też mamy łoże 160x200 i jak kupowaliśmy kołdrę to też się zastanawiałam czy ta 200x220 nie za duża, ale wzięliśmy tą i powiem Ci że wcale za duża nie jest, a czasem nawet za mała
i tego zwisania wcale nie widać za bardzo, przykrywamy zwykłą kapą z Ikei i jest gicior
mniejszej bym nie chciała

a pościeli rzeczywiście w tym rozmiarze jest więcej
januszagnieszka i andziot dziekuje sloneczka
Stary 2011-02-14, 19:43   #1322
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

...i poszłam do łazienki z lusterkiem zobaczyc czy mam kreske na brzuszku No i jest ihihi, taka nie zbyt ciemna, ale jest hihi
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:43   #1323
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Wiesz, my jesteśmy zaproszeni na 30 kwietnia, mam termin na 6 czerwca i nie sądzę żebym sie zdecydowała na weselicho :/ Na slub to i owszem ale wesele...co ja uzyje z tej zabawy jak mi juz pod wieczór brzuszek twardnieje, o 21-szej robie sie senna...chociaż słyszę o dziewczynach które tydzień przed terminem bawią sie na całego. Zobaczysz jak się będziesz sie czuć
teoretycznie będzie to już ciąża donoszona więc może dobrze się zabawić i przyspieszyć poród tyle że ja nie chce rodzić w tym mieście ....
tu nie chodzi nawet o wesele, ale o sam ślub.. . czy ryzykować jechanie taki hektar tylko do kościoła ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:45   #1324
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
teoretycznie będzie to już ciąża donoszona więc może dobrze się zabawić i przyspieszyć poród tyle że ja nie chce rodzić w tym mieście ....
tu nie chodzi nawet o wesele, ale o sam ślub.. . czy ryzykować jechanie taki hektar tylko do kościoła ???
jesli macie daleko do kosciola to ja bym sie nie wybierala. Zawsze masz powod - termin porodu a noz widelec zaczniesz rodzic? nic niewiadomo. Chyba ze bardzo bliscy sa ci młodzi (szczerze nie doczytalam dokladnie) i strasznie Ci zalezy, ale jesli nie to dalabym sobie spokoj

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:47   #1325
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
za wszystkie pokoikowe komplementy Póki co wszystko zostaje tak jak na fotkach a już mi TŻ jeździł łóżeczkiem po całym pokoju

O jaaaacięęę! Zosia boska!! I jakie wyraźne fotki i filmik, normalnie już konkretna dzidzia, bo nasza Iguśka w 20 tyg. to jeszcze taka chudzinka była. Cudo

Będziemy, będziemy Właśnie się zastanawiam jak długo
dziekuje kochana, tak sobie ogladam i stwierdzam, ze rzeczywiscie nam sie udalo bo i zdjecia i filmik niesamowicie wyrazne
i Zoska juz spora, wiec mysle, ze moje przeczucia sie sprawdza i urodze z tydzien wczesniej
Cytat:
a ja kreskę miałam z Zosią i to mega widoczną, zeszła chyba sporo po porodzie dopiero,
a teraz nie mam w ogóle

agus87 my też mamy łoże 160x200 i jak kupowaliśmy kołdrę to też się zastanawiałam czy ta 200x220 nie za duża, ale wzięliśmy tą i powiem Ci że wcale za duża nie jest, a czasem nawet za mała
i tego zwisania wcale nie widać za bardzo, przykrywamy zwykłą kapą z Ikei i jest gicior
mniejszej bym nie chciała

a pościeli rzeczywiście w tym rozmiarze jest więcej
my mamy lozko 160x200 plus rama i uwaga...mamy dwie koldry 220x200 bo sie oboje lubimy owijac, a spimy zawsze(niezaleznie od 20stopniowych mrozow) przy otwartym oknie
wiec jak dla mnie duuuza koldra to podstawa

uciekam cos zjesc bo juz chyba nie czuje nic po tym pysznym obiadku

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:48   #1326
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
za wszystkie pokoikowe komplementy Póki co wszystko zostaje tak jak na fotkach a już mi TŻ jeździł łóżeczkiem po całym pokoju

Oczywiście, że zdradzę
Oryginalny fotel możesz kupić tu:
http://www.deco24.pl/Krzeslo_Eames_P...biale-189.html

a "podróbkę" wg oryginalnego projektu na allegro:
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
Bardzo ci dziękuję

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:54   #1327
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

JanuszAgnieszka, gratuluję fantastycznych wieści !!

Kołdra 220x200 to taki standardzik i mysle, ze bedzie lux

Moria, wizytę mam jutro na 18.10 ale bez usg już... bo robiono mi miesiac temu.
To krzesło fajowskie i w ogóle ten pokoik.. wiem,, powtarzam sie ale naprawde strasznie mi sie podoba.
Eweska, Ty dla mnie także jestem niedoścignionym wzorem !! Tyyyle rzeczy robisz i do tego blizniacza ciaza! szok !
anulka, Ty miałaś nawet 4D
kołdra 2 x 200 na 220 No rekordzisttka !!!!!!!!!!!!!1
i otwarte okno ! No nie ja piernicze ! no nie moge uwoierzyc szalona !!!!!!!!!!!!!!

a ja kreski nie mam zadnej nic a nic

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-14 o 19:56
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:56   #1328
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

eweska Ty masz jeszcze czas na bloga? Jak dla mnie jesteś wzorem cnót, ja nie robię nawet 30% tego co Ty a czuję się wiecznie zmęczona i zarobiona

WŁASNIE TEŻ SIĘ ZASTANAWIAM NAD TYM !! skąd eweska ma tyle czasu energii i siły i doszłam do jedengo wniosku, eweska ma 3 klony. tak jakj w filmie "mężowie i żona" jeden klon robi makijaże i bloga, drugi zajmuje się domem męzem i dziećmi a trzeci odpoczywa i plotkujue tu z nami
ewesko zgadłam?
Stary 2011-02-14, 19:58   #1329
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
i otwarte okno ! No nie ja piernicze ! no nie moge uwoierzyc szalona !!!!!!!!!!!!!!

no ja wiem ale tak jestem nauczona od zawsze, w moim domu sie wietrzy nieustannie i nie umiem zasnac bez doplywu swiezego powietrza, a jak jest tak zimno w pokoju uwierzcie duuzo lepiej sie spi, wystarczy miec ciepla i wielka koldre, moj TZ najpierw protestowal, ale teraz sie przyzwyczail, czasme tylko zamykamy okno jak pada duuzo sniegu w nocy i odsniezarki jezdza niedaleko okien bo robia zbyt duzo halasu

a w ogole moj brat informatyk mnie wczoraj uswiadomil(patrz moje ciazowe zbudynienie mozgu

on: a jakie bedziesz miec USG?
ja: 3D i 4D
on: 4 D= w jaki ten czwarty wymiar? czas tak?
ja: glupi, jaki czas? film 4D to film
on: a jak masz 3D z czwartym wymirem czyli czasem, to co ci wychodzi....film co?
ja: no chyba tak....
zbudynienie totalne

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2011-02-14 o 20:01
Stary 2011-02-14, 20:01   #1330
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
pewnie 75 g ale mysle, ze na skierowaniu jest napisane, bo w laboratorium musza wiedziec ile maja Ci podac
Nie ma właśnie chyba... Bo ja mam takie, na którym tylko się zakreśla jakie badanie...

P.S. Oglądamy komedię romantyczną

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:03   #1331
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
WŁASNIE TEŻ SIĘ ZASTANAWIAM NAD TYM !! skąd eweska ma tyle czasu energii i siły i doszłam do jedengo wniosku, eweska ma 3 klony. tak jakj w filmie "mężowie i żona" jeden klon robi makijaże i bloga, drugi zajmuje się domem męzem i dziećmi a trzeci odpoczywa i plotkujue tu z nami
ewesko zgadłam?
Nie powiem przydałoby się Szczególnie po remoncie jak będzie trzeba sprzątać.

Robię teraz kolacyjkę, nie ma to jak cebula duszona z jajkiem w walentynkowy wieczór
Ale my jakos specjalnie walentynek nie obchodzimy, może dlatego że za duzo imprez jak na luty Synal i mężul mają urodziny i jeszcze walentynki :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:04   #1332
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
my mamy lozko 160x200 plus rama i uwaga...mamy dwie koldry 220x200 bo sie oboje lubimy owijac, a spimy zawsze(niezaleznie od 20stopniowych mrozow) przy otwartym oknie
wiec jak dla mnie duuuza koldra to podstawa

uciekam cos zjesc bo juz chyba nie czuje nic po tym pysznym obiadku
no to rzeczywiście fajowo macie,
mój mężul i tak się śmieje ze mnie że śpię w naleśniku

i ja też uwielbiam jak jest zimno do snu,
ale mężu smęci od razu
poza tym Zosi nie chce hardcora robić bo ona się często odkrywa

Stary 2011-02-14, 20:05   #1333
eweska
Moderatoreska

Cytat:
no ja wiem ale tak jestem nauczona od zawsze, w moim domu sie wietrzy nieustannie i nie umiem zasnac bez doplywu swiezego powietrza, a jak jest tak zimno w pokoju uwierzcie duuzo lepiej sie spi, wystarczy miec ciepla i wielka koldre, moj TZ najpierw protestowal, ale teraz sie przyzwyczail, czasme tylko zamykamy okno jak pada duuzo sniegu w nocy i odsniezarki jezdza niedaleko okien bo robia zbyt duzo halasu

a w ogole moj brat informatyk mnie wczoraj uswiadomil(patrz moje ciazowe zbudynienie mozgu

on: a jakie bedziesz miec USG?
ja: 3D i 4D
on: 4 D= w jaki ten czwarty wymiar? czas tak?
ja: glupi, jaki czas? film 4D to film
on: a jak masz 3D z czwartym wymirem czyli czasem, to co ci wychodzi....film co?
ja: no chyba tak....
zbudynienie totalne
U nas podobnie całymi dniami w domu okna pootwierane zimą również chociaż w samej kuchni uchylone, nam jest wiecznie za gorąco, wietrzymy ciągle
Stary 2011-02-14, 20:06   #1334
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
no to rzeczywiście fajowo macie,
mój mężul i tak się śmieje ze mnie że śpię w naleśniku

i ja też uwielbiam jak jest zimno do snu,
ale mężu smęci od razu
poza tym Zosi nie chce hardcora robić bo ona się często odkrywa
no wlasnie nie wiem jak bede spac jak Zosia bedzie z nami na poczatku spala, przeciez nei bede niemowlaka do spania w przeciagu od pierwszych dn przyzwyczajac, ale nie wiem jak bede spala bo normalnie sie dusze jak nie mam swiezego powietrza
Cytat:
Nie powiem przydałoby się Szczególnie po remoncie jak będzie trzeba sprzątać.

Robię teraz kolacyjkę, nie ma to jak cebula duszona z jajkiem w walentynkowy wieczór
Ale my jakos specjalnie walentynek nie obchodzimy, może dlatego że za duzo imprez jak na luty Synal i mężul mają urodziny i jeszcze walentynki :P
my tak mamy w grudniu, mikolaj, swieta moje urodziny, urodziny mojego brata

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-02-14, 20:06   #1335
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

cebulka
no nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie mam ani jednej cebuli w domu
mężu jutro 6h w samochodzie w jedną strone, więc może lepiej żeby nie jadł, bo mi się udusi chłopina

Stary 2011-02-14, 20:07   #1336
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Anula Ty jestes szalona ja też lubie spac jak jest chłodniej ale jakbym mieszkała w norwegii to chyba bym sie nie odważyła w ogole okna otwoirzyc;P

Anulka gratuluję ślicznotki i udanej wizyty
Stary 2011-02-14, 20:08   #1337
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Anulka, nie martw sie, ja nadal nie kumam z tym 4D
myslalam, ze to takie jeszcze dokladniejsze przeswietlenie hihi tym bardziej ze pani dr mi mowiła, ze jakiejś tam rzeczy nawet na 3D sie nie wykryje a jedynie na 4D

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-14, 20:11   #1338
eweska
Moderatoreska

Cytat:
no wlasnie nie wiem jak bede spac jak Zosia bedzie z nami na poczatku spala, przeciez nei bede niemowlaka do spania w przeciagu od pierwszych dn przyzwyczajac, ale nie wiem jak bede spala bo normalnie sie dusze jak nie mam swiezego powietrza

my tak mamy w grudniu, mikolaj, swieta moje urodziny, urodziny mojego brata
Jak urodzimy to nie będzie już tak bardzo zimno, więc w innym pokoju będziesz mogła wietrzyć, zawsze troszke świeżego powietrza wpadnie, albo wywietrzysz pokój wtedy kiedy będziesz z maleństwem na spacerze lub w innym pokoju ja tak zawsze robiłam, a synal urodził się w lutym, teraz tez będzie podobnie, a i okno ustawione na mikro-wentylacje przy malutkim dziecku moze być
Stary 2011-02-14, 20:11   #1339
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

wiesz Anulka, ja przy otwartym oknie mogłabym spac (ale przy lufciku :P) bo moj tata tez non stop wietrzy i lubie zapach mroźnego powietrza i przewietrzonego mieszkania. Sama też wietrze prawie co dzień...
mnie inna rzecz przeraza...
jak wstac rano z cieplusiego łóżeczka do takiej zimnicy

zobaczcie, najwieksze noworodki

http://dzieci.pl/chgid,13123703,titl...at_dzieci.html

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-14 o 20:12
Stary 2011-02-14, 20:16   #1340
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
JanuszAgnieszka, gratuluję fantastycznych wieści !!

Kołdra 220x200 to taki standardzik i mysle, ze bedzie lux

Moria, wizytę mam jutro na 18.10 ale bez usg już... bo robiono mi miesiac temu.
To krzesło fajowskie i w ogóle ten pokoik.. wiem,, powtarzam sie ale naprawde strasznie mi sie podoba.
Eweska, Ty dla mnie także jestem niedoścignionym wzorem !! Tyyyle rzeczy robisz i do tego blizniacza ciaza! szok !

dziekowac

oj tam oj tam
nie wszyscy maja ta kreske
dont łory
Stary 2011-02-14, 20:18   #1341
eweska
Moderatoreska

Cytat:

cyt: "Czasem się jednak zdarza, że i bliźniaki są poważnych rozmiarów. Urodzeni w 1924 roku w Arkansas, Patricia i John Haskin ważyli w sumie ponad 27 funtów (odpowiednio 14 funtów i 13 funtów 12 uncji), co w przeliczeniu na kilogramy daje łącznie 12,3 kg."
Jestem w ogromnym szoku
Stary 2011-02-14, 20:23   #1342
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
cyt: "Czasem się jednak zdarza, że i bliźniaki są poważnych rozmiarów. Urodzeni w 1924 roku w Arkansas, Patricia i John Haskin ważyli w sumie ponad 27 funtów (odpowiednio 14 funtów i 13 funtów 12 uncji), co w przeliczeniu na kilogramy daje łącznie 12,3 kg."
Jestem w ogromnym szoku
Eweska, a wyobrażasz sobie jaki ta kobieta musiała mieć brzuch i w ogóle jakiej musiała być postury, żeby 23 kg dzieci w brzuch unieść, a do tego jeszcze trzeba doliczyć łożysko, wody płodowe i powiększoną macice

Stary 2011-02-14, 20:25   #1343
the_sania
Wtajemniczenie

witajcie po długiej przerwie to mój drugi post w tej części

byłam na zakupach w hurtowni tydzień temu. o dziwo ceny niektórych artykułów wyższe nawet, niż w zwykłych sklepach dziecięcych, o allegro nie wspominając

także mam już z głowy:
-łóżeczko sosnowe - bez wyjmowanych szczebelków, ale babka w hurtowni powiedziała, że z reguły i tak z tego się nie korzysta
-materacyk pianka-kokos
-prześcieradło frotte x2
-smoczki (silikonowy i lateksowy)
-niedrapki x2
-szczotka i grzebień - zestaw
-cążki, nożyczki, pilnik - zestaw
-frida (dziwacznie to wygląda)
-czapeczki po kąpieli x2
za wszystkie rzeczy z rabatem 5% zapłaciłam 247zł
oprócz tego wcześniej mieliśmy już wanienkę kupioną, przewijak i rożek. a i buteleczki z aventu

i przyszalałam, bo w h&m kupiłam Marcelkowi koszulę za 29,90zł... drogo, ale nie mogłam się powstrzymać to ta w błękitno-białą krateczkę
za to moja mama po południu poszła do lumpka i kupiła koszule firmowe o ponad połowę taniej oczywiście
i też śliczne w ogóle nie zniszczone! do tego spodenki i bodziaki.
a ile bucików i spodenek słodkich dla małych chłopaczków jest w sieciówkach!!! tylko te ceny. za dżinsy 60zł?!
no ludzie jak takie maluszki rosną super szybko.
wklejam fotki zakupów
wczoraj namówiłam TŻ i złożył łóżeczko nie mogę się doczekać, kiedy Marcelek będzie w nim leżał....
ale oby się nie spieszył. Te filmiki, do których dawałyście linki na youtube takie smutne nie mogłam tego oglądać.
Dziś rano po wstaniu z łóżka tak mnie brzuch kuł, że zaczęłam się obawiać, czy to nie są jakieś skurcze, ale po kąpieli przeszło. W środę na szczęście wizyta.

Z okazji walentynek dostałam od Mężusia różyczkę
Macie świetne historie zaręczynowe. Śmiałam się i wzruszałam czytając je
u mnie było tak, że z rana w sobotę przyszedł do mnie TŻ (sama byłam), dom był otwarty to schował najpierw kwiaty w drugim pokoju i przyszedł do mnie do pokoju obudzić mnie, chwilę pogadaliśmy i poszedł robić mi śniadanie do łóżka no a jak był w kuchni, to wstałam, odsłoniłam rolety, a na oknie kartka z napisem "czy zostaniesz moją żoną?" zamurowało mnie,a jak się odwróciłam to stał z bukietem czerwonych róż i pudełeczkiem. klęknął i zapytał znowu "czy zostaniesz moją żoną". ja w tej piżamie, bez makijażu, kapec w buzi -TAK!
fajnie było a to mój pierścień, który w sumie wspólnie oglądaliśmy kilka m-cy przed. http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,diamenty,,400 na żywo nie widac różnicy pomiędzy białym i żółtym złotem. szczerze mówiąc ja dopiero w internecie zobaczyłam, że ten pierścień ma białe złoto

Renesme współczuję leżenia, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Vanes aż wierzyć mi się nie chce, w to co piszesz...
Anula Zosia cudowna i te zdjęcia takie wyraźne!
Moria psiak jest przeuroczy no i pokoik super !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170489.jpg (166,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170486.jpg (113,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170494.jpg (91,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170495.jpg (129,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170510.jpg (100,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170498.jpg (94,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170497.jpg (97,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170465.jpg (108,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170483.jpg (110,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170479.jpg (90,1 KB, 37 załadowań)

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:25   #1344
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Eweska, a wyobrażasz sobie jaki ta kobieta musiała mieć brzuch i w ogóle jakiej musiała być postury, żeby 23 kg dzieci w brzuch unieść, a do tego jeszcze trzeba doliczyć łożysko, wody płodowe i powiększoną macice
12,3 kg to dwójka ważyła No ale i tak musiała mieć mega wielki, olbrzymi brzuch, nie wyobrażam sobie jak ona się poruszała i jak wygladała.
Stary 2011-02-14, 20:36   #1345
Agnieszka.M
Rozeznanie

The sania no poszalałaś z zakupami na maksa

Stary 2011-02-14, 20:42   #1346
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

cały dzień mi brzuch twardnieje nie mialam tak do tej pory i martwi mnie to trochę
Stary 2011-02-14, 20:47   #1347
andziot
Zakorzenienie

the_sania boskie te ciuszki chłopięce

Stary 2011-02-14, 20:50   #1348
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
i wrzucam wam moja Zosienke
wedlug karty ciazy jestem 28t1d, wedle dzisiejszego USG 28t6d
Ale sliczne to Twoje malenstwo. A jaki ma smieszny nosek Myslalam do tej pory, ze USG 3d to zbedny bajer, ale mysle, ze chyba zafunduje je TZ i sobie przy najblizszej okazji, bo faktycznie wszystko slicznie widac.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
- baldachim kupiliśmy, bo niech Hanka ma też trochę intymności. Nie wiem, czy od razu zawiesimy takiemu noworodowi, ale po jakimś czasie na pewno. Poza tym zawieszając odrobinę niżej będzie jako moskitiera. Sprawdził się super u mojej koleżanki, więc liczę, że u nas też

Na wieczór walentynkowy przewidziane składanie komody i układanie rzeczy w szufladach, ale to takie ROMANTYNCZE
A Ty wiesz, ze ja na te moskitiere to nie wpadlam, a bede siedziala cale lato na wsi i moze byc sporo fruwajacego robactwa. Musze to jednak dokladniej przemyslec. Tylko jak to sie montuje, od gory, od boku czy jak?

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ja mam ta kreske od dluzszego juz czasu, ale mam ją i ponizej i powyzej pepka - prawie pod same piersi
Ja tez tak mam - od dolu do pepka i od pepka pod piersi. A bede miala dziewczynke, wiec nie ma chyba zadnej reguly.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
laski, mam pytanie

mamy lozko sypialniane
160x200
posciel tez
ale koldra nie dosiega do bokow

no i chcielismy kupic nowa koldre wieksza i posciel od razu
a ze 180x200 byla by naszym zdaniem okej
to w sklepach nie polecaja tych rozmiarow bo nie ma wyboru poscieli, bo lepiej wziac 220x200

kurcze ale ona by zwisala po 30 cm po bokach

a wy jak macie???????
Mam lozko 160x200, koldra moja 220x200 plus do tego koldra TZ 140x200. Wcale ta moja duza zle nie wyglada, a jak sie spiesze to robi mi za narzute, wiec sie nadaje jak najbardziej.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
witajcie po długiej przerwie to mój drugi post w tej części

byłam na zakupach w hurtowni tydzień temu. o dziwo ceny niektórych artykułów wyższe nawet, niż w zwykłych sklepach dziecięcych, o allegro nie wspominając

także mam już z głowy:
-łóżeczko sosnowe - bez wyjmowanych szczebelków, ale babka w hurtowni powiedziała, że z reguły i tak z tego się nie korzysta
A to ciekawe, bo jak ja sama bylam mala to tata musial wycinac szczebelki w lozeczku, tak sie rwalam do wychodzenia...
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:54   #1349
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
A to ciekawe, bo jak ja sama bylam mala to tata musial wycinac szczebelki w lozeczku, tak sie rwalam do wychodzenia...
powiedziała, że w takiej sytuacji, np jej siostra wykręcała czy tam wycinała i było ok

Andziot nooo a ja głupia myślałam, że tylko dziewczęce są takie słodziutkie hehe

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 20:58   #1350
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

myslici9ed zeby wziaść magnez jak mi brzuch twardnieje?? biore falvit mama ale tam jest tylko 30mg magnezu czyli 10% dziennego zaleganego spozycia. nie chciałabym skurczy dostac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości