Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 20:59   #1351
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
cały dzień mi brzuch twardnieje nie mialam tak do tej pory i martwi mnie to trochę
ja juz wykapana, mezus poszedl na sqosha sie sportowac, a ja zaraz wlaczam kolejny odcinek MAD MANA
dzieki daiisssyy oczywiscie na kinomaniaku

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Anula Zosia cudowna i te zdjęcia takie wyraźne!
Moria psiak jest przeuroczy no i pokoik super !
kochana milo cie widziec, poszalalas z zakupkami
wszystko u ciebie ok poza tym?
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
wiesz Anulka, ja przy otwartym oknie mogłabym spac (ale przy lufciku :P) bo moj tata tez non stop wietrzy i lubie zapach mroźnego powietrza i przewietrzonego mieszkania. Sama też wietrze prawie co dzień...
mnie inna rzecz przeraza...
jak wstac rano z cieplusiego łóżeczka do takiej zimnicy

zobaczcie, najwieksze noworodki

http://dzieci.pl/chgid,13123703,titl...at_dzieci.html
eee tam, wiesz jak milo sie wstaje do takiej zimnicy?? szczegolnie w ciagu tygodnia, bardzo efektywnie i szybko) plus mnie jest zawsze w nocy goraco naprawde
a te dzieciaki wielgasnee , urodzic takiegoo......musi byc trudnooo
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jak urodzimy to nie będzie już tak bardzo zimno, więc w innym pokoju będziesz mogła wietrzyć, zawsze troszke świeżego powietrza wpadnie, albo wywietrzysz pokój wtedy kiedy będziesz z maleństwem na spacerze lub w innym pokoju ja tak zawsze robiłam, a synal urodził się w lutym, teraz tez będzie podobnie, a i okno ustawione na mikro-wentylacje przy malutkim dziecku moze być
my mamy w sumie wentylacje w mieszkaniu, takie otwory regulowane w scianach zewnetrznych ktore mozna zamknac, a my nigdy nei zamykamy wiec procz okna tam sie wietrzy, ale mysle, z ejak okno bedzie leciutkim lufcikiem uchylone to sie malutkiej nic nie stanie tak jak mowisz.
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Anulka, nie martw sie, ja nadal nie kumam z tym 4D
myslalam, ze to takie jeszcze dokladniejsze przeswietlenie hihi tym bardziej ze pani dr mi mowiła, ze jakiejś tam rzeczy nawet na 3D sie nie wykryje a jedynie na 4D
ja tez jestem noga w takich technologiach.
Cytat:
Anula Ty jestes szalona ja też lubie spac jak jest chłodniej ale jakbym mieszkała w norwegii to chyba bym sie nie odważyła w ogole okna otwoirzyc;P

Anulka gratuluję ślicznotki i udanej wizyty
dziekuje kochana
ja juz sie nauczylam tu zyc, a mrozy maja swoj urok jak sie ma cieple buty i welniane majtasy. wtedy zima jest piekna, szczegolnie ze dookola goru i fiordy
choc nie powiem czasem bym sie wybrala do jakiejs hiszpanii albo do princi do wloch

uciekam kochane, moja Zosia ma popic kopania mamusi gdzie popadnie
alllaaaa

caluje was mocno na dobranoc i wlaczam choc jeden odcinek MAD MANA(baaardzo polecam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:00   #1352
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

hello GRUBASKI KOCHANE!
Kurcze zrobila mi sie skwarka, pierwsza w zyciu, mam Tribiotyk, ale pisze, ze ma 3 antybiotyki w skladzie wiec nie po smarowalam, musi mi cynkowa masc starczyc...

moja linja idzie od pepka w dwie strony, dziwnie brazowe sa tez gruczoly sutkowe i kora okolo nich... ide po czytac was..
Stary 2011-02-14, 21:01   #1353
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
powiedziała, że w takiej sytuacji, np jej siostra wykręcała czy tam wycinała i było ok
my korzystamy z wyciaganych szczebelek,
fajna funkcja,
no i dobrze ze mozna je spowrotem zaomntować, bo jak Zocha nie chce zasnąć to mężu się wkurza i jej wsadza te szczebelki zeby nie wychodziła
no i jest ryk wtedy (ale to taki skutek uboczny)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:03   #1354
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
cały dzień mi brzuch twardnieje nie mialam tak do tej pory i martwi mnie to trochę
tylko ci na szybko jeszcze napisze, nic sie nie martw, sa dni, kiedy caly dzien mi twardnieje mimmo, ze biore magnez, jesli cie nic nei boli, lekarze mowia, ze to normalne
magnez i tak mozesz wziac na wszelki wypadek
buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:03   #1355
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
myslici9ed zeby wziaść magnez jak mi brzuch twardnieje?? biore falvit mama ale tam jest tylko 30mg magnezu czyli 10% dziennego zaleganego spozycia. nie chciałabym skurczy dostac
mozesz bez obaw ja biore dodtkowo co dzien, jak nie wezme to mi wlasnie twardnieje, no spa profilaktycznie tez Ci nie zaszkodzi i odpoczywaj.
Stary 2011-02-14, 21:08   #1356
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
tylko ci na szybko jeszcze napisze, nic sie nie martw, sa dni, kiedy caly dzien mi twardnieje mimmo, ze biore magnez, jesli cie nic nei boli, lekarze mowia, ze to normalne
magnez i tak mozesz wziac na wszelki wypadek
buziale
sdziękuję Ci bardzo
łyknełam magnez b6 dawka z firmy dopel herz (chyba cos pochrzaniłam) 400 mg wiec sporo
myśle ze mi tak twardnieje przez nerwy na mojego tżeta.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
mozesz bez obaw ja biore dodtkowo co dzien, jak nie wezme to mi wlasnie twardnieje, no spa profilaktycznie tez Ci nie zaszkodzi i odpoczywaj.
własnie nie mam no spy w domu ale tż jak bedzie wracał z pracy top mi podskoczy do apteki,a le bedzie dopiero o 23. póki co magnez musi wystarczyć,
Stary 2011-02-14, 21:11   #1357
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie po długiej przerwie to mój drugi post w tej części

byłam na zakupach w hurtowni tydzień temu. o dziwo ceny niektórych artykułów wyższe nawet, niż w zwykłych sklepach dziecięcych, o allegro nie wspominając

także mam już z głowy:
-łóżeczko sosnowe - bez wyjmowanych szczebelków, ale babka w hurtowni powiedziała, że z reguły i tak z tego się nie korzysta
-materacyk pianka-kokos
-prześcieradło frotte x2
-smoczki (silikonowy i lateksowy)
-niedrapki x2
-szczotka i grzebień - zestaw
-cążki, nożyczki, pilnik - zestaw
-frida (dziwacznie to wygląda)
-czapeczki po kąpieli x2
za wszystkie rzeczy z rabatem 5% zapłaciłam 247zł
oprócz tego wcześniej mieliśmy już wanienkę kupioną, przewijak i rożek. a i buteleczki z aventu

i przyszalałam, bo w h&m kupiłam Marcelkowi koszulę za 29,90zł... drogo, ale nie mogłam się powstrzymać to ta w błękitno-białą krateczkę
za to moja mama po południu poszła do lumpka i kupiła koszule firmowe o ponad połowę taniej oczywiście
i też śliczne w ogóle nie zniszczone! do tego spodenki i bodziaki.
a ile bucików i spodenek słodkich dla małych chłopaczków jest w sieciówkach!!! tylko te ceny. za dżinsy 60zł?!
no ludzie jak takie maluszki rosną super szybko.
wklejam fotki zakupów
wczoraj namówiłam TŻ i złożył łóżeczko nie mogę się doczekać, kiedy Marcelek będzie w nim leżał....
ale oby się nie spieszył. Te filmiki, do których dawałyście linki na youtube takie smutne nie mogłam tego oglądać.
Dziś rano po wstaniu z łóżka tak mnie brzuch kuł, że zaczęłam się obawiać, czy to nie są jakieś skurcze, ale po kąpieli przeszło. W środę na szczęście wizyta.

Z okazji walentynek dostałam od Mężusia różyczkę
Macie świetne historie zaręczynowe. Śmiałam się i wzruszałam czytając je
u mnie było tak, że z rana w sobotę przyszedł do mnie TŻ (sama byłam), dom był otwarty to schował najpierw kwiaty w drugim pokoju i przyszedł do mnie do pokoju obudzić mnie, chwilę pogadaliśmy i poszedł robić mi śniadanie do łóżka no a jak był w kuchni, to wstałam, odsłoniłam rolety, a na oknie kartka z napisem "czy zostaniesz moją żoną?" zamurowało mnie,a jak się odwróciłam to stał z bukietem czerwonych róż i pudełeczkiem. klęknął i zapytał znowu "czy zostaniesz moją żoną". ja w tej piżamie, bez makijażu, kapec w buzi -TAK!
fajnie było a to mój pierścień, który w sumie wspólnie oglądaliśmy kilka m-cy przed. http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,diamenty,,400 na żywo nie widac różnicy pomiędzy białym i żółtym złotem. szczerze mówiąc ja dopiero w internecie zobaczyłam, że ten pierścień ma białe złoto

Renesme współczuję leżenia, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Vanes aż wierzyć mi się nie chce, w to co piszesz...

Świetne I te ubranka

Anula
super, że wizyta udana. I cudne fotki Waszej córeczki Takie wyraźne

Uciekam jakiś filmik obejrzeć z Tż

Wam życzę miłego wieczora

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:12   #1358
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

moja gin powiedziała mi na zwykłym badaniu ginekologicznym że już na ostatniej wizycie miałam krótką tą szyjkę i bardzo cieniutką ale teraz ewidentnie jej stan się pogorszył.
jeśli chodzi o usg to w szpitalu najwcześniej mogę zrobić za tydzień bo wszystkie pacjentki są przeniesione do innego oddziału (jakiś remont czy cos)
powiedziała mi ze chciałaby zebym poszła do tego szpitala na obserwacje żebym tylko leżała powiedziałam ze wolałabym poleżeć w domu a ona się zgodziła.
zastanawiam się czy nie yłoby dobrze zgłosić się jednak prywatnie.

rozmawiałam z mamą i powiedziała ze to dziwne że gin umiała powiedzieć ile mniej więcej ma szyjka bez badania usg.
no i faktycznie jakoś wcześniej nie miałam zastrzezeń i nie pomyślałam o tym bo jestem zielona w tych sprawach...nie wiem czy dam rade z tym wszystkim. powiedziała mi ze gdyby coś mnie bolało to od razu do szpitala
muszę się teraz oszczędzać, w nfz zawsze tak samo...

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:14   #1359
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a ja zaraz wlaczam kolejny odcinek MAD MANA
dzieki daiisssyy oczywiscie na kinomaniaku

kochana milo cie widziec, poszalalas z zakupkami
wszystko u ciebie ok poza tym?
ja skończyłam niedawno mad mena. wszystkie 4 sezony obejrzałam super serial. inny.
no przyszalałam i przez to w tym m-cu dla Synka nic nie kupuję już.. no czuję się dobrze, jedynie zaniepokoiły mnie bóle brzucha dziś.

i narzekam na kręgosłup od jakiegoś tygodnia, na co moja teściowa, że jak przy takim brzuchu narzekam już na ból to, co to dalej będzie. ech.. że oczywiście przesadzam.
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
my korzystamy z wyciaganych szczebelek,
fajna funkcja,
no i dobrze ze mozna je spowrotem zaomntować, bo jak Zocha nie chce zasnąć to mężu się wkurza i jej wsadza te szczebelki zeby nie wychodziła
no i jest ryk wtedy (ale to taki skutek uboczny)
kurczaki.... to mogłam może wziąc z tymi wyjmowanymi jednak..........
Cytat:

własnie nie mam no spy w domu ale tż jak bedzie wracał z pracy top mi podskoczy do apteki,a le bedzie dopiero o 23. póki co magnez musi wystarczyć,
kochana najlepsza jest no-spa forte, ale ta jest na receptę. ta zwykła to małe tableteczki po 40mg, to weź dwie najlepiej (jak jedna forte,która ma 80) i rano to samo. do tego magnez 3x dziennie. i leż i nie stresuj się

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-14 o 21:17
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:18   #1360
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

anula, mala cudna, tez chce takie usg!
Stary 2011-02-14, 21:20   #1361
matallewar
Zakorzenienie

Muszę się Wam moim Draniem pochwalić

Ślicznie się do Edzika przytulił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Drań_przytula_Edzika.jpg (24,6 KB, 79 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:20   #1362
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

czasem tak myśle że chyba jestem najgorszą matką na świecie wy wszystkie takie obcykane w tych sprawach a ja

no nic zmykam spać

miłego wieczoru w kolorze miłości wam życzę

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:23   #1363
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

moj maly cos sie inaczej rusza, mniej, i bardziej wypycha niz kopie.. dziwne to troszke.
Stary 2011-02-14, 21:24   #1364
the_sania
Wtajemniczenie

Mąż chce do kompa, więc żegnam się z Wami. Dobranoc Mamuśki i Dzidziuśki

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
moj maly cos sie inaczej rusza, mniej, i bardziej wypycha niz kopie.. dziwne to troszke.
chyba dlatego, że ma coraz mniej miejsca

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:25   #1365
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

dobre
Stary 2011-02-14, 21:32   #1366
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Edzik też rzadko kopie ostatnio, czuję teraz głównie, jak się kręci w środku

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:35   #1367
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Nie powiem przydałoby się Szczególnie po remoncie jak będzie trzeba sprzątać.

Robię teraz kolacyjkę, nie ma to jak cebula duszona z jajkiem w walentynkowy wieczór
Ale my jakos specjalnie walentynek nie obchodzimy, może dlatego że za duzo imprez jak na luty Synal i mężul mają urodziny i jeszcze walentynki :P
U mnie tak samo jak u Ciebie... Luty to miesiąc samych okazji... Ja mam urodziny 2 lutego, nasze "pół" (do pełnego roku) też obchodzimy 11 lutego, później walentynki i 15 lutego mojego TŻ urodzinki a do tego jeszcze 22 lutego moje imieniny... Wszystko to świętujemy. I zawsze się śmiejemy, że nasz miesiąc się zaczął. :brzyda l:

Dziś na walentynki dostałam super bodziaki dla Adrianka, kilogram mandarynek i cole coce . Mniamniuśno . Później wstawię fotki bodziaków.

Anula Super, dobre wieści, super fotki i jakie wyraźne . W szoku jestem, że taka jakość.
Vanes odpoczywaj jak najwięcej. Zdrówko i dobro maluszka najważniejsze. Niech się Kacperek zdrowo rozwija póki co. I żebyś Ty się dobrze czuła

Moria piękny pokoik, sliczny kolorek i ta psinkaaa... Cudo.

Dziewczyny za Wasze wizytki.

I te Wasze opowieści z zaręczyn... Milusio. Aż mi się zachciało zaręczyn.

Adrian ostatnio chyba sobie wymyslił, że wylezie mi przez skórę bo tak się pcha, że szok. Aż skóra na plecach mnie boli. I czkawka bardzo często Go męczy. Ja miałam USG robione ostatnio w 21 tygodniu, a teraz już 30 mam. Pamiętam, że mój facet ważył wtedy 370 g prawie. jestem ciekawa ile teraz mógł przybrać na wadze do tej pory. I ile mierzy... Ale moja gin twierdzi, że nie ma potrzeby robienia USG tak często. A tam...

Mi tak jak dla Vanes lekarka na oko mierzy tą szyjkę. Kurczę aż się boję o to ma być. Mam nadzieję, że przez skórę nie wylezie mi jednak:ha haha: i będzie siedział "po ciemku i bez neta" jak najdłużej.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:35   #1368
andziot
Zakorzenienie

spadam do mężula

do jutra kochane

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 21:36   #1369
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
spadam do mężula

do jutra kochane
papa, dobrej nocki
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-14, 21:47   #1370
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

haha ale słodkości

venes nie jestes najgorsza matką, ale idź prywatnie do gina. na nfz jest kicha. a teraz lepiej dmuchac na zimne. i nie forsuj sie! jak Ci kazała leżeć to leż. ale ja na Twoim mijscu poszłabym do prywatnego lekarza.

the sania to wezme no spe jeszcze na wieczór.
na opakowaniu tego magnezu ktory mam pisze ze jkest 400 mg i zapewnia to 107% dawki dziennej. wiec chyba raz dziennie wystarczy?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

a ja wam nie opowiedziałam mojego niesamowitego snu!!!

śniło mi się ze moja skóra na brzuchu była bardzo cieniutka
i było widac wszystko co jest pod spodek
w ogole nie mialam tkanki tłuszczowej
i jak dziecko się odwróciło twarza do zewnatrz brzucha to je objełam i widziałam trzymałam w rękach tylko ze dalej było w brzuchu
i była to dziewczynka i była taka śliczna i malutka jakies 25 cm. ale głowke miala jak laleczka i taka słodka była że pamietam ze w tym śnie siedziałam z otwartą buzią i uwierzyć nie mogłam jakie to cudo

a najlepsze w tym śnie!
uwaga
na pępowinie był elektorniczny czytnik na ktorym pisało ktory to tc i ktory dzień ciąży

haha
ale mowie wam jaki cudny ten sen. jak trzymałam moją dzidzię na rękach obudziałam sie w środku nocy i musiałam tżeta obudzić i mu to opowiedziec
Stary 2011-02-14, 21:59   #1371
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
haha ale słodkości

venes nie jestes najgorsza matką, ale idź prywatnie do gina. na nfz jest kicha. a teraz lepiej dmuchac na zimne. i nie forsuj sie! jak Ci kazała leżeć to leż. ale ja na Twoim mijscu poszłabym do prywatnego lekarza.

the sania to wezme no spe jeszcze na wieczór.
na opakowaniu tego magnezu ktory mam pisze ze jkest 400 mg i zapewnia to 107% dawki dziennej. wiec chyba raz dziennie wystarczy?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

a ja wam nie opowiedziałam mojego niesamowitego snu!!!

śniło mi się ze moja skóra na brzuchu była bardzo cieniutka
i było widac wszystko co jest pod spodek
w ogole nie mialam tkanki tłuszczowej
i jak dziecko się odwróciło twarza do zewnatrz brzucha to je objełam i widziałam trzymałam w rękach tylko ze dalej było w brzuchu
i była to dziewczynka i była taka śliczna i malutka jakies 25 cm. ale głowke miala jak laleczka i taka słodka była że pamietam ze w tym śnie siedziałam z otwartą buzią i uwierzyć nie mogłam jakie to cudo

a najlepsze w tym śnie!
uwaga
na pępowinie był elektorniczny czytnik na ktorym pisało ktory to tc i ktory dzień ciąży

haha
ale mowie wam jaki cudny ten sen. jak trzymałam moją dzidzię na rękach obudziałam sie w środku nocy i musiałam tżeta obudzić i mu to opowiedziec
Grazin Piękny sen . Mi ostatnio chłopczyk się śni, a nie jak jeszcze z miesiąc temu dziewczynka w niebieskim ubranku

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Grazin Piękny sen . Mi ostatnio chłopczyk się śni, a nie jak jeszcze z miesiąc temu dziewczynka w niebieskim ubranku
Śpicie już ?? Tak wcześnie ?? Taka tu cisza . Jak nigdy
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-14, 22:02   #1372
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Martulka a Ty chłopca bedziesz miala?
moze cos jest w tych snach w czwartek dowiem sie co we mnie siedzi nie ma wyboru
Stary 2011-02-14, 22:02   #1373
Weredka
Zadomowienie

Ja nie śpię. Zastanawiam się co zrobić, żeby pozbyć się Lady ZGAGI Moja "miła" towarzyszka ostatnio...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:03   #1374
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Komoda złożona! Zaraz biorę się za układanie, bo mimo zmęczenia dzisiejszym dniem, nie chcę czekać do jutra

Aguś, moim zdaniem spokojnie kupuj kołdrę 200/220. My mamy 160/200 i trochę czasami za mało A poza tym faktycznie jeśli chodzi o wybór pościeli [w sensie powłoczek?] to największy wybór 160/200 i 200/220

Aha, Aguś, ja się wpisuję do Ciebie na listę chętnych na wpadnie na jedzenie

Moria, kupiłam, bo uważam, że taka osłona zapewni dziecku odrobinę intymności, bo można tym baldachimem zakryć całe łóżeczko. A przy okazji jest przewiewny, ładny [moim zdaniem] i jeszcze przy odpowiednim zawieszeniu może być moskitierą Co do zbierania kurzu - co jakiś czas nastawię ją na pranie ręczne i tyle

Mam nadzieję, że Nuxe będzie Ci służył!

Ewesko, ja krechy jeszcze nie mam. Co do kopania po bokach, to pisałam Wam chyba, że przez dwa dni czułam rozpychanie po bokach i jakby dziecko krzyżem leżało, a potem na USG wyszło, że główką jest w dół, więc przypuszczam, że wtedy się akurat przekręcało

Saniu, rewelacyjne zakupki!

Mimbi, kurde, od dołu montujesz, na to nie działa grawitacja i tak do góry sterczy Nie no haczyk jakiś w suficie i zawieszasz, na baldachimie jest taki... sznureczek/coś i można zawiesić

Vanes, dbaj o siebie, oszczędzaj się. Masz tam jakieś wsparcie?

Matall, urocze!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:07   #1375
Martulka000
Raczkowanie

Grazin będę miała chłopca . A kiedyś taki sen pamiętam, że byłam u mojej babci, dzidzia już była na świecie. Wchodzę do pokoju, a tam na łóżku leży taka maleńka dziewczynka w niebieskim ubranku. Byłam w szoku a babcia do mnie :TAK, Marta, to Twoja córeczka...

A co najśmieszniejsze, pare dni wcześniej miałam potwierdzonego chłopaka. Nie wiem czym to idzie.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-14, 22:09   #1376
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

także mam już z głowy:
-łóżeczko sosnowe - bez wyjmowanych szczebelków, ale babka w hurtowni powiedziała, że z reguły i tak z tego się nie korzysta
-materacyk pianka-kokos
-prześcieradło frotte x2
-smoczki (silikonowy i lateksowy)
-niedrapki x2
-szczotka i grzebień - zestaw
-cążki, nożyczki, pilnik - zestaw
-frida (dziwacznie to wygląda)
-czapeczki po kąpieli x2
za wszystkie rzeczy z rabatem 5% zapłaciłam 247zł
oprócz tego wcześniej mieliśmy już wanienkę kupioną, przewijak i rożek. a i buteleczki z aventu

i przyszalałam, bo w h&m kupiłam Marcelkowi koszulę za 29,90zł... drogo, ale nie mogłam się powstrzymać to ta w błękitno-białą krateczkę
za to moja mama po południu poszła do lumpka i kupiła koszule firmowe o ponad połowę taniej oczywiście
i też śliczne w ogóle nie zniszczone! do tego spodenki i bodziaki.
a ile bucików i spodenek słodkich dla małych chłopaczków jest w sieciówkach!!! tylko te ceny. za dżinsy 60zł?!
no ludzie jak takie maluszki rosną super szybko.
wklejam fotki zakupów
wczoraj namówiłam TŻ i złożył łóżeczko nie mogę się doczekać, kiedy Marcelek będzie w nim leżał....
ale oby się nie spieszył. Te filmiki, do których dawałyście linki na youtube takie smutne nie mogłam tego oglądać.
Dziś rano po wstaniu z łóżka tak mnie brzuch kuł, że zaczęłam się obawiać, czy to nie są jakieś skurcze, ale po kąpieli przeszło. W środę na szczęście wizyta.

Z okazji walentynek dostałam od Mężusia różyczkę
Macie świetne historie zaręczynowe. Śmiałam się i wzruszałam czytając je
u mnie było tak, że z rana w sobotę przyszedł do mnie TŻ (sama byłam), dom był otwarty to schował najpierw kwiaty w drugim pokoju i przyszedł do mnie do pokoju obudzić mnie, chwilę pogadaliśmy i poszedł robić mi śniadanie do łóżka no a jak był w kuchni, to wstałam, odsłoniłam rolety, a na oknie kartka z napisem "czy zostaniesz moją żoną?" zamurowało mnie,a jak się odwróciłam to stał z bukietem czerwonych róż i pudełeczkiem. klęknął i zapytał znowu "czy zostaniesz moją żoną". ja w tej piżamie, bez makijażu, kapec w buzi -TAK!
fajnie było a to mój pierścień, który w sumie wspólnie oglądaliśmy kilka m-cy przed. http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,diamenty,,400 na żywo nie widac różnicy pomiędzy białym i żółtym złotem. szczerze mówiąc ja dopiero w internecie zobaczyłam, że ten pierścień ma białe złoto

Renesme współczuję leżenia, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Vanes aż wierzyć mi się nie chce, w to co piszesz...
pieekne zakupy
Cytat:

sweet
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Komoda złożona! Zaraz biorę się za układanie, bo mimo zmęczenia dzisiejszym dniem, nie chcę czekać do jutra

Aguś, moim zdaniem spokojnie kupuj kołdrę 200/220. My mamy 160/200 i trochę czasami za mało A poza tym faktycznie jeśli chodzi o wybór pościeli [w sensie powłoczek?] to największy wybór 160/200 i 200/220

Aha, Aguś, ja się wpisuję do Ciebie na listę chętnych na wpadnie na jedzenie

Moria, kupiłam, bo uważam, że taka osłona zapewni dziecku odrobinę intymności, bo można tym baldachimem zakryć całe łóżeczko. A przy okazji jest przewiewny, ładny [moim zdaniem] i jeszcze przy odpowiednim zawieszeniu może być moskitierą Co do zbierania kurzu - co jakiś czas nastawię ją na pranie ręczne i tyle

Mam nadzieję, że Nuxe będzie Ci służył!

Ewesko, ja krechy jeszcze nie mam. Co do kopania po bokach, to pisałam Wam chyba, że przez dwa dni czułam rozpychanie po bokach i jakby dziecko krzyżem leżało, a potem na USG wyszło, że główką jest w dół, więc przypuszczam, że wtedy się akurat przekręcało

Saniu, rewelacyjne zakupki!

Mimbi, kurde, od dołu montujesz, na to nie działa grawitacja i tak do góry sterczy Nie no haczyk jakiś w suficie i zawieszasz, na baldachimie jest taki... sznureczek/coś i można zawiesić

Vanes, dbaj o siebie, oszczędzaj się. Masz tam jakieś wsparcie?

Matall, urocze!
dzieki kochana

zapraszam na amm, slonce
Stary 2011-02-14, 22:10   #1377
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ja nie śpię. Zastanawiam się co zrobić, żeby pozbyć się Lady ZGAGI Moja "miła" towarzyszka ostatnio...
Moja zgaga mnie prześladuje już tyleee czasu, że szkoda gadać. Nic mi nie pomagało wczoraj. Moj tż się nade mną zlitował i koło 24 przyjechała nasza pizza... Lepiej mi było po pizzy i zgaga znikła

A tak jak mnie męczy taka średnia zgaga to biorę mleczko na zgagę GELATUM ALUMINII PHOSPHORICI i przechodzi od razu
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-14, 22:15   #1378
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, no gdyby to ciut bliżej.... ech! MNIAM

Vanes, kobita paluchem to może Ci na oko ocenić, że szyjka długa, czy krótka. Jeśli jest krótka, to koniecznie powinna zlecić/zrobić USG, żeby sprawdzić, gdzie jest łożysko i podejrzeć maluszka

Dla spokoju umów się sama na USG i tyle.

Kwiatecku, pasta cynkowa przysuszy Ci zimno, także stosuj spokojnie

vege!
Stary 2011-02-14, 22:15   #1379
violisia
Zadomowienie

Cytat:
A dziewczyny zapomniałam Wam napisać, pokazała mi się dwa dni temu kreska od pępka w dół, nie jest jakoś tak super widoczna ale jest :P Późno coś wyszła.
No i chyba jeden mój dzidziol się nadal nie obrócił, dalej sobie leży na dobre w poprzek, dlatego że kopie mnie bardziej po bokach, nawet dziś bawiłam się z nim bo wypchał albo stópkę albo rączkę nie wiem co to było, ja wyczułam to jako małą kulkę i jak nacisnęłam delikatnie to kopał nóżką lub ruszał rączką i zaraz przesuwał w inne miejsce, a mamusia za nim Podokuczałam mu troszkę I już tak nie pierwszy raz
ja tak samo bawie sie z dzidzia.. heheh i moglabym tak godzinami..
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
violisia - ja teeeeż! Cały czas siedzę na allegro i mi się nie podobają Jedynie te z Motherhood są ciekawe ale na allegro ich nie ma a w sklepie drogie i chyba tak jak mary zdecyduję się na Ikeę
ja tam jedna posciel mam juz wybrana ale chce 2 na przebranie od razu kupic
Cytat:
Cytat:
chyba dlatego, że ma coraz mniej miejsca
dokladnie nie ma juz ostrego i czestego kopania tylko przeciaganie , plywanie i jezdzenie raczkami nozkami
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 22:16   #1380
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobra, ja też uciekam!

Buziaki dla Was i jeszcze raz nawołuję:

WRZUCAJCIE DUŻO FOT WYPRAWEK

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości