|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Zawsze tylko pixy. Nie wiem, jak to się robi z gumką Sorry, że tu Wam się zwierzam, pewnie powinnam z tym iść na Intymne albo Ginekologię, ale tam nikogo nie znam, a Wy jesteście swoje, to Was łatwiej mi pytać... ![]() Też nigdy nie miałam robionego takiego usg, ale w necie piszą, że to nic strasznego Usg jakiekolwiek to ogólnie mało inwazyjne badania są.
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-14 o 21:47 |
|
|
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Shea, co to "zimna ryba"?
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
pracuje za granicą na naszą 2 osobowa rodzinę. Ja niestety bez pracy jestem, jak skończe tylko studia to lecę do niego i już zawsze będziemy razem.
Oczywiście wszystko było dziś ok, były kwiaty i jest dla mnie od 17 na skypie non stop, teraz piszemy na gg. Tylko to jest takie bezosobowe, plastikowe. Ciężko mi wytrzymać |
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Och Kochana, ja się nie boję samego badania, ale tego, że coś ono wykaże
. Do tej pory tylko cytologię robiłam i teraz mam lekką sraczkę .Prezerwatyw to i ja nie lubię, ale tak, nie biorę teraz piguł i gum używamy. Lateksem później wszystko śmierdzi . Ale mówiąc szczerze wolę prezerwatywy i mieć ochotę/przyjemność niż bez gumy a nic nie czuć . Także Chatko, gumy górą! ![]() P.S. Przepraszam za wzmożoną aktywność, ale wypiłam kilka drinków i sama się do siebie śmieję ![]() Biedroneczku Drogi, wszystko jest do wytrzymania! A pomyśl sobie, jakie będzie powitanie po takim czasie niewidzenia! Ja osobiście kcham takie powitania, motyle w brzuchu i ciepło jak po długim czasie on wreszcie przytuli albo pocałuje! To dopiero rozkosz
Edytowane przez fraise Czas edycji: 2011-02-14 o 21:53 |
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
I tu was jeszcze zaskocze, mój Tż chciałby, żebym trochę schudła. Oczywiście mówi mi że fajnie wyglądam itd., ale jak mówię, że chciałabym schudnąć, to mówi, że ok i wspiera mnie w tym. I mi i jemu podobają się szczupłe dziewczyny, mi aż takie wychudzone. Nie jestem gruba ale właśnie brzuch i boczki trochę mi zrosły
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdarzyło mi się może z dwa razy nie cierpię tego lateksu a po drugie wolę czuć ciepłe i przyjemne niż sztuczne i nie czuć własnego faceta
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
To hula-hop w rączki i za 3 miesiące po brzuchu ani śladu, po boczkach też, za to pojawi się talia osy!
|
|
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja też nie lubię prezerwatyw, ale wolę to niż piguły, a z seksu "na żywioł" nie miałabym przyjemności, bo tylko bym myślała w stresie, czy już mnie zapłodnił czy jeszcze nie
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy pocałunek jest taki jakby był w ogóle A muszę się wam jeszcze pochwalić, w grudniu dostałam od lubego cebullkę kwiatka. Oczywiście posadziłam i dzisiaj już prawie rozkwitł. Jutro będzie finał, ale jakbym troszkę bardziej o niego dbała to zakwitłby w same walentynki. Taki mam dzisiaj nastrój, że we wszystkim doszukuję się znaków |
|
|
|
|
#550 |
|
Rozeznanie
|
dołączam sie do was walentynkowy wieczór, spędzam go sama wiec miłe wasze towarzystwo jest wskazane.
co do odchudzania to ja mam zamiar zrzucić brzuszek, ale ciężko jest zabrać się do ćwiczeń....ech
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie z tabletkami tak to jest że na każdego działają inaczej. A ja np zdecydowałam że dopóki nie urodzę dziecka nie będę brała
z dwojga złego lepsze gumki niż miesiące bezowocnego starania się o dzidzie no i zawsze mogą wystąpić inne skutki uboczne
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
Co do hula-hop to jako dziecko dawałam z tym radę, ale teraz nie umiem
Chyba na siłę muszę próbować i może coś z tego będzie |
|
|
|
#553 |
|
Rozeznanie
|
Mam podobne zdanie jak Kicia... kiedyś bralam tabletki ale zrezygnowalam... boję się poxniejszych problemów z zajsciem w ciąze a planujemy zaraz po slubie wziąśc sie do...
|
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
A ja słyszałam, może błędnie, że jak się odstawi tabletki to w pierwszym miesiącu jest bardzo łatwo zajść w ciąże.
|
|
|
|
#555 |
|
Rozeznanie
|
a ja wlaśnie w celu umilenia sobie walentynek zaczełam przegladać suknie ślubne i co myślicie o takiej .....
|
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eh, no nic, kiedyś pewnie musi być ten pierwszy raz. O gumkach słyszałam chyba same negatywne opinie Ale z drugiej strony ładować się hormonami, a i tak nie mieć z tego sexu to już jest kompletna bzdura. Więc chyba rzeczywiście jutro pójdę, przebadam się i odstawię... Może to coś pomoże, a może po prostu jestem zimną rybą, tylko o tym nie wiem, bo zawsze brałam pixy (tego się trochę boję). Mam nadzieję, że tak nie jest. Dzięki fraise za gumowe wsparcie Też by mi się jakiś drinkacz przydał, ale jak mam jutro iść na egzamin, to kac nie jest zbyt wskazany... szczególnie, że to ustny i trwa zawsze nie mniej niż godzinę ![]() (kicia), a macie już jakiś plan, kiedy pierwsze dziecko? fraise, 3mam kciuki, żeby badanie okazało się wyłącznie rutynowe i żeby wszystko było ok Nika, suknia prześliczna!
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-14 o 22:21 |
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc kochane
mam pobudkę o 5 rano więc uciekam do łóżeczka a prezerwatyw i tak nie lubię !! ![]() a powiedzcie mi czemu w sklepach jak chcę sobie kupić spodnie to dominują rozmiary xs, s to chyba dla lalek barbie jak boga kocham jak biorę taki rozmiar to scyzoryk otwiera mi się w kieszeni bo jak zwykle nie ma mojego rozmiaru tylko dla tych patyków gdzie nie ma ani tyłka ani bioder a dla mnie to już nie jest kobiece a tym bardziej seksowne
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-02-14 o 22:24 |
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ja nam znajomą która biorąc zaszła. Nie wiem jak może była chora albo brała jakieś leki ale teraz ma bobaska i planuje już drugiego
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Chatka jestem na 2roku studiów. Więc plan jest taki: obronić inż, dostać się na mgr obronić mgr znaleźć pracę popracować trochę może pół roku może rok i potem dziecko. Ale to tylko plan. najpierw chce się nacieszyć mężem. zresztą dziecko równa się zmiana mieszkania a do tego potrzebne są większe zarobki także jakieś 4-5lat. Tak 25-26 lat jak będę miała to wydaje mi się dobry wiek na dziecko
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(kicia) no tak, to najlepszy wiek i bardzo dobry plan... A ja w tym wieku będę dopiero brała ślub Ostatnio mi TŻ uświadomił, że w sumie to jeśli chcę mieć dziecko przed 30tką, to powinniśmy "zacząć" już za ok. 2, 3 lata... Ciekawe, czy już wtedy będziemy gotowi na to (zarówno psychicznie, jak i finansowo, chociaż myślę, że kiedy będzie gotowość finansowa, to psychiczna sama przyjdzie).
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-14 o 22:30 |
|
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
Chatko, Chatko!! Ja piguły brałam ponad 8 lat! I teraz odstawiłam. I czuję się jakby lekko podmieniona
. Nie ta sama fraise co kiedyś . Bóli brzucha nie ma, libido większe, ja dostrzegam same plusy. Zresztą TŻ też same plusy zauważa . A dopóki nie odstawiłam tabletek też uważałam, że to normalne, że ja taka po prostu jestem (taka, czyli jak ryba, ale nie zimna tylko zdechła :P). A tu proszę, teraz jestem gorętsza niż mój mężczyzna .Tak robią lekarze czasem, że przepisują kobiecie pigułki i każą brać przez jakiś czas a później od razu się starać o dziecko. Podobno branie tabletek non stop bez przerw to jak sztuczna ciąża. A mam koleżankę, która zaszła pomimo brania piguł - raz impreza, spóźniona pigułka, dwa impreza, spóźniona pigułka i tak kilka razy i dziś na świecie mamy piękną, zdrowiuśką dziewczynkę .Ja po sobie mogę powiedzieć, że tabletki to nic dobrego. A zajście w ciążę w wielu przypadkach to nie taka prosta sprawa jakby się nam mogło wydawać. Niko, suknia piękna, ale tylko dla tych wysokich o idealnej figurze i proporcjach. Jeśli Ci się taka marzy to mierz i wtedy zobaczysz. Może akurat to dla Ciebie model? ![]() Kurde, dzieciaka to i ja bym chciała mieć przed 30stką. Ale chciałabym też zdążyć nacieszyć się mężem, a nie da rady pogodzić, bo w wieku prawie 30 lat to ja za mąż wyjdę .
Edytowane przez fraise Czas edycji: 2011-02-14 o 22:33 |
|
|
|
#561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale w końcu pojawiła się ciotka spóźnialska. Ale mi się zamarzył taki malutki dzidziuś... Tylko, że ja chcę się najpierw ustabilizować z moim mężem (głównie dom wybudować) a potem dziecko...
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
fraise "zimna ryba" w znaczeniu oziębła i niezainteresowana tzw. towarzystwem TŻ
![]() Odnośnie dzieci to ja nic nie planuje. Jak będzie to będzie, oczywiście starania po ślubie, ale jakby przyszło niespodziewanie przypadkiem to też będę się cieszyć a nie robić tragedię. Wiem, że jak się coś za bardzo planuje to często natura płata figle. Uważam, że nie ma czegoś takiego jak"dobry czas na dziecko". Jak nie brak pracy to początek kariery, jak nie początek to droga do awansu. Więc dziecko jakoś po ślubie. Może rok, może dwa-jak Bozia da nawet się zrymowało. Dobrej nocy drogie koleżanki
|
|
|
|
#563 |
|
Rozeznanie
|
to jest jedna z moich faworytek, akurat jestem wysoka mam 170 i nosze rozmiar 36 wiec raczej jak poćwicze brzuszki powinno byc ok choć mój TZ uwaze, że przesadzam...
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!
Nie było mnie od piątku i tu już normalnie 6 stron mam do nadrobienia. Obiecuje że jutro wszystko nadrobię bo dziś powiem szczerze że mi się nie chce bo zmęczona jestem... Pochwalę się tylko że mamy już umowę podpisaną z zespołem i jeszcze tylko w kościele muszę godzinę ustalić i jak na razie z załatwianiem będzie spokój Przepraszam że tak się wcinam ale musiałam się pochwalić...
|
|
|
|
#565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. I wzrostu i figurki. A suknię mierz, jeśli to wymarzona i masz taką figurę to na pewno będzie pięknie
|
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
Narazie to takie podchody ... najpierw sala i reszta a na koncu wisienka na torcie czy suknia...
|
|
|
|
#567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dzieciaczka możecie zacząć robić jeszcze przed ślubem Albo tuż po, to będzie i tak dość wcześnie ![]() Nika, a jakie sale bierzecie pod uwagę? Tala, gratulacje podpisania umowy!
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
Chatka wczoraj siedziałam w internecie i szukałam wszystkich mozliwych w okolicy a jutro zamierzam dzwonic i dowiadywac się o ceny, wolne terminy a potemw sobote konsultacja z TZ - niestety widzimy sie tylko w weekendy. Może poradzisz godne polecenia albo lokale na nie... Każda pomoc mi sie przyda.
|
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jej ogólnie tak jak ja te tabletki biorę to dramat jest w tej kwestii. Jakoś nigdy nie mogę przypilnować stałej godziny i wiecznie biorę jak mi się przypomni. Nawet jak w telefonie ustawię przypomnienie to raz wezmę zaraz jak zadzwoni a innym razem wyłączam alarm i planuję iść po tabletkę i ostatecznie biorę ją kilka godzin później. Raz wezmę o 19 innym razem o 2 w nocy. Jakoś nie mogę w tym przypadku nauczyć się dyscypliny i pilnować tego. Sama sobie się czasami dziwię że jeszcze z TŻ-tem dzidzi nie mamy. Inna dziewczyna jak by brała tak jak ja to by pewnie przedszkole w domu miała |
||
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
Taala, super, że umowa jest! Teraz same przyjemności prawie zostały
.Chatko, ja dopiero miałam dwa cykle bez piguł i ciężko stwierdzić ich regularność bądź nie. Ale mniej więcej jestem w stanie określić, kiedy TEN dzień nastąpi. Nie wkurza mnie to, bo parę dni w tę czy w tamtą nie robi mi wielkiej różnicy, a dopieszcza mnie świadomość, że jestem czysta, bez chemii (nie licząc tej przyjmowanej w jedzeniu:P). Ja kiedyś też miałam nieregularne cykle, do tego piekielne bóle brzucha, a teraz tego w ogóle nie zauważam. Tak jakbym wyrosła z tego (?). Szczerze mówię, że każdej dziewczynie będę radzić odstawienie tabsów, zwłaszcza jeśli ma niskie libido, bo wiem, ile to znaczy, jaki ma wpływ na samopoczucie. Niby wszystko jest super, a tak naprawdę to super nie jest. Starania o dziecko na pewno przed 30stką. Teraz się wybadam, czy wszystko w porządku ze mną, z cyklami. Martwię się trochę, bo wszędzie kobiety trąbią, że jajniki bolą w trakcie owulacji. A mnie nic. I tak sobie myślą, że jeśli nie bolą to nie pracują? Nakręcam się chyba, co? Matko, chyba bredzę. A to wszystko przez Sobieskiego! Łamacz niewieścich serc .Idę pod prysznic. Dobranoc Kobietki ![]() A propos sal, byliśmy u Droba w Urszulinie - sala super, ale na wesele minimum 150 osób, jest wielka. Dla nas za duża. Ale kogo ostatnio nie pytałam to się pozytywnie wypowiadał na jej temat, na temat jedzenia, zabawy. Same plusy. I byliśmy też, zupełnie przypadkiem, w Akropolu, trasa Lublin-Warszawa. Sala piękna. I ja tam bym chciała wesele.... Edytowane przez fraise Czas edycji: 2011-02-14 o 23:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

. A jak brałam to kiepsko było z tymi sprawami, naprawdę kiepsko. A teraz jak się widzę z chłopem to nie ma spokoju :P.
Zawsze tylko pixy. Nie wiem, jak to się robi z gumką
Usg jakiekolwiek to ogólnie mało inwazyjne badania są.

. Do tej pory tylko cytologię robiłam i teraz mam lekką sraczkę
. Ale mówiąc szczerze wolę prezerwatywy i mieć ochotę/przyjemność niż bez gumy a nic nie czuć
niż sztuczne i nie czuć własnego faceta
19.05.2012 

Ostatnio zmieniłam tabletki na inne, mija właśnie trzeci miesiąc tych nowych i nic się nie zmieniło... Cold fish, jak ja to mówię
Więc jak myślicie, próbować dalej z innymi, następnymi, czy raczej odstawić i zobaczyć, jak organizm będzie się zachowywał bez niczego?? Bo obecnie to mam super "naturalną" anty, ładując się pixami...