|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Nerolka ale masz już fantastyczny brzucholek
odpisałam na pw - mam nadzieję, że widomość dostarczona |
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
|
|
|
|
#3663 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3664 |
|
BAN stały
|
Pieleszko wszystkie PW dotarły
Bartesso nie denerwuj-mój pępek jest już tak rozciagnięty po wszystkich ciażach,ze nie przypomina pępka ![]() Z chłopakami też taki miałam,no poza Maksem-ale wtedy to był młody,elastyczny,jędrny pępuś |
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Natka Nerolka fajne brzuszki
![]() A mój pępek to wielka przepastna dziura
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka jaki piękny
![]() A dzisiaj laska na uczelni u mnie, jak stałam po wpisy pyta się nagle "dobrze się czujesz ?" a ja że no tak ;> na to ona czy nie chce usiąść , za chwile czy nie jest mi niedobrze w końcu zapytałam czy tak źle wyglądam:P a ona, że nie wiedziałam jak zagadać, że zauważyła ciąże
|
#3667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nerolka- piękny brzuszek )))iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-02-14 o 19:52 |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zapomniałam pochwalić pierwszymi zakupami na które się zdecydowałam meżusiem po usg połówkowym
i pierwsze kroki postawiliśmy w Pepco
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
nerola, sliczny brzuszek, taki okraglutki
co do wrozenia z pepkow, to ja mam wklesly i dzis lekarz wypatrzyl ze bedzie chlopiec ale... co do tetna to sie nie sprawdzilo, caly czas plod ma wysokie, powyzej 160 a wg przpowiedni tak maja dziewczynki cos slabe z nas czarodziejki a tak mi sie przypomnialo ze babcia opowiadala, ze kiedys wrozono lancuszkiem nam brzuchem, nie wiem czy dobrze pamietam, ale jakos tak bylo, ze jak sie w kolko krecil to wrozylo na dziewczynke, a jak na boki hustal - to chlopiec hehe, ciekawe jak im sie to sprawdzalo
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Ale nam dziś dzieciaczków się ujawniło, aż czworo. Wszystkim mamom gratuluję córek i synków
![]() Mój mąż mnie dziś zaskoczył. Walentynkowaliśmy się wczoraj, dziś przychodzę z pracy, a on od progu wyskakuje z dwoma tulipanami, dla dwóch swoich kochanych kobiet i pyta, który wybieram, bo drugi to dla małej ![]() A co do pępka, to mój jest zmasakrowany przez laparoskopie. Przed ciążą wyglądał jeszcze jako-tako, ale teraz zaczyna przypominać rozdeptane ciastko ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Mojej mamie wróżyli obrączką na nitce nad szklanką. System z obrotami i bokami taki sam. Wszyscy twierdzili, że będzie chłopak, a ja że nie, bo chce mieć siostrę. I co? Stanęło na moim !
|
|
|
|
|
#3671 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi. te skarpetki mnie powaliły, też musiałam kupić ![]() Chudzina chudzina, nie ma czego zazdrościć, chciałabym miec więcej kobiecych kształtów Ojej dziękuje Zaczerwieniłam się Cytat:
I też wszscy twierdzą, że odrazu widać, że z Pyskowic bo właśnie pyskata Cytat:
A Ty wyglądasz świetnie, brzuszek jest poprostu przesłodkiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wróżb to mi też kiedys koleżanka wróżyła z obrączka nad szklanką i wiek kiedy wyjdę za mąż się sprawdził i wyszło, że będzie dwójka dzieci-chłopczyk i dziewczynka z tego co pamiętam
|
||||||
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie ta Blondynka
|
#3673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, rzutem na taśmę na sierpniówki się załapałaś![]() Cytat:
![]() No nerola, Twojego brzucha z przejedzeniem nie da się już dawno pomylić Piękny i taki kształtny |
||
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam do Was na chwilkę przed snem żeby pogratulować poznania płci, wszystkich pięknych brzuszków, udanych wizyt i owocnych zakupów... tak kompleksowo
Ja po pracy wybrałam się z mężulem na walentynkową obiadokolację i nawet kwiatka dostałam
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Ano tak
![]() Tymek WOW!!! Jak cudownie! Moim zdaniem bliźniaki to ideał i dla rodziców i dla samych dzieci ![]() ![]() klask i:O kurczę, ale brzuś! Ty nas wyprzedzasz o całe lata świetlne... No ale tak to już jest, że przy "czerwcówkach" to my nie mamy szans ![]() Bartesso - sukienka cudna. Elegancka, kobieca i seksowna
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez po wizycie. Dzidek wazy 400g i najprawdopodobniej jest ... dziewczynką ![]() ale to tak na 90%, bo wstydliwa jest ![]() Nadrobiłam pobieżnie, pzepraszam, ze nie odnios sie do postó Gratuluje poznania płci na dzisiejszych wizytach |
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
super gratuluję wszystkich poznanych płci i apeluję o informowaniu mnie o wszystkich zmianach na liście podawajcie imiona kochane
|
#3679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam TSH 3 z czyms a FT4 w normie, nawet blizej nizszej granicy i moja gin powiedziala ze najwazniejsze jest to FT4 i nic z TSH nie trzeba robic przy takim wyniku
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
W netto od dzisiaj "dzieckowe" akcesoria można kupić.
![]() Chociaż w ofercie specjalnej (od czwartku),chyba są ciekawsze rzeczy. Wszystko jest w gazetce. http://www.netto.pl/internet/nettopl/menu/main.nsf |
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka szkoda, że maluch się nie pokazał
ale ważne, że wszystko ok i kg trzymasz w ryzach
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE
Dziewczyny obeznane w sprawach tarczycy. Mam takie wyniki: TSH 3,033 (0,350-4,940) FT3 2,53 (1,71-3,71) FT4 0,94 (0,70-1,48) Niby wszystko w normie, ale pamietam, ze mowilyscie, ze TSH w ciazy to lepiej, zeby bylo kolo 2. Czy z takimi wynikami mam naciskac na gina, zeby nie wiem skonsultowal mnie z endokrynologiem? I jeszcze jaki wplyw maja zle wyniki na dziecko? Jestem zupelnie zielona w tym temacie. No i moj gin poczatkowo zlecil mi tylko TSH, a kolejne dal, gdy go o to poprosilam. Czy mam jeszcze naciskac? Czy te wyniki sa ok? Dziekuje za odpowiedz.[/QUOTE] Ja bym zaciągnęła opinii endokrynologa. Niby wszystko w normie ale mój endokrynolog trzyma sie tego, że TSH w ciąży nie powinno przekroczyć 2, a Ft4 powinno być w górnej granicy. Tylko tak dla spokojności bym zaciągnęła opinii innego lekarza.
|
#3683 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() piekne słońce i mróz -14 ![]() młoda znowu mi się rozchorowała, siedziała prawie tydzień w domu z katarem, a wczoraj dopadła ją gorączka, az wymiotowała, ehhhh. Na szczęście w oskrzelach cisza, ale tak padniętego dziecka to już dawno nie widziałam ![]() Zostawić Was na kilka dni..... ![]() na razie bardzo pobieżnie Basia spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia szybkiego porodu i zdrowego dzieciątkaasiago GRATULUJĘ parki, super, że się tak ułożyło ![]() Zamalowana gratulacje zdanego egzaminu Zdolna mamuska jesteświtam nowa mamusię ![]() na razie tylko tyle pamiętam i lecę nadrabiać resztę dobra doczytała ![]() karolinee1983 fajny brzusio i widać , że maleństwo rośnie ![]() iwonap79 wydaje mi się, że lepiej być najlepiej przebadaną ciężarną niżby mieli coś przeoczyć, a na pewno jestes zdrowa ![]() marzena_s moja córa nazywa się Maja a teraz jakby była dziewczynka to właśnie Hania jest na prowadzeniu i chyba niestety nie da się tak, żeby proste imię nie było popularne, na szczęście w otoczeniu mojej Majki, jak na razie nie ma innych…o dziwo Olaf też mi się ostatnio spodobał, ale mój TŻ powiedział kategoryczne NIE. A że mamy długie nazwisko to właśnie krótkie imiona mi pasujązanka cieszę się, że wyniki dobre ![]() brumek, Kolina gratulację synków Bella, sico gratuluję dziewczynek Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-02-15 o 08:37 |
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten mroźny poranek
![]() Widzę, że nowe mamusie do nas dołączyły, a jedna mieszka bardzo blisko mnie(napisała, że okolice Kazimierza Dolnego) ![]() U mnie ok, czasem zakłuje mnie brzuszek, albo mam malutkie skurczyki, takie jakby połączone z odbytem(sorki za określenie, ale niewiem jak to określić?), ale to jest krótkotrwałe i chyba nie ma co tak się w siebie wpatrywać ![]() Wczoraj mąż bardzo mnie zaskoczył, bo miał dla mnie prezent walentynkowy, a dałabym sobie rękę uciąć, że nic mi nie kupił , no i wogóle ostatnio jest taki kochaniutki, milutki, widać, że się cieszy z dzidziAha, zapomniałabym Wam napisać, że kupujemy jednak to mieszkanie
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie może sprzedającego który ma w sprzedaży koszule , butelki i inne gadżety? chyba zamówię cosik ale bym chciała u jednej osoby
|
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny raptem jeden dzień mnie nie było a tu 4 strony do nadrobienia
![]() Ja już dzisiaj sie lepiej czuję, leki zaczynają działać bo mi przynajmniej glowy nie rozsadza jak kaszle Zaraz nadrobię co przez wczorajszy dzień naskrobałyście. A i chciałam się pochwalić że mam już poduszke/ rogala do spania Koszt calkowity 25 zł
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
. u nas też mróz, ale za to słoneczko ładne świeci.Cytat:
(również przepraszam za opis), a już myślałam, że tylko ja mam coś takiego . Pytałam mojego lekarza, to mówi, że to nic takiego, zwłaszcza, że macica i wszystko inne wygląda wzorcowo.Mój tż też wczoraj mnie zaskoczył - dostałam herbaciane róże, perfumy, no i na kolację mnie na starówę zabrał. Jak chce, to potrafi łobuz jeden ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3688 |
|
BAN stały
|
Miałam dziś jechać na badania ale jak się obudziłam to zrezygnowałam...
Mały dostał wysypki na calym ciele... cos mi sie wydaje ze ma jakąś różyczke albo coś w tym stylu bo 3 dni gorączkował a ani kaszlu ani kataru nie ma.... ma rozne chroski różowe własnie, małe i duże z tym ze jeszcze nie są takie wyraźne jak przy właściwej różyczce.... musze czekac na wizyte do 16.30 :/ |
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
dla mamusi Gratuluję wszystkim poznania płci dzieciaczków ![]() mnie chyba coś jakaś biegunka bierze, macie może jakieś sposoby naturalne na to? |
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sloneczko - węgiel w tabletach, smecta (malo naturalne), czekolada , jedzenie maki ziemniczanej łyżką (kilka łyzek) i popicie ja woda (blee ale dziala)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

) no i mam tam rodzinke

)))

wow,zazdroszczę

klask i: