Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 09:43   #1411
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

anula81 mnie też się nie chce... Oć spadamy do domów! 81 to rok urodzenia? Ania... 1981... nazwisko na W... niezłe jesteśmy
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:03   #1412
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Hejlol

Ile bylo wczoraj przepraszania????
grzebal w tych smieciach pozniej i sie zachwycal nad tym naszym zdjeciem ja to tesz jetsem dobra... zeby zaraz wszystko do smieci wychrzaniac? Kiedsy mu tez obiad wywalilam, ale juz nie wyciagal z powrotem
Na przeprosiny dostalam pizze

Anula sliczna ta Wasza kruszynka
Moria pokoik pierwsza klasa tylko zdradz mi kolor scian, bo na pierwszym zdjeciu wydawaly mi sie niebieskie, a na tych sa fioletowe. Fotel mega dizajnerski i pasuje do wnetrza... najbardziej jednak podoba mi sie ta mala nietoperka, ktora musi byc bardzo zdziwiona calym zamieszaniem
Eweska pokaz wozio!!!!

Bylam wczoraj w TBS [bez obaw nic nie kupilam] poogladac te kosmetyki dla bejbusiow i napewno kupie szczoteczke do wlosow, Jest super!!! Zasatanwiam sie nad tymi kosmetykami. Musze cos o nich wiecej poczytac.

Ja uciekam sie myju, a potem wio do lekarza po zaswiadczenie
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!
ja znowu w pracy wiec na chwilke.
powiem wam, ze jak sie ciesze wczorajszym USG to taka jestem zla, ze nei zrobili nawet badania ginekologicznego...
na haslo o moich uplawach pani nawet na nie nie spojrzala

a moj brzuch od 3 tygodni nie urosl ani centymetra i ani grama nie przytylam i sie teraz martwie ze moze to te wody plodowe naprawde, bo moj brzuch jest inny coraz twardszy. moze sie nakrecam, ale czuje, ze nikt tu nic ni esprawdza, a nie chce jechac do szpitala bo mam zle sny albo glupie przepuszczenia
taki dzien, przepraszam, za marudzenie.

ale fajocha, z emasz juz wozek! ciesze sie, z ejestes zadowolona! zdjecie konieczne!

hej kochana! ja tez czuje sie fatalnie, slabo, mdleje w autobusach. plecy mnie bola, mam uderzenia goraca np rowniez w nocy boli mnie brzuszek jak dluugo pochodze, a na wyniki badan znowu bede czekac wieki, w czwratek mam wizyte u lekarza rodzinnego znowu mnie nawet nie obejrzy tylko pobierze krew siusiu i tyle. jakas jestem zrezygnowana ostatnio.
trzymaj sie Siasku

dziekuje kochana

ale sooodkie zdjecie

ja mam dokladnie tak samo, przeciaga sie, brzuch taki twardszy to i mniej miejsca chyba, sama nei wiem.

mnie etz przesladuje ale nic nei pomaga.....

wracam do pracy buziale, milego dnia!
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
To czekam na fotki

Raczej wszystko ok. Chociaż nie mierze regularnie, bo zawsze było w normie. A co do takich nagłych ciemności to czasem mi się też zdarzają. Najgorzej jest jak muszę stać w sklepie i nagle mi duszno i ciemno...

Chyba Moria ma dzisiaj wizytkę

A ja zjadłam śniadanie i piję kawkę zbożową
Zaraz uciekam na zakupy.
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Cześć,

moria pokoik śliczny, nic tylko oczekiwać Iguśki.

anula zdjęcia Zosi piękne, bardzo ładnie ją widać. Co do Twoich obaw to wydaje mi się, że jeśli drastycznie zmniejszyłaby się ilość wód płodowych, to byłoby to zauważalne na usg. A kiedy masz następną wizytę u lekarza? Ja też mam lekkie upławy i lekarz powiedział, że to normalne.

vanes dobrze, że dzisiaj idziesz na usg, nie rozumiem jak mogła powiedzieć, że urodzisz za 4 tygodnie nie sprawdzając, jak wygląda dziecko, na jakim jest etapie rozwoju.

eweska super, że jesteście zadowoleni z zakupu, czekamy na zdjęcia.
Pokażę, pokażę, tylko tlo na zdjeciach nie będzie rewelacyjne puste ściany, zafoliowane drzwi Aparat sobie troszke podje, naladuje się to cyknę foty

Właśnie zjadłam drożdżówkę, wypiłam kawkę z mlekiem, a raczej mleko z kawą i leżę dalej w łóżku, ta pobudka po 4 zrobiła swoje bo się nie wyspałam, a jak mężul przyszedl z wózkiem musiałam go zaraz rozpakować i zobaczyć, więc usnęłam znowu koło 6 a o 7 pobudka ponownie.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:03   #1413
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć!

Trzymam kciuki za wizyty!
Monia, no najwyższa pora sprawdzić, co tam masz
Vanes, dobrze zrobiłaś, niech Cię dokładnie przebada, zmierzy szyjkę, sprawdzi, co u Maluszka. Chociaż ta Twoja lekara, z całym szacunkiem, jakaś niekompetentna mi się wydała Walcz tam o swoje!
Siasiek, ja też mam problemy z oddychaniem, strasznie ciężko mi, szybko się męczę. A ciśnienie wiecznie niskie, tylko tętno wysokie. No taka nasza dola. To leżenie na lewym boku pomaga, tylko to zostaje
Ewesko, no błyskawiczna przesyłka! Jestem w szoku! Jak się uda, to zrób fotki, jestem ciekawa tego cudeńka
Pauliziu, uwielbiam Twoje akcje z TŻ, musicie być fajną parą, a Twoje foszki urocze

Co do kreski, to ja jej nie mam, ale jakoś mnie to specjalnie nie denerwuje, w sumie mogłabym jej nie mieć

Ja już po śniadaniu, powzruszałam się nad nowym wystrojem łazienki i już wyobraziłam sobie tam przewijak [i TŻ krzątającego się nad zasikanym wijącym dzieckiem ]

Lecę kończyć układanie i robić pazurki, z pedicure już mi bardzo ciężko

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:07   #1414
agus87
Zakorzenienie

hej kochane

ja cos mam nastroj nieciekawy od rana...
najchetniej bym nie wstawala z lozka
ale praca czeka
zrobie co mam zrobic i ide troche polezec i pozniej mam tyle prasowac, co chyba nigdy jeszcze
tyle sie uzbieralo

zjadlam na sniadanie bul;ke z twarozkiem i miodem i mala tak szaleje w brzuchu, ze za chwile wyskoczy

ja tez mam ciemne wloski na brzuchu

w ogole mam rozstep na rozstepie

na pupie, udach, zgieciu kolan z tylu
na biodrach, szok

i smarowanie 2 razy dziennie nie pomaga, ani zadne peelingi
moze miec tylko nadzieje, ze skora sie pozniej wstapi i jakos to zalagodze
a jak nie, to traktuje to laserem, trudno

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-15 o 10:08
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:10   #1415
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
anula_81 jak miałaś usg to na usg gin na pewno oceniała też poziom wód płodowych (AFI) jakby coś ją zaniepokoiło na pewno by powiedziała
zobacz czy masz gdzieś podane jaki masz poziom AFI
no wlasnie musze zobaczyc jak wroce do domku. mam nadzieje, z pewnoscia masz racje, ale wkurza mnie to ze nikt zadnych dokladnych badan nie robi, poki nic mnie nie boli i nie krwawie to na pewno jest ok.
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
kurczę Anula, oni tak lajtowo podchodzą do tych badań a człowiek się denerwuje

u mnie jest tak samo, biorę tylko ubranka na wyjście ze szpitala
no dokladnie, ale w czwartek u lekarza rodzinnego to chociaz mi krew zbadaja i siusiu
Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
anula zdjęcia Zosi piękne, bardzo ładnie ją widać. Co do Twoich obaw to wydaje mi się, że jeśli drastycznie zmniejszyłaby się ilość wód płodowych, to byłoby to zauważalne na usg. A kiedy masz następną wizytę u lekarza? Ja też mam lekkie upławy i lekarz powiedział, że to normalne.

eweska super, że jesteście zadowoleni z zakupu, czekamy na zdjęcia.
mysle, ze masz racje, ale jakas jestem niespokojna, bo coraz bardziej wodnicste mam te uplawy, czuje sie jakbym miala ciagle "mokro"
ale choc pocieszajace ze nie tylko ja tak mam

nie chce mi sie dzisiaj.................. ......pracowac!!!!!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:13   #1416
dorkabl
Zadomowienie

Hej ciężarówy!

Mam straszny problem z tzw korkiem w dupce. Walcze z tym jak tylko moge! No i właśnie moj gin powiedział że to moze byc tez przyczyna twardnienia brzuszka. I powiedział żebym sie na razie z magnezem wstrzymała bo to możne wzmożyć zaparcia...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:16   #1417
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Hej ciężarówy!

Mam straszny problem z tzw korkiem w dupce. Walcze z tym jak tylko moge! No i właśnie moj gin powiedział że to moze byc tez przyczyna twardnienia brzuszka. I powiedział żebym sie na razie z magnezem wstrzymała bo to możne wzmożyć zaparcia...
mi pomaga maslanka

a dziewczyny gdzies pisaly, ze suszone morele popite woda gazowna
Stary 2011-02-15, 10:17   #1418
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, powiem Ci, że bardzo czekam, aż zrobicie pokoik Małej! To połączenie szary+biały+fuksja jest super

Dorko, współczuję! Nie wiem, co poradzić, bo na każdego coś innego działa. Błonnik, kefir, etc. Jeśli bierzesz żelazo, to ono też może zapychać

vege!
Stary 2011-02-15, 10:18   #1419
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
anula81 mnie też się nie chce... Oć spadamy do domów! 81 to rok urodzenia? Ania... 1981... nazwisko na W... niezłe jesteśmy
czyzbys mnie znala....??????????
Cytat:
Hej ciężarówy!

noo jedz duzo sliwek i jogurtow, activia pomaga i suszone sliwki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:21   #1420
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki...
Powiem Wam, że już mam dość tego leżenia , a do wizyty jeszcze 16 dni do wizyty kontrolnej OMG oby lekarz pozwolił mi wstać...
Ale dla poprawy humoru na przyszły tydzień, w środę zamówiłam sobie wizytkę na USG 3D/4D to ostatnie w 30-32 tc Może wtedy przy okazji też mi lekarz sprawdzi ta szyjkę, czy coś tam się normuje

Daissy za wizytkę i czekamy z niecierpliwością na wieści... coś mi się o uszy obiło, że dzisiaj miałaś brać L4??
[...]

Renessme, ale Ty masz pamięc odnośnie mojego L-4
Faktycznie miałam taki plan... ale trafiła mi sie w pracy dodatkowa fucha i mogę dorobić do pensji, oceniając wnioski wiec korzystam póki moge. Bo przecież potem wliczy mi się to do średniej za wynagrodzenia, za ostatnie 12 msc
Zawsze lepiej dostawać stówkę więcej niż mniej
Wprawdzie musze skończyc ocenę do przyszłego poniedziałku tj 21.02 ale poczekam z tym L-4 do kolejnej wizyty.. czyli pewnie do połowy marca?
Nie wiem kiedy lekarz karze mi przyjść.
Dziś faktycznie mam wizyte na 18,10, moria takze dzisiaj - chyba na 16.00 o ile dobrze pamiętam.
Idę pierwszy raz do nowego lekarza
16 dni szybciutko zleci, jeszcze kiedyś zatęsknisz do tego leżenia - ze mozesz bezkarnie sobie odpoczywać Korzystaj póki mozesz

Btw, mam pytanie, dziewczynki jak siadacie na samolocie to w butach czy na gołe stopy i macie np. skarpetki na nogach czy z gołymi nózkami ?

Eweska, ale fajnie, że masz furę !! I to az z hiszpanii.. wow
mam wrazenie, że ludzie poza PL czasem bardziej dbają o coś niz u nas
Zrób fotę.

anula, nie martw się, pani dr na pewno wiedziała co robi !!

agus87 no te rozstępy podobno dużo zależą od genów, rodzaju skóry itp...
Nie martw sie, w najgorszym wypadku kupimy sobie na np. gruponie jakąs promocyjną ofertę na laser

grazin, jak noc mineła? Nie masz juz twardego brzuszka? Małż kupił Ci cosik ?

Caffelate, ja takie omdlenie za 2 albo 3 razy tez miałam, ale nie w ciązy.
Faktycznie jest to okropne !! Oblewa człowieka taki zimny jakby pot i ta niesamowita niemoc..
Tez nikomu nie życzę

Paulizia, wiedziałam, ze bedzie zgoda

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:21   #1421
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Hej ciężarówy!

magnez, nospa i żelazo mogą mieć na to wpływ
no i sam fakt bycia w ciąży
na każdego działa co innego, ja niestety już zamówiłam w aptece laktulozę, za zgodą gina bo naturalne sposoby działają u mnie jednorazowo i na dłuższą metę organizm jakby się do nich przyzwyczajał

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:26   #1422
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Renessme, ale Ty masz pamięc odnośnie mojego L-4
Faktycznie miałam taki plan... ale trafiła mi sie w pracy dodatkowa fucha i mogę dorobić do pensji, oceniając wnioski wiec korzystam póki moge. Bo przecież potem wliczy mi się to do średniej za wynagrodzenia, za ostatnie 12 msc
Zawsze lepiej dostawać stówkę więcej niż mniej
Wprawdzie musze skończyc ocenę do przyszłego poniedziałku tj 21.02 ale poczekam z tym L-4 do kolejnej wizyty.. czyli pewnie do połowy marca?
Nie wiem kiedy lekarz karze mi przyjść.
Dziś faktycznie mam wizyte na 18,10, moria takze dzisiaj - chyba na 16.00 o ile dobrze pamiętam.
Idę pierwszy raz do nowego lekarza
16 dni szybciutko zleci, jeszcze kiedyś zatęsknisz do tego leżenia - ze mozesz bezkarnie sobie odpoczywać Korzystaj póki mozesz

Btw, mam pytanie, dziewczynki jak siadacie na samolocie to w butach czy na gołe stopy i macie np. skarpetki na nogach czy z gołymi nózkami ?

Eweska, ale fajnie, że masz furę !! I to az z hiszpanii.. wow
mam wrazenie, że ludzie poza PL czasem bardziej dbają o coś niz u nas
Zrób fotę.

anula, nie martw się, pani dr na pewno wiedziała co robi !!

agus87 no te rozstępy podobno dużo zależą od genów, rodzaju skóry itp...
Nie martw sie, w najgorszym wypadku kupimy sobie na np. gruponie jakąs promocyjną ofertę na laser

grazin, jak noc mineła? Nie masz juz twardego brzuszka? Małż kupił Ci cosik ?

Caffelate, ja takie omdlenie za 2 albo 3 razy tez miałam, ale nie w ciązy.
Faktycznie jest to okropne !! Oblewa człowieka taki zimny jakby pot i ta niesamowita niemoc..
Tez nikomu nie życzę

Paulizia, wiedziałam, ze bedzie zgoda
no wlasnie, geny

niestety
mama i siostra maja tyle rozstepow, ze chcialam chociaz troche zahamowac...
zawsze moglo byc gorzej
tak mi sie wydaje

ale tz mowi, ze mam sliczny brzuszek i ani jednego rozstepu na nic
boje sie, ze do czasu
Stary 2011-02-15, 10:38   #1423
Paulizia
Wtajemniczenie

MoniaK tez mam na 15
Mary my sie nawet pozarlismy wychodzac z kosciola po zaslubinach i zamiast wyjsc pod reke jako malzonkowie to ja trzymalam bukiet kurczowo. Widac to na zdjeciach Dobrze, ze goscie tego nie widzieli, bo czekali na nas na zewnatrz
Mary to Ty pisalas o tej szczoteczce z TBS nie? Jest superowa!!!!

Agus nie martw sie! Ja mam taki celluit, ze go widac jak stoje obrzydlistwo.
A brzuch niczym nie smaruje i poki co ani jednego rozstepa kupilam sobie jednak wczoraj palmersa i zaczynam stosowac zeby mnie nie zaskoczyly pozniej...
Stary 2011-02-15, 10:46   #1424
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
MoniaK tez mam na 15
Mary my sie nawet pozarlismy wychodzac z kosciola po zaslubinach i zamiast wyjsc pod reke jako malzonkowie to ja trzymalam bukiet kurczowo. Widac to na zdjeciach Dobrze, ze goscie tego nie widzieli, bo czekali na nas na zewnatrz
Mary to Ty pisalas o tej szczoteczce z TBS nie? Jest superowa!!!!

Agus nie martw sie! Ja mam taki celluit, ze go widac jak stoje obrzydlistwo.
A brzuch niczym nie smaruje i poki co ani jednego rozstepa kupilam sobie jednak wczoraj palmersa i zaczynam stosowac zeby mnie nie zaskoczyly pozniej...
palmers tez jedzie z allegro
bo foliacti pharmacerisu mi sie konczy

a ja smaruje od 3 miesiaca ciazy
Stary 2011-02-15, 10:48   #1425
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, o szczoteczce to nie ja. U mnie TT leżą i czekają w szufladzie Ale na hasło TBS strzygę uszami

vege!
Stary 2011-02-15, 10:48   #1426
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
palmers tez jedzie z allegro
bo foliacti pharmacerisu mi sie konczy

a ja smaruje od 3 miesiaca ciazy
ja tez smaruje od 3 miesiaca, wlasciwie to prawie od 4 miesiaca, ale narazie nie wiadac jakichs rozstepow. Mam tylko stare na piersiach.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:51   #1427
Paulizia
Wtajemniczenie

Agus mysle, ze na to my same nie mamy wplywu. Ja widzisz w ogole sie nie smaruje i poki co na brzuchu nie mam ani jednego rozstepka, ale zawsze moga mi wyskoczyc w 9 miesiacu. Tego nie wie nikt.

Jutro do POLANDII!!!!!!!!!!!!!
Od razu Mamuske obejrze czy ma jakies rozstepy
I mam jutro fryzjera, a potem prosto do Babuni... trzeba jakos wygladac nie? A odrosty juz mam na 5cm
Stary 2011-02-15, 10:51   #1428
Aliczka88
Zadomowienie

Dziewczyny a jak poszłyście na chorobowe to jak szybko dostałyście pieniążki? Zaraz na początku miesiąca czy jak?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:52   #1429
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Obczajałam tego Palmersa, fajny! Chociaż teraz jadę na Babydream, ale jak się skończy, to może też zamówię. Mustela i Eucerin mają kiepskie ceny, żadnych promocji, więc chwilowo sobie daruję.

Ja też mam cellulit widoczny gołym okiem

Mam nadzieję, że pociążowy plan naprawczy pozwoli mi też na pozbycie się tego szajsu!

vege!
Stary 2011-02-15, 10:53   #1430
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
myslici9ed zeby wziaść magnez jak mi brzuch twardnieje?? biore falvit mama ale tam jest tylko 30mg magnezu czyli 10% dziennego zaleganego spozycia. nie chciałabym skurczy dostac
Kurde, Grazin no mi ręce opadają... nie wiem ile razy już tu na forum padło stwierdzenie, że magnez trzeba brać w ciąży i to w dużo większej dawce niż 100% dziennego zapotrzebowania dla dorosłej osoby.
Ja już tyle linków wkleiłam, pisałam o opiniach i zaleceniach moich lekarzy i o dawce dziennej którą przyjmowałam 3000mg dziennie do 12 tyg.! a Ty masz w Falvicie 30mg...

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:53   #1431
Paulizia
Wtajemniczenie

No to chyba Mimbi pisala o tej szczoteczce
Wczoraj bylo mnostwo zestawow walentynkowych wiec moze dzisaj sa juz przecenione to tez sobie cos wyszarpie, a co
Stary 2011-02-15, 10:54   #1432
agus87
Zakorzenienie

tak kochane, ja tez mam taka nadzieje

poki co ide zrobic kawe i sie poloze chwile
moze odzyskam humor i sily
Stary 2011-02-15, 10:54   #1433
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, super, że wpadasz do PL! Ależ się Babcia ucieszy, co?

Aliczko, ja dostaję kasę tak, jak wypłatę

Dobra, uciekam! Wpadnę jeszcze

vege!
Stary 2011-02-15, 10:54   #1434
listopadowa80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Sania - wbrew pozorom te wyjmowane szczebelki to naprawdę dobra sprawa. Osobiście doceniłam taką możliwość, gdy mi Adrian górą wyleciał z łóżeczka.
p.s. Śliczna wyprawka. Ja właśnie zrobiłam listę zakupów i będę siedzieć na allegro żeby jakiś kosztorys nakreślić
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:56   #1435
Paulizia
Wtajemniczenie

Mary ja wczoraj zastanawialam sie czy kupic ta wersje zwykla Palmersa, bo jeszcze byl Palmers tylkodo brzucha o maziowatej konsystencji. Ostatecznie zdecydowalam sie na tradycyjna wersje. Tutaj jeszcze zachwalaja Bio Oil.. z reszta strasznie duzo jest tych kosmetykow przeciw rozstepom dla Mam w ciazy i nie wiadomo na co sie zdecydowac
Stary 2011-02-15, 10:57   #1436
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Kurde, Grazin no mi ręce opadają... nie wiem ile razy już tu na forum padło stwierdzenie, że magnez trzeba brać w ciąży i to w dużo większej dawce niż 100% dziennego zapotrzebowania dla dorosłej osoby.
Ja już tyle linków wkleiłam, pisałam o opiniach i zaleceniach moich lekarzy i o dawce dziennej którą przyjmowałam 3000mg dziennie do 12 tyg.! a Ty masz w Falvicie 30mg...
ja poza zwyczajnym jedzeniem nie przyjmuje magnezu. Nie mam skurczow, brzuch jest twardy tylko wtedy gdy chce mi sie siusiu lekarka nic nie kazala przyjmowac - jak juz wczoraj pisalam - bo wszystko u mnie w normie. Wiec nie wiem jak to jest z tymi witaminami

Stary 2011-02-15, 11:03   #1437
Paulizia
Wtajemniczenie

Mary babcia to juz sie doczekac nie moze bidulka. W domu juz jest, chodzi, ale nie jest ta sama osoba co przed szpitalem... w ogole strasznie sie ciesze z tego wyjazdu Mezowi caly czas gadam, ze sie ciesze, bo w koncu od niego odpoczne

Agus wsun cos slodkiego to od razu sie lepiej poczujesz o diete bedziemy sie martwic pozniej

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Moria ja tez nie biore magnezu w jakiejs extra dawce tylko to co w witaminach, ale uczulila mnie na wapn i kazala brac w wiekszej dawce... no i omega3 tez mi kazala brac
Stary 2011-02-15, 11:03   #1438
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak poszłyście na chorobowe to jak szybko dostałyście pieniążki? Zaraz na początku miesiąca czy jak?
przez pierwsze 33 dni zwolnienia płaci pracodawca, później ZUS. Ja na pierwszą kasę od zusu czekałam prawie dwa miesiące

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
ja tam nie biorę dodatkowego magnezu, tylko to co jest w witaminach i jak na razie lekarz też nie zalecił nic dodatkowego, więc pewnie to indywidualna kwestia
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 11:09   #1439
the_sania
Wtajemniczenie

witam mamusie
My z Marcelkiem wstaliśmy wcześnie, jak na nas, bo o 8. Jesteśmy po śniadaniu, a teraz czekam kiedy syropek na zaparcia zacznie działać w weekend jadłam kapuśniak, to wypadałoby już go wyrzucić z siebie
Jak większość z nas zaczęła III trymestr, to można już częściej czytać na wątku o zmęczeniu, bólach kręgosłupa (ja mam), opuchnięciach (moje łydki jak siedzę puchną) i innych takich dolegliwościach. Skończyła się sielanka dziewczyny
Co do kreski na brzuchu i rozstępów - ja nic nie mam

Vanes za wizytę. bardzo dobrze, że poszłaś

Siasiek uważaj na siebie.

Ewesko super sprawa- wózek z głowy i też dopominam się o zdjęcia hehe

caffelate straszne to, co napisałaś o tych słabnięciach. Też mi się wydaje tak, jak dziewczyny pisały, że może dlatego, że organizm przyzwyczajony do leżenia i tak reaguje... choć z drugiej strony nie jesteśmy stare babki, więc organizm nie powinien tak szybko że tak powiem "zastygać"

MoniaK no niepewnośc odnośnie lokatora w brzuszku jest męcząca, ale wytrzymaj jeszcze kilka dni. poznać płeć to super uczucie

Paulizia no jak pizzę dostałaś na przeproszenie, to może być hehe chciałabym go widzieć, jak grzebie w tych śmieciach

Grazin kochana nie mam pojęcia od czego są te skurcze. ja jak trafiłam przez to w grudniu do szpitala, to nawet nie wiedziałam, że to skurcze. myślałam, że ból brzucha od zaparć. może to ma jakiś związek? a tak to raczej nie oszczędzałam się w pracy..

anula_81 aż nie chce mi się wierzyć, że nie urósł Ci brzuch ani o centymetr. mierzyłaś? a co do tego gina... ja bym się bała jednak bez badania szyjki na tym etapie ciąży.

agus87 jeśli chodzi o rozstępy, to widocznie "taka Twoja uroda" ale lepiej smaruj się nadal i rób te peelingi. może rozstępy by były jeszcze gorsze, gdyby nie to.

ddaaiissyy no ja siadam na fotel w skarpetach muszę wyglądać uroczo

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
ja jestem od połowy grudnia i jeszcze w tym m-cu dostałam od szefowej na konto normalnie 10tego. podobno z ZUSu będę dostawać 18stego
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Sania - wbrew pozorom te wyjmowane szczebelki to naprawdę dobra sprawa. Osobiście doceniłam taką możliwość, gdy mi Adrian górą wyleciał z łóżeczka.
p.s. Śliczna wyprawka. Ja właśnie zrobiłam listę zakupów i będę siedzieć na allegro żeby jakiś kosztorys nakreślić
dziękuję kurcze jesteś kolejną osobą, która chwali te szczebelki. może później po prostu wykręcę 3 na stałe czy jakoś tak?

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-15 o 11:06
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 11:11   #1440
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

dziękuję kurcze jesteś kolejną osobą, która chwali te szczebelki. może później po prostu wykręcę 3 na stałe czy jakoś tak?
moi rodzice mieli normalne lozeczko bez wyjmowanych szczebelkow i sami sobie wymyslili zeby je wyjmowac - jakos sie udalo, a wtedy nie bylo to takie popularne i nie mieli pojecia ze tak mozna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości