|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
anula81 mnie też się nie chce... Oć spadamy do domów! 81 to rok urodzenia? Ania... 1981... nazwisko na W... niezłe jesteśmy
|
#1412 | ||||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie zjadłam drożdżówkę, wypiłam kawkę z mlekiem, a raczej mleko z kawą i leżę dalej w łóżku, ta pobudka po 4 zrobiła swoje bo się nie wyspałam, a jak mężul przyszedl z wózkiem musiałam go zaraz rozpakować i zobaczyć, więc usnęłam znowu koło 6 a o 7 pobudka ponownie. |
||||
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Trzymam kciuki za wizyty! Monia, no najwyższa pora sprawdzić, co tam masz ![]() Vanes, dobrze zrobiłaś, niech Cię dokładnie przebada, zmierzy szyjkę, sprawdzi, co u Maluszka. Chociaż ta Twoja lekara, z całym szacunkiem, jakaś niekompetentna mi się wydała Walcz tam o swoje!![]() Siasiek, ja też mam problemy z oddychaniem, strasznie ciężko mi, szybko się męczę. A ciśnienie wiecznie niskie, tylko tętno wysokie. No taka nasza dola. To leżenie na lewym boku pomaga, tylko to zostaje ![]() Ewesko, no błyskawiczna przesyłka! Jestem w szoku! Jak się uda, to zrób fotki, jestem ciekawa tego cudeńka ![]() Pauliziu, uwielbiam Twoje akcje z TŻ, musicie być fajną parą, a Twoje foszki urocze ![]() Co do kreski, to ja jej nie mam, ale jakoś mnie to specjalnie nie denerwuje, w sumie mogłabym jej nie mieć ![]() Ja już po śniadaniu, powzruszałam się nad nowym wystrojem łazienki i już wyobraziłam sobie tam przewijak [i TŻ krzątającego się nad zasikanym wijącym dzieckiem ![]() Lecę kończyć układanie i robić pazurki, z pedicure już mi bardzo ciężko
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
ja cos mam nastroj nieciekawy od rana... najchetniej bym nie wstawala z lozka ale praca czeka zrobie co mam zrobic i ide troche polezec i pozniej mam tyle prasowac, co chyba nigdy jeszcze tyle sie uzbieralo ![]() zjadlam na sniadanie bul;ke z twarozkiem i miodem i mala tak szaleje w brzuchu, ze za chwile wyskoczy ![]() ja tez mam ciemne wloski na brzuchu ![]() w ogole mam rozstep na rozstepie na pupie, udach, zgieciu kolan z tylu na biodrach, szok i smarowanie 2 razy dziennie nie pomaga, ani zadne peelingi moze miec tylko nadzieje, ze skora sie pozniej wstapi i jakos to zalagodze a jak nie, to traktuje to laserem, trudno Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-15 o 10:08 |
|
|
|
#1415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i siusiuCytat:
![]() ale choc pocieszajace ze nie tylko ja tak mam ![]() nie chce mi sie dzisiaj.................. ......pracowac!!!!!! |
|||
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Hej ciężarówy!
Mam straszny problem z tzw korkiem w dupce. Walcze z tym jak tylko moge! No i właśnie moj gin powiedział że to moze byc tez przyczyna twardnienia brzuszka. I powiedział żebym sie na razie z magnezem wstrzymała bo to możne wzmożyć zaparcia... |
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziewczyny gdzies pisaly, ze suszone morele popite woda gazowna |
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, powiem Ci, że bardzo czekam, aż zrobicie pokoik Małej! To połączenie szary+biały+fuksja jest super
Dorko, współczuję! Nie wiem, co poradzić, bo na każdego coś innego działa. Błonnik, kefir, etc. Jeśli bierzesz żelazo, to ono też może zapychać
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie miałam taki plan... ale trafiła mi sie w pracy dodatkowa fucha i mogę dorobić do pensji, oceniając wnioski wiec korzystam póki moge. Bo przecież potem wliczy mi się to do średniej za wynagrodzenia, za ostatnie 12 msc ![]() Zawsze lepiej dostawać stówkę więcej niż mniej Wprawdzie musze skończyc ocenę do przyszłego poniedziałku tj 21.02 ale poczekam z tym L-4 do kolejnej wizyty.. czyli pewnie do połowy marca? Nie wiem kiedy lekarz karze mi przyjść. Dziś faktycznie mam wizyte na 18,10, moria takze dzisiaj - chyba na 16.00 o ile dobrze pamiętam. Idę pierwszy raz do nowego lekarza ![]() 16 dni szybciutko zleci, jeszcze kiedyś zatęsknisz do tego leżenia - ze mozesz bezkarnie sobie odpoczywać Korzystaj póki mozesz Btw, mam pytanie, dziewczynki jak siadacie na samolocie to w butach czy na gołe stopy i macie np. skarpetki na nogach czy z gołymi nózkami ? ![]() Eweska, ale fajnie, że masz furę !! I to az z hiszpanii.. wow mam wrazenie, że ludzie poza PL czasem bardziej dbają o coś niz u nas Zrób fotę. anula, nie martw się, pani dr na pewno wiedziała co robi !! agus87 no te rozstępy podobno dużo zależą od genów, rodzaju skóry itp... Nie martw sie, w najgorszym wypadku kupimy sobie na np. gruponie jakąs promocyjną ofertę na laser grazin, jak noc mineła? Nie masz juz twardego brzuszka? Małż kupił Ci cosik ? Caffelate, ja takie omdlenie za 2 albo 3 razy tez miałam, ale nie w ciązy. Faktycznie jest to okropne !! Oblewa człowieka taki zimny jakby pot i ta niesamowita niemoc.. Tez nikomu nie życzę Paulizia, wiedziałam, ze bedzie zgoda
|
|
#1421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i sam fakt bycia w ciąży na każdego działa co innego, ja niestety już zamówiłam w aptece laktulozę, za zgodą gina bo naturalne sposoby działają u mnie jednorazowo i na dłuższą metę organizm jakby się do nich przyzwyczajał
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ![]() mama i siostra maja tyle rozstepow, ze chcialam chociaz troche zahamowac... zawsze moglo byc gorzej tak mi sie wydaje ale tz mowi, ze mam sliczny brzuszek i ani jednego rozstepu na nic boje sie, ze do czasu
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK
tez mam na 15 ![]() Mary my sie nawet pozarlismy wychodzac z kosciola po zaslubinach i zamiast wyjsc pod reke jako malzonkowie to ja trzymalam bukiet kurczowo. Widac to na zdjeciach![]() Mary to Ty pisalas o tej szczoteczce z TBS nie? Jest superowa!!!! Agus nie martw sie! Ja mam taki celluit, ze go widac jak stoje A brzuch niczym nie smaruje i poki co ani jednego rozstepa
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo foliacti pharmacerisu mi sie konczy a ja smaruje od 3 miesiaca ciazy
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, o szczoteczce to nie ja. U mnie TT leżą i czekają w szufladzie
Ale na hasło TBS strzygę uszami |
|
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez smaruje od 3 miesiaca, wlasciwie to prawie od 4 miesiaca, ale narazie nie wiadac jakichs rozstepow. Mam tylko stare na piersiach.
|
#1427 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus mysle, ze na to my same nie mamy wplywu. Ja widzisz w ogole sie nie smaruje i poki co na brzuchu nie mam ani jednego rozstepka, ale zawsze moga mi wyskoczyc w 9 miesiacu. Tego nie wie nikt.
Jutro do POLANDII!!!!!!!!!!!!! Od razu Mamuske obejrze czy ma jakies rozstepy ![]() I mam jutro fryzjera, a potem prosto do Babuni... trzeba jakos wygladac nie? A odrosty juz mam na 5cm
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak poszłyście na chorobowe to jak szybko dostałyście pieniążki? Zaraz na początku miesiąca czy jak?
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Obczajałam tego Palmersa, fajny!
Chociaż teraz jadę na Babydream, ale jak się skończy, to może też zamówię. Mustela i Eucerin mają kiepskie ceny, żadnych promocji, więc chwilowo sobie daruję.Ja też mam cellulit widoczny gołym okiem ![]() Mam nadzieję, że pociążowy plan naprawczy pozwoli mi też na pozbycie się tego szajsu!
|
|
|
|
#1430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już tyle linków wkleiłam, pisałam o opiniach i zaleceniach moich lekarzy i o dawce dziennej którą przyjmowałam 3000mg dziennie do 12 tyg.! a Ty masz w Falvicie 30mg...
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
No to chyba Mimbi pisala o tej szczoteczce
![]() Wczoraj bylo mnostwo zestawow walentynkowych wiec moze dzisaj sa juz przecenione to tez sobie cos wyszarpie, a co
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
tak kochane, ja tez mam taka nadzieje
poki co ide zrobic kawe i sie poloze chwile moze odzyskam humor i sily
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, super, że wpadasz do PL! Ależ się Babcia ucieszy, co?
Aliczko, ja dostaję kasę tak, jak wypłatę ![]() Dobra, uciekam! Wpadnę jeszcze
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Sania - wbrew pozorom te wyjmowane szczebelki to naprawdę dobra sprawa. Osobiście doceniłam taką możliwość, gdy mi Adrian górą wyleciał z łóżeczka. p.s. Śliczna wyprawka. Ja właśnie zrobiłam listę zakupów i będę siedzieć na allegro żeby jakiś kosztorys nakreślić |
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary ja wczoraj zastanawialam sie czy kupic ta wersje zwykla Palmersa, bo jeszcze byl Palmers tylkodo brzucha o maziowatej konsystencji. Ostatecznie zdecydowalam sie na tradycyjna wersje. Tutaj jeszcze zachwalaja Bio Oil.. z reszta strasznie duzo jest tych kosmetykow przeciw rozstepom dla Mam w ciazy i nie wiadomo na co sie zdecydowac
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarka nic nie kazala przyjmowac - jak juz wczoraj pisalam - bo wszystko u mnie w normie. Wiec nie wiem jak to jest z tymi witaminami
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary babcia to juz sie doczekac nie moze bidulka. W domu juz jest, chodzi, ale nie jest ta sama osoba co przed szpitalem... w ogole strasznie sie ciesze z tego wyjazdu
Mezowi caly czas gadam, ze sie ciesze, bo w koncu od niego odpoczne ![]() Agus wsun cos slodkiego to od razu sie lepiej poczujesz o diete bedziemy sie martwic pozniej ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Moria ja tez nie biore magnezu w jakiejs extra dawce tylko to co w witaminach, ale uczulila mnie na wapn i kazala brac w wiekszej dawce... no i omega3 tez mi kazala brac
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam mamusie
![]() My z Marcelkiem wstaliśmy wcześnie, jak na nas, bo o 8. Jesteśmy po śniadaniu, a teraz czekam kiedy syropek na zaparcia zacznie działać w weekend jadłam kapuśniak, to wypadałoby już go wyrzucić z siebie![]() Jak większość z nas zaczęła III trymestr, to można już częściej czytać na wątku o zmęczeniu, bólach kręgosłupa (ja mam), opuchnięciach (moje łydki jak siedzę puchną) i innych takich dolegliwościach. Skończyła się sielanka dziewczyny ![]() Co do kreski na brzuchu i rozstępów - ja nic nie mam ![]() Vanes za wizytę. bardzo dobrze, że poszłaśSiasiek uważaj na siebie. Ewesko super sprawa- wózek z głowy i też dopominam się o zdjęcia hehecaffelate straszne to, co napisałaś o tych słabnięciach. Też mi się wydaje tak, jak dziewczyny pisały, że może dlatego, że organizm przyzwyczajony do leżenia i tak reaguje... choć z drugiej strony nie jesteśmy stare babki, więc organizm nie powinien tak szybko że tak powiem "zastygać" MoniaK no niepewnośc odnośnie lokatora w brzuszku jest męcząca, ale wytrzymaj jeszcze kilka dni. poznać płeć to super uczucie ![]() Paulizia no jak pizzę dostałaś na przeproszenie, to może być hehe chciałabym go widzieć, jak grzebie w tych śmieciach Grazin kochana nie mam pojęcia od czego są te skurcze. ja jak trafiłam przez to w grudniu do szpitala, to nawet nie wiedziałam, że to skurcze. myślałam, że ból brzucha od zaparć. może to ma jakiś związek? a tak to raczej nie oszczędzałam się w pracy..anula_81 aż nie chce mi się wierzyć, że nie urósł Ci brzuch ani o centymetr. mierzyłaś? a co do tego gina... ja bym się bała jednak bez badania szyjki na tym etapie ciąży. agus87 jeśli chodzi o rozstępy, to widocznie "taka Twoja uroda" ddaaiissyy no ja siadam na fotel w skarpetach ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Cytat:
kurcze jesteś kolejną osobą, która chwali te szczebelki. może później po prostu wykręcę 3 na stałe czy jakoś tak?
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-15 o 11:06 |
||
|
|
|
#1440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i sie zachwycal nad tym naszym zdjeciem 

tylko to co w witaminach, ale uczulila mnie na wapn i kazala brac w wiekszej dawce... no i omega3 tez mi kazala brac
a tak to raczej nie oszczędzałam się w pracy..