|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
i sam tak do Ciebie przyszedł ? Przekochany Cytat:
Grazin i już Ci troszkę lepiej po magnezie? A czwartek coraz blizej Ja sama sie nie moge doczekać czego się dowiesz, wiec chyba tym bardziej Ty ale mam walentynki.. małż jak wrócił z pracy powiedział tylko "jak tam moje walentynki" i wszystko w temacie.. teraz gra w Fifkę ![]() sania, fantastyczne zakupy, toś poszalała Koleżanko ![]() mary, najpierw trzeba mieć te wyprawki ja wczoraj np nabyłam............ 2 patelnie Ciężko nazwać to wyprawką Kolorowych snów Dziewczynki
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Ale Edzik zaczął się kręcić i kopać i sobie uciekł
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
A co to? Nikt jeszcze dzisiaj nie pisał?
Hehe Witam Was dziewczyny Miałam jakiś okropny weekend, ostatnio gorzej się czuję. Jest mi duszno, słabo, nie mam sił na nic. Aż się boję o moje wyniki... No robi mi się niedobrze jak na początku i to chyba jest najgorsze. A pisałyście ostatnio o promocjach, nie wiem jak u Was ale u mnie w Leclercu jest promo na Pampersy te Premium Care za 39zł i prześcieradełka do łóżeczka za 11,90. i inne pierdołki dziecięce.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-02-15 o 07:41 |
|
|
|
#1385 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Aaaaaaaaa mam już wózek w domku, jestem w szoku, że tak szybko, jechał z Hiszpanii i już jest u mnie Wczoraj o 23 dzwonił kurier, że będzie jechał czy może między 4 a 5 rano podrzucić wózek bo jechał dalej w Polskę, a moje miasto mial po drodze, no to ja czemu nie może podjechać, no i dzwonił gościu o 4.35 i mężul poszedł na dół i przyniósł brykę dla chłopaków ![]() Wózeczek rewelacja, zadbany, normalnie jak nowy, a do tego jak na taki wózek jest lekki ![]() Jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu, warto było ![]() Wózio dziś wieczorem pojedzie do moich rodziców bo u mnie szkoda żeby stał bo się zakurzy przez ten remont. Ach super jest ![]() Może uda mi się foty cyknąć, ale mam mało miejsca na przedpokoju pewnie nie będzie zbyt dobrze widoczny, do dużego pokoju nim nie wjadę bo trzeba będzie go czyścić bo będą całe białe kółka. Zaraz się biorę za nadrabianie co tam napisałyście wczoraj wieczorkiem
|
|
|
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio bym zemdlała jadać do lekarza, wczoraj wstałam zrobić picie i czułam, że mam nogi wiotkie i gnałam do łóżka z powrotem bo czułam, że zaraz się osunę na ziemię. No i wychodzi na to, że mam niskie ciśnienie 100/60 plus tyle tygodni leżenia i organizm już chyba nie daje rady. Polecam w takich chwilach leżenie na lewym boku, krew dobrze krąży i naprawdę w tej pozycji czuję się dobrze. A wtedy a samochodzie jak jechaliśmy do gina to najpierw zrobiły mi się wiotkie nogi, potem oblał mnie pot, osłabienie, niepokój, zatkało mi sie ucho, zobaczyłam mroczki przed oczami a potem już widziałam tylko ciemność. Okropne, okropne uczucie. Byliśmy akurat na skrzyżowaniu, TŻ do mnie mówił, że mam położyć sobie fotel a ja nie byłam w stanie się ruszyć ani reagować mimo, iż nie straciłam przytomności. Za chwilę TŻ zjechał na bok, otworzył drzwi z mojej strony, położył mi fotel i zaczęło odpuszczać. Brrr, nikomu nie życzę takich przeżyć, to było okropne.
|
|
|
#1387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mysle, ze to bardziej zalezy od karnacji - jednym bardziej widac, innym mniej ![]() Cytat:
|
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
witam jak tam po walentynkach ??
mam nadzieję że wczorajszy dzień miałyście udany ![]() mój wieczór przebiegł cudownie zajadałam się ptasim mleczkiem owocami i piłam sok marchewkowy a później kąpiel peeling balsam mmm ![]() dzwoniłam do mojej gin powiedziałam jej że chciałam się z nią umówić na usg odnośnie tej szyjki i powiedziała ze dzisiaj o 10 mam być w szpitalu. także dowiem się więcej.
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Jakieś wizyty się dzisiaj szykują? Ja już się nie mogę doczekać czwartku i może wtedy w końcu się dowiem kto we mnie mieszka, bo taka niepewność jest męcząca Caffelate, też mam takie omdlenia Na początku ciąży to w ogóle koszmar był, nie mogłam stać dłużej np. przy robieniu śniadania bo od razu mroczki przed oczami, ciemność i zimny pot. Teraz jest lepiej ale też mi się czasami zdarzają takie akcje. Ja myślę, że u Ciebie to może być spowodowane ciągłym leżeniem, organizm się odzwyczaił od pozycji stojącej i tak reaguje no ale co zrobić jak trzeba leżeć. Trzymaj się
|
#1390 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki...
Powiem Wam, że już mam dość tego leżenia , a do wizyty jeszcze 16 dni do wizyty kontrolnej OMG oby lekarz pozwolił mi wstać... Ale dla poprawy humoru na przyszły tydzień, w środę zamówiłam sobie wizytkę na USG 3D/4D to ostatnie w 30-32 tc ![]() Daissy ![]() ![]() za wizytkę i czekamy z niecierpliwością na wieści... coś mi się o uszy obiło, że dzisiaj miałaś brać L4?? ![]() Caffelate ja to Cię podziwiam... Ty leżysz prawie cała ciążę... zuch kobietka z Ciebie... ja ledwo daję radę te parę dni ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejlol
![]() Ile bylo wczoraj przepraszania???? ![]() grzebal w tych smieciach pozniej i sie zachwycal nad tym naszym zdjeciem Na przeprosiny dostalam pizze ![]() Anula sliczna ta Wasza kruszynka Moria pokoik pierwsza klasa tylko zdradz mi kolor scian, bo na pierwszym zdjeciu wydawaly mi sie niebieskie, a na tych sa fioletowe. Fotel mega dizajnerski i pasuje do wnetrza... najbardziej jednak podoba mi sie ta mala nietoperka, ktora musi byc bardzo zdziwiona calym zamieszaniem Eweska pokaz wozio!!!! ![]() Bylam wczoraj w TBS [bez obaw nic nie kupilam Ja uciekam sie myju, a potem wio do lekarza po zaswiadczenie
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropne to musi być współczuję to pewnie od leżenia, jednak się organizm odzwyczaja. Cytat:
A Ty??łyknełam teraz dwie no spy i magnez tą dużą dawkę. bo brzuch twardniał mi od rana... mam nadzieje ze to przejdzie. zamierzam dziś głownie leżeć. jakie są przyczyny takich skurczy?
|
|
#1393 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja znowu w pracy wiec na chwilke. powiem wam, ze jak sie ciesze wczorajszym USG to taka jestem zla, ze nei zrobili nawet badania ginekologicznego... na haslo o moich uplawach pani nawet na nie nie spojrzala ![]() a moj brzuch od 3 tygodni nie urosl ani centymetra i ani grama nie przytylam i sie teraz martwie ze moze to te wody plodowe naprawde, bo moj brzuch jest inny coraz twardszy. moze sie nakrecam, ale czuje, ze nikt tu nic ni esprawdza, a nie chce jechac do szpitala bo mam zle sny albo glupie przepuszczenia ![]() taki dzien, przepraszam, za marudzenie. Cytat:
Cytat:
trzymaj sie Siasku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wracam do pracy buziale, milego dnia! |
||||||
|
|
|
#1394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Raczej wszystko ok. Chociaż nie mierze regularnie, bo zawsze było w normie. A co do takich nagłych ciemności to czasem mi się też zdarzają. Najgorzej jest jak muszę stać w sklepie i nagle mi duszno i ciemno... Cytat:
![]() A ja zjadłam śniadanie i piję kawkę zbożową ![]() Zaraz uciekam na zakupy.
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1396 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tego zaprzyjaźnianie się to spoko Ja być może też zostanę sama na jakiś czas więc będzie mi przyjemniej w Waszym towarzystwie ![]() Cytat:
no i nie denerwuj!Cytat:
hehe tzn jak zaczynam się dużo ruszać, jak np daleko chodzę. Też się trochę wtedy denerwuje ale to podobno norma.Dobra teraz już uciekam. Miłego dnia dla wszystkich.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-02-15 o 09:09 |
|||
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
witam
my spodziewamy się dziewczynki a kreskę na brzuchu mam od dawna i to pod pępkiem i nad pępkiem, karnację mam jasną. Kreska nie jest czarna ale jest widoczna już nie wspomnę o włoskach na linii pod brzuchem bo te to już rekordy pobijają ciemne i sztywne...chyba je potraktuję golarką Dowiedziałam się że do naszego szpitala nic dla dziecka nie można wziąć. Oni ubierają w swoje ubranka żeby wiedzieć w razie wysypki od czego to, rożek też szpital zapewnia.
|
|
#1398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mi urosly takie wloski i je wyrywam, bo wstyd
|
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
Hej Robaczki
Ah ale miałam walentynki Małżu przyszedł z tulipanem, lodami i truskawkami Na wieczór zrobiłam bitą śmietanę i zjedliśmy wszystko ah było miło....Teraz siedze na allegro bo robię listę bo w marcu zamawiam pierwszy sort rzeczy dla dzidziusia
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
moria pokoik śliczny, nic tylko oczekiwać Iguśki. anula zdjęcia Zosi piękne, bardzo ładnie ją widać. Co do Twoich obaw to wydaje mi się, że jeśli drastycznie zmniejszyłaby się ilość wód płodowych, to byłoby to zauważalne na usg. A kiedy masz następną wizytę u lekarza? Ja też mam lekkie upławy i lekarz powiedział, że to normalne. vanes dobrze, że dzisiaj idziesz na usg, nie rozumiem jak mogła powiedzieć, że urodzisz za 4 tygodnie nie sprawdzając, jak wygląda dziecko, na jakim jest etapie rozwoju. eweska super, że jesteście zadowoleni z zakupu, czekamy na zdjęcia. Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-02-15 o 09:20 |
|
|
|
#1401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ważne by mieć jakieś zajęcie. Ja mam Was i gry na Facebooku i dni lecą ![]() I jeszcze jedno, pociesz się, że my leżymy w dobrej porze roku Nie wiem co by było gdyby było lato i 30 stopni
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia no ja tam brzucha nikomu nie pokazuję
ostatnio tż depilował mi broszkę to i tam mógł pojechać golarką ale widać nie wpadł na to, to chyba mu nie przeszkadzają boję się że jak je zgolę to one odrosną większe i ciemniejsze i sztywniejsze A my tam żadnych walentynek nie mieliśmy byliśmy u moich rodziców, starsza siostra była i faceci dopijali po niedzielnych urodzinach 18 mojej młodszej siostry. Tzn mój tż pierwszy raz pił bo w niedzielę miał służbę. A jak przyszliśmy do domu to padł jak kawka na łóżku i już spał do rana. Kurcze nie wiem co na obiad zrobić ;( mam już dość tego wymyślania ciągłego. Ugotowałabym jakąś zupę ale wiem że tż będzie marudził że zupa, on musi mieć mięcho by się najeść. A ja nie mam żadnego w domu a nie chce mi się wychodzić. Zresztą wczoraj wydałam całą kasę a kartę ma przy sobie tż
|
|
#1403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jeśli nie to pytaj tez gin o to co możesz brać, żeby je powstrzymać, bo przy krótkiej szyjce skurcze nie są dobre i trzeba je wyciszyć, żeby spokojnie ciążę donosić
|
|
|
#1404 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie mam wyznaczonej godziny, u mojego doktorka przychodzi się i czeka więc na którą przyjdę to będę
Cytat:
Cytat:
Chciałabym dziewczynkę ale jako takiego chyba żadnego przeczucia nie mam Cytat:
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
anula_81 jak miałaś usg to na usg gin na pewno oceniała też poziom wód płodowych (AFI) jakby coś ją zaniepokoiło na pewno by powiedziała
zobacz czy masz gdzieś podane jaki masz poziom AFI
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nawet na wyjście nie biorę, moja mama przyjdzie i weźmie co jej nakażę przez telefon
albo naszykuję wcześniej i położę w widocznym miejscu to i tż sam zabierze
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie i ich brzusie ! Moja maleńka pokopała dziś z rana, pewnie jej się nie podobało, że mama się stresuje. Mam nadzieję, że teraz będzie już z górki... Ja mam wizytę w piątek rano - test obciążenia glukozą i standardowe badanie. Współczuję tym mamom, które mają mało informacji o swoim stanie. Ja od początku chodzę co 2-3 tygodnie na wizytę ze względu na wcześniejsze poronienia i jak mam wątpliwości to pytam
No a teraz zabieram się do sprzątania, bo mi za chwilę zlew zakwitnie... Szczyt moich marzeń to zmywarka....
|
|
|
|
#1408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas do spzitala tez sie nie bierze ciuszkow dla noworodka, dopiero na wyjscie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze ze sie pogodzilas z TZtem ![]() a mnie sie dzisiaj nie chce pracowac nooooooo..... |
|||
|
|
|
#1409 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK, o ktorej masz wizyte zebym mogla te kciuki trzymac za Dziewuszke
![]() Bzyczka ja wyrywam, bo jak zgolisz to faktycznie moga urosnac sztywniejsze. Siasiek to superancko. Ja nie wiem kiedy pojade do Tychow, ale jak bede miala zamiar to sie odezwe przed
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to chciałam się pochwalić że wczoraj zaczęłam 27 tydzień Tak mówicie o tej kresce to i ja się przyjrzałam Jakaś taka blada się pojawia pod pępkiem a wcześniej myślałam, że to odcisk od spodni Paulizia, trzymaj od 15
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-15 o 09:42 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

w czwartek dowiem sie co we mnie siedzi
Ja sama sie nie moge doczekać czego się dowiesz, wiec chyba tym bardziej Ty 

Na początku ciąży to w ogóle koszmar był, nie mogłam stać dłużej np. przy robieniu śniadania bo od razu mroczki przed oczami, ciemność i zimny pot. Teraz jest lepiej ale też mi się czasami zdarzają takie akcje. Ja myślę, że u Ciebie to może być spowodowane ciągłym leżeniem, organizm się odzwyczaił od pozycji stojącej i tak reaguje no ale co zrobić jak trzeba leżeć. Trzymaj się 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i sie zachwycal nad tym naszym zdjeciem