|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
witajcie mamuśki
![]() wczorajszy dzień był super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
super że wszystko ok colorady cieszę się że jesteś już w domku ![]() ![]() Monti widzę że miód działa i masz koloska w brzuchu ![]() Cytat:
jak dla mnie fajna cena, sama kupiłam sześciopak sensitiv i czteropak sleep & play, a jak mała będzie miałam uczulenie to po mnie rodzi tyle koleżanek że będę miała komu rozdać :P eirene ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedactwa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do śluzu to ja od jakiś dwóch dni też zauważam większą jego ilość, mam wrażenie że wkładki to mogłabym zmieniać co godz Iza trzymam kciuki za pomyślne wieści na wizycie ![]() Harodds gratulacje
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Co do śluzu to właśnie doszedł jeszcze taki ciągnący jak płodny...no ciekawe czy to nie zaczyna ten czopek odchodzić powoli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekawe po kim to ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najchetniej bym nie wychodzila z lozka -8 na dworze pracy mam malo, ale prasowania multum i to nie dzieciecych musze podokupowac duzo rzeczy jeszcze, i tak mysle jak to zrobic, za co sie zabrac najpierw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki w ten mroźny poranek, idę zaraz pościel wyrzucić na balkon, to bakterie umrą
![]() coralady super, że już jesteście w domku ![]() aja ja też ciągle jestem głodna, a wczoraj zjadłam normalny obiad, ziemniaki kotlet z piersi i surówka z pekińskiej i chyba po tej kapuście, tak mnie brzuch rozbolał, czułam, że nie ma tam miejsca na żołądek i wszystko się gniecie i chyba dostałam jakiegoś wzdęcia dodatkowo i już więcej tyle nie jem, bo wczoraj to była jakaś masakra ![]() montii jaki Fabianek duży, chyba zacznę jeść ten miodek, bo mój w 31tc 2kg tylko ważył Cytat:
![]() a jak dzidzia będzie uczulona, to będę sama ich używać gdzieś w samochodzie np jak trzeba wytrzeć ręce itp Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamiętaj, że jak urodzisz, to daj nam znać, bo jak nie to ![]() ![]() Cytat:
![]() też bioręwitaminki, ale mój synek wcale nie jest taki duży, ale w normie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
|
czarna ja tez dalej jeżdżę mimo paniki mojej mamy, która chyba uważa, że 9 mies. ciąży to już najlepiej wcale się nie ruszać, a co dopiero auto prowadzić
![]() ![]() a ja w tym 9 mies. naprawdę dobrze się czuję, no może poza małym przeziębieniem, które mnie właśnie dopadło. brzuch jakoś za bardzo mi nie przeszkadza, jestem w zasadzie w pełni sprawna, nie mam problemów z ubieraniem butów, skarpetek itp. a dzieciate koleżanki straszyły, że pod koniec ciąży to niewykonalne ![]() wanilko może gdzieś w domu się ta obrączka zapodziała?? może gdzieś spadła i sie potoczyła pod meble?? szukajcie dalej, może się znajdzie kaalina chyba Cię tu ściągnęłam myślami. dobrze, że u Was ok. ostatnio nawet pisałam do aji, czy ma z Tobą jakis kontakt o zaczął mi się dziś 38 tydz. ![]()
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-02-15 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on zareagowal chamsko, bo az sie poryczalam po wyjsciu z gabinetu, szok tz powiedzial, zeby zmienic lekarza mogl to powiedziec normalnie a nie w taki sposob, zeby krzyczec na caly gabinet, ze to katastrowa jak w ciagu 1,5 msc przybralam 6 kg no kurcze nic dziwnego, skoro przez poprzednie 2 msc waga praktycznie stala ![]() i taka diete mi kazal trzymac, ze po miesiacu jak poszlam to az 1 kg przytylam ![]() ale odmawialam sobie prawie wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |||||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja zbieram torebki, szpilki, i szale/chusty (jak zwal tak zwal) co do walentynek to dostlam od Tz sliczne roze i poszlismy weiczorem do restauracji ze znajomymi ja mu czekoladki dalam i je wtrynilismy wczoraj ;p w trakcie Lost'ów dzis USG ![]() ![]() milego dizonak mamuski |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zadomowienie
|
witajcie ja dzis mialam mala przygode pierwszy raz w nocy brzuch mnie rozbolal jak na @ ale najmocnije bolaly mnie plecy w krzyzu trwalo to ok.30min
![]() ![]() czarna ja tak jak bosti i montii nadal jezdze autem inaczej byla bym uziemiona zwlaszcza teraz jak tż nie ma takze nie martw sie dasz rade tylko jezdz ostroznie bo matołów nie brakuje na drodze ![]()
#4391 |
Zadomowienie
|
Ewelqa symptomy jak przy porodzie
![]()
#4392 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam dzisiaj USG, ale dopiero o 19.45, zwariuję do tego czasu. Robię sobie w prywatnej klinice 3D, bo mój gin niestety takiego sprzętu nie ma.
Cały czas mnie brzuch pobolewa jak na @. Co to może znaczyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zadomowienie
|
nie strasz bo tż nie ma a mamy rodzic razem
![]() ![]() ![]()
#4394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twój brzusio śliczny- malutki taki!!!! jest nisko, faktycznie, ale ogólnie jest mały, więc moze taka jego uroda po prostu ![]() apropo obrączki, nosiłaś rękawiczki wczoraj? bo moja obrączka kiedyś ostała w palcu rękawiczki, a szukałam po całym świecie ![]() znajdzie się, na pewno. ja przestałam, odkąd się dowiedziałam, jakie mam dziecko-giganta ![]() Montii- super, że wszystko dobrze po usg ![]() Jok3r - ja Cię rozumiem, bo też jestem taka Zosia samosia. dumna i honorowa, zawsze radę sama sobie dam. ale w naszym stanie, szczególnie, ze Ty juz na dniach rodzisz, potem będziesz po zabiegu obolała- powinnaś umieć prosić o pomoc. Bo nie jesteś ze stali. a poród to nie przelewki. a co do rozpieszczania męża, to sama pewnie wiesz, czy pomagał Ci przed złamaniem nogi. zresztą powinien sie troszkę usamodzielnić mając na uwadze nadchodzacy czas. dbaj o siebie i walcz o swoje! to może powinnaś zrezygnować z kawy przy takim ciśnieniu? a jak się czujesz?
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-02-15 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę się rozpędziłam pisząc kawa ![]() bo piłam Ricore na mleku czuję się taka poddenerwowana, ale ogólnie nie czuję się źle
![]() |
#4397 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() Ja dopiero szykuję śniadanko, bułeczki z serem i kakao ![]() Spałam do 10.00 bo noc miałam nieprzespaną. Wymiotowałam ![]() ![]() Czarna też jeżdżę jeszcze autem bo czasem innego wyjścia nie mam. Montii ale Fabianek rośnie jak na drożdżach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
Ewelqa wytrzymaj jeszcze , przynajmniej do powrotu męża, trzymam kciuki za wizytę
![]() Dzisiaj chyba wszystkie na usg idą, Kasiapruszkow, Olusiaa, Deneb powodzenia ![]() Montii Fabianek pieknie przybiera ![]() Wczoraj zaczęłam 32 tydzień , to juz 8 miesiąc, ale to leci, a ja nadal kasy na wyprawkę nie mam ![]() Ostatnio mam ciężkie dni mam nadzieje, że to nie depresja, nie ma pomysłu na prace po macierzyńskim, do tej w której teraz jestem zatrudniona nie mam możliwości wrócić. Jak ja utrzymam dwójke dzieci sama ![]()
![]() |
#4400 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie przeszukałam całe mieszkanie po raz setny wczoraj z mężem też szukaliśmy i nigdzie nie ma ![]() gratuluje 38 tyg i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
![]() kasiapruszkow, olusia trzymam kciuki za udane wizyty i pomyślne wieści ewelqa ulala daj znać co ci gin powie ![]() Cytat:
w 33 2600 to faktycznie duży chłopina ![]() dziękuje za komplement ![]() a co do rękawiczek to nie miałam ale nawet je z mężem sprawdziliśmy ![]() teraz jedyny podejrzany to kot, może wpierniczył ![]() tylko że ja odkładam biżuterie zawsze w jedno miejsce i wszystko jest tylko obrączki brak ![]() nuna słońce nie martw się będzie dobrze ![]()
![]() |
#4401 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() noc okropna ![]() tak mnie boli brzuch że jedynie Buscopan coś na mnie jeszcze działa, nospe to juz moge sobie darowac. ból jak na @ i te kłucia ![]() jakby mi ktoś wbijał gwoździe w pochwe ![]() no ale do lekarza dopiero w czw. ciekawe co mi sie tam dzieje ![]() czuje sie dziwnie, opadłam z sił całkowicie dzisiaj ![]() no ale ciąże donosiłam ![]() ![]() ![]() ![]() wanilia kurcze szkoda by było obrączki, szukaj kochana może gdzieś na ziemi leży. ja to juz od dawna nie nosze obraczki. z reszta mam spuchniete dlonie i tak by mi nie weszła. moze przejdz sie do tej restauracji. jak sprzatali to moze znalezli Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-15 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja chyba sobie sama zwiększę dawkę MG, bo mnie ten brzuch cały czas pobolewa. W pt na wizycie wszystko było ok, ale chyba 1 tabl. to za mało dla mnie, w nocy mi dłonie drętwiały dziś okropnie. Ile dziennie tabletek magnezu bierzecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte u lekarza. ![]() nasze Walentynki niestety w wielkiej d..e. wszystko się wczoraj posypało, najpierw mój samochód, potem samochód słuzbowy TŻ. okazuje się, ze potrzeba jakiś 1000 zł na naprawę. a do wypłaty całe pół miesiąca. .. Nastrój nam padł na dobre na całe popołudnie... ![]() na szczęście dla Małego już wszystko mamy, zostały drobne kosmetyczne zakupy. ale one mogą zaczekać. bo gdybym teraz miała wybierać - wózek , łóżeczko czy naprawa auta to nie wiem co zrobiłabym... ![]() poza tym wczoraj koło południa strasznie rozbolał mnie brzuch, tak jak na @. ale poleżałam i po godzinie przeszedl ból, nagle minał. ale jak poszłam do wc, lekko się przeraziłam, bo nie wiem czy nie odszedł mi czop. co prawda nie był przezroczysty ale biały... i duży. i nigdy nic takiego nie było wcześniej... nie wiem sama co to było.... i ten ból w trakcie... ![]() chyba za wcześnie na czop w 35 tc... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu wydzieliny było więcej... chociaż, kto wie, czop może i 2 tyg wcześniej odejść, a 37-38 tc to już przecież możesz rodzić spokojnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rodzinka jak na razie nie wyszła z incjatywą, choć wszyscy maja dobra sytuacje finansową, nie wiem może musze iść po prosbie, albo pożyczyć. Wanilia jesli wierzysz to pomódl sie do Św, Antoniego , nam zawsze pomoga w szukaniu ![]() Olusiaa ja biore magne B6 3X2 tabletki, tak mi kazał gin bo mam twrdy brzuch ![]()
![]() |
#4407 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-02-15 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie też dziś zaczął się 38 tydz. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
oj ale Wy dużo piszecie dopiero co nadrobiłam
![]() Znów mnie przeziębienie wzięło, katar i kaszel - a na początku stycznia było to samo ![]() Umówiłam się dziś z TŻ, że po pracy jedziemy do Boćka i Viki po wózek bo nadal nie mamy - może wkońcu coś mi się spodoba bo już mnie temat wózkowy wkurza - także odezwę się jak wrócę z udanych łowów. Jeszcze do rossmana muszę jechać szlafrok zwrócić bo kupiłam l/xl i jest za wielki - a ja jak foka wyglądam w nim... oby przyjmowali zwroty... Pozdrowienia ![]() ![]() ![]() Prenatal tabl też kupiłam i miałam brać ale one są takie wielkie, że odrazu lecę do WC zwrócić - tak więc nie biorę nic- od czasu do czasu piję magnez bo mi smakuje - a wyniki z krwi wychodzą oka.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-15 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.