Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 18:42   #4741
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Ewusia no i on byl pyszny az bym sobie zjadla jak tak wspominam A chwale szczerze bo bylam zadowolona z ich uslug no i ciasta byly pyszne najlepszym przykladem na to bylo, ze nic prawie nie zostalo nawet bylam troche zla bo niektorych smakow nawet nie sprobowalamale to chyba lepiej niz by nie smakowalo i nikt by nie tknal co nie
A torcik kroilo sie normalnie bez wiekszych problemow nie wiem jak ci to opisac jak wyglada ten stelaz ale my kroilismy pierwszy kawalek poszlo latwo reszte kroila obsluga takze bez obaw
no właśnie jesteś tak entuzjastyczna że wierzę Ci na 100% i już zdecydowaliśmy z TŻem że na pewno się tam wybierzemy na degustację

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 19:56   #4742
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no właśnie jesteś tak entuzjastyczna że wierzę Ci na 100% i już zdecydowaliśmy z TŻem że na pewno się tam wybierzemy na degustację
Ewusia najlepsze jest to, ze degustacja nie zobowiazuje was do niczego ale mysle, ze tak wam posmakuja ze jednak sie na nich zdecydujecie Ciesze sie, ze moja opinia troszke Ci pomogla
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:28   #4743
Prymulkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Ewusia najlepsze jest to, ze degustacja nie zobowiazuje was do niczego ale mysle, ze tak wam posmakuja ze jednak sie na nich zdecydujecie Ciesze sie, ze moja opinia troszke Ci pomogla
łady staż macie a ślub brałaś wtedy co ja kościelny
Stary 2011-02-14, 09:15   #4744
amandi84
Zadomowienie

Mnie maluje P. Marzena Knop, byłam u niej na pokazie w jednym z salonów kosmetycznych, to był taki wstępny makijaz ślubny. Bardzo mi się podobał. W najbliższy piątek mam makijaż próbny.
http://www.maxmodels.pl/marinaa.html
http://pl-pl.facebook.com/people/Mar...00001769916628

Cena 100zł za próbny i ta sama cena za weselny (próbny będzie z użyciem wsz. fixerów itp, czyli taki jak weselny, chcę zobaczyc działanie tego wsz. na mojej skórze wcześniej). Profesjonalne kosmetyki, kępki.
Dojazd w cenie.

Dziewczyny ja szukam fryzjerki.... Czarna rozpacz mnei już bierze..

A czy macie ajkies namiary na sprawdzoną firmę dekoratorską - sala i może Kościół?
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-02-14 o 12:52
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 13:45   #4745
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja mam super florystkę która pięknie dekoruje ale z Dąbrowy.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 19:54   #4746
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prymulkaaa Pokaż wiadomość
łady staż macie a ślub brałaś wtedy co ja kościelny
No w czerwcu bedzie okragla rocznica 10 lat troche juz razem jestesmy no i pierwsza rocznica slubu
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:00   #4747
Aniusia1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem załamana tymi butami W moim mieście (niemałym) nic nie ma!
Jeśli są jakieś dziewczyny z Katowic( bo tam mam najbliżej) to niech dadzą znać gdzie jest jakiś większy wybór butków.
I ja się podpinam pod to pytanie. U mnie w mieście totalna klapa
W sobotę wybieram się z mamą w poszukiwaniu butów i nie wiem czy jechać do Katowic, czy może do sosnowca. Tam mam najbliżej, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać tych butów
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:17   #4748
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniusia1984 Pokaż wiadomość
W sobotę wybieram się z mamą w poszukiwaniu butów i nie wiem czy jechać do Katowic, czy może do sosnowca. Tam mam najbliżej, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać tych butów
a jakich butów szukacie - białe czy kolorowe ??

---
moje buty zamówiłam na allegro i czekam aż przyjdzie paczka a na jutro jesteśmy umówieni na degustację do Marysieńki - oby cena nas nie powaliła

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:17   #4749
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie z butami jest dno ja przeszłam wszystkie salony w Kato i nic ciekawego nie było ale ostatnio znów zajrzałam do Evity i nawet ostatecznie coś by się wybrało. Swoje kupiłam w malutkim butiku w podwórzu przy 3maja w Katowicach - radzę zaglądać do takich miejsc bo można trafić na coś ciekawego.
Uprzedzam, że w centrach handlowych nic raczej nie znajdziecie (w Ryłko bywają ale moim zdaniem nic ładnego) - jedynie ostatnio w Bytomiu w agorze w jednym sklepie było kilka par butów ślubnych i nawet jedne były spoko

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2011-02-15 o 13:19
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:19   #4750
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Mnie w Sosnowcu czy Katowicach niestety nic nie powaliło

- 25 kg
Stary 2011-02-15, 18:03   #4751
aleida
Rozeznanie

W Katowicach i okolicach niestety ciężko z butami ślubnymi. Przeszłam naprawdę wiele sklepów wliczając tez te małe "przypodwórkowe" i nic. Któraś znajoma poleciła mi salon w Krakowie przy ulicy Kasztanowej i właśnie tam kupiłam swoje buty. Był naprawdę bardzo duży wybór a najfajniejsze było to że dany model był dostępny w kilku wersjach czyli np na wysokim obcasie, na niskim, z wiązaniami w kostce lub bez no i np bez palców tak więc było w czym wybierać. Jeśli niczego nie znajdziecie to polecam się tam udać

nic nie jest ważne tak jak zdrowie, nic...
aleida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 01:22   #4752
betterw
Raczkowanie

aleida a jakie ceny w tym salonie w Krakowie?
Pytam z ciekawości, bo nie wybieram się, a specjalnie po buty jechać, to za bilet w obie strony bym już musiałą sporo wydać, no i tyle czasu stracić...

Marzy mi się, aby zaangażować rodzinę w czytanie czy śpiew w kościele, ale nie wiem, czy to się uda. Zrozumiem, jeśli odmówią.

A znacie jakąś dobrą kosmetyczkę/wizażystkę, która pomalowałaby mnie w salonie? Moja mama nie chce, aby się nam ktoś "plątał" po nogami w tym dniu, więc muszę poszukać salonu, który będzie czynny w sobotę rano i przede wszystkim ze zdolną makijażystką.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:53   #4753
dalenka8
Zakorzenienie

Też mam problem z butami . Szukałam głównie na all różnych ślubnych, ale potem zdecydowałam, że chyba jednak chcę fioletowe . Pani w salonie, w którym kupowałam suknię mnie poparła i powiedziała, że z moją suknią to się dobrze zgra . Myślałam, żeby zamówić taneczne, ale właśnie fioletowe... Nie wiem tylko, czy zrobią coś takiego.
dalenka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:07   #4754
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dalenka8 Pokaż wiadomość
Też mam problem z butami . Szukałam głównie na all różnych ślubnych, ale potem zdecydowałam, że chyba jednak chcę fioletowe . Pani w salonie, w którym kupowałam suknię mnie poparła i powiedziała, że z moją suknią to się dobrze zgra . Myślałam, żeby zamówić taneczne, ale właśnie fioletowe... Nie wiem tylko, czy zrobią coś takiego.
Buty taneczne można zrobić w dowolnym kolorze, tzn. oczywiście w zakresie tego, czym dysponuje producent
Większość producentów może zrobić buty z takich materiałów, jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/obuwie-taneczne-bu...452704316.html

Sprawa moich butów tanecznych, które zamówiłam, na razie jest w zawieszeniu, tzn. odzyskałam zadatek ze sklepu, bo zamówienie było strasznie długo realizowane i jeszcze przyszły nie te buty, jakie zamawiałam Ale dobrze się stało, bo jak je przymierzyłam, to stwierdziłam, że mi się nie podobają i mam już upatrzony inny fason

PS. Przy okazji doradźcie mi, czy do mojej sukni będą pasowały takie buty, jak w załączniku, ale ze srebrnej satyny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia 2.jpg (81,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DL_28_Susana01.jpg (55,9 KB, 18 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-02-16 o 10:10
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:22   #4755
dalenka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Buty taneczne można zrobić w dowolnym kolorze, tzn. oczywiście w zakresie tego, czym dysponuje producent
Większość producentów może zrobić buty z takich materiałów, jak na tej aukcji:
http://allegro.pl/obuwie-taneczne-bu...452704316.html

Sprawa moich butów tanecznych, które zamówiłam, na razie jest w zawieszeniu, tzn. odzyskałam zadatek ze sklepu, bo zamówienie było strasznie długo realizowane i jeszcze przyszły nie te buty, jakie zamawiałam Ale dobrze się stało, bo jak je przymierzyłam, to stwierdziłam, że mi się nie podobają i mam już upatrzony inny fason

PS. Przy okazji doradźcie mi, czy do mojej sukni będą pasowały takie buty, jak w załączniku, ale ze srebrnej satyny?
Dzięki za informację . Przeglądałam strony z butami tanecznymi i nic mi się aż tak nie podoba :/. Ciężko będzie...

A co do Twojej sukni, to wydaje mi się, że buty będą pasowały .
dalenka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 13:26   #4756
Calipso88
Zadomowienie

WITAM!!!
Właśnie dołączyłam do Waszego forum, bo widzę, że może być baaardzo pomocne w organizacji TEGO DNIA!
Co prawda planujemy wesele dopiero na 2013, ale pora zapoznać się z ofertami knajp - lepiej wcześniej niżby potem się miało okazać, ze najlepsze lokale już nam zgarnęli sprzed nosa no i nie zostaje wyboru :/
Jestem z Piekar Śląskich, więc szukamy z moim Skarbem sali gdzieś w pobliżu, tak żeby nie było za daleko, myślę, że dojazd maksymalnie może zajmować 15-20 minut, nie dłużej.
W oko wpadła mi Restauracja Rycerska w Czeladzi - w zasadzie ode mnie z domu mam jakieś 16 minut (z kościoła trochę bliżej)
Poza tym pod uwagę póki co biorę Wiśniewski, Zajazd pod Dębem w Bytomiu (w lesie jak się skręca z Dąbrowy Miejskiej). Podoba mi się kompleks Zamkowy w Starych Tarnowicach, ale to zbyt daleko - to samo tyczy się "Pałacu Czarny Las" w Woźnikach.
Macie jakiś pomysł? Gdzie poleciłybyście spędzić ten wyjątkowy dzień? Kryteria są następujące - ładna sala na około 60 osób, żeby było gdzie sobie wyjść, pospacerować, jak wspominałam wcześniej maks 20minut drogi od Kościoła w Brzozowicach-Kamieniu, no i dobre jedzonko, najlepiej z możliwością urządzenia szwedzkiego stołu
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:23   #4757
muminek82
Wtajemniczenie

witaj!
Kasiek 1987 buciki będą pasowały

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-02-16 o 14:33
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 14:35   #4758
Aniusia1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
a jakich butów szukacie - białe czy kolorowe ??

---
moje buty zamówiłam na allegro i czekam aż przyjdzie paczka a na jutro jesteśmy umówieni na degustację do Marysieńki - oby cena nas nie powaliła
Ja raczej białych. Tylko nie wiem, czy do sukni z tafty dobrać buty też świecące, czy matowe
Jeśli chodzi o allegro, bo tym wolała jednaj przymierzyć, bo rozmiar rozmiarowi nie zawsze jest równy, a poza tym też mam szczupłe stopy i muszę zobaczyć, czy mi nie będą spadać.

Jeśli możesz Jenny, to prześlij mi linka do tych butków z allegro. Przynajmniej sobie pooglądam

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
ogólnie z butami jest dno ja przeszłam wszystkie salony w Kato i nic ciekawego nie było ale ostatnio znów zajrzałam do Evity i nawet ostatecznie coś by się wybrało. Swoje kupiłam w malutkim butiku w podwórzu przy 3maja w Katowicach - radzę zaglądać do takich miejsc bo można trafić na coś ciekawego.
Uprzedzam, że w centrach handlowych nic raczej nie znajdziecie (w Ryłko bywają ale moim zdaniem nic ładnego) - jedynie ostatnio w Bytomiu w agorze w jednym sklepie było kilka par butów ślubnych i nawet jedne były spoko
O, dzięki za info. Pojadę i zobaczę, może też uda się coś wypatrzyć
A możesz mi jeszcze napisać w jakich cenach ogólnie były tam buty??

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość
WITAM!!!
Właśnie dołączyłam do Waszego forum, bo widzę, że może być baaardzo pomocne w organizacji TEGO DNIA!
Co prawda planujemy wesele dopiero na 2013, ale pora zapoznać się z ofertami knajp - lepiej wcześniej niżby potem się miało okazać, ze najlepsze lokale już nam zgarnęli sprzed nosa no i nie zostaje wyboru :/
Jestem z Piekar Śląskich, więc szukamy z moim Skarbem sali gdzieś w pobliżu, tak żeby nie było za daleko, myślę, że dojazd maksymalnie może zajmować 15-20 minut, nie dłużej.
W oko wpadła mi Restauracja Rycerska w Czeladzi - w zasadzie ode mnie z domu mam jakieś 16 minut (z kościoła trochę bliżej)
Poza tym pod uwagę póki co biorę Wiśniewski, Zajazd pod Dębem w Bytomiu (w lesie jak się skręca z Dąbrowy Miejskiej). Podoba mi się kompleks Zamkowy w Starych Tarnowicach, ale to zbyt daleko - to samo tyczy się "Pałacu Czarny Las" w Woźnikach.
Macie jakiś pomysł? Gdzie poleciłybyście spędzić ten wyjątkowy dzień? Kryteria są następujące - ładna sala na około 60 osób, żeby było gdzie sobie wyjść, pospacerować, jak wspominałam wcześniej maks 20minut drogi od Kościoła w Brzozowicach-Kamieniu, no i dobre jedzonko, najlepiej z możliwością urządzenia szwedzkiego stołu
Hej

Edytowane przez Aniusia1984
Czas edycji: 2011-02-16 o 14:41
Aniusia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:00   #4759
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

O, dzięki za info. Pojadę i zobaczę, może też uda się coś wypatrzyć
A możesz mi jeszcze napisać w jakich cenach ogólnie były tam buty??
nie wiem co rozumiesz przez "tam"
ale w agorze ok 150zł a w Evicie nie pamiętam
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:21   #4760
izabla
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie przyszłe Panny Młode. Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania cukierni. Czy może jest ktoś z okolic Częstochowy i potrafi coś polecić? Póki co znalazłam zachęcające opinie o cukierniach Aleksandra, Consonni i Jagoda.
izabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 19:30   #4761
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja mam cukiernie z Częstochowy (choć to kawałek ode mnie)- Michaś

- 25 kg
Stary 2011-02-16, 19:32   #4762
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
J
Jeśli możesz Jenny, to prześlij mi linka do tych butków z allegro. Przynajmniej sobie pooglądam
u tego sprzedawcy kupiłam takie buty
http://allegro.pl/sliczne-czerwone-c...451565934.html

dziś przyszły, są super!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-16, 19:36   #4763
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
u tego sprzedawcy kupiłam takie buty
http://allegro.pl/sliczne-czerwone-c...451565934.html

dziś przyszły, są super!
No to super że są super
Ja na moje co 2 minuty spoglądam

- 25 kg
Stary 2011-02-16, 19:38   #4764
JennyAniolek
Zakorzenienie

A tak w ogóle to cześć
byliśmy dziś 2h na degustacji w Marysieńce - pyszne ciasta i ten tort wiśniowy

tym sposobem w ostatnim czasie nasze przygotowania poszerzyły się o :
- spinki dla TŻ-a
- moje buty
- księgę gości (tzn. będzie w przyszłym tygodniu, czerwone dodatki )
- tort (kwadrat, chyba, że mniej osób to z sercem)
- kołocz weselny

i to tyle na razie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spinki2.jpg (21,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butyczerwone.jpg (14,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty2.jpg (13,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiegagosci.jpg (54,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg księgaczerwona.jpg (45,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort_weselny_bezstelaza_38.jpg (40,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort_weselny_plaski_11.jpg (39,6 KB, 13 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-16, 19:49   #4765
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
A tak w ogóle to cześć
byliśmy dziś 2h na degustacji w Marysieńce - pyszne ciasta i ten tort wiśniowy

tym sposobem w ostatnim czasie nasze przygotowania poszerzyły się o :
- spinki dla TŻ-a
- moje buty
- księgę gości (tzn. będzie w przyszłym tygodniu, czerwone dodatki )
- tort (kwadrat, chyba, że mniej osób to z sercem)
- kołocz weselny

i to tyle na razie
Eh... to z czym ja do ciebie jak załatwiłam dziś tylko DJa

- 25 kg
Stary 2011-02-16, 19:51   #4766
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Eh... to z czym ja do ciebie jak załatwiłam dziś tylko DJa
a my dziś tylko tort i kołocz

ważne, że jesteśmy do przodu o kolejne załatwione sprawy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-16, 23:32   #4767
betterw
Raczkowanie

Kasiek1987 gdzie kupujesz suknię? Juz Ci wcześniej pisałam, że mi się strasznie podoba, ślub mam dopiero w 2012, więc jeszcze może mi się zmienić, ale chciałabym wiedzieć, gdzie ją znalazłaś.

JennyAniolek bardzo ładne te czerwone buciki. I jestem totalnie zauroczona tym tortem z serduszkiem. A ile sobie za niego życzą?

the rock ile płacicie za dj, skąd jest i czy jest to 1 osoba czy 2?

Edytowane przez betterw
Czas edycji: 2011-02-16 o 23:34
Stary 2011-02-17, 00:40   #4768
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość

the rock ile płacicie za dj, skąd jest i czy jest to 1 osoba czy 2?
Dj jest z Katowic, jest to jedna osoba i płacę 1700 zł ale po 'znajomości' Normalnie ceny zaczynają się od 1800 + koszt za oświetlenie jakie sobie zażyczysz.

- 25 kg
Stary 2011-02-17, 01:34   #4769
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Dj jest z Katowic, jest to jedna osoba i płacę 1700 zł ale po 'znajomości' Normalnie ceny zaczynają się od 1800 + koszt za oświetlenie jakie sobie zażyczysz.
To powiem Ci, że starsznie drogo, jak za jedną osobę. My też szukamy dj i ceny są podobne, nwet niższe za 2 osoby (na 2012, bo o to pytamy), ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy na konkretną parę, dlatego pytam. Jednak skoro taki drogi, to nie dopytuję, bo na wstępie odpada. Tym bardziej, że na sali mamy taką specjalnie wyznaczone miejsce-scenę, więc 1 osoba może się tam "zgubić", no jeszcze zależy, ile ma sprzętu i jak to porozstawia. Z drugiej strony dodatkowa osoba, to dodatkowy kaszt za "talerzyk". W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź. Albo wiesz co... daj link, co mi szkodzi zobaczyć.
Stary 2011-02-17, 08:12   #4770
sosenka26
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam cukiernie z Częstochowy (choć to kawałek ode mnie)- Michaś
witaj the rock, mój tż i ja mielismy zamiar zamowić tort z Michasia (tż jest z częstochowy) i zamówiliśmy ostatnio na próbę, żeby sprobować, jak w ogóle smakują i mega się rozczarowaliśmy. Torty na stronce wyglądają super, ale w smaku nie za dobre, szczególnie ten z wiśniami w alkoholu, śmietankowy lepszy, ale też żadna rewelacja. Co więcej powiedziałabym, że takie zwyczajne, a po torcie ślubnym oczekiwałabym czegoś więcej no ale może to tylko moje zdanie trzymam kciuki, żeby Tobie tort smakował
sosenka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości