|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
chodzi i znosi rozne paskudztwa
No ale niech sie uodparnia, a i mamusia sie przetestuje... zreszta juz mnie zaczyna w gardle drapac a ja podbieralam bratu A z walentynek nici. Ja jestem padnieta i zaraz ide spac, a tz i tak sie tym nie przejmuje ![]()
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
wybacz
![]() Cytat:
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak on ze mną wytrzymuje
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale komentarze pod reportażem - niesamowite.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Kinia jest na antybiotyku. Jest troszke lepiej. Kupek dziś nie było. Weny jakoś brak na pisanie
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Oby pomógł ten antybiotyk, ja musiałam odstawić, bo zaczęły sie właśnie piekące kupki.
|
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie się Domi podziewa? I Madzi dawno nie było
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Kusicie słodkościami i chodze po domu i węsze ale nie ma nic
A z tymi bliźniaczkami masakra jakaś..ciągle się takie rzeczy słyszy...dla mnie to nieyobrażalne. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- I AsiCcccCA też się nie pojawia... |
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlatego musiałam zjeść
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł poranny
Pierwsza sa, sa, sa ![]() Cytat:
Zobaczymy czy ja wytrwam i jak się to u mnie odbędzie ![]() Zbieram się do pracy, dzisiaj znowu siedzę do 15 ![]() Miłego dnia Mamuśki
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Byłabym wcześniej, bo mój panicz wstał po 6
teraz katuje jeździk albo słonika na zmiane.
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bambaramba obudził mnie przed 6,00, mimo,że optymistycznie nastawiłam budzik na 7,00. U mnie już wszyscy chorzy, Tż poszedł mimo wszystko do pracy, Beniamin leży z gorączką, a książę Karol ogląda Teletubisie, bo już wisiał na mojej nodze gdziekolwiek szłam. Najbardziej lubi ten odcinek z pociągiem ![]() Jak pociąg odjeżdza to robi mu papa ( brum brum papa) , a jak już skończy się z pociągiem to chodzi i pyta gdzie on( gzie brum). Fajnie jak się widzi,że taki maluch coraz bardziej czai bazę Zbieram się też do pracuy, muszę sie ufryzować i zrobić coś na twarzy, dziś poprosiłam mamę żeby przyjechała do dzieci tutaj, żeby ich takich chorych w tym wietrze nie wozić. Miłego dnia
|
|
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
U nas wczoraj nie obyło się bez malej kraksy, po południu pojechaliśmy do sklepu, trochę nam zeszło, wiec wrocilismy już z opóźnieniem, a do tego mały zahaczył o konika na biegunach i porządnie rozciął sobie wargę...zanim się uspokoił, wykąpaliśmy go i tak dalej... no potem już byly walentynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4666 | ||||
|
Rozeznanie
|
Brrrryyyy
![]() idę nadrabiać co naskrobałyście ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
ja też nic nie szykowałam.. kiedyś ustaliiśmy, że nie obchodzimy tego święta tylk kochamy się cały rok ale jakoś tak wychodziło, że choć kwiatka ale tz zawsze mi przynosił.. a w zeszłym roku zapomniał.. a ja się tak nastwiłam.. byłam zła jak osa.. zrekompensował się w dzień kobiet super prezentem.. ale niechęć do walentynek pozostała i wczoraj mój tz się jednak złamał i poświętowaliśmy troszkę![]() Cytat:
za zęblokaCytat:
za ząbkau nas czwórki idą od ponad miesiąca.. te na górze już są prawie całe z teraz przeciska się lewy dół.. jest ciężko. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
A moja stwora mnie obdził dziś o 6,40 uderzeniem telefonem w głowe !!! ŁObuz jeden
Teraz padł, a od rana nic nie jadl! Aż sie martwie, nie wiem o co chodzi, z reguły jest łasuchem :/ A to tak jeszcze a propos wczorajszego dnia: Modlitwa na Walentynki Panie, daj mi madrosc abym mogla zrozumiec chlopa swego Daj mi cierpliwosc abym zniosla wszystkie idiotyczne pomysly jego Daj mi milosc abym mu wszystko wybaczyla O sile Cie nie prosze bo bym go chyba zabila Pietrusia – ja to nie mogę takich info czytać Co do garów –t o Wojtek też mi wtedy między nogami do śmieci pod zlewem się przeciska. A najgorsze że wszystko do tych śmieci pakuje. Też wielbiałam się bawić z bratem resorkami, mieliśmy taką makietę ulice, parkingi, bloki, itp, zaje…sta zabawa Maria – zdrówka dla Kini
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko: Czy Wasze dzieci też tak dużo i często pierdzą???
|
#4670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wręcz przeciwnie piszesz bardzo młodzieżowo;D a zresztą na zdjęciu żadnej babuni też nie widziałam;dtrzymie się jeszcze nic nie wszamałam, zdjecia? krokiecików? ![]() Cytat:
a modlitwa bardzo ciekawa;dfifi obudził się o 6:30 ma mleczko i poszedł spać, obudziliśmy się o 9;30 ![]() ![]() Fifi pierdzi hm nie czesto bynajmniej nie zauważyłam żeby nagminnie pierdział chyba że puszcza cichacze ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-02-15 o 11:59 |
||
|
|
|
#4671 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() my juz dziś po żłobku, Olka zjadła kaszkę i śpi. A ja dałam ciała, na all kupiłam bluzkę, niby od supersprzedawcy, paczka długo nie przychodziła, więc chce do niego napisać, a temu konto all zablokował no i pewnie nie będę widziała ani bluzki, ani pieniędzy co do przeciskania się przy zlewie, mamy to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj te czwórki dają w kość Cytat:
no to wykombinował pobudkę bez przeciągania się ![]() yyy, raczej zaobserwowałam pierdy w normie ![]() nie masz za dobrze! do 9 30? |
|||
|
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
Karenina - zaprzeczenie jest jednym z objawów nałogu
Ja tam swoje wiem - pół kosza niby tylko zapełnione a w pokoju Andre co? Sklep z zabawkami!!! Ale nie martw się - jeśli Millka bawiłaby się tak zabawkami, to pewnie też miałybyśmy sporo Mój syn miał ten garaż z pierwszego zdjęcia, tylko z dłuższą drogą i byłam bardzo zadowolona. Nawet jest gdzieś na strychu i czasem sobie o nim Leon przypomni i chce, by go znieść. Trwały jest na pewno, jak zresztą chyba wszystkie zabawki Wadera. Ja bym brała ten...Dziewczyny co do tego stania przy zlewie, to też mam zmywarę i oczywiście Millka pomaga mi z niej wyciągać rzeczy, bo przecież nie pójdzie się pobawić ani na moment .Po co? Przy zlewie czasem trzeba coś opłukać, więc ona nawet na ten moment tam staje i przepycha się, odpycha, ale nie po to, by się bawić garami... Teraz mam chwilę oddechu, bo jestem w rodzinnym miasteczku i teściowa wzięła ją na spacer. Co do diety, to właśnie wcięłam czekoladę miętową, ale tez muszę chudnąć!!! Zazdroszczę Kachula tych 25kg... Ja chociaż tak ze 20chcę... Ale się uśmiałam w kinie wczoraj. "Licencja na uwodzenie" (tak, wiem, w dużych kinach już leciało, ale u nas kino studyjne, więc dlatego teraz dopiero) to świetny film. I moja ukochana, przepiękna Vanessa Paradise i cieliste szpilki cudne... W rzędzie za mną siedziały nastolatki i tak przeżywały jaki jest przystojny główny aktor, że miałam drugą komedię
|
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Ahhh moje dziecko dziś spało do 9 po weekendowych pobudkach 6.30 miałam już serdecznie dość Walentynki udane, tż kupił mi piękny bukiet kwiatów, teściowa zajela sie Blanka i mieliśmy iść do kina ale w końcu skończyło się na zakupach od piątku biedny tż 4 razy był ze mną w Zarze więc już ma dość ale to nie moja wina, że każda ma inny asortyment wróciliśmy, obejrzeliśmy Walentynki na dvd, wypiliśmy winko i.. no wiecie, spać poszliśmy )))Mamy dziś mały kinderbal, tzn jedziemy na kinderbal Blanka śpi, za chwile wstaje i zacznie sie akcja obiad... Agusia! Trzymaj się twardo ja mam z dietą łatwiej, nikt mi jedzenia tyle nie przynosi,ja gotować nie lubie, tż też nie... więc tylko pizza jest moim killerem policzyliśmy nasz bilans fast foodów w styczniu - 5 razy pizza, 2 x mcdonald i 2x kfc.. tragedia jakaś, musimy wrócić do zdrowego odżywiania ![]() Joasia, wyciąganie rzeczy ze zmywarki.. skąd ja to znam i też się mój gamoń wciska wszędzie. a jak się maluje to daje Blance pędzel do pudru i ona wtedy też się maluje a później mnie jak tylko widzi, że myje zęby to ona też z czesaniem to samo. ehh śmieszne te dzieci Szpilki nude? koooocham! mam dwie pary ale już upatrzyłam kolejne.. zakupoholizm to katastrofa
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-02-15 o 12:41 |
|
|
|
#4674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeee....Walentego zrozumialam.... Cytat:
Dzisiaj mozna bylo u nas w przedszkolu konkurs na to kto jest najbardziej zasmarkany... ![]() Cytat:
Cytat:
Ten wlasnie garaz nr 2 jest w przedszkolu i maly lubi sie nim bawic tylko on ma duzo malych czesci, ktore oczywiscie André baardzo interesuja...a ten nr 3 jest dla maluchow juz od 18 m-cy i tych malych czesci jest minimum....hmmm....mysle caly czas intensywnie.... ![]() Ja olalam wczoraj Walentynki a jak otworzylam drzwi malzowi to zobaczylam przed nosem to... IMG_3763.jpg ![]() No to sie poswiecilam i machnelam raz dwa spaghetti z krewetkami... ![]() Mam pytanko - kto ma zestaw Zoo Fisher Pricelpzoo2.jpglpzoo3.jpgalbo Zoo Duplo?? 5634prod.jpg Ktore fajniejsze?? ![]()
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to ma chłop cierpliwość
![]() A co jest tam fajnego? Cytat:
Cytat:
Wiedziałam, że i u Was zrobi się walentynkowo ;-) U nas z włażeniem do kuchni to samo było. I gdyby tylko chodziło o grzebanie w szafce pod zlewem to jakoś bym to zniosła, ale jak raz o mało co nie ściągnął mi na siebie patelni z palnika, gdzie próbował wsadzić paluszki to żarty sie skończyły i założyliśmy bramkę. Teraz mam spokój. Nawet jak zupa się gotuje mogę spokojnie iść do wc a jak coś robię w kuchni to go widzę i on mnie, co najważniejsze i najcześciej przynosi mi zabawki i wrzuca za bramkę...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-02-15 o 13:37 |
||
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego Duplo?? Hehehe....moj akcent walentynkowy polegal na tym, ze ulozylam krewetki w ksztalt serduszka..jak mal to zobaczyl to tak sie usmial, je jesc nie mogl... ![]()
|
|
#4677 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ej, moja też je ok 6-7 i śpi do 9 gdzieś Przeważnie bez tej małej pobudki śpi 11-12hCytat:
dla TŻaA mi się bardziej podoba z Fishera. Sorki... kurde ja do was tak rzadko zaglądam... tylko mnie po dupie lać Już jak raz się zaniedba, ciężko potem wrócić.Patrzę mamy nową mamuśkę w naszym gronie ![]() Nie doczytałam dokładnie ale chyba to brawa dla Olci za 7 zębulka ![]() Temat walentynek patrzę wrzał wczoraj ;p my bez prezentów, ale za to z kolacją i deserkiem przy świecach ![]() Kurde ale dziewczyny metamorfozy swoich awatarów zrobiłyście. Gucia super zdjęcie Sandrusi w okularach
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Konspi, jak to co fajnego, nowa kolekcja
![]() akcja obiad przebiegła bezproblemowo Karenina, bierz duplo hej kate |
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wiesz, ze snilo mi sie, ze chwalilas sie nam, ze Amelka ze swoja siostrzyczka wygladaja jak blizniaczki..? Cytat:
Bylam w Zarze ostatnio...tylko dwie bluzki mi sie spodobaly...ale jedna troche na mnie wisi jednak...niby xs a jednak nie bardzo lezy... ![]() Mowisz? A jaki masz wiekszy zestaw? ![]()
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
Z nowości to: Mój syn ma alergie na którąś z tych rzeczy: proszek, mydło do kąpieli, pomarańcze, mandarynki, truskawki, poziomki, jajka, kakao, czekoladę, ogórki, pomidory Tak stwierdziła Pani dermatolog u której dziś byliśmy. Na razie nie może stwierdzić na co konkretnie alergia więc mamy wszystkie powyższe rzeczy wyeliminować![]() Wiki się nauczył wołać kupkę, narpierw woła ee eee a potem siada na nocnika i robi kupkę ![]() No i uwaga mój leniwy syn 14 lutego zaczał chodzić ![]() Olcia rzeczywiście podrabana, mogłaby się skolegować z moim synkeim który na środku czoła ma mega guza. Babcia nie upilnowała ![]() Dziewczyny weście mnie do diety Ale ja to dopiero od jutra bo dziś już pół paczki ptasiego mleczko poszło w ruchBrombi Filipek śliczny i pozostałe dzieciaczki również I jeszcze bym zapomniała. Za naprawę laptopa 450zł!!! No szlag mnie trafi, liczyłam że z 300 może wezmą. Chyba sobie tą kase z Wikiego skarbonki odliczę bo normalnie nie mam słów Ja się do walentynek nie szykowałam bo i tak suma sumarum o 19.00 jechałam klientowi mieszkanie pokazać więc by z walentynek nic nie wyszło albo by mi klient uciekł. Jedynie co to tżt ze mną pojechał zeby mi raźniej było. Tak wyglądają walentynki u pracoholika Postaram się potem wpasc i nadrobić resztę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

No ale niech sie uodparnia, a i mamusia sie przetestuje... zreszta juz mnie zaczyna w gardle drapac 

za zębloka

55kg