Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 12:06   #1471
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Listopadowa wybacz mi moją głupotę i brudne kółka przecież nic się nie stało że pomyślałaś że używany nie ujęło to ani mnie, ani wózkowi to niczego

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:08   #1472
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

mnie też w trakcie ciaży zrobił sie straszny cellulit Wam też sie pogroszył ?

Niom...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:10   #1473
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wypływanie siary w 24 tyg to nie za wcześnie ?
mi już dawno wypływa, ale to tak malutko. po prostu mam trochę mokrą brodawkę. w moim dzienniczku mam zanotowane, że pierwszy raz wypłynęła mi w wigilię 18tydz5d

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:11   #1474
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wypływanie siary w 24 tyg to nie za wcześnie ?
Na to wychodzi, ze nie U mnie też już się pojawiła w 24 tyg,tylko na razie jest bezbarwna wydzielina, że tak powiem po naciśnięciu sutka, a jak sie ponaciska więcej,to wypływa taka mleczna-takie moje pierwsze obserwacje
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:12   #1475
the_sania
Wtajemniczenie

w ogóle widziałyście jaką ściemę zapodają w tych suwaczkach, z których korzystamy ze
strony suwaczki,com ?
ja mam że w 27tygodniu waga malucha to 500-700g, a Marcel w 26tyg już przecież ważył 900g................

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-15, 12:14   #1476
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Z reguły bardziej chce się mieć to, czego się nie ma

Ja jako posiadaczka i cellulitu i rozstępów 1000 razy wolę cellulit
Ja tez jestem posiadaczką i tego i tego, z tym że rozstępy mam na pośladkach z czasów licealnych jeszcze i tez wole cellulit (jeśli wogule można coś woleć w takim wyborze ). Prze jakieś 10 miesięcy walczyłam z tym i z tym (jeszcze przed ślubem), i cellulit dał się pokonać prawie w 75% powiedzmy, ale rozstępy są zatwardziale nawet w 1% nie zeszły

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:18   #1477
moniqac
Zadomowienie

daisy - też mi się pogorszył - to podobno "wodny" cellulit , bo w ciąży nabiera się więcej wody.

listopadowa - dla mnie to i tak walka z wiatrakami - zabiegi, salony, kupe kasy, kremy, masażery - poddałam się

the_sania - ja też kupiłam zazwyczaj robię sama, ale obecnie w wynajmowanym mieszkanku nie mam swoich "Mieszadeł" więc się skusiłam, moze jutro na śniadanko zrobię - też jestem ciekawa jak smakuje i mam sos do hamburgerów - samo zdrowie .

gotuję kapuśniak - pięknie mi pachnie w całym domku .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-15 o 12:19
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:18   #1478
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
w ogóle widziałyście jaką ściemę zapodają w tych suwaczkach, z których korzystamy ze
strony suwaczki,com ?
ja mam że w 27tygodniu waga malucha to 500-700g, a Marcel w 26tyg już przecież ważył 900g................

Moja malutka w 27t.c. i 5 dni ważyła 1178 g
Stary 2011-02-15, 12:21   #1479
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

a mój malutki w 27t i 5 dc ważył 1445 ale to chłopak - chyba zazwyczaj są więksi.

Stary 2011-02-15, 12:22   #1480
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

the_sania - ja też kupiłam zazwyczaj robię sama, ale obecnie w wynajmowanym mieszkanku nie mam swoich "Mieszadeł" więc się skusiłam, moze jutro na śniadanko zrobię - też jestem ciekawa jak smakuje i mam sos do hamburgerów - samo zdrowie .

gotuję kapuśniak - pięknie mi pachnie w całym domku .
ja czekam na wydalenie kapuśniaku, ale syropek coś nie działa...
no no kochana samo zdrowie kupiliśmy jeszcze masło orzechowe, które przyznam się jadłam 1raz w życiu dopiero i stwierdzam, że jest okropne ! fuuuuj słone jakieś takie
Cytat:

no właśnie hehe malutka

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-15, 12:26   #1481
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
grazin, jak noc mineła? Nie masz juz twardego brzuszka? Małż kupił Ci cosik ?
noc w miarę ale obudziałam sie z twardym brzuchem
łyknełam 400 mg magnezu i dwie nospy i połozyłam sie jeszcze na dwi egodziny i nie wiem czy to działa ale brzuch mimo to twardnieje
już mnie to bardzo martwi
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
MoniaK tez mam na 15
Mary my sie nawet pozarlismy wychodzac z kosciola po zaslubinach i zamiast wyjsc pod reke jako malzonkowie to ja trzymalam bukiet kurczowo. Widac to na zdjeciach Dobrze, ze goscie tego nie widzieli, bo czekali na nas na zewnatrz
Mary to Ty pisalas o tej szczoteczce z TBS nie? Jest superowa!!!!

Agus nie martw sie! Ja mam taki celluit, ze go widac jak stoje obrzydlistwo.
A brzuch niczym nie smaruje i poki co ani jednego rozstepa kupilam sobie jednak wczoraj palmersa i zaczynam stosowac zeby mnie nie zaskoczyly pozniej...
haha nawet po śłubie sie pożarliście;P jesteście boscy
też mam okropny cellulit, wole omijać lustra szerokim łukiem.
ale rozstępów brak wiec jak na razie tym sie pocieszam, cellulit si e zlikwiduje
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Kurde, Grazin no mi ręce opadają... nie wiem ile razy już tu na forum padło stwierdzenie, że magnez trzeba brać w ciąży i to w dużo większej dawce niż 100% dziennego zapotrzebowania dla dorosłej osoby.
Ja już tyle linków wkleiłam, pisałam o opiniach i zaleceniach moich lekarzy i o dawce dziennej którą przyjmowałam 3000mg dziennie do 12 tyg.! a Ty masz w Falvicie 30mg...

czuję się skarcona Moria nie no powaznie to moj lekarz nawet tego falvitu nie kazał mi lykac bo wyniki mialam cały czas bardzo dobre. jedyne jego zalecenie to żelazo.
3000 mg to strasznie duzo! wiem że magnez w ciązy wazny. juz bede brac przynajmniej 400 mg dziennie. plus te 30 w falvicie...
a w czwartek mam wizyte to dopytam jaką dawkę łykać.
ja nie jestem zwolnennikiem tabletek w ciąży. wiem że witaminy pomagają ale jakoś w ciąży jestem z tym bardzo ostrożna
Moria myślisz ze mam brać wiecej niż te 400 mg? można przedawkowac magnez?

moniqac
współczuję szukania kredytu;/ ale na necie niegdy nie znajdziesz takiej oferty jak jest w banku, bo są ukryte koszty i bardzo dużo * i napisów małym druczkiem na umowie
Stary 2011-02-15, 12:28   #1482
the_sania
Wtajemniczenie

Grazin wydaje mi się, że nie można przedawkować magnezu, bo z tego co mi się obiło o uszy on bardzo ciężko się wchłania...

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-15, 12:29   #1483
dorkabl
Zadomowienie

vanes uwarzaj kochana z masowaniem sie po brzuszku. Ja mam zakaz Macica to miesień i bedzie reagowała na masowanie skurczem!

wieka22 nie mam zielonego pojecia co by Ci mogło pomóc...lekarza mozna zmienić w każdej porze. Ja na początku zmieniłam i nowemu powiedziałam prosto z mostu ze poprzedni mi po prostu nie odpowiadał...
Moj tez nie pracuje w żadnym z pobliskich szpitali...jakos tak mnie to nie interesuje, bardziej mysle o zaufanej położnej...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:30   #1484
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
a mój malutki w 27t i 5 dc ważył 1445 ale to chłopak - chyba zazwyczaj są więksi.

Tak sobie zajrzałam do karty ciąży synka - w 33 t.c. ważył 2500g. Niektóre dzieci w terminie się takie rodzą
Stary 2011-02-15, 12:32   #1485
the_sania
Wtajemniczenie

dziewczyny głupie pytanie

czy w każdym szpitalu można rodzic na czworaka ? albo w kucki?
czy może każą bezwzględnie na łóżku leżeć?
bo mi się wydaje, że te pierwsze dwie pozycje są chyba najlepsze ...

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-15, 12:33   #1486
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dorkabl moja gin powiedziała mi to samo że nie mogę się masować po brzuchu peelingi odpadają
no cóż jakoś wytrzymam... mam nadzieję że pierwsza się nie wysypię

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:36   #1487
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Czasy, kiedy kazali rodzić tylko na leżąco chyba już przeszły do lamusa... A przynajmniej mam taką nadzieję. Choć w Polsce to wszystko jest możliwe.
Jak rodziłam pierwsze dziecko to można było nawet stojąc na głowie. Położna wręcz kazała sobie spacerować, kucać, przyniosła piłkę i worek. Ja w czasie rozwierania dużo się poruszałam, ale już w czasie bólów partych wygodniej mi było na leżąco
Stary 2011-02-15, 12:40   #1488
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

nie wyobrażam sobie rodzic na leżąco! Przecież to nie humanitarne! Poza tym czasem dziewczyny które juz rodziły to mówią że każą łazić a to Ty masz juz dosć i chcesz sie położyć
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:46   #1489
moniqac
Zadomowienie

Grazin - mnie gin powiedział, że można nawet 10 tabletek magnezu - niektóre kobiety tyle aż musza łykać, ja przy bólach, skurczach i twardniejącym brzuchu (tak sądzę, że był twardy) zaczynałam od 6-8 tabletek dziennie, teraz zeszłam do min. 4 - bierz spokojnie 3x2tabletki, przez dwa dni, a jak dalej będziesz się niepokoić to leć do lekarza. mnie pomogły 2-3 dni z magnezem.
a propos kredytu - masz racje - ale jakoś nie mam siły jechac do banków
a poza tym okazuje się że najkorzystniej będzie mi zmienić konto w innym banku niż mam dotychczas i wtedy będzie się opłacał kredyt, tylko, że jak za 3 lata będziemy chieli wziąć hipoteczny to będziemy mieć problem, bo ja będę miała w innym banku a TZ w innym banku konto - dobrze myśle? nie znam się na tym wcale .

listopadowa - no... przy mojej krótkiej szyjce - oby mały był równie duży

daisy - a propos magnezu (Ty chudzielcu Ty :P) łykaj jaki kolwiek, moria łyka magnezin, mnie się sprawdza magne b6. gin powiedział - jakikolwiek byle mi służył.

co do porodu - ja nie mam zielonego pojęcia - narazie czekam czy się mały obróci żeby móc rodzić sn.

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-15 o 12:48
Stary 2011-02-15, 12:46   #1490
eweska
Moderatoreska

No dodaje fotki wózka
Nie patrzcie co jest poza nim bo jak wiecie mam syf w domku, remont w pełni, nawet kółka już są białe No ale cóż poradzić jak się wszędzie nosi :/
Na stelażu zamontowane siedziska do spacerówki, foteliki tez dziś przypinałam żeby wszystko sprawdzić, montowanie wózka bardzo proste, dosłownie wszystko mozna zamontować jedna ręką tak samo foteliki i wypiąć też jedną ręką, więc ułatwienie jest Jeden gondolo-fotelik jest burany aby wam pokazać jak wygląda, a drugi goly że tak napiszę Pokrowce fotelika można zakładać kolorem jakim się chce, albo pomarańcz, albo szary bo są pokrowce dwustronne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (71,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wozek2.jpg (67,3 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (73,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik .jpg (50,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8757.jpg (36,1 KB, 35 załadowań)
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:53   #1491
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin - mnie gin powiedział, że można nawet 10 tabletek magnezu - niektóre kobiety tyle aż musza łykać, ja przy bólach, skurczach i twardniejącym brzuchu (tak sądzę, że był twardy) zaczynałam od 6-8 tabletek dziennie, teraz zeszłam do min. 4 - bierz spokojnie 3x2tabletki, przez dwa dni, a jak dalej będziesz się niepokoić to leć do lekarza. mnie pomogły 2-3 dni z magnezem.
a propos kredytu - masz racje - ale jakoś nie mam siły jechac do banków
a poza tym okazuje się że najkorzystniej będzie mi zmienić konto w innym banku niż mam dotychczas i wtedy będzie się opłacał kredyt, tylko, że jak za 3 lata będziemy chieli wziąć hipoteczny to będziemy mieć problem, bo ja będę miała w innym banku a TZ w innym banku konto - dobrze myśle? nie znam się na tym wcale .

listopadowa - no... przy mojej krótkiej szyjce - oby mały był równie duży

daisy - a propos magnezu (Ty chudzielcu Ty :P) łykaj jaki kolwiek, moria łyka magnezin, mnie się sprawdza magne b6. gin powiedział - jakikolwiek byle mi służył.

co do porodu - ja nie mam zielonego pojęcia - narazie czekam czy się mały obróci żeby móc rodzić sn.
no mam ten magnez co Ty, ale łykam http://doppelherz.pl/produkty/1401.html
jeszcze jedna tabletke po południu łykne
w czwartek mam wizyte wiec dotrzymam
co do kredytu hipotecznego to Ci nie pomogę nie wiem czy ma to jakieś znaczenie czy bedziecie mieli w tym samym banku, wystarczy wtedy przedstawic wyciagi z konta ewentualnie jak sie beda upierac to przeniesiesz konto. ale tak jak mowie ja hipotek nie robie
Stary 2011-02-15, 12:55   #1492
listopadowa80
Zakorzenienie

Eweska- naprawdę bardzo ładny wózek i w doskonałym stanie. Bardzo udany zakup i jeszcze troszkę pieniążków zaoszczędzonych!
Stary 2011-02-15, 12:55   #1493
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziewczyny tak się zastanawiam bo od dawna miałam zaplanowany wyjazd do ikei na jutro właśnie w sumie całą drogę byłabym w samochodzie mogłabym się nawet położyć bo jedziemy busikiem.
no i czy zdecydować się na wyjazd czy lepiej nie??

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:58   #1494
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

matallewar
oj jak slodko sie przytulil wlasnie musze sie was poradzic. Od dziecinstwa chcialam miec pieska. I teraz nadarzy sie okazja. Przyszly szwagier mojego meza (chrzestny naszej coreczki) bedzie mial na koncu marca szczeniaki mieszane z dwoma rasami ( nie wiem dokladnie jakimi ale podobno sliczne z tego pieski beda bo to nie pierwszy raz) i mowi ze w maju moze nam dac za symboliczna flaszke Tż sie napalil, ja zreszta tez, ale myslicie ze dam rade z noworodkiem i pieskiem sama w domu? tym bardziej ze pieska bedzie trzeba wyprowadzac i uczyc siusiac Tż bedzie w domu ok.16.30 kurde sama nie wiem....

ddaaiissyy
kochana twoj i moj maz zapewne by sie polubili moj do mnie wczoraj "wszystkiego najlepszego z okazji walentynek" i odpalil kompa z gra "cywilizacja"

eweska
ciesze sie i czekam na fotke wozeczka

caffelate05
no to mialas przezycie, wspolczuje ja tez osotatnio sie nie najlepiej czuje

bzyczka1
tez mam z tym problem, moj maz sie zupa nie na je a mi brak pomyslow na obiad a ostatnio to nawet checi a wozek rewelacja

mary poziomkowa

ja tez mam taka nadzieje i od razu po porodzie sie biore za ten celulit i za siebie. Oczywiscie o ile mi karmienie piersia na to pozwoli. W ogole to mam ogromny zapal jak tylko spojrze w lustro. Z pol roku przed porodem cwiczylam w domu po okolo godzinie dziennie- szczegolnie cwiczenia na brzuch. Chce do tego wrocic no i pobiegac troszke. Ciesze sie ze mimo siedzienia w domu to z dzieckiem bede miala zajecie...wiec bede w ruchu.

vanes
gratuluje, spory juz jest, zupelnie jak moja stokrotka a teraz odpoczywaj a bedzie wszystko dobrze

moniqac
ja tez mam celulit okropny, masakra po prostu...ale bardziej mnie drecza rozstepy na cyckach bo wiem ze tego sie nie pozbędę

ddaaiissyy
tak celulit sie pogorszyl, w zyciu takiego nie mialam wiesz ciaza to ciaza ale ja siedze w domu juz od pazdziernika wiec oprocz trzymania wody w organizmie, zly wplyw ma tez brak ruchu

moj Tz choruje, ma katar, kaszel i goraczke. Chyba sie od niego zarazilam. Dzisiaj czuje sie fatalnie- mam zapchany nos, ledwo oddycham i mnie stale mdli. Zaraz zrobie sobie goracej miety i ide polezec. W domu balagan ale nie mam dzisiaj sily na nic
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:58   #1495
the_sania
Wtajemniczenie

No właśnie bałam się, że akcja porodowa MUSI przebiegać na łóżku. a z tego, co wiem, dziecko wtedy napiera nierównomiernie i stąd najczęściej trzeba nacinać. a np na stojąco, czy w kucki główka ładnie napiera ze wszystkich stron równomiernie.
dobrze, że zapytałam, bo tak to bym się bała jeszcze bardziej porodu

Ewesko ale mają brykę będą fajnie chłopaczki w nim wyglądać ! i wygląda jak nowy

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-15, 13:00   #1496
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
dziewczyny tak się zastanawiam bo od dawna miałam zaplanowany wyjazd do ikei na jutro właśnie w sumie całą drogę byłabym w samochodzie mogłabym się nawet położyć bo jedziemy busikiem.
długość szyjki 8 mm to extreme.
Ja bym została w domu, zwłaszcza, że nasze drogi dziurawe.

Jakiego stopnia masz łożysko i ile AFI?
Stary 2011-02-15, 13:03   #1497
the_sania
Wtajemniczenie

moniqac my z mężem jak staraliśmy się o kredyt w pko bp, to nie mieliśmy tam konta, tylko dwa oddzielne w millennium. wszystkie formalności załatwiane przy kredycie, były równocześnie z zakładaniem wspólnego konta w pko bp właśnie. nie było problemu. niby najlepiej mieć konto w banku, w którym masz kredyt, ale zawsze można zrobić zlecenie stałe, jeśli masz w innym banku konto.

Kasiu myślę, że lepiej będzie jeśli pieska weźmiecie, jak córcia chociaż troszkę podrośnie nawet te pół roku. zobaczysz wtedy, czy przy dziecku dasz radę jeszcze z psiakiem. lepsze to, niż wziąć i później oddawać malucha

Vanes sama podróż to nie wszystko.. jeszcze będziesz musiała się nachodzić po ikei. wiadomo. ja bym nie ryzykowała

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-15 o 13:04
Stary 2011-02-15, 13:03   #1498
moniqac
Zadomowienie

vanes - no co Ty! lepiej zostać w domu, mały jest jeszcze za mały żeby się miał rodzić - przeciez po ikei jest cała masa chodzenia!

Grazin - nie ma problemu z bankami zawsze jest kłopot nigdy nie ida nam na rękę . łykaj ten magnez bo to naprawdę działa .

eweska - świetny wózek! naprawdę.

The_sania - aha..... no cóż, największy problem na tą chwilę to znaleść najkorzystniejszy gotówkowy - a oprocentowanie mnie dobija .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-15 o 13:04
Stary 2011-02-15, 13:06   #1499
the_sania
Wtajemniczenie

moniqac jak to ciężko znaleźć ?! przecież wszędzie są mini-ratki i zabójczo niskie oprocentowania

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-15, 13:10   #1500
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
no moja droga chyba oszalałas nie wyboraj sie nigdzie w takiej sytuyacji! Ty masz leżeć!! nawet po domu nie powinnas łazić. a ikea to nie sklepik osiedlowy tylko sporo metroq do pokonania;/ lepiej powybieraj sobie na necie rzecZy ktore chcesz i niech ktos Ci kupi.
na prawde nie ma co ryzykowac

ewesko wózek jest jak nowy! gratulacje! fajowy

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
moniqac jak to ciężko znaleźć ?! przecież wszędzie są mini-ratki i zabójczo niskie oprocentowania
mini ratka = maksi spłatka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości