|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
ale zwykle przy okazji gra w cywilizacje na kompie wczoraj namowilam go zeby ze mna "incepcje" obejrzal. Poszlismy spac ok.22 juz. On chory na maksa ale do pracy poszedl![]() Cytat:
ciesze sie ze dobrze sie czujesz, oby tak dalej. Ja na szczescie skurczow tez nie mam (tzn. czasem zaboli jak na @ ale slabo i rzadko) tak samo jak na razie brzuch nie twardnieje. ja do nalesnikow dodaje jeszcze cynamon ( tzn. do zaprawy, ktora tez oczywiscie robie na oko) najlpiej mi smakuja z bialym serem
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
a ja dziś 30 tydzień
![]() |
|
|
|
#1533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i spadam robic te naleśniki---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- a powiedz mi Kasiu jak robisz tą masę z białego sera? bo znalazłam przepis: kostka twarogu, 1jajko, 3łyżki cukru i ewentualnie śmietana jak będzie za suche. może prościej jakoś robisz?
|
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria u nas juz postanowione i będzie jednak Piotruś
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kostka sera smietana cukier i mieszasz
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Co do podkładów i podpasek, to chyba wszystko jedno. Albo jednego, albo drugiego używa się
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja blenderuję bo wtedy wychodzi taka idealnie gładka konsystencja
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
andziot - mam nadzieje, wiem, że to co dzisiaj wydaje się być problemem (a jest oczywiście mega pierdołą) po przyjściu na swiat dziecka przestaje istnieć.
problemy również ulegają przewartościowieniu . czekam z niecierpliwością.ja chceeeeeeeeeeeeeeee do pracyyyyyyyyyyyyyy! tylko mnie nie bijcie! nie mogę siedzieć w domu matallewar - fotka z kotkiem bezbłędna. bzyczka - ja tez leżę dużo na plecach, jakoś nie czuję się niewygodnie. |
|
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomyśl, co możesz w domku robić, na leżąco, nie przemęczając się ![]() Ja mam tak samo... Muszę coś robić. Drugiego dnia w domu mnie roznosi, nawet chorować nie umiem A mimo to cały czas myślę, żeby móc siedzieć w domu i odpoczywać
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
powiem szczerze ze ja tez juz zaczynam miec depresje związana z siedzeniem w domu
![]() tak sie dzisiaj kiepsko czuje tż na 12 godz w pracy wiec wroci o 23;/ nawet nie chce mi sie z pizamy przebrac;( buuu
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Mase serowa do nalesnikow robie bez jajek, czasami zamiast smietany dodaje wody (wzgledy dietetyczne
)Andziot juz ????? no to teraz juz poleci |
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
zrobiłam
nadzienie serowe bez jajek, tylko ser+śmietana+cukier = mniam ![]() a ciasto naleśnikowe ma odstać 30minut i wtedy będę smażyć. dziewczyny ja to chyba jestem inna tutaj, bo mi nie przeszkadza siedzenie w domu. z natury jestem leniwa no, ale może gdybym miała fajną pracę, tak jak moniqac, bo widzę kochana, że bardzo Ci tęskno to może wtedy męczyłoby mnie siedzenie w domu.chociaż nie powiem, od grudnia na zwolnieniu, a ja nic pożytecznego w tym czasie nie zrobiłam. i to mnie wkurza. najczęściej tylko komputer->wizaż ech macie jakieś pomysły na produktywne siedzenie/leżenie w domu?
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania
Tys moja mentalna blizniaczka Od 2 lat siedze w domu i bede siedziala tak dluga, jak dlugo to bedzie mozliwe czyli jesli nie bedzie takiej potrzeby to nic mnie z domu nie ruszy. nie oznacza to jakiegos ograniczenia umyslowego, bo "ksztalcUna" to i jestem, ale nigdy nie mialam parcia na kariery i "pIniUndze", od zawsze marzylam, ze bede mama i pania domu, no i jestem, ale tez i zapalu mi brak i najchetniej caly dzien nic bym nie robila ale jak juz mam dzien, albo jak juz sie zmusze, to nie ma zmiluj - wszystko fruwa ![]() |
|
|
|
#1545 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brak magnezu grozi właśnie przedwczesnymi skurczami więc lepiej brać ew. jeść produkty, które go zawierają. Ja biorę Magnezin Nie za wcześnie, jak najbardziej ok. Cytat:
Magnezu nie można przedawkować bo to też b. dobry środek zapobiegający zaparciom.Jeśli są skurcze + zaparcia to naprawdę warto magnez brać, na pewno nie zaszkodzi. Cytat:
![]() Czaderski! Cytat:
Już dziewczyny chyba wszystko napisały więc głosu nie zabieram
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-15 o 15:00 |
||||
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; ale to musi byc słodkie jak przytulasz sie do meża a on czuje dzidzie ! Chyba pojde az raz do meżula do wyra
to moze wreszcie poczujeA Ty Lalunia nie narzekaj na siedzenie w domku Pamietasz jak chciałas na L-4? W domku jest fajnie Pochodziłabys tydzień do pracki i znów byś chciała na L-4.U mnie jest identico jak u antropi... mała kopnie raz wołam szybko mariusza i potem już lipa. Inna sprawa ze nie ma cierpliwosci trzymac długo łapkę Za jakiś czas go znów zawołam i znów sie spóźni.. tak więc nie czuł jeszcze Musimy wypróbowac sposób Grazin moniqac; nie sądze ze moge zrzucic po ciazy to co sobie wyrobiłam w jej trakcie. W zyciu nei wpierniczałam tylu słodyczy co teraz .... gdzieś musi sie to odłozyć Oj będę buczeć po porodzie jak zobaczę ile kg mi zostało.ja tez uwielbiam kapusniak i w ogóle kwaśne rzeczy. niedawno dopiero sie dowiedziałam, ze kapuste powinno się gotowac osobno i wywar osobno a potem połączyc do tej pory wrzucałam jakiś boczuś czy wędzone żeberka i tez d otego kapuste Na pewno dzidzia nie dam nam myslec o głupotach ![]() ![]() klask i:![]() jeszcze tylko 10 tygodni ! Powiem Ci, że to robi wrażenie... Cytat:
24Kasia86 no to ten sam typ, Twój i mój małz Chory do pracy... pilnuj się aby Cie nei zaraził
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takich rzeczy na ktorych nigdy czasu nie mialam ale chyba zaczyna mnie nudzic to segregowanie czyszczenie porządkowanie... zreszta już zbliżam sie do konca tych prac ale za miesiac remont i robienie gładzi... wiec wszystko mnie czeka od nowa.kiedys wyszywałam obrazki haftem krzyzykowym, nawet gdzies w piwnicy mam zaczety jeden obrazek i od dłuzszego czasu zbieram się za to zeby znowu zaczac fajnie zabija czas;P
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
no już
też w szoku jestem ale narazie jeszcze niech nic nie leci
|
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
Widze u Was wszystkich jest ok, to fajnie.
chodza a mna paczki
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Moria w takim razie będe łykać spokojnie 2 tabletki magnezu po 400 mg na dzień
dziękuję za radę kochana![]() Cytat:
a co do kopniakówe malucha na plecach to musza byc mocno odczuwalne zeby tż poczuł także nie wiem czy nie bedziecie musieli poczekać jeszcze troche ![]() ale tż czasem sie nawet budzi jak mu nasz skarb takiego kopa zasadzi
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznego ![]() a co do pracy... hmmm ja na pewno zakochana w mojej nie jestem. Na pewno byłam we wczesniejszej, ale to nie ze względu na same obowiązki zawodowe, bo w krk robie prawie to samo (nie no, nie prawie, sporo więcej, ale akurat nie narzekam bo zawsze czegoś nnowego się nauczę) natomiast tam miałam super ekipę pracowników. ! Przynajmniej raz, dwa razy w tygodniu prosto po pracy szliśmy a to do kina a to do teatru, albo na piwko i chodziłam do pracy z czystą przyjemnościa... tu tak nie jest ![]() Jednakże pracuję bo cóż zrobić.... przyzwyczaiłam sie do własnych pieniażków, fajnie kupić sobie cos na co się ma ochote.. wiem, że chyba małż by mi nie ograniczał (Az tak bardzo ) ale jednak co swoje to swoje Zanim poszłam do pracy to 3 lata siedziałam w domu Miałam wtedy faze grania w Simsy i jakoś praca byla mi nie po drodze Wówczas, nie wyobrażałam sobie prozy dnia codziennego, że 5x w tygodniu trzeba bedzie 6,30 wstawac...ahaaa bo nei widziałam jakos czy mi odpisałyscie Jak z tymi butami u ginekologa sciagacie przed samolotem ? Macie gołe stópki czy np skarpetki czy butki tez
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-15 o 15:08 |
|
|
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatecku ja biore taki zwykly Omega3 ''nie ciazowy'' specjalnie sie pytalam poloznej czy musze kupowac ciazowy, bo jest drozszy duzo i ona powiedziala mi, ze moge kazdy Omega3 brac.
Eweska furmanka extra Ja wlasnie wrocilam z miasta... troche sie nataszczylam zakupow, ale spoko. Silna matka to silne dziecko heh... kupilam mamie torebke. Sobie kupilam sweter, ale wygladam w nim nie za ciekawie. Po prostu juz jestem tak gruba, ze zal patrzec w lustro Zaswiadczenie dostalam wiec moge spokojnie jutro leciec
|
#1553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze jeszcze 2 lata posiedze tak w domku z moja kruszynka i bede obiadki mezowi robic![]() Cytat:
![]() bede uciekac, ide wziac prysznic i biore sie za prace w domku. Oj jaka ja ciezka dzisiaj jestem
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam Zosi małego ślimaczka z magnesem na lodówke
i właśnie wyczaiła że się klei do śrubek od krzesełka ![]()
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
za mną tez chodza !!!!!!!!!!!
ale 03 marca TŁUSTY CZWARTEK ! Nawpierniczam sie za dwójke
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
daisy własnie myślałam żeby Ci odpisac o tych butach i mi z głowy wypadło
![]() a więc ja zawsze ściągam buty na ide na samolot, no bo przeciez spodnie i gaci e siagam to głupio by było znowu wskakiwac w kozaki i mam na nogach albo skarpety a zazwyczaj podkolanówki potem do usg przechodze na inna kozetke to juz ejstem ubrana ale bez butów a Ty?
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Pulizia to już jutro ??????? spokojnej podróży
ja też nie mam parcia na karierę zawodową, chociaż w moim zawodzie to raczej rzadko spotykane, ale nie wyobrażam sobie wiecznego siedzenia w domu z dziećmi, więc pracować chcę i będę tyle, że rodzina będzie dla mnie zawsze NAJWAŻNIEJSZA !!! |
|
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy faza grania w simsy
![]() ja własnie wczoraj namówiłam mojego tz żeby mi simsy zaistalował i mam kolejnego zabijacza czasu uciekam kochaniutkie bo do szpitala muszę.... przecież teściowej się fajki skończyły nie moge się doczekąc kiedy wyjdzie, a nie zanosi sie niestety...już 3 tygodnie będzie... buziaki będę was podczytywać na pewno,a jakbym się nie odezwała to do jutra
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu24 szybkiego powrotu do zdrowia kochana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

Ale tez nie dostałas zadniutkiego prezentu ?
ale zwykle przy okazji gra w cywilizacje na kompie
wczoraj namowilam go zeby ze mna "incepcje" obejrzal. Poszlismy spac ok.22 juz. On chory na maksa ale do pracy poszedl

najlpiej mi smakuja z bialym serem

no, ale może gdybym miała fajną pracę, tak jak moniqac, bo widzę kochana, że bardzo Ci tęskno 

Pamietasz jak chciałas na L-4?

klask i:
Wówczas, nie wyobrażałam sobie prozy dnia codziennego, że 5x w tygodniu trzeba bedzie 6,30 wstawac...