|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Dziewczyny pomożcie!!
Nie wiem co mam zrobic z fotografem tzn jakiego wybrac bo przeglądam wszystkich z lubelszczyzny a mam wrazenie ze nic mi sie nie podoba a jak podoba to jest strasznie drogie.. wiem ze duzo nas tu z rejonu lubelskiego wiec prosze prześlijcie mi linki swoich fotogarów badz takich których same gdzies znalazłyscie a sa fajni i w przystepnej cenie ![]() Najbardziej mi zalezy na ładnych zdjeciach z pleneru..nie jakies tam spacerowanie czy stanie obok siebie jak na zwykłych zdjeciach tylko fajne wyszukane pozy
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję zakupu! śliczny!
Edytowane przez tusia_m Czas edycji: 2011-02-15 o 14:35 |
||
|
|
|
#633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdjecia sa wg mnie fajne bo nie toleruję zbytnio popawianych zdjęć więc trafilo się extra więc moja rada: abyś zobaczyła wszystkich których się da na żywo i tych w necie - na pewno uda Ci się wybrać tego wymarzonego fotografa ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
a dziękuje
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-02-15 o 13:09 |
||
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ibiza kilka postów temu napisałam adres strony sobie wejdź bo jednej koleżance przed chwilą wysłałam linki do zestawów to jej wykrzaczyło pół linka
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-15 o 13:22 |
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego też wybrałam takiego a nie innego fotografa
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
(kicia) juz zauważyłam że wkleiłaś i już mam stronkę zapisaną w zakładkach
|
|
|
|
#638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
ale pędzicie z tymi postami ![]() kooocur gartuluję pieska i taaakich romantycznych (rodzinnych prawie ) oświadczyn ![]() kindziulindzia my musimy się wziąć za te nauki, ale czekamy, aż będzie trochę cieplej, bo w zimę, to nie będzie nam się chciało chodzić ![]() u mnie po ostawieniu tabletek było podobnie jak u fraise teraz tylko doraźnie gumki i żadnych tabletek !!!! na początku wydawało nam się, że tabletki są dużo wygodniejsze, ale jak sobie porównam siebie teraz i wcześniej jak brałam tabsy, to teraz czuję się dużo lepiej- psychicznie i fizycznie. bałam się, ze może będę miała bolesne @ (zanim zaczęłam brać tabletki to zawsze pierwszego dnia umierałam, a czasem nawet mdlałam ) ale jest naprawdę ok. dobrze się czułam, jak brałam tabletki, ale boję się efektów ubocznych później. trochę nam się w głowach poprzestawiało (zaczynamy trochę poważniej myśleć o rodzinie w przeciągu 2 lat ) więc nie chciałabym, żeby później wyszedł jakiś kwas :/ ja wiem, że nie możność zajścia w ciążę może być z różnych powodów, ale wolę później nie pluć sobie w twarz,że to przez te tabletki. dlatego teraz skupiam sie na podleczeniu tarczycy,a później postaramy się o dziecko.Nika0208 ja szukam podobnych sukienek strasznie mi się podobają takie koronkowe, i jesli mi się nie odmieni, to właśnie w takiej chcę pomaszerować do ołtarza nie mam jeszcze nic konkretnego na oku, ale wiem, że ma być koronkowa mojemu Tż tez by się przydało zrzucić parę kilo, ale coś za bardzo o niego dbam (za dobre obiadki gotuję i jak widzę, że taki zmęczony wraca z pracy to nie mam siły dawać mu plasterek serka, tylko wpycham mu mięsko na talerzyk ). ostatnio jednak doszlismy do wniosku, że trzeba pomyśleć o jakiejś diecie.Talaaa87 gratuluję podpisania umowy z zespołem ![]() beat@ gratuluję zakupu ja tez myślę o diademie, ale póki co nie wiem jeszcze jak uczesać włosy masz na oku jakąś fajną fryzurkę??baskaeta fajny ten welonik gratuluję zdecydowania, podziwiam, że już wiecie co będzie mieć na główce w ten wyjątkowy dzien fraise jak u nas pojawił sie temat ślubu cywilnego, to od razu wiedziałam,że chcę jasna sukienkę- może nie białą, ale ecru lub coś błękitnego i takiej długości do łydki . te niebieskie buciki są śliczne Chatka kciuki się trzymają nena ten pierwszy komplecik jest boski |
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Firma kurierska DPD obsługuje tylko firmy...
Kicia, dzięki za info nt. lokalu w Ciechankach. Ja ten lokal skreśliłam po rozmowie TŻ z właścicielem, nic przez tel. nie powiedział, mówił naokoło. A ja sama nie pojadę oglądać i rozmawiać, bo N. ma zawsze wiele pytań i chce wszystko wiedzieć, a jak TŻ przyjeżdża to chcemy mieć jakąś listę wybranych lokali zrobioną, żeby nie tracić czasu na coś, co nam nie odpowiada. Ale może zrobimy drugie podejście... Akropol jest piękny. Byliśmy tam. Sala śliczna, same ochy i achy . Szczerze mówiąc to się na to napaliłam trochę. Drogo jest rzeczywiście, ale chyba warto...Evoonia, a kiedy macie cywilny i czy masz już sukienkę upatrzoną? Razem będziemy sobie doradzać
Edytowane przez fraise Czas edycji: 2011-02-15 o 13:34 |
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a wiecie że jak weźmiecie najpierw ślub cywilny to z pewnych formalności przy kościelnym jesteście zwolnione? a i pamiętajcie że wg kościoła wtedy żyjecie w grzechu. A zwolnione jesteście z: 1. zapowiedzi - ksiądz z parafii pisze pismo do kurii o zwolnienie z zapowiedzi 2. zamiast dwóch jedna spowiedź - i z czegoś jeszcze bo zapomniło mi sie Ja swój cywilny zapamiętałam bardzo fajnie - szczególnie w momencie przysięgi mój luby tak cudownie patrzył mi prosto w oczy magiczne chwile
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-02-15 o 13:49 |
|
|
|
|
#643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojj i to strasznie. Ogrzewanie mi w pokoju chodzi a ja ubrana jak eskimos i dalej mi zimno brrrr Cytat:
![]() Cytat:
w razie czego to i ja się na taki piękny zestawik piszę![]() Cytat:
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-02-15 o 14:14 |
||||
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, że z nauk nas nie zwolnią
. Właśnie, ciekawe jak to na naukach jest kiedy już w świetle prawa jest się małżeństwem...Wiem, że wg Kościoła będziemy żyć w grzechu, ale cywilny ślub jako pierwszy pomoże nam rozwiązać parę spraw .
|
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
fraise bo na nauki przedmałżeńskie mogą chodzić też małżeństwa które potrzebują raz jeszcze przypomnieć sobie zasady i owe nauki także i te które przezywają kryzys w małżeństwie
więc to dlatego nie jest się zwolnionym z nich
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
I obdzwonke lokali mam zgłowy...nrazie zastanawiam sie miedzy Aplause a Gorzelnią, ale jeszce musze to skonsultować i obejrzec w weekend z TŻ. No i jeszcze muszę zobaczyć co znalazł w swojej okolicy TŻ ( o ile znalazł na to czas ).
nena1984 komplecik jest śliczny ![]() A teraz ucieka na urodziny chrześnicy - kończy 3 latka
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, tu nowa PM-ka 2012
Przyjmiecie do swojego grona? W skrócie, ślubujemy 7.7.2012, jesteśmy ze sobą prawie 7 lat, także niezły staż Zaręczyliśmy się jesienią 2009. Reakcja otoczenia na nasz ślub: " No wreeeszcie!" Z czasem będzie chyba tylko gorzej tzn. lepiej
|
|
|
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe zależy jak na to patrzeć, lepiej,bo więcej nowych pomysłów, a gorzej dla tych co będą próbować nadążyć
pewnie, że przyjmiemy ![]() no chyba, że przerwa dla TŻ
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy, witamy
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
Czas dla TŻ musi się znaleźć
Żeby się nie rozmysliłMam pytanie do tych z Was, które mają już zarezerwowaną godzinę ślubu w kościele. Tak statystycznie- dużo już tych rezerwacji było w kalendarzu? Zastanawiam się, czy ta kwestie załatwia sie tak wcześnie, jak salę. Mam na oku dość popularny kościół i stresuje się, że ktoś mi zajmie ulubioną godzinę |
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy się ucieszyłam, że na maj nie ma takiego brania
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-02-15 o 15:33 |
|
|
|
|
#652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Rany dziewczyny – nie nadążam i mimo że fajnie się Was czyta to się strasznie wkurzam, że nie zdążę nawet przeczytać i odpisać na część a tu nowe 4 strony ;p
Wczoraj to w ogóle nawet wszystkich zaległości nie przejrzałam, bo miałam trochę roboty (byłyśmy we 3 na stażu, ale koleżankom się pokończyły i zostałam sama samiuteńka ;p) no a potem byliśmy z TŻem u moich rodziców, później piliśmy winko no i nie miałam kiedy się odezwać Ogółem tak jak większość z Was niespecjalnie obchodzimy ten dzień No oczywiście TŻ kupił mi 3 śliczne różyczki i napiliśmy się trochę wspomnianego już winka, zrobiłam smaczną kolacyjkę ale tak poza tym to bez szaleństw Ogółem to mój kochany taki oto opis gg od wczoraj ma: „Miło gdy walentynki są codziennie, a ten komercyjny dzień można spędzić inaczej niż na mieście <3” Ach mój Romantyk cudowny – kocham go ^^Cytat:
Cytat:
Superaśnie, że będzie mieli dom dla siebie! Zazdraszam J Choć i mnie/nam się udało, bo TŻ dostał od babci mieszkanie (mimo, że ta ma 4 kuzynów) w którym zresztą od o,5 roku mieszkamy TŻ czasem mi dziękuje, że jestem bo ponoć dostał to mieszkanie właśnie on tylko dlatego, że babcia mnie tak bardzo pokochała i taka zadowolona jest, że jesteśmy razem ![]() Jeśli chodzi o wiek Twojego ukochanego, to nie widzę nic złego w różnicy 6lat Ja jestem ’88 a mój ’87 także właściwie jesteśmy na tym samym etapie ewolucji, choć ja się zawsze dowartościowuję, że jestem przy nim młoda bo jest między nami 17 miesięcy różnicy ;pCytat:
Cytat:
Gratulacje nena! Cieszę się Twoim szczęściem! JJJ Mnie również biała/kremowa wersja sukni bardziej przypadła do gustu – jest niesamowita i przepiękna Jeszcze jak mówisz, że szczuplutka z Ciebie dziewczyna to… sądzę, że będziesz wyglądała wprost zjawiskowo! Jak z „żurnala” hehe ![]() Jeśli chodzi o komplecik z kryształków to… naprawdę jestem pod wrażeniem Ten naprawdę szaleńczo mi się spodobał Na dzień dzisiejszy sądzę, że takie cudowności to mogłabym założyć w swój dzień J Różowość perełek zostaw – też mi się wydaje, że to będzie piękny akcent kolorystyczny no i możesz już zostawić te kokardki przy zaproszeniach Jak myślisz (pytanie retoryczne ) – jeśli zamiast różowych byłyby fioletowe to pasowałyby do mojej fioletowej ślubnej stylizacji ? Jesteś boginią biżuteriową i jestem z tego dumna, że byłam jedną z pierwszych, którym obiecałaś biżu „w prezencie” hehe Coś czuję, że za rok będziesz miała pełne ręce roboty Ale czyż nie wspaniałą będzie świadomość, że Twoje dzieła będą wywoływały zachwyt w każdą sobotę ciepłych miesięcy 2012roku J? Aaach JCytat:
Cytat:
Oj ja też niby okej się maluję, poza tym mam duże i całkiem ładne oczy (nieskromnie muszę sobie przyznać ) więc teoretycznie niewiele im trzeba, by rozkwitły już tak zupełnie Ale no kurczę… Nigdy wcześniej nie byłam na profesjonalnym makijażu gdzieś tam na jakieś wyjście, także w dniu ślubu chce błyszczeć J Makijażystkę poznałam rok temu na takiej jednej dorywczej, 2dniowej akcji – w drugi dzień zrobiła mi taki delikatny makijaż, żeby mi sprawić przyjemność (nie mogłam mocno bo w pracy byłam ;p), ale za to przez całe te 2 dni widziałam jakie za***iaszcze smoky eyes w przeróżnych kolorach i stwierdziłam, że jak mam płacić za tę usługę to koniecznie musi być to ona – miła i już zaufana osoba J W dodatku dziewczyna czesze też koki i inne ślubne upięcia włącznie z angażowaniem kwiatów, pracuje w domach klientek więc ja nie mam więcej pytań Oszczędność nerwów, czasu i pieniędzy
|
|
#654 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale fajnie, że wyjazd się udał J No i słodki taki TŻcik, który robi śniadanka Może jeszcze do łózia ? Gratulejszyn z powodu zaklepania godzinki ślubu Może gdzieś już pisałaś a ja przeoczyłam, ale możesz powiedzieć dlaczego właśnie ta godzina J? Bo to wcześnie trochę My chcemy mieć o 15 a i tak wszyscy mówią „cooo? Po co tak wcześnie :/?” Hehe ![]() Cytat:
Cytat:
Łoo no praca hardcorova, nie ma co – naprawdę podziwiam ![]() Jeśli chodzi o kochające się pary to cóż, to musi być jakiś paskudny zbieg okoliczności, że w Twoim zasięgu nie ma ani jednej takiej pary J U mnie (w rodzinie, wśród znajomych) jakoś 80% związków jest szczęśliwa po 20latach małżeństwa i dalej J Oczywiście nie jest to takie szaleństwo jak zapewne kiedyś, ale widać w ich oczach wdzięczność, zaufanie, wzajemną troskę i wsparcie J Mój tata mówi np. że miłość trwa parę lat, potem przychodzi przywiązanie i przyjaźń Więc nawet jeśli szaleństwa nieco przygasają nie musi to oznaczać rozpadu związku A moi rodzice są bardzo szczęśliwi, w tym roku będą mieli 27 rocznicę ślubu J Wiadomo, że nie raz się kłócą (choć teraz, w miarę upływu czasu to raczej o jakieś głupoty bo oboje zaczynają się trochę stażeć ;p) ale to przecież nic takiego Nigdy się nie zdradzili (nie pytajcie skąd mam tę pewność), nie bili i nie krzywdzili J Miłość naprawdę istnieje i nie martw się na zapas, że coś będzie nie tak ![]() Cytat:
Cytat:
Hejka! U nas też powiedzieli, że za szybko przyszliśmy Mamy się zgłosić w grudniu ;pCytat:
Cytat:
Obrączki są prześliczniaste, choć ja na pewno nie wezmę całych matowych czy satynowych bo mimo że piękne to się cholerstwo wyciera, więc wolę mieć od razu na połysk A w środku planujemy mieć wygrawerowaną oczywiście datę ślubu i ładne słowa z hiszpańskiej piosenki (bachata) o miłości rzecz jasna – tłumacząc na polskie: „Zawarliśmy pakt słow – ja kocham Ciebie, Ty kochasz mnie” – jedną część zdania na 1 a drugą na 2 obrączce Cytat:
Gratuluję J Super zaręczyny! Pomysłowy TŻ J Tak w ogóle to witam wszystkie nowe PMki Jednocześnie życzę połamania długopisów tym, które są w trakcie dziobania na uczelnię ![]() Jesteście wszystkie kochane, przepraszam że nie mam tyle cierpliwości i energii by pogadać ze wszystkimi ![]() Lecę już z tego mojego stażu do domku - dziś obiadem zajmuje się TŻcik (hehe do gołąbków od swojej mamy musi jedynie ziemniaczki ugotować, ale i tak jest kochany
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
sztuczka_magiczka - no faktycznie, słodziak z Twojego TŻ (=> opis na gg)
I dobrze, niech się koledzy od niego uczą, że kobietę trzeba adorować codziennie! Gdy byłam młodsza (czyt. podstawówka, gimnazjum) to walentynki były dla mnie szczególnym świętem. Wtedy wysyłało się kartki walentynkowe z wyznaniem "Kocham Cię" do chłopaka, z którym czasem nie zamieniło się słowa... ........ Teraz, gdy mam TŻ obok siebie (no może nie tak dosłownie, bo nie mieszkamy razem), kocham go, jestem pewna jego uczuć to wszelkiego rodzaju romantyczne spacery, kolacje, filmy, wyznania mogą być codziennością. Codziennością ....yyy...chyba przesadziłam. żeby nie było zbyt słodko i mdło - mogą być CZĘSTYM ZJAWISKIEM ![]() godzina mszy ślubnej - kochana, zdziwisz się jak Ci powiem, że 12.00 to jest w moich stronach raczej późna godzina hehe Wahaliśmy się między 11.00 a 12.00. Z racji tego, że wolę być bardziej wypoczęta i mamy wesele 2 dni wybraliśmy 12.00. U mnie jest taka tradycja (mieszkam na Śląsku), że ślubu robi się tak wcześnie . Z racji tego, że są one tak wcześnie - nie balujemy wtedy do białego rana. Jeśli wesele trwa 1 dzień. Trwa ono przeważnie do 2.00 góra 3.00. Natomiast my mamy 2 dni, więc 1-wszy dzień będzie do 1.00a) bo kolejnego dnia znów będzie zabawa (na ok. 14.00), więc goście muszą się wyspać b) troszkę czasu minie niż dojadą do domu i położą się spać, bo sala jest 50 min drogi od mojej miejscowości. kejthuska - witaj witaj i opowiadaj o Was
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
u nas godzina 15 to jest wcześnie bo jednak w tych stronach wesela do białego rana królują (sama nie wiem jak wytrzymam) ja chciałam 16 wyszła 17. A w mojej parafii nawet o 20 się zdarzają
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ze Śląska ![]() rodzinka się zdziwi bo ja nie chce mieć ślubu wcześniej niż o godz 13 ![]() nie mam zamiaru się gonić z samego rana, a prawie cała rodzina tżta jest z gór więc to też musimy wziąć pod uwagę.Tylko mój ksiądz lubi robić śluby o 11 i nie chce zapisywać na inną godzine ![]() Stwierdziłam że pójdziemy w razie czego do innego kościoła - mam nadzieje że to nie będzie konieczne
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała ślub koło 16, 17.
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba zrezygnuję z naszyjnika. Za dużo tych świecidełek. No i nie wiem, czy nie za duże te kolczyki... Zastanawiam się czy na pewno zostać przy sztyftach, są one dosyć krótkie i nie wiem czy przy tanecznych szaleństwach nie spadną
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Kochane za kciuki, zadziałały!
Zaliczyłam na 4 i kolejny z głowy, dziękuję Wam Cytat:
Do tej pory same dobre opinie słyszeliśmy, mam nadzieję, że tak zostanie Przynajmniej do 2012 ![]() nena, pięknie to zrobiłaś i to ot tak, na szybciora! Jestem pod ogromnym wrażeniem, naprawdę to piękne Też uważam, że jak będziesz miała różowe dodatki, to ta różowa kuleczka lepsza niż biała. No i nie ma żadnych przesądów dotyczących pokazywania biżuterii ślubnej ![]() Ja mojemu TŻ wszystko pokazuję, co mi się podoba... Tę jedyną pewnie też ostatecznie jakoś tam przed ślubem zobaczy... Ale NA MNIE zobaczy to wszystko dopiero w dniu ślubu jak będę odpicowana, inaczej bym nie pozwoliła Mu się oglądać, bo bez makijażu i fryzury będę pewnie w tej kiecce wyglądać jak kopciuszek przed przemianą dyni w karetę ![]() baskaeta, super, że masz już welon tak tu kupujecie, że normalnie sama mam ochotę sobie jakiś kupić Ale poczekam, jeszcze nie wiem, jaki będzie kolor sukni, a teraz tyle jest tych bieli, że wolę nie ryzykować ![]() A mi się pomyliło Nie o Hotelu Lwów, tylko o Dworze Lwowskim mówiłam, tym na trasie Lublin-Warszawa Dopiero teraz sobie skojarzyłam, sprawdziłam w necie no i...![]() fraise, jak my pytaliśmy w Ciechankach, to baba nam chciała wcisnąć, że i nasze 200 osób się zmieści ![]() W Akropolu nie byłam, jakoś przeoczyliśmy. Na fotce wygląda pięknie ![]() malwus, ja Wam mogę polecić naszych foto: http://www.softlightstudio.pl/ Dla nas ich zdjęcia są fantastyczne, może i Wam się spodobają. A tak to już nie pamiętam, jacy są w lubelskim, bo tak dawno ich wybraliśmy i zamówiliśmy, że już nie kojarzę żadnych innych z poszukiwań ![]() kejtushka, witaj Dopisałam do kalendarza.W każdym kościele jest inaczej, więc najlepiej w te pędy iść i się zapytać, jeśli zależy Wam na konkretnej parafii ![]() Ja mam godzinę 17:00, dokładnie jak chcieliśmy. Mamy sporo osób z daleka, więc muszą mieć czas, żeby dojechać, odpocząć, odświeżyć się
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

gratuluję zakupu! śliczny!

w razie czego to i ja się na taki piękny zestawik piszę

? Gratulejszyn z powodu zaklepania godzinki ślubu 
i nie chce zapisywać na inną godzine 
za egzamin