Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 13:38   #4441
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Jadę zaraz zawiezc Tatę do pracy,bo potrzebuję dzisiaj samochód. Nie wiem,czy powinnam w tak zaawansowanej ciąży kierowac,ale co tam...

no, ja bez auta nie wyobrażam sobie teraz zycia, wszędzie autem tylko, ale ja na wsi mieszkam ( chociaz takiej bez krów i kur )

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny, dzisiejsza nocka troszkę spokojniejsza, ale i tak się nie wyspałam. Dalej mnie ciągnie i bardzo kłuje w dole, jutro idę do lekarza, zobaczymy, może mam już rozwarcie, bo to uczucie takiego rozpierania nie jest przyjemne.

diatoma, dzięki za linka do streszczenia seriali jak pójdę do szpitala, to przynajmniej będę wiedzieć, o co kaman

Jak się dzisiaj czujecie, Babeczki?

Ja idę się jeszcze położyć, jeśli dane mi będzie zasnąć

Ja dzis jakas spokojna, wyciszona... brzuszek tez ok, odrobinke pobolewa jak na @ ( ale to miałam juz przez cały 8 msc) , troszke mnie od 3 dni w krzyzu pobolewa, ale na szczęscie tak śladowo. Młoda też cichutka, spi od rana, tylko czasem nóżke wystawi

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
kobietki bierzecie cos na napinanie sie brzucholka czy nie????

ja w ogóle nic nie brałam, dwa razy tylko no- spe w tej ciązy tak koło 7 msca, nie biore takich rzeczy bez wyraźnych wskazań, bo mają skutki uboczne, w końcówce ciązy to normalne, że macica się napina, że sa bóle jak na @ lub małe skurcze, dopóki wszystko pozamykane to ok.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

noc okropna
tak mnie boli brzuch że jedynie Buscopan coś na mnie jeszcze działa, nospe to juz moge sobie darowac.
ból jak na @ i te kłucia
jakby mi ktoś wbijał gwoździe w pochwe i takie rwanie czuje
no ale do lekarza dopiero w czw. ciekawe co mi sie tam dzieje
czuje sie dziwnie, opadłam z sił całkowicie dzisiaj

no ale ciąże donosiłam 38tc czas zacząć !!!!!

Gratuluję 38 TC z tym, że medycznie donoszona jest od SKOŃCZONEGO 38 tc, ale oczywiście jak najbardziej mozna juz powiedziec że donosiłaś

co do Buscopanu, to chyba nie powinnas juz brać, skonsultuj to ze swoim lekarzem, ale z tego co wiem, od 37 TC nie powinno sie juz brać żadnej no spy, buscopanów, scopolanów itd...

Cytat:

I muszę Wam powiedzieć, że niedawno odszedł znowu kawałek czopa, tym razem podbarwiony krwią zadziwiające, że człowiek cieszy się z takich rzeczy no i łapią mnie skurcze, chociaż nieregularne
Już bliżej, niż dalej
noooo, to czekamy na wieści.... wiadomej treści

Cytat:
zaczęłam sobie liczyć częstotliwość skurczy, zobaczymy, co wyjdzie
generalnie jesli to poród, to każdy następny powinien byc mocniejszy niz poprzedni, czyli postepować, tym sie róznia od przepowiadających, no i powinny byc w miare regularne, chociaz to nie jest regułą

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,trzymam kciuki za dzisiejsze USG

Chciałam się pochwalic,że u mnie dzisiaj też wybił 38 tydzień!!!
Gratulacje

i w ogóle gratuluje rozpoczęcia kolejnych tygodni dziewczynom, juz coraz bliżej...
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 13:39   #4442
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

wiecie co a my nadal nie mamy imienia dla małego. wczoraj jak leżeliśmy wieczorem juz w łóżku mąż stwierdził że trzeba wreszcie coś wybrać. i zaczęliśmy się nabijać i wymyślać niestworzone imiona.....śmiechu co nie miała, dzidzia protestowała w brzuszku....
a imienia nadal brak....
Stary 2011-02-15, 14:01   #4443
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
a wczoraj pojechałam do lumpa. Szukałam jakiejś wiosennej kurtki ale za miast tego kupiłam Niuni spodnie z nexta i kurteczkę marks&spencer oraz pojechałam do textil market i tam bodziaki były za grosze, więc wzięłam dwie pary
śliczne ciuszki

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny..
wczoraj wyszłam ze szpitala, wesoło nie jest ale zbili mi trochę te wyniki. Ta cholestaza to podstępny typ...
mam teraz sporo do nadrobienia Was nie wiem co się dzieje u was więc tylko pozdrowię serdecznie i jak doczytam to się odezwę...
witamy z powrotem

Cytat:
I muszę Wam powiedzieć, że niedawno odszedł znowu kawałek czopa, tym razem podbarwiony krwią zadziwiające, że człowiek cieszy się z takich rzeczy no i łapią mnie skurcze, chociaż nieregularne
Już bliżej, niż dalej
no to pewnie już niedługo

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziś mam wizytę na 17.30 usg :0 już sie doczekać nie mogę
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Poniżej zdjęcie małego cudeńka, które dostałam od siostry
śliczne

Cytat:
87czarna, gratulacje już bliżej, niż dalej ja wczoraj skończyłam 40 tc.

znalazłam fajne naklejki do pokoju małego:

http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...462538383.html

i chyba dzisiaj zamówię kilka
super te naklejki ja też zamówię ale jeszcze nie wiem jakie, będę się zastanawiać jak już łóżeczko postawię .

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:02   #4444
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Dostałam wczoraj od TŻ piękny bukiet róż nie spodziewałam się bo rok temu nawet nie pamiętał o walentynkach Miło mieć niespodziankę

Ego, ale cham z tego gościa powinnaś była przygadać burakowi

Jokr, Ty się wszystkim dajesz wykorzystywać, myślałam że przynajmniej mąż Ci pomaga Nie bądź taka mamuśka bo nie dość że wszystko na Twojej głowie to teraz dojdzie Ci jeszcze jeden mały wykorzystywacz i w końcu padniesz.

Mordka, super

Coralady, witaj w domu A Wiktorek Boberek wymiata

Monti, hoho, kawał chłopa Ci rośnie Może jednak już nie jedz miodu

Hawea, chyba coś się zaczyna dziać, trzymam kciuki

Glodomorek, trzymam kciuki

Kalina, super że wszystko ok, to już tuż tuż

Wanilia, może jednak obrączka się jeszcze znajdzie...szkoda

Monikal, dobrze że już w domu, oby wszystko było dobrze

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:08   #4445
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
wiecie co a my nadal nie mamy imienia dla małego. wczoraj jak leżeliśmy wieczorem juz w łóżku mąż stwierdził że trzeba wreszcie coś wybrać. i zaczęliśmy się nabijać i wymyślać niestworzone imiona.....śmiechu co nie miała, dzidzia protestowała w brzuszku....
a imienia nadal brak....
O tym samym pisałam właśnie na poprzedniej stronie jakby mały chciał się wcześniej wykluć to chyba by dostał pierwsze lepsze imię z kalendarza

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:09   #4446
blackrose4u
Wtajemniczenie

witam po dłuższej przerwie. Zbieram się już pare dni by coś tu napisać, ale jakoś nie mogę. Podczytuje Was tylko. Ogólnie to bardzo dużo teraz myśle o porodzie, o małej i o tym wszystkim co nas czeka. Nawet o prywatnej klinice/szpitalu zaczęłam myśleć bo boje się że nie dam sobie sama rady w takim zwkłym szpitalu, że nie będą na każde moje zawołanie itp.
Zapisałam się na usg na 24.02 już się nie mogę doczekać. Zobaczymy jaki w ogóle będzie lekarz.

Przyszedł mi laktator i materace do łóżeczka i prześcieradełko. Jutro też ma przyjść wózek, wiec pofoce wszystko i Wam się pochwalę

A ogólnie to moje kości między nogami się rozchodzą, zaczynam czasami chodzić jak kaczka, boli, głupie uczucie. Napieranie takie. Pare nocy spałam jak suseł a teraz znowu się męcze. Co godzine wstaje siku . Jak dłużej siedze to szczypią mnie plecy między łopatkami, ogólnie to dużo więcej narzekam
A dzisiaj dodatkowo spadłam z krzesła

gratuluje Wam zaczętych tygodni. Ach teraz już tak blisko wszystko U mnie narazie 35tc 3 dni a do cc 27 dni

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-02-15 o 14:10
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:13   #4447
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no więc, jak ktos jest ciekaw to wróciłam od gin
faktycznie potwiedziło sie moje samobadanie ( tzn nic o nim nie mówiłam ofkors) -
Szyjka skrócona do 2 cm, otwarta- "przepuszcza" 2 cm, główka nisko, czop miękki, brzuszek niżej, czyli ta akcja w nocy musiała to zdziałać ( mimo, ze nic nie czułam, żadnych skurczy) .
No ale to jeszcze nic nie znaczy, moge tak chodzic jeszcze nawet 2-3 tygodnie
Jakos sie spokojniejsza czuję, chociaż nie wydaje mi sie, żebym do terminu pociągnęła, no zobaczymy czy mi intuicja dobrze podpowiada
umówiłam się na nastepna wizytę za tydzień
"jeśli Pani wczesniej nie urodzi "

waga stoi: 79 kg
he he no to witam w klubie, ja wróciłam od lekarza
i zbadał mnie, powiedział ohoho rozwarcie mam juz na 1cm
zapytal czy jestem spakowana ja, że tak, a on, że to bardzo dobrze bo juz jestem na wylocie

mały ma się dobrze, coś chudawy jest ale dziwnie mi na odwal pomierzył Filipka mam wrażenie ale na wszelki wypadek idę zeżreć kilo miodu chyba

i zdążyłam do fryzjera iść wiec jestem super zadowolona, że maleństwo grzeczne i poczekało ładnie do 38tygodnia i do mojego fryzjera

jakoś do mnie nie dociera, że lada chwila moge rodzić

wyniki krwi odebrałam i mam super więc się ciesze, nawet płytki krwi mi podskoczyly wiec kamien z serca mi spadl

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
O MATKO jaka żenada z ta eurowizja, powinni nasz kraj na kilka lat wykluczyc to moze w tym czasie ujawnia sie jakies talenty

ja też męczę na wspolnej , dzis to nawet przeczytalam opis 10 odcinkow do przodu, bo nie moge patrzec jaki ten filip ślepy no i moja ciekawosc zostala zaspokojona.

chcialam zapytac czy wrocila wam sennosc?? ja caly dzien mam oczy zmeczone i przyspiam, juz sama nie wiem.

ja też biore te witaminki, ale ponoć od nich wieksze dzieci sie rodza, tak mi polozna powiedziaala. ale coz tam biore.

ooo to ja idę czytać te odcinki na wspólnej
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:14   #4448
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
zapytal czy jestem spakowana ja, że tak, a on, że to bardzo dobrze bo juz jestem na wylocie
No łaaadnie !! Już za chwileczkę, już za momencik ...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:18   #4449
Olusiaa_
Zakorzenienie

Stresuję się czytaniem o tych waszych czopach i rozwarciach

Dochodzę do wniosku, że powinny być osobne wątki dla każdego miesiąca- bo ja np. 31 tc dopiero... i gdzie mi tam do waszych 38 tc
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:22   #4450
gosiawolna
Rozeznanie

po wizycie wszystko ok jak na 32 tydzien to mam 9,3 kg na plusie nastepna wizyta za 2 tygodnie a jutro o 8 rano usg tabletki mam dalej tak brac tzn 4 razy dziennie fenoterol i isoptin a nospe forte 2 razy. lekarz powiedzial ze skoro nie boli to super. a jak by sie cos dzialo to od razu do niego przyjsc
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:30   #4451
87czarna
Zakorzenienie

Olusia przynajmniej będziesz obeznana w temacie

hawea ja też kupiłam kilka naklejek na ścianę(nota bene pszczółkę Maję,haha ) ,tylko cholerka zastanawiam się,czy jak później będę miała ochotę je ściągnąc,to nie zostawią śladu? Pewnie tak... ;/

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

gosiawolna super wieści

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 14:32   #4452
diatoma
Zadomowienie

Olusiaa a ja mam odwrotnie niż ty , bo czytajac wypowiedzi dziewczyn ktore są hen przed nami, uspokajam sie w jakis sposob, i zdobywam wiedze ktorej nie posiadam.
i tak nie panikuje z byle powodu jak na poczatku, tylko sobie przypomninam ze np kilka z was tez tak mialo i minelo i nic sie nie stalo. oczywiscie czujnosc jest, ale ja jestem bardziej opanowana.
i nie przeraza mnie juz ten porod, bo jak czytam jak niektorym ciąża ciąży to poród jest po porstu wybawieniem.
takze podsumowujac ciesze sie z rozbieznosci terminow , bo zdobywam sporą wiedzę praktyczna

Gosiawolna to jutro obie mamy usg, zobaczymy ile nasze kruszynki ważą
kto ma jutro też usg?????

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-15 o 14:33
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 14:53   #4453
blackrose4u
Wtajemniczenie

czy opłaca się to: chusteczki Pampers 4x63szt za 19,29 ? jak myślicie?

oczekujemy
Stary 2011-02-15, 14:57   #4454
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

mały ma się dobrze, coś chudawy jest ale dziwnie mi na odwal pomierzył Filipka mam wrażenie ale na wszelki wypadek idę zeżreć kilo miodu chyba

i zdążyłam do fryzjera iść wiec jestem super zadowolona, że maleństwo grzeczne i poczekało ładnie do 38tygodnia i do mojego fryzjera

jakoś do mnie nie dociera, że lada chwila moge rodzić

wyniki krwi odebrałam i mam super więc się ciesze, nawet płytki krwi mi podskoczyly wiec kamien z serca mi spadl

ooo to ja idę czytać te odcinki na wspólnej

No to czekamy

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
po wizycie wszystko ok jak na 32 tydzien to mam 9,3 kg na plusie nastepna wizyta za 2 tygodnie a jutro o 8 rano usg tabletki mam dalej tak brac tzn 4 razy dziennie fenoterol i isoptin a nospe forte 2 razy. lekarz powiedzial ze skoro nie boli to super. a jak b

Jakby sie cos dzialo to od razu do niego przyjsc
No i super

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:02   #4455
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

Przyszedł mi laktator i materace do łóżeczka i prześcieradełko. Jutro też ma przyjść wózek, wiec pofoce wszystko i Wam się pochwalę
Można wiedzieć jaki laktator kupiłaś? Bo ja wlaśnie przeglądam all pod tym kątem.

Ja zaczynam 34tc i dzisiaj skończył mi się Cordafen na twardy brzuch:/ Byłam przekonana, że jeszcze mam opakowanie w szafce, ale dopiero jutro pójdę po receptę. Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy do tej pory z racji odstawienia na dzien

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:05   #4456
blackrose4u
Wtajemniczenie

taki: http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...438479122.html

oczekujemy
Stary 2011-02-15, 15:09   #4457
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
o tym uczuleniu to nie pomyslalam, moze nei bedzie miała uczulenia..
te papmpersy maja dosc dobrą opinię
sprezentowac mam komu bo bratowa meza uzywa i kuzynka tez
To jak sie nie zmarnuja to bierz

Cytat:
cześć Dziewczyny..
wczoraj wyszłam ze szpitala, wesoło nie jest ale zbili mi trochę te wyniki. Ta cholestaza to podstępny typ...
mam teraz sporo do nadrobienia Was nie wiem co się dzieje u was więc tylko pozdrowię serdecznie i jak doczytam to się odezwę...
Jakie mialas objawy cholestazy?, bo ja juz sie ok miesiaca mecze z paskudna wysypka na dloniach i stopach, ale zaden lrkarz nie kwapi sie, zeby mi to obejrzec. Lekarka dala mi masc ze sterydami, ale wedlug mojego gine absolutnie mam jej nie uzywac, bo to najgorsze co moglam dostac, od balsamu na opuchniete nogi zaczela mi schodzic platami skora i teraz jeszcze doszlo swedzenie potworne i juz nie wiem co mam brac, a wytrzymac sie czasami nie da. Chcialam sobie zrobic priv badanie na cholestaze, ale kosztuje ponad 200zl, a gine powiedzial mi jedynie, ze jakbym ja miala to by mi na brzuchu i nogach powyskakiwalo.

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Dostałam wczoraj od TŻ piękny bukiet róż nie spodziewałam się bo rok temu nawet nie pamiętał o walentynkach Miło mieć niespodziankę

Jokr, Ty się wszystkim dajesz wykorzystywać, myślałam że przynajmniej mąż Ci pomaga Nie bądź taka mamuśka bo nie dość że wszystko na Twojej głowie to teraz dojdzie Ci jeszcze jeden mały wykorzystywacz i w końcu padniesz.

Mordka, super

Coralady, witaj w domu A Wiktorek Boberek wymiata

Monti, hoho, kawał chłopa Ci rośnie Może jednak już nie jedz miodu

Hawea, chyba coś się zaczyna dziać, trzymam kciuki

Glodomorek, trzymam kciuki

Kalina, super że wszystko ok, to już tuż tuż

Wanilia, może jednak obrączka się jeszcze znajdzie...szkoda

Monikal, dobrze że już w domu, oby wszystko było dobrze
Wiesz co juz powoli zaczynam upominac sie o swoje tz nie robie niektorych rzeczy i glosno oznajmiam, ze jest mi ciezko. Co prawda kolejka do pomocy sie nie ustawia hehe, ale uwierz mi, ze po porodzie bede bardziej "uciazliwa" i mniej samodzielna niz teraz
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:10   #4458
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
fajna okazja, sporo gadżetów dodają. Chyba też go zamówię. Zastanawiam się jeszcze nas Aventem ręcznym, ale pewnie mało się od siebie różnią.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:11   #4459
Jok3r
Zadomowienie

Kurcze wlasnie dokonalam ostatniej edycji tc. Za tydz we wtorek juz mnie beda szykowac do cc.
Stary 2011-02-15, 15:14   #4460
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
kurcze, co za baran, a może jemu bardziej chodziło o cukrzyce w ciąży, tylko na to powinien zrobic badanie, a nie wagą się sugerować, a może dlatego, że szybko przybrałaś, nie wiem jakiś nawiedzony, ale teraz to nie masz co go zmieniać chyba
(
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

niektórzy to minęli się z powołaniem, a ch.j mu do tego ile przytyłaś, on ma dbać o twoje maleństwo i ciebie a nie krzyczeć i cię jeszcze stresować

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

Kurcze, takich matolow to tylko na kopach... Przeciez to nie czas na diety i trzymanie linii a jesli sa jakies konkretne przeciwskazania do przybierania znacznego to powinien ci to jasno i spokojnie wytlumaczyc a nie takimi tekstami rzucac Nie przejmuj sie tak i jedz po prostu tak jak ci organizm podpowiada a nawet jak masz zachcianki - lepszego momentu na ich realizacje nie bedziesz miala

:

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
agus87 zabić takich lekarzy to mało ciekawe jak jego organizm by się zachowywał jakby był w ciąży Nie przejmuj się takim chamem
dzieki kochane, niestety w zyciu bym nie przypuszczala, ze moj gin, do ktorego chodze od 6 lat okaze sie totalnym bawanem, no ale trudno, w 7 msc nie bede zmieniac lekarza

dziekuje

macie racje co do jedzenia

ale tak mi narzucil bym nawet owocow nie jadla, bo maja duzo cukru, ze dzisiaj po raz 1 od 5 tygodni zjadlam jablko

a tak to grejfruty lub truskaswki, bo mslo cukru maja

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
po wizycie wszystko ok jak na 32 tydzien to mam 9,3 kg na plusie nastepna wizyta za 2 tygodnie a jutro o 8 rano usg tabletki mam dalej tak brac tzn 4 razy dziennie fenoterol i isoptin a nospe forte 2 razy. lekarz powiedzial ze skoro nie boli to super. a jak by sie cos dzialo to od razu do niego przyjsc
super, ze wszystko ok

Cytat:
agus87, nie przejmuj się gadaniem doktora, przecież nie tyjesz 'specjalnie', po prostu tak Twój organizm reaguje na ciążę. Jedne kobiety przybierają dość sporo na wadze, inne mniej. Nie ma reguły. Oczywiście, można sobie 'pomóc' podjadaniem słodkości, na które ciężarne mają często ochotę, ale bez przesady, nie należy sobie tak wszystkiego odmawiać, należy się rozsądnie odżywiać. Zgubi się po porodzie. Jak coś, to zastanów się nad zmianą lekarza.

Już bliżej, niż dalej

Wpiszcie mnie może na swoją listę, bo fajnie mi się tutaj z Wami pisze
dzieki kochana

3mam kciuki za szybki rozwoj wydarzen

a my bylismy w miescie, kupilimy nowa koldre, posciel

ja reczniki do szpiala, i malej ciuszki, poznie foty wkleje
Stary 2011-02-15, 15:19   #4461
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
fajna okazja, sporo gadżetów dodają. Chyba też go zamówię. Zastanawiam się jeszcze nas Aventem ręcznym, ale pewnie mało się od siebie różnią.
też zastanawiałam się nad Aventem, ale TT ma więcej gadżetów

mi zostało do spakowania do torby: ręcznik, szczoteczka do zębów (pamiętacie? bo ja w ogólnie nie pomyślałam że będę potrzebować tak przejęłam się by mieć podkłady, majtki, wkładki itp.), kapcie i mini żele do mycia

oczekujemy
Stary 2011-02-15, 15:19   #4462
Jok3r
Zadomowienie

Dostalam wlasnie posciel z Joko. Jest przeboska. Ochraniacz na szczebelki jest troche za wysoki, ale kurcze jakosc bardzo dobra i te kolory o matko
Stary 2011-02-15, 15:28   #4463
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Kurcze wlasnie dokonalam ostatniej edycji tc. Za tydz we wtorek juz mnie beda szykowac do cc.
juuuuż za tydzień?? ale ci powiem, że fajnie, że wiesz już kiedy dokładnie i nie czekasz jak na szpilkach jak ja

Cytat:
Dostalam wlasnie posciel z Joko. Jest przeboska. Ochraniacz na szczebelki jest troche za wysoki, ale kurcze jakosc bardzo dobra i te kolory o matko
piękna nie? też mam, ja mam Sea Friends
Fakt, ze troche wysoki ale jak się pozniej obnizy troche lozeczko to bedzie jeszcze dobry
Stary 2011-02-15, 15:37   #4464
Jok3r
Zadomowienie

Tez mam Sea Friends. Zastanawialm sie nad kupnem chyba z miesiac, bo mam juz lacznie 4 kpl poscieli, ale ja to mam bzika na punkcie zmiany poscieli i otoczenia, wiec wszystkie na pewno beda uzywane
Stary 2011-02-15, 15:49   #4465
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
montii jaki Fabianek duży, chyba zacznę jeść ten miodek, bo mój w 31tc 2kg tylko ważył

jakie tylko kochana?
jest większy niż 'przeciętne' dziecko

jeszcze raz siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

więc mój synek dokładnie o 185 gram przekracza 50 centyl jakby nie patrząc jest średni, ale raczej większy aniżeli drobinka, 2 kg w 31 tc to ładny wynik

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 15:56   #4466
deneb3
Zadomowienie

aa jesazcze zapomniałam napisać, że w C&A sa nadal przeceny rzeczy dla dzieci i sa fajne kolorowe body z dlugim i krotkim rekawkiem przecenione na 7zł oraz prześliczne kolorowe skarpeteczki za 5zł (przecenione z 15 czy 17zł)
skarpetki takie cienkie

ja już mam sporo par frotte wiec kupiłam te cienkie, w paseczki sa i strasznie mi się podobaja, kolory żywe, fajniaste
Stary 2011-02-15, 16:04   #4467
prunelle
Wtajemniczenie

hej laseczki, ja po wizycie u gin, płytki krwi mi poleciały dramatycznie, jak jeszcze troszkę spadną, to trzeba będzie mnie "konsultować", nie mam pojęcia, czemu tak nagle żelazo się lekko podniosło, ale tabletki mi zmieniła na Biofer z Tardyferonu; ciśnienie znowu niskie, dziwią się, że chodzę w ogóle, ale tętno małego ok i rośnie ładnie, więc to tylko ja się "sypię" i łobuziak jest główką do góry, więc muszę z nim pogadać, żeby się do przekręcania przygotował, czasu trochę jeszcze ma, no ale...

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a tesciowa też się uczepiła i za każdym razem co tż dzwoni do niej i mówi że brzuch mi faluje że mały kopie to ta wyskakuje że bliźniaki tam może są. boże mamy 21 wiek czy do niej nie dociera że na usg by wyszło??? ostatnio przeciez też stwierdziła że skoro mnie boli pod cyckami ją też tak bolało (a urodziła bliźniaki) to na pewno ja też będę miała no ręce opadają

dobra lecę dalej z miśkiem film oglądać potem pajciu buźka do juterka
hehe, teściowe i ich teorie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Hej

100 lat się nie odzywałam ale tak jakoś wychodzi, że nie mam zupełnie kiedy

Chciałam tylko napisać, że żyjemy. Jutro zaczynamy 38 tydz. i mam nadzieję, że już niedługo się rozpakujemy bo mam szczerze dosyć. Może nie samej ciąży ale moje starsze dziecko daje mi w kość. Po wizycie szyjka w osi kanału, mała bardzo nisko, skurcze są od tygodnia, pani dr powiedziała, że do terminu (7.03) raczej nie dociągnę - i mam nadzieję . Trzymam kciuki za Was wszystkie, zaglądam czasem na pierwszą stronę żeby zobaczyć czy ktoś się rozpakował . Trzymajcie się, pewnie następnym razem jak napiszę to będzie opis porodu
czekamy z niecierpliwością

Cytat:
Dzisiaj wydałam prawie 100zł na kosmetyki,

a nie mam jeszcze:
kremu do twarzy
mleczka do ciała
kremu do pupy
pudru

no niestety strasznie dużo się wydaje na te kosmetyki...

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
chcialam zapytac czy wrocila wam sennosc?? ja caly dzien mam oczy zmeczone i przyspiam, juz sama nie wiem.

ja też biore te witaminki, ale ponoć od nich wieksze dzieci sie rodza, tak mi polozna powiedziaala. ale coz tam biore.
ja też jestem od dwóch tygodni jakoś senna bez przerwy... drzemkę w ciągu dnia to muszę sobie ucinać bo bym nie dała rady

Cytat:
trochę się rozpędziłam pisząc kawa
bo piłam Ricore na mleku

czuję się taka poddenerwowana,
ale ogólnie nie czuję się źle
też ricore piję może powinnam na coś mocniejszego się przerzucić, to mi to ciśnienie troszkę podskoczy

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam 32 tydzień , to juz 8 miesiąc, ale to leci, a ja nadal kasy na wyprawkę nie mam, pare ciuszków, pieluszki i tyle.
Ostatnio mam ciężkie dni mam nadzieje, że to nie depresja, nie ma pomysłu na prace po macierzyńskim, do tej w której teraz jestem zatrudniona nie mam możliwości wrócić. Jak ja utrzymam dwójke dzieci sama
trzymaj się kochana i nie poddawaj, niech ta pani adwokat zacznie szybciej działać
a jako kto pracowałaś wcześniej, jeśli można spytać?

Cytat:
cześć Dziewczyny..
dobrze że już jesteś w domku

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
87czarna
Ty to już jedną nogą na porodówie

TŻ wraca we czwartek już pyta się mnie czy jeszcze da radę dotrzeć do moich miejsc, że tak powiem, strategicznych
Świnia!
hehehe, no ale trochę zazdroszczę, bo mój to jakby w ciąży był zamiast mnie, brak zainteresowania, ochota mu przeszła jak mnie ciężarną widzi czy co

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:07   #4468
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
mój mąż też tylko stwierdził: "że Ty mu nie dałaś do wiwatu" ale ja stwierdziłam, że nie będę się za bardzo denerwować, bo bym jeszcze tam urodziła

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
O tym samym pisałam właśnie na poprzedniej stronie jakby mały chciał się wcześniej wykluć to chyba by dostał pierwsze lepsze imię z kalendarza
nasz synek też bezimienny

Cytat:
witam po dłuższej przerwie. Zbieram się już pare dni by coś tu napisać, ale jakoś nie mogę. Podczytuje Was tylko. Ogólnie to bardzo dużo teraz myśle o porodzie, o małej i o tym wszystkim co nas czeka. Nawet o prywatnej klinice/szpitalu zaczęłam myśleć bo boje się że nie dam sobie sama rady w takim zwkłym szpitalu, że nie będą na każde moje zawołanie itp.
nie martw się, wszystko będzie dobrze, przecież to parę dni tylko

Cytat:
no to mama wyfrycowana, to może już rodzić

Cytat:

Dochodzę do wniosku, że powinny być osobne wątki dla każdego miesiąca- bo ja np. 31 tc dopiero... i gdzie mi tam do waszych 38 tc
nie stresuj się, przynajmniej poczytamy o tej nadchodzącej godzinie zero, ja np nie słyszałam nigdy o czopie śluzowym, a na SR dopiero w sobotę idę

Cytat:
czy opłaca się to: chusteczki Pampers 4x63szt za 19,29 ? jak myślicie?
w realu są 4+2 x 63szt sensitive lub 72szt zwykłych za 25,99

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
jakie tylko kochana?
jest większy niż 'przeciętne' dziecko

jeszcze raz siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

więc mój synek dokładnie o 185 gram przekracza 50 centyl jakby nie patrząc jest średni, ale raczej większy aniżeli drobinka, 2 kg w 31 tc to ładny wynik
wiem, wiem
jak tylko przyszłam z usg, to sprawdzałam właśnie na tej siatce i się trochę uspokoiłam, ale np mojej koleżanki córcia dwa tyg.starsza i już waży 2600gram, ale nie mam się co martwić, ważne że zdrowy, ale tak na wszelki wypadek zaczynam jeść miodek jak na niedźwiadka przystało
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:08   #4469
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
też zastanawiałam się nad Aventem, ale TT ma więcej gadżetów

mi zostało do spakowania do torby: ręcznik, szczoteczka do zębów (pamiętacie? bo ja w ogólnie nie pomyślałam że będę potrzebować tak przejęłam się by mieć podkłady, majtki, wkładki itp.), kapcie i mini żele do mycia
no nieeee, też bym o szczoteczce na bank zapomniała!

Cytat:

ja też 31 tc ale mnie to nie stresuje, może tylko żałuję, że ja to jeszcze trochę poczekam...

Cytat:

Cytat:
aa jesazcze zapomniałam napisać, że w C&A sa nadal przeceny rzeczy dla dzieci i sa fajne kolorowe body z dlugim i krotkim rekawkiem przecenione na 7zł oraz prześliczne kolorowe skarpeteczki za 5zł (przecenione z 15 czy 17zł)
skarpetki takie cienkie

ja już mam sporo par frotte wiec kupiłam te cienkie, w paseczki sa i strasznie mi się podobaja, kolory żywe, fajniaste
super, będę musiała się tam przejść

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:10   #4470
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
hej laseczki, ja po wizycie u gin, płytki krwi mi poleciały dramatycznie, jak jeszcze troszkę spadną, to trzeba będzie mnie "konsultować", nie mam pojęcia, czemu tak nagle żelazo się lekko podniosło, ale tabletki mi zmieniła na Biofer z Tardyferonu; ciśnienie znowu niskie, dziwią się, że chodzę w ogóle, ale tętno małego ok i rośnie ładnie, więc to tylko ja się "sypię" i łobuziak jest główką do góry, więc muszę z nim pogadać, żeby się do przekręcania przygotował, czasu trochę jeszcze ma, no ale...

hehehe, no ale trochę zazdroszczę, bo mój to jakby w ciąży był zamiast mnie, brak zainteresowania, ochota mu przeszła jak mnie ciężarną widzi czy co
bo teraz mały zabiera wszystkie wartościowe rzeczy z Ciebie, a może zmieni jeszcze pozycje, mam znajomą, której synek zmienił pozycję dzień przed urodzeniem się
a co do męża, to nie martw się, mój też ciągle powtarza, że zrobi dziurkę w głowie małemu
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości