Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 16:16   #1591
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
dziewczyny tak się zastanawiam bo od dawna miałam zaplanowany wyjazd do ikei na jutro właśnie w sumie całą drogę byłabym w samochodzie mogłabym się nawet położyć bo jedziemy busikiem.
no i czy zdecydować się na wyjazd czy lepiej nie??
Vanes bierzesz w ogóle pod uwagę taki wyjazd?? Ja bym się na pewno nie zdecydowała mi gin też kategorycznie kazał leżeć i tego się trzymam moj TŻ za każdym razem jak nawet do wc idę, to się pyta po co wstaje... ja wiem, że wiele rzeczy sobie planowałaś, zapewne tak jak i ja ale niestety jest jak jest i trzeba spokojnie do tego podejść... ja jeszcze w czwartek przed ginem byłam normalnie w pracy i nic nie przepowiadało, że nie przyjdę już dnia następnego, więc wszystko zostało tak jak wyszłam na wizytę... ale jak się okazało wszystko da się załatwić na telefon i już dzisiaj przywieźli mi dwa rzuty dokumentów do domu, więc spokojnie można się zorganizować w łóżeczku Piszę akurat o pracy, bo to dla mnie był największy problem, po wykluczeniu ze świata chodzących... A jeśli chodzi o zakupy, to na całe szczęście mamy internet i wszystko można oblookać i ewentualnie w takiej ikeii tylko zlecić zakupy np mamie, tacie, TŻ'owi albo bratu... Ja bym nie ryzykowała... mój gin mówił, że najgorsza jest jazda w samochodzi, zbyt długie siedzenie i chodzenie czyli generalnie wszystko oprócz leżenia hehe tak więc vanes do łóżeczka, a jak nie to

ooo vanes doczytałam, że zostajesz w domu... mądra decyzja

Edytowane przez Renessme1985
Czas edycji: 2011-02-15 o 16:22
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:19   #1592
TheXanthippe
Raczkowanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Witam
Wczoraj byłam u lekarza glukza w normie uffff inne badania rowniez tylko moja pani dr zwalila mnie z nog (chodze na nfz) mialam juz 2 usg w 10 i 22 tyg to pytam się kiedy moge sie spodziewac kolejnego a ona do mnie ze nie widzi potrzeby robienia juz jakiegokolwiek usg no chyba ze tuz przed porodem jesli beda watpliwosci co do ulozenia dziecka :sciana:

Pisałyście jak poznałyscie swoich tż-tow otoż ja swojego poznalam przez telefon Byłam z mlodsza kolezanka w centrum handlowym i tam byly takie duuuze kanapy a ona jak to nastolatka(glupie pomysly) z nudow wszedzie wypisywala swoj nr tel. Po powrocie do domu dostala esa od jakiegos chlopaka, dala mi jego nr mysle sobie a co tam porobie sobie jaja i tak pisalismy pol roku potem sie spotkalismy i tak jestesmy ze soba juz 4 lata
a mieszkalismy od siebie jakies 150 km. Wtedy przyjechal z kolegami na kilka dni do stolicy potem wrocil do siebie a od momentu pierwszego spotkania juz tu zostal na stałe

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-02-15 o 16:24
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:20   #1593
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

a ja jeszcze póki mam chwilę to sie pochwalę też a co....
my z moim tz poznalismy się dośc banalnie...w pracy...
niebanalnym było to, że poznalismy się w połowie maja a od 1 czerwca mieszkalismy juz razem
dodam, że jak sie zapoznalismy to ja mieszkałam z innym facetem a on z inną kobietą...
w mig się wyprowadzilismy i zamieszkaliśmy w mega ciasnej kawalerce
to był dopiero szok...a moja mama myślałam, że zawału dostanie jak w domu pomieszkałam tydzień i oznajmiłam, że znowu się wyprowadzam
Stary 2011-02-15, 16:20   #1594
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mimbi
ale numer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! no nie ! pech do kwadratu !
zeby sie tylko tak nie stałom, gdy juz wody Ci odejdą
Cale szczescie rodze w maju, jest nadzieja, ze akumulator nie padnie od zimna i bagaznik nie zamarznie Chociaz u nas w Polsce to nigdy nie wiadomo, jaka bedzie pogoda Ale sie usmialismy bardzo przy tych samochodach.

My sie poznalismy na studiach - zobaczylam go drugiego dnia przed uczelnia i mowie do kolezanki "O rany facet ideal, bedzie moim mezem!", a ona do mnie, ze jestem glupia. 1.5 roku za nim chodzilam, zeby sie ze mna umowil, a on nie chcial, wiec odpuscilam. Potem jemu sie zachcialo, a ja mialam innego chlopaka i tak czekal pol roku. A jak sie juz pocalowalismy pierwszy raz, to po tygodniu sie wprowadzilam i tak juz jestesmy razem 6 rok.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:24   #1595
moniqac
Zadomowienie

daisy - moge Ci podrzucić kilka kotletów do cheeseburgera czy whatever (czytaj: szukam zajęcia ).

a wiecie że coraz częściej spotyka się małżeństwa "internetowe" - my z TZ poznaliśmy się.............. na kawalerskim, które on organizował u siebie w domu dla kumpla, no a że moja koleżanka znała kolegę mojego TZ to tamten nas zaprosił (śmiałam się, że mało mają dziewczyn ) i tak się poznaliśmy - on wtedy był w takim "przelotnym" związku, który akurat jak się okazało 2 tyg później był na wykończeniu, a moja kumpela - miała na niego chrapkę więc próbowałyśmy ją z nim wyswatać, ale on się uwziął na mnie .

gdyby nie jego upartość i to, że przejął "włądzę" nad związkiem, to ja zapewne nie związałabym się - nie to, że miałam coś do niego był mnie bardzo wzięło tylko, ja z zasady (jakiejś durnej) nie wiązałam się na stałe. Ale on jak przyjechał do mnie pierwszy raz - przywióżł ze sobą szczoteczkę do zebów więc nie miałam gdzie uciekać .

po 4 miesiącach już mieszkaliśmy razem .

the_sania - ja pracuje w międzynarodowej korporacji (zaczynam mieć tak "spprany" mózg jak w korporacjach ) jako szef działu PR. na co dzień pracuję w dwóch językach, czasem trzech, mam zespół swój i baaaaaaaaardzo dużo pracy - ale ja to lubię, tak jak pisałam.

ale niemniej jednak nie mogę się doczekać kiedy przejdzei mi ochota na pracę .

agus
- uwielbiam satyne bawełnianą .

mimbi bidulka - niezła historia.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-15 o 16:26
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:25   #1596
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Cale szczescie rodze w maju, jest nadzieja, ze akumulator nie padnie od zimna i bagaznik nie zamarznie Chociaz u nas w Polsce to nigdy nie wiadomo, jaka bedzie pogoda Ale sie usmialismy bardzo przy tych samochodach.

My sie poznalismy na studiach - zobaczylam go drugiego dnia przed uczelnia i mowie do kolezanki "O rany facet ideal, bedzie moim mezem!", a ona do mnie, ze jestem glupia. 1.5 roku za nim chodzilam, zeby sie ze mna umowil, a on nie chcial, wiec odpuscilam. Potem jemu sie zachcialo, a ja mialam innego chlopaka i tak czekal pol roku. A jak sie juz pocalowalismy pierwszy raz, to po tygodniu sie wprowadzilam i tak juz jestesmy razem 6 rok.

mój mąż po kilku dniach znajomości tez oznajmił, że będę jego żoną
ja nie wierzyłam,że taki facet zwrócił na mnie uwagę i myślałam,że robi sobie ze mnie jaja
u mnie trwało to krócej
Stary 2011-02-15, 16:25   #1597
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość

Pisałyście jak poznałyscie swoich tż-tow otoż ja swojego poznalam przez telefon Byłam z mlodsza kolezanka w centrum handlowym i tam byly takie duuuze kanapy a ona jak to nastolatka(glupie pomysly) z nudow wszedzie wypisywala swoj nr tel. Po powrocie do domu dostala esa od jakiegos chlopaka, dala mi jego nr mysle sobie a co tam porobie sobie jaja i tak pisalismy pol roku potem sie spotkalismy i tak jestesmy ze soba juz 4 lata
No nie mogę coraz lepsze są te historie poznania
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:27   #1598
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
daisy - moge Ci podrzucić kilka kotletów do cheeseburgera czy whatever (czytaj: szukam zajęcia ).

a wiecie że coraz częściej spotyka się małżeństwa "internetowe" - my z TZ poznaliśmy się.............. na kawalerskim, które on organizował u siebie w domu dla kumpla, no a że moja koleżanka znała kolegę mojego TZ to tamten nas zaprosił (śmiałam się, że mało mają dziewczyn ) i tak się poznaliśmy - on wtedy był w takim "przelotnym" związku, który akurat jak się okazało 2 tyg później był na wykończeniu, a moja kumpela - miała na niego chrapkę więc próbowałyśmy ją z nim wyswatać, ale on się uwziął na mnie .

gdyby nie jego upartość i to, że przejął "włądzę" nad związkiem, to ja zapewne nie związałabym się - nie to, że miałam coś do niego był mnie bardzo wzięło tylko, ja z zasady (jakiejś durnej) nie wiązałam się na stałe. Ale on jak przyjechał do mnie pierwszy raz - przywióżł ze sobą szczoteczkę do zebów więc nie miałam gdzie uciekać .

po 4 miesiącach już mieszkaliśmy razem .

the_sania - ja pracuje w międzynarodowej korporacji (zaczynam mieć tak "spprany" mózg jak w korporacjach ) jako szef działu PR. na co dzień pracuję w dwóch językach, czasem trzech, mam zespół swój i baaaaaaaaardzo dużo pracy - ale ja to lubię, tak jak pisałam.

ale niemniej jednak nie mogę się doczekać kiedy przejdzei mi ochota na pracę .

agus
- uwielbiam satyne bawełnianą .

mimbi bidulka - niezła historia.
rowniez
to moj 3 komplet
Stary 2011-02-15, 16:32   #1599
moniqac
Zadomowienie

antropia mimbi - ja myślałam, że moje 4 miesiące to było szyzbko.
niezłe jesteście .

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Witam

a mieszkalismy od siebie jakies 150 km. Wtedy przyjechal z kolegami na kilka dni do stolicy potem wrocil do siebie a od momentu pierwszego spotkania juz tu zostal na stałe
bijesz nas wszystkie na łeb .

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

a ja po kapuśniaku zjadłam całą paczkę miogdałów.... ale nieeeeeeeeeeee........... ..... nie mogły to być zwykłe migdały - musiały być w polewie, otoczce z białej czekolady, gorzkiej czekolady i mlecznej czekolady.... takie 3 różne smaki..... i zjadłabym jeszcze .

Stary 2011-02-15, 16:33   #1600
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Witam
Wczoraj byłam u lekarza glukza w normie uffff inne badania rowniez tylko moja pani dr zwalila mnie z nog (chodze na nfz) mialam juz 2 usg w 10 i 22 tyg to pytam się kiedy moge sie spodziewac kolejnego a ona do mnie ze nie widzi potrzeby robienia juz jakiegokolwiek usg no chyba ze tuz przed porodem jesli beda watpliwosci co do ulozenia dziecka :sciana:

ciekawa historia

ja kidys byłam przeciwniczką tego typu poznań.tel.internet itp., ale poznałam wiele świetnych par, które własnie w ten sposób się zapoznały i żyją juz ze sobą kupę lat
Stary 2011-02-15, 16:38   #1601
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
ale nam sekrety wychodzą
Tak Daisy dobrze pamiętasz województwa (ślask i dolny), na live poznaliśmy się po niecałym miesiącu znajomości internetowej i to tylko z inicjatywy Tż, bo ja zawsze nieufna byłam internetowym znajomościom . Później przez 8 miesięcy jeździliśmy do siebie co weekend, ja w jeden, Tż w drugi, a od ponad 4 lat mieszkamy razem Tak więc szybko się to rozwinęło , a jak było u Was?
My też się poznaliśmy przez net
Tż pisał artykuł o portalach randkowych, a ja kilka lat wcześniej po zdradzie i stracie paru przyjaciół przez faceta, założyłam na jednym profil. Nigdy w zasadzie go nie używałam, czasem z kimś pisałam tylko przez niego.
No i tż któregoś wieczoru pił z kolegą i na tym portalu była opcja "pytań" i "odpowiedzi" i po pijaku zaczął odpisywać dziewczynom na te pytania. No i między innymi do mnie napisał
Ja dostałam na maila, że ktoś odpowiedział na moje pytania, a ponieważ były ciekawe, to też odpisałam, no i tak zaczęliśmy rozmawiać.
A potem się okazało, że studiuje piętro pode mną i zna mnie z widzenia i że mu się wcześniej podobałam

Zamieszkaliśmy razem po 9 miesiącach, a ślub wzięliśmy po niecałych dwóch latach No i dzidzia zaraz po ślubie (w zasadzie za pierwszą próbą )

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:40   #1602
Eve1603
Zakorzenienie

A moj maz do mnie po prostu przyjechal - jego kolega mial na mnie chrapke, ale duren zamiast sam przyjechac, to wzial ze soba kolege (czyli mojego tza), tz wszedl, przedstawil sie i stwierdzil, ze wlasnie poznal swoja zone - ja w smiech i to wielki, bo jak zobaczylam tza, to nawet sobie pomyslalam, ze szkoda, ze ten K.(ktory chcial mnie zdobyc) nie wzial ze soba jakiegos fajnego kolegi Tz byl absolutnie nie w miom typie. Ale "wychodzil" sobie droge do mojego serca i jakos tak wyszlo, ze po prawie 2 miesiacach juz sie do mnie wprowadzil i tak do dzis razem jestesmy.

Dziewczyny, ktore sa skazane na lezenie - kochane, nawet jak lezycie to mozecie cwiczyc miesnie napinajac je i puszczajac, nawet minimalna dawka ruchu i pracy dla nich bedzie lepsza niz nic, kreccie kostkami u nog, ramionami, robcie cwiczenia oddechowe - nie lezcie plackiem.

the_sania
Ty chyba pytalas czy mozna sobie samemu szyjke badac - mozna, ale ja jakos sie do tego nie pale

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:42   #1603
eweska
Moderatoreska

Hehe poczytałam o Was i Waszych tż-tach to może ja napiszę jak sie poznalismy
A więc zostałam zaproszona do koleżanki na ślub, byłam też druhną i miałam być w parze z moim mężem Koleżanka wychodziła za mąż za brata mojego tż-ta i tak poznalismy sie na ślubie, później pierwsze spotkanko i tak poleciało po 10 miesiącach znajomości ślub i tak jesteśmy ze sobą już 12 lat a ponad 11 po slubie

Za niedługo maja mi przywieść drzwi do szafy, dobrze że męzul zerwie sie z pracy na chwilkę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:44   #1604
moniqac
Zadomowienie

idę prasować pościel..... wysuszyć sobie włosy ..... i przygotowac burgery .

będe "na podglądzie" .

Stary 2011-02-15, 16:44   #1605
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
My też się poznaliśmy przez net
my z TŻtem też
sympatia to była
200km nas dzieliło
on napisał do mnie bo moje zdjęcie losowo wylądowało na 1 stronie portalu i mu się spodobałam mimo, iż byłam młoda

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:45   #1606
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki! Malo sie udzielam, bo zaczelam mrozonki sobie robic i po oczyszceniu 6 kg warzyw jestem padnieta

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Bez butów ale w skarpetkach lub podkolankach

pojadłam sobie i teraz odpoczywam i lenię się przy tv i herbatce

Ja jutro zaczynam 30tydzień leci leci ten czas
ja tez w skarpetkach usadawiam sie na fotelu eweska wozek extra, bardzo podoba mi sie kolorek! jaka to marka, Jane?

Paulizia spokojnej podrozy i wypoczynku

anula_81 powiem Ci, ze fotki z tego usg 3D sa extra, nie spodziewalam sie ze az tak dobrze widac dzidzie, piekne

anulinka2009 odebralam moje wyniki tarczycy i wyobraz sobie, ze endo kazal odstawic eutyrox i nastepne badanie zrobic za miesiac!
a oto moje wyniki:
TSH 1.84
FT3 2.67
FT4 0.9

No mi tez juz doskwiera bol krzyza i lydek bardzo, w czwartek zaczynamy z Flawciem 27 tydzien i zaczynam poruszac sie jak kaczucha, utylam juz 9 kg pozatym cera nic sie nie poprawila, pryszcz pryszcza pogania koszmar! nie moge na siebie patrzec
Stary 2011-02-15, 16:45   #1607
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
za mną tez chodza !!!!!!!!!!!
ale 03 marca TŁUSTY CZWARTEK !
Nawpierniczam sie za dwójke
ooooo nie 3 marca ?? mam wizytę u ginka, to nawet od rana pączkami się nie będę mogła opychać, bo się wynik na wadze przekłamie o 3 kg w górę
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:49   #1608
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

ja tez w skarpetkach usadawiam sie na fotelu eweska wozek extra, bardzo podoba mi sie kolorek! jaka to marka, Jane?
Tak firma Jane
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:50   #1609
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:

anulinka2009 odebralam moje wyniki tarczycy i wyobraz sobie, ze endo kazal odstawic eutyrox i nastepne badanie zrobic za miesiac!
a oto moje wyniki:
TSH 1.84
FT3 2.67
FT4 0.9
A to dziwne, że Ci kazał odstawić. Nie spotkałam się nigdy z takim przypadkiem. Mam tylko nadzieję, że wie, co robi Przecież ponoć musimy zażywać hormony do końca życia. A tu taka dziwna diagnoza

Ja dzisiaj robiłam TSH. Mam 0,725. Jadę na 18.15 do endo, zobaczymy co mi powie. Aktualnie biorę dawkę euthyroxu 125.

Napiszę Ci wieczorem, co mi powiedział.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 16:52   #1610
principessina
Zakorzenienie

anulinka no jak dla mnie tez dziwne, zapisalam sie w ogole do innej endokrynolog na konsultacje, tylko tam do niej sie czeka, ale nie zaszkodzi pojsc...ten endo z kolei powiedzial, ze TSH w ciazy bardzo sie waha, a FT4 mam niziutkie i na to sie patrzy....
Stary 2011-02-15, 16:55   #1611
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
anulinka no jak dla mnie tez dziwne, zapisalam sie w ogole do innej endokrynolog na konsultacje, tylko tam do niej sie czeka, ale nie zaszkodzi pojsc...ten endo z kolei powiedzial, ze TSH w ciazy bardzo sie waha, a FT4 mam niziutkie i na to sie patrzy....
moja endo - też dobra i polecana w ogóle TSH mi nie bada odkąd jestem w ciąży, tylko ft3 i ft4 i na tej podstawie dobiera dawkę euthyroxu (obecnie mam 100)

Stary 2011-02-15, 16:59   #1612
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
moja endo - też dobra i polecana w ogóle TSH mi nie bada odkąd jestem w ciąży, tylko ft3 i ft4 i na tej podstawie dobiera dawkę euthyroxu (obecnie mam 100)
Mój też jest dobry Przyjeżdżają do niego pacjentki z kilku województw i specjalizuje się w chorobach tarczycy kobiet ciężarnych i starających się o potmostwo. Wykłada na AM i robi z tego specjalizację.
Ja robię za każdym razem TSH i co 3 wizytę Ft3 i Ft4.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:01   #1613
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Mój też jest dobry Przyjeżdżają do niego pacjentki z kilku województw i specjalizuje się w chorobach tarczycy kobiet ciężarnych i starających się o potmostwo. Wykłada na AM i robi z tego specjalizację.
Ja robię za każdym razem TSH i co 3 wizytę Ft3 i Ft4.
ja nie ukrywam, że trochę mnie martwi, że tego tsh nie bada, ale chyba wie co robi
ja ft3 i ft4 mam badanie co 4tygodnie

Stary 2011-02-15, 17:03   #1614
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny no co mam Wam napisac, do mojego sa kilometrowe kolejki, bo przylatuje raz na dwa tygodnie z Bologni, chirurg i profesor, wizyta tez dosc droga, no nie wiem moze kazdy leczy swoimi metodami, ostatnio to mi mowil, ze w Stanach stosuja nowa metode, ze eutryox lub letrox (leki na tarczyce) bierze sie tylko raz w w tygodniu w poniedzialki, cala dawke tygodniowa, czyli jesli ktos dziennie bierze np. 100 to bierze w ponedzialki dawke 700, nie komentuje, bo nie slyszalam o tym...
Stary 2011-02-15, 17:09   #1615
listopadowa80
Zakorzenienie

Ale się nasprzątałam w domku - aż mnie w krzyżu łupie

Aguś - ja po porodzie najpierw używałam podkładów - w okresie najintensywniejszego oczyszczania się macicy, a potem podpasek.

Fajne te wasze historie. U mnie taka zwykła - poznałam tż-ta na studiach - niecałe 12 lat temu. Od wiosny 2002 roku jesteśmy parą, a od grudnia 2003 małżeństwem.

I widzę, że nie tylko ja lubię kurnik. Co prawda teraz już rzadko grywam, ale był taki okres, że codziennie musiałam partyjkę tysiąca pyknąć.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:15   #1616
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny no co mam Wam napisac, do mojego sa kilometrowe kolejki, bo przylatuje raz na dwa tygodnie z Bologni, chirurg i profesor, wizyta tez dosc droga, no nie wiem moze kazdy leczy swoimi metodami, ostatnio to mi mowil, ze w Stanach stosuja nowa metode, ze eutryox lub letrox (leki na tarczyce) bierze sie tylko raz w w tygodniu w poniedzialki, cala dawke tygodniowa, czyli jesli ktos dziennie bierze np. 100 to bierze w ponedzialki dawke 700, nie komentuje, bo nie slyszalam o tym...
chyba pozostaje nam zaufać naszym endo i miec nadzieję, że prowadzą nas najlepiej jak potrafią

Stary 2011-02-15, 17:22   #1617
MoniaK
Zakorzenienie

Rany julek, jak Wy dzisiaj lecicie z tymi postami
Ja mam dzisiaj takiego lenia że szok Siedzę cały dzień i czytam książkę a pranie wisi Pewnie tak będzie dopóki nie skończę

Fajne te wasze historie zapoznawcze Ja to już prawie nie pamiętam jak się poznaliśmy, bo to było z 14 lat temu ale chyba w jakimś gronie znajomych. Nic ciekawego
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 17:38   #1618
moniqac
Zadomowienie

dziewczyny - może mi poradzicie co stosować - wysypało mi na ramionach taka kaszka - to chyba atopowa skóra - takie maleńkie krostki, ale ich sporo - miałam to jako dziecko, potem przeszło, a w ciąży wróciło - moge jakiś peeling? SVR ma peelingi? może jakiś XERIAL - tylko czy można w ciąży?

macie jakieś pomysły? dzięki .

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

anulinka za wizytę .

Stary 2011-02-15, 17:47   #1619
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

własnie dzwonił do mnie pan z cyfry + ze chce mi za 19,90 właczyc hbo
ja mu na to ze od miesiaca nie mam sygnału i nie ogladam cyfry
a on na to, ze w takim razie może mi właczyć hbo z jeszcze większą zniżką już za 14,90 !!
co za kredyn.
ze ja głupia sie nie zgodziłam płacic tylko 14,90 wiecej i nie miec ani jedengo kanału przecież to super oferta
Stary 2011-02-15, 17:48   #1620
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dziewczyny - może mi poradzicie co stosować - wysypało mi na ramionach taka kaszka - to chyba atopowa skóra - takie maleńkie krostki, ale ich sporo - miałam to jako dziecko, potem przeszło, a w ciąży wróciło - moge jakiś peeling? SVR ma peelingi? może jakiś XERIAL - tylko czy można w ciąży?

macie jakieś pomysły? dzięki .

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

anulinka za wizytę .
Jak Ci wyszla kaszka, to z gory mowie, ze to nie ma nic wspolnego z atopikami. Jakem atopik Ci to mowie! AZS objawia sie strupami i czerwona, piekaca skora, cos jakby ostre poparzenie sloneczne i luski na skorze. I by Cie bolalo baaaardzo.
Kaszka moze byc od hormonow albo np. zapalenie mieszkow wlosowych - traktuj peelingiem i nawilzaj, choc jak to od hormonow to i tak nic nie poradzisz.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości