Nasze codzienne jadłospisy, część XIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 18:06   #2791
maniulka0405
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Z chęcią tylko kto mi taką mąkę kupi
Przepraszam za OT, ale tak się zastanawiam, czy Ty Ervisha nie masz nic innego w ciągu dnia do roboty?Jakieś życie poza wizazem?Tak z ciekawości spojrzałam i średnio wstawiasz 5postów na godzinę, na różnych wątkach...Całe dnie tu przesiadujesz?
maniulka0405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:17   #2792
_becia_
Raczkowanie

cześć
Utrzymanie;
*dwa jajka sadzone z bekonem;bułka z masłem serem zółtym i pomidorem; mleko z cukrem i cynamonem
*pączek w czekoladzie;banan,
na sotołówce (zwykłe) naleśniki jeden z serem rodzynkami i dżemem, drugi z farszem mięsnym i zapieczonym serem; zestaw surówek (rozłożone w czasie, do tego paczka rodzynek w czekoladzie, garść draży od koleżanki i jakieś cistko i 1,5l Karotki)
*pomidorowa z laną kluska i mięsem z udka; knedle ze śliwkami, śmietaną i cukrem-duża porcja do tego herbata z sokiem malinowym
*budyń z sokiem malinowym i banan;potem krajzerka w jajku i mleku smażona na maśle z szynką i serem+ketchup ;
*trzy kapuśniaczki domowe posmarowane jeszcze masłem czosnkowym(masło ze spesjalną przyprawą); i 3(duże) brioszki z twarożkiem i powidłem wiśniowym kompotu dużo
*teraz jem czekoladki I love milka potem pójdę po serek wiejski z papryką i mleko z kako i jeszcze jedną brioszkę

Buźki

Mateusz
_becia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:20   #2793
Tynusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _becia_ Pokaż wiadomość
cześć
Utrzymanie;
*dwa jajka sadzone z bekonem;bułka z masłem serem zółtym i pomidorem; mleko z cukrem i cynamonem
na sotołówce (zwykłe) naleśniki jeden z serem rodzynkami i dżemem, drugi z farszem mięsnym i zapieczonym serem; zestaw surówek (rozłożone w czasie, do tego paczka rodzynek w czekoladzie, garść draży od koleżanki i jakieś cistko i 1,5l Karotki)
*pomidorowa z laną kluska i mięsem z udka; knedle ze śliwkami, śmietaną i cukrem-duża porcja do tego herbata z sokiem malinowym
*budyń z sokiem malinowym i banan;potem krajzerka w jajku i mleku smażona na maśle z szynką i serem+ketchup ;
*trzy kapuśniaczki domowe posmarowane jeszcze masłem czosnkowym(masło ze spesjalną przyprawą); i 3(duże) brioszki z twarożkiem i powidłem wiśniowym kompotu dużo
*teraz jem czekoladki I love milka potem pójdę po serek wiejski z papryką i mleko z kako i jeszcze jedną brioszkę

Buźki
Ty chcesz żebyś się zaśliniła
Pięknie jak zawsze

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:25   #2794
kasia220112
Raczkowanie

a wiesz, że 45kg przy twoim wzroście to będzie niedowaga? według mnie przy 50kg wyglądałabyś całkiem ok.
no i myślę, że dieta 1500kcal będzie najodpowiedniejsza. nie obcinaj kalorii do 1000, bo to niezdrowe i niszczy metaboilzm. lepiej dorzucić jakieś ćwiczenia i zdrowo się odzywiać. życzę ci powodzenia

Ale wraz ze zmniejszaniem wagi zwalnia sie metabolizm i trzeba obnizyc kcal. Musze schudnac do sierpnia bo bede musiala wejsc do bardzo waskiej sukienki.
Chce chudnac 1,5 kg na tydzien. Kolezanka jest w sanatorium i w 2 tygodnie schudla juz prawie 5 kg.
Poradzcie mi jak schudnac 35 kg do lipca/sierpnia.
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:30   #2795
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
a wiesz, że 45kg przy twoim wzroście to będzie niedowaga? według mnie przy 50kg wyglądałabyś całkiem ok.
no i myślę, że dieta 1500kcal będzie najodpowiedniejsza. nie obcinaj kalorii do 1000, bo to niezdrowe i niszczy metaboilzm. lepiej dorzucić jakieś ćwiczenia i zdrowo się odzywiać. życzę ci powodzenia

Ale wraz ze zmniejszaniem wagi zwalnia sie metabolizm i trzeba obnizyc kcal. Musze schudnac do sierpnia bo bede musiala wejsc do bardzo waskiej sukienki.
Chce chudnac 1,5 kg na tydzien. Kolezanka jest w sanatorium i w 2 tygodnie schudla juz prawie 5 kg.
Radziłabym kupić nową sukienkę, a nie planować coś nierealnego.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:31   #2796
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na miękko, 1/2 jasnej bułki z pasztetem profi
  2. 1/2 bułki jak wyżej, miseczka sałatki jarzynowej (domowej roboty), banan
  3. kabanos + naleśnik z soczewicą
  4. pierś kurczaka zapiekana w folii, 3-4 łyżki surówki z kapusty kiszonej, 2 ziemniaki z wody

i coś jeszcze wpadnie pewnie, ale nie mam pomysłu...

rzucicie okiem?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 18:38   #2797
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
Utrzymanie;

Buźki
Beciu supeeeer
tylko co to są te brioszki? nie znam..
a kluski lane to myślałam że się je na słodko z mlekiem
i na jakiej Ty stołówce jadasz bo same tam dobre rzeczy są

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Radziłabym kupić nową sukienkę, a nie planować coś nierealnego.
Ja też radzę dopasować sukienkę do ciała , a nie ciało do sukienki
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 18:52   #2798
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem stawiasz sobie nierealny i zupełnie bezsensowny cel. Sam fakt, ze chcesz schudnąć 1,5 kg tygodniowo tylko po to żeby wcisnąć się w jakąś sukienkę jest śmieszne. Jeżeli masz taką nadwagę to powinno Ci raczej zależeć na swoim zdrowiu! Poza tym albo szybko się zniechęcisz (kiedy wyniki nie będą Cię satysfakcjonowały) albo popadniesz w jakąś obsesyjną głodówkę.
Zadbaj o dobrą dietę, poruszaj się trochę i... kup dopasowaną sukienkę tuż przed imprezą
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:00   #2799
_becia_
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Beciu supeeeer
tylko co to są te brioszki? nie znam..
a kluski lane to myślałam że się je na słodko z mlekiem
i na jakiej Ty stołówce jadasz bo same tam dobre rzeczy są

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Ja też radzę dopasować sukienkę do ciała , a nie ciało do sukienki
Brioszki robi moja babcia prawde powiedziawszy niewiem jak
ale to są takie drożdżóweczki z ciasta frnacuskiego ze słodziutką masą serową i powidłami z tym że cisto cieniuuutkie a masy tak dużo i ja sobie jeszcze więcej dżemu dałam
A do zupy... to ja się nie znam ja jem na śniaanie często z mlekiem, ale w zupie...hmnn... zacierka się to nazywa ale w smaku zupełnie lak lana kluseczka, którą kocham

Mateusz
Stary 2011-02-15, 19:21   #2800
agueda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. jajko na miękko, 1/2 jasnej bułki z pasztetem profi
  2. 1/2 bułki jak wyżej, miseczka sałatki jarzynowej (domowej roboty), banan
  3. kabanos + naleśnik z soczewicą
  4. pierś kurczaka zapiekana w folii, 3-4 łyżki surówki z kapusty kiszonej, 2 ziemniaki z wody

i coś jeszcze wpadnie pewnie, ale nie mam pomysłu...

rzucicie okiem?
Irish, długo cię nie było. O ile pamiętam, to ostatnie twoje jadłospisy były coraz lepsze, a teraz znów wracasz z kiepskim śniadaniem(tylko 1/2 bułki i pasztet profi), kabanosem i 4 posiłkami. Co jest?
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:38   #2801
cashmeres
Raczkowanie

Cytat:
cześć
Utrzymanie;

Buźki
Beciu przyglądam się Twoim jadłospisom i mam do Ciebie pytanie, otóż jak to jest, że jesteś na U jesz tyle słodyczy i nie tyjesz? Dochodzi do tego jakaś wzmożona aktywność fizyczna? Pytam z ciekawości, nie zrozum mnie opacznie

plus mój jadłospis R:
śniadanie: kromka chleba orkiszowego z masłem, białym serem, szczypiorkiem i rzodkiewką. do tego jabłko, marchewka pokrojona w krążki i herbata z cytryną
II śniadanie: sałatka z surową papryką, roszponką, gruszkami i serem pleśniowym (lazur) i orzechami włoskimi, sok z buraków jedniodniowy
obiad: ryż na mleku z truskawkami, zupa kalafiorowa domowa, na skrzydełku
kolacja: serek homogenizowany, kromka chleba orkiszowego z masłem i polędwicą

Proszę o ocenę

Edytowane przez cashmeres
Czas edycji: 2011-02-15 o 19:45 Powód: dodanie swojego menu
cashmeres jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 19:50   #2802
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez cashmeres Pokaż wiadomość
Beciu przyglądam się Twoim jadłospisom i mam do Ciebie pytanie, otóż jak to jest, że jesteś na U jesz tyle słodyczy i nie tyjesz? Dochodzi do tego jakaś wzmożona aktywność fizyczna? Pytam z ciekawości, nie zrozum mnie opacznie
nie masz żadnych koleżanek z dobrą przemianą materii? kurczę, ja mam sporo, więc jadłospis Beci nie jest dla mnie czymś dziwnym. ;p

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:57   #2803
_becia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
nie masz żadnych koleżanek z dobrą przemianą materii? kurczę, ja mam sporo, więc jadłospis Beci nie jest dla mnie czymś dziwnym. ;p
ok to tak.
Po pierwsze nigdy w życiu się nie odchudzałam.
Nie wiem kompletnie co ile ma kalorii tłuszczu itd.
To tej pory myślałam że ser żóty nie jest tłusty a żeby schudąć trzeba jeść płatki fitness zapić je jagobellą light i zagryść jabłkiem
tryb życia mam b.aktywny,
Śn. obiad. i kolację jem zawsze na ciepło z rodziną (czasem tylko z młodszym rodzeństem i mamą, czasem z całym rodzeństem mama i babcią-jak dzisiaj)
Wstaję b.rano i mam daleko do szkoly w lato jadę rowerem w zimę na nogach, żadko autem,
z powrotem zawsze pieszo lub rowerem.
Mam pracę dorywczą , trenuję siatkę i pływam 3razy w tygodniu.
Pomagam w polu babci też. A z tym że jestem chuda to mam tak w rodzinie. a poza tym, wszystkie moje przyjaciółki jedzą podobnie jak ja, i wyglądamy prowie podobnie....
tyle

Mateusz
Stary 2011-02-15, 20:00   #2804
orchidea24
Raczkowanie

Cześć dziewczynki

Plan jutrzejszej R

1. Owsianka 4 łychy, łyżka otrąb pszennych + 100g półtłustego twarogu(zakupy zrobione) + żurawina
2 kromka razowca (65g) z wędliną + warzywa
3. wiejski 200g + 10g migdałów + kakao + łyżeczka wiórek kokosowych
4. 60g makaronu pełnoziarnistego + tuńczyk w/s/w/ + pieczarki + przecier pomidorowy z oregano
5. Jajecznica 1 jajko + wędlina + pomidor

i jak??

Robię prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:09   #2805
ironique
Raczkowanie

Dawno mnie nie było, wstawiam R z ostatnich dwóch dni

I [6.30] miska płatków pełnoziarnistych z jogurtem naturalnym, kromka słonecznikowego chleba z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym i twarogiem półtłustym; kawa z mlekiem 0.5% i słodzikiem [takie tylko zostało]
II [11.00] kanapka - dwie kromki pełnoziarnistego chleba, twaróg półtłusty, polędwica drobiowa, ogórek
III [14.30] pierś z kurczaka usmażona na łyżce oliwy z przyprawą do grilla i ziołami prowansalskimi; ogórki konserwowe, dwie garście penne pełnoziarnistego
IV [17.00] jabłko na gorąco , dwa pierniczki, kawa z mlekiem i słodzikiem
V [20.00] serek wiejski z garścią nasion słonecznika

dziś nieco bardziej żarłocznie

I [6.45] owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, dwie łyżki otrębów granulowanych z żurawiną, płatki pełnoziarniste, mleko, twaróg półtłusty, łyżeczka dżemu niskosłodzonego brzoskwiniowego - ogólnie miszmasz , kawa z mlekiem i słodzikiem
II [10.30] kanapka - dwie kromki chleba pełnoziarnistego, twaróg półtłusty, dżem niskosłodzony
wpadło: garść nasion słonecznika, garść otrębów granulowanych z żurawiną - 10%
III [13.45] udko kurczaka bez skóry gotowane; pół woreczka kaszy gryczanej, fasolka szparagowa
IV [17.00] dwa jabłka na gorąco , serek wiejski; kawa z mlekiem i słodzikiem
V [20.30] jajecznica z dwóch jajek z szynką + ogórek świeży

możliwe, że wpadnie jeszcze trochę twarogu półtłustego, bo kładę się późno, a coś czuję, że może mnie zacząć ssać w żołądku

i jak to się prezentuje?

Edytowane przez ironique
Czas edycji: 2011-02-15 o 20:22
ironique jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 20:23   #2806
Lady1000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ironique Pokaż wiadomość

I [6.30] miska płatków pełnoziarnistych z jogurtem naturalnym, kromka słonecznikowego chleba z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym i twarogiem półtłustym; kawa z mlekiem 0.5% i słodzikiem [takie tylko zostało]
II [11.00] kanapka - dwie kromki pełnoziarnistego chleba, twaróg półtłusty, polędwica drobiowa, ogórek
III [14.30] pierś z kurczaka usmażona na łyżce oliwy z przyprawą do grilla i ziołami prowansalskimi; ogórki konserwowe, dwie garście penne pełnoziarnistego

I [6.45] owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, dwie łyżki otrębów granulowanych z żurawiną, płatki pełnoziarniste, mleko, twaróg półtłusty, łyżeczka dżemu niskosłodzonego brzoskwiniowego - ogólnie miszmasz , kawa z mlekiem i słodzikiem
II [10.30] kanapka - dwie kromki chleba pełnoziarnistego, twaróg półtłusty, dżem niskosłodzony
III [13.45] udko kurczaka bez skóry gotowane; pół woreczka kaszy gryczanej, fasolka szparagowa

i jak to się prezentuje?
Mi się podoba. A te płatki pełnoziarniste to takie słodzone typu Fitness czy inne? Bo jak tak to na R raczej tylko w ramach 10% odstępstwa.

Utrzymanie
(chociaż przytyłam ;x)
I. Owsianka z 4ł na mleku z otrębami, małym bananem, inką karmelową
II. Pszenna bułeczka z: masłem, żółtym serem & pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem/twarożkiem & dżemem niskosłodzonym; kawa z mlekiem
III. Kurczak w sosie z pomidorów, fasoli czerwonej i cebulki, pół woreczka ryżu. Na deser pasek mlecznej czeko.
IV. Serek homo 150g z bananem i inką karmelową (normalnie uwielbiam to połączenie ;p); kawa z mlekiem
V. Dwie kromki razowca ze słonecznikiem, obie z masłem i: mozzarellą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem/z wędliną drobiową i pomidorkiem; kalarepka & mała pomarańczka

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-02-15 o 20:24
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:23   #2807
cashmeres
Raczkowanie

Cytat:
ok to tak.
Po pierwsze nigdy w życiu się nie odchudzałam.
Nie wiem kompletnie co ile ma kalorii tłuszczu itd.
To tej pory myślałam że ser żóty nie jest tłusty a żeby schudąć trzeba jeść płatki fitness zapić je jagobellą light i zagryść jabłkiem
tryb życia mam b.aktywny,
Śn. obiad. i kolację jem zawsze na ciepło z rodziną (czasem tylko z młodszym rodzeństem i mamą, czasem z całym rodzeństem mama i babcią-jak dzisiaj)
Wstaję b.rano i mam daleko do szkoly w lato jadę rowerem w zimę na nogach, żadko autem,
z powrotem zawsze pieszo lub rowerem.
Mam pracę dorywczą , trenuję siatkę i pływam 3razy w tygodniu.
Pomagam w polu babci też. A z tym że jestem chuda to mam tak w rodzinie. a poza tym, wszystkie moje przyjaciółki jedzą podobnie jak ja, i wyglądamy prowie podobnie....
tyle
Ahaa, myślałam, że to jest u Ciebie tak, że byłaś na diecie, udało Ci się schudnąć do określonej wagi i teraz utrzymujesz ją takim jadłospisem. trochę za bardzo patrzyłam po sobie, bo słodycze w moim menu zawsze prowadzą do dodatkowych kg
Dzięki za odpowiedź!
Stary 2011-02-15, 20:43   #2808
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ironique Pokaż wiadomość

możliwe, że wpadnie jeszcze trochę twarogu półtłustego, bo kładę się późno, a coś czuję, że może mnie zacząć ssać w żołądku

i jak to się prezentuje?
fajnie, ale między I a II śniadaniem za dużo odstępu, dodałabym przekąskę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:44   #2809
Sarinn94
Raczkowanie

Dawno mnie nie było ,ale musiałam sobie przemyśleć sobie wiele rzeczy...
I powiedziałam do mojej choroby :
Spie***aj stąd anoreksjo ! Paszła wont ! Nie chcę cię !
Teraz to ja przejmuje stery,nie Ty będziesz mną rządzić,a ja Tobą !

No i dzisiaj po raz pierwszy zjadłam prażynki !

Śniadanie-klasyczne płatki na mleku 3,2
2 śniadanie-duży jogo naturalny,pół paczki prażynek serowych tip top,bo reszte dziadek chciał,a ja dobra wnuczka i się dzielę
Obiad-kilka dużych łyżek kaszy jęczmiennej+grillowana pierś z kurczaka+trochę warzyw po toskańsku (bez kukurydzy zjadłam bo nie lubię,a tak naprawdę to wyjadłam brokuła,marchew i z łyżkę ryżu ;P
Podwieczorek-trochę płatków kosmostars (gwiazdki miodowe) i lód z zamrożonego soczku multiwitamina hortex
Kolacja-1 kromka i duuuża piętka (kocham piętki z chleba ;D) oraz pół kromki (bo już drugiej połówki nie chciało mi się jeść chleba fitness ze śliwką z plastrem sera topionego gouda i polędwicą drobiową
+kubek chudego (wybaczcie,ale takie z cynamonem lubię,sama nie wiem dlaczego takie mleka z cynamonem

I jak dziewczyny ?
Co o tym sądzicie ?
Sarinn94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:48   #2810
julink
Raczkowanie

dzisiejsze R:
1 śniadanie- płatki owsiane z mlekiem 2 % + polowa jabłka. Kawa z mlekiem 2%
2 śniadanie- jedna złożona kanapka chleba pełnoziarnistego z serkiem wiejskim i pomidorem.
Obiad- ryż ciemny, łosoś, kapusta kiszona+sos czosnkowy(czosnek+jogurt)
Podwieczorek-200 g serka naturalnego z nasionami dynii i slonecznika,kawa z mlekiem 2 %
Kolacja- serek wiejski z kawalkami pomidora i papryki+herbata z wrzuconymi kawalkami pomarańczy.
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:52   #2811
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
dzisiejsze R:
1 śniadanie- płatki owsiane z mlekiem 2 % + polowa jabłka. Kawa z mlekiem 2%
2 śniadanie- jedna złożona kanapka chleba pełnoziarnistego z serkiem wiejskim i pomidorem.
Obiad- ryż ciemny, łosoś, kapusta kiszona+sos czosnkowy(czosnek+jogurt)
Podwieczorek-200 g serka naturalnego z nasionami dynii i slonecznika,kawa z mlekiem 2 %
Kolacja- serek wiejski z kawalkami pomidora i papryki+herbata z wrzuconymi kawalkami pomarańczy.
za duzo nabiału, zastąp ktorys posilek jajkami, dodaj mieso
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 06:02   #2812
zakochana_bez
Raczkowanie

post usunełam, przepraszam, nie ten dział

Edytowane przez zakochana_bez
Czas edycji: 2011-02-16 o 06:03
zakochana_bez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 06:33   #2813
Nora_Grey
Raczkowanie

wczoraj u:
1. dwie kromy chleba wiejskiego z margaryną, serkikem hochland, szynami (byycze)
2. kanapka z tego samego chleba z szyną i margaryną
3. talerz kopytek (duużo) z sosem i karkówką'
4. owocowa wyspa + delicje z milki
5. kroma wiejskiego z serkiem hochland paprykowym

proszę o ocenę
Nora_Grey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 07:17   #2814
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Wrzucam swój R-kowy jadłospis:
- śniadanie (8:30): płatki owsiane (60g) z mlekiem 2% i duużą garścią słonecznika
- II śniadanie (12:00): ciemna bułka z ziarnem słonecznika posmarowany bieluchem z ziołami +papryka czerwona; jabłko
- przekąska (15:00): serek waniliowy danio + 2 marchewki
- obiad (17:30): filet z kurczaka smażony na oliwie z brokułami, makaronem pełnoziarnistym (ok. 70g) i pomidorami krojonymi.
- kolacja (20:00): jajko na miękko

Oprócz tego były dwie kawy z mlekiem 2%.

Może ktoś ocenić jak to wygląda?
Chciałabym schudnąć ok. 3-4kg. I trochę wymodelować sylwetkę ćwiczeniami.
Podbijam, bardzo proszę o opinię..
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 07:30   #2815
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Pokaż wiadomość
wczoraj u:
1. dwie kromy chleba wiejskiego z margaryną, serkikem hochland, szynami (byycze)

proszę o ocenę
Już U? Tak szybko? Już masz prawidłową wagę ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 07:53   #2816
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Pokaż wiadomość
wczoraj u:

proszę o ocenę
Cytat:
[Już U? Tak szybko? Już masz prawidłową wagę ?
nie, pewnie powinno być P, lecz wyszło jej z tego U, więc tak podpisała

i słusznie, bo przytyć na tym nie przytyje

przez cały dzień 4kromki chleba, kopytka i jogurt, no brawo

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 08:08   #2817
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
nie, pewnie powinno być P, lecz wyszło jej z tego U, więc tak podpisała

i słusznie, bo przytyć na tym nie przytyje

przez cały dzień 4kromki chleba, kopytka i jogurt, no brawo
Po to piszemy R, U, P zeby pokazac do czego dazymy i pod jakim katem Wizaznki maja patrzec i oceniac nasz jadlospis.

Na serio niektorzy robia sobie jaja z tego watku i z osob, ktore oceniaja jadlospisy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 08:16   #2818
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość
Po to piszemy R, U, P zeby pokazac do czego dazymy i pod jakim katem Wizaznki maja patrzec i oceniac nasz jadlospis.

Na serio niektorzy robia sobie jaja z tego watku i z osob, ktore oceniaja jadlospisy.
zgadzam się, tylko tłumaczę skąd się wzięła ta literka U
a jaja to tu już dawno są

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:27   #2819
Lilly47
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maniulka0405 Pokaż wiadomość
Ile masz wzrostu?
Mam 164 cm.

Masz rację, po dokładniejszym przeanalizowaniu doszłam do wniosku, że słabiutki ten mój wczorajszy jadłospis... Mięsa nie jem od bardzo dawna, stąd też jego brak w menu.

Na dziś zaplanowałam:
Ś: 2x razowiec, serek twarogowy (do posmarowania chleba, ok. 40g), papryka, ogórek konserwowy, herbata bez cukru.

IIŚ: serek homogenizowany - waniliowy, kawa z mlekiem 0,5% (inne mi nie smakuje..) i słodzikiem;

O: Pstrąg pieczony w folii (200g), kasza pęczak (50g), kapusta biała z marchewką i oliwą z oliwek, zupa jarzynowa;

K: serek wiejski lekki.

W ciągu dnia staram się zjeść 2,3 owoce i wypić 1,5l wody niegazowanej.

Jak myślicie, lepiej? Na moje oko to około 1000-1200 kcal.

Lilly47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:33   #2820
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Lilly47 Pokaż wiadomość
Mam 164 cm.

Masz rację, po dokładniejszym przeanalizowaniu doszłam do wniosku, że słabiutki ten mój wczorajszy jadłospis... Mięsa nie jem od bardzo dawna, stąd też jego brak w menu.

Na dziś zaplanowałam:
Ś: 2x razowiec, serek twarogowy (do posmarowania chleba, ok. 40g), papryka, ogórek konserwowy, herbata bez cukru.

IIŚ: serek homogenizowany - waniliowy, kawa z mlekiem 0,5% (inne mi nie smakuje..) i słodzikiem;

O: Pstrąg pieczony w folii (200g), kasza pęczak (50g), kapusta biała z marchewką i oliwą z oliwek, zupa jarzynowa;

K: serek wiejski lekki.

W ciągu dnia staram się zjeść 2,3 owoce i wypić 1,5l wody niegazowanej.

Jak myślicie, lepiej? Na moje oko to około 1000-1200 kcal.
słabiutki jest i jadłospis, i waga, do której dążysz.
ważąc tyle, ile Ty chcesz (jestem wyższa 1 cm) wyglądałam chudo, nie szczupło. Ale tak, teraz dąży się do chudości, nie do fajnej sylwetki, zapomniałam.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości