|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Przepraszam za OT, ale tak się zastanawiam, czy Ty Ervisha nie masz nic innego w ciągu dnia do roboty?Jakieś życie poza wizazem?Tak z ciekawości spojrzałam i średnio wstawiasz 5postów na godzinę, na różnych wątkach...Całe dnie tu przesiadujesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() Utrzymanie; *dwa jajka sadzone z bekonem;bułka z masłem serem zółtym i pomidorem; mleko z cukrem i cynamonem *pączek w czekoladzie;banan, na sotołówce (zwykłe ![]() *pomidorowa z laną kluska i mięsem z udka; knedle ze śliwkami, śmietaną i cukrem-duża porcja do tego herbata z sokiem malinowym *budyń z sokiem malinowym i banan;potem krajzerka w jajku i mleku smażona na maśle z szynką i serem+ketchup ; *trzy kapuśniaczki domowe posmarowane jeszcze masłem czosnkowym(masło ze spesjalną przyprawą); i 3(duże) brioszki z twarożkiem i powidłem wiśniowym kompotu dużo *teraz jem czekoladki I love milka potem pójdę po serek wiejski z papryką i mleko z kako i jeszcze jedną brioszkę ![]() Buźki ![]()
#2793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie jak zawsze
![]() |
#2794 |
Raczkowanie
|
a wiesz, że 45kg przy twoim wzroście to będzie niedowaga? według mnie przy 50kg wyglądałabyś całkiem ok.
![]() no i myślę, że dieta 1500kcal będzie najodpowiedniejsza. nie obcinaj kalorii do 1000, bo to niezdrowe i niszczy metaboilzm. lepiej dorzucić jakieś ćwiczenia i zdrowo się odzywiać. życzę ci powodzenia ![]() Ale wraz ze zmniejszaniem wagi zwalnia sie metabolizm i trzeba obnizyc kcal. Musze schudnac do sierpnia bo bede musiala wejsc do bardzo waskiej sukienki. Chce chudnac 1,5 kg na tydzien. Kolezanka jest w sanatorium i w 2 tygodnie schudla juz prawie 5 kg. Poradzcie mi jak schudnac 35 kg do lipca/sierpnia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2796 |
Zadomowienie
|
U
i coś jeszcze wpadnie pewnie, ale nie mam pomysłu... rzucicie okiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko co to są te brioszki? nie znam.. a kluski lane to myślałam że się je na słodko z mlekiem i na jakiej Ty stołówce jadasz bo same tam dobre rzeczy są ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Ja też radzę dopasować sukienkę do ciała , a nie ciało do sukienki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadbaj o dobrą dietę, poruszaj się trochę i... kup dopasowaną sukienkę tuż przed imprezą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ale to są takie drożdżóweczki z ciasta frnacuskiego ze słodziutką masą serową i powidłami z tym że cisto cieniuuutkie a masy tak dużo i ja sobie jeszcze więcej dżemu dałam A do zupy... to ja się nie znam ![]() ![]()
![]() |
#2800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() plus mój jadłospis R: śniadanie: kromka chleba orkiszowego z masłem, białym serem, szczypiorkiem i rzodkiewką. do tego jabłko, marchewka pokrojona w krążki i herbata z cytryną II śniadanie: sałatka z surową papryką, roszponką, gruszkami i serem pleśniowym (lazur) i orzechami włoskimi, sok z buraków jedniodniowy obiad: ryż na mleku z truskawkami, zupa kalafiorowa domowa, na skrzydełku kolacja: serek homogenizowany, kromka chleba orkiszowego z masłem i polędwicą Proszę o ocenę ![]()
Edytowane przez cashmeres Czas edycji: 2011-02-15 o 19:45 Powód: dodanie swojego menu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
nie masz żadnych koleżanek z dobrą przemianą materii? kurczę, ja mam sporo, więc jadłospis Beci nie jest dla mnie czymś dziwnym. ;p
![]() |
#2803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze nigdy w życiu się nie odchudzałam. Nie wiem kompletnie co ile ma kalorii tłuszczu itd. To tej pory myślałam że ser żóty nie jest tłusty ![]() ![]() tryb życia mam b.aktywny, Śn. obiad. i kolację jem zawsze na ciepło z rodziną (czasem tylko z młodszym rodzeństem i mamą, czasem z całym rodzeństem mama i babcią-jak dzisiaj) Wstaję b.rano i mam daleko do szkoly w lato jadę rowerem w zimę na nogach, żadko autem, z powrotem zawsze pieszo lub rowerem. Mam pracę dorywczą , trenuję siatkę i pływam 3razy w tygodniu. Pomagam w polu babci też. A z tym że jestem chuda to mam tak w rodzinie. a poza tym, wszystkie moje przyjaciółki jedzą podobnie jak ja, i wyglądamy prowie podobnie.... tyle ![]()
![]() |
#2804 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Plan jutrzejszej R 1. Owsianka 4 łychy, łyżka otrąb pszennych + 100g półtłustego twarogu(zakupy zrobione ![]() ![]() 2 kromka razowca (65g) z wędliną + warzywa 3. wiejski 200g + 10g migdałów + kakao + łyżeczka wiórek kokosowych ![]() 4. 60g makaronu pełnoziarnistego + tuńczyk w/s/w/ + pieczarki + przecier pomidorowy z oregano ![]() 5. Jajecznica 1 jajko + wędlina + pomidor i jak?? ![]() ![]() ![]()
#2805 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było, wstawiam R z ostatnich dwóch dni
![]() I [6.30] miska płatków pełnoziarnistych z jogurtem naturalnym, kromka słonecznikowego chleba z dżemem niskosłodzonym brzoskwiniowym i twarogiem półtłustym; kawa z mlekiem 0.5% i słodzikiem [takie tylko zostało] II [11.00] kanapka - dwie kromki pełnoziarnistego chleba, twaróg półtłusty, polędwica drobiowa, ogórek III [14.30] pierś z kurczaka usmażona na łyżce oliwy z przyprawą do grilla i ziołami prowansalskimi; ogórki konserwowe, dwie garście penne pełnoziarnistego IV [17.00] jabłko na gorąco ![]() V [20.00] serek wiejski z garścią nasion słonecznika dziś nieco bardziej żarłocznie ![]() I [6.45] owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, dwie łyżki otrębów granulowanych z żurawiną, płatki pełnoziarniste, mleko, twaróg półtłusty, łyżeczka dżemu niskosłodzonego brzoskwiniowego - ogólnie miszmasz ![]() II [10.30] kanapka - dwie kromki chleba pełnoziarnistego, twaróg półtłusty, dżem niskosłodzony wpadło: garść nasion słonecznika, garść otrębów granulowanych z żurawiną - 10% ![]() III [13.45] udko kurczaka bez skóry gotowane; pół woreczka kaszy gryczanej, fasolka szparagowa IV [17.00] dwa jabłka na gorąco ![]() V [20.30] jajecznica z dwóch jajek z szynką + ogórek świeży możliwe, że wpadnie jeszcze trochę twarogu półtłustego, bo kładę się późno, a coś czuję, że może mnie zacząć ssać w żołądku ![]() i jak to się prezentuje? ![]() Edytowane przez ironique Czas edycji: 2011-02-15 o 20:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Utrzymanie (chociaż przytyłam ;x) I. Owsianka z 4ł na mleku z otrębami, małym bananem, inką karmelową II. Pszenna bułeczka z: masłem, żółtym serem & pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem/twarożkiem & dżemem niskosłodzonym; kawa z mlekiem III. Kurczak w sosie z pomidorów, fasoli czerwonej i cebulki, pół woreczka ryżu. Na deser pasek mlecznej czeko. IV. Serek homo 150g z bananem i inką karmelową (normalnie uwielbiam to połączenie ;p); kawa z mlekiem V. Dwie kromki razowca ze słonecznikiem, obie z masłem i: mozzarellą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem/z wędliną drobiową i pomidorkiem; kalarepka & mała pomarańczka Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-02-15 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było
![]() I powiedziałam do mojej choroby : Spie***aj stąd anoreksjo ! Paszła wont ! ![]() Teraz to ja przejmuje stery,nie Ty będziesz mną rządzić,a ja Tobą ! No i dzisiaj po raz pierwszy zjadłam prażynki ! ![]() Śniadanie-klasyczne płatki na mleku 3,2 2 śniadanie-duży jogo naturalny,pół paczki prażynek serowych tip top,bo reszte dziadek chciał,a ja dobra wnuczka i się dzielę ![]() Obiad-kilka dużych łyżek kaszy jęczmiennej+grillowana pierś z kurczaka+trochę warzyw po toskańsku (bez kukurydzy zjadłam bo nie lubię,a tak naprawdę to wyjadłam brokuła,marchew i z łyżkę ryżu ;P Podwieczorek-trochę płatków kosmostars (gwiazdki miodowe) i lód z zamrożonego soczku multiwitamina hortex ![]() Kolacja-1 kromka i duuuża piętka (kocham piętki z chleba ;D) oraz pół kromki (bo już drugiej połówki nie chciało mi się jeść ![]() +kubek chudego (wybaczcie,ale takie z cynamonem lubię,sama nie wiem dlaczego takie ![]() I jak dziewczyny ? ![]() Co o tym sądzicie ? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze R:
1 śniadanie- płatki owsiane z mlekiem 2 % + polowa jabłka. Kawa z mlekiem 2% 2 śniadanie- jedna złożona kanapka chleba pełnoziarnistego z serkiem wiejskim i pomidorem. Obiad- ryż ciemny, łosoś, kapusta kiszona+sos czosnkowy(czosnek+jogurt) Podwieczorek-200 g serka naturalnego z nasionami dynii i slonecznika,kawa z mlekiem 2 % Kolacja- serek wiejski z kawalkami pomidora i papryki+herbata z wrzuconymi kawalkami pomarańczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Raczkowanie
|
post usunełam, przepraszam, nie ten dział
![]() Edytowane przez zakochana_bez Czas edycji: 2011-02-16 o 06:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Raczkowanie
|
wczoraj u:
1. dwie kromy chleba wiejskiego z margaryną, serkikem hochland, szynami (byycze) 2. kanapka z tego samego chleba z szyną i margaryną 3. talerz kopytek (duużo) z sosem i karkówką' 4. owocowa wyspa + delicje z milki 5. kroma wiejskiego z serkiem hochland paprykowym ![]() proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i słusznie, bo przytyć na tym nie przytyje przez cały dzień 4kromki chleba, kopytka i jogurt, no brawo
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na serio niektorzy robia sobie jaja z tego watku i z osob, ktore oceniaja jadlospisy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaja to tu już dawno są
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Raczkowanie
|
Mam 164 cm.
Masz rację, po dokładniejszym przeanalizowaniu doszłam do wniosku, że słabiutki ten mój wczorajszy jadłospis... Mięsa nie jem od bardzo dawna, stąd też jego brak w menu. Na dziś zaplanowałam: Ś: 2x razowiec, serek twarogowy (do posmarowania chleba, ok. 40g), papryka, ogórek konserwowy, herbata bez cukru. IIŚ: serek homogenizowany - waniliowy, kawa z mlekiem 0,5% (inne mi nie smakuje..) i słodzikiem; O: Pstrąg pieczony w folii (200g), kasza pęczak (50g), kapusta biała z marchewką i oliwą z oliwek, zupa jarzynowa; K: serek wiejski lekki. W ciągu dnia staram się zjeść 2,3 owoce i wypić 1,5l wody niegazowanej. Jak myślicie, lepiej? Na moje oko to około 1000-1200 kcal.
#2820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważąc tyle, ile Ty chcesz (jestem wyższa 1 cm) wyglądałam chudo, nie szczupło. Ale tak, teraz dąży się do chudości, nie do fajnej sylwetki, zapomniałam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.