|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
[QUOTE=moria44;25112072]
Po Dostałam żelazo, tardyferon. Dziewczyny, które go biorą, czy macie jakieś specjalne zalecenia co do jego przyjmowania? QUOTE] No mi tez ginka przepisala wczoraj tardyferon i powiedziala ze najlepiej brac go rano naczczo popijajac sokiem pomaranczowym,najlepiej tak z pół godzinki przed sniadankiem. |
|
|
|
#1652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Na infekcję grzybiczną, której nie mam
![]() Cytat:
Lek, jak sam podkreślił, przepisuje mi profilaktycznie, bo "Lactacyd jest taki delikatny a ten mocniejszy". Dla mnie to tak jakby ktoś miał katar i lekarz przepisał antybiotyk zamiast wit. C ![]() Cieszę się, że z małą wszystko ok, to jest oczywiście priorytet ale spodziewałam się czegoś więcej od mojego lekarza prowadzącego Do neurologa mnie wysyła bo ja mam kręgosłup w kiepskim stanie, lewostronne skrzywienie z rotacją kręgów, skolioza, niesymetryczne ułożenie bioder i łopatek, dyskopatia w odcinku lędźwiowym - podczas parcia może mi wyskoczyć dysk i stąd wskazanie do cesarki. Ale jeden lekarz mówi tak a inny siak i wkurza mnie to, że będę teraz szukać jakiegoś neurologa aby mi wypisał takie zaświadczenie. Nie dość, że kolejna kasa to jeszcze ciekawe czy mi to tak szybko pójdzie, bo jeden mówi, że można rodzić a drugi, że nie można i nie wiadomo na jakiego trafię... ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Uchh ale będzie zgaga
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Monika
chyba chcialas komus innemu odpowiedziec bo ja nie pisalam o dolegliwosciach, ale o tym, ze po Twojej dzisiejszej "pomylce" plciowej, to jestem przekonana, ze moja niepewna corka jest synkiem ![]() A tak na marginesie, to ja tez sie dobrze czuje i w pierwszej ciazy w sumie ciazy jako "dolegliwosci" nie zauwazalam, pracowalam do konca 8 miesiaca i dopiero 9ty dal mi popalic. |
|
|
|
#1654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha i wiecie ja się wkurzam dodatkowo przez to, że może będę w tej prywatnej klinice rodzić ale chcę się zabezpieczyć na wypadek, gdyby się mała na świat pośpieszyła i chciała opuścić akwarium w 37t. wtedy mnie nie przyjmą do kliniki i będę musiała rodzić w państwowym szpitalu i nie chciałabym wtedy się dowiedzieć, że mam rodzić SN i mój ginek dobrze wie, że to jest taka profilaktyczna akcja, to nie, mam sobie załatwić zaświadczenie od neurologa ![]() W ogóle TŻ zaczął mi coś tu mruczeć, no że skoro i tak muszę sobie to załatwić to może już rodzić na NFZ, no bo w sumie przy cesarce nie ma aż takiej wielkiej różnicy między prywatnym a państwowym porodem. Na początku się wkurzyłam, że tak kombinuje no ale w sumie ma rację ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
A do czwartku już bliiiiisko, za 4h będzie środa więc szybko zleci, don't worry, to Twoje ostatnie chwile z dzidzią "niespodzianką" Później nie będzie to już "dzidzia" a synek lub córeczka
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Coś w tym musi być, bo ja też byłam bardzo niezadowolona z ostatniej wizyty - 27t5dc - ważne że dziecko zdrowe i duże, ale spodziewałam się czegoś więcej - tak jak Ty.
co do tardyferonu - ja tez go łykam, już kończę 1 opakowanie i biorę 2x1 przed śniadankiem i przed kolacją - popijam jakimś bardzo kwaśnym sokiem - albo właśnie pomarańczowym, albo do wody niegazowanej wciskam cytrynę - mój gin powiedział, że najważniejsze to zakwaszanie żołądka przy tym leku - i jeść np. buraczki marynowane - powiem Ci, że po tardyferonie 0 zaparć (nie przeraź się kolorem ) ale mi się poprawiło bardzo chodzenie do WC.ja siedzę z TZ - oglądamy TV, więc pewnie znikam na dziś. miłego wieczorku Kochane. |
|
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
Alez pojadlam,tz zapiekaneczki zrobil na kolacje.
W ogole moj tż pojechal sobie dzis na trening,ale okazalo sie ze treningow w ferie nie ma, no ale pozytek z tego byl taki ze zahaczyl o tesciowa i przywiozl mi nalesniki z serem i troche ciasta kokosowego,orzechowego i sernika.Odstapne troche od kolacji i wezme sie za degustacje ciasta ![]() ![]() No i dzis kupilismy fotelik dla Igora, uzywany ale w bardzo dobrym stanie,zaraz wkleje fotki. Pochwale sie jeszcze jak udalo nam sie łóżeczko przerobic i wstawie jeszcze zdjecie wozka,ktory juz jakis czas temu kupilismy. |
|
|
|
#1657 | |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam sukienkę na slub
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-02-15 o 20:22 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
TheXanthippe link do sukienki nie dziala...
Zytus super wozek, b.mi sie podoba, jaka to firma??
|
#1659 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja biore tartyferon fon (ten z kwasem foliowym), rano na czczo popijam woda z cytryna okolo pol godziny przed posilkiem. A i jak na razie nie mam zaparc, a biore juz prawie 2tyg.Cytat:
![]() ja Tż poznalam na dyskotece w 2004, po miesiacu zdradzilam go z innym (calusem-Tż widzial)...pol roku pozniej chcialam z nim byc ale on mial inna i dopiero po 3 latach w 2007 sie zeszlismy i jestesmy razem do teraz. Mieszkamy od 2008 razem. ide do lozeczka
|
|
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domku nareszcie
![]() Wszyscy wykładowcy miło nastawieni, nie ma problemu, do połowy kwietnia będę mieć wszystkie zaliczenia A potem poszłam z dziewczynami "na piwo", tzn. one piły piwo, a ja jadłam szarlotkę Ale śmierdzę fajkami niesamowicie , mimo że teoretycznie byłyśmy w sali dla niepalących FUUUUUUUUUJ!Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
na sukieneczki jeszcze przyjdzie pora
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja już nakupowałam czerwonych i różowych portek więc zmian nie przyjmuję ![]() Cytat:
co do cc to gin podejmuje decyzję jeżeli chodzi o wskazania ginekologiczne, jeżeli są inne to trzeba niestety iść do specjalisty po karteczkę, narazie masz miednicowo ułożoną Iguśkę więc i tak masz wskazania raczej, bonikt pierworódce nie będzie kazał rodzić dziecka w położeniu miednicowym ... a jeśli chodzi o twojego tż - to logicznie myśląc to ma racje co do szpitala, ale to i tak my rodzimy i dla nas to takie logiczne nie jest, więc musicie sobie wszystko przemyśleć na spokojnie Cytat:
Cytat:
![]() Zosia śpi, mężu dziś nie wraca mają sajgon w tej wawie i będzie spał u kolegi ![]() trochę mi smutno, ale to lepsze niż 6h w samochodzie po całym dniu pracy .... tęsknie ! |
|||||
|
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus tak tez myslalam, ze to X-lander
![]() TheXanthippe ja mam jaskre i lekarz powiedzial, ze teraz juz nawet jaskra nie jest wskazaniem do cc
|
#1664 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
boje się o moje oczy już i tak slabo widze...
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
My już po wizycie. Endo zadowolony z wyników. Utrzymał mi hormony. Następna wizyta za 4 tygodnie.
Cytat:
Może u Ciebie będzie inaczej. Anula, dzięki |
|
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Monika... jak Ci z córki wyszedł syn
Kurczę, a na poprzednim USG nie było widać narządów? Ja już się przyzwyczaiłam do Hani...chyba by mi było trochę przykro jakby się płeć zmieniła,ale wiadomo że to różnie bywa...
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam -5,5 na oba oczy i rodziłam SN
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
TheXanthippe ja Ci powiem, ze w sumie to sie modle zeby nie miec cesarki, jednak to jest operacja i sie dluzej do siebie dochodzi, ja musze byc "na chodzie", bo nie mam nikogo do pomocy...wole jakos przecierpiec porod SN, ewentualnie zastanawiam sie nad znieczuleniem, tez jestem slepa jak kret, biore krople i teraz tez gin mi dal jakies witaminy ponoc chronia oczy, ale czy to prawda to sie okaze po porodzie, teraz w marcu mam wizyte w centrum jaskry i potem we wrzesniu juz po porodzie na kontrole, mam nadzieje, ze ne oslepne
![]() W sumie jak bym bardzo chciala cesarke to moze by sie udalo no bo i ta jaskre mam i problemy z kregoslupem, ale nie wiem czy tu tak wykonuja cesarke jak w Pl, cos nie slyszalam... aha powiem Wam, ze moja kolezanka Wloszka ma w obu oczach minus 9 i rodzila dwojke dzieci silami natury, jeszcze nie oslepla, wiec chyba nic sie nie dzieje hehe
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
i nic w wadzie sie nie zmieniło w sensie nie pogorszylo ?
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale sie obzarlam... 2 skibeczkami chleba i parowka
|
||
|
|
|
#1671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Moria to fajny ten Twoj gin:P że Ci przepisuje coś na grzybice jak jej nie masz;P alke z tego co widze to bardzo jest ostrożny chyba aż za bardzo
![]() dziękuje za pocieszenie faktycznie czwartek juz nie długo wiec oby jakos przeleciało
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
nie, widzę tak samo jak przed porodem czyli źle
zależy z jakiej przyczyny masz ten oczopląs, reszta raczej nie jest wskazaniem do cc, choć nie wykluczam że takie zaświadczenie da się załatwić, jeśli ci zależy, trzeba tylko dobrze poszukać |
|
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze mialam zeza rozbierznego ale w wieku 4 lat mi zoperowano go na zero i teraz tylko jedno oko troche ucieka wogole ja jakas wybrakowana jestem dajcie mi garba i mowcie kwazimodo
|
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Ja tylko na chwilkę. Miałam dziś wizytę u gina (pierwszy raz u innego, niż chodziłam do tej pory). Ostatnio jak byłam to gin. mi powiedziała,że szyjkę mam niezbyt długą i dziś o to zapytałam. Lekarz sprawdził w badaniu i na USG i powiedział,że faktycznie niezbyt długa (powiedział ile ma ale już nie pamiętam.. ale na pewno coś ponad 30mm) no i oczywiście mam się obserwować, zapisał mi jeszcze żelazo (Hemofer) i Nytamycyne mam sobie aplikować co trzeci dzień. A Synuś waży 1200g ![]() Kurcze, martwię się
|
|
|
|
#1676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1677 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
X-lander i fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix Z tym, że ja ciągle na moją furę czekam ![]() Cytat:
Cytat:
No nic, pójdę do jakiegoś neurologa zobaczymy. Jak czytam sobie różne fora po wpisaniu hasła "dyskopatia a ciąża" to różne opinie można znaleźć, jedni piszą, że super się rodziło i neurolog nie widział przeciwwskazań do porodu SN a inni, że zdecydowanie cesarka Ja już sama nie wiem, gdybym miała pewność, że mi się mała gdzieś tam nie zaklinuje i że mi dysk nie wyskoczy, to bym wolała SN ale kurcze jak pomyślę, że ją urodzę a później pojadę pod nóż po porodzie po wypadnięciu dysku to aż mam ciarki. A lekarz przepisał mi Gynalgin ( czwarte opakowanie!), wiem że inni też go przepisują w ciąży ale na infekcje a nie profilaktycznie
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-15 o 21:02 |
|||
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to raczej wskazań nie masz do cc Cytat:
ja mam 3cm i mój gin powiedział że to jeszcze bezpieczna długość zresztą liczy się to czy zamknięta i twarda ... z taką szyjką możesz jeszcze przenosić |
||
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno nie jest tak zle, swoja droga garba to ja Ci moge swojego oddac, bo mam taka beznadziejna wade kregoslupa znaczy kifoze i wlasnie mam...garba, czasem mowie do meza, ze wygladam jak kwazimodo ja sie dowiadywalam i w szpitalu, ktorym mam rodzic znieczulenie kosztuje 350 euro, ale ja sie tak bardzo boje bolu, ze kasa nie gra roli, bardziej to sie boje, ze moze mnie sparalizowac takie znieczulenie albo jakies bole mi zostana.... sukienka bardzo ladna tylko letnia taka, nie zamarzniesz w niej?
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-02-15 o 21:02 |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a synus wazy pieknie!! ![]() obserwuj sie tak jak zalecil i odpoczywaj duzo ![]() ja nie znam rozmiarow szyjki i jest dobrze ![]() ja tam w wiekszosci nie znam zadnych wymiarow, rozmiarow, bo gin mi nic nie mowi, uwazam, e moze nawet lepiej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

)

) ale mi się poprawiło bardzo chodzenie do WC.

, mimo że teoretycznie byłyśmy w sali dla niepalących