Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 19:35   #1651
Zytus
Rozeznanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

[QUOTE=moria44;25112072]

Po Dostałam żelazo, tardyferon. Dziewczyny, które go biorą, czy macie jakieś specjalne zalecenia co do jego przyjmowania?

QUOTE]

No mi tez ginka przepisala wczoraj tardyferon i powiedziala ze najlepiej brac go rano naczczo popijajac sokiem pomaranczowym,najlepiej tak z pół godzinki przed sniadankiem.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:44   #1652
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
moria a na co masz ten dopochwowy lek? jakas infekcja?
Na infekcję grzybiczną, której nie mam

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Moja tez po skosie ale glowka w dol)
i idziemy leb w leb z waga bo moja 1270 a kilka dni mlodsza))
najwazniejsze ze wszystko dobrze, choc widze, ze tez nei ejstes do konca z wizyty zadowolona. Ale choc ci sprawdzil ta szyjke bo u mnie nic.
A powiedzial ci po co te lekarstwa dopochwowe profilaktycznie przepisal? jakis specjalny powod mial ku temu?

ale z ta CC ta dziwne, co ma do tego neurolog? czy masz jakies neurologiczne wskazania ?
No waga rzeczywiście ta sama, Iguśka dokładnie 1295g waży.
Lek, jak sam podkreślił, przepisuje mi profilaktycznie, bo "Lactacyd jest taki delikatny a ten mocniejszy". Dla mnie to tak jakby ktoś miał katar i lekarz przepisał antybiotyk zamiast wit. C

Cieszę się, że z małą wszystko ok, to jest oczywiście priorytet ale spodziewałam się czegoś więcej od mojego lekarza prowadzącego

Do neurologa mnie wysyła bo ja mam kręgosłup w kiepskim stanie, lewostronne skrzywienie z rotacją kręgów, skolioza, niesymetryczne ułożenie bioder i łopatek, dyskopatia w odcinku lędźwiowym - podczas parcia może mi wyskoczyć dysk i stąd wskazanie do cesarki. Ale jeden lekarz mówi tak a inny siak i wkurza mnie to, że będę teraz szukać jakiegoś neurologa aby mi wypisał takie zaświadczenie. Nie dość, że kolejna kasa to jeszcze ciekawe czy mi to tak szybko pójdzie, bo jeden mówi, że można rodzić a drugi, że nie można i nie wiadomo na jakiego trafię...

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
No mi tez ginka przepisala wczoraj tardyferon i powiedziala ze najlepiej brac go rano naczczo popijajac sokiem pomaranczowym,najlepiej tak z pół godzinki przed sniadankiem.
Oo, tak zrobię, dzięki! Uchh ale będzie zgaga

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:48   #1653
Eve1603
Zakorzenienie

Monika
chyba chcialas komus innemu odpowiedziec bo ja nie pisalam o dolegliwosciach, ale o tym, ze po Twojej dzisiejszej "pomylce" plciowej, to jestem przekonana, ze moja niepewna corka jest synkiem
A tak na marginesie, to ja tez sie dobrze czuje i w pierwszej ciazy w sumie ciazy jako "dolegliwosci" nie zauwazalam, pracowalam do konca 8 miesiaca i dopiero 9ty dal mi popalic.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:55   #1654
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Moja mala tez jest ułożona miednicowo-skosnie, a co to konsultacji do cc ja musze sie zglosic do okulisty. Prosze o kciuki zebym dostala zaswiadczenie za cc (...)
No to jesteśmy w podobnej sytuacji Trzymam kciuki!

Acha i wiecie ja się wkurzam dodatkowo przez to, że może będę w tej prywatnej klinice rodzić ale chcę się zabezpieczyć na wypadek, gdyby się mała na świat pośpieszyła i chciała opuścić akwarium w 37t. wtedy mnie nie przyjmą do kliniki i będę musiała rodzić w państwowym szpitalu i nie chciałabym wtedy się dowiedzieć, że mam rodzić SN i mój ginek dobrze wie, że to jest taka profilaktyczna akcja, to nie, mam sobie załatwić zaświadczenie od neurologa

W ogóle TŻ zaczął mi coś tu mruczeć, no że skoro i tak muszę sobie to załatwić to może już rodzić na NFZ, no bo w sumie przy cesarce nie ma aż takiej wielkiej różnicy między prywatnym a państwowym porodem. Na początku się wkurzyłam, że tak kombinuje no ale w sumie ma rację

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
uwaga będzie marudzenie...
podziwiam i biję pokłony dziewczynom, które leżą w ciąży...
ja dzisiaj cały dzien w łóżku jestem i szczerze powiem, czuję się jak kupa.
wszystko mnie boli i jestem taka połamana że masakra. boli mnie w pachwinach jakby mi sie cos rozciągało.

ja juz chce czwartku!! i chce sie dowiedzieć jaka to płeć! do jasnej ciasnej!
Grazin mnie też bolą pachwiny, baaardzo i to dokładnie tak jak piszesz, jakby mnie ktoś chciał rozerwać. Czasem ból mnie łapie jak leżę, czasem jak chodzę, czasem jak leżę i próbuję się podnieść

A do czwartku już bliiiiisko, za 4h będzie środa więc szybko zleci, don't worry, to Twoje ostatnie chwile z dzidzią "niespodzianką" Później nie będzie to już "dzidzia" a synek lub córeczka

Stary 2011-02-15, 19:59   #1655
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Oo, tak zrobię, dzięki! Uchh ale będzie zgaga
Coś w tym musi być, bo ja też byłam bardzo niezadowolona z ostatniej wizyty - 27t5dc - ważne że dziecko zdrowe i duże, ale spodziewałam się czegoś więcej - tak jak Ty.

co do tardyferonu - ja tez go łykam, już kończę 1 opakowanie i biorę 2x1 przed śniadankiem i przed kolacją - popijam jakimś bardzo kwaśnym sokiem - albo właśnie pomarańczowym, albo do wody niegazowanej wciskam cytrynę - mój gin powiedział, że najważniejsze to zakwaszanie żołądka przy tym leku - i jeść np. buraczki marynowane - powiem Ci, że po tardyferonie 0 zaparć (nie przeraź się kolorem ) ale mi się poprawiło bardzo chodzenie do WC.

ja siedzę z TZ - oglądamy TV, więc pewnie znikam na dziś.
miłego wieczorku Kochane.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:01   #1656
Zytus
Rozeznanie

Alez pojadlam,tz zapiekaneczki zrobil na kolacje.
W ogole moj tż pojechal sobie dzis na trening,ale okazalo sie ze treningow w ferie nie ma, no ale pozytek z tego byl taki ze zahaczyl o tesciowa i przywiozl mi nalesniki z serem i troche ciasta kokosowego,orzechowego i sernika.Odstapne troche od kolacji i wezme sie za degustacje ciasta
No i dzis kupilismy fotelik dla Igora, uzywany ale w bardzo dobrym stanie,zaraz wkleje fotki.
Pochwale sie jeszcze jak udalo nam sie łóżeczko przerobic i wstawie jeszcze zdjecie wozka,ktory juz jakis czas temu kupilismy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik (3).jpg (38,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik (4).jpg (28,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.jpg (27,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko r (2).jpg (28,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gondola.jpg (37,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacerowka.jpg (106,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-02-15, 20:04   #1657
TheXanthippe
Raczkowanie

Kupiłam sukienkę na slub o taka : http://www.bebefield.pl/Spodnice/B13/images/2A2.php teraz męcze się nad dodatkami w sensie nie wiem jaki kolor myślalam o kawie z mlekiem albo pudrowym różu

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
W ogole moj tż pojechal sobie dzis na trening,ale okazalo sie ze treningow w ferie nie ma, no ale pozytek z tego byl taki ze zahaczyl o tesciowa i przywiozl mi nalesniki z serem i troche ciasta kokosowego,orzechowego i sernika.Odstapne troche od kolacji i wezme sie za degustacje ciasta
No i dzis kupilismy fotelik dla Igora, uzywany ale w bardzo dobrym stanie,zaraz wkleje fotki.
Pochwale sie jeszcze jak udalo nam sie łóżeczko przerobic i wstawie jeszcze zdjecie wozka,ktory juz jakis czas temu kupilismy.
jej ja prócz ciuszkow i 2 butelek nic nie mam... chyba czas sie wziac za powazniejsze zakupy

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-02-15 o 20:22
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:06   #1658
principessina
Zakorzenienie

TheXanthippe link do sukienki nie dziala...

Zytus super wozek, b.mi sie podoba, jaka to firma??
Stary 2011-02-15, 20:07   #1659
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Kasiu24 szybkiego powrotu do zdrowia kochana
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
kasia - pod kołderkę bidulko i się kuruj! herbatka soczek z malin i leżeć.
siedze caly dzien w domu, pije goraca herbate z sokiem...ale czuje sie i tak kiepsko, kaszel mnie dopadl. Dobrze ze malenka sie rusza

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
I widzę, że nie tylko ja lubię kurnik. Co prawda teraz już rzadko grywam, ale był taki okres, że codziennie musiałam partyjkę tysiąca pyknąć.
o to moze z moim mezem gralas

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam kochane za wszystkie zyczenia udanego lotu i bardzo prosze o mocne kciuki przy ladowaniu o 11:35
baw sie dobrze kochana w Polsce

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
dawno mnie nie było ale jestem (prawie) na bierząco
wróciłam własnie od gina (byłam prywatnie) i ...... było super
wszystko mi wytłumaczył pomierzył i okazało sie ze
moja córka zmieniła sie w okazałego synka na dowód dostałam zdjecie siusiaka
wazy 1548g i nie ma żadnych wad
po mimo tej mojej toksoplazmozy
A krew w moczu która miałam to po prostu były moje nerki ,ale nie ma powodu do obaw

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

aaaaaaaaaaaaaa i doktor pow ze według wagi małego i jego obliczeń
urodze w wekeend majowy
gratuluje! duzy chlopczyk! moja mala chyba chlopcem juz nie zostanie, tym bardziej ze sie dowiedzialam o plci w 29tc.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
chwale sie
kupione w pepco

w serduszka 8 zl
w paseczki 6 zl
kaftanik 5 zl
czapeczka 3 zl
skarpetuszki 2 zl
sliczne musze sie wybrac

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Kasiula, my mamy wozek i fotelik ale jeszcze w PL, wanienki, komodki przewijaka, lozeczka niet! tylko ciuszki. wiec zobaczymy jak to bedzie, ale w tym miesiacu juz nie mamy kasy chyba....
no mala sie usmiechala krzywila na zdjatkach bardzo ruchliwa byla mocno tez, lezalam na plecach
a jak u ciebie Kasienko?

ja mam tez rozstepy na tylku i cellulit w ciazy 1000 razy wiekszy niz normalnie i ani z jednym ani z drugom nie moge sie pogodzic i na siebie w lustrze nie moge patrzec.
na szczescie na brzuchu jeszcze nic sie nie zrobilo!
ja tez na usg lezalam na plecach ale latwo nie bylo co do wyprawki licze na to ze mamy jednak jeszcze troche czasu

Cytat:

jej dzieczyny czy wam tez się tak ciężko oddycha ?? ja sapie niemiosiernie i mam strasznie plytki oddech
oj tak

Cytat:
moniqac, anula dziękuję za kciuki

Po wizytce wszystko ok, mała ułożona jest po skosie, miednicowo, waży 1300g (28t. 6d.)
Ale wkurzył mnie mój ginek, jakoś tak nie jestem zadowolona z wizyty Rozmawiałam z nim o cesarce i ten mi każe iść do neurologa aby wypisał mi zaświadczenie, że mam mieć cesarkę Myślałam, że o tym decyduje ginekolog No i w ogóle ma takie słabe to usg, nic na nim nie widać, szyjki mi na usg nie zbadał tylko znowu ręcznie Po raz kolejny przepisał mi dopochwowy lek tak na wszelki wypadek, który w ulotce ma napisane, że przyjmowanie w ciąży jest dozwolone tylko w wyjątkowych przypadkach oczywiście go nie biorę tym bardziej, że mam go prać profilaktycznie Nie wiem, może za bardzo marudzę ale dziś byłam totalnie zawiedziona jego podejściem.

Dostałam żelazo, tardyferon. Dziewczyny, które go biorą, czy macie jakieś specjalne zalecenia co do jego przyjmowania?
coreczka duza juz ja biore tartyferon fon (ten z kwasem foliowym), rano na czczo popijam woda z cytryna okolo pol godziny przed posilkiem. A i jak na razie nie mam zaparc, a biore juz prawie 2tyg.

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
nie slyszalam, zeby linia byla zwiazana z plcia dziecka, ale mozemy stworzyc taki przesad

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

ja tez mialam nystatyne ale mi nie pomogla. Dopiero jakis lek na "m" dostalam i mam juz 1,5 m-ca spokoju!
lepiej juz tych przesadow nie dokladac

ja Tż poznalam na dyskotece w 2004, po miesiacu zdradzilam go z innym (calusem-Tż widzial)...pol roku pozniej chcialam z nim byc ale on mial inna i dopiero po 3 latach w 2007 sie zeszlismy i jestesmy razem do teraz. Mieszkamy od 2008 razem.

ide do lozeczka dobranoc
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:07   #1660
matallewar
Zakorzenienie

Wróciłam do domku nareszcie

Wszyscy wykładowcy miło nastawieni, nie ma problemu, do połowy kwietnia będę mieć wszystkie zaliczenia

A potem poszłam z dziewczynami "na piwo", tzn. one piły piwo, a ja jadłam szarlotkę
Ale śmierdzę fajkami niesamowicie , mimo że teoretycznie byłyśmy w sali dla niepalących FUUUUUUUUUJ!

Cytat:
hej dziewczynki
dawno mnie nie było ale jestem (prawie) na bierząco
wróciłam własnie od gina (byłam prywatnie) i ...... było super
wszystko mi wytłumaczył pomierzył i okazało sie ze
moja córka zmieniła sie w okazałego synka na dowód dostałam zdjecie siusiaka
wazy 1548g i nie ma żadnych wad
po mimo tej mojej toksoplazmozy
A krew w moczu która miałam to po prostu były moje nerki ,ale nie ma powodu do obaw

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

aaaaaaaaaaaaaa i doktor pow ze według wagi małego i jego obliczeń
urodze w wekeend majowy
No proszę, jaka niespodzianka...

Cytat:
oczywiscie i to przynajmniej jeszcze 2 razy mam tanio prywatnie bo 80 zl za dokladne usg plus fotki i plytka. wkurzylam sie tylko bo na nfz przyslugują 3 usg (w tych kluczowych momentach) czyli powinnam miec w 30 tyg. ale co tam niech spada na szczaw i tak na tym panstwowym za przeproszeniem go*no bylo widac

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

jej dzieczyny czy wam tez się tak ciężko oddycha ?? ja sapie niemiosiernie i mam strasznie plytki oddech
Hmm... To dziwne, bo na miałam już 3 usg - a chodzę de facto do przychodni nfz, chociaż nie do końca, bo to program finansowany przez Warszawę... A wiem, że jeszcze co najmniej dwa mają mi robić...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:14   #1661
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
tylko szkoda mi tych sukieneczek
na sukieneczki jeszcze przyjdzie pora

Cytat:
mi się ciężko oddycha ale jak leże, jak stoje to raczej ok jest

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Po poscie Moniki to juz jestem pewna, ze moja corka tez okaze sie synkiem Matko jak ja mam wytrzymac te 11 dni niepewnosci ??? Najchetniej bym je przespala
biedaku ty
ja już nakupowałam czerwonych i różowych portek więc zmian nie przyjmuję

Cytat:
Po wizytce wszystko ok, mała ułożona jest po skosie, miednicowo, waży 1300g (28t. 6d.)
Ale wkurzył mnie mój ginek, jakoś tak nie jestem zadowolona z wizyty Rozmawiałam z nim o cesarce i ten mi każe iść do neurologa aby wypisał mi zaświadczenie, że mam mieć cesarkę Myślałam, że o tym decyduje ginekolog No i w ogóle ma takie słabe to usg, nic na nim nie widać, szyjki mi na usg nie zbadał tylko znowu ręcznie Po raz kolejny przepisał mi dopochwowy lek tak na wszelki wypadek, który w ulotce ma napisane, że przyjmowanie w ciąży jest dozwolone tylko w wyjątkowych przypadkach oczywiście go nie biorę tym bardziej, że mam go prać profilaktycznie Nie wiem, może za bardzo marudzę ale dziś byłam totalnie zawiedziona jego podejściem.

Dostałam żelazo, tardyferon. Dziewczyny, które go biorą, czy macie jakieś specjalne zalecenia co do jego przyjmowania?
co ci przepisał jeśli można wiedzieć ???
co do cc to gin podejmuje decyzję jeżeli chodzi o wskazania ginekologiczne, jeżeli są inne to trzeba niestety iść do specjalisty po karteczkę,
narazie masz miednicowo ułożoną Iguśkę więc i tak masz wskazania raczej, bonikt pierworódce nie będzie kazał rodzić dziecka w położeniu miednicowym ...
a jeśli chodzi o twojego tż - to logicznie myśląc to ma racje co do szpitala, ale to i tak my rodzimy i dla nas to takie logiczne nie jest, więc musicie sobie wszystko przemyśleć na spokojnie

Cytat:

Moja mala tez jest ułożona miednicowo-skosnie, a co to konsultacji do cc ja musze sie zglosic do okulisty. Prosze o kciuki zebym dostala zaswiadczenie za cc, bo ja nie jestem wytrzymala na bol zreszta ciekawa jestem bo mam misz masz jesli chodzi o oczy ptoze astygmatyzm oczoplas krotkowzrocznosc (cylinder3,5 i 1,5)
wskazaniem do cc są zmiany na dnie oka zazwyczaj ...

Cytat:
wow jakie zakupy

Zosia śpi,
mężu dziś nie wraca
mają sajgon w tej wawie i będzie spał u kolegi
trochę mi smutno,
ale to lepsze niż 6h w samochodzie po całym dniu pracy ....
tęsknie !

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:14   #1662
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
principessina to x-lander, bardzo populany tu na forum
Stary 2011-02-15, 20:20   #1663
principessina
Zakorzenienie

Zytus tak tez myslalam, ze to X-lander

TheXanthippe ja mam jaskre i lekarz powiedzial, ze teraz juz nawet jaskra nie jest wskazaniem do cc
Stary 2011-02-15, 20:24   #1664
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
TheXanthippe link do sukienki nie dziala...

juz działa

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Zytus tak tez myslalam, ze to X-lander

TheXanthippe ja mam jaskre i lekarz powiedzial, ze teraz juz nawet jaskra nie jest wskazaniem do cc
No ładnie boje się o moje oczy już i tak slabo widze...
Stary 2011-02-15, 20:29   #1665
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

My już po wizycie. Endo zadowolony z wyników. Utrzymał mi hormony. Następna wizyta za 4 tygodnie.

Cytat:
Moja mala tez jest ułożona miednicowo-skosnie, a co to konsultacji do cc ja musze sie zglosic do okulisty. Prosze o kciuki zebym dostala zaswiadczenie za cc, bo ja nie jestem wytrzymala na bol zreszta ciekawa jestem bo mam misz masz jesli chodzi o oczy ptoze astygmatyzm oczoplas krotkowzrocznosc (cylinder3,5 i 1,5)
Byłam tydzień temu u okulistki. Jestem krótkowidzem, mam -3,5 oraz -4,75 i po badaniach dostałam kartkę, że mogę rodzić siłami natury.
Może u Ciebie będzie inaczej.

Anula, dzięki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:31   #1666
spice1985
Zadomowienie

Monika... jak Ci z córki wyszedł syn Kurczę, a na poprzednim USG nie było widać narządów? Ja już się przyzwyczaiłam do Hani...chyba by mi było trochę przykro jakby się płeć zmieniła,ale wiadomo że to różnie bywa...

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:34   #1667
andziot
Zakorzenienie

ja mam -5,5 na oba oczy i rodziłam SN

Stary 2011-02-15, 20:37   #1668
principessina
Zakorzenienie

TheXanthippe ja Ci powiem, ze w sumie to sie modle zeby nie miec cesarki, jednak to jest operacja i sie dluzej do siebie dochodzi, ja musze byc "na chodzie", bo nie mam nikogo do pomocy...wole jakos przecierpiec porod SN, ewentualnie zastanawiam sie nad znieczuleniem, tez jestem slepa jak kret, biore krople i teraz tez gin mi dal jakies witaminy ponoc chronia oczy, ale czy to prawda to sie okaze po porodzie, teraz w marcu mam wizyte w centrum jaskry i potem we wrzesniu juz po porodzie na kontrole, mam nadzieje, ze ne oslepne
W sumie jak bym bardzo chciala cesarke to moze by sie udalo no bo i ta jaskre mam i problemy z kregoslupem, ale nie wiem czy tu tak wykonuja cesarke jak w Pl, cos nie slyszalam...
aha powiem Wam, ze moja kolezanka Wloszka ma w obu oczach minus 9 i rodzila dwojke dzieci silami natury, jeszcze nie oslepla, wiec chyba nic sie nie dzieje hehe
Stary 2011-02-15, 20:41   #1669
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja mam -5,5 na oba oczy i rodziłam SN
i nic w wadzie sie nie zmieniło w sensie nie pogorszylo ?
Stary 2011-02-15, 20:42   #1670
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
fajny wozeczek
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
siedze caly dzien w domu, pije goraca herbate z sokiem...ale czuje sie i tak kiepsko, kaszel mnie dopadl. Dobrze ze malenka sie rusza

o to moze z moim mezem gralas

baw sie dobrze kochana w Polsce

gratuluje! duzy chlopczyk! moja mala chyba chlopcem juz nie zostanie, tym bardziej ze sie dowiedzialam o plci w 29tc.

sliczne musze sie wybrac

ja tez na usg lezalam na plecach ale latwo nie bylo co do wyprawki licze na to ze mamy jednak jeszcze troche czasu

oj tak

coreczka duza juz ja biore tartyferon fon (ten z kwasem foliowym), rano na czczo popijam woda z cytryna okolo pol godziny przed posilkiem. A i jak na razie nie mam zaparc, a biore juz prawie 2tyg.

lepiej juz tych przesadow nie dokladac

ja Tż poznalam na dyskotece w 2004, po miesiacu zdradzilam go z innym (calusem-Tż widzial)...pol roku pozniej chcialam z nim byc ale on mial inna i dopiero po 3 latach w 2007 sie zeszlismy i jestesmy razem do teraz. Mieszkamy od 2008 razem.

ide do lozeczka dobranoc

ale sie obzarlam...
2 skibeczkami chleba i parowka
Stary 2011-02-15, 20:43   #1671
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
TheXanthippe ja Ci powiem, ze w sumie to sie modle zeby nie miec cesarki, jednak to jest operacja i sie dluzej do siebie dochodzi, ja musze byc "na chodzie", bo nie mam nikogo do pomocy...wole jakos przecierpiec porod SN, ewentualnie zastanawiam sie nad znieczuleniem, tez jestem slepa jak kret, biore krople i teraz tez gin mi dal jakies witaminy ponoc chronia oczy, ale czy to prawda to sie okaze po porodzie, teraz w marcu mam wizyte w centrum jaskry i potem we wrzesniu juz po porodzie na kontrole, mam nadzieje, ze ne oslepne
W sumie jak bym bardzo chciala cesarke to moze by sie udalo no bo i ta jaskre mam i problemy z kregoslupem, ale nie wiem czy tu tak wykonuja cesarke jak w Pl, cos nie slyszalam...
aha powiem Wam, ze moja kolezanka Wloszka ma w obu oczach minus 9 i rodzila dwojke dzieci silami natury, jeszcze nie oslepla, wiec chyba nic sie nie dzieje hehe
wizayte mam za tydzien wiec sie okaze i jakby co znieczulenie bedzie na tapecie tylko troche nie usmiecha mi sie wydawac 700zl
Stary 2011-02-15, 20:43   #1672
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Moria to fajny ten Twoj gin:P że Ci przepisuje coś na grzybice jak jej nie masz;P alke z tego co widze to bardzo jest ostrożny chyba aż za bardzo
dziękuje za pocieszenie faktycznie czwartek juz nie długo wiec oby jakos przeleciało
Stary 2011-02-15, 20:45   #1673
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
i nic w wadzie sie nie zmieniło w sensie nie pogorszylo ?
nie, widzę tak samo jak przed porodem czyli źle
zależy z jakiej przyczyny masz ten oczopląs, reszta raczej nie jest wskazaniem do cc,
choć nie wykluczam że takie zaświadczenie da się załatwić, jeśli ci zależy, trzeba tylko dobrze poszukać

Stary 2011-02-15, 20:48   #1674
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
nie, widzę tak samo jak przed porodem czyli źle
zależy z jakiej przyczyny masz ten oczopląs, reszta raczej nie jest wskazaniem do cc,
choć nie wykluczam że takie zaświadczenie da się załatwić, jeśli ci zależy, trzeba tylko dobrze poszukać
takam od urodzenia podobno jeszcze mialam zeza rozbierznego ale w wieku 4 lat mi zoperowano go na zero i teraz tylko jedno oko troche ucieka wogole ja jakas wybrakowana jestem dajcie mi garba i mowcie kwazimodo
Stary 2011-02-15, 20:54   #1675
Catia88
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

Ja tylko na chwilkę. Miałam dziś wizytę u gina (pierwszy raz u innego, niż chodziłam do tej pory). Ostatnio jak byłam to gin. mi powiedziała,że szyjkę mam niezbyt długą i dziś o to zapytałam. Lekarz sprawdził w badaniu i na USG i powiedział,że faktycznie niezbyt długa (powiedział ile ma ale już nie pamiętam.. ale na pewno coś ponad 30mm) no i oczywiście mam się obserwować, zapisał mi jeszcze żelazo (Hemofer) i Nytamycyne mam sobie aplikować co trzeci dzień. A Synuś waży 1200g
Kurcze, martwię się

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:55   #1676
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja tylko na chwilkę. Miałam dziś wizytę u gina (pierwszy raz u innego, niż chodziłam do tej pory). Ostatnio jak byłam to gin. mi powiedziała,że szyjkę mam niezbyt długą i dziś o to zapytałam. Lekarz sprawdził w badaniu i na USG i powiedział,że faktycznie niezbyt długa (powiedział ile ma ale już nie pamiętam.. ale na pewno coś ponad 30mm) no i oczywiście mam się obserwować, zapisał mi jeszcze żelazo (Hemofer) i Nytamycyne mam sobie aplikować co trzeci dzień. A Synuś waży 1200g
Kurcze, martwię się
Ja mam 32mm i dr mowi ze w normie
Stary 2011-02-15, 20:57   #1677
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Bardzo ładny fotelik No i zestaw taki jak mój X-lander i fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix Z tym, że ja ciągle na moją furę czekam

Cytat:
Kupiłam sukienkę na slub o taka : http://www.bebefield.pl/Spodnice/B13/images/2A2.php teraz męcze się nad dodatkami w sensie nie wiem jaki kolor myślalam o kawie z mlekiem albo pudrowym różu
Sukieneczka bardzo ładna ale nie będzie Ci za zimno? Planujesz coś na ramiona zarzucić? Wydaje mi się, że dodatki w kolorze pudrowego różu będą pasować

Cytat:
co ci przepisał jeśli można wiedzieć ???
co do cc to gin podejmuje decyzję jeżeli chodzi o wskazania ginekologiczne, jeżeli są inne to trzeba niestety iść do specjalisty po karteczkę,
narazie masz miednicowo ułożoną Iguśkę więc i tak masz wskazania raczej, bonikt pierworódce nie będzie kazał rodzić dziecka w położeniu miednicowym ...
a jeśli chodzi o twojego tż - to logicznie myśląc to ma racje co do szpitala, ale to i tak my rodzimy i dla nas to takie logiczne nie jest, więc musicie sobie wszystko przemyśleć na spokojnie
Aa no widzisz, ja myślałam, że skoro mam opis wady od lekarza to to wystarczy No nic, pójdę do jakiegoś neurologa zobaczymy. Jak czytam sobie różne fora po wpisaniu hasła "dyskopatia a ciąża" to różne opinie można znaleźć, jedni piszą, że super się rodziło i neurolog nie widział przeciwwskazań do porodu SN a inni, że zdecydowanie cesarka

Ja już sama nie wiem, gdybym miała pewność, że mi się mała gdzieś tam nie zaklinuje i że mi dysk nie wyskoczy, to bym wolała SN ale kurcze jak pomyślę, że ją urodzę a później pojadę pod nóż po porodzie po wypadnięciu dysku to aż mam ciarki.

A lekarz przepisał mi Gynalgin ( czwarte opakowanie!), wiem że inni też go przepisują w ciąży ale na infekcje a nie profilaktycznie

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-15 o 21:02
Stary 2011-02-15, 20:57   #1678
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
takam od urodzenia podobno jeszcze mialam zeza rozbierznego ale w wieku 4 lat mi zoperowano go na zero i teraz tylko jedno oko troche ucieka wogole ja jakas wybrakowana jestem dajcie mi garba i mowcie kwazimodo

no to raczej wskazań nie masz do cc

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Kurcze, martwię się
jeśli ponad 3cm to się nie martw,
ja mam 3cm i mój gin powiedział że to jeszcze bezpieczna długość
zresztą liczy się to czy zamknięta i twarda ...
z taką szyjką możesz jeszcze przenosić

Stary 2011-02-15, 20:58   #1679
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
no az komputer oplulam kanapka ze smiechu hehehe dobre!
napewno nie jest tak zle, swoja droga garba to ja Ci moge swojego oddac, bo mam taka beznadziejna wade kregoslupa znaczy kifoze i wlasnie mam...garba, czasem mowie do meza, ze wygladam jak kwazimodo
ja sie dowiadywalam i w szpitalu, ktorym mam rodzic znieczulenie kosztuje 350 euro, ale ja sie tak bardzo boje bolu, ze kasa nie gra roli, bardziej to sie boje, ze moze mnie sparalizowac takie znieczulenie albo jakies bole mi zostana....

sukienka bardzo ladna tylko letnia taka, nie zamarzniesz w niej?

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-02-15 o 21:02
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:01   #1680
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Kurcze, martwię się
kochana nie martw sie!
a synus wazy pieknie!!
obserwuj sie tak jak zalecil i odpoczywaj duzo
ja nie znam rozmiarow szyjki i jest dobrze

ja tam w wiekszosci nie znam zadnych wymiarow, rozmiarow, bo gin mi nic nie mowi, uwazam, e moze nawet lepiej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości