|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Dziewczyny 8 marca czyli w dzień kobiet ide na usg 3d ![]() Ale wizyte u mojego gina mam 2.03 - nie za dużo tego usg??
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ddaaiissyy a wiesz że ja urodziłam się podobno w tłusty czwartek
![]() mibi nie zazdroszczę wyprawy dzisiejszej ![]() agus87 to dziś pierwsza noc pod nową pościelą ciekawe co się wydarzy ![]() co do badania szyjki na samolocie to gin może zmierzyć długość orientacyjnie na podstawie "macanka", sprawdzi czy nie ma rozwarcia ale na samym końcu szyjki, nie zobaczy czy szyjka nie rozwiera się od wewnątrz, czyli czy nie robi się tzw "Y" -- to już widać na usg tylko TheXanthippe smutno że już usg miec nie będziesz, a planujesz jakieś prywatnie ??? no i historia z Tżtem jak z filmu normalnie widzę że bitwa czyj endo jest najlepszy i do kogo większe kolejki co do historii poznania, to powiem Wam że ja chodziłam z moim mężem do liceum, on podobno podchody do mnie robił od pierwszej klasy, ale ja ich w ogóle nie widziałam (jak już byliśmy razem to mi się przyznał że mu się podobałam i się do mnie "podwalał" ale ja głupia byłam i ślepa) więc zarwał koleżankę i tak z nią był chyba cos koło 2lat potem się z nią rozstał i mi było go żal tak bardzo że zaczeliśmy się spotykać ![]() no i tak spotykaliśmy się 8 lat zanim wzięliśmy ślub bo po drodze jeszcze studia - on wrocław a ja- Poznań, czyli 6 lat na odległość to była masakra, ale przeżyliśmy i teraz już 3 lata po ślubie Grazin ![]() moniaq ja myślę, że peeling na wysypke to nie za bardzo, lepiej posmaruj czymś byłam z Zochną na spacerku zmarzłam, a Zocha tak wooooooooolno chodzi i każdy przejeżdżający samochód musi być wskazany palcem "bum bum" a jak juz jest inny niż osobowy to ![]() trzeba stanąć i obejrzeć dokładnie i takim sposobem wracaliśmy meeeega długo teraz jemy jabłuszko
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy cholery!!!! Przez te Wasze historie milosne prawie mi ziemniaki wyszly z garnka
![]() Moja histeria tez zwykla Tez szybko razem zamieszkalismy i tak jest do dzisiaj. Ostatnio mi wyznal, ze jak mnie zobaczyl to od razu wiedzial, ze urodze mu syna ![]() Ja jeszcze nie spakowana, ale spoko bo ja sie pakuje w 5 minut ![]() Bylam u lekarza, zaswiadczenie dostalam, szczerze mowiac nie wiem po co mi to, bo mam napisane ''Data porody Pauliny M to 24 maja 2011 roku'' do tego podpis i pieczatka. Date porodu to ja mam na papierach ciazowych no nic...Dziekuje Wam kochane za wszystkie zyczenia udanego lotu i bardzo prosze o mocne kciuki przy ladowaniu o 11:35
|
#1624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedzie dobrze ![]() Cytat:
\o ile zdazy sie wysuszyc, bo ja wypralam ![]() a ja zabieram sie za dalsza czesc prasowania musze sie troche poruszac, bo dojadalismy dzisiaj moj placek bananowy ale ide tez zaraz na zakupy ![]() cale 100 metrow do sklepu ![]() ale po hali troche polaze hehehee |
||
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurczaczek - to ja nie wiedziałm co to atopowe zap skóry - współczuje. ja właśnie myślę, że od hormonów - bo wysypało mnie w ciąży. dziękuje .ALiczka88 - no co Ty - ja bym chciała co chwile małego oglądać spokojnie.andziot - chyba wybiorę się do apteki jutro. czasem swędzi .
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
dawno mnie nie było ale jestem (prawie) na bierząco wróciłam własnie od gina (byłam prywatnie) i ...... było super wszystko mi wytłumaczył pomierzył i okazało sie ze moja córka zmieniła sie w okazałego synka na dowód dostałam zdjecie siusiakawazy 1548g i nie ma żadnych wad ![]() po mimo tej mojej toksoplazmozy A krew w moczu która miałam to po prostu były moje nerki ,ale nie ma powodu do obaw ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- aaaaaaaaaaaaaa i doktor pow ze według wagi małego i jego obliczeń urodze w wekeend majowy
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
A do mnie właśnie dzwonili z przychodni i przełożyli wizytę z 2.03 na 3.03. Niby to tylko jeden dzień, ale obawiam się, że po badaniu glukozy nie będę mogła rozkoszować się ani jednym pączusiem. A to przecież tłusty czwartek
I to nie dlatego, że obawiam się wyniku. Nie wiem jak mój organizm zareaguje na to badanie.Co do poznania, to mojego Tż poznałam całkiem zwyczajnie. Mieliśmy ze znajomymi stałe miejsce spotkań i pewnego dnia ON się tam pojawił. Przypadliśmy sobie od razu do gustu i od tej chwili byliśmy nierozłączni. Najlepsze było jednak to, że mój brat gdy poznał mojego Tż (jeszcze nie wiedziałam o jego istnieniu) stwierdził, że jak się poznamy to na pewno będziemy razem Jesteśmy razem od 2002 roku, ślub wzięliśmy w 2008![]() A tak w ogóle to witajcie |
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
monika21121984 jak to ???????????? czyli jednak wyrosły mu jajeczka ????
a wcześniej gin był pewnien, że dziewczynka ??? gratuluję !!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() normalnie żyć nie umierać ..... |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, ze wszystko okej nawazniejsze, ze zdrowe jak mi powie za tydzien, ze bedzie chlopak, to chyba padne ![]() a ja mam taki slodkie body w serduszka rozowe
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko dobrze |
|
|
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
andziot wczesniej chodziłam na nfz i powiedział mi ze wszystko wskazuje na córka ale nie potwierdził w 100 procentach
a na ostatniej wizycie dwa tyg temu ,po moim pyt o płec powiedział ze nie patrzał w tamte okocice dziecku,a wiec lipa wkurzył mnie bo nic nie mówił on ogólnie mało mówi a dzis ten (za pieniązki) było super zbadał mnie- szyjka ma 2 cm,zamknieta ![]() i zrobił wszystkie pomiary jak tamten powinien zrobic na połowkowym,ktorego wcale nie miałam ale jestem szczęsliwa ze wszystko ok, i jakieś pól godz obserwowałam małego ![]() tylko szkoda mi tych sukieneczek ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- agus ja tez mam body w rózowe serduszka( z tesco)
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
chwale sie
![]() kupione w pepco w serduszka 8 zl w paseczki 6 zl kaftanik 5 zl czapeczka 3 zl skarpetuszki 2 zl |
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te śpioszki są słodkie (to chyba śpioszki?nie znam się
|
|
|
#1635 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, ja w domku, po obiadku, padnieta i jakas zrezygnowana, nie wiem co jest ze mna , moim humorem i zamartwianiem sie, czy ja juz niczym nie umiem sie cieszyc?
ale nie bede wam smecic. Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie slyszalam, ze jakos mozna sprawdzac , ale jak?! wow!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no Zosia podobno duza jak na ten tydzien dlatego pani prorokowala ze urodze z tydzien wczesniej.Eweska, ale ladny ten wozek i jaki kolor fajny! ciesze sie ze macie juz wozek, bo wam nie tak latwo bylo znalezc ![]() Cytat:
![]() moj brzuch byl wczesniej rozlany na boki i miekki bardziej, a teraz jest bardziej do przodu pileczka, a z boku nic, i tak nisko jest podejrzanie. Cytat:
pytalam w aptece o te wkladki ale niestety nie maja takich wynalazkow tutaj w czwartek ide do lekarki i zapytam jeszce raz, ale watpie czy sie zianteresujenei wiem czmeu sie tak nakrecam, ale kazda zmiana mnei niepokoi, nie umiem spokojnie przejsc tej ciazy, chyba przez tamto poronienie, sama nie wiem. Wiem jedynie, ze bardzo mnie meczy moja wlasna postawa ale nie umiem tego zmienic ![]() Cytat:
no mala sie usmiechala krzywila na zdjatkach bardzo ruchliwa byla mocno tez, lezalam na plecach a jak u ciebie Kasienko? Cytat:
![]() na szczescie na brzuchu jeszcze nic sie nie zrobilo! ide sie zdrzemnac, albo obejrze MAD MANA kolejny odcinek, musze sobie poprawic humor i nei czytac glupot o wodach plodowych itp w necie. caluje was wszystkie
|
||||||||
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika21121984 ale JAJA
najwazniejsze, ze zdrowy synek co z imieniem? ![]() Agus te pasiaki
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiscie i to przynajmniej jeszcze 2 razy mam tanio prywatnie bo 80 zl za dokladne usg plus fotki i plytka. wkurzylam sie tylko bo na nfz przyslugują 3 usg (w tych kluczowych momentach) czyli powinnam miec w 30 tyg. ale co tam niech spada na szczaw i tak na tym panstwowym za przeproszeniem go*no bylo widac ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- jej dzieczyny czy wam tez się tak ciężko oddycha ?? ja sapie niemiosiernie i mam strasznie plytki oddech
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to duze to nie spioszki tylko pajac. Spioszki nie maja rekawkow
|
||
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Po poscie Moniki to juz jestem pewna, ze moja corka tez okaze sie synkiem
Matko jak ja mam wytrzymac te 11 dni niepewnosci ??? Najchetniej bym je przespala
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
moniqac, anula dziękuję za kciuki
Po wizytce wszystko ok, mała ułożona jest po skosie, miednicowo, waży 1300g (28t. 6d.)Ale wkurzył mnie mój ginek, jakoś tak nie jestem zadowolona z wizyty Rozmawiałam z nim o cesarce i ten mi każe iść do neurologa aby wypisał mi zaświadczenie, że mam mieć cesarkę Myślałam, że o tym decyduje ginekolog No i w ogóle ma takie słabe to usg, nic na nim nie widać, szyjki mi na usg nie zbadał tylko znowu ręcznie Po raz kolejny przepisał mi dopochwowy lek tak na wszelki wypadek, który w ulotce ma napisane, że przyjmowanie w ciąży jest dozwolone tylko w wyjątkowych przypadkach oczywiście go nie biorę tym bardziej, że mam go prać profilaktycznie Nie wiem, może za bardzo marudzę ale dziś byłam totalnie zawiedziona jego podejściem.Dostałam żelazo, tardyferon. Dziewczyny, które go biorą, czy macie jakieś specjalne zalecenia co do jego przyjmowania? agus - świetne ciuszki Cytat:
Cytat:
No i najważniejsze, że synuś zdrowy
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
moria a na co masz ten dopochwowy lek? jakas infekcja?
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja poszlam do sklepu oddalonego o no moze z 200 metrow wrocilam i siku znowu mi sie chce mala chyba glowka w dol lezy, bo sikam dzisiaj jak zla
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez po skosie ale glowka w dol
)i idziemy leb w leb z waga bo moja 1270 a kilka dni mlodsza ))najwazniejsze ze wszystko dobrze, choc widze, ze tez nei ejstes do konca z wizyty zadowolona. Ale choc ci sprawdzil ta szyjke bo u mnie nic. A powiedzial ci po co te lekarstwa dopochwowe profilaktycznie przepisal? jakis specjalny powod mial ku temu? co do zelaza, ja bralam na poczatku, ale ostatnio mialam dobre wyniki, wiec juz nie biore, bo jakos mam wrazenie, ze ciezko sie czuje po zelazie, ale jak bralam to zawsze przy jedzeniu bo sie podobno lepiej wchlania, ale nie mam pewnosci czy to prawda. Najwazniejsze, ze Igusia zdrowa ![]() ale z ta CC ta dziwne, co ma do tego neurolog? czy masz jakies neurologiczne wskazania ? |
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze nie jestem sama, ale mysle, ze jestesmy w zdecydowanej mniejszosci
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga będzie marudzenie...
podziwiam i biję pokłony dziewczynom, które leżą w ciąży... ja dzisiaj cały dzien w łóżku jestem i szczerze powiem, czuję się jak kupa. wszystko mnie boli i jestem taka połamana że masakra. boli mnie w pachwinach jakby mi sie cos rozciągało. ale brzuch mniej twardnieje mam nadzieje ze całkiem ustąpi ja juz chce czwartku!! i chce sie dowiedzieć jaka to płeć! do jasnej ciasnej!
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
Ja na moj "swędzący problemik" dostałam nystatyne vp dowcipna chyba bezpieczna w ciazy? W ulotce jest napisane żeby nie przyjmowac w ciazy bez wyraznego zalecenia lekarza.
Moja mala tez jest ułożona miednicowo-skosnie, a co to konsultacji do cc ja musze sie zglosic do okulisty. Prosze o kciuki zebym dostala zaswiadczenie za cc, bo ja nie jestem wytrzymala na bol zreszta ciekawa jestem bo mam misz masz jesli chodzi o oczy ptoze astygmatyzm oczoplas krotkowzrocznosc (cylinder3,5 i 1,5)
Edytowane przez TheXanthippe Czas edycji: 2011-02-15 o 19:29 |
|
|
|
#1649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
eve ja nie mam nic a nic z takich dolegliwosci ,
nawet czasami zapominam ze jestem w ciazy , nic mi nie dolega,ani mi włosy nie wypadaja, paznokicie mi rosna jak głupie ,wyniki mam dobre, nie tyje(mam i tak duuuzą nadwage,jak juz wspominałam) ale od poczatku ciązy nic nie przytyłam ,lekarz mówi ze tylko sie cieszyc bo wieksza waga mogła by mi zaszkodzic a dzidzia rozwija sie prawidłowo A o imiona to wojna trwa ale chyba pozostanie na moim i będzie Stasiu,zawsze mi sie podobało
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

No i w ogóle ma takie słabe to usg, nic na nim nie widać, szyjki mi na usg nie zbadał tylko znowu ręcznie
oczywiście go nie biorę